" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ο Στρατός θέλει να διώξει την Χαρά Νικοπούλου από την Θράκη;

Σχόλιο:
Την ανάρτηση δημοσιεύσαμε πριν 2-3 μέρες. 
Στο μεσοδιάστημα, ο Τούρκος ΑντιΠρόεδρος περιόδευε στην Ελληνική Θράκη προκαλώντας



και η ΕΥΠ υποχρέωσε τον Πατριωτικό Ελληνικό Σύνδεσμο να ακυρώσει την προγραμματισμένη εδώ και καιρό εκδήλωση του στους Tοξότες της Ξάνθης (δείτε εδώ)

Μήπως τελικά τα πράγματα είναι ακόμη πιο τραγικά από όσο νομίζουμε;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Όταν το έμαθα, πραγματικά δεν πίστευα στα αυτιά μου.


Ο ελληνικός στρατός ζητούσε από από την Δασκάλα του Έθνους Χαρά Νικοπούλου, και την “Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη”, το φυλάκιο που της είχε παραχωρήσει, προκειμένου σε αυτό να φιλοξενεί παιδιά που είχαν ανάγκη στέγασης και φροντίδας. 


Πιστεύαμε μέχρι τώρα ότι το έργο της Χαράς Νικοπούλου στην περιοχη παρεμποδιζόταν μόνον από το τουρκικό προξενείο και τα ενεργουμενά του στην περιοχή. Όπως άλλωστε επιδεικνύουν τόσο οι επιθέσεις κατά της ηρωϊκής δασκάλας, όσο και οι δικαστικές της περιπέτειες με αρκετά από αυτά τα στοιχεία. Όμως φαίνεται ότι στην εποχή την οποία βιώνουμε βλέπουμε όλα είναι δυνατά. Αλλά ας πάρουμε την υπόθεση από την αρχή. 


Πρίν από κάποια χρόνια ο Ελληνικός Στρατός παραχώρησε ένα παροπλισμένο ακριτικό φυλάκιο, στην ορεινή Ροδόπη, στην Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη, προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί ορφανά παιδιά από όλη την Ελλάδα. Οι άνθρωποι που βοηθούν στην Κιβωτό, με πρωτεργάτη την Χαρά Νικοπούλου με προσωπική εργασία και σωστή διαχείριση κατάφεραν να μετατρέψουν το εγκαταλελειμμένο φυλάκιο – σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας παραχώρησης- σε έναν “παράδεισο” για τα άτυχα παιδιά των συμπατριωτών μας, σε μια κυριολεκτικά ξεχασμένη από την κεντρική εξουσία γωνιά της χώρας μας, που αντιμετωπίζει ένα σωρό προβλήματα. Οι εγκαταστάσεις αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο και αυτό προκύπτει και από τα ίδια τα στρατιωτικά κλιμάκια που επισκέφθηκαν τον χώρο για να τον “επιθεωρήσουν”.


Όμως εντελώς ξαφνικά και χωρίς κανέναν προφανή λόγο, ο Ταξίαρχος του Ε.Σ. Γεώργιος Χατζηγεωργίου, ζήτησε την εγκατάσταση πίσω από την “Κιβωτό”, προκειμένου να “χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά” από τον Στρατό. Στο έγγραφο που σε αποκλειστικότητα αποκαλύπτει σήμερα η “Ελεύθερη Ώρα” φαίνεται ακριβώς αυτή η ... απαίτηση του Ελληνικού Στρατού εις βάρος της “Κιβωτού” αλλά και των παιδιών που μένουν εκεί. Αναρωτιέται κανείς εάν υπάρχει τόσο σοβαρή ανάγκη για ένα εγκαταλελειμμένο φυλάκιο από τον Ελληνικό Στρατό. Ή εάν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για αυτή την κίνηση. Εάν κανείς μπει σε αυτή την λογική δύο μόνον πράγματα του έρχονται στο μυαλό. Το πρώτο είναι το γεγονός της σύνδεσης της Χαράς Νικοπούλου με την Χρυσή Αυγή.


Και το ενδεχόμενο αυτό η κίνηση αυτή να έρχεται ως προσπάθεια “καταστολής” της δράσης της ηρωϊκής δασκάλας στην περιοχή. Το δεύτερο σενάριο δεν είναι άλλο παρά αυτό της εξυπηρέτησης μη- ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή. Και αυτό είναι πολύ χειρότερο καθώς επί της ουσίας.
Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν αυτή η απόφαση ανήκει στον ίδιο τον Ταξίαρχο ή οι διαταγές ήλθαν από πολύ ψηλότερα. Όπως και να έχει όμως, όποιος και εάν είναι ο λόγος, από όπου και να ήλθαν οι διαταγές το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Έχουμε ένα πραγματικά τρομακτικό συμβάν.


Όπου ο Ελληνικός Στρατός μετατρέπεται είτε σε όργανο “πολιτικής εκδίκησης” είτε σε όργανο της τουρκικής προσπάθειας να εξοβελίσει από την περιοχή την Χαρά Νικοπούλου. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Και ξεκινάμε με το βασικό! Έχει
γνώση και άποψη ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος γι' αυτό το συμβάν; Στάλθηκε εν γνώσι του αυτό το εξώδικο; Το γεγονός το δημοσιοποίησε η ίδια η Χαρά Νικοπούλου, “σε συναισθηματική ένταση” στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού ΑΡΤ. Το έγγραφο, σύμφωνα πάντα με την ίδια , έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» και αφορά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της συγκεκριμένης οικίας η οποία είχε ανακαινιστεί με χρήματα Ελλήνων πολιτών και δικά της και αποτελούσε πρότυπο για την περιοχή.


Η ίδια η ηρωική δασκάλα δήλωσε , για να είμαστε πάντα ακριβείς , ότι μετά από συνάντηση συνεργάτη της με τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμένο είχε αποσπάσει την προσωπική δέσμευση του ιδίου ότι το θέμα θα «παγώσει» και δεν θα ισχύσει το έγγραφο που ίδια ισχυρίζεται ότι της αποστάλθηκε. Όμως ακόμη και εάν “παγώσει” το ζήτημα, αυτό δεν λύνει το ερώτημα του ... πώς ξεκίνησε να υπάρχει το ζήτημα! Και το “πάγωμα” του ζητήματος δεν σημαίνει επιλυσή του. Και πρέπει να τονισθεί ότι το ζήτημα “ξεκίνησε” με το συγκεκριμένο εξώδικο του Ταξιάρχου. Σίγουρα το ΓΕΣ θα πρέπει να δώσει απαντήσεις επί του συγκεκριμένου θέματος. Και να μάθουμε όλα τα πώς και τα γιατί γύρω από την συγκεκριμένη υπόθεση.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση της Χαράς Νικοπούλου σε σχόλια που κυκλοφορούν σε βάρος της στο διαδίκτυο:

ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ..

ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΠΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΩΣ ΑΠΛΩΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΟ.
ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΩ ΣΤΗΡΙΞΗ.


ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΑΣΟΝΙΑΣ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ή ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΝΔΥΛΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΧΤΕΙ ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ή ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΤΗΝ ΚΙΒΩΤΟ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΤΕΓΗ ΑΚΡΙΤΑ..

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 14 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΖΩ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ..
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ..
ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ..ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το τι έχει περάσει η Χαρά Νικοπούλου, δίνοντας επί σειρά ετών αγώνα για την Θράκη, λίγοι μπορούν να το φανταστούν. Ακόμη πιο λίγοι είναι όσοι μπορούν να νοιώσουν τι θα πει να κοιμάσαι και να μην ξέρεις αν θα ξυπνήσεις ζωντανή ή δολοφονημένη ή καμμένη (όπως ακριβώς συνέβη και σε δασκάλες του μακεδονικού αγώνα, στην τουρκοκρατούμενη τότε Μακεδονία).

Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από τη Θράκη, ο καθένας μπορεί από τον καναπέ του να "κρίνει". Γιατί το ένα, γιατί το άλλο, γιατί το είπε έτσι και δεν το είπε έτσι.
Λάθη κάνουν οι "ζωντανοί", όσοι εργάζονται, όσοι παλεύουν, όσοι τα βάζουν με τα "θεριά", όσοι παλεύουν κόντρα στο ρέμα και πετυχαίνουν το ακατόρθωτο. Οι "νεκροί" δεν κάνουν λάθη. Οι "νεκροί", απλά βρωμίζουν τον τόπο.

Τελευταίο καιρό τουρκοπράκτορες και ντόπιοι χαφιέδες τους(σε κάθε εθνικό αγώνα -αποδεδειγμένα- περίσσευαν οι προδότες), έχουν γεμίσει το διαδίκτυο με άφθονα ψεύδη σε βάρος της ηρωικής μας δασκάλας.
Άξιος ο μισθός σας.

Τελευταία δέκα χρόνια, λιγοστοί ήταν οι πατριώτες που έκαναν κάτι για την Ελλάδα. Οι υπόλοιποι συνεχίζουν να ασχολούνται με την "βιοτή" τους. Σε κάποιους ανθρώπους που φύλαξαν "Θερμοπύλες", οφείλουμε τουλάχιστον σεβασμό και τιμή.

Yorgos είπε...

Δε θα κρίνω τον αγώνα της ηρωικής δασκάλας όπως λες παιδαγωγέ, αλλά αυτά που έχει πει περί Ελλανίου φωτός, περι ειμαρμένης περί τάγματος των ελλήνων το οποίο γεννήθηκε όταν πρωτακουστηκε το "στωμεν καλως ...".Αυτα μπορώ απερίφραστα να τα κρίνω και να την θεωρήσω αν όχι μυημένη στον αποκρυφισμό στην καλύτερη των περιπτώσεων πλανεμένη.Ορθόδοξη πάντως όσο κι αν το δηλώνει, δεν είναι ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Δε θα κρίνω τον αγώνα της ηρωικής δασκάλας όπως λες ..."
α μάλιστα δεν θα κρίνεις τον αγώνα,
ΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ που έκανε ΤΙΜΟΥΜΕ αυτή τη δασκάλα.Δεν την προβάλαμε για άλλα της χαρίσματα, ούτε για την ομορφιά, ούτε για το ντύσιμο, ούτε ως ποιήτρια ούτε ρήτορα.


" αλλά αυτά που έχει πει περί Ελλανίου φωτός, περι ειμαρμένης περί τάγματος των ελλήνων το οποίο γεννήθηκε όταν πρωτακουστηκε το "στωμεν καλως ..."."
Υπάρχουν άνθρωποι κολλημένοι, τους λες, τους ξαναλές, τους εξηγείς τι έκανε ο άλλος και γιατί, και 30 σχόλια μετά, θα ξαναγράφουν το ίδιο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό.

Η Χαρά Νικοπούλου είναι πιστή Ορθόδοξη Ελληνίδα, αυτό δηλώνει δημόσια, και μας αρκεί.
Όποιος απομονώνει μια φράση της (από έμμετρο λόγο με τον οποίο κάποτε, πριν 10 περίπου χρόνια, προσπάθησε να εκφραστεί) για να την κατηγορήσει, σίγουρα δεν το κάνει καλοπροαίρετα. Μπορείτε να ενταχθείτε κι εσείς στην έμμισθη ομάδα που προσπαθεί να την σπιλώσει διαδικτυακά.

Για μας η Χαρά Νικοπούλου, θα είναι πάντα η ηρωίδα δασκάλαπου ΤΟΛΜΗΣΕ και έμεινε μόνη της σε ένα πομακοχώρι (που είχε σε μεγάλο βαθμό εκτουρκιστεί), που ΤΟΛΜΗΣΕ να τα βάλει αρχικά με τον μουσουλμάνο Διευθυντή της (όταν παρέδωσε την σφραγίδα για να σφραγιστούν λαχνοί τουρκοσυλλόγου), που ΤΟΛΜΗΣΕ να τα βάλει με τον τοπικό Δήμαρχο (που της ζητούσε "ρουσφέτι" σε δικαστήριο λόγω του πατέρα της), που τόλμησε να βγει στην τηλεόραση και να αναδείξει τι γίνεται στη Θράκη, που ΤΟΛΜΗΣΕ να κάνει εθνικές γιορτές στο Δέροιο (σε κάποιες έχουμε την τιμή να περηφανευόμαστε ότι παραβρεθήκαμε, αφού είχαμε οδηγήσει όλο το βράδυ για να μπορέσουμε να φτάσουμε εκεί).

Δεν περιμένουμε από κανέναν ανόητο ή κολλημένο ή κακοπροαίρετο, να σχολιάζει αλαζονικά.

Το τι κάνει σήμερα, αν σχετίζεται με κάποιο κόμμα ή όχι, καθόλου δεν μας αφορά.
Αναδείξαμε την μεθόδευση να της κλείσουν ότι με τόσο μεράκι έχει χτίσει τα τελευταία χρόνια. Λίγος σεβασμός από τους "επαναστάτες του πληκτρολογίου" δεν βλάπτει.
Δείξτε μας άλλους τέτοιους δασκάλους, δείξτε μας και το δικό σας έργο, και ευχαρίστως να το προβάλουμε.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι που τόλμησαν Παιδαγωγέ να επιλέξουν την Θράκη από φιλοπατρία για να ζήσουν και να κάνουν οικογένεια και σπίτια για να την στηρίξουν και προτιμούν να είναι ταπεινοί και αφανείς ήρωες,εκείνες τις εποχές που πολλοί Ελληνες την αποκαλούσαν Τουρκία, πολλοί Ελληνες αγνοούν ακόμα και σήμερα πόσο μεγάλος είναι ο νομός Εβρου. Οι Πομάκοι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι, οποιοσδήποτε τολμήσει να πάει σε πομακοχώρι θα του φερθούν με ιδιαίτερο φιλότιμο, θα τον φιλέψουν, θα τον ξεπροβοδίσουν με ευχές και δώρα, το ίδιο φιλότιμοι είναι ως επί το πλείστον και οι μουσουλμάνοι, συμπαραστέκονται πολύ στα προβλήματα των άλλων με τα χέρια πάντοτε γεμάτα, κάτι που δεν το κάνουμε με τόσο ζήλο εμείς που θέλουμε να λέμε ότι είμαστε ορθόδοξοι, ως γνωστόν στην Θράκη αυτή η συμβίωση είναι όντως αρμονική όσον αφορά την καθημερινότητα, τις χαρές και λύπες, στο παρασκήνιο τί γίνεται το ξέρουν λίγοι, ωστόσο ο καλός άνθρωπος είναι καλός και φιλότιμος και δεν επηρεάζεται από άλλους ό,τι κι αν γίνεται, την υπόλοιπη ιστορία δεν μπορώ να την κρίνω γιατί το γήινο είναι ότι οι άνθρωποι κρίνονται από τα έργα τους, τα έργα κρίνονται από τους ανθρώπους, αλλά ο Καλός και Δίκαιος Θεός θα κρίνει αλλιώς, στην αγάπη θα μας κρίνει, στην καρδιά, όχι όπως βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας και τους άλλους αλλά όπως είμαστε πραγματικά κι αυτό προκαλεί δέος, γνωρίζουμε πώς είμαστε πραγματικά ή επιμένουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε; Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τον άλλον; Εμείς οφείλουμε να τον αγαπούμε, τουλάχιστον να το προσπαθούμε γιατί είναι αγώνας, επομένως η κάθε κατάσταση δεν είναι μονόπλευρη , η αγάπη μας όμως οφείλει να απλώνεται παντού...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ωραίες σκέψεις ...΄

είμαστε σίγουροι ότι δεν έχετε ζήσει ούτε ένα μήνα στη Θράκη (Κομοτηνή- Ξάνθη κλπ).

Ανώνυμος είπε...

Μην είστε σίγουροι για τίποτα αγαπητό μπλογκ, τα πάντα ρει,κάποτε για τα πομακοχώρια της Ξάνθης και τις ομορφιές τους, έπαιρνες άδεια από την αστυνομία Ξάνθης για να τα επισκεφτείς, το όρος Παπίκιον ήταν άγνω στο στους περισσότερους, καθένας δίνει τον αγώνα του στο δικό του μετερίζι, με τον τρόπο που επέλεξε ο ίδιος, καλή υπομονή όλοι στον αγώνα σας στα δύσκολα που ζούμε και στα τρομερά που έρχονται, δεν θα μας αφήσει ο Κύριος ούτε από ανθρώπους ούτε από Αγίους, πολλοί θα φανερωθούν στις δοκιμασίες, υπομονές...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Εάν είναι κανείς δίκαιος ρωτά τον άλλον τι εννοούσε όταν εκείνος είπε μία σκέψη του. Δεν ισχυρίζεται, δηλαδή, πως κατάλαβε τα λεγόμενά του εάν εξήγε αρνητικό συμπέρασμα. Μα, και όταν πρόκειται για θετικό συμπέρασμα, αλλά, υπάρχει αμφιβολία πρέπει να ρωτήσει τον άλλον τι εννοούσε με αυτά που είπε. Δεν είναι θεμιτό να τον κατηγορήσει απευθείας ώς δωδεκαθεϊστή ή οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να είμαστε καλοπροαίρετοι. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο ωραία απάντηση μπορείς να λάβεις και πόσο θετικά θα βλέπεις μετά απο αυτήν και αυτά που είπε ο άνθρωπος και τον ίδιο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.