" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

"Μια διαφορετική άποψη από γέροντα μη ζηλωτή." - Όταν ο ορθόδοξος πιστός, αναζητεί οπωσδήποτε "Γκουρού"

Πριν λίγο λάβαμε  ένα εμαιλ  (σύνδεσμο σε βίντεο) με τίτλο:
 "Μια διαφορετική άποψη από γέροντα μη ζηλωτή."
Αν και αρχικά θεωρήσαμε ότι έπρεπε να διαγραφεί αφού δεν είχε τίποτε ουσιαστικό να προσφέρει, τελικά το κρατήσαμε και το προβάλουμε. Ας το κρίνουν οι αναγνώστες.


Πάντως το δικό μας σχόλιο στο ίδιο βίντεο θα ήταν :
Όταν ο επισκέπτης αναζητεί οπωσδήποτε "Γκουρού".

Όταν προσπαθείς να εκμαιεύσεις οπωσδήποτε από ένα μοναχό -γεροντάκι, "είδηση", "προφητεία" κλπ, και τον ρωτάς επίμονα για το "πότε θα πάρουμε την  Πόλη", 
λογικό είναι μετά να βιντεοσκοπείς αλήθειες (πχ Παπαδόπουλος, Μεταξάς, ότι ο π.Παϊσιος τάφηκε στην Σουρωτή, εκτός δηλαδή Αγίου Όρους), 
μαζί με ψέμματα (αυτά που τους είπε ο "φίλος" τους, που πουλούσε δονητές στο μοναστήρι με τις καλόγριες στη Σουρωτή) 
ή υπερβολές που έτυχε να ακούσει το γεροντάκι (πχ ότι τα Ελληνόπουλα λιποθυμάνε στα σχολεία επειδή δεν έχουν να πιουν ένα ποτήρι γάλα, ευτυχώς τόσο δράμα δεν είναι η κατάσταση, ως εκπαιδευτικοί σας το βεβαιώνουμε)


Δείτε λοιπόν το βίντεο (μετά το 3ο λεπτό)


"Μάλιστα πατέρα, ναι πατέρα ..." κλπ.
Όταν ο "πιστός" έχει αποδεχθεί να λειτουργεί ως "βλήμα", δεν φταίει ούτε ο Θεός ούτε κανείς.
Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.



Σχετικά με το μοναστήρι και τον γέροντα του, βρήκαμε τυχαία ένα ακόμη βίντεο :
(ευτυχώς εδώ το γεροντάκι δεν μιλάει πολύ οπότε το βίντεο τον παρουσιάζει ως υπερκόσμια μορφή, και μακάρι να είναι έτσι)



Και επειδή θα αρχίσει πάλι μια ατέρμονη συζήτηση για την αγιότητα του π.Παϊσίου, θα επαναλάβουμε ότι ως μοναχό του είχε δώσει ο Θεός χάρισμα και με τον τρόπο αυτό βοήθησε πολλούς ανθρώπους -κυρίως εκτός εκκλησίας. Μην ξεχνάμε και την χειρόγραφη επιστολή του για τα "Σημεία των Καιρών και το 666".

Από κει και πέρα η αγιοκατάταξη του έγινε για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες.

Μας προβληματίζουν κι εμάς κάποια πράγματα, όπως
πχ ενώ υποτίθεται είχε προορατικό χάρισμα δεν προέβλεψε την ολισθηρή οικουμενιστική πορεία του Βαρθολομαίου και πήγε και του προσκύνησε το χέρι, ή κάποιες άλλες "ιστορίες" που μόνοι τους εφηύραν και διαδίδουν εσκεμμένα οι οικουμενιστές ότι τάχα είπε ότι είναι ο "καλύτερος Πατριάρχης".
Έτσι διέδιδαν και για τον Σαμαρά κάποιοι άλλοι "γέροντες", ότι είπε ο Άγιος Παΐσιος ότι "αυτός" θα σώσει την Ελλάδα, αλλά ... την "είδαμε" την "σωτηρία"! 
για την "προφητεία" του π.Παΐσίου για τον Σαμαρά, διαβάστε εδώ και εδώ.

Οι Άγιοι δεν είναι αλάθητοι.


Πάντως -και χωρίς να διαθέτουμε κανένα προορατικό χάρισμα- είναι φανερό ότι έπεται σωρεία αγιοκατατάξεων. Γι αυτό ένα σωρό απλοί  (και πράγματι ευσεβείς) επίσκοποι ή μοναχοί/ιερομόναχοι, προβάλλονται ήδη, τάχα ως Άγιοι (με ομιλίες κλπ). 

Η "βιομηχανία" αγιοποιήσεων πέρα από τα οφέλη για τους οικουμενιστές (συνεχίζει το ποίμνιο να "γλύφει τα πόδια τους" ενώ αυτοί "εναγκαλίζονται" και "φιλιούνται" με τον Πάπα, μέχρι και ευσεβείς ιερομόναχοι, "αντι-οικουμενιστές", πήγαν και τον προσκύνησαν τον Βαρθολομαίο όταν ήρθε στην Σουρωτή), 
φέρνει και άφθονα κέρδη στους δεσποτάδες, που διοικούν τις μητροπόλεις τους όχι ως επίσκοποι αλλά ως manager. Γι αυτό χωρίς κανένα δισταγμό αλλάζουν "εταιρία" (=μητρόπολη) όταν τους δοθεί η ευκαιρία (καταπατώντας φυσικά τους σχετικούς Ιερούς Κανόνες).

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

56 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

Προσυπογράφουμε το σχόλιο του ιστολογίου σας

Ανώνυμος είπε...

1) Καλά το ότι ο άγιος Παΐσιος τάφηκε εκτός Αγίου Όρους αυτό έχει συμβεί επίσης και με πάρα πολλούς αγίους του Αγίου Όρους που ενώ ξεκίνησαν και μόνασαν από το Άγιο Όρος τελικά τάφηκαν εκτός Αγίου Όρους και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού! Ενώ ο άγιος Παΐσιος ήθελε να ταφεί μέσα στο Άγιον Όρος όταν είχε αρρωστήσει βαριά στην Σουρωτή και είχε κανονίσει την άμεση μεταφορά του εκεί, συνέβησαν όλα τα εμπόδια –παραχώρηση Θεού- ώστε να μην ταφεί εκεί, αργότερα έμαθε από φώτιση Θεού ότι ήταν θέλημα Θεού να ταφεί εκεί στο ιερό μοναστήρι του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Σουρωτή.
Και πράγματι ήταν θέλημα Θεού και πολύ καλύτερα γιατί πολλές χιλιάδες κόσμος που πάνε στο ιερό μοναστήρι της Σουρωτής και προσκυνάνε στην χάρη του αγίου Παϊσίου, όπως γυναικόπαιδα, ανάπηροι, κ.α. μπορούνε έτσι και καταφέρνουν και πάνε να προσκυνήσουνε χωρίς δυσκολία στον τάφο του αγίου Παϊσίου, ενώ εάν είχε ταφεί στο Άγιο Όρος δεν θα μπορούσαν καθόλου σχεδόν όλοι τους, να μπορέσουν να προσκυνήσουν και να τον επισκεφτούν και να λάβουν την χάρη του αγίου Παϊσίου.
2) Η αγιοκατάταξη του δεν έγινε απλά έτσι επειδή κάποιοι «ήθελαν» (και επειδή ξέρω και την τότε σύνθεση της ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου που έκανε την αγιοκατάταξη του αγίου Παϊσίου, και ιδίως ορισμένους συγκεκριμένους μητροπολίτες της Κρήτης μπορώ να σας πώ ότι δεν ήταν και δεν είναι καθόλου “εύκολοι” ώστε έτσι από μόνοι τους να παρακινηθούν σε αγιοκατάταξη του αγίου Παϊσίου. Αλλά πραγματικά επειδή γνωρίζω –και προσωπικώς- τα πάρα πολύ δύσκολα αυτά άτομα-μητροπολίτες κ.α. Πραγματικά θεωρώ μεγάλο θαύμα πως οι συγκεκριμένοι “αυτοί” δέχθηκαν και έκαναν την αγιοκατάταξή του!!! Αυτό από μόνο του τα λέει όλα γιά την αγιότητα του αγίου Παϊσίου!) αλλά υπάρχουν πραγματικά και χωρίς υπερβολή επίσης και χιλιάδες μεταθανάτια θαύματα του (όπως έζησα και εγώ 3-4 φορές θαύματα του τα οποία ΠΟΛΥ με βοήθησαν στην ζωή μου και στην πνευματική ζωή μου ώστε να μην πάθω ζημιά και τα επιβεβαίωσε τα θαύματα του αγίου Παϊσίου που μου συνέβησαν και ο πνευματικός μου) χώρια και ΟΛΑ τα άλλα θαύματα και όλα τα χαρίσματα του αγίου Παϊσίου που έγιναν στους ανθρώπους που τα έζησαν και τα ομολογούν με στοιχεία και ονοματεπώνυμο! Και δεν είναι μόνο αυτά και από τον βίο και την ζωή του βλέπουμε ότι είχε αγιοπνευματική ζωή και θείες καταστάσεις. Και γι΄αυτό δεν είναι τυχαίο ότι γιατί στους χιλιάδες μοναχούς, ιερείς κ.α. ιδίως του Αγίου Όρους γιατί όλοι οι ενδιαφερόμενοι πιστοί (αλλά και άπιστοι, περίεργοι κ.α.) ομολογούσαν την αγιότητα του και πήγαιναν περισσότερο στον Άγιο Παΐσιο από όλους τους 2.000 μοναχούς του αγίου Όρους;;! Γιατί να μην συνέβει (-ΠΡΟΣΕΞΤΕ- ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ ομολογίας αγιοσύνης από τον κόσμο και με όλους τους άλλους αγιορείτες του Αγίου Όρους;;!)

Ανώνυμος είπε...

3) Όσον αφορά και γενικά όλους τους αγίους πράγματι δεν είναι όλοι οι άγιοι αλάνθαστοι αλλά και ούτε όλοι οι άγιοι είναι παντογνώστες. (εκτός και αν θελήσει ο Θεός να τους φωτίσει γιά να τα γνωρίζουν) Επίσης ο άγιος Παΐσιος φίλησε το χέρι του Οικουμενικού Πατριάρχη το 1991-1992 όταν αυτός δεν ήταν καθόλου υποστηρικτής του οικουμενισμού και ούτε κανένας τότε δεν τον κατηγορούσε για οικουμενισμό (σας ευχαριστώ που παραδέχεστε ότι δεν ήταν αληθινά ότι δήθεν είπε ο άγιος Παΐσιος ότι αυτός είναι ο καλύτερος Πατριάρχης (αυτό τουλάχιστον δεν επιβεβαιώνεται σε κανένα βιβλίο και σε επίσημη μαρτυρία), ίσως βέβαια και ο άγιος Παΐσιος να γνώριζε τους κινδύνους ολίσθησης μετέπειτα υπέρ της υποστήριξης του οικουμενισμού του Οικουμενικού Πατριάρχη και να προσπάθησε (εις μάτην;) να τον προειδοποιήσει και να τον αποτρέψει γιά τυχόν τέτοια υποστήριξη στον οικουμενισμό;
Βέβαια να πούμε ότι εάν το θέσουμε έτσι, το ίδιο και χειρότερα έχει συμβεί και σε μεγάλους αγίους που δώσανε την φιλική υποστήριξή τους σε τότε πατέρες της Εκκλησίας που αργότερα κατάντησαν αιρετικοί ή αποκλείοντες της Εκκλησιαστικής Παραδόσεως!!)
Απίστευτο τραγικό παράδειγμα είναι ο αιρετικός "Δίδυμος Αλεξανδρεύς ο τυφλός" (πηγαίνετε να το δείτε στο βιβλίο του πολύ γνωστού πατρολόγου Παναγιώτου Χρήστου "Εκκλησιαστική Γραμματολογία" Τόμος Α΄. Σελ. 170-173) Όπου εδώ τι βλέπουμε;;! Όταν ο μορφωμένος και τυφλός "Δίδυμος ο τυφλός" τότε που ξεκίνησε στον μοναχισμό στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου πήγε σε αυτόν ο γνωστός μας Μέγας και Άγιος Αντώνιος της ερήμου και τον επισκέφτηκε πολλές φορές(!) και τον μακάρισε. (γιά την ζωή του!) Τον Δίδυμο τον τυφλό εν συνεχεία ο άλλος Μεγάλος άγιος της Εκκλησίας μας ο Μέγας Αθανάσιος του έδωσε (ανέλαβε) την διεύθυνση της θεολογικής σχολής Αλεξανδείας για μεγάλο καιρό ίσως γιά ολόκληρη πεντηκονταετία(!) ώστε ως μορφωμένος που ήταν να διδάσκει στην Αλεξάνδρεια! Εν συνεχεία στην σχολή αυτή που δίδασκε υπάρχει η υπόθεση ότι πήγαν και οι άλλοι μεγάλοι πατέρες και άγιοι της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας μας ο Μέγας Βασίλειος και ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος και άκουσαν τις διαλέξεις του από τον Δίδυμο τον τυφλό!! Χωρίς βέβαια ΟΛΟΙ αυτοί οι μεγάλοι άγιοι να γνωρίζουν (μάλλον ήταν παραχώρηση του Θεού) την μετέπειτα αιρετική πορεία του Δίδυμου του τυφλού που τον αφόρισε και τον καταδίκασε η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας!!!!!!!). Λοιπόν ο Δίδυμος ο τυφλός σωστά υποστήριζε την δογματική της Αγίας Τριάδας του Θεού και υπήρξε εκ τους κυρίους εκπονητές της Ορθοδόξου διδασκαλίας εις την τριαδολογίαν και ήταν και αντιρρητικός αντιαιρετικός. Αλλά ενώ ήταν απολύτως Ορθόδοξος ως προ τα θεία έγινε αιρετικός ως προς τα ανθρώπινα! και ήταν αιρετικός Ωριγενιστής και γενικώς είχε ωριγενικές απόψεις και υποστήριζε τα ψευτο-δογματά τους. Και έτσι όταν συνήλθε έγινε η 5η Οικουμενική Σύνοδος όπου σωστά αναγκάστηκε και καταδίκασε και αφόρισε την αίρεση αλλά και τις αιρέσεις του Ωριγένη και καταδίκασε και αφόρισε ΚΑΤ' ΟΝΟΜΑ και τους υποστηρικτές του ωριγενισμού όπως ονομαστικά αναθεμάτισε και αφόρισε τον Δίδυμο τον τυφλό, παρόλο που παλιότερα είχαν σχέσεις, τον γνώριζαν και τότε τον "παραδέχονταν" όλοι αυτοί οι μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας μας !!!!
Χωρίς κανένας τους από τους μεγάλους αγίους να ξέρει στο παραμικρό την μετέπειτα πορεία του, καταδίκη, αναθεματισμό και αφορισμό του Δίδυμου του τυφλού από την Πέμπτη Οικουμενική Σύνοδο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Εκκλησίας μας !!!
Και επίσης θα το δείτε γραμμένο και το όνομά του “Δίδυμου του τυφλού” και στα «αναθέματα» της Εκκλησίας στην εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας!

Ανώνυμος είπε...

Αλλά επίσης μην ξεχνάμε και το άθλιο παράδειγμα του ιούδα του ισκαριώτη, που όλα αυτά τα χρόνια πριν την προδοσία όλοι οι 11 άγιοι απόστολοι και μαθητές του Χριστού (αλλά και όλοι οι άλλοι μαθητές όπως π.χ. οι 70 μαθητές του Χριστού, οι φίλοι, οι συγγενείς του Χριστού κ.α.) είχαν φιλικές και αγαπητικές σχέσεις με τον ιούδα τον ισκαριώτη !!! Αλλά πως κατάντησε μετά, ώστε να γίνει αυτοβούλως ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του Χριστού και να τον οδηγήσει στην καταδίκη και στην σταύρωση !!! Ξέρανε όλοι οι άλλοι αυτοί μεγάλοι άγιοι απόστολοι και μαθητές του καθώς και όλοι οι άγιοι στα χρόνια του Κυρίου Ιησού Χριστού τι θα έκανε μετέπειτα τότε ο προδότης ιούδας ο Ισκαριώτης;; Εάν ήξεραν όλοι (ή κάποιοι συγκεκριμένοι) αμέσως θα τον απωθούσαν! Κανένας τους από όλους τους μεγάλους αγίους (όπως και Θεοτόκος Παναγία) δεν ήξεραν το παραμικρό για τον ιούδα τον ισκαριώτη, πάρα μόνο ο Κύριος Ιησούς Χριστός ως Παντογνώστης Θεός και Κύριος των πάντων.
Βέβαια αυτό το παράδειγμα με τον ιούδα τον ισκαριώτη δεν θέλω με κανένα τρόπο να τον παρομοιάσω με κάποιον "ταλαίπωρο" που θα έχει πέσει στην υποστήριξη και στην πλάνη του οικουμενισμού. Αλλά άθελα του ή ηθελημένα του (εάν δεν προσέξει) εκεί πάει δυστυχώς στην προδοσία του Χριστού μας. Ο Θεός να φυλάξει!
Όσο άδικο είναι να προσβάλουμε την μεγάλη αγιότητα των 11 αγίων αποστόλων και όλων των αγίων στα χρόνια του Ιησού Χριστού πριν σταυρωθεί, και όσο άδικο είναι να προσβάλουμε και τους μεγάλους αγίους αλλά και αγίους που είχαν φιλικές και αγαπητικές σχέσεις με φίλους πρίν αλλά μετέπειτα προδότες και αιρετικούς (χωρίς οι άγιοι τότε –κατά παραχώρηση Θεού- να γνωρίζουν την μετέπειτα αιρετική και προδοτική πορεία τους.)
Άλλο τόσο άδικο είναι να προσβάλουμε την αγιότητα του αγίου Παϊσίου επειδή (προφητικά ίσως δεν γνώριζε;;) πως θα εξελισσόταν η φιλική και αγαπητική σχέση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. (Βέβαια ΑΠΟΛΥΤΑ δεν γνωρίζουμε αναλυτικά τις θέσεις του οικουμενικού Πατριάρχη εάν όντως είναι οικουμενιστής ή μήπως δήθεν υποκρίνεται τον «οικουμενιστή» για να έχει την υποστήριξη των άλλων όσον αφορά στις πιέσεις των τούρκων εναντίον προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.)
Υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα στην Ιστορία με αγίους που να μην “γνωρίζουν” την μετέπειτα δυστυχώς πορεία των φιλικών προσώπων τους σε προδότες και αιρετικούς, σε όλη την Αγία Γραφή και σε ολόκληρη την Εκκλησιαστική Ιστορία (και όχι μόνο!), αλλά καθώς και σε ολόκληρη την Ιστορία της ανθρωπότητας.

Ανώνυμος είπε...

Ο μακαριστός γέροντας Πολύκαρπος Ματζάρογλου, ένας πνευματικός άνθρωπος του Θεού πολύ ταπεινός και πράος είναι αυτός που έκανε το μοναστήρι στην Σουρωτή και βοήθησε τον γερ Παίσιο πάρα πολύ, στους καλύτερους γιατρούς τον έστειλε, αποχώρησε από την Σουρωτή ταπεινά και δεν μίλησε ποτέ γιατί έφυγε! Ωστόσο άφησε μια επιστολή όπου με πνευματική αρχοντιά εξηγεί την γνωριμία του με τον γεροντα Παίσιο και αποκαθιστά την αλήθεια που αφορά την Ιερά Μονή στην Σουρωτή, μπορείτε να βρείτε το σχετικό βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει γι αυτόν στην Ι Μ Αλεξανδρουπόλεως, ήταν ένας κρυμμένος Αγιος που βοήθησε πολύ κόσμο... Να έχουμε τις πρεσβείες του...

Unknown είπε...

+ΙΓΖ

« Όταν ο επισκέπτης αναζητεί οπωσδήποτε "Γκουρού".
Όταν προσπαθείς να εκμαιεύσεις οπωσδήποτε από ένα μοναχό -γεροντάκι, "είδηση", "προφητεία" κλπ,»


Οι περισσότεροι κατά βάθος ψάχνουν να βρούν ορθόδοξα μέντιουμ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε τον ανώνυμο για το εκτενές σχόλιο του, που βοηθάει να αποκατασταθεί σε σωστή βάση η όλη "συζήτηση" για την αγιότητα του π.Παϊσίου

Προς τον τελευταίο σχολιαστή (10:28 μμ)
Παρακαλούμε γίνετε λίγο πιο σαφής για το τι έγραφε το βιβλίο αυτό (.Πολύκαρπου Ματζάρογλου)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

α) Ποιος εγνώρισε τον π. Παΐσιο και πως τον συνέδεσε με την Αδελφότητα της Σουρωτής.
β) Ποιος συγκέντρωσε το έμψυχο υλικό του Ησυχαστηρίου και από πότε.
γ) Ποιος ίδρυσε εξ αρχής μέχρι το έτος 1983 το Ησυχαστήριο κτι­ριακά.
Και δεύτερον για τον τερματισμό του σκανδαλισμού χιλιάδων πι­στών, εκ του πλήθους των σκόπιμων ιστορικών αναληθειών που κυ­κλοφορούν εκ του Ησυχαστηρίου της Σουρωτής με αποτέλεσμα την πνευματικήν ζημίαν.

Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Μαντζάρογλου
Εν τη Ι. Μονή Παναγία του Έβρου
Εορτή του Τιμίου Σταυρού


Διαβάστε αναλυτικά:
http://anavaseis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_16.html

Ανώνυμος είπε...

ας μην λησμονούμε το αγιοκατακτήριον του πατριαρχείου:
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Tρίτην, 13ην Ἰανουαρίου 2015, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.
Κατ᾿ αὐτήν, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος: α) ὁμοφώνως ἀποδεχθεῖσα εἰσήγησιν τῆς Κανονικῆς Ἐπιτροπῆς ἀνέγραψεν εἰς τό Ἁγιολόγιον τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τόν μοναχόν Παΐσιον Ἁγιορείτην καί β) προτάσει τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, διά ψήφων κανονικῶν ἐξελέξατο παμψηφεί τόν Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτην κ. Εἰρηναῖον Ἀβραμίδην, διακονοῦντα ἐν Παρισίοις, Βοηθόν Ἐπίσκοπον παρά τῷ Σεβασμιωτάτῳ Μητροπολίτῃ Γαλλίας κυρίῳ Ἐμμανουήλ, ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ρηγίου.

Ἐν τοῖς Πατριαρχείοις, τῇ 13ῃ Ἰανουαρίου 2015
Ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου


ωραία!!!κατά τη γνώμη του ανώνυμου αδελφού και εφόσον γνωρίζει από ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ
αγιοκατατάξεις,πως φαίνεται από μία τακτική συνεδρία ομόφωνα και λακωνικά να λέγει
αυτός άγιος με 17 λέξεις εκ των οποίων 4 άρθρα...ας κάμει έναν κόπο να ψάξει,πώς αγιοκατατάσουν οι αδελφοί της παπικής εκκλησίας,με τα έγκυρα μυστήρια και το συζητάμε.
βεβαίως και θα συνεχιστεί αυτό,αφού στο συρτάρι του πατριαρχείου,έχει αρκετά ονόματα,κι όποιος τολμήσει να εκφέρει σχόλιο ή άποψη,θα είναι αγιομάχος παλαιοημερολογίτης...
έρρωσθε

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Προς ανώνυμο η άλλη άποψη με δυο λόγια

Εκτιμώ την προσπάθειά σας να δικαιολογίσετε τον Παίσιο, και να βγάλετε λάδι και τον Βαρθολομαίο, με το επιχείρημα: μπορεί να καμώνετε τον οικουμενιστή για λόγους επιβίωσης λόγω Τούρκων η επειδή προσπαθεί να προσεγγίσει κάποιους άλλους προκειμένου να τους επαναφέρει στην ορθή πίστι κλπ

Ξεκινάμε με τα standards
Η Εκκλησία σώζει τον άνθρωπο και όχι ο άνθρωπος την εκκλησία, Οποιος επικαλείται το αντίθετο είναι βλάσφημος.
Κι αν υποθέσουμε ότι είναι έτσι όπως τα λέτε, τότε αυτοί που παρασύρθηκαν από τα ψέματα του Βαρθολομαίου και πήγαν στην κόλαση λογω οικουμενισμού τι γίνεται;; Και ο Βαρθολομαίος που τους εστειλε στην κόλαση που θα παει;; Ρητορικόν το ερώτημα

Ποιος σας είπε ότι ο Βαρθολομαίος δεν ήταν οικουμενιστής πριν γίνει Πατριάρχης;
Από διάκος ήταν στο Βατικανό μαζί με τον Πατριάρχη Δημήτριο. Επίσης Πριν γίνει Πατριάρχης ήταν στην Καμπέρα στο οικουμενιστικό φεστιβάλ του διαβόλου. Οσο για την συνέχεια ειναι γνωστά: Ομιλίες σε συναγωγές, ευλογίες από βουδιστές να χαρίζει κοράνια, να τελει μνημοσυνα σε μουσουλμάνους……θέλω μια οθόνη 5 μέτρα για να γράψω όλα τα βλάσφημα κατορθώματά του. [ που σε κάθε ένα από αυτά εχει και μια καθαίρεση στον σβέρκο του ]

Τα παραδείγματα με τον Δίδυμο Αλεξανδρείας είναι ατυχέστατα, επειδή εκείνη την εποχή δεν υπήρχε καταδικασμένη αίρεση του Ωριγενισμού, αντιθέτως ο Ωριγένης ήταν ιερό πρόσωπο γι αυτό και αναθεματίστηκε μετα από 300 χρόνια. [ ας είναι καλά ο αυτοκράτορας ] Επίσης εκείνες τις εποχές πλήθος αγίων είχαν υιοθετήσει αιρετικές θέσεις επειδή όπως είπαμε δεν είχαν καταδικαστεί, ενδεικτικά:
Ωριγενιστικές δοξασίες ειχαν σχεδον όλοι οι καπαδόκες Ιεράρχες με αιχμή του δόρατος τον Γρηγόριο Νύσσης καθώς έγραψε και βιβλίο, κάποιοι άλλοι επίσκοποι δεν δέχονταν το βιβλίο της αποκαλύψεως. Λίγο αργότερα υιοθετήθηκε η χιλιαστική δοξασία, ανάμεσά τους ήταν ο Παπίας Ιεραπόλεως, ο Ειρηναίος της Λυών, ο Ιππόλυτος Ρώμης, ο Τερτυλλιανός και άλλοι. Εκατοντάδες Ιεράρχες στις Οικουμενικές Συνόδους είχαν αιρετικές θέσεις, μέχρι του εναντίον. Ο Γεράσιμος ο Ιορδανίτης δεν δεχόταν την 4η Οικουμενική Σύνοδο. Ο Ισαάκ ο Σύρος είχε υιοθετήσει τον Νεστοριανισμό. Περαιτέρω τις περισσότερες αιρέσεις κήρυξε ο Αυγουστίνος, καθώς ήταν ο Ιδρυτής του Φιλιόκβε, και της αιρέσεως περί απολύτου προορισμού…. Και δεν συμμαζεύεται

Ο Βαρθολομαίος σήμερα που αναγνωρίζει σωτηρία σε όλες τις καταδικασμένες αιρέσεις, αλλά άκουσον άκουσον και σε αλλόδοξους σε αβάπτιστους αλλά και αντίχριστους, τι σχέση μπορεί έχει με τον δίδυμο Αλεξανδρείας, και τον Ευάγριο τον ποντικό, και ποια δικαιολογία μπορεί να επικαλεστεί;; Τι δεν γνωρίζει ο αριστούχος της θεολογικής της Χάλκης;;;

Ανώνυμος είπε...

Τα θαύματα τα προκαλεί η πίστι του ανθρώπου με το άπειρο έλεος του θεού, Θαύματα παντού γίνονται, ακόμα και σε αιρετικούς ακόμα και σε αλλόδοξους, για λόγους που κρίνει ο Θεός. Αλλωστε τα ιερότερα κειμήλια και άγια ανέκαθεν τα είχαν οι αιρετικοί, με αιχμή του δόρατος τον Τίμιο Σταυρό στην Βαβυλώνα. By the way ο Σταυρός θαυματούργησε αυτά τα 15 χρόνια στους άρρωστους Πέρσες Ναι η Όχι;;
Προφανώς θαυματούργησε. Αρα με την δική σας λογική οι Πέρσες θα πάνε στον παράδεισο, και αν μάλιστα και κάποιος επικαλέστηκε τον Σταυρό για να θεραπεύσει τον γείτονα τότε αυτός παει ντουγρού για αγιοποίηση.
Ο Θ’ κανόνας της εν Λαοδικεία ορίζει οι ορθόδοξοι να μην προσκυνούν λείψανα αγίων, προς ίαση, επι ποινή αφορισμού και καθαιρέσεως. Δηλαδή ο κανόνας γράφει ξεκάθαρα ότι γίνονται θαυματα στους αιρετικούς…..
Τον Παίσιο δεν τον δεχόμαστε για άγιο επειδή ειχε μυστηριακή κοινωνία με το Ποτήρι του Βαρθολομαίου – διαβόλου.
Αν λοιπον αγιάζεις στο Ποτήρι του βαρθολομαίου, τοτε προς τι οι αποτειχίσεις;;
Τα standards γράφουμε αγαπητέ, και όχι ψιλά νοήματα. [ Κοιτάξτε να βγείτε από τον οικουμενισμό για το καλό σας ].

Τέλος ο Αγιορείτικος Νόμος είναι: ο αγιορείτης να μην βγαίνει εξω, εκτος κι αν ασθενήσει.
Το κυριότερο όμως είναι να πεθάνει στο άγιον Ορος. Το να πεθάνει κάποιος αγιορείτης εκτός αγίου ορους αυτό ΔΕΝ είναι δείγμα ότι ευαρέστησε την Παναγία. [Ρωτήστε όποιον αγιορείτη θέλετε].
Ο κόσμος όμως τα πάντα τα προσαρμόζει στους δικούς του νόμους, στο δικό του κουστουμάκι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τα δικά του.
ΥΣ
Ο Μ. Αντώνιος μια φορα ειπε σε κάποιους αυτό που τους συνέβη και όταν τον ρώτησαν από πού τα γνωρίζει….
Τους απάντησε: μου τα είπε ο διάβολος

Ανέστης είπε...

Προς ανώνυμο 12 Ιουλίου 2017 - 12:50 π.μ.
"Τον Παίσιο δεν τον δεχόμαστε για άγιο..."

Συγνώμη ανώνυμε αλλά καλύτερα να μιλάμε εκφράζοντας μόνο τον εαυτό μας. Τον π. Παϊσιο δεν τον ΔΕΧΕΣΑΙ, όχι δεν τον δεχόμαστε. Δεν μπορείς να μιλάς ως Σύνοδος εκφράζοντας το σύνολο των πιστών...

Ανώνυμος είπε...

9.31
«Τον Παίσιο δεν τον δεχόμαστε για άγιο επειδή ειχε μυστηριακή κοινωνία με το Ποτήρι του Βαρθολομαίου – διαβόλου».

όπως είναι αντιληπτόν οτι δεν ανήκω στην κρατούσα εκκλησία

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Τον Παίσιο δεν τον δεχόμαστε για άγιο επειδή ειχε μυστηριακή κοινωνία με το Ποτήρι του Βαρθολομαίου – διαβόλου.
Αν λοιπον αγιάζεις στο Ποτήρι του βαρθολομαίου, τοτε προς τι οι αποτειχίσεις;;"


Αγαπητέ μπερδεύεις εποχές.

Όταν ζούσε ο π.Παΐσιος ΔΕΝ είχε εκδηλωθεί ακόμη φανερά ο Βαρθολομαιος ως Οικουμενιστής.

Ούτε σύνοδος στο Κολυμπάρι είχε γίνει για να αποδεχθεί μυστήρια στους παπικούς κλπ.

Δεν μπορούμε ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ και εκ των προτέρων ο άλλος να αποτειχίζεται (αποτείχιση = διακοπή μνημόνευσης).

Ανώνυμος είπε...

Λάθος
Ειχαν γίνει γνωστά από το
1965 η άρση ακοινωνησίας με του Παπικούς και η μνημόνευση στα δίπτυχα. Τότε για ποιο λόγο είχαν διακόψει το μνημόσυνο 3 επίσκοποι το 1970; Ο Παίσιος είχε διακόψει επίσης το μνημόσυνο εκείνη την περίοδο. Μετά τι άλλαξε και επανήλθε; Απολύτως τίποτα, τα συλλείτουργα στο Βατικανό συνεχίστηκαν με τον επόμενο Πατριάρχη Δημήτριο.
1986 η παγκόσμια συμπροσευχή στην Ασσίζι
1991 αναγνώριση των Μονοφυσιτών ως ορθόδοξη εκκλησία στο Σαμπεζύ
1993 αναγνώριση και αποδοχή του Βαπτίσματος των Παπικών αλλά και όλων των χριστιανικών αιρέσεων στο Μπαλαμάντ. Δηλαδή επι το απλούστερο υπάρχει σωτηρία στα βαπτίσματα όλων αυτών

Οσο για τον Βαρθολομαίο, να ειστε σίγουροι οτι η Μασοναρία ηξερε πολύ καλά ποιον θρόνιασε.
Δείτε στο ιντερνετ φωτό απο την Καμπέρα το 1991-1993 Ειναι ο Βαρθολομαιος, ο Χριστόδουλος, και ο Αναστάσιος
θυμιζω την δήλωση του, μόλις ενθρονίστηκε, για τους ξεβράκωτους επαναστάτες, που χάλασαν μια υπέροχη συμβίωση 400 ετών

Ανώνυμος είπε...

ξέχασα να γράψω οτι την δεκαετία ’70 ειχαν κοψει 14 αγιορείτικα Μοναστήρια το μνημόσυνο του Αθηναγόρα.
Οπότε όλα ήταν γνωστά απο τότε.
Τα υπόλοιπα δεν νομίζω οτι χρειάζονται ανάλυση, τοποθετήθηκαν εγκάθετοι ηγούμενοι και όλα κύλησαν όμορφα, όπως και σήμερα που υπάρχει ολοφάνερα το αίσχος και όχι μόνο δεν διαμαρτύρεται κανείς, αλλά βγάζουν και μανιφέστο εφυσηχασμού.

βίντεο απο την καμπέρα και η απόδειξη
[ υπαρχουν και φωτό για οποιον κάνει τον κόπο να κοιτάξει ]

https://www.youtube.com/watch?v=1uFzzPLF2SU

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο (κυρίως ιστολόγια) και όλα αυτά ήταν σε κάποιο βαθμό άγνωστα,
σε αντίθεση με σήμερα που η ενημέρωση είναι ακόμη πιο προσιτή.

Ανώνυμος είπε...

άγνωστα για τον κόσμο σίγουρα
αλλά οχι άγνωστα στον χώρο των Μοναχών και Κληρικών

Δεν ζητάμε ευθύνες απο την θεια της γειτονιάς, αλλά απο τους στρατιώτες και φύλακες της πίστεως

δείτε κι αυτό:

Ασπασμός Γέροντος [σ.σ. σε χέρια και πόδια ]και μετέπειτα Αγίου Παϊσίου και Παναγιώτατου Οικομενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου


https://www.youtube.com/watch?v=hbtBfEssBqs

Στυλιανός είπε...

Θελω να αναφέρω καποιες περιπτώσεις που γνωρίζω.
1. Ενα γνωστός μου γέροντας ζηλωτης σταμάτησε στις Καρυές και αγόρασε ενα βιβλίο του γεροντος Παϊσιου και έμεινε έκπληκτος απο αυτά που έγραφε. Είχε αντιγραφή επικόλληση κείμενα από έναν Άγιο που ειχε διαβάσει κατά σύμπτωση την προηγούμενη εβδομάδα. Μου λέει ο γέροντας ουτε μπήκαν στον κόπο να τα αλλαξουν λίγο.

2. Ειχα γνωρίσει κάποιον απο Ολλανδία. Αυτος μια μέρα πηγε σε έναν πνευματιστή. Στον δρόμο στο τρένο έγραφε τι θέλει να τον ρωτήσει. Με το που έφτασε και κάθισαν ο πνευματιστης άλλαξε μορφή και ομιλία και άρχισε να του λεει τα πάντα γι αυτόν και τι έγραφε στο βιβλίο. Μου θυμησε πολύ ο τρόπος του τον γέροντα Παΐσιο ως προς το μαντικο τυπό του. Αυτό που με ξενίζει πολύ σε ολες τις αναφορές στον γέροντα Παΐσιο και Πορφύριο ειναι οτι ειχαν αυτό το μαντικο στυλ. Να σου πουν το ονομα σου να σου πουν που ειναι οι λυρες σού να σου πουν που εχει νερο απο κάτω πράγματα άγνωστα και ξενα για όσους εχουν διαβάσει συναξάρι. Όσοι ειχαν χάρισμα απο τους αγιους τα κρυβαν αυτά και πρόσπαθουσαν με αλλο τρόπο να βοηθήσουν χωρίς να φανούν. Συν οτί μνημονευαν αιρετικούς.
Πρέπει να ελέγχουμε τα πνεύματα απο που προέρχονται είναι γραμμένο στο ευαγγέλιο.

The Cave Dweller είπε...


Σημασία δεν έχουν τόσο πολύ τα θαύματα (όσο εντυπωσιακά και να είναι). Αυτό που έχει σημασία είναι να κερδίσουμε τη βασιλεία των ουρανών.

Ο Απόστολος Πέτρος, απλά ομολόγησε τον Κύριο (όπως φαίνεται στην παρακάτω περικοπή) και κέρδισε τα κλειδιά της Βασιλείας των Ουρανών :

" Μτ Ιστ-16. αποκριθείς δε Σίμων Πέτρος είπε. συ ει ο Χριστός ο υιός του Θεού του ζώντος.
Μτ Ιστ-17. και αποκριθείς ο Ιησούς είπεν αυτώ. μακάριος ει, Σίμων Βαριωνά, ότι σαρξ και αίμα ουκ απεκάλυψε σοι, αλλ’ ο πατήρ μου ο εν τοις ουρανοίς.
Μτ Ιστ-18. καγώ δε σοι λέγω ότι συ ει Πέτρος, και επί ταύτη τη πέτρα οικοδομήσω μου την εκκλησίαν, και πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής.
Μτ Ιστ-19. και δώσω σοι τας κλεις της βασιλείας των ουρανών, και ο εάν δήσης επί της γης, έσται δεδεμένον εν τοις ουρανοίς, και ο εάν λύσης επί της γης, έσται λελυμένον εν τοις ουρανοίς."

Επίσης λέει ο Κύριος :

" Λκ Ι-19. ιδού δίδωμι υμίν την εξουσίαν του πατείν επάνω όφεων και σκορπίων και επί πάσαν την δύναμιν του εχθρού, και ουδέν υμάς ου μη αδικήση.
Λκ Ι-20. πλην εν τούτω μη χαίρετε, ότι τα πνεύματα υμίν υποτάσσεται. χαίρετε δε ότι τα ονόματα υμών εγράφη εν τοις ουρανοίς. "

Ας αφήσουμε λοιπόν τα θαύματα, όσο εντυπωσιακά και να είναι.

Το κριτήριο είναι η ορθή Πίστη και Ομολογία.

Ανώνυμος είπε...

Πως γνώρισα τον Όσιο Παΐσιο και πως ιδρύθηκε το Ησυχαστήριο της Σουρωτής (π. Πολύκαρπος Μαντζάρογλου (†)1929-2012)
https://missionanatolis.wordpress.com/2015/07/11/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%8E%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%90%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B9%CE%B4/

ROMIOS XO είπε...

Δεν είναι ανάγκη να χαρίσουμε τον άγιο Παΐσιο στους οικουμενιστές κάνοντας το λάθος να μπερδεύουμε εποχές , πρόσωπα και καταστάσεις.

Ο άγιος Παΐσιος και να ασπάστηκε τον νυν οικουμενικό αυτό έγινε πριν 25 χρόνια πριν προλάβει ο οικουμενικός να κάνει τα άλματα που έκανε.

Επίσης τότε ο οικουμενικός ήταν διάδοχος του Δημητρίου ενός πατριάρχη που ναι μεν δεν άλλαξε στο ελάχιστο την οικουμενιστική πορεία του Φαναρίου αλλά σαφέστατα τα βήματά του ήταν πολύ αργά σε σχέση με του προκατόχου του Αθηναγόρα.

Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι όταν έφυγε ο Αθηναγόρας και τον διαδέχθηκε ο Δημήτριος και ο Καντιώτης έπαυσε την παύση μνημόνευσης προς τον πατριάρχη.

Το κάθε πρόσωπο έδρασε σε συγκεκριμένες εποχές είμαι σίγουρος ότι αν ζούσε τώρα ο άγιος Παΐσιος θα ξαναπρότεινε παύση μνημόνευση και ο άγιος Πορφύριος με τον π. Επιφάνειο σίγουρα ΔΕΝ ΘΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΑΝ ΕΠΙΣΚΌΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΡΗΤΗΣ.

SCRIPTA MANENT είπε...

Περί θαυμάτων

«Κύριε Κύριε, οὐ τῷ σῷ ὀνόματι δαιμόνια ἐξεβάλομεν… καὶ δυνάμεις πολλὰς ἐποιήσαμεν; καὶ τότε ὁμολογήσω αὐτοῖς ὅτι οὐδέποτε ἔγνων ὑμᾶς· ἀποχωρεῖτε ἀπ᾿ ἐμοῦ οἱ ἐργαζόμενοι τὴν ἀνομίαν»!
(Ματθ. 7,22-23)].

Ανώνυμος είπε...

Στο λινκ φαινονται (προς τη μεση) σκαναρισμενες σελιδες απ το βιβλιο "Φιληματα Ιουδα" κι αναφερουν ημερομηνια 1986. Προφανως κυκλοφόρησε και νωριτερα
http://661691.blogspot.gr/2012/11/2000.html

Όλα ηταν γνωστα και με φωτογραφιες κι αλλα ντουκουμεντα κι ειδικα στο Αγιο Ορος θα επικρατουσε αναβρασμος (και με την δηλωση Βαρθολομαιου σε εφημεριδα κι οχι στο διαδικτυο για τους ξεβρακωτους του '21 που χαλασαν την ειρηνικη συμβιωση...) κι οσοι θελανε μαθαινανε, χωρις να χρειαζεται να ειναι προορατικοι

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ
«Η καταιγίδα που έρχεται στην Εκκλησία της Ελλάδος»

Διαβάσαμε ενα σχόλιο που διασταυρώνει τα παραπάνω περί γκουρού και γκουρόπληκτων:

Σχόλιο:
Η πίστη μας είναι η καλύτερη. Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη, ο Χριστός μας και η Παναγία μας και οι ΄Αγιοι μας είναι μέσα στην ψυχή μου. Δεν φταίει η πίστη μας, όταν συμβαίνουν και βγαίνουν αξιοθρήνητα πράγματα από από μέλη της εκκλησίας. Το φταίξιμο το έχουν τα μέλη της εκκλησίας που τα κάνουν. ΄Όταν πήγαινα πολύ συχνά στην εκκλησία και ανακάλυψα ότι ο ΄΄πνευματικός ΄΄ μου ηχογραφούσε την εξομολόγηση, τότε σταμάτησα και πολύ σπάνια πηγαίνω πλέον και φυσικά σε άλλη εκκλησία. Τον κατήγγειλα στο αρχιεπίσκοπο και στον Μητροπολίτη, αλλά όπως του έγραψα ΄΄ πήρετε ένα μιστρί που χρησιμοποιούν οι κτίστες (οικοδόμοι) που σιηλώνουν τον παλιότοιχο έτσι εκάμετε και εσείς. Αλλά ο παλιότοιχος όσον και να τον σιηλώσετε (διορθώσετε με πηλό) πάλε παλιότοιχος είναι και πάλι διόρθωμα θα θέλει σε λίγο, γιατί πάλε τα ίδια θα κάμει.

Για να φαίνεται ότι έχει ενόραση, ηχογραφεί τες εξομολογήσεις, τα μαθαίνει καλά και μετά τα χρησιμοποιεί. Ευτυχώς που δεν είπα κάτι κακό για κανένα. Τέτοιοι πνευματικοί βγαίνουν από την εκκλησία. Δυστυχώς χάλασε η εκκλησία πολύ.
Ελληνοκύπρια

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Χρόνια εξομολογούμαστε όλοι μας. Πρώτη φορά ακούμε για ηχογράφηση εξομολόγησης. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε. Απλά δεν έπεσε στην αντίληψη μας. Φυσικά και απαγορεύεται ο ιερέας να πει σε οποιονδήποτε τις αμαρτίες μας, πόσο μάλλον να τις καταγράψει.

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα το πρωτο βιντεο,οχι το δευτερο,το οποιο δεν ειχα χρονο να δω,αλλα νομιζω πως αδικειται ο γεροντας Παισιος,ο οποιος εχει θαυματουργησει και στην εποχη μας,μαρτυρας η ιδια απο καποιον κουμμουνιστη ,ο οποιος τον ειδε στην εθνικη οδο κ τον εσωσε οταν τον πηρε ο υπνος στο τιμονι.Στη συνεχεια,ειδε το βιβλιο του σε σπιτι φιλου και θυμηθηκε πως αυτος ηταν εκεινο το βραδυ στην εθνικη οδο κ απο τοτε πιστεψε κ τρεχει με γνωστο μου στο αγ.Ορος.
Απαραδεκτο φυσικα κ αυτο που ειπε για το μοναστηρι κ τις αδελφες.
Αν στεκεις ψυχη μου η Χαρις ειναι που σε βασταζει.Και αν πεφτει ο αδελφος σου,εσυ γιατι δεν τον βασταζεις;;Ο Θεος,αμαρτανοντα σε βασταζε[!]...αν και θεωρω συκοφαντιες ολα αυτα,που κ παλι.
Που ξερεις ποιον θα ελεησει ο Θεος και ποιον θελει να ευσπλαχνιστει ;
Το σχημα των μοναχων ενδυομενοι,υπακοη επιμελουνται κ καθ'ομοιωσιν Χριστου περιπατουν.Οχι! Δε συμφωνω με τον γεροντα!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ωριγένης ήταν αιρετικός.Ο ΆγιοςΓρηγόριος Ν.δεν ήταν Ωριγενιστής.

Ανώνυμος είπε...


7.55

Ο Γρηγόριος Νύσσης ήταν Ωριγενιστής [ όπως και πολλοι άλλοι εκείνη την εποχή ] και μάλιστα έγραψε και βιβλίο το οποίο κατέθεσε στην Β’ Οικουμενική προς επικύρωση.
Η Β’ Οικουμενική αφού το εξέτασε το πέταξε στα σκουπίδια.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Και αγιος ειναι ο αγιος παισιος,και Ανθρωπος με κεφαλαια ητανε αφου θυσιασε και τον εαυτο του για τον ανθρωπο,ητανε ηρωικος,δεν ηταν ρουφκιανακος,αλλα λεβεντης.Σε ολα ητανε επαρκης και ελαβε χαρισματα απο τον θεο για αυτη τη λεβεντια του και μεγαλοψυχια του.Ειναι σιγουρα σηματοδοτης του δρομου της αρετης και αυτο δειχνεται απο την παρακαταθηκη του,τα βιβλια που εχουν γραφτει με τα λογια του και τα διαβαζουν ολοι οι ορθοδοξοι οπου γης.Την αγιοτητα του σημπληρωνει τελος και η πραξη της ομολογιας με τη διακοπη μνημοσυνου που εκανε,υπερασπισε δηλαδη και την εκκλησια απο τις προσβολες των οικουμενιστων,φυσικα με συνεση γιατι ηταν ο παισιος

Ανώνυμος είπε...

με προλάβατε αγαπητέ παιδαγωγέ σχετικά με τις πληροφορίες που αφορούν την ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου-Παναγία του Εβρου, όπου βρίσκεται και ο τάφος του μακαριστού Γέροντος, το βιβλίο εκδόθηκε από την μονή στη μνήμη του Γέροντος, είναι βιογραφικό και άγνωστο στους πολλούς, την Σουρωτή την ίδρυσε ο γέροντας Πολύκαρπος, η αγιότητα είναι γνωστή μόνο στον Κύριο, οπωσδήποτε ο άνθρωπος που αγιάζει αφήνει πίσω του μεγάλο έργο που πιστοποιεί την αγιότητα και τα χαρίσματα,μαρτυρίες και άλλα, όμως υπάρχουν και άλλοι που εργάζονται ταπεινά και μυστικά και ίσως δεν θα τους γνωρίσουμε ποτέ, στην άλλη ζωή μάλλον θα τους δούμε, όπου και θα δούμε μεγάλες εκπλήξεις...Ο Γέροντας Πολύκαρπος από όσο γνωρίζω ήταν ταπεινός, ήσυχος, φιλοαγιορείτης, υπέρμαχος της προσευχής, γλυκός και πράος, άφησε πίσω του μια εξαιρετική μοναστική αδελφότητα πρότυπο ταπείνωσης, προσευχής και αγάπης και φιλοξενίας, η απώλεια του στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο είναι τεράστια

Ανώνυμος είπε...

ο γέροντας Πολύκαρπος Ματζάρογλου μεγάλη μορφή της Βορείου Ελλάδος και της Βαλκανικής, πολύ γνωστός για το έργο του στην Θεσσαλονίκη και στην Θράκη,φίλος και με το πατ Ηλίε Κλεόπα, φιλήσυχος, σεμνός, και ΄΄άγνωστος ΄΄ στους πολλούς... έφυγε ΄΄αθόρυβα΄΄ ... λίγα λινκς παρακάτω:

http://gero-paisios.blogspot.gr/2011/04/blog-post.html
http://www.pemptousia.gr/2016/06/o-ger-polikarpos-matzaroglou-1929-1562012-ke-i-i-m-panagia-tou-evrou-alexandroupoleos/

https://www.youtube.com/watch?v=NqKZJ2b13vA
https://www.youtube.com/watch?v=hSaFyHx_h6w
https://www.youtube.com/watch?v=4V-ZlEd8o94
https://www.youtube.com/watch?v=HRJHDn7xvsU
https://www.youtube.com/watch?v=GqVOPI3PRUg

Ανώνυμος είπε...

δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κρίνουμε την αγιότητα του συνανθρώπου μας, Ο Θεός γνωρίζει...

Ανώνυμος είπε...

η Ιερά Μονή Παναγία του Εβρου έχει εκδόσει ένα εκπληκτικό βιβλίο με πολύ κόπο και εργασία, ΄΄Οσιος Θεόφιλος του Κιέβου, ο δια Χριστόν Σαλός΄΄, δερματόδετο, δεν θέλεις να το αφήσεις όταν το διαβάσεις ξανά και ξανά...

Ανώνυμος είπε...

11.05

Στον καλογερικό του βιο ηταν παραδειγμα για όλους και ως καλόγηρος και ως άνθρωπος.
Αλλά ειχε κοινωνία με τον Βαρθλομαίο, και αυτό δεν αγιάζει
Εκοψε το μνημόσυνο του Αθηναγόρα και μετά επανήλθε με τον επόμενο οικουμενιστή Πατριάρχη και τον μεθεπόμενο - δλδ τον σημερινό
βιντεο
https://www.youtube.com/watch?v=hbtBfEssBqs

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Παρακαλούμε ΜΗΝ επαναλαμβάνετε τα ίδια για να μην ξαναγράφονται οι ίδιες απαντήσεις.

2) Προς "Στυλιανός Π.". Είναι δυνατόν να στηριχτούμε στα δύο περιστατικά σας, για να απορρίψουμε τον π.Παΐσιο;;
Σας φαίνεται λογικό;

Ή θα βγείτε επώνυμα να μιλήσετε με στοιχεία και ονόματα, ή δεν έχει καμία αξία η μαρτυρία σας και κακώς τη γράφετε (το ίδιο φυσικά ισχύει και για αναφερόμενα θαύματα κάθε σύγχρονου αγίου από οποιονδήποτε άλλο ανώνυμο. Αν ο "κομμουνιστής" πήγε να τον πάρει ο ύπνος στην οδήγηση και είδε τον π.Παΐσιο, να βγει και να το καταθέσει επώνυμα).

3) Θα επαναλάβουμε ότι εμείς, ως προσωπική μαρτυρία, δεν έχουμε καμία απολύτως αμφιβολία ότι αυτός ο γέροντας είχε χάρισμα από το Θεό. Ο σκοπός της ανάρτησης είναι να επισημάνει ότι οι γρήγορες αγιοκατατάξεις αποτελούν προϊόν συνδιαλλαγής των οικουμενιστών.

Yorgos είπε...

Μοναχός που γνωρίζω 20 έτη, μου μετέφερε ότι ο Αγιος Παίσιος λίγο πριν πεθάνει είχε πει σε πολύ κοντινό του πρόσωπο ότι :"πεθαίνω μέσα στις τύψεις".Για το ότι δεν έκανε όσα όφειλε και όσα μπορούσε για όσους νεωτεριστές μπαινόβγαιναν στα μοναστήρια τότε.Ωστόσο και οι Αγιοι ακόμα μπορεί να εξαπατηθούν από σκέψεις που προέρχονται από το Θεό αλλά οι ίδιοι δε τους δίνουν τη δέουσα προσοχή ώστε να τους οδηγήσουν σε ομολογιακό αντιαιρετικό φρόνημα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αφού ο "Yorgos" μας βεβαιώνει για το πως έφυγε ο π.Παΐσιος, "μέσα στις τύψεις", δεν έχει άλλο λόγο να συζητάμε.
Εμείς πάντως εμπιστευόμαστε τον Yorgos κι ας μην τον γνωρίζουμε.

Ἁγιορείτης είπε...

"Ο Παιδαγωγός" είπε..."Όταν ζούσε ο π.Παΐσιος ΔΕΝ είχε εκδηλωθεί ακόμη φανερά ο Βαρθολομαιος ως Οικουμενιστής."
Ἀγαπητοί, ὅπως καὶ σὲ ἄλλο ἰστολόγιο σᾶς ἀπάντησα σχετικά, ὁ Βαρθολομαῖος ὑποσχέθηκε νὰ ἀκολουθήσει τὴν γραμμὴ τῶν προκατόχων του. Δηλαδὴ τὴν οἰκουμενιστικὴ καὶ προδοτική.
Σήμερα ἐσεῖς καὶ ἐγὼ δὲ ἀνεχόμαστε τὴν κοινωνία μὲ τὸν Βαρθολομαῖο γιὰ τοὺς γνωστοὺς λόγους. Ὑποθέτουμε ὅτι αὔριο ὁ Θεὸς τὸν πέρνει καὶ ψηφίζεται ἄλλος ὁ ὁποῖος ὑπόσχεται ὅτι θὰ ἀκολουθήσει τὴν γραμμὴ τοῦ προκατόχου του χωρὶς ἀκόμη νὰ ἐκδηλωθεῖ (ὅπως λέτε). Θὰ ἐπαναφέρατε τὴν κοινωνία σας μαζἰ του ἢ θὰ εἴσασταν ἐπιφυλακτικοὶ σύμφωνα μὲ αὐτὰ πού κακῶς ὑποσχέθηκε; Πολὺ περισσότερο, θέλω νὰ πιστεύω, δὲ θὰ λειτουργούσασθαν μαζί του, δὲ θὰ βγαίνατε φωτογραφία καὶ δὲ θὰ τοῦ βάζατε μετάνοια δημοσίως, ὅπως ἔκανε ὁ πατὴρ Παΐσιος. Δὲ σᾶς κάνει ἐντύπωση ἕνας ἁγιορείτης μὲ πολυδιαφημιζόμενη ἁγιότητα νὰ εἶναι λιγότερο ἀκριβεῖς εἰς τὰ τῆς πίστεως ἀπό σας; Σὺν ὅτι ἡ κρίση τοῦ (π.Παϊσίου) θὰ γίνει παράδειγμα πρὸς μίμηση ἀπὸ τοὺς ὑπολοίπους. Δηλαδὴ θὰ τοὺς πάρει κοινῶς στὸ λαιμό του.
Εἶναι λυπηρὸ νὰ κάνετε ἕνα ἀγώνα ἐνάντια στὸν Οἰκουμενισμὸ (σᾶς ἐπαινῶ γι'αὐτό), καὶ συγχρόνως νὰ ἀναγνωρίζετε ἁγιότητα (δηλ. πρότυπο ὑποτίθεται ὀρθοῦ βίου καὶ πίστεως) σὲ ἁγιορείτη γέροντα ποὺ δὲ ἔπραξε τὰ αὐτονόητα.

7:55 είπε...

Ο Ωριγένης υπήρξε ο μεγαλύτερος Αιρετικός όλων των αιώνων και πατήρ και γεννήτωρ όλων των Αιρέσεων που παρουσιάσθηκαν στην Εκκλησία.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σεβαστέ αγιορείτη

γράψαμε τις σκέψεις μας.
Καρδιογνώστες δεν είμαστε για να ξέρουμε τι ακριβώς ήξερε και τι όχι ο π.Παΐσιος, για να τον κρίνουμε.
Δεν έχουμε κάτι άλλο να προσθέσουμε.


Όσο για τον επόμενο Πατριάρχη, και αν θα ξανααρχίσουμε την μνημόνευση:
Αν δημοσίως επίσημα και συνοδικώς ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ τις αποφάσεις της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης, δεν έχουμε κανένα λόγο να μην επαναφέρουμε την μνημόνευση του (με επόμενα μέτρα πίεσης την απόσυρση από το ΠΣΕ, την καταδίκη των συμπροσευχών κλπ).

Αλλά φυσικά ΔΕΝ θα το κάνει. Πολύ απλά γιατί δεν έχει μείνει ΚΑΝΕΙΣ ορθόδοξος εκεί μέσα. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται. Βαράνε πυροτεχνήματα για να παραστήσουν κάποιοι τον αντιοικουμενιστή και τον παραδοσιακό, αλλά την κρίσιμη στιγμή θυμούνται την "συναδελφική αλληλεγγύη".

7:55 είπε...

Ο κ.Γγηγόριος,μας παρουσιάζει τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης ως Ωριγενιστή!
Ας δούμε τώρα ποία υπήρξε η γνώμη των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας και των Έξι Αγίων Οικουμενικών Συνόδων της Χριστιανοσύνης.

Κατά την σύγκληση της Β' Αγίας Οικουμενικής Συνόδου,η οποία έγινε κατά του Πνευματομάχου Μακεδονίου το 381 μ.Χ.,ένας εκ των 150 αυτής Θεοφόρων Πατέρων υπήρξε και ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης,Πατριάρχης δέ ο Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος.
Η Β' Αγία ΟικουμενικήΣύνοδος,αφού εδέχθη τα Συγγράματα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης ως Ορθόδοξα,ετίμησε και τον ίδιο δίδοντας εις αυτόν τον τιμητικόν τίτλον ''Πατήρ Πατέρων και Νυσσαέων Φωστήρ''.Επίσης οι Άγιοι Πατέρες της αυτής Συνόδου,ανέθεσαν στον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης να συμπληρώση εις το Σύμβολο της Νικαίας,ήτοι εις το ''Πιστεύω'',την Θεολογία του Αγίου Πνεύματος,θέτοντας και τα υπόλοιπα τέσσερα άρθρα μέχρι τέλους.
Οι δέ Θεοφόροι Πατέρες της αυτής Αγίας Οικουμενικής Συνόδου,τα επίγεια αυτά πολυόμματα Χερουβείμ,οι φρουροί των θείων δογμάτων,βλέποντας το μίσος των Ωριγενιστών και των Αρειανών,οι οποίοι μάλιστα Αρειανοί είχαν αφορίσει και καθαιρέσει τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης ως άσπονδο εχθρό των,βλέποντας λοιπόν το μίσος των Αιρετικών κατά του Αγίου,εζήτησαν από τον αυτοκράτορα Μέγα Θεοδόσιο να ορίση δια βασιλικού ΝΟΜΟΥ εκ μέρους Κλήρου και λαού,να ανακηρύξη και πάλιν τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης ''Στύλον της Εκκλησίας'',ο δέ αυτοκράτορας διά Νόμου εξέδωκε 'Όρον να μη θεωρήται Ορθόδοξος,όστις αρνείται την Εκκλησιαστική Κοινωνία με εκείνον.
Μετά από την Β' έρχεται η Τρίτη, η Τετάρτη,η Πέμπτη,η Έκτη και η Εβδόμη Αγία Οικουμενική Σύνοδος 404 έτη μετά την κοίμιση του Αγίου και,ασπαζομένη τας Αποφάσεις των προηγούμενων Οικουμενικών Συνόδων,τα μέν Ιερά του Συγγράματα κατατάσσει μεταξύ των Ορθοδόξων Γραφών,τον δέ Άγιο τιμά ως ''ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΤΕΡΩΝ υπό πάντων λεγόμενον''.
Νά ποία ήτο,κ.Γρηγόριε,η γνώμη των Οικουμενικών έξ Αγίων Συνόδων της Χριστιανικής πίστεως.Οι τρισόλβιοι αυτοί έθεσαν ως κορώνα ορθών δογμάτων επί της κεφαλής των την γραπτή Διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης,διά της οποίας καθαρά φαίνεται το Ορθόδοξο αυτού και υπέρ τον ήλιον καθαρόν φρόνημα.Αν υπήρχαν ίχνη Ωριγενισμού οπως σείς πιστεύετε,τότε οι Άγιοι Πατέρες ομοθυμαδόν θα κατεδίκαζαν και τα Συγγράμματα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης και τον ίδιο,όπως κατεδίκασαν και τον Ωριγένη.Η νομίζετε ότι θα του έκαναν χάριν επειδή ήτο αδελφός του Μ.Βασιλείου;
Κύριε Γρηγόριε είσθε Αγιομάχος;;Αν όχι,ζητήσετε δημοσίως συγχώρησιν από τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης,αλλά και από τας Οικουμενικάς Συνόδους,τας οποίας παρουσιάζετε ως ''συνενόχους'' του Ωριγενιστικού μιάσματος,αφού κατά την γνώμη σας αγιοποίησαν έναν Ωριγενιστή!

Ανώνυμος είπε...

11.42

Κύριε ανώνυμε,
Ιστορία σας γράψαμε και οχι την προσωπική μας γνώμη.
1.Αποδείξτε μας ότι η Β’ Οικουμενική δεν πέταξε στα σκουπίδια το βιβλίο του Νύσσης περί Ωριγενισμού και θα ζητήσω συγνώμη δημοσίως.
2.Προφανώς ο Νύσσης μετανόησε και ως εκ τούτου δεν αναθεματίστηκε
3. Οπως γραψαμε παραπάνω πολλοί άγιοι είχαν πλανηθεί προς ώρας με διάφορες αιρέσεις της εποχής τους.

Στυλιανός είπε...

Οι σοφιστείες του ανώνυμου στο 11 Ιουλίου 2017 - 8:03 μ.μ. είναι άνευ προηγούμενου.
Πραγματικά η θεολογία σας ακυρώνει όλες τις Οικουμενικές Πανορθόδοξες συνόδους.
Λίγο προσοχή παρακαλώ...
Οι άγιοι μας παρέδωσαν και μας είπαν ότι τους αιρετικούς πρέπει να τους αφορίζουμε (ξεχωρίζουμε) για να μην μολυνθούμε πνευματικώς, κανένας άγιος δεν λέει αυτά που λέτε. Οι άγιοι μας λένε οτι ούτε καλημέρα δεν πρέπει να λέμε τους αιρετικούς και εσείς μας λέτε οτι ειναι αγιοσύνη να υπομένεις τον αιρετικό και να τον μνημονεύεις μήπως και αλλάξει μυαλά κάποτε, μα καλά τὀσο έχει μεταλαχθεί η διάνοια σάς;; Είναι ορθόδοξα αυτά που λέτε ;;
Ήμαρτον.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ
ο Παϊσιος δεν βρισκότανε σε καποιο ασκητήριο-απομονωμενο κελί και πηγαινε στον κοσμο 1 φορα το χρονο, που ακομα και τοτε θα μαθαινε
Διεκοψε μεν αρχικα το μνημοσυνο του Αθηναγόρα, αλλα μετα επανήλθε στη μνημονευση, εκφραζοντας αντιΟρθοδοξες θεσεις, και το προβλημα δεν ειναι μονο ο Βαρθολομαιος, καθως κι ο προκατοχος του Δημητριος εκανε κι αυτος τερατα και σημεια
Στο Αγιο Όρος υπηρχε αναβρασμος, οι Εσφιγμενιτες κι οι άλλοι Ζηλωτες δεν κραταγαν το στομα τους κλειστο, αλλα κι αλλοι ευσεβεις Αγιορειτες προβληματιζονταν.
Γραφονταν σωρεία κειμενων, το βιβλιο "Φιλλήματα Ιουδα", με πλήθος αποδεικτικων στοιχειων-ντουκουμεντων, επεσε στα δικα μου χερια το 1996, αλλα προφανως πρωτοκυκλοφορησε πολυ νωριτερα ( ας ενημερωσει οποιος ξερει...)
Δεχοτανε συχνοτατατα επισκεψεις στο κελι του, μεταξυ των οποίων κι απο ΓΟΧ, καποιες εκ των οποιων συνοδευτηκαν απο εντονες αποχωρησεις με εντονες φωνες εκ μερους του Παϊσιου, οπως μου ειπε προσωπικα ο φιλήσυχος Γεροντας, συνονόματος, Παϊσιος ο Ζηλωτης, που ειχα την τυχη να γνωρισω κι ο οποιος εμενε στην απεναντι χαραδρα και με απορια ακουγε τις κραυγες
Ενημερωνότανε συνεχώς λοιπόν, κι αλλωστε οι αντιΟρθοδοξες θεσεις περι αποτειχισεως που εξεφρασε στηριζονταν στην γνωση-αποδοχή των γεγονότων.
Μπρος στην καλη σας διαθεση, με την πραγματικη αγωνιστικοτητα και συνεισφορα που εχετε, μην ξεγελιεστε και "στρογγυλοποιείτε" τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το "δεν ειδα-δεν ακουσα-ειναι ψευδες, φωτομονταζ" ειναι δικαιολογιες που ακουμε εδω και δεκαετιες κι ετσι φτασαμε εδω

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Η εκδοση απ τα "Φιλληματα Ιουδα" που εχω ειναι του 1996 κι αναφερει οτι ειναι η Δ΄ Εκδοση....
Ας δούμε ομως και ΜΕΡΙΚΑ απ΄τα καλουδια του Δημητρίου, καθως τοσες δεακετιες καποιοι δεν ειδαν, δεν ακουσαν. Καλουδια με την καθοδηγηση μετα απο ενα χρονικο σημειο (μετα του θανατο του Χαλκηδονος, αρχιοικουμενιστη, Μελιτων) του συμβουλου-καθοδηγητη Βαρθολομαιου
Στον ενθρονιστηριο λογο του, το 1972, δηλωσε οτι θα ακολουθουσε τη γραμμη του Αθηναγορα κι απεκαλεσε τον Παπα Παυλο ΣΤ΄ ως πρωτον της καθ΄ολου Εκκλησιας
Το 1979, "λειτουργουντος" του Δημητριου στην Κων/πολη, "εχοροστατει" ο Παπας Ιωαννης Παυλος Β΄ και στο αγαπησωμεν αλληλους εξηλθεν εκ του Ιερου ο Δημητριος κι εκανε λειτουργικο ασπασμο με τον Παπα κι εν συνεχεια ο Παπας απηγγειλε το Πατερ ημων. Λειτουργουντος την επομενη μερα του Παπα εις παπικην παρασυναγωγην της Κων/λεως, ο Δημητριος κι η συνοδεια του μετεβησαν προς συμπροσευχη
Το 1986 στελνει εκπροσωπο στην σατανολατρικη "συμπροσευχη" της Ασιζης
Το 1987 "συλλειτουργει" με τον Παπα στο Βατικανο κι εν συνεχεια παει στους αιρετικους της Αγγλικανικης και "συνεχοροστατησε" με τον ψευδοΑρχιεπισκοπο τους
Ενα ετος προ του θανατου του, παει στην Αμερικη (τον "πηγαν" ο Βαρθολομαιος, Κουκουζης και σια) κι εκει συμπροσευχηθη όχι μονο με ολους τους αιρετικους αλλα κι αλλοθρησκους κι αποκαλεσε την Μασονια "οικουμενικη δοξολογια ειρηνης"
Στην κηδεια του παρεστησαν- "συνιεργωντας" εκτος απο ολους τους αιρετικους ακομα και Ραββινοι, ενω μετα την ασπασμο της σωρου ασπαζονταν τους απεσταλμενους της Αγιας Έδρας, ως δειγμα υποτελειας. Κι ομως εκει παρεστησαν κι Αγιορειτες Ηγουμενοι !!!

Εξαπελυσε ο Δημητριος και μεγαλο διωγμο εναντιον των αντιδρωντων στο Ορος και καποιοι κανανε τους Ποντιους Πιλατους ή κατηγορουσανε με κειμενα την αποτειχιση ή δεν ειδαν, δεν ακουσαν

Και μετεπειτα λοιπον, ο Βαρολομαιος, ο καθοδηγητης του Δημητριου (καθως ακουγεται με στοιχεια οτι τον ξαποστειλαν τον Δημητριο, με "συγκοπη", για να ερθει ο μεγαλυτερος αρχιΟικουμενιστης), όχι μονο δηλωσε ΕΞ΄ΑΡΧΗΣ οτι θα ακολουθουσε την ιδια γραμμη, αλλα καλεσε στον ενθρονιστηριο λογο του όσους διαφωνουν να εγκαταλειψουν το Αγιο Ορος !!!

Τί δεν καταλαβαιναν λοιπόν μερικοί ;;

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Πολλοί στην εκκλησιαστική ιστορία είπαν και έγραψαν πολλά… αλλά δεν καταδικάστηκαν. Ενας από αυτούς ήταν και ο Γρηγόριος Νύσσης ως ο κυριότερος εκφραστής του Ωριγενισμού.

Ως απόδειξη ανακύπτει ένα ερώτημα:
Καλά, κανένας πατέρας της Εκκλησίας των Α΄, Β΄, Γ΄και Δ΄ Οικουμενικών Συνόδων δεν βρέθηκε να προσέξει τις πλάνες του Ωριγένη και μόνον οι πατέρες της Ε΄ το αντελήφθησαν;
Δηλαδή οι προηγούμενοι Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων ήταν αφώτιστοι η μήπως ήταν μικρότερο πνευματικό ανάστημα;
Ή μήπως τελικά έπαιξε καταλυτικό ρόλο ο αυτοκράτορας;;;;;

π.χ.
Δογματική Χ. Ανδρούτσου: «Δεν δικαιούμαστε να κατηγορήσουμε τον Ωριγένη για τη λαθεμένη αυτή γνώμη του, εφόσον και σήμερα δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της δημιουργίας των ψυχών» (σελ. 134).
Δηλ. και η δημιουργία των ψυχών είναι ακόμα θεολογούμενο;

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Τελευταία απάντηση ανώνυμε, ελπίζω να σε καλύπτει:

Ο Μ. Φώτιος σε μια επιστολή του στον πάπα Νικόλαο δηλώνει απερίφραστα, ότι πολλοί Πατέρες, όπως ο Διονύσιος Αλεξανδρείας,
ο Μεθόδιος και ο Ειρηναίος, διετύπωσαν εσφαλμένες απόψεις και συμπληρώνει:
«Εμείς δε επειδή προσέξαμε ότι μερικοί άλλοι από τους μακαρίους Πατέρες και διδασκάλους μας πλανήθηκαν σε πολλά σημεία της ακριβούς ερμηνείας των ορθών δογμάτων, τους μεν ισχυρισμούς τους δεν τους αποδεχόμεθα ως προσθήκη στη διδασκαλία της Εκκλησίας, αλλά τα ίδια τα πρόσωπά τους τα ασπαζόμεθα με τιμή» (Μ. Φωτίου, Επιστολαί 1 (ΚΔ΄), Migne 102, 813).

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ

«Δεχοτανε συχνοτατατα επισκεψεις στο κελι του, μεταξυ των οποίων κι απο ΓΟΧ, καποιες εκ των οποιων συνοδευτηκαν απο εντονες αποχωρησεις με εντονες φωνες εκ μερους του Παϊσιου, οπως μου ειπε προσωπικα ο φιλήσυχος Γεροντας, συνονόματος, Παϊσιος ο Ζηλωτης, που ειχα την τυχη να γνωρισω κι ο οποιος εμενε στην απεναντι χαραδρα και με απορια ακουγε τις κραυγες»

Πριν απο κάποιες δεκαετίες ήμουν δόκιμος Μοναχός στο κελί του Ζηλωτού Παισίου και διασταυρώνω το παραπάνω σχόλιο του Σταύρου.

Απο την καλογερική αγιορείτικη εφημερίδα δεν γλιτώνει κανείς, τα πάντα μαθαίνονται, κι ας μην ειχαν κινητά και ιντερνετ
Σας το γραφω υπεύθυνα μιας και έκανα κάποια φεγγάρια στο Ορος.

Στυλιανός είπε...

Σε γενικές γραμμές οι συζητήσεις για ενα γεροντάκι κεκοιμημένο δεν μου αρέσουν. Εγώ προσωπικά δεν κρίνω το αν σώθηκε ή αγίασε δεν ξέρουμε τι μετάνοια είχε στο τέλος, αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ ώς προς το ότι ο γέροντας Παϊσιος και οι ομόφρονες του είναι παράδειγμα ορθοδόξου ομολογίας.
Μπορώ να δικαιολογήσω τον άγιο Σιλουανό που κοιμήθηκε κάπου το ~1938, άλλα όχι μοναχούς του 70-80-90-00, που ήδη ο οικουμενισμός είχε δείξει τα δόντια του.
Τού δίνω τον σεβασμό που του αξίζει σαν αγιορείτης και δεν θέλω άλλο να συμμετάσχω στην συζήτηση. Πολύ ξεφεύγουν και θα λεχθούν πολλά.
Μακάρι να μετανόησε και να σώθηκε και να είναι μαζί με τους αγίους.
Ας ανάβουμε ένα κεράκι για την ψυχή του.

7:55 είπε...

Επειδή ότι βγάζει κανείς από το στόμα του γύρω από τα εκκλησιαστικά,διά να έχη κύρος πρέπει να στηρίζεται εις αποδεικτικάς μαρτυρίας,είμεθα αναγκασμένοι να παραθέσωμεν έστω και ενός Αγίου της Εκκλησίας μας την γνώμη,περί της Ορθοδόξου διδασκαλίας των Συγγραμάτων του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.Αυτός ο Άγιος όπου φέρομεν εις το μέσον,είναι ο πολύαθλος και Μέγας πέλεκυς των Αιρετικών,ο Ιερομάρτυς και Ομολογητής Μάξιμος.
Γράφει ο Άγιος Μάξιμος:
Ερώτησις ΙΓ'.
''Επειδή δεν ημπορούν μερικοί άσοφοι( όπως ο κ.Γρηγόριος )να ερμηνεύσουν τα βαθυστόχαστα και υψηλών νοημάτων Συγγράματα του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης και να εισδύσουν εις τα βάθη της υψηλής θεωρίας των λόγων του,περί ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ των πάντων,ειπέ μου.
Απόκρισις:
''Τρείς αποκαταστάσεις γνωρίζει η Εκκλησία.Μίαν όταν ο άνθρωπος,επί της γης ευρισκόμενος,αποκτήση την αρετήν και γίνη Άγιος.Δευτέρα,την γενικήν ανάστασιν των νεκρών,διά της οποίας θα αποκατασταθή η ανθρωπίνη φύσις εις την αφθαρσίαν και αθανασίαν.Τρίτη δέ,καθώς γράφει εις πολλούς λόγους του και ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης,την ανάστασιν των 'Ψυχικών ΔΥΝΑΜΕΩΝ'( ακούεις κ.Γρηγόριε; οι ψυχικές δυνάμεις,λέγει ο Άγιος θα αποκατασταθούν και όχι οι ψυχές των κολασμένων,όπως φρονεί ο Ωριγένης ).Οι ψυχικές δυνάμεις θα αποκατασταθούν και όχι οι ψυχές διότι,καθώς ολόκρηρη η ανθρωπίνη φύσις διά της αναστάσεως της σαρκός ελπίζει να απολαύση την αφθαρσίαν,έτσι και της ψυχής αι παρεκτραπείσαι δυνάμεις με την παρέλευσιν των αιώνων θα αποβάλουν πλέον τας ενθυμήσεις της κακίας,χωρίς όμως η ίδια ψυχή να ευρίσκη ανάπαυσιν εις τους ατελευτήτους αιώνας.Έτσι,η ταλαίπωρη των αμαρτωλών ψυχή απηλλαγμένη μέν από κακίες,με επίγνωσιν της αθλιότητός της,θα νοσταλγή και μόνον θα νοσταλγή μίαν επιστροφήν εις τον Θεόν της,χωρίς όμως να δύναται να μετάσχη των αιωνίων αγαθών,'ού τη μεθέξει των αγαθών'.Και τότε μόνον θα καταλάβη η ψυχή ότι ο Θεός και πλάστης της υπήρξε αναίτιος,τόσον δια την αμαρτωλότητά της,όσον και διά την ΑΙΩΝΙΑΝ καταδίκην της εις την ατελεύτητον Κόλασιν.

Ἁγιορείτης είπε...

Γιὰ τὴν πτώση τῶν Πατριαρχῶν Κωνσταντινουπόλεως (καὶ ὄχι μόνο) κάθε χριστιανὸς ποὺ κοινωνεῖ μαζί τους ἀναλόγως τὸ ἀξίωμά του ἔχει ἀπὸ τὸν Θεὸν τὶς εὐθύνες του. Ἄλλη εὐθύνη ἔχει ἕνας λαϊκός, ἄλλη ἕνας κληρικός, ἄλλη ὁ μοναχὸς ἁγιορείτης καὶ ἄλλη ὁ ἔχων φήμη ἁγίου, ὅπως ὁ πατὴρ Παΐσιος.
Γιὰ τὸ θέμα ἂν γνώριζε τὶς προδοσίες τους, ὅπως ἀνέφεραν ἀνωτέρω οἱ ἀδελφοί, ἦταν γνωστὲς εἰδικὰ ἐντὸς Ἁγίου Ὅρους, ἐκτός τοῦ ὅτι ὤφειλε νὰ γνωρίζει. Σὺν ὅτι τοὺς ἁγίους ὁ Θεὸς τοὺς ἐνημερώνει πολλὲς φορὲς καὶ ἐσωτερικά.
Γενικῶς, φρονῶ, ὅτι ἡ εὐθύνη τοῦ εἶναι μεγάλη διότι ἡ γνώμη καὶ ἡ στάση ποὺ κρατοῦσε μετροῦσε καὶ μετράει στὶς συνειδήσεις τοῦ λαοῦ, ὥστε ὁ τελευταῖος νὰ κοινωνεῖ μέχρι σήμερα (μὲ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις) μὲ ἕνα φανερὸ ἐχθρό τοῦ Θεοῦ.

Ανώνυμος είπε...

+ΙΓΖ
Προς ανώνυμο 4.50

Η Αποκατάσταση των πάντων:η μεγάλη πλάνη!

Κατά τον Ωριγένη το πυρ της κολάσεως δεν είναι τιμωρό, αλλά "καθάρσιο" και ιαματικό. Επομένως υπάρχει η κόλαση ως θεραπευτήριο, δεν είναι όμως αιώνια και το Σχέδιο του Θεού θα ολοκληρωθεί τελικά με την αποκατάσταση όλων των δημιουργημάτων, ακόμη και των αμαρτωλών ανθρώπων και των δαιμόνων. θεωρούσε τη γνώση της φιλοσοφίας καθήκον γι αυτό και , το εκκλησιαστικό πνεύμα το εμπλουτίσε με το ελληνικό, και ο χριστιανισμός δεν ήταν πια αντιμέτωπος με τη φιλοσοφία. Ετσι δέχονταν απόψεις και για την μετενσάρκωση κ.α,πέρα για πέρα αιρετικές,γι αυτό και καταδικάστηκε

Ο Γρηγόριος Νύσσης στηριζόμενος σε χωρία όπως τα Ματθ. 18:34 (ο κύριος αυτού παρέδωκεν αυτόν τοίς βασανισταίς έως ού αποδώ πάν το οφειλόμενον αυτώ) και Α' Κορ. 15:28 (όταν δε υποταγή αυτώ τα πάντα, τότε και αυτός ο υιός υποταγήσεται τώ υποτάξαντι αυτώ τα πάντα, ίνα ή ο Θεός τα πάντα εν πάσιν), αποδέχεται ότι το πυρ της κολάσεως καίει τις ψυχές μαζί με την κακία. Η κακία θα δαπανηθεί, θα εκλείψει, ενώ η ψυχή θα καθαρθεί.

Για τον Γρηγόριο Νύσσης, σου συνιστώ, τις εκδόσεις των έργων του, από τον Αρχιμανδρίτη Παγκράτιο Μπρούσαλλη, και να δεις εκεί τις ωριγενιστικές του τάσεις, για την σωτηρία των πάντων που απέρριψε η Εκκλησία. Επίσης γιά τις ωριγενιστικές τάσεις του Νύσσης, ο Μάρκος Ευγενικός λέει τις πλάνες του Νύσσης, να τις απορρίψουμε, αλλά τον ίδιο να τον τιμούμε. Αυτά τα ολίγα για τον Νύσσης. Περισσότερα βλέπε Πατρολογία Migne τόμ. XLVI

Τέλος το 381 μ.Χ στην Κων/πολη, ο Γρηγόριος Νύσσης ήταν ουσιαστικά ο πνευματικός ηγέτης της ομώνυμης Οικουμενικής Συνόδου, όπου και συνέταξε τα άρθρα που προστέθηκαν στο σύμβολο της Νίκαιας. Τα περισσότερα μέλη της Συνόδου όμως ίσως και να συμμερίζονταν τις απόψεις του, μιας και εκείνη την εποχή ο Ωριγένης όχι μόνο υπόδικος δεν ήταν, αλλά δεν τολμούσε ούτε να σκεφτεί κανείς να τον καταδικάσει, όπως και οι Γ’ και Δ’ οικουμενικές.
Πάραυτα η διδασκαλία του Νύσσης δεν έγινε αποδεκτή από την Εκκλησία επειδή παρουσιάζει προβλήματα δογματικής ακρίβειας διότι δεν στηρίζεται στην Αγία Γραφή και δεν κηρύσσεται απο τους Πατέρες ώστε να υπάρχει "Συμφωνία Πατέρων"
Άλλωστε σύμφωνα με την Ορθόδοξη διδασκαλία ακόμα και ένας Άγιος μπορεί να πλανηθεί και να κάνει λάθος, όχι όμως η Εκκλησία εν Συνόδω,που καθοδηγείται απο το Άγιο Πνεύμα. Κατά συνέπεια, κάποιοι Πατέρες της Εκκλησίας στα πρωτοχριστιανικά χρόνια διατύπωσαν και κάποιες προσωπικές απόψεις ή εκτιμήσεις , μεμονωμένα , τις οποίες ως σύνολο η Εκκλησία δεν τις δέχτηκε.
Ακριβώς γι' αυτούς τους λόγους έχουμε και την συνοδική καταδίκη της θεωρίας της αποκαταστάσεως των πάντων

Συγκεκριμένα, στο "Συνοδικό της Ορθοδοξίας" καταδικάζονται όσοι πιστεύουν στην θεωρία περί της αποκαταστάσεως των πάντων και όλων των άλλων θεμάτων που συνδέονται με αυτήν. Λέγεται:
"Τοις δεχομένοις και παραδιδούσι τα μάταια και Ελληνικά ρήματα, ότι τε προΰπαρξίς εστι των ψυχών, και ουκ εκ του μη όντος τα πάντα εγένετο, και παρήχθησαν, ότι τέλος εστί της κολάσεως ή αποκατάστασις αύθις της κτίσεως, και των ανθρωπίνων πραγμάτων, και δια των τοιούτων λόγων την Βασιλείαν των Ουρανών λυομένην πάντως, και παράγουσαν εισάγουσιν, ήν αιωνίαν και ακατάλυτον αυτός τε ο Χριστός και Θεός ημών εδίδαξε, παρέδοτο, και δια πάσης της Παλαιάς και Νέας Γραφής ημείς παρελάβομεν, ότι και Κόλασις ατελεύτητος, και η Βασιλεία αΐδιος, δια των τοιούτων λόγων εαυτούς τε απολλύουσι, και ετέροις αιωνίας καταδίκης προξένοις γινομένοις, Α ν ά θ ε μ α.

ΥΣ
Περιμένω ακόμα να μου αποδείξεις ότι ο Νύσσης δεν κατέθεσε αναλυτικά την ωριγενιστική του διδασκαλία στην Β’ Οικουμενική.




Ανώνυμος είπε...

ΥΣ 2
Εαν είναι ο Νύσσης ήταν σωστός σε όλα όπως γράφεις τότε γιατί στην απόλυση της Λειτουργίας στην ευχή των οικουμενικών διδασκάλων το ιερατικό γράφει μόνο τους τρείς Ιεράρχες;;

Κάποια ιερατικά εχουν και επιπλέον ονόματα, αλλά ποτέ του Νύσσης [όπως και του Αυγουστίνου για τις δικές του αιρέσεις που κήρυξε].
Είναι δυνατόν να συντελέστηκε τόσους αιώνες αυτή η αδικία και δεν έγραψε κανένας το ονομά του στους οικουμενικούς διδασκάλους;;

Ο Νύσσης έκανε λάθος. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Ουτε ο πρώτος ούτε και ο τελευταίος, γι αυτό η Εκκλησία έχει Συνοδικό σύστημα.

Αν δεν κατάλαβες ται τώρα, δεν εχω να προσθέσω τίποτα άλλο.

7:55 είπε...

Ωριγένης ο Αιρετικος

Μερικά εκ των Αιρετικών φρονημάτων του ,είναι τα εξής:
Όι,ο Υιός και Λόγος του Θεού ο Ιησούς Χριστός είναι Κτίσμα και όχι Θεός.
Ότι, οι ψυχές προϋπήρχον(αυτή είναι η μετεψύχωσις των Βουδδιστών).
Ότι, οι δαίμονες μπορούν άν θέλουν να καλυτερεύσουν την θέσιν των και να καταταγούν εις την φύσιν των ανθρώπων.
Ότι,ο Ήλιος,η σελήνη και οι αστέρες έχουν ψυχή.
Ότι,ο Πατήρ είναι πολύ ανώτερος του Υιού,το δέ Άγιον Πνεύμα πολύ κατώτερον του Υιού.
Ότι, η δύναμις και η Πανσοφία του Θεού και η ικανότης είναι μετρημένη.Άλλα εξ όσων εποίησεν, δεν δύναται να ποιήση.
Ότι, ο Χριστός θα αναστηθή διά δευτέραν φοράν χάριν των δαιμόνων.
Ότι,θα γίνη αποκατάστασις των πάντων,δηλαδή δαίμονες και κολασμένοι θα λάβουν συγχώρησιν κάποτε και θα επανέλθουν εις τον Παράδεισο.
Αυτές είναι λίγες εκ των πολλών βλασφημιών του δυσσεβεστάτου Ωριγένους(κ.Γρηγόριε)!

Ανώνυμος είπε...

Και ποιος ειπε για τον Ωριγένη οτι δεν την ψώνισε κανινικά κατά το δη λεγόμενο;;
Θα σου γράψω και κάτι άλλο για τον Ωριγένη.
Ευνούχησε τον εαυτόν του για να είναι εντελώς απερίσπαστος στον Θεό. Για τέτοια περίπτωση μιλάμε.

Πριν όμως πνιγεί στα δυσθεώρητα βάθη που βούτηξε, ήταν ενας παμέγιστος θεολόγος και ερμηνευτής. Αυτός εγραψε για τα μυστήρια της εκκλησίας και για ότι άλλο θες.
Οι Καπαδόκες και οι Αλεξανδρινοί Πατέρες ακραιφνώς είχαν πνευματικό έρωτα μαζί του.
Οι Γρηγόριος Θεολόγος και Μ Βασίλειος για 5 χρόνια ερευνούσαν τα χιλιάδες κείμενα που είχε γράψει, και κράτησαν τα ορθόδοξα τα οποία είναι κάποια στην φιλοκαλία αλλά με άλλο όνομα [ και αυτό αποδεικνύεται επειδή ο δείνα και ο τάδε εκτος απο αγράμματοι δεν είχαν πανεπιστημιακή πλατωνική μόρφωση ώστε να γράψουν κατ’ αυτόν τον τρόπο κ.ο.κ ] και άλλα είναι ως διδασκαλίες της εκκλησίας.

Ο Ωριγένης ήταν το μεγαλύτερο θεολογικό μυαλό, αλλά έκανε ένα τραγικό λάθος. ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ

Το ίδιο έπαθαν πολλοί...τηρουμένου των αναλογιών.
Χαρηκα για την κουβέντα

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.