" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ σε ορθόδοξη εκκλησία. Αστυνομικοί μαζί με μπράβους (σωματοφύλακες) εισβάλουν σε εκκλησία αποτειχισμένων, σπάνε την πόρτα, κόβουν τα σκοινιά από τις καμπάνες και τραμπουκίζουν. Βίντεο - Φωτογραφίες ΣΟΚ.

Η εκκλησιαστική μας ιστορία διδάσκει ότι σχεδόν πάντα οι αιρετικοί είχαν μαζί τους την κοσμική εξουσία. Με το σατανικό τους μυαλό, μηχανευόταν κάθε μέσο για να (εκ)ΔΙΩΞΟΥΝ τους πραγματικούς ορθοδόξους από τους ελάχιστους ναούς που κρατούσαν στην ορθή (ορθόδοξη) πίστη. 

Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο; που αν και αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, τον εξόριζαν (με την βοήθεια της αυτοκράτειρας) και πέθανε τελικά στον δρόμο για την 3η του εξορία; 
Ή τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο που δεν είχε εκκλησία να λειτουργήσει αφού όλες είχαν πέσει στα χέρια των αιρετικών και λειτουργούσε σε ένα δωμάτιο (στην Αγία Αναστασία). Αυτοί ήταν οι "Τρεις Ιεράρχες" που στα λόγια τιμάμε αλλά ποτέ δεν μάθαμε ποιοι πραγματικά ήταν, πόσο σθεναρά αγωνιζόταν ενάντια στην αίρεση και τι υπέστησαν από τους αιρετικούς.


Η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα. Την είδηση μας κοινοποίησαν ορθόδοξοι αδερφοί από την Ρουμανία (όπως διαβάζουμε αφορά την αρχιεπισκοπή Ιασίου της Μολδαβίας (ανατολικής Ρουμανίας)).


Δείτε εικόνες από χθεσινή ΕΙΣΒΟΛΗ σε εκκλησία αποτειχισμένων (σκήτη Oraseni). 
Κυριακή 12 Νοεμβρίου. Στις 6 το πρωί, όταν στην εκκλησία βρισκόταν μόνον ο ιερέας και 2 ακόμη άτομα, ιερείς του δεσπότη, μαζί με αστυνομικούς και σωματοφύλακες, έσπασαν την πόρτα, απείλησαν τον ιερέα (π.Ιωάννη - preot Ioan Ungureanu) , έκοψαν τα σχοινιά για να μην ακούγονται οι καμπάνες ... Οι αντιδράσεις των πιστών που συγκεντρώθηκαν, τους ανάγκασαν να αποχωρήσουν.




ΕΤΣΙ επιβάλλεται ο Οικουμενισμός, η ΑΙΡΕΣΗ της εποχής μας: Με αστυνομικούς, με μπράβους, με διαρρηκτικά εργαλεία, με "κουβαλητούς" ιερωμένους, με κομμένα τα σχοινιά από τις καμπάνες.









οι φωτογραφίες και βίντεο (εδώεδώεδώ)


Ας επιστρέψουμε στην "ορθόδοξη" Ελλάδα μας:
Πριν λίγες ημέρες ΕΚΔΙΩΧΘΗΚΕ μία ακόμη φορά ο σεβάσμιος πατέρας Μόδεστος (αυτή τη φορά από την μητρόπολη Παραμυθίας, όπου ευλαβείς πιστοί είχαν φροντίσει να του βρουν ένα μοναστηράκι που τυπικά ΔΕΝ ανήκε στην τοπική μητρόπολη), δείτε εδώ. Με τη συνδρομή της αστυνομίας, τους πέταξαν έξω από το μοναστήρι -αυτόν και έναν ακόμη πατέρα- παρά το ότι όλο το χωριό και ο κοινοτάρχης ήταν μαζί τους.
Πριν 2 περίπου μήνες ο π.Μόδεστος είχε εκδιωχθεί από τον ναό όπου εφημέρευε, στο Επταχώρι Καστοριάς (είναι στο δρόμο Κοζάνη-Κόνιτσα).

Οι δεσποτάδες κόβουν τους μισθούς (από Σεπτέμβριο 2017) σε όσους ιερωμένους δεν τους μνημονεύουν (χαρακτηριστικές περιπτώσεις των ιερομονάχων π.Ιγνατίου, από το μοναστήρι Αγ.Παρασκευής στο Μηλοχώρι Πτολεμαϊδος και π.Παϊσίου από το μοναστήρι Αγ.Γρηγορίου Παλαμά στο Αμύνταιο αλλά και του π.Φωτίου Τζούρα που παρά το ότι έχει 2 ανήλικα παιδιά ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος του έκοψε τον μισθό και με μεσολάβηση του τοπικού προέδρου τον πίεζαν να φύγει και από το σπιτάκι όπου διέμενε με τα παιδιά του).



Και οι "ορθόδοξοι" Ρουμάνοι πιστοί συνεχίζουν να μαζεύονται στους νέους "ορθοδόξους" ναούς που εγκαινιάζονται στην Ιταλία και να συμπροσεύχονται με τους παπικούς (μαζί με τον δεσπότη τους..) και βλέπουν τους αρχιμανδρίτες τους να προσκυνάνε τους παπικούς καρδινάλιους, και δεν αντιδρούν ... "τσιμουδιά", "φερμουάρ στο στόμα", θυμάστε; έτσι συμβούλευε γνωστός αγιορείτης.

Δείτε το βίντεο:



δείτε και φωτογραφίες:




Μην τον ξεχάσετε αυτόν τον αρχιμανδρίτη. "Προφητεύουμε": Σε λίγα χρόνια θα τον δείτε δεσπότη. Όποιος προσκυνάει το χέρι του αιρετικού Πάπα, (σε αυτόν τον μάταιο κόσμο) παίρνει "ευλογίες", παίρνει αξιώματα.
Όπως ο Περγάμου, ο Προύσης Ελπιδοφόρος κλπ.


Δείτε κι άλλο βίντεο με ρουμάνικη "ορθόδοξη" λειτουργία στην Ιταλία, πάλι με παπικούς, εδώ.


Επειδή ξέρουμε ότι καθημερινά μας διαβάζουν από αρκετά μητροπολιτικά γραφεία, τους θυμίζουμε και τους προειδοποιούμε :

Αποκ. 22,10        Καὶ λέγει μοι· μὴ σφραγίσῃς τοὺς λόγους τῆς προφητείας τοῦ βιβλίου τούτου· ὁ καιρὸς γὰρ ἐγγύς ἐστιν.

Αποκ. 22,11        ὁ ἀδικῶν ἀδικησάτω ἔτι, καὶ ὁ ῥυπαρὸς ῥυπαρευθήτω ἔτι, καὶ ὁ δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω ἔτι, καὶ ὁ ἅγιος ἁγιασθήτω ἔτι.

Αποκ. 22,12        Ἰδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ᾿ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἔσται αὐτοῦ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

7 σχόλια:

Δανάη Πολυχρονίου είπε...

Το έργο του 1924 σε επανάληψη...
Ίδιοι πρωταγωνιστές, ίδιο σενάριο...
Και ακόμη κάποιοι γλυκανάλατοι από τους δήθεν καλούς μεγαλόσχημους, μιλούν για "οικονομία"!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΓΩ...
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ 1934 ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αν κάνατε τον κόπο να επισκεφθείτε την ετικέτα μας "Πάτριο ημερολόγιο (παλαιοημερολογίτες)", και βλέπατε τι γράφουμε και αν αποκαλύπτουμε την ιστορία και τις άδικες διώξεις που υπέστησαν οι αδερφοί που ακολούθησαν το πάτριο ημερολόγιο, δεν θα βιαζόσασταν να εξάγετε τέτοιο συμπέρασμα.

Δανάη Πολυχρονίου είπε...

Προς ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
Το blog σας ειναι εξαιρετικά αξιόλογο αποκαλυπτικό και αντικειμενικό!!
Οι θέσεις σας, κατα την ταπεινή μου άποψη, ακολουθούν με ακρίβεια τις επιταγές των Αγίων Πατέρων...
Κανείς δεν μπορεί να σας πρασάψει οτιδήποτε!

Ανώνυμος είπε...

Για πέστε στον κόσμο και τα ονόματα των Αγιορειτών Πατέρων, που συμβουλεύουν "τσιμουδιά" και "φερμουάρ", να μην τους έχει ο κόσμος για όσιους και αγίους. Τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή και δεν χωράει να κρύβουμε πρόσωπα κι΄ ονόματα. Πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος, καλύτερα αυτούς τους "αγιορείτες". Πρέπει ν'αρχίζουμε να ψάχνουμε για σπήλαια και κατακόμβες, για να τελούμε την Θεία Λειτουργία... Έφτασε ο καιρός τελικά!!!

dmk83donna@gmail.com είπε...

Δεν είναι ούτε Ορθόδοξοι, μήτε Παπικοί. Είναι ...καθαρόαιμοι μασόνοι, το "χειροφίλημα" τα λέει όλα!

Ανώνυμος είπε...

Η αναφορά στο άρθρο για τις διώξεις εναντίον του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου είναι άστοχη ιστορικά διότι ο άγιος εξεδιώχθη από ορθοδόξους όχι από αιρετικούς. Στην σύνοδο που αντικανονικώς τον καθαίρεσε συμμετείχε ως ενορχηστρωτής ο αρχιεπίσκοπος Αλεξανδρείας Θεόφιλος με τον ανηψιό του τον τότε διάκονο Κύριλλο. Τον μετέπειτα αρχιεπίσκοπο και άγιο της Εκκλησίας μας Κύριλλο Αλεξανδρείας. Ο Θεόφιλος εδίωξε και εφόνευσε σύμφωνα με ιστορικές αναφορές αρκετούς Ωριγενιστές μοναχούς της επικράτειάς του.

Να μην ξεχνάμε δε, και τους διωγμούς που διέπραξε η Εκκλησία σε ανοχή -και ενίοτε σε συνεργασία- με τους αυτοκράτορες Θεοδόσιο και Ιουστινιανό, όπως και το ότι καταδικάστηκε εις θάνατον στη φωτιά, ζωντανός, ο ηγέτης των αιρετικών βογομίλων. Έχουν κάνει και τα εγκλήματα τους οι της Εκκλησίας, δηλ. ο ανθρώπινος μηχανισμός της, οι ηγήτορες της.

Σαφώς καταδικάζεται η οιαδήποτε εξάσκηση βίας εναντίον οιουδήποτε από οιονδήποτε. Είτε αιρετικοί διώκουν ορθοδόξους είτε ορθόδοξοι διώκουν αιρετικούς. Αυτά γράφει στην Αγία Γραφή αυτά γράφουν οι πατέρες. Η συνθηματική αποκεκομμένη παρουσίαση εδαφίων από Γραφή ή κάποιες εκφράσεις αγίων δεν είναι ορθόδοξη ανάγνωση και ερμηνεία αλλά αιρετική δηλ. επιλεκτική.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.