" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

"Ορθόδοξο" ήθος ... : Ορθόδοξα ιστολόγια που "κόβουν" κατά το δοκούν σχόλια και "εξαφανίζουν" ειδήσεις.

Περιστατικό 1ο:
Θελήσαμε να σχολιάσουμε σε άρθρο του ιστογράφου Παναγιώτη Τελεβάντου με τίτλο
"ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ", στο οποίο καταγγέλλει επώνυμα ότι σε Ορθόδοξη εκκλησία στην Αμερική, είχαν βάλει ανάμεσα στις εικόνες και μια εικόνα του Πάπα για να την προσκυνάει ο κόσμος. Στην ίδια ενορία έβαλαν να μιλήσει Παπική ομιλήτρια και άλλα πολλά.
Η ανάρτηση έκλεινε:
"Οι ανωτέρω παρατηρήσεις γράφτηκαν με πολύ σεβασμό για τον εφημέριο της κοινότητας π. Δημήτριο Κορδάρη. Στόχος του άρθρου είναι η μεν φωτογραφία του Πάπα να απομακρυνθεί από τα εικονίσματα και να αποτραπεί στο μέλλον πρόσκληση για ομιλίες σε αιρετικούς ή σε ορθόδοξους οι οποίοι αντί να προβάλουν τους Αγίους της Εκκλησίας μας προβάλλουν αιρετικούς “Αγίους”."
Αυτά γράφτηκαν "με πολύ σεβασμό" λοιπόν για τον ιερέα που βάζει την φωτογραφία του Πάπα για προσκύνηση και προσκαλεί αιρετικούς να μιλήσουν ή που προβάλει αιρετικούς "αγίους"...
Ολόκληρο το επώνυμο άρθρο-καταγγελία του κ.Τελεβάντου,  εδώ.



Γράψαμε το ακόλουθο σχόλιο


κ.Παναγιώτη Τελεβάντο
Απλά συστήνετε να απομακρυνθεί η εικόνα του Πάπα από τις προς προσκύνηση εικόνες!!

Και απλά επισημαίνετε τις αναφορές στην μητέρα Τερέζα και την ομιλία της Παπικής!
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι δρουν πλέον σαν να έγινε η Ένωση και απλά περιμένουν με την πάροδο του χρόνου να τα συνηθίσουμε;

Αλλά όταν δεν αντιδράει κανείς, όταν δεν σταματάει το μνημόσυνο στους πατριάρχες και δεσποτάδες που συμπροσεύχονται με αιρετικούς, όταν δεν εφαρμόζουμε τους ιερούς κανόνες, όταν περιμένουμε μόνον από τον Θεό να κάνει το θαύμα του ..

Αυτόν τον δρόμο μας έδειξαν οι πατέρες; 

Να περιοριζόμαστε στην αρθρογραφία και να τα αφήνουμε όλα στον Θεό;
ΥΓ. Παρακαλούμε για την δημοσίευση του σχολίου μας.


Βλέποντας ότι το σχόλιο μας δεν δημοσιεύθηκε, το στείλαμε ξανά μία μέρα μετά,
αλλά ... μάταιος κόπος.
Ένας ακόμη ιστογράφος που διαγράφει κατά το δοκούν σχόλια...





Περιστατικό 2ο:
Διαγραφή σχολίου του ιστογράφου Κυπριακού Χριστοδουλίδη, από το ιστολόγιο ΑΚΤΙΝΕΣ:

Πέρα από την ουσία της ανάρτησης
(θέση Ιεράς Συνόδου στο θέμα των μεταμοσχεύσεων και την εγκληματική σιωπή για το θέμα -φυσικά όλα έχουν την αιτία τους, θυμηθείτε τι υποστήριζε ο μητροπολίτης Μεσογαίας, πχ εδώ και εδώ),

θα σταθούμε στην ΔΙΑΓΡΑΦΗ του σχολίου του κ.Χριστοδουλίδη από το ιστολόγιο Ακτίνες.
Το ίδιο κάνουν συστηματικά οι ΑΚΤΙΝΕΣ και στα δικά μας σχόλια. Οποιοδήποτε σχόλιο -ακόμη και ανώνυμο- παραπέμπει στο ιστολόγιο μας, διαγράφεται, ή σε κάποιες περιπτώσεις ξαναγράφεται αν είναι ανώνυμο, διαγράφοντας την παραπομπή!.



Επί τέλους κάποιοι που παρουσιάζονται ως πιστοί στην ορθοδοξία, που διεξάγουν πράγματι αξιόλογο αγώνα σε θέματα οικουμενισμού, θα πρέπει να έχουν την αξιοπρέπεια να επιτρέπουν να ακούγεται και η διαφορετική άποψη. Αυτή είναι η λογική ύπαρξης των ιστολογίων. Η δυνατότητα αντίλογου (=σχολιασμού).
Διαφορετικά, ας διευκρινίσουν ότι γίνονται αποδεκτά μόνον τα σχόλια που συμφωνούν μαζί τους και -κυρίως- που δεν προσβάλουν το "αλάθητο" των "γκουρού" τους.
Κατά τ΄ άλλα κατηγορούμε το αλάθητο του Πάπα!


Και μια και αναφερθήκαμε στους "γκουρού", ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, συμπεριλαμβανόταν στα μέλη της ΔΙΣ, που έκαναν την πρόσκληση προς τον Πάπα (να έρθει στην Λέσβο), δείτε τα μέλη της ΔΙΣ εδώ.
Ελάχιστα όμως ορθόδοξα αντιοικουμενιστικά ιστολόγια έσπευσαν να το καταδικάσουν! Όταν πρόκειται για "δικό μας", τσιμουδιά. (Αν ο Ναυπάκτου είχε διαφοροποιηθεί, θα έπρεπε να ενημερώσει δημόσια το ορθόδοξο πλήρωμα για την διαφορετική θέση που πήρε κατά την συνεδρίαση και κατά την ψηφοφορία).



Ομοίως τσιμουδιά απόλυτη για την δικαίωση του μοναστηριού της Μεταμόρφωσης Ναυπάκτου (εδώ). Η εμπειρία μας από πλήθους περιπτώσεων, είναι ότι ι δεσποτάδες είναι αδίστακτοι.



Αντίστοιχα ευθύνες προκύπτουν και για τους υπόλοιπους 4-5 "παραδοσιακούς", αντι-οικουμενιστές μητροπολίτες, που όμως δεν έβγαλαν ούτε μία ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την πρόσκληση-επίσκεψη του Πάπα.
(όπως σχολιάσαμε εδώ, μοναδικές εξαιρέσεις οι μητροπολίτες Πειραιώς και Γλυφάδος που αντέδρασαν άμεσα).



Τσιμουδιά και όταν ο μητροπολίτης Πειραιώς, παρά τις εξαγγελίες του, δέχθηκε κανονικά τους πολιτικούς που ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων(δείτε εδώ)






Συνεπώς καυτηριάζουμε τα -σοβαρότατα- λάθη του Πατριάρχη και ένα σωρό άλλων που πράγματι λυμαίνονται την διοίκηση της εκκλησίας μας αλλά "κουκουλώνουμε" τα λάθη των "δικών μας".
Τι είδους "ορθόδοξη ηθική" όμως  είναι αυτή;;;





Ακολουθεί το διαγραφέν σχόλιο του κυρίου Χριστοδουλίδη, που αφορούσε ανακοίνωση της Ι.Μ.Πειραιώς, δημοσιευμένη στο Ακτίνες, εδώ.

"Αξιόλογη και από κάθε άποψη λίαν επαινετή αυτή η απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά προς τον υφέρποντα σιωνιστικό πανθεϊσμό, ου μην αλλά και σατανισμό. Ωστόσο, θα περιμέναμε να δούμε και παρόμοιες άλλες αντιδράσεις, οπωσδήποτε σοβαρότερες, όπως για παράδειγμα αυτή που συνυφαίνει τις μεταμοσχεύσεις με την

Θεία και Ιερά Μετάληψη. Σχετική Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου υπάρχει.".


- Ιεροσυνοδική Εγκύκλιος 2819 της 7/7/2005 

1. "Η εκκλησιαστική αντιμετώπιση των μεταμοσχεύσεων, όπως και κάθε άλλου προβλήματος, είναι
πνευματική. Αν κάτι βλάπτει ή υποβιβάζει τις πνευματικές αξίες, ανεπιφύλακτα το απορρίπτει. Αν πάλι κάπου διακρίνει τη δυνατότητα πνευματικής ζωής συμβατής με την θεολογική παράδοση, διδασκαλία και εμπειρία της, την ιδιοφυή ανακάλυψη την αντιμετωπίζει με την τόλμη της πνευματικής καινοτομίας".
( ... )
2. "Ας μη λησμονούμε ότι η λατρευτική ζωή της Εκκλησίας μας στηρίζεται σε μια μεταμόσχευση Θείου σώματος και σε μια μετάγγιση Θείου Αίματος εις πάντας αρμούς, εις νεφρούς, εις καρδίαν".



- Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων"δωρεά οργάνων, δώρο ζωής !"
Ανακοίνωση, Αθήνα 14/06/2013

"Με την παρούσα ανακοίνωση ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) επιθυμεί να ενημερώσει τους πολίτες της χώρας μας, σχετικά με την Εγκύκλιο 2819 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εξεδόθη στις 7 Ιουλίου του 2005 και αφορά τη θέση της Ιεράς Συνόδου απέναντι στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων.
Με την Εγκύκλιο αυτή, τόσο ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όσο και οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Αρχιερείς, είχαν δηλώσει την αποδοχή και τη στήριξή τους στο θεσμό της Δωρεάς Οργάνων και προέτρεπαν μάλιστα τους πιστούς να συμμετάσχουν στη φιλάνθρωπη αυτή πρωτοβουλία της Εκκλησίας μας γινόμενοι Δωρητές Οργάνων.".



Σημείωση,
το σχόλιο δεν δημοσιεύθηκε. 
Ο αντιαιρετικός και αντιοικουμενιστικός αγώνας του ιστολογίου ΑΚΤΙΝΕΣ και της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, έχουν σαν κύριο μέλημα την προστασία των πιστών από τις νεο-εποχίτικες αιρέσεις, που ανακατεύουν τη Χριστιανοσύνη με τον Παγανισμό/Πανθεϊσμό, και όχι το αιρετικό ανακάτεμμα της νέας Ιατρικής, του νέου αιώνα, της νέας Επιστήμης, που όλοι ζούμε σήμερα. Ωστόσο, δεν παραλείπουν να κατηγορούν τα οικουμενιστικά και παναιρετικά ανοίγματα των Πατριαρχικών του Φαναρίου και της εγχώριας Συνοδείας τούτων, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως και μερίδας της ούτω αποκαλούμενης ακαδημαϊκής Θεολογίας.
Πηγή σχολίου.


Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

15 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σας ευχαριστώ για την αναδημοσίευση, την οξυδέρκεια και την ευαισθησία που έχετε, σε σοβαρότατα θέματα Πίστεως.

Κατά τα λοιπά, όντως θλιβερή η κατάσταση από κάθε άποψη.

Κυπριανός Χ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καλό για την εκκλησία μας να απολυτοποιούμε και αλαθητοποιούμε τον λόγο κανενός.Και οι ευλαβείς επίσκοποι κάνουν λάθη ή δειλιάζουν σε κάποιες περιστάσεις.Με καλό λόγο πρέπει να επισημαίνονται τα λάθη και να διορθώνονται.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικά με την συμμετοχή του Ναυπάκτου στην συνεδρίαση της ΔΙΣ που προσκάλεσε τον Πάπα,
διορθώσαμε την διατύπωση σε
"Ελάχιστα όμως ορθόδοξα αντιοικουμενιστικά ιστολόγια έσπευσαν να το καταδικάσουν!" γιατί πράγματι υπήρξαν κάποια ελάχιστα αντιοικουμενιστικά ιστολόγια που αναφέρθηκαν σε όσους συμμετείχαν.

Η νεότερη διατύπωση αποδίδει καλύτερα την πραγματικότητα και συγνώμη αν κάποιοι αισθάνθηκαν ότι μπήκαν στο ίδιο τσουβάλι με όσους εσκεμμένα "κόβουν" ειδήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Αφηστε τις κοκορομαχιες. Το ιδιο κανετε και εσεις αλλωστε, γι αυτο πρεπει να βγαλετε την σιωπη και οχι να εμφανιζεσθε σαν τιμητες. Οταν σας γραψουν 2-3 σχολια παραπανω και σας στριμωξουν, αρχιζετε να κοβετε τελειως και τα ευπρεπη σχολια επειδη στριμωχνεστε εσεις η όι φιλοι σας. Το εχετε κανει αυτο και θα επρεπε να ντρεπεστε να μιλατε. Καλη αλλαγη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ .ΕΠΙΣΗΣ,ΠΟΛΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΜΠΛΟΚ ΜΠΛΟΚ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΙΚΑ,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ,ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΡΕΜΒΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ;ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ''ΑΔΕΛΦΟΙ ''ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΑΔΕΛΦΟΥΣ.ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ,ΑΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΛΕΙ.ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΜΕ ΙΕΡΕΙΣ.ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΤΑΔΕ,ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΕΙΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ;ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ.ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΔΙΖΕΙ .Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΙΣΤΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΜΗΣΙΣ ΣΧΟΛΙΩΝ,ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ! Ελευθερα ο καθενασ εαν και εφοσον θελει θα γραφει οπως πρεπει και χωρις εμπαθεια.Ειναι κακο να εχεις δικη σου γνωμη κ αποψη;Ωραια!
Μην ανεβαζουν σχολια!
Και ακομα οι σχολιαστες γραφουν πολυ λιγοτερα απο τους αρθρογραφους.Αλλα δυστυχως δεν γινεται τιποτε Οταν ενοχλουν τα σχολια ,κανενας να μην στελνει σχολιο.Μηπως ο πατηρ Παισιος δεν ειπε πως ''εχω την γνωμην πως ο κ α θ ε ν α ς μεσα απο την εκκλησια εχει καθηκον και υποχρεωσιν να διαμαρτυρεται για τα της πιστεως και να αγωνιζεται με τον τροπον του'';Απο τη στιγμη που δεν θελουν σχολια ,ειναι εκβιασμος να σχολιαζω εκει που επανηλειμενα με διωχνουν.Αυτη ειναι και η θρησκευτικη ελευθερια. Δε συχναζουν γοχ σε πολλα σχολια,τι σημαινει πως ειμαστε κ εμεις γοχ;Δυστυχως θα τα βλεπουμε και δε θα μιλαμε,εκει οδηγουμαστε.Εγω τουλαχιστον εχασα την εμπιστοσυνη μου στους ανθρωπους.Κυνηγηθηκα απο ''ορθοδοξους'' .....Ο Κυριος να μας ελεησει!

Ανώνυμος είπε...

Να μην ξεχασω ,στοχοποιησις ειναι και τα διπλα γραμματα,τα διπλα βιντεο και ο τροπος εκφρασης καποιων ,ακομη και λεξεων που εχουν πει ιεραρχες.
Ο καθενας φερει Τον Χριστο του εντος του,εις την καρδιαν του και κανεις δεν μπορει να του τον παρει εαν ο ιδιος δεν θελει!Η Εκκλησια δεν ειναι ακεφαλη,κεφαλη της ειναι ο Κυριος ημων Ιησους Χριστος!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σας φαίνεται λογικό ένας ανώνυμος να συκοφαντεί;
Θα έπρεπε τώρα να διαγράψουμε το σχόλιο σας ή όχι;;;

Και τι θα πει "όταν σας γράψουν 2-3 σχόλια παραπάνω";
Πόσα σχόλια χρειάζεται κάποιος για να διατυπώσει την ένσταση του για να χρειάζεται και άλλα 2-3 παραπάνω;;

Αν επιδιώκεται την διάλυση των σχολιασμών μιας ανάρτησης (τρολάρισμα) αναρτώντας διαρκώς το ίδιο σχόλιο, αυτό ναι, στις 2-3 περιπτώσεις που συνέβη δεν το επιτρέψαμε (αφού πρώτα προειδοποιήσαμε τον άρρωστο ή προβοκάτορα ότι αν συνεχίσει θα διαγράψουμε τα σχόλια του.

Στις ελάχιστες αυτές περιπτώσεις πράγματι ΕΜΦΑΝΩΣ τα διαγράψαμε και αφήσαμε να φαίνεται η ένδειξη ότι "το σχόλιο διαγράφτηκε από τον διαχειριστή του ιστολογίου".

Η ελευθερία του λόγου είναι αρετή. Αρκεί να μην εξευτελίζεται από κάποιους ανώνυμους. Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί τρέμουν τα ιστολόγια, οπότε είναι λογικό να χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να τα πλήξουν.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Και μια και αναφερθήκαμε στους "γκουρού", ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, συμπεριλαμβανόταν στα μέλη της ΔΙΣ, που έκαναν την πρόσκληση προς τον Πάπα (να έρθει στην Λέσβο), δείτε τα μέλη της ΔΙΣ εδώ.
Κανένα όμως ορθόδοξο αντιοικουμενιστικό ιστολόγιο δεν έσπευσε να το καταδικάσει!"

κχ
Το ιστολόγιο "Παιδαγωγός" με πληροφόρησε ότι έκαναν, δικαίως, μια διόρθωση στην παράγραφο όπου γράφεται το "κανένα όμως ορθόδοξο αντιοικουμενιστικό ιστολόγιο δεν έσπευσε να το καταδικάσει!". Ζήτησαν να αντικατασταθεί με το "ελάχιστα όμως ορθόδοξα αντιοικουμενιστικά ιστολόγια έσπευσαν να το καταδικάσουν!".

Η διόρθωση έγινε, διότι, όπως αναφέρουν," αποδίδει την ακριβή αλήθεια, αφού κάποιοι το καταδίκασαν".

Παρεμπιπτόντως, κάτι σχετικό με τα σχόλια troll.
Στην αρχή της "σταδιοδρομίας" μου με τα Blog, όντας και ο ίδιος αποψιογράφος του Διαδικτύου, βρέθηκα αντιμέτωπος με αυτό το φαινόμενο. Δεν άργησα να καταλάβω ότι αποσκοπούσε στον αποπροσανατολισμό των αναγνωστών, στον κατακερματισμό μιάς άποψης που ενδεχομένως απηχούσε και μιά τεκμηριωμένη γνώμη, χωρίς βέβαια ο σχολιαστής να διεκδικεί το αλάθητο της γνώμης.

Το πρώτο επιχείρημα των σχολιαστών τύπου troll, ήταν η μοφή περί αλαθήτου στον "οικοδεσπότη" των ανώνυμων (διαρκώς) επισκεπτών, που κατέθεταν τη δική τους - όπως πάντα - άποψη.

Η μόνη διέξοδος ήταν να επιτρέπω σχόλια, μόνο εφόσον ο σχολιαστής διέθετε λογαριασμό Google. Και αποδείχθηκε αποτελεσματική, ηρέμησαν τα νεύρα μου από την "συντονισμένη αποδιοργάνωση", που είναι η άλλη ονομασία της αγγλικής λέξης troll.

Ανώνυμος είπε...

παντως μπραβο που αναγνωριζετε και διορθωνετε τα λαθακια σας ειστε παραδειγμα προς μιμηση σε ολους

Ανώνυμος είπε...

Επειδη γραφουμε ανωνυμα,το εν λογω σχολιο δεν ειναι δικο μου.
Και τελος παντων καποτε εβαζα μονογραμμα,μα και αυτο χρησιμοποιησαν με δικες τους γνωμες εν αποσια μου,μεχρι που ενημερωθηκα.
Γιαυτο,καλο ειναι να μιμουμαστε την καλη συμπεριφορα.π

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ποιο μονόγραμμα χρησιμοποιήθηκε εν απουσία σας;;;
Και σας ενημέρωσαν κιόλας!

Μα σε κανένα σχόλιο δεν υπάρχει μονόγραμμα.
Μάλλον άρχισε το τρολάρισμα και πάντα σε αναρτήσεις που ενοχλούν.

Ανώνυμος είπε...

Άφησε τις εξυπνάδες Παιδαγωγέ! Αρκετά με τις αστείες δικαιολογίες σου. Άφησε τις καχυποψίες τις αρρωστημένες που έχεις εναντίον όπου σε ζορίσει με 2-3 σχόλια παραπάνω.
Ούτε άρρωστος ούτε προβοκάτορας είναι όποιος εξηγεί τις απόψεις του με 2-3 σχόλια παραπάνω ή συμπληρώνει επειδή του έρχονται νέες ιδέες και νέα επιχειρήματα.
Αρρωστημένη είναι η αντίληψη που έχεις εσύ Παιδαγωγέ!
Αρρωστημένη είναι η καχυποψία σου ότι όποιος γράφει κάτι που δεν σου αρέσει ή σε ποσότητα ή σε ποιότητα, αυτός είναι ...τρολερ (τρολάρει όπως το λέτε στην ξενική).
Αρρωστημένη είναι η υπερβολική προστασία των επωνύμων σχολιαστών που συμφωνούν με τις απόψεις σου και η αρρωστημένη η λογοκρισία που κάνεις σε όποιους διαφωνούν με τους επώνυμους σχολιαστές του μπλογκ σου.
Ντροπή σου Παιδαγωγέ να συκοφαντείς ως άρρωστους ή προβοκάτορες αυτούς που δεν μπορείς να βγάλεις πέρα μαζί τους και γι΄ αυτό τους λογοκρίνεις με το παραμικρό, έστω και αν δεν έχει καμία βρισιά το σχόλιο τους! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!

Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Και εδώ έχεις λάθος. Κάποια πράγματι υπογράφει, τουλάχιστον σε άλλα μπλογκ με το μονόγραμμα π. στο τέλος κάθε σχολίου της. Μάλλον σημαίνει Πηνελόπη αν δεν κάνω λάθος.
Και πού ξέρεις αν κάποιος την μιμήθηκε εν απουσία της και άλλος την ενημέρωσε για σχόλιο που δεν έγραψε αυτή;
Και πάλι βιάστικες να φανταστείς τρολαρίσματα! Παιδαγωγέ πρόσεχε κοντεύεις να ξεφύγεις πολύ από την πραγματικότητα.
Ρώτα π.χ. τους ιστολόγους της Κατάνυξις ή των Ακτίνων και θα σου πουν ότι πράγματι υπάρχει σχολιάστρια που υπογράφει με το μονόγραμμα π.
Και θα δεις πόσο εύκολα φαντάζεσαι "τρολαρίσμα" που δεν υπάρχουν.


Ένας που δεν είναι η σχολιάστρια π.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είσαι άρρωστος ..

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσεις να επαναλαμβάνεις τα ίδια, θα διαγραφτεί και αυτό και όλα τα επόμενα σχόλια σου.

Τα σχόλια είναι για να κάνουν ουσιαστικότερη μια ανάρτηση, για να της δώσουν προοπτικές που δεν σκέφθηκε ο ιστογράφος, όχι για να σπάει πλάκα όποιος ανώνυμος βαριέται (πολύ περισσότερο κάθε κακοπροαίρετος).

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.