" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Έκκληση για καθολική συμμετοχή στην σημερινή εκδήλωση της Παμποντιακής στο Σύνταγμα (2/2/2015)


Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καλεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας

Με δεδομένες τις σοβαρότατες εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα του Ποντιακού Ελληνισμού το τελευταίο διάστημα αλλά και πάντα επίκαιρο θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας μας, που στόχο έχει την αποτροπή νέων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στο μέλλον, το Δ.Σ. του Σ.ΠΟ.Σ. πρότεινε και η πρόταση έγινε δεκτή από τη Γ.Σ. της 23/11/2015, να πραγματοποιηθεί νέα Εκδήλωση Διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17:30, στην Πλατεία Συντάγματος, με το ακόλουθο περιεχόμενο:

– τοποθετήσεις και δηλώσεις διακεκριμένων και αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων σε διάφορους τομείς (Εκκλησία, επιστήμη, αθλητισμός, πολιτισμός, τοπική αυτοδιοίκηση), εντός και εκτός ποντιακού χώρου, για τα ζητήματα που μας απασχολούν, είτε έχουν ήδη πάρει θέση είτε μας ενδιαφέρει ειδικώς να πάρουν θέση.

– ενημέρωση εκ μέρους στελεχών του οργανωμένου ποντιακού χώρου για τις δίκαιες διεκδικήσεις μας, με σκοπό τη μεγαλύτερη κινητοποίηση και διεύρυνση του αγώνα μας.

Η Ποντιακή Νεολαία, μακριά από οποιαδήποτε κομματική αγκύλωση, με μοναδικό σημείο αναφοράς την αγάπη μας για τον Πόντο, στηρίζουμε τις δράσεις της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και καλούμε όλο τον Ελληνικό Λαό σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 02/12/2015 στις 17.30 στην πλατεία Συντάγματος.

Ο αγώνας μας δεν θα σταματήσει μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας:

– Να παραιτηθεί ο Αρνητής Υπουργός Παιδείας.

– Να επανενταχθεί στην εξεταστέα ύλη το κεφάλαιο που αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

– Να επανέλθει το βοήθημα υπέρ των υπερήλικων ανασφαλίστων ομογενών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.