" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Φέρνουν ΠΑΠΑ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ για «ανθρωπιστικό»...σόου για τους πρόσφυγες!!! Το σχόλιο μας και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Οἱ ἄνθρωποι δὲν ἔχουν τὸν Θεό τους!

Την ώρα που οι «πρόσφυγες» έχουν ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο εναντίον της ελληνικής κοινωνίας με συνεχή κλεισίματα δρόμων, πλιάτσικο σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, μαχαιρώματα και πετροπόλεμο

ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται πως...βρήκε τη λύση στο πρόβλημα: 
Να φέρει τον Πάπα Φραγκίσκο στη Μυτιλήνη, όπου μαζί του και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα δώσουν μια... χολιγουντιανή «παράσταση», θα «αγκαλιάσουν» τους «πρόσφυγες», μέχρι και θα...μπουν στη θάλασσα!!!"

Είναι να γελάει και να κλαίει κανείς με αυτά τα καμώματα! 
Φυσικά, δεν είμαστε αφελείς ώστε να πιστεύουμε πως όλο αυτό το «πανηγυράκι» θα στηθεί μονάχα για...ανθρωπιστικούς λόγους! 
Μήπως είναι ΜΙΑ ΠΡΟΒΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ενόψει μάλιστα της Αγίας και Μεγάλης Πανορθοδόξου Συνόδου που θα γίνει τον Ιούνιο στην Κρήτη...;


Φαίνεται πως ο Αρχιεπίσκοπος...έλυσε όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της ελλαδικής Εκκλησίας και ασχολείται με την διεθνή προβολή του «ανθρωπισμού»!
Πολύ θα θέλαμε να τον δούμε να πάει και να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της Χίου που έφαγαν ξύλο από τα ΜΑΤ επειδή αντιδρούν στην μετατροπή του νησιού τους σε ισλαμικό γκέτο!
Όμως, εκεί δεν πρόκειται να πατήσει, όπως δεν θα ασχοληθεί και με τους κατοίκους της Ειδομένης και άλλων περιοχών που δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από τα σπίτια τους, εξαιτίας των «προσφύγων»!


Μακαριώτατε Αρχιεπίσκοπε, η φιλανθρωπία δεν γίνεται a la carte, ούτε ανάλογα με το πόσα «μπράβο» θα μας πουν οι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ κυβερνώντες, ο Πάπας και τα κανάλια!

Ελπίζουμε, τουλάχιστον, αυτή τη φορά να φορέσετε Σταυρό και να μην επικαλεστείτε λόγους «απλότητας και διάκρισης» για να εμφανιστείτε χωρίς το Σύμβολο της Πίστεώς μας, όπως κάνατε πρόσφατα στον Πειραιά!

Άλλωστε, γνωρίζετε πολύ καλά κι εσείς πως οι δύο αυτές λέξεις, η απλότητα και η διάκριση, είναι εντελώς ασύμβατες με το κοσμικό κράτος του Βατικανού και τον «υψηλό» προσκεκλημένο που θα μας κουβαλήσετε στην πατρίδα μας, υπό το πρόσχημα της «φιλανθρωπίας»...!


Δημήτρης Σωτηρόπουλος

Εκδότης - Φωτογράφος, Διαχειριστής της ιστοσελίδας Ελλάς - Ορθοδοξία




Άλλο σχόλιο για το θέμα :

ΠΡΟΒΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ στὰ μοῦτρα τῶν ἀντι-Οικουμενιστῶν, ποὺ θὰ συνεχίσουν τόν …χαρτοπόλεμο!

Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δὲν ἦταν ἡ προθυμία τῶν Μητροπολιτῶν νὰ «συνδράμουν» τοὺς «λαθρομετανάστες»-κατακτητὲς τῆς Ἑλλάδος, διαθέτοντας ἀκόμα καὶ ἐκκλησιαστικὲς κατασκηνώσεις γιὰ τὴ στέγασή τους καὶ μοιράζοντας πακέτα …χωρὶς ἐγκόλπιο ἢ μὲ σταυρό καὶ ἐγκόλπιο! (Δεῖτε ἐδῶ: Ὅλα εἶναι ...καλῶς σχεδιασμένα")



Διαρκής Ιερά Σύνοδος:
Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο (5/4/2016).
(...)
Κατά τη σημερινή Συνεδρία: (...) ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.
Στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επισκέψεώς του, (...)
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου,  (...)  Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, (...)
Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου.  (...)  μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων(...)

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου


ΠΙΝΑΞ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΤΗΣ 159ης ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (2015-2016)

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
Ηλείας κ. Γερμανός
Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος
Άρτης κ. Ιγνάτιος
Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος
Νικαίας κ. Αλέξιος
Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος
Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος
Καστορίας κ. Σεραφείμ
Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος
Κασσανδρείας κ. Νικόδημος
Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος
Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος


Αρχιγραμματεύς
Μεθώνης Κλήμης


Σχόλιο "Ο Παιδαγωγός"

Θυμηθείτε:
Διαθρησκευτικές συμπροσευχές στην Μυτιλήνη, από ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ και ΙΜΑΜΗ.



θυμάστε την "φιέστα" συμπροσευχής ιμάμηδων και δεσποτάδων στην Μυτηλήνη;; Γράψαμε εδώ




Διαβάστε με προσοχή τα ονόματα των μελών της ΔΙΣ, που ενέκριναν (ως τι;;;)  την επίσκεψη του Πάπα: Μητροπολίτες Φλωρίνης, Ναυπάκτου(!), Καστοριάς, ...

Αν ήθελε ο Πάπας, ας ερχόταν ως ευρωπαίος πολίτης, ή ως αρχηγός κράτους (Βατικανού) ή ως αρχηγός θρησκείας, ή όπως θέλει, εδώ έχουμε επίσημη παραχώρηση εκκλησιαστικής άδειας. Ή μήπως τον θεωρούν ήδη μητροπολίτη και για λόγους "κανονικότητας" του δίνουν και άδεια;;;. 

Διαβάστε και την ψευτοδικαιολογία γιατί "προσκαλούν" (οι ίδιοι;) τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Για να δείξουν, λένε την ενότητα μεταξύ των ορθοδόξων εκκλησιών! Και τον προσκαλούν στην επίσκεψη του Πάπα!

Ο Πάπας έρχεται να κάνει μία ακόμη φιέστα και να προσευχηθεί -υποτίθεται για τους ισλαμιστές που πνίγηκαν. Αυτό πάει να εκμεταλλευτεί και ο Πατριάρχης (μέχρι πριν λίγα χρόνια το μόνο που τον απασχολούσε ήταν η μόλυνση του περιβάλλοντος, τώρα τελευταία ανακάλυψε τον "ρατσισμό" και τους "πρόσφυγες"), ο οποίος επιδεικτικά καταπατεί τους ιερούς κανόνες που απαγορεύουν τις συμπροσευχές με αιρετικούς. Για αυτόν μεγαλύτερη αξία από τους κανόνες έχει η "αφεντιά" του.

Επαναλαμβάνουμε, διαβάστε ένα ένα τα ονόματα των ιεραρχών.
Οι προδότες σήμερα έχουν ονοματεπώνυμο και ιδιότητα. Δεν βρίσκονται μόνον μέσα στη Βουλή.
Ακόμη κι αν διοργανώνουν συνέδρια και παριστάνουν τους αγωνιστές.


Όπως διαβάστε και την παρακάτω είδηση:

Θυμηθείτε και αυτό:
Πηγή
και αυτό :
Πηγή
και αυτό:

Πηγή
Και η μητρόπολη Γλυφάδας για τους "πρόσφυγες":

Πηγή

Όταν αρχίσουν οι ισλαμιστές να κόβουν τα κεφάλια, θα ξέρετε ποιοι τους τάϊζαν για να παραστήσουν τους φιλάνθρωπους.
Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"





Νεότερη Ενημέρωση 1:

Σχόλιο:
Αν κάτι θα μείνει ως μαύρη σελίδα στην εκκλησιαστική μας ιστορία, θα είναι η συνεργασία της επίσημης ιεραρχίας με τις κυβερνήσεις των δοσιλόγων (στα πλαίσια επιβολής της ατζέντας και των στόχων της ΝΤΠ).





Νεότερη Ενημέρωση 2:
Αξίζει να διαβάσετε τον σχολιασμό του Καιομένη Βάτος, εδώ.

Συγχαίρουμε τον μητροπολίτη Πειραιώς για την άμεση αντίδραση του στην απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ  ΑΣΤΟΧΟΣ ΚΑΙ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ.

8 σχόλια:

Δημήτρης Σωτηρόπουλος είπε...

Εντάξει, ας πούμε ότι το να ταϊζεις όλους τους «πρόσφυγες» γίνεται στα πλαίσια της φιλανθρωπίας και όποιος διαφωνεί με αυτό είναι «αντίχριστος», όπως είπε και ο πιστός χριστιανός Κουρουμπλής.

Ας πούμε ότι ο Χριστός ήταν πρόσφυγας, όπως διατείνονται πολλοί Ιερωμένοι.

ΟΜΩΣ, τα πανηγυράκια και τα σόου με τον αρχηγό του κοσμικού κράτους του Βατικανού τι ακριβώς χρειάζονται;;;

Και καλά εκείνος, θα κάνει όπως πάντα την...παράστασή του! Οι δικοί μας (;) ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΝ να συμμετέχουν σε αυτήν ως κομπάρσοι;;;

ΑΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Οι νέοι μας (και όχι μόνο) φεύγουν, η ανεργία έχει φτάσει σε απίστευτα ύψη, ολόκληρες οικογένειες δεν έχουν να φάνε τίποτα κι εμείς ασχολούμαστε ολημερίς κι ολονυχτίς με τους «πρόσφυγες»;;;

Προσέξτε, αγαπητοί Ιεράρχες. Διότι κάθε επιλογή φέρνει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Αν θέλετε η Εκκλησία μας να είναι μια ΜΚΟ που θα καθυβρίζεται από τον κάθε Φίλη, Τσίπρα και άλλους όποτε εκείνοι γουστάρουν και θα της λένε «μπράβο» οι ίδιοι επειδή κάνει φιλανθρωπίες, τότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο.

Αν όμως για σας η Εκκλησία πρέπει να έχει κύριο έργο την διάδοση και εφαρμογή του Ευαγγελίου, τότε κάτι δεν πάει καλά...

Γιατί δεν σας είδαμε ποτέ να κατηχήσετε τους «πρόσφυγες» στην Πίστη μας, αντί να τους πηγαίνετε μόνο φαγητό; ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΤΙ...;

Orthodox True είπε...


Η ανθρωπιστική επίσκεψη τού Πάπα είναι περισσότερο διπλωματική παρά οτιδήποτε άλλο.
Ή γνώμη μου είναι ότι θέλει νά δείξει ένα περισσότερο ανθρωπιστικό πρόσωπο γιά νά μετριάσει τις αντιδράσεις των ανθενωτικών, εν όψει μεγάλης Συνόδου καί αποφάσεων αυτής.
Το 2ο θέμα είναι νά βρεθεί πιό κοντά στην Πάτμο καθώς διεκδικεί εκεί Εκκλησία γιά ποιμαντικούς λογους, καί υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Επιπλέον από τούς ντόπιους έγινε λόγος καί γιά το σπήλαιο της Αποκάλυψης.
Τέλος οι τρεις μαζί είναι μία κοινή εμφάνιση, πρόβα τζενεράλε γιά τό ποιά θά είναι η επόμενη μέρα της Μεγάλης Συνόδου. Είναι μία επίδειξη ισχύος δύναμης καί εξουσίας, πρός κάθε κατεύθυνση, πού υποσυνείδητα θά καλεί όλους νά βρεθούν εντός αυτής της παγκόσμιας κοσμικής Εκκλησίας καί εξουσίας.
Γιά νά δούμε, τι άλλα μηνύματα θά λάβουμε;

Ανώνυμος είπε...

Πού καταντήσαμε! Η Ορθόδοξη Εκκλησία διά κορυφαίων εκπροσώπων της "αβαντάρει", με πρόσχημα το "προσφυγικό" ζήτημα, τον επάρατο οικουμενιστικό συγκρητισμό και τη δυσώνυμη "πολυπολιτισμικότητα"! Τη στιγμή που ο ελληνικός λαός τυγγχάνει σε τρομακτικό βαθμό αποίμαντος!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Ερήμην της βουλήσεως του πιστού λαού, τον οποίον όμως προσφωνούν στις εγκυκλίους που εξαπολύουν κάθε τόσο ως "τέκνα του Κυρίου αγαπητά", και την οποία, εν προκειμένω, κάθε άλλο παρά διερμηνεύουν, και σε καταφανή αντίθεση προς αυτήν, οι συνοδικοί με την επιεικώς άφρονα επιλογή τους ρίχνουν νερό στο μύλο του οικουμενιστικού συγκρητισμού και της "πολυπολιτισμικότητας" που υπονομεύουν τη θρησκευτική και εθνική μας ταυτότητα. Είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι απέναντι του Θεού, της Εκκλησίας, του Έθνους, της Ιστορίας και της κοινωνίας για την ολέθρια απόφασή τους που συντελεί στο περαιτέρω ροκάνισμα των εθνικοθρησκευτικών μας ριζών. Ο λαός του Θεού καλείται να αποδοκιμάσει το συγκεκριμένο αίσχος στεντορεία τη φωνή. Καμία δουλειά δεν έχει ο δίκερως γίγας της Ρώμης στην αιματοπότιστη πατρίδα μας με οποιοδήποτε πρόσχημα και οιαδήποτε δικαιολογία. Στιλέττο στην καρδιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού έμπηξαν οι συνοδικοί με τη θλιβερότατη ενέργειά τους που προκάλεσε όχι μόνο βαθειά θλίψη στις τάξεις του ψυχικώς αλγούντος ποιμνίου αλλά και ιερή αγανάκτηση και δεινό σκανδαλισμό στις συνειδήσεις των πιστών.
Οι συνοδικοί, για μία ακόμη φορά, αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων αλλά και των προσδοκιών του εκκλησιαστικού σώματος. Με τη ληφθείσα, από την πλευρά τους, απόφαση προσέφεραν άριστες υπηρεσίες στην "πολιτική ορθότητα", τη νέα θεότητα του αιώνα μας, που λυμαίνεται το σύγχρονο κοινωνικό βίο. Αντί η Εκκλησία της Ελλάδος να αποτελέσει ανάχωμα στη λυσσώδη επιχείρηση της θρησκευτικής, εθνικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ισοπεδώσεως της πατρίδας μας, η οποία έχει εξαπολυθεί από τους νεοταξίτικους και νεοεποχίτικους κύκλους, αυτή με τις επιλογές της δίδει την εντύπωση ότι σύρεται από τις εξελίξεις και προβαίνει σε ανεπίτρεπτους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
Η Σύνοδος με την αχαρακτήριστη απόφασή της αποξενώθηκε έτι περαιτέρω από το ποίμνιο αφού προτίμησε να ενεργήσει, εν προκειμένω, με πολιτικά-επικοινωνιακά-κοσμικά κριτήρια παρά με αμιγώς εκκλησιαστικά-πνευματικά.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

το έχουμε ξαναδεί το έργο θα φιλήσει πάλι πόδια προσφύγων sorry λαθρομεταναστων,θα ανακοινώσουν απο κοινού έναν πανθρησκειακό μονόλογο στο όνομα της αγάπης,θα πουν και ότι ο Χριστός ήταν πρόσφυγας και ύστερα θα ενημερωθούν για το νέο τους απόκτημα στην Πάτμο...Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος,Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος,Καστορίας κ. Σεραφείμ ΚΑΙ ΣΥ ΤΕΚΝΟΝ ΒΡΟΥΤΕ?

Orthodox True είπε...


Ζούμε ιστορικές στιγμές στην Ελλάδα.

Η κατάσταση είναι καρμπόν της εποχής πρό αλώσεως τής Πόλης. Τότε Αγαρηνοί περικύκλωσαν την Πόλη, σήμερα πρόσφυγες Αγαρηνοί μπαίνουν από παντού.
Τότε ο Αυτοκράτορας κάλεσε τον Πάπα γιά βοήθεια στην πολιορκία των Αγαρηνών, σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλεί τον Πάπα γιά βοήθεια.
Τότε έγινε η ψευδοένωση μέ τους Παπικούς και το ψευδοσυλείτουργο στην Αγία Σοφία.
Σήμερα επίκειται η μεγάλη Σύνοδος γιά την ψευδοένωση μέ αιρετικούς.

Μετά από όλα αυτά έγινε η Άλωση της Πόλης. Σήμερα τα περιμένουμε μέ τις προφητείες.

Η Παναγία μας να μάς σκεπάζει, καθώς οι Αρχιερείς δεν αντιδρούν στα γενόμενα....

Ανώνυμος είπε...

Και ο Φλωρίνης υπέγραψε τη σχετική απόφαση;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν δεν συμφωνούσε, είτε ο Φλωρίνης είτε ο Ναυπάκτου είτε οποιοσδήποτε
θα μπορούσε δημοσίως να βγει και να γνωστοποιήσει την διαφωνία του και την άποψη του.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.