" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Η ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ με ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΥΣ (πολιτικούς) ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ;


Γιορτάζει σε λίγο η ενορία ή το χωριό σου αγαπητέ Ορθόδοξε Χριστιανέ και θα τρέξεις με ευλάβεια στην θρησκευτική Πανήγυρι που δεν θα λείψει το σμήνος των Μητροφορούντων, ως Μήδων σατράπιδων, Δεσποτάδων , ο εσμός των τοπικών πολιτικών προσώπων ,οι αριστοκράτισσες κυρίες με το μαλλί λάχανο και εν γένει όλος ο συρφετός των πανηγυρτζίδων,ίσως να έρθει και ο Μπλάκμαν, προκειμένου να «τιμήσουν» τον εορταζόμενο Άγιο ή Αγία.


Αναλογίστηκες όμως ώ αφελή Χριστιανέ πως σε τούτη την «ιερά» Πανήγυρι θα κληθείς να συμπροσευχηθείς και εσύ όχι με απλούς ευρωπαίους αιρετικούς, αλλά θα ενώσεις τις προσευχές σου με συνειδητά αντι-Χρίστους πολιτικούς που ενώ ομολογήσανε Ορθόδοξη πίστη στην Αγία Τριάδα και βαπτιστήκανε στην ιερά κολυμπήθρα της Εκκλησίας τώρα καταπατούν τα όσια και τα ιερά πρεσβεύοντας αυτοί ή το κόμμα το οποίο εκπροσωπούν την νομιμοποίηση των εκτρώσεων, την ομοφυλοφιλία…αν είναι και δήμαρχοι τον πολιτικό Γάμο κ.ο.κ.



Τελικά ο Οικουμενισμός είναι πολύ πιο κοντά σου και ακόμη πιο προκλητικός φίλε μου και μην τον ψάχνεις μονάχα στα συμβούλια των Εκκλησιών ή στην σύνοδο της Κρήτης.

Είναι απολύτως ειρωνικό να βλέπεις Χριστιανούς να κατηγορούν με σφοδρότητα τον Οικουμενισμό, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους Επισκόπους για τις συμπροσευχές τους με αιρετικούς, ενώ αυτοί την ίδια στιγμή στον τόπο τους να συμπροσεύχονται τόσο φυσικά και να φλερτάρουν με πολιτικούς αρνητές, εξωμότες και στρατευμένους εχθρούς του Ιησού Χριστού και της Παναγίας μας.

Ας κοιτάξουμε λοιπόν την αυλή μας πριν ανατρέξουμε σε μακρινούς τόπους και ας κάνουμε ειλικρινά την αυτοκριτική μας.

Θρασύβουλος Γιαννάτος

2 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὅταν πρόκηται γιά δεδηλωμένους ἀθέους ἤ γιά φανερούς αἱρετικούς, ὅπως εἶναι ὁ Τσίπρας, ὁ Βαρθολομαῖος, ὁ Ἱερώνυμος κ.ἄ., ἤ γιά γνωστούς μασόνους, ἤ γιά πολιτικούς πού ἔχουν ψηφίσει δαιμονικούς νόμους, ὅπως αὐτός πού νομιμοποιεῖ τήν δολοφονίαν τῶν ἐμβρύων, ὁ "ἀντιρατσιστικός" κ.ἄ., "σύμφωνα συμβίωσης" κ.λπ., τότε πράγματι ἡ συμμετοχή Ὀρθοδόξων σέ θρησκευτικές τελετές στίς ὁποῖες συμμετέχουν αὐτά τά ἄτομα ἀποτελεῖ καθαράν θεομπαιξίαν.

Απόστολο είπε...

Δεν έχει άδικο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.