" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για το σαββατοκύριακο 26-27 Απριλίου 2015.

Για το σαββατοκύριακο προτείνουμε τις παρακάτω ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, τις οποίες πραγματικά οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε :

ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, πατρός Λεωνίδα Παρασκευόπουλου
Την Κυριακή 26 Απριλίου θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης,πατρός Λεωνίδα Παρασκευόπουλου.Ακολούθως θα γίνει συζήτηση στρογγυλής τράπεζας,με θέμα
''Γιατί η Ορθοδοξία δεν ενδίδει στις Παπικές Ετεροδοξίες''.
Ο εκκλησιασμός θα γίνει στο εκκλησάκι του Αγ.Βασιλείου στα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, όπου θα ακολουθήσει και η εκδήλωση.  Θα μας τιμήσει η παρουσία σας.
Με εκτίμηση
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ''ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ''
Νεότερη Ενημέρωση (26/4/2015)

το ΣΧΟΛΙΟ μας :
Οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν ποιος ήταν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Λεωνίδας, ο οποίος τελείως άδικα εκδιώχθηκε από την επισκοπή του. Μαζί του εκδιώχθηκαν και πολλοί άλλοι άξιοι αρχιερείς. Μια κυριολεκτικά μαύρη σελίδα στην εκκλησιαστική μας ιστορία.

Χαιρόμαστε που όσο περνάνε τα χρόνια, αντί να ξεχνιούνται τέτοιες άγιες μορφές,όπως αυτή του πατρός Λεωνίδα, αναδεικνύονται. Είναι τόση η σήψη και η διαπλοκή σήμερα στην εκκλησία μας που ο πιστός λαός αυθόρμητα αναζητεί άξιους ποιμένες, έστω και μέσα από την μνήμη του.


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ (Βορείου Ηπείρου), στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας Βορείου Ηπείρουστις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές  του Ιουνίου,  
Φρέντυ Μπελέρης 
θα ομιλήσει στους Δεσμούς Ελλήνων το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα,  
για τις συνεχείς καταπιέσεις και διώξεις του Ελληνισμού της περιοχής.

Πασαλίδη 29, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη,  περιοχή αγ. Φανουρίου

το ΣΧΟΛΙΟ μας:
Χαιρόμαστε που ο πάντα αδούλωτος Ελληνισμός της Χειμάρας,  συνεχίζει τον αγώνα του και παλεύει να κρατηθεί στις πατρογονικές του εστίες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την προβολή της ειδήσεως του μνημοσύνου του μακαριστού πατρός των Θεσσαλονικέων π.Λεωνίδα, μιας θρυλικής φυσιογνωμίας, το πέρασμα της οποίας απ την πόλη της Θεσσαλονίκης σφράγισε τη ζωή της επί σειρά δεκαετιών. Μπορεί το επισκοπικό έργο του αοιδίμου ιεράρχου να ανακόπηκε βίαια το μαύρο Ιούλιο του 1974 , η προσωπικότητά του όμως θρονιάστηκε για πάντα στις καρδιές του ποιμνίου του που γνώρισε στο πρόσωπό του το ιδεώδες πρότυπο του ευαγγελικού ποιμένος. Η θεοφιλής, απ την πλευρά του ιστολογίου σας, υπόμνηση της προσωπικότητας του π.Λεωνίδα αποδεικνύει πανηγυρικά ότι δεν είναι όλοι λωτοφάγοι σ αυτόν τον τόπο. Λ.Ν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μόλις λάβαμε πρόσκληση για τα 3 έτη από την εκδημία του καθηγητή κ.Στέργιου Σάκκου:

ΤΡΙΕΤΕΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΑΚΚΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ("ΧΡΙΣΤ. ΕΛΠΙΣ", ΦΙΛΥΡΟ)

Το ίδιο απόγευμα:
στίς 6.30 μ.μ., στήν αἴθουσα τῆς ΑΠΟΛΥΤΡΩΣΕΩΣ (Πέλοπος 7, στό κέντρο τῆς Θεσ/νίκης) θά πραγματοποιηθεῖ ἐκδήλωση γιά τόν μακαριστό διδάσκαλο τῆς Ἀδελφότητός μας Στέργιο Σάκκο.

Ανώνυμος είπε...

Ο π.Λεωνίδας ως επίσκοπος είχε καθιερώσει, όσα ζευγάρια πρόκειται να παντρευτούν, να περνάνε υποχρεωτικά από την μητρόπολη για να τους συμβουλεύσει πατρικώς.
Έτσι, πήγαν και οι γονείς μου τότε, στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης για να πάρουν την ευλογία του. Λόγω όμως απουσίας του δεν μπόρεσαν να τον δούνε και τελικά τους έδωσαν ένα βιβλίο με τίτλο: 'Γάμος, Λιμάνι ή ναυάγιο'. Το κράτησαν, το διάβασαν και ακόμη υπάρχει στην βιβλιοθήκη του σπιτιού τους.
Έτσι ήταν οι επίσκοποι κάποτε, νοιαζόταν για το ποίμνιο, ήθελαν προσωπική σχέση μαζί του. Οι σημερινοί, όπως διάβασα στον Παιδαγωγό και διαβάζω και αλλού, τρέχουν στις ονομαστικές εορτές συναδέλφων τους και αν δεν είσαι επιφανής, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να τους επισκεφθείς στην μητρόπολη και να τους συναντήσεις.
Ο Θεός να σας έχει καλά και να σας ευλογεί που μας θυμίζετε τέτοιες άξιες και ευλαβικές μορφές. Όπως σωστά γράψατε, αντί να ξεχνιούνται, αναζητούμε τον λόγο και την ζωή τους.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας. Είμαι συγγενής του μακαριστού πατρός των Θεσσαλονικέων π.Λεωνίδα . Δυστηχώς δέν πρόλαβα να τον γνωρίσω. Όταν εκοιμήθει ήμουν 4 ετών. Αν μπορείτε και θέλετε να μου στείλετε μήνυμα στο xristos7@hotmail.com . Να μου πείτε τι θυμάστε απ τον μακαριστό Λεωνίδα. Ευχαριστώ .

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Επειδή οι ανώνυμοι σχολιαστές είναι μάλλον απίθανο να επισκεφθούν ξανά την ανάρτηση αυτή (έχουν παρέλθει αρκετοί μήνες από τότε που δημοσιεύθηκε και σχολίασαν),
ενδεικτικά προτείνουμε την ομιλία του κ.Στέργιου Σάκκου:
"πατήρ Λεωνίδας, ο άνθρωπος που αγαπούσε τα πουλιά τα παιδιά και τα λουλούδια". Είχε κυκλοφορήσει σε κασέτα προ 25-30 περίπου έτη. Ίσως τη βρείτε σε κασέτα ή cd στο βιβλιοπωλείο Απολύτρωσις (Θεσσαλονίκη).

Αν πάτε στο βιβλιοπωλείο της "Ζωής" (Αγ.Σοφίας, εκεί που γίνονται τα έργα του μετρό, κάτω από την Εγνατία), λογικά θα βρείτε κάποιο βιβλίο για τον π.Λεωνίδα.
Αν θέλετε μιλήστε και με τα εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος Θεσσαλονίκης, ίσως έχουν κάτι υπόψη τους.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.