" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Τώρα και παρασημοφορήσεις μοναχών !!!

Δεν θέλει πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κανείς ότι όσο τα Οικουμενιστικά ανοίγματα προχωρούν, οι "δεσποτάδες" αισθάνονται την οργή του πιστού λαού και επιδιώκουν να "δικτυωθούν", για να προλάβουν τις αντιδράσεις.
Δυστυχώς η ασκητική στην εκκλησία μας, έδωσε την θέση της στις "δημόσιες σχέσεις". Και στην περίπτωση αυτή οι προσκλήσεις σε εκδηλώσεις, οι ομιλίες σε συνέδρια και τα παράσημα, κλείνουν αρκετά στόματα που δυνητικά θα μπορούσαν να αντιδράσουν.

Πριν μόλις μερικούς μήνες, ένας Ρουμάνος αγωνιστής Ορθόδοξος ιερέας εκδιώχθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Μητρόπολη Βεροίας εξαιτίας της αντιΟικουμενιστικής του στάσης.
Για την ακρίβεια τέθηκε προφορικά σε αργία, μέχρι να αλλάξει μητρόπολη (τελικά κατέφυγε στην Μητρόπολη Πειραιώς). Γράψαμε σχετικά στο παρελθόν εδώ και εδώ.


Δείτε τώρα πως ανακάλυψαν μία νέα "ορθόδοξη" πρακτική. Βράβευση γερόντισσας μοναστηριού! 
και μάλιστα όχι της ίδιας αλλά γειτνιάζουσας μητρόπολης!

Ηγουμένη με "παράσημο" !


Ο Μητροπολίτης Βέροιας κ.Παντελεήμων,  πρόσφατα παρασημοφορήθηκε (δείτε εδώ) από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων (γιατί άραγε ;;;). Και από πότε συνηθίζεται να παρασημοφορούνται μητροπολίτες στην Ορθόδοξη εκκλησία;;,

Ο Μητροπολίτης Βέροιας κ.Παντελεήμων, παρασημοφόρησε με την σειρά του την ηγουμένη της γυναικείας Μονής Παναγίας Μικροκάστρου (που όλως τυχαίως δεν υπάγεται στην δική του μητρόπολη αλλά στον γνωστό για τις προκλητικές του δηλώσεις -πάντα στη γραμμή του Οικ/κού Πατριαρχείου- μητροπολίτη  Σισανίου & Σιατίστης)!

Να δούμε τι άλλο θα σκεφθούν κάποιοι για να "μετρήσουν" τα "κουκιά" τους. Ο Ορθόδοξος μοναχισμός,  στην υπηρεσία των δημοσίων σχέσεων της μητρόπολης. Δείτε:



κι αυτό νομίζουμε το βλέπουμε για 1η φορά: μοναχές να ψέλνουν σε αίθουσα εκδηλώσεων! 



ΥΓ. Δείτε ενδεικτικά πως παρουσιάζεται η περιφορά του επιταφίου στην Βέροια, στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης, εδώ.
Αντί να φωτογραφίζεται ο επιτάφιος, φωτογραφίζεται διαρκώς, σε δεκάδες φωτογραφίες  ο δεσπότης.. Θλιβερές διαπιστώσεις.. Το ίδιο θα διαπιστώσετε σε κάθε δημοσίευση. Παντού σε δεκάδες πόζες η φωτογραφία του δεσπότη. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλή λύπη προκαλεί και η βράβευση του μητροπολίτη και του πρωτοσυγγέλου της μητροπόλεως Φλωρίνης.

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάμε την βράβευση του μοναχού Επιφανίου (Αγιορίτη) από το Ρόταρυ, πριν 1 ακριβώς χρόνο, για την μαγειρική του..
Πήγε ο ίδιος και παρέλαβε το μετάλλιο,.

Μετά από αντιδράσεις, επέστρεψε το μετάλλιο των ρόταρυ και ζήτησε δημοσίως συγνώμη:
http://www.pentapostagma.gr/2014/04/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84.html

Όπως σωστά επισημαίνετε, δυστυχώς οι μοναχοί αφήνουν την άσκηση και την ησυχαστική ζωή και μετέχουν σε κοσμικές, ματαιόδοξες πρακτικές.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δυστυχώς ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, συνεχίζει απτόητος την τακτική των παρασημοφορήσεων.
Πανέξυπνα, παρασημοφόρησε και τον πρώην μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο (προκάτοχο του νυν Σεραφείμ). Όπως γράψαμε, με ένα παράσημο και μια επίσκεψη, κάνουμε μερικά ακόμη στόματα να σιωπήσουν.

Δείτε την νέα παρασημοφόρηση:
http://www.synodoiporia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2660:o-patriarxis-ierosolymon-parasimoforei-ton-proin-mitropoliti-peiraios-k-kalliniko-video&catid=28&Itemid=140

Unknown είπε...

Ή εκκλησία δεν απαγορεύει τις παρασημοφορήσεις,διότι μεγάλοι άγιοι της επαναστάσεως ήταν παρασημοφορήμενοι.Έχω ένσταση όμως για τους μοναχούς και μοναχές διότι υποτίθεται "ξεφορτώνονται" τα εγκόσμια.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.