" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τι απέγιναν οι 1619 αγνοούμενοι (=αιχμάλωτοι πολέμου) της Τουρκικής εισβολής;;; Ήρθε η ώρα να υψώσεις ΕΣΥ την δική σου φωνή :

Τι απέγιναν οι 1619 αγνοούμενοι (=αιχμάλωτοι πολέμου) της Τουρκικής εισβολής;;;

Για πρώτη φορά βγήκε στην δημοσιότητα από τουρκική πηγή ένα αποκαλυπτικό συγκλονιστικό βίντεο, 43 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με 395 Έλληνες στρατιώτες αιχμάλωτους των Τούρκων στα Άδανα. (πηγή)




Δείτε ένα παλαιότερο βίντεο αγγλικού καναλιού που συνάντησε 285 Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους πολέμου :


43 χρόνια ΜΕΤΑ,
(αφού πέρασαν οι πρώτες μέρες και αξιοποιήθηκαν επικοινωνιακά από την τουρκική προπαγάνδα ότι τάχα τους συμπεριφέρονται ανθρωπιστικά),
οι εικονιζόμενοι αιχμάλωτοι πολέμου,
ακόμη ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ.




Για τους Τούρκους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ όμως
ΔΕΝ στήθηκαν Διεθνή Δικαστήρια,
οι Τούρκοι βιαστές, δολοφόνοι, καταπατητές, ιερόσυλοι, ΔΕΝ κατηγορήθηκαν ΠΟΤΕ 
ως ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ.




Ήρθε η ώρα να υψώσεις ΕΣΥ την δική σου φωνή :



Την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017, 8 μμ
παραμονή της μαύρης επετείου της τουρκικής εισβολής στην μεγαλόνησο μας,


οι Μακεδόνες συσπειρώνονται και στέλνουν αγωνιστικό μήνυμα στους Συνέλληνες της Κύπρου μας, ότι οι Ελλαδίτες αδερφοί τους
ΔΕΝ τους ξεχνούν και συμπαραστέκονται στον Αγώνα
για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική!



Πρέπει να δώσουμε ΑΠΑΝΤΕΣ ηχηρό ΠΑΡΩΝ.
ιδίως τώρα που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα εσκαμμένα.

Ως εκ τούτου, σας καλούμε να δώσετε το αγωνιστικό παρών την Τετάρτη 8 μμ, στην Θεσσαλονίκη.


Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τους σύντομους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των παρεβρισκομένων συλλόγων, θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης.




Προσοχή: το σημείο που θα γίνει η συγκέντρωση θα ανακοινωθεί ανήμερα -για τους γνωστούς λόγους- δύο ώρες πριν, στις 18:00 μμ.


Ιερός Λόχος 2012
Έφεδροι και φίλοι των Ειδικών Δυνάμεων
Πηγή
Σχόλιο (για τους αναγνώστες μας που θα συμμετέχουν):
Επειδή δεν αποκλείεται η ΕΛ.ΑΣ. να επιτρέψει σε παράνομες αντισυγκεντρώσεις αναρχικών να πλησιάσουν και να προσπαθήσουν να δυσκολέψουν  την πρόσβαση στον χώρο της συγκέντρωσης μνήμης,  εφιστούμε την προσοχή κατά την προσέγγιση του χώρου.
(Αποφεύγετε να πλησιάζετε σε παράξενες ομάδες 4-5 νεαρών, αποφεύγετε να δίνετε εξηγήσεις για το που πηγαίνετε και να φέρετε χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε μέλη πατριωτικών ή ορθόδοξων φορέων). 

Προσέρχεστε το συντομότερο -μόλις ανακοινωθεί ο χώρος της συγκέντρωσης- ως "περαστικοί", και δεν δίνετε εξηγήσεις σε κανέναν μέχρι να σιγουρευθείτε ότι βρίσκεστε στην νόμιμη αγωνιστική συγκέντρωση - πορεία. Ο χώρος συγκέντρωσης και η πορεία, όπως πάντα, θα περιφρουρείται με ασφάλεια από τα μέλη (τους εφέδρους καταδρομείς) του Ιερού Λόχου 2012.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Νεότερη ενημέρωση 20/7/2017, 2:30 πμ:
Δείτε βίντεο από την συγκέντρωση και πορεία, εδώ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χτυπούν οι κομμουνιστές , όσους Ελληνες τολμούν και υπερασπίζονται το Ελληνικό έθνος μας , τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας ητοι την Χριστιανική ορθόδοξη θρησκεία του 95% των Ελλήνων , τις αξίες τα ήθη και έθιμα μας , την ελευθερία μας , την ιστορία μας , την πραγματική Ελληνική γλώσσα των προγόνων μας , την ατομική και εθνική ιδιοκτησία μας και αυτό το 95% των Ελλήνων κάθεται και παρακολουθεί τους μαρξιστές να ΔΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ
ΟΣΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΣΟΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ!!!

Υπάρχει μεγαλύτερη ντροπή από αυτή;

Μην μιλάς 95% και η τύχη σου δουλεύει…

Ηδη οι κομμουνιστές αποθρασύνθηκαν και εξετάζουν ποίο λάθος έκαναν και έχασαν τον πόλεμο που εξαπέλυσαν εναντίον της Χριστιανικής ορθόδοξης Ελλάδος μας. Ουτε για αυτό έμαθες τίποτα…

Κοιμήσου τον ύπνο τον βαθύ. Ουτε καν να τολμήσεις να γράψεις την αλήθεια δεν έχεις το θάρρος , πόσο μάλλον να υπερασπιστείς όσα σου ανήκουν και σου τα κλέβουν μπρός στα μάτια σου οι πολέμιοι του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας και της Υπεραγίας Θεοτόκου μας!

Απόστολο είπε...

Δυστυχώς δεν ζει κανείς. Τους δολοφόνησαν όλους.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ θα ανεβουμε στους αληθινους μακεδονες που δινουν μαχες κατα της νεας ταξης πραγματων να τους στηρηξουμε στον ιερο αγωνα που κανουν οταν η αλλοι οι λεγωμενοι πατριωτες καθωντε στον καναπε εμεις στις επαλξεις των αθανατων ιδεων δεν φωβωμαστε κανεναν η νικη ειναι με την Ορθοδοξια οτι και να κανουνε δεν θα μας φρεναρουνε ολοι στο δρομο για να φανουμε ανταξια παιδια ηρωων μπρωστα για την δοξα της Ελλαδος αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Έκανα μια διασταύρωση των ονομάτων που ακούγονται στα βίντεο με τα ονόματα των αγνοουμένων και δεν βρήκα τίποτα. Άρα οι εικονιζόμενοι στα βίντεο είναι οι αιχμάλωτοι που αντηλλάγησαν και όχι αγνοούμενοι. Λίγη περισσότερη προσοχή χρειάζεται πριν δημοσιεύσετε κάτι που δεν στέκει...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Οι καταγγελίες τους για τα όσα διεπράχθησαν εις βάρος τους ήταν συγκλονιστικές. Είχαν υποστεί τα πάνδεινα: ταπεινώσεις, ξυλοδαρμούς, καταναγκαστικά έργα.
Επί αρκετές εβδομάδες οι Τούρκοι τούς περίφεραν σε πόλεις και χωριά της Ανατολίας, ως «τρόπαιο»της νίκης τους, ενώ ο όχλος απειλούσε να τους λιντσάρει πιο κάτω θα βρείτε ορισμένες καταγεγραμμένες μαρτυρίες στρατιωτών και αξιωματικών που επέστρεψαν.


1) Α.Φ., λοχαγός της Εθνικής Φρουράς: «Αιχμαλωτίστηκα στον Άγιο Γεώργιο Κυρήνειας, τη Δευτέρα 22 Ιουλίου. Μας μετέφεραν στον θύλακα, συνολικά 153 άτομα. Στη συνέχεια, μας πήγαν σε ένα καράβι και μας έριξαν στο αμπάρι χέρια, πόδια, μάτια δεμένα. Μας χτυπούσαν συνεχώς, καθ' όλο το εικοσιτετράωρο, φτάσαμε σε κάποια φυλακή της Τουρκίας 385 αιχμάλωτοι . Εκεί μας έκλεισαν σε κατασκότεινα κελιά. Μας έβγαζαν στην αυλή να πάρουμε αέρα κάθε 10 ημέρες. Αν κάποιος ζητούσε γιατρό, η συνταγή ήταν το γρονθοκόπημα. Η ζωή μας ήταν ανυπόφορη».


2) Σ.Ζ., Κύπριος καταδρομέας: «Αιχμαλωτίστηκα στην Κυρήνεια. Πρόλαβα και μπήκα σε κάποιο σπίτι, άλλαξα τη στολή μου με πολιτικά. Έτσι συνελήφθην ως πολίτης, όχι ως λοκατζής. Τους λοκατζήδες τους εκτελούσαν επί τόπου. Μας έριξαν σε ένα καράβι και μας μετέφεραν στις φυλακές Αδάνων. Έπειτα από ένα μήνα, μας πήγαν σιδηροδρομικώς στις φυλακές Αμάσειας. Καθ' οδόν, σε κάποια πόλη, οι κάτοικοι που έμαθαν πως θα περνούσαμε από εκεί, μας επιτέθηκαν με χασαπομάχαιρα και σίδερα για να μας δολοφονήσουν. Οι στρατιώτες που μας συνόδευαν όρμησαν εναντίον τους και με πολύ κόπο κατάφεραν να τους απωθήσουν».


3) Γ.Φ., πολίτης, από το Κάρμι Κuρήνειας: «Μας μετέφεραν στη Μερσίνα, έπειτα στα Άδανα. Ήμαστε περίπου 450 άτομα. Πριν επιβιβαστούμε στο τρένο, στρατιώτες και αστυνομικοί μας χτυπούσαν με κλωτσιές και με τους υποκόπανους των όπλων τους. Σε κάθε σταθμό όπου σταματούσε το τρένο, οι κάτοικοι μας έφτυναν, μάς έβριζαν και μας απειλούσαν πως &α μας κόψουν τον λαιμό. Σε μία περίπτωση, το αφιονισμένο πλήθος όρμισε εναντίον μας. Με τα πολλά, φτάσαμε στην πόλη της Αμάσειας».


Διαβάστε τα υπόλοιπα εδώ:
http://agones-kyprion.blogspot.gr/2011/08/1619-8.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

http://www.missing-cy.org/gr_origin.html

Εδώ υπάρχουν όλα τα ονόματα (με τον τόπο καταγωγής).
Εσύ μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι τόσες αποφάσεις του ΟΗΕ, αναφέρονται σε "φανταστικά πρόσωπα". Αν όμως ήταν ο δικός σου πατέρας, ο αρραβωνιαστικός σου, το παιδί σου, δεν θα μιλούσες έτσι.


Κλείνουμε με ένα αληθινό περιστατικό.
Πριν 7-8 χρόνια Ελλαδίτης παντρεύεται με Ελληνίδα που η καταγωγή της ήταν από την Κύπρο. Πηγαίνουν γαμήλιο ταξίδι στην Κύπρο.
Εκεί γνωρίζουν την θεία της κοπέλας (της νύφης).

Η θεία δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Όταν έγινε η εισβολή ήταν αρραβωνιασμένη. Ο αρραβωνιαστικός της στη συνέχεια αναφερόταν ως αγνοούμενος.
Τα χρόνια περνούσαν και η νεαρή τότε Ελληνίδα της Κύπρου ήταν σε δίλημμα, έπρεπε να συνεχίσει να τον περιμένει ή να βρει κάποιον άλλον;
Φυσικά πήρε την απόφαση (ουσιαστικά δεν την είχε αμφισβητήσει ποτέ).
Συνέχισε να περιμένει τον αρραβωνιαστικό της. Δεν παντρεύτηκε ποτέ.
(Η ειρωνεία είναι ότι αυτό το νέο ζευγάρι, που ζει στη Θράκη, σήμερα έχει χωρίσει. Για να καταλάβετε τι αξίες υπήρχαν κάποτε στην ελληνική κοινωνία και τι σήμερα).

Μην ξεχνάμε ακόμη ότι στα σπίτια των αγνοουμένων, κάθε φορά στο τραπέζι, έβαζαν στη θέση το άδειο πιάτο του αγνοούμενου συγγενή τους, με την ελπίδα να ανοίξει την πόρτα και να μπει στο σπίτι. Αυτό δεν είναι παραμύθι, αλήθεια είναι, αν ρωτήσετε Κυπρίους θα σας το βεβαιώσουν.

Αλλά όταν κάθε φορά που αποκαλύπτεται η μαρτυρική ελληνική μας ιστορία, εσύ ψάχνεις δικαιολογίες να την αμφισβητήσεις, που να καταλάβεις τι θα πει αξίες και τι θα πει πατρίδα.

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω πολύ καλά τι πάει να πει Πατρίδα, γιατί ο πατέρας μου πολέμησε για την Ελλάδα από το 1940 ως το 1948!

Άλλο αυτό όμως κι άλλο να γράφετε πράγματα που δεν στέκουν. Οι εικονιζόμενοι στα βίντεο είναι οι αιχμάλωτοι που αντηλλάγησαν και όχι αγνοούμενοι. Όταν κάνετε ένα λάθος, πρέπει να μάθετε να ζητάτε και συγγνώμη...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ιστορίες από την αιχμαλωσία
https://papapolyviou.com/2015/07/20/istories-apo-tin-aixmalosia/

Όπως μπορείτε να διαβάσετε, υπάρχουν κάποιοι αιχμάλωτοι που αντηλλάγησαν και άλλοι 1619 που "αγνοούνται" (οι περισσότεροι όπως αποδεικνύεται καθημερινά με τους ελέγχους DNA, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ).

Ανώνυμε, απέδειξε μας ότι τα άτομα που αναφέρονται στο βίντεο πράγματι αντηλλάγησαν τελικά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το διορθώσουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΤΟ 1974:

http://chalarisargiris.blogspot.gr/2012/04/1974.html

ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΝΟΟΟΥΜΕΝΟΙ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ;

Μ.Κ.

Ανώνυμος είπε...

Τι διδάσκει ακριβώς "ο Παιδαγωγός"; Την δημοσιογραφία που δεν κάνει διασταύρωση των πηγών; Την λογοκρισία των αντίθετων φωνών; Την προστασία των μασόνων υπευθύνων της Κυπριακής τραγωδίας; Την προστασία των μασόνων κληρικών; Γιατί ένας μασόνος πολιτικός είναι μασόνος, ενώ ένας μασόνος κληρικός είναι "οικουμενιστής";

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εξ αρχής φαινόσουν ότι ήσουν βαλτός.
Σου ζητήσαμε να μας παραθέσεις παραπομπές για όσα ισχυρίζεσαι, δεν έγραψες απολύτως τίποτε. Απαιτείς όμως -χωρίς κανένα στοιχείο- να δεχθούμε την άποψη σου.

Όλα τα σχόλια που έγραψες δημοσιεύθηκαν και τολμάς να μιλάς για λογοκρισία; Σαν πολύ θράσος δεν πήρες;

Τώρα το γύρισες στην ανοησία, αερολογίες για μασονίες κλπ.
Μπες στην ετικέτα μας "μασονία" και δες αν χαριζόμαστε σε μασόνους κληρικούς, δεσποτάδες και πατριάρχες. Μην γράφεις ανοησίες λοιπόν και μην συκοφαντείς όσους σου δίνουν το δικαίωμα να διαφωνήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.