" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Ο "Οικουμενιστικός Προσκυνηματικός Τουρισμός" της Ιεράς Μονής Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής

Τίποτε τελικά δεν είναι τυχαίο.
Πριν δύο περίπου χρόνια,  γράψαμε :



Κάποιοι φρόντισαν να "εξαφανίσουν" το βίντεο, έμειναν όμως -αδιέψευστος μάρτυρας- οι φωτογραφίες τους :





Είναι πραγματικά θλιβερό, να βλέπεις μοναχούς ενός -υποτίθεται- παραδοσιακού ορθόδοξου μοναστηριού, να γίνονται ηγούμενοι σε οικουμενιστικά "μοναστήρια" με κτήτορα τον Πάπα (αυτόν μνημονεύουν ως κτήτορα) και να τους βλέπεις κομπάρσους σε οικουμενιστικές τελετές. 



Τότε αναζητούσαμε και οι ίδιοι δικαιολογίες για την προσκύνηση του αιρεσιάρχη Πατριάρχη Βαρθολομαίου, (11/7/2015), στη Σουρωτή.
Πως βρέθηκαν εκεί οι πατέρες, γιατί μπήκαν μέσα στον ναό, γιατί τον προσκύνησαν ..




Λίγο μετά το δημοσίευμα μας, ακολούθησε η απάντηση της Μονής



Σήμερα, δυο χρόνια μετά, με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε το ναυάγιο σε όλο του το "μεγαλείο" ...
Είναι θλιβερό πραγματικά, μοναχοί που απαρνήθηκαν τα εγκόσμια, να μην έχουν το θάρρος να ομολογήσουν την ορθόδοξη αλήθεια ενάντια στην αίρεση. Θα βλέπει τα "κατορθώματα" τους ο διάβολος και θα γελάει με  την νίκη του.


Ακολουθεί η νέα αποκαλυπτικά -θλιβερή- είδηση από το ιστολόγιο Κατάνυξις:



Λάβαμε μέσω email διαμαρτυρία σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί η Ι.Μ. Αγίου Αρσενίου Χαλκιδικής. 
Διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές με επισκέψεις σε Πατριάρχες και Αρχιερείς που πρωταγωνιστούν στην επιβολή της παναιρέσεως του Οικουμενισμού στην Ορθοδοξία. 
Παραθέτουμε μερικώς την επιστολή με τμήματα των προσκυνηματικών προγραμμάτων. 

Καλούμε εμπόνως την Ιερά Μονή Αγίου Αρσενίου, τον ηγούμενο π. Θεόκλητο καθώς και τον π. Αρσένιο, καθώς αναφέρονται στη διαμαρτυρία, να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Δε γίνεται εν μέσω παναιρετικής θύελλας, να θέλετε “και την πίτα αφάγωτη και το σκύλο χορτάτο”. Προκαλείτε σύγχυση στον πιστό λαό του Θεού και σκανδαλίζετε σφόδρα συνειδήσεις. 

Αναμένουμε την απάντησή της Ι.Μ. Αγίου Αρσενίου την οποία θα δημοσιεύσουμε μετά χαράς και στη συνέχεια σε ξεχωριστή ανάρτηση, έχοντας τις απόψεις και των δύο πλευρών θα γράψουμε το άρθρο μας αν χρειαστεί.

"Θα ήθελα να αναδείξετε τους σιγονταρο-οικουμενιστές που το παίζουν αντιοικουμενιστές. Παράδειγμα: η μονή του Οσίου Αρσενίου Καππαδόκη στη Χαλκιδική (τηλέφωνο 2371041880) όπου ηγούμενος είναι ο π.Θεόκλητος Μπόλκας, εκεί είναι και ο π.Αρσένιος Βλιαγκόφτης, γνωστός από ομιλίες του. Μου στέλνουν το πρόγραμμα των εκδρομών τους και δείτε και φρίξτε. Μια με τον "πατριάρχη" Βαρθολομαίο και μια με τον
"πατριάρχη" Θεόφιλο. Πηγαίνουν τους πιστούς τους σε αυτούς να λάβουν ευλογία με διάφορες προφάσεις."

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


ΥΓ. Από τους πατέρες της Μονής του Αγ.Αρσενίου, δεν περιμένουμε άλλες δικαιολογίες. Μόνον την ειλικρινή δημόσια συγνώμη τους για τα επαναλαμβανόμενα λάθη τους και τον σκανδαλισμό των πιστών και την ακολούθηση επί τέλους της οδού των Αγίων Πατέρων: την διακοπή της μνημόνευσης και κάθε εκκλησιαστικής κοινωνίας με τους οικουμενιστές.
Αλλιώς χαμένα και τα ντουβάρια και τα οικήματα που έχτισαν...

3 σχόλια:

Αργύρης μυλωνας είπε...

Οπου οικουμενιστες συμβιβασμενοι,συμβιβασμος με τα του κοσμου καλουδια και πολυτελειες.Οπου οικουμενισμος και μοναστηρια με πολυ "οικονομια",με κτηρια πολυτελειας σαν "τορνευτά".

ΜΑΡΙΑ είπε...

ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΕΡΧΟΤΑΝ ΩΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ ΔΕΣΠΟΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Π. ΑΡΣΕΝΙΟΣ ΒΛΙΑΓΚΟΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ. Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ. ΚΡΙΜΑ ΤΑ ΣΟΥΡΤΑ ΦΕΡΤΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΙ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ!!! ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΔΩΣ!!!

Unknown είπε...

Ου δυνασθαι δυσιν κυριοις δουλευειν
,για τον κ.Βλιακοφτη.....ο Θεος ου μυκτιριζεται!!!!!αυτο που κανει θα το ελεγα "γιαλαντζι"αντιοικουμενισμο!!!!!!!,αλλα κατα τα αλλα πρωτος και καλυτερος στην αγιοποιηση του Αγιου Παισιου,για να προσκηνυσει τον Αρχιαιρεσιαρχη!!!!!και τωρα προσκηνυματικες εκδρομες στο Πατριαρχειο...!!!!αισχος και ντροπη και υποκρισια!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.