" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Το τηλεοπτικό εκκλησιαστικό κανάλι 4Ε, έσκυψε οριστικά το κεφάλι στον Οικουμενισμό.

"ὥστε πλανῆσαι, εἰ δυνατὸν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς" (κατά Ματθαίον, κεφ 24, στίχ 24)


Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θυμούνται ότι κάποτε -πχ επί αρχιεπισκόπου Σεραφείμ -οι περισσότεροι μητροπολίτες πολεμούσαν τις Ορθόδοξες αδελφότητες (Σταυρός, Ζωή, Σωτήρ κλπ).
Αφού οι "δεσποτάδες" δεν έκαναν πνευματικό έργο και γέμιζε η εκκλησία με "επαγγελματίες" παπάδες και "επαγγελματίες" διαδόχους τους που αρκούνταν στο να τελούν τα μυστήρια,
ήταν αυτονόητο να φθονούν το πνευματικό έργο των "παρεκκλησιαστικών", όπως προσβλητικά τους ονόμαζαν.
Οι καιροί αλλάζουν και όπως φαίνεται ο Οικουμενισμός  βρήκε έναν πιο έξυπνο τρόπο να "αλώσει" τις Ορθόδοξες χριστιανικές αδελφότητες. Πλέον οι μητροπολίτες τις επισκέπτονται στις εγκαταστάσεις τους και έτσι στήνουν "συμμαχίες" και εξασφαλίζουν την "σιωπή" τους. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουν ότι όποιο ατόπημα και να κάνει ο μητροπολίτης -ή ο Πατριάρχης-, οι αδελφότητες "θα κάνουν υπακοή", θα σιωπήσουν. Λόγω των καλών "δημοσίων σχέσεων" με τον μητροπολίτη και τον Πατριάρχη, ξέρουν ότι δεν θα τολμήσουν ξανά, να αμφισβητήσουν το επισκοπικό ή πατριαρχικό "αλάθητο". Πολύ περισσότερο, δεν θα τολμήσουν να αντιδράσουν.
Γι αυτό, ενώ βλέπουμε προκλήσεις πολύ μεγαλύτερες από όσα συνέβαιναν επί Πατριάρχου Αθηναγόρα,  ακόμη και οι αφοσιωμένοι-αφιερωμένοι εργάτες του ευαγγελίου, ακόμη και οι μοναχοί-ες, αποδέχονται τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου.
Επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Πως να αντιδράσει στον Οικουμενισμό και στις συμπροσευχές με τον Πάπα η ηγουμένη της μονής;;;  Οπότε, περιορίζεται στο να κρατάει το κατσίο και τον θυμιάζει .. Πρόσφατα αναφερθήκαμε σε ηγουμένη που τιμήθηκε με κονκάρδα-παράσημο από γειτνιάζοντα μητροπολίτη (δείτε εδώ).


Το 4Ε λογοκρίνει τον αντιΟικουμενιστικό λόγο 
Και επειδή όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, θυμάστε κάτι παράξενα αντι-Οικουμενιστικά "κοψίματα" σε τηλεοπτικές καλύψεις του 4Ε;  Στο 3ετές μνημόσυνο του επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτη, κόπηκε τμήμα από τον αντι-Οικουμενιστικό λόγο του μητροπολίτη Γόρτυνος καθώς και οι αντιδράσεις των πιστών στο ψέμα του μητροπολίτη Προικοννήσου, ότι τάχα ζήτησε συγνώμη ο μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης για την διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη Αθηναγόρα, (δείτε σχετικά εδώ, εδώ και  εδώ).
Τελικά, τίποτε δεν γίνεται τυχαία. 
"Πάνε το συντομότερο να λειτουργήσουν Φράγκοι και Ορθόδοξοι μαζί ..." "Όσο καιρό είμαι εγώ επίσκοπος, ΕΔΩ ΔΕΝ θα πατήσει φραγκόπαπας" , + επίσκοπος Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης
(Στο παρελθόν αναφερθήκαμε σε 3 περιπτώσεις λογοκρισίας αντιΟικουμενιστικού λόγου από το 4Ε, εδώ: http://opaidagogos.blogspot.gr/2014/04/4.html ). Αλλά στο 4Ε, δεν συγκινούνται!το 4Ε στην υπηρεσία των μητροπολιτών ;
Οι μητροπολίτες διαθέτουν άφθονα χρήματα (να ναι καλά τα παγκάρια των εκκλησιών που τους εφοδιάζουν κάθε μήνα με άφθονο "ρευστό"). Συνεπώς μπορούν να αναθέτουν στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων -όπως και στο 4Ε- να καλύπτουν ή να προβάλουν τις κοσμικές "εκδηλώσεις" τους (αρχιερατικούς εσπερινούς, αρχιερατικές λειτουργίες,  πολυαρχιερατικά συλλείτουργα στις ονομαστικές εορτές μητροπολιτών κλπ), πάντα με το αζημίωτο..Οι εκδηλώσεις προβάλλονται και ξαναπροβάλλονται όλο το 24ωρο, ακόμη και μεταμεσονύκτιες ώρες, ανάλογα με την συμφωνία που έχουν κάνει.


Όμως το 4Ε ΔΕΝ προβάλει τις διαμαρτυρίες ενάντια στο gay pride
Ας θυμηθούμε και τις 2 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας  Ορθοδόξων Αδελφοτήτων στην Θεσσαλονίκη στον Άγιο Δημήτριο, ενάντια στα gay pride... Το "εκκλησιαστικό" κανάλι   ΔΕΝ παρέστη, ΔΕΝ διαφήμισε καθόλου τις εκδηλώσεις πριν γίνουν και ΔΕΝ κάλυψε διόλου τις διαμαρτυρίες αυτές. Απολύτως συνειδητή και αυτή η επιλογή τους, που προκάλεσε την έκπληξη και την θλίψη των Θεσσαλονικέων.

και τώρα, το επίσημα "κονέ" με τον Πατριάρχη!!!
Το 4Ε ως γνωστόν ανήκει στην Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα "Λυδία".
Έτσι, κατά την πρόσφατη πολυήμερη επίσκεψή του Οικ/κού Πατριάρχη στις Σέρρες (που καλύφθηκε και προβλήθηκε πολλάκις στο 4Ε), ο Πατριάρχης επισκέφθηκε και την αδελφότητα "Λυδία" και τιμήθηκε φυσικά δεόντως! Δεν ξέρουμε ποια είναι η "προίκα", πάντως όπως βλέπουμε, το "προξενιό" πήγε καλά..

Καμαρώστε :
"εφέ" στα βίντεο για να τιμήσουμε τον Πατριάρχη:


ολόκληρο το βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Λυδία, υπάρχει εδώ
"Ευλογημένος ο Ερχόμενος"!!! Κι ας ήρθε μόνος (χωρίς τον Πάπα). Άραγε μετά τα Ιεροσόλυμα, και το  Φανάρι ... τι θα ακολουθήσει, τώρα που "έραψαν" μερικά ακόμη στόματα;


Για να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την γνησιότητα των φωτογραφιών, παραθέτουμε ένα ακόμη βίντεο του 4Ε (για το νέο τεύχος του περιοδικού τους, Μαΐου 2015, αφιερωμένο φυσικά στην επίσκεψη του  Πατριάρχη..):


σποτ περιοδικού "ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ" Μαΐου:

¨


Δείτε και το   βίντεο από την επίσκεψη του Πατριάρχη στην Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών καθώς και -στο ίδιο βίντεο- τα εγκαίνια στο Εκκλησιαστικό "Κειμηλιαρχείο" Σερρών (που λειτουργεί από το 2008! αλλά σιγά να μην δεν έβρισκαν μια δικαιολογία για να βάλουν τον Πατριάρχη να κόψει την κορδέλα!).


Οι φωτογραφίες προέρχονται από το βίντεο αυτό.

ο Πατριάρχης εγκαινιάζει και την ανακαινισμένη κουζίνα της Μονής!!! Πάντα υπό την κάλυψη του 4Ε! Τέτοια "κοσμοϊστορικά" γεγονότα θα μείνουν στην Ιστορία, είναι δυνατόν να μην τα καλύπτουμε τηλεοπτικά;


και η πλάκα στον τοίχο της μονής!


Και μερικές φωτογραφίες που μας απέστειλε μέλος του Παιδαγωγού (τραβηγμένες από την τηλεόραση του ):

Οι "παρεκκλησιαστικές" αδελφές της "Λυδίας" .. Δεν βλέπουμε πολλά χαμόγελα αλλά, τώρα είναι αργά. Το "προξενιό" πέτυχε!


Τι ωραίο πλάνο του μητροπολίτη! Ζουμάριζε και ξαναζουμάριζε πάνω του το 4Ε! Μπορείς μετά να μην "κάνεις υπακοή";!!! Τέτοιο βλέμμα θα το ζήλευε και επαγγελματίας ηθοποιός. Πως να τολμήσεις μετά να "αντιδράσεις";;;


Ο νόμος της δεσποτοκρατίας: "ΑΚΟΥΕ- ΒΛΕΠΕ-ΣΙΩΠΑ"
Κλείνουμε παραθέτοντας ένα απόσπασμα ομιλίας του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου, πού λέει:
"Ὑπάρχει ἕνας  δεσποτικός νόμος γιά ἐμᾶς τοὺς κληρικούς, πού τόν πρόσθεσαν στον Δεκάλογο οἱ ἁγιοι ἀρχιερεῖς και εἶναι τρόπον τινα ὁ ἑνδέκατος νόμος τῆς δεσποτοκρατίας. Καὶ αὐτὸς εἶναι· ΑΚΟΥΕ - ΒΛΕΠΕ - ΣΙΩΠΑ.
Ἐγώ, μέ τὴν βοήθεια τοῦ Θεοῦ, σπάω τό φίμωτρο των δεσποτάδων, ἀνοίγω το στόμα μου καὶ θὰ σᾶς πῶ ὅπως πάντα γυμνή την ἀλήθεια…..
Προτιμῶ νά εἶμαι ἕνας καλόγερος ἀσυμβίβαστος μέ τόν κόσμο καὶ μὲ τὸν διάβολο, παρά νὰ εἶμαι ἐπίσκοπος καὶ ἀρχιεπίσκοπος και πατριάρχης καὶ νὰ συμβιβάζομαι μὲ τὸ διάβολο.
Χαρίζω σ᾽ ὅλους τοὺς κυρίους αυτοὺς ὅλα τὰ μπαστούνια, ὅλες τις μήτρες, ὅλες τις πατερίτσες ὅλα τὰ ἐγκόλπια καὶ κρατῶ ἕνα και μόνο· Κρατῶ το ρητό τῆς Ἁγίας Γραφῆς: «Ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σ. Σειρ. 4,28)".

Αφιερωμένο στα πνευματικά αδέρφια της αδελφότητας της Λυδίας, αλλά και σε εκείνες τις Ορθόδοξες αδελφότητες που επιμένουν "να τα έχουν καλά" με όλους και δεν αντιδρούν στα Οικουμενιστικά ολισθήματα και τις διώξεις αντι-Οικουμενιστών κληρικών.
Ελπίζουμε ο λόγος του ασυμβίβαστου ιεράρχη να ξυπνήσει και πάλι συνειδήσεις μέσα στην Εκκλησία μας.

Ιστολόγιο-Ομάδα Εκπ/κών "Ο Παιδαγωγός"

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη ιστορική Αδελφότητα που δεν μιλάει, από όσο ξέρω, για τον Οικουμενισμό είναι η Ζωή. Οι άλλες μιλούν.

Ανώνυμος είπε...

Αχ μακαριστέ πάτερ Αυγουστίνε πόσο μας λείπει η παρρησία σου και το αγωνιστικό σου φρόνημα!

Ανώνυμος είπε...

Για τον Οικουμενισμό και τους Οικουμενιστές, να συμπληρώσω στο παραπάνω σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω πολύ καλά, και ας μη μού ζητηθεί να προσκομίσω περαιτέρω μαρτυρίες, ότι η οικουμενιστική γραμμή της 4Ε άρχισε από τότε που επενέβησαν οι Επίσκοποι του μακαριστού Χριστοδούλου, και κυρίως ο Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος, όπου υπάγεται η 4Ε, για να απομακρυνθεί από την εκπομπή του ο π. Θεόδωρος Ζήσης, που ήταν κάρφος στον οφθαλμό των Οικουμενιστών. Και απειλήθηκε η 4Ε ότι θα στερηθεί όλη τη συνδρομή και τις αμοιβές των πέριξ Μητροπόλεων σε εκδόσεις βιβλίων, περιοδικών και στις κατασκηνώσεις, αν δεν παύσει την εκπομπή του π. Θεοδώρου.αποσπασμα απο σχολιο που δημοσιευθηκε στο http://apotixisi.blogspot.gr/2013/12/a-4.html

Ανώνυμος είπε...

Oπως εοισης το 4ε,δεν λεει τιποτε για την Ιερα Μονη Εσφιγμενου.

Ανώνυμος είπε...

Άγιος! (φυσικά οι αφορίσαντες τον Ν.Σωτηρόπουλο δεν πρόκειται ποτέ να το παραδεχτούν, αλλά ούτε και ο π. Αυγουστίνος θα το ήθελε). Προφητική μορφή του 20ου αιώνα. Αιωνία η μνήμη αυτού.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Πρέπει να έλθει ο Πάπας στην Ελλάδα; ΟΧΙ ! ΑΠΘ 31/03/2001"

Απεύθυναν χαιρετισμούς:
Ιερομ. π. Φώτιος Γρηγοριάτης, εκπρόσωπος Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους
Αρχιμ. π. Αθανάσιος Αναστασίου, Καθηγούμενος Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου
Αρχιμ. π. Μάξιμος Κυρίτσης, Καθηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω
Αρχιμ. π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης, Πνευματικός Ι.Μ. Αγ. Γρηγορίου Παλαμά, Κουφαλίων
Ιερομ. π. Αιμιλιανός, εκπρόσωπος Ι.Μ. Αγίου Νικοδήμου, Γουμενίσσης
Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, εντεταλμένος επί των αιρέσεων, της Ι.Μητρ. Κασσανδρείας
Αρχιμ. π. Θεόφιλος Ζησόπουλος, Γέροντας των ΟΧΑ "Λυδία" και "Δορκάς"

Ας θυμηθούμε αναλυτικά τις αντιδράσεις τότε (2001), κατά της ελεύσεως του Πάπα στην Ελλάδα:
http://www.egolpion.com/papas_2001.print.el.aspx

Τώρα, που οι προκλήσεις πολλαπλασιάστηκαν .. οι διάδοχοι του π.Θεόφιλου στην αδελφότητα Λυδία, σιώπησαν.

Ανώνυμος είπε...

Οπως παρατηρω, πραγματι ειχε εκπομπη στο καναλι 4Ε ο π.Θεοδωρος Ζησης το 2001. Τωρα δεν τον δειχνει το 4Ε.
Κριμα μια τοσο ωραια προσπαθεια και πολυετης να χτιστει η αδελφοτητα της Λυδιας να πεφτει τοσο χαμηλα.

Ανώνυμος είπε...

O Οικουμενισμός συμπίπτει με τους Μητροπολίτες των Νέων Χωρών

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ είπε...

Όταν μια χριστιανική αδελφότητα καταντά επιχείρηση, εκεί οδηγείτε...

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ μου μπορείς να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία γι΄ αυτήν την επέμβαση των Μητροπολιτών στην εκπομπή του π. Θ. Ζήση; Είναι μεγάλο κρίμα να μην γίνονται και τώρα η εκπομπή του που έχουμε ανάγκη τον πατερικό και αντιοικουμενιστικό του λογο. Αν έχεις κάποια δικιά του παλιά εκπομπή και δεν σου κάνει κόπο ανέβασέ την στο διαδίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν θα ήθελε ο π. Αυγουστίνος ανώνυμε 6:28μμ; Ο π. Αυγουστίνος ήθελε να αρθεί ο αφορισμός εντός εισαγωγικών του Ν. Σωτηρόπουλου.
https://www.youtube.com/watch?v=1-3xYQHi2JI

Τον Ν. Σωτηρόπουλο κανείς δεν μπορεί να τον αφορίσει παρά μόνο ο Θεός. Γι΄ αυτό βάζε το αφορίσαντες εντός εισαγωγικών.

Ανώνυμος είπε...

Η αδελφότητα αυτή δεν είχε ποτέ το αγωνιστικό φρόνημα. Πόσους επισκόπους είχε ελέγξει; Πόσους κληρικούς άτακτους; Κατάλαβες μπλογκερ "Ελληνικά και Ορθόδοξα";

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Αυτή την εβδομάδα το 4ε προέβαλε εκπομπή με καλεσμένο τόν γνωστό Θεόδωρο Γιάγκου, με θέμα την "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο"!Ο κ.Γιάγκου εκθείασε τις προσπάθειες τού Βαρθολομαίου για τον οικουμενικό διάλογο!!! Ψάξτε το σάς παρακαλώ και κάντε το θέμα!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ FACEBOOK

https://www.facebook.com/tv4egr/photos/a.223129311091932.53294.169038056501058/1176221802449340/?type=3&theater

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 4Ε
Μου αρέσει η Σελίδα! · 16 Οκτωβρίου ·


Το πρόγραμμα της Δευτέρας ακολουθεί :

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
0:15 ΟΡΘΡΟΣ - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου - Γουμένισσα Ν. Κιλκίς
4:45 ΤΗΛΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
με τον δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα
5:30 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
Στου βοριά το μπαλκονάκι (α΄ μέρος)
6:30 ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ
Αεικίνητος - Ακμάζω
6:40 ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ
Καλεσμένος του κ. Νίκου Νικολαΐδη, Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ο κ. Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος (α΄ μέρος)


ΌΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ 4Ε, ΘΑ ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ (ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ) ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ..

Δημήτριος Ἀναστασιάδης είπε...

Οσο οι "ευλαβείς βλαμμένες", κατά Νικόλαο Σωτηρόπουλο,της "Λυδίας" κάνουν χαζοχαρούμενη "υπακοή" στον π.Νικάνορα Παπανικολάου και στον κάθε ψωνισμένο μεγαλόσχημο κληρικό και επίσκοπο πρός χάριν των αργυρίων, τόσο πιό χαμηλά θα πέσει ή αδελφότητα!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.