" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ψωνίζουμε στο Σκλαβενίτη. Το μόνο supermarket που ΣΕΒΕΤΑΙ την ΑΡΓΙΑ της Κυριακής.

Ο Σκλαβενίτης ανατρέπει τα δεδομένα για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Μεγάλες αντιδράσεις φαίνεται πως συναντά η τελευταία απόφαση της κυβέρνησης να συναινέσει στο αίτημα των δανειστών για την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Μετά τις πρώτες… δειλές Κυριακές των εορτών, που έσπασαν το «ταμπού» της κυριακάτικης αργίας, σιγά-σιγά αυτές έγιναν 8 και τώρα αποτελεί νόμο του κράτους η λειτουργία των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο σε συγκεκριμένες τουριστικές περιοχές της χώρας.
Πλέον θα κοιτάμε ποιες Κυριακές είναι… κλειστά τα καταστήματα.


Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που τις εργάσιμες Κυριακές, όπως και η ερχόμενη στις 16 Ιουλίου, αποφάσισε και πάλι να παραμείνει κλειστή, ανατρέποντας διάφορες φήμες και εκτιμήσεις ότι τελικά θα λύγιζε υπό το βάρος του ανταγωνισμού και θα έσπαγε την γνωστή τακτική της για “ποτέ την Κυριακή”.

Σε όλα της τα καταστήματα έγκαιρα, ήδη από χθες Τετάρτη, έχει αναρτήσει ταμπέλα με την οποία ενημέρωνε τους πελάτες της ότι δε θα λειτουργήσει κανένα κατάστημά της.
Ειδικά στον κλάδο σούπερ μάρκετ είναι από τις λίγες επιχειρήσεις που κάνει τέτοια επιλογή «σπάζοντας» στην πράξη το νόμο που έχει καθιερώσει τις 32 εργάσιμες Κυριακές σε όλο το χρόνο.
Η μόνη Κυριακή που λειτουργούν τα καταστήματα Σκλαβενίτης είναι η τελευταία του χρόνου.

Το ερώτημα είναι γιατί η Σκλαβενίτης κάνει αυτή την επιλογή;
Όπως έχουμε ξαναγράψει, αυτό σχετίζεται με τον τρόπο που έχει αποφασίσει να πορευτεί η οικογένεια επιχειρηματικά.

Η επιχείρηση μέσα στην κρίση ΔΕΝ απέλυσε κανέναν, ΔΕΝ μείωσε μισθούς, ΑΛΛΑ… αντίθετα άνοιξε κι άλλα υποκαταστήματα, εξαγοράζοντας πάνω από 300 σε όλη την Ελλάδα της πρώην Μαρινόπουλος… ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ… έδωσε αυξήσεις στους χαμηλόμισθους της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας και διέσωσε δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας.
το είδαμε εδώ


Σχόλιο:
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ψωνίζουμε στο Σκλαβενίτη
Το μόνο supermarket που ΣΕΒΕΤΑΙ την ΑΡΓΙΑ της Κυριακής.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

7 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὡς γνωστόν, ὁ λόγος διά τόν ὁποῖον οἱ Ἰουδαῖοι διέβαλον τόν Πατροκοσμᾶν εἰς τούς Τούρκους ἦτο ὅτι αὐτός ἐκήρυττε κατά τοῦ ἐμπορίου τήν Κυριακήν. Ἀπορίας ἄξιον εἶναι τί τρόπον θά σκαρφιστοῦν τώρα οἱ Σιωνισταί νά πλήξουν τόν Σκλαβενίτην, ὁ ὁποῖος ἀνθίσταται εἰς τά βρωμερά σχέδιά των διά τήν παγκοσμιοποίησιν καί τήν κατεδάφισιν ὅλων τῶν ἀξιῶν. Ὅσοι Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί ἔχουν ἀπομείνει εἰς αὐτόν τόν τόπον θά πρέπῃ νά ψωνίζουν ἀπό τόν Σκλαβενίτην, ὅπου βεβαίως αὐτό εἶναι ἐφικτόν.

Ανώνυμος είπε...

χιλια συγχαρητηρια στον σκλαβενιτη που τιμα την αργια της κυριακης υπαρχει ελπιδα μακαρι να ακολουθησουνε και αλλα καταστηματα αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Χίλια μπράβο στο Σκλαβενίτη. Συγχαρητήρια. Η Κυριακή είναι του Θεού. Έχουν και οι εργαζόμενοι δικαίωμα να πάνε στην εκκλησία.Ας υποστηρίξουμε το συγκεκριμένο πολυκατάστημα.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ είπε...

Aπό όταν άνοιξε Σκλαβενίτης στη Μεσσήνη δεν έχω πάει σε άλλο Σούπερ Μάρκετ. Έχει τις καλύτερες τιμές.Μου κάνει εντύπωση που δε κάνει διαφήμιση κι όμως παρακολουθώ ότι κάθε μέρα ανεβαίνει.Άψογοι όλοι οι υπάλληλοι.
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ.

Orthodox True είπε...

Επειδή κάνεις διαφήμιση υπέρ Σκλαβενίτη θέλω επώνυμα και υπεύθυνα να ανακοινώσω ότι το Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη αυτό το γιγάντιο στο Ικόνιο τού Περάματος, πριν 2-3 χρόνια στις πωλήσεις βιβλίων στον δεύτερο όροφο, πουλούσε έκδοση εικονογραφημενη "Σολομωνική"!!!!!!! Φρίξον Ήλιε Στέναξον Γή!!!
Έκδοση πολύ πονηρά φτιαγμένη για να τραβάει και των παιδιών το ενδιαφέρον. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν το είδα. Αμέσως κατέβηκα στο ισόγειο και συνέταξα επώνυμα με όλα τα στοιχεία μου, διαμαρτυρία στην υπεύθυνη, και στο βιβλίο εντυπώσεων που κρατιέται για τον λόγο της βελτιστοποίησης των υπηρεσιών, εξηγώντας με σαφήνεια τι εστί Σολομωνική.
Από τότε σιχάθηκα, και δεν ξαναπήγα να ελέγξω εάν το κατέβασαν από το ράφι.
Θα έλεγα να μην τρώμε κουτόχορτο, και όχι τρέχετε επειδή την Κυριακή το έχει κλειστό. Ας είμαστε παρατηρητικοί και εας διαναρτυρόμαστε όσο ακόμη μπορούμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά και θα στηρίζουμε όποιον σέβεται τις ελληνορθόδοξες αρχές μας.
Όποιος ανοίγει το μαγαζί του την Κυριακή, ΔΕΝ τις σέβεται. Αυτό έλεγε κι ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός όπως σωστά μας θύμισε ο κ.Χατζηνικολάου.


Όσο για το περιστατικό που αναφέρετε, καλά κάνετε και μας το λέτε για να το έχουμε υπόψη. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Αν το είχατε αναδείξει τότε, μέσω διαδικτύου ή κάποιου ιστολογίου, στείλτε μας την παραπομπή να το προβάλουμε.
Δεν αποκλείεται όμως να οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος (να τους διέφυγε της προσοχής και αφού διάβασαν την καταγγελία σας να το απέσυραν, φυσικά και έπρεπε να ξαναπάτε για να δείτε πως αντέδρασαν στην καταγγελία σας).


ΥΓ.
Πάντως γνωστός -μασκότ στα κανάλια- ιερέας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, στο πνευματικό κέντρο (σύλλογο) που πρόσφατα ίδρυσε, είχε στη δανειστική βιβλιοθήκη όλα τα βιβλία του Καζαντζάκη, μαζί με τον "Τελευταίο Πειρασμό", "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" κλπ. Μαζί με ένα σωρό μαρξιστικά και άθεα και αντίχριστα βιβλία. Όταν του το επισημάναμε, τα χαρακτήρισε "ιερά"(!) ως βιβλία, επειδή τα δώρισαν στο πνευματικό του κέντρο και γι αυτό δεν έπρεπε να τα πετάξει! Λίγο μας απασχολεί η απάντηση-δικαιολογία κάθε "καραγκιόζη" που φοράει ράσο, όσο το αποτέλεσμα, αν δείχνει πράγματι ότι αντιλήφθηκε το λάθος ή εγωιστικά επιμένει. Τραβήξαμε φωτογραφίες και κάποια στιγμή θα το προβάλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ και Πάρα Πολλά Χρόνια Ψωνίζουμε Οικογενειακώς κυρίως απο Συγκεκριμένα Υποκαταστήματα Σκλαβενίτη κάπου στην Αθήνα,Πλέον Γνωρίζω/Ζουμε Υπαλλήλους που δουλεύουν εκεί επί σειρά ετών στο Ταμείο,στο Κρεοπωλείο-στα Οπωροκηπευτικά/Τυριά κτλ.έχουμε Φιλικές σχέσεις στο Μέτρο του δυνατού,η εν λόγω Εταιρεία ΔΕΝ Απολύει Υπαλλήλους,οι Υπάλληλοι Παίρνουν Περισσότερα Χρήματα σε σύγκριση με άλλα SUPER-MARKET,οι Συνθήκες Εργασίας για τους Έλληνες Υπαλλήλους είναι Σαφώς Καλύτερες σε σχέση με άλλα π.χ Bazaar ή Καταναλωτής-Consumer υπήρχε ένα τελευταίο Υποκατάστημα που έκλεισε πριν απο 1 Χρόνο Περίπου.Έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια Αρμονική Σχέση Εργαζομένων-Διοίκησης-Πελατών και συνδυαστικά συνυπάρχει το Ανθρώπινο Στοιχείο Επικοινωνίας στο Επίπεδο Πελατών-Εργαζομένων,Επίσης στις Εθνικές Εορτές βάζει Πάντα Ελληνικές Σημαίες (το ίδιο κάνει και ο Βασιλόπουλος)το Κατάστημα Κατακλύζεται απο Ελληνικές Σημαίες,Σέβεται Εθνικές&Θρησκευτικές Εορτές και αυτό είναι κάτι που έχει Απήχηση στον Κόσμο,το εισπράττει+ το επιστρέφει-Αμφίδρομη επαφή.Επίσης ο Γαλαξίας όπου υπάρχουν ακόμα τέτοια Υποκαταστήματα έχει Ελληνικό Υπόβαθρο Σκέψης διότι Προσλαμβάνει Μόνο Έλληνες,σχετικά Πρόσφατα είχα ακούσει μια "Καταγγελία" που έκανε δια μέσου του δικηγόρου της μια τύπισσα (Λαθρομετανάστρια την οποία βεβαίως την "Νομιμοποιήσανε" Παράνομα ΟΛΕΣ οι Ελληνόφωνες Κυβερνήσεις των Τελευταίων 25 ετών δίνοντας τους Προνόμια-Παροχές-Παράνομες Συντάξεις-Ελληνοποιήσεις κτλ.) η οποία τους έκανε Αγωγή επειδή ΔΕΝ την Προσλάβανε...Επίσης έχω ακούσει Περιστατικό σε κάποιο Υποκατάστημα Σκλαβενίτη στο οποίο ένας Αλβανός άρχισε να φωνάζει σε Υπάλληλο Κοπής Τυριών που εργάζεται επί σειρά Ετών επειδή ΔΕΝ τον Εξυπηρετούσε...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.