" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η βιομηχανία των "επίτιμων Διδακτόρων" και η "αντίδραση" ΣΥΡΙΖΑ


Η βιομηχανία των Επιτίμων διδακτόρων καλά κρατεί. 
Κατά καιρούς έχουν γίνει επιλογές προσώπων που δίχασαν τον κόσμο και την επιστημονική κοινότητα, για τις σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τέτοιες κινήσεις.

Πριν από δύο μέρες γνωστοποιήθηκε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η αναγόρευση του μητροπολίτη Άνθιμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας. 

Σε λιγότερες από 24 ώρες βγήκε η ανακοίνωση του Σύριζα!!
Δήθεν κράζετε σαν υστερικοί και κατηγορείτε (αλλά στην ουσία συσπειρώνετε τη συμπάθεια του κόσμου γύρω του) τον Μητροπολίτη Άνθιμο πως:
Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (που τάχα "διαμαρτύρεται"), εδώ

"αντέδρασε στην Ίδρυση του τμήματος Ισλαμικών σπουδών"  
ενώ η αντίδραση του ήταν χλιαρή, χλιαρότερη δε γίνεται, και τον τιμούν ως επίτιμο, οι δήθεν αντίπαλοί του στο ζήτημα.

"αντέδρασε στο Gay Pride"
ενώ αποκοίμησε κανονικά και υπονόμευσε τις αντιδράσεις και απαγόρευσε στους Ιερείς να συμμετάσχουν στις αντιδράσεις, απομόνωσε τους ηρωϊκούς ομολογητές Πατέρες, τρομοκράτησε (δεν θέλουν και πολύ) τις αδελφότητες, αρνήθηκε να δώσει ρεύμα για τα ηχεία (αν είναι δυνατόν) στην ομιλία στο προαύλιο του Αγίου Δημητρίου.

"έχει ύποπτα πάρε-δώσε με τη Χρυσή Αυγή
ενώ καταλληλότερο σύμμαχο της Συριζαϊκής χιονοστοιβάδας που καταπλάκωσε τον πιστό λαό, δεν θα μπορούσατε να έχετε.


Αυτό που δεν αναφέρει η ανακοίνωση του Σύριζα, νεολαίας δήθεν, είναι πως όλοι σας: Κόμματα, Πανεπιστημιακοί και διοικούσα Εκκλησία, υπηρετείτε την ατζέντα της Νέας Εποχής και της παγκοσμιοποίησης. Ο καθένας από το μετερίζι του.


Ο μητροπολίτης Άνθιμος λοιπόν θα τιμηθεί όχι για τις μάχες που έχασε, (Δημαρχία Μπουτάρη, Ισλαμικές Σπουδές, Gay Pride, μάθημα των Θρησκευτικών) αλλά για εκείνην που κέρδισε:
  • "την αποδοχή των αποφάσεων της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης, 
  • την υπεράσπιση του Οικουμενισμού “γυμνή τη κεφαλή” 
  • και τις παράνομες, αντιπατερικές και αντικανονικές διώξεις των ηρωϊκών πατέρων, που διέκοψαν τη μνημόνευσή του για αυτό τον λόγο”.

Μόνο που εφήμερες κερδισμένες μάχες υπέρ του Οικουμενισμού, είναι χαμένες μάχες υπέρ της αληθείας του Χριστού.
Καθαρά και ξάστερα... 

katanixis.gr:
Πηγή




και ένα δεύτερο σχόλιο (από εδώ):
Θερμά συγχαίρουμε τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης για την απόφασή της να αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα τον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.


Όντως! Ο εντός των ορίων της Μητροπόλεως του προσαγορευόμενος Παναγιώτατος είναι κορυφαία θεολογική μορφή των ημερών μας. 


Μετά την άξια βράβευση του Σεβ. Θεσσαλονίκης υποβάλλουμε ταπεινά στην περίπυστο Αγουριδική Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης να αναγορεύσει Επίτιμους Διδάκτορες τους
ακόλουθους:


1.) Τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο για την ουσιαστική συμβολή του στη Σύνοδο της Κρήτης και τις θεολογικώτατες παρεμβάσεις του κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου. Η αφοσίωση του Μακαριώτατου Ιεροσολύμων για την προβολή της Ορθοδοξίας είναι δεδομένη όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι διόρισε ως θεολογικό σύμβουλο του Πατριαρχείου το μέγα κλέος της Ορθοδόξου θεολογίας τον ΚΑΙΡΟΣκόπο, Οικουμενιστή, νεωτεριστή και Κολυμπαριστή Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής κ. Θεόδωρο Γιάγκου.

2.) Τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο, οι θεολογικώτατες παρεμβάσεις του οποίου στη Σύνοδο της Κρήτης εξέπληξαν, όχι μόνον τα επίγεια, αλλά και τα επουράνια.


3.) Τον γνωστό και μη εξαιρετέο Αράθυμο για την τεράστια συμβολή του στο χώρο της ιεραποστολής,
και last but not least


4.) Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καβάλλας Στέφανο για την λίαν επιτυχή αναίρεση της Θεολογίας του Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς.


Ο κατάλογος φυσικά θα μπορούσε να διευρυνθεί με άλλους αγλαούς της Ορθοδοξίας καρπούς όπως τον π. Βασίλειο Θερμό, τον π. Φιλόθεο Φάρο, τον κ. Γιανναρά, τον κ. Γιαγκαζογλου, τον Σεβ. Μεσσηνίας, τον Τιργοβιστίου Νήφωνα, τον Βολοκολάσμκ Ιλαρίωνα, τον Πατριάρχη Ρωσσίας Κύριλλο, τον Μολδαβίας Θεοφάνη, τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ κτλ..


Και για να τελειώνουμε με τα αστεία. 
Σεβαστοί Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης! Τα έχετε εξευτελίσει όλα. Είναι
τουλάχιστον φαιδρό να αναγορεύονται Επίτιμοι Διδάκτορες των Θεολογικών Σχολών ιεράρχες σαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Θεσσαλονίκης Άνθιμο που είναι urbi et orbi διαβόητοι για τη θεολογική αγραμματωσύνη τους.


Επ' ευκαιρία! Ποιος εισηγήθηκε την αναγόρευση του Σεβ. κ. Άνθιμου; Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά καλύτερα να μην προτρέχουμε.


Κανονικά θα έπρεπε να κλείσω το άρθρο σε αυτό το σημείο αλλά μου είναι αδύνατο να αντισταθώ στον πειρασμό να σχολιάσω την Ανακοίνωση των μπαχαλάκηδων της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την αναγόρευση του Σεβ. Θεσσαλονίκης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής. Είναι σκοταδιστής -ισχυρίζονται- επειδή ανησυχεί για το μαζικό εποικισμό της πατρίδας μας από μουσουλμάνους και είναι αντίθετος με τις παρελάσεις υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων.


Τέτοιες ανακοινώσεις εξυψώνουν τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αντί να τον εκθέτουν, αφού είναι φυσικό να πει ο κόσμος: “Τα τσογλάνια του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντίρρηση για την αναγόρευση; Αυτό πάει να πει ότι καλά έκανε η Σχολή και τον αναγορεύει Επίτιμο Διδάκτορα.”


Επί της ουσίας τώρα. Μακάρι ο Σεβ. Θεσσαλονίκης να στεκόταν επάξια στις επάλξεις του χρέους και να μην έδινε γη και ύδωρ στους αρνησίθρησκους, τους φαύλους και τους ανθέλληνες. Δυστυχώς οι αντιδράσεις του Σεβασμιώτατου για τα κακώς κείμενα φτάνουν μόνον μέχρι το σημείο που δεν ενοχλούν τους κρατούντες. Άρα οι μπαχαλάκηδες του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν λόγο να ανησυχούν.


Σε κάθε περίπτωση η νεολέρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει παρά να προτείνει στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης να αναγορεύσει Επίτιμο Διδάκτορα τον Δήμαρχο κ. Μπουτάρη που ανταποκρίνεται στο έπακρον στις δημοκρατικές ευαισθησίες των Ισλαμολάγνων, εθνομειοδοτών και αρνησίθρησκων του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή 2ου σχολίου


3 σχόλια:

Παναγιώτης Τελεβάντος είπε...

Ποιος έγραψε το δεύτερο σχόλιο; Είναι δικό σας ή το πήρατε από αλλού; Αν το πήρατε από αλλού γιατί δεν βάζετε την πηγή όπως κάνετε με το πρώτο σχόλιο;

Ανώνυμος είπε...

Οι οικουμενιστές πάνε πακέτο με τους αριστερούς.
Το πρόβλημα και των δύο είναι οι Ελληνες και ο Ελληνοχριστιανικός πολιτισμός μας.

Οσο για την αντίδραση των συριζαίων
κομμουνιστές είναι , ότι και να λένε για οτιδήποτε και για οποιονδήποτε , είναι άνευ αξίας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ζητούμε συγνώμη κ.Τελεβάντο.

Δημοσιεύσαμε το σχόλιο σας ακριβώς επειδή μας άρεσε.
Πιστέψτε μας εκ παραδρομής δεν μπήκε η πηγή (αν και πάντα το προσέχουμε).

Ευχαριστούμε που με το σχόλιο σας μας δώσατε την ευκαιρία να διορθώσουμε το λάθος. Καταλαβαίνουμε ότι δυσκολεύεστε να το πιστέψετε αλλά σας βεβαιώνουμε ΔΕΝ έγινε εσκεμμένα.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.