" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Εις μνήμην ... τέως βουλευτή, Ηλία Πολατίδη. Μερικές άγνωστες ιστορίες ενός πατριώτη.

Ως γνωστό το ιστολόγιο και η ομάδα μας σχολιάζει την πολιτική αλλά είναι ακομμάτιστη
Τα παρακάτω μας έστειλε εκπαιδευτικός (σήμερα μέλος της ομάδας μας) και τα παραθέτουμε αυτούσια, ως ελάχιστο φόρο τιμής στο έργο του βουλευτή Ηλία Πολατίδη που όπως πληροφορηθήκαμε "έφυγε" σήμερα, σε ηλικία 50 ετών. 


Γράφει μέλος του Παιδαγωγού:
Πριν λίγο διάβασα στο http://xanthinet.gr ότι "Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Πολατίδης".


Θυμήθηκα, ήταν Οκτώβριος του 2008,
Η Χαρά Νικοπούλου, η ηρωική δασκάλα στο πομακοχώρι Δέροιο, στον Έβρο, δεχόταν απίστευτες πιέσεις (με την απόλυτη ανοχή-συνενοχή του επίσημου "ελληνικού" κράτους. Για όσους ήδη ξέχασαν, κυβέρνηση τότε ήταν η "θεοσεβούμενη-πατριωτική" υποτίθεται ΝΔ του  Κώστα Καραμανλή). 
Σε 2-3 μέρες θα γινόταν η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και η ηρωική δασκάλα θα ήταν μόνη ..


Από συγκυρία, ένας γνωστός, μου είχε πει ότι εργαζόταν στο γραφείο του βουλευτή (του ΛΑΟΣ) κ.Ηλία Πολατίδη. 
Του τηλεφωνώ και του μεταφέρω την σκέψη-πρόταση μου, αν μπορεί να παραστεί ο βουλευτής στην παρέλαση στο Μεγάλο Δέροιο, στον Έβρο. Μια παρουσία βουλευτή εκείνη την εποχή, θα είχε ιδιαίτερη συμβολική αξία. 
Μου το αποκλείει κατηγορηματικά: "Αποκλείεται. Έχει κλειστεί αναλυτικά το πρόγραμμα του στις Σέρρες (εκλογική του περιφέρεια) εκείνες τις μέρες και δεν περίσσευε ούτε λεπτό".
Παρόλα αυτά θα τον ρωτούσε, να δει πως αλλιώς θα μπορούσε να βοηθήσει.


Την επόμενη ημέρα μου τηλεφωνεί ο γνωστός μου: 
Ο βουλευτής Ηλίας Πολατίδης, θα ακύρωνε ολόκληρο το πρόγραμμα του στις Σέρρες και θα ερχόταν την 28η Οκτωβρίου στο ακριτικό Δέροιο!

Η παρουσία του αποδείχθηκε εξαιρετικά σημαντική. 
Μαζί με μερικές δεκάδες πατριώτες (εδώ θα αναφέρω και τον Ελληνικό Πατριωτικό Σύνδεσμο Λάρισας "Ελληνοκρατείν" που στήριξε την δασκάλα και έδωσε μαζικά το παρόν) φάνηκε στους πράκτορες του  Τουρκικού Προξενείου ότι η Χαρά Νικοπούλου ΔΕΝ ήταν πλέον μόνη της.


Σε μια άλλη περίπτωση, 1-2 χρόνια αργότερα, έστειλα
ηλεκτρονικά στο γραφείο του κ.Πολατίδη υλικό που αποδείκνυε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (που παρέχει πρόσβαση διαδικτύου στα σχολεία), παρά τις καταγγελίες, επέτρεπε στους μαθητές, την πρόσβαση στην ιστοσελίδα των αναρχικών indymedia.
Τα στοιχεία αυτά είχα στο παρελθόν καταθέσει σε γραφείο άλλου βουλευτή του ΛΑΟΣ, από τη Θεσσαλονίκη, (γνωστό τηλεπώλη-βιβλιοπλασιέ σήμερα), αλλά ουδέποτε κατέθεσε την σχετική ερώτηση (μάλιστα με κορόιδευε για πολλούς μήνες). 
Μέσα σε μια βδομάδα αφότου έστειλα το υλικό στο γραφείο του κ.Πολατίδη, η ερώτηση είχε υποβληθεί. 
Σε λίγες μέρες "κόπηκε" το indymedia στα σχολεία! Έκτοτε παραμένει μέχρι και σήμερα αποκλεισμένο.


Το ΛΑΟΣ, ως κόμμα, μας απογοήτευσε όλους. Το ίδιο και τα στελέχη του.
Λόγοι συνείδησης όμως, με υποχρεώνουν να καταθέσω την καίρια παρέμβαση του κ.Πολατίδη στις 2 αυτές περιστάσεις.

Σας στέλνω φωτογραφία από την παρέλαση στο Δέροιο, (επεσήμανα με μπλε τον κ.Πολατίδη, την φωτογραφία βρήκα σε σχετική ανάρτηση εδώ) καθώς και σχετικά δημοσιεύματα/βίντεο από παρεμβάσεις του για το θέμα των Πομάκων.



η πρωτότυπη φωτογραφία

(το βίντεο από εδώ)

Σχετικό κείμενο:

Ολόκληρη η απάντηση του βουλευτή κ.Πολατίδη στην κ.Δραγώνα



Καλό Παράδεισο αγαπητέ Ηλία.

6 σχόλια:

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Από τους ελάχιστους τίμιους, ηθικούς, πατριώτες και πιστούς πολιτικούς ο Πολατίδης. Καλό Παράδεισο Ηλία!

Unknown είπε...

Καλό Παράδεισο. Η πατρίδα έχασε έναν καλό πατριώτη,
πιστό στις Αρχές και τις Αξίες,γιά τις οποίες αγωνίστηκε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πριν λίγο φίλος που είδε την ανάρτηση μας, μας ενημέρωσε ότι ο κ.Πολατίδης στήριξε οικονομικά (από τον βουλευτικό του μισθό) και τον Στηβ Λάλα (όταν βγαίνοντας από την Αμερικανική φυλακή, καταδικασμένος για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδος, επέστρεψε απένταρος στην πατρίδα και κυριολεκτικά δεν μπορούσε να θρέψει την οικογένεια του, στην Χρυσούπολη Καβάλας). Ένα ακόμη εύγε κυρίως για την αξιοπρέπεια να κάνει όλα αυτά πραγματικά σεμνά και διακριτικά.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός, να τον αναπαύσει! Ήταν καλός Έλληνας και πατριώτης!

ΔΙΓΕΝΗΣ

Σέρρες είπε...

ΔΕΡΕΙΟ ΓΡΑΦΕΤΑΙ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ, ΑΠΟ ΕΣΑΣ?ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΩ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ,ΟΤΙ Η "ΗΡΩΙΚΗ"ΔΑΣΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ(ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?).ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΣΤΕΙ ΩΣ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΕΡΡΑΣ.ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ" ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ.ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΙΟ "ΤΡΑΝΟΣ".ΚΑΙΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ "ΤΙΜΕΣ"και ΛΟΓΙΑ "ΠΑΧΙΑ".

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Η ομάδα μας δεν υφίστατο τότε (2008). Ούτε φυσικά και το ιστολόγιο μας. Είναι ένα γεγονός που μας γνωστοποιήθηκε μόλις προχθές, από το μέλος μας.
Εξ άλλου αποδεικνύεται (η παρουσία του στο Δέρ"ει"ο!) και από σχετικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Δεν θεωρούμε ότι ο κ.Πολατίδης πήγε εκεί για να εκμεταλλευθεί πολιτικά την υπόθεση. Τότε την Χαρά Νικοπούλου και τις διώξεις της γνώριζαν ελάχιστοι και κυρίως μέσω διαδικτύου. Συνεπώς πήγε πραγματικά για να βοηθήσει και όχι για να φανεί. Τον τιμάει που τέτοια ημέρα εγκατέλειψε την εκλογική του περιφέρεια και επετέλεσε το καθήκον του

Νομίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι με σεμνότητα που σε αντίθεση με πολιτικάντηδες, δεν τους πειράζει όταν δεν προβάλλονται. Τους αρκεί ότι σε κάποιες περιστάσεις, έκαναν το χρέος τους.

Θεωρούμε την παραμονή του κ.Πολατίδη στο ΛΑΟΣ (μετά το μνημόνιο-συνκυβέρνηση), λανθασμένη.
Επαναλαμβάνουμε όμως ότι προβάλουμε τα 2 περιστατικά γιατί απλά οφείλουμε να το κάνουμε ως ελάχιστο χρέος προς την ιστορία και την αλήθεια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.