" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΝΔ πιέζει να εκδοθεί η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ "Κάρτα του Πολίτη"!


Τον ρόλο της ΝΔ τον έχουμε  διαπιστώσει εμπειρικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια.
Ένα ΚΑΘΑΡΑ νεοταξικό κόμμα που εκμεταλλεύεται την ψήφο απονήρευτων πατριωτών και χριστιανών, που τους ξεγελά με το δίλημμα: "ψηφίστε εμάς για να μην βγουν οι αριστεροί".

Ε λοιπόν ΚΑΛΥΤΕΡΑ που βγήκε η "πρώτη φορά αριστερή" κυβέρνηση, και βγείτε επί τέλους ο Έλληνας Ορθόδοξος ξανά στο δρόμο.

Το επιχείρημα της κυρίας Μάρκου της ΝΔ είναι ότι η Αμερική ζητάει βίζα από τους Έλληνες που έχουν τα νυν Δελτία ταυτότητας!

Επειδή λοιπόν ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΟΙ Έλληνες δεν θέλουν να βγάζουν βίζα όταν πηγαίνουν στην Αμερική, πρέπει ένας ολόκληρος λαός να φακελωθεί ηλεκτρονικά και βιομετρικά! 
Καμαρώστε λογική, κι αν επιμένετε, ξαναψηφίστε τους!


Και για όσους επιμένουν ότι θα είμαστε καλύτερα με κυβέρνηση της ΝΔ, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από το φιλικό μας ιστολόγιο "Λευτέρης Πανούσης", εδώ:



Σας ξαναβανω εδω τη φατσα της γαλαζιας κυριας,
για να σας μεινει στο τελος μια αντιπροσωπευτική εικονα της μελλοντικης κυβερνησης μητσοτακη...
 
Μπρρρρρ......
Ρε, ουτε η οικονομια θα παει καλυτερα, ουτε τη Μακεδονια θα σωσουμε, ουτε οι λαθρεποικοι θα εκδιωχθουν, ουτε η λαθροεισβολη θα μειωθει, ουτε η παιδεια θα φτιαξει,
ουτε τα νοσοκομεια θα καλυτερευσουν, ουτε η εγκληματικότηατ θα μειωθεί,
ουτε το δημοσιο θα μικρυνει, ουτε τα χρεη μας θα συρρικνωθούν...
Απλως οι πολυ πλουσιοι θα γνουν πολυ πλουσιοτεροι, οι φτωχοι θα γινουν φτωχοτεροι
και οι πολυ φτωχοι θα πεθανουν...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Επανερχόμαστε στην ερώτηση της κ.Μάρκου:

Ταυτότητες σύμφωνες με τις υποδείξεις του State Department θέλει η Κ. Μάρκου

 Σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων που ...θα περιλαμβάνουν βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας ζητά να μάθει η βουλευτής Ν.Δ. Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. 
Η βουλευτής αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την τρομοκρατία, στην οποία αμφισβητείται για μία ακόμη φορά η αξιοπιστία των ελληνικών ταυτοτήτων και επισημαίνεται η ανάγκη βελτίωσης των χαρακτηριστικών ασφαλείας τους
Η έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στις ελληνικές ταυτότητες δημιουργεί προβλήματα στους έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Όσον αφορά τις ΗΠΑ, η βελτίωση της ασφάλειας των ταυτοτήτων είχε συνδεθεί με τη διατήρηση του προγράμματος εξαίρεσης από τη visa (visa waiver program) ήδη από τον
Φεβρουάριο του 2017. 
Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Κομισιόν έχει υποβάλει προτάσεις για τη βελτίωση των χαρακτηριστικών ασφάλειας των ταυτοτήτων των χωρών της ΕΕ, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εγκλήματος. 
Τον Απρίλιο υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση για το καθορισμό των χαρακτηριστικών των νέων δελτίων ταυτότητας και τη διαδικασία αντικατάστασης των παλαιών, ενώ η έκδοση της σχετικής προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή τους εθεωρείτο ζήτημα ημερών. Έκτοτε δεν φαίνεται να έχει υπάρξει κάποια πρόοδος.
«Η χρήση νέων ταυτοτήτων με ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας όχι μόνο μπορεί να διευκολύνει την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών και τις μετακινήσεις στο εξωτερικό αλλά και να αποτελέσει ένα αποφασιστικό βήμα για την καταπολέμηση του εγκλήματος στη χώρα» επισημαίνει η βουλευτής και ρωτά σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική διαγωνιστική διαδικασία και πότε αναμένεται να ξεκινήσει τελικά η κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων.
πηγή ερώτησης κ.Μάρκου, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.