" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το ΝΕΟ βίντεο με την ομιλία του π.Μωυσή (εκ Πρεβέζης).

Ο π.Μωυσής ΔΙΩΧΘΗΚΕ από το μοναστήρι του στην Πρέβεζα.
Τώρα βρίσκεται σε κάποιο άλλο μοναστήρι, στο Μηλοχώρι Πτολεμαϊδος (το οποίο επίσης βρίσκεται υπό διωγμό από τον τοπικό μητροπολίτη).

Βγαίνει στις πόλεις και συναντάει κόσμο, κηρύσσοντας μετάνοια : διαφορετικά, έρχονται τα δεινά στην πατρίδα μας.

Σχεδόν παντού όπου πηγαίνει "φροντίζουν" οι τοπικοί δεσποτάδες να του "κλείσουν το στόμα". Με τη χάρη του Θεού όμως τις περισσότερες φορές τα εμπόδια ξεπερνιόνται. Έτσι η "συνάντηση" στην οποία λήφθηκε το παρακάτω βίντεο διαδόθηκε κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα.
Γι αυτό το λόγο δεν ανακοινώνεται και ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε.


"Μέσα σε μια τέτοια μεγάλη αποστασία, 
που από τη μια ο λαός δεν θέλει να ακούσει λόγο Θεού - αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ελλάδα μας, 
και από την άλλη, όταν η ίδια η διοικούσα εκκλησία και οι μητροπολίτες δεν με αφήνουν να βοηθήσω το λαό, μέσα από το κήρυγμα της μετανοίας και της αληθείας, 
τι να περιμένει κανείς; Που θα βρούμε ελπίδα; 

... Το έχουν πει οι Άγιοι μας, θα έρθει μετάνοια μέσα από τα δεινά. 
Αφού δεν μας αφήνουν να κηρύξουμε μετάνοια, 
και αφού ο λαός δεν θέλει να ακούσει λόγο Θεού, 
θα το κάνει ο ίδιος ο Κύριος με τις θλίψεις..."


"... παλιά όλοι οι πνευματικοί δίνανε κανόνες. 
Σήμερα δυστυχώς δεν υπάρχουν πνευματικοί. 
Και τι κανόνα να δώσουνε αφού οι ίδιοι δεν κοπιάζουν καθόλου στην προσευχή. Είναι όλοι τους θεωρητικοί θεολόγοι -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (που νa τους βρεις όμως). 
Για να διδάξει κανείς Ορθοδοξία θα πρέπει να έχει βιώματα. Δηλαδή να κοπιάσει. Ποιος θέλει σήμερα να κοπιάσει; Πως θα έρθει ο Χριστός στη ζωή μας; "


"Πήγα κάποτε σε ένα μητροπολίτη και του ζήτησα ευλογία να κηρύξω μετάνοια
Και μου λέει: "έχεις βγάλει Πανεπιστήμιο; Κι αν κάνεις κάνα λάθος;  
Λέω "καλά Σεβασμιότατε, εσείς δεν κάνετε λάθη;"
...
και όταν του είπα "Μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά", 
μου είπε ότι "δεν μπορούμε να μπούμε μέσα στα σχολεία γιατί το κράτος έχει βγάλει νόμους που δεν μας επιτρέπουν να μπαίνουμε μέσα". 
Κι εμείς πρέπει να κάνουμε υπακοή στους νόμους του κράτους όταν το κράτος είναι αντίχριστο; 
Στην εποχή του Βυζαντίου πολλές φορές κράτος και εκκλησία συμβαδίζανε αλλά το κράτος ήτανε ορθόδοξο. Σήμερα είναι αντίχριστο. Δυστυχώς όμως δεν είναι μόνο το κράτος αντίχριστο, αλλά είναι και η διοικούσα εκκλησία αντίχριστη"


Νομίζουμε αυτόν ακριβώς τον λόγο, της αληθινής μετάνοιας, έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Διαπιστώστε το :


Παρουσιάζουμε σήμερα το πρώτο μέρος.
Ο πατέρας μιλάει για την μετάνοια και ταυτόχρονα τοποθετείται σε ένα σωρό "καυτά" ζητήματα. 
Θα ακολουθήσει το β' (ίσως και γ') μέρος σε λίγες ημέρες (που περιέχει ερωτήσεις - απαντήσεις σε πιο προσωπικά συνήθως προβλήματα πιστών - που σχετίζονται όμως με την σημερινή κατάσταση στην πατρίδα και την εκκλησία μας).

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

ΥΓ. Αφού ζητήσαμε την άδεια του,  γνωστοποιούμε το εμαιλ του π.Μωυσή :

23 σχόλια:

SCRIPTA MANENT είπε...

Οι Νινευίτες μετανόησαν μέσα σε τρείς μέρες, και απ’ εκεί που θα τους έκανε ο Θεός στάχτη και μπούρμπερη, αντί αυτού τους ευλόγησε και ευημέρησαν μακράν των υπολοίπων για τις επόμενες δεκαετίες.
Στα Σόδομα οι δίκαιοι έφυγαν και γλύτωσαν, ενώ οι υπόλοιποι κάηκαν
Αν δούμε και την περίπτωση των τριών παίδων εν τη καμίνω, βλέπουμε ότι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ προσκύνησαν άπαντες το χρυσό άγαλμα του Ναβουχοδονόσορα – αντιχρίστου

Εμείς σε ποια από τις άνω περιπτώσεις υπαγόμαστε;;

Ρούλης είπε...

Εξομολόγηση μπορούν να κάνουν οι Μοναχοί(και βάπτιση οι λαϊκοί-αεροβάπτισμα -αν είναι ανάγκη).Το θέμα είναι ποίος θα διαβάσει την ευχή,ο Μοναχός ή ο κοινωνός με τον Οικουμενιστή Επίσκοπο κληρικός.
Να μα λύσουν το θέμα οι Θεολόγοι Αγιοπατερικά(άμεσα,με την βοήθεια του ιστολόγου) .

Στυλιανός είπε...

Και λίγο αγάπη...
http://krufo-sxoleio.blogspot.in/2017/12/2004.html#comment-form

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Ρούλη"
(πολύ ενδιαφέρον ψευδώνυμο, όπως και το "Στέφανος Παλιούρης καθηγητής", αν κάνεις μια αναζήτηση θα δεις ότι δεν υπάρχει πουθενά τέτοιο ονοματεπώνυμο! όπως δεν περιμέναμε ποτέ άντρα αν επιλέξει το όνομα "Ρούλης", πάλι καλά που δεν έγραψες το όνομα "Ρούλα")


Δεν εννοεί ότι οι μοναχοί μπορούν να τελούν το μυστήριο της εξομολόγησης, φαίνεται από τις επεξηγήσεις που δόθηκαν μπορούμε να παίρνουμε πνευματική καθοδήγηση, να εξομολογούμαστε τους λογισμούς σε μοναχό, όπως κάνουν και οι μοναχοί στον γέροντα τους (υπάρχουν περιπτώσεις που αυτός ΔΕΝ είναι ιερομόναχος)
αλλά την ευχή θα την διαβάσει ιερέας.

Κανείς δεν είπε να πάμε σε ιερέα που μνημονεύει οικουμενιστή επίσκοπο. Αναφέρεται στους αποτειχισμένους ιερείς.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στυλιανέ,
απαράδεκτοι οι χριστιανοί που αντέδρασαν!
Προσβάλουν τον χριστιανισμό τέτοιες εικόνες!
Ακούς εκεί να πετάνε πέτρες και μολότοφ στους εισβολείς.


Τα ίδια έλεγαν και σε όσους πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το θέατρο Αριστοτέλειον, για την βλάσφημη ταινία.

ΥΓ. Στο Άγιο Όρος κάθε μοναστήρι είχε τον Πύργο του.
Από εκεί έριχναν καυτό λάδι σε αυτούς που τους πολιορκούσαν.
Τελικά γεμίσαμε "αγαπολόγους" χριστιανούς με μεζονέτες σε κυριλές προάστια. Από εκεί δεν φαίνεται να υπάρχει ανάγκη για κανέναν αγώνα και για καμιά θυσία.. Οι μοναχοί του Αγίου Όρους -διαχρονικά- που επέλεγαν να χτίζουν πύργους και να αντιστέκονται στους εισβολείς δεν θα πρέπει να ήταν καθόλου καλοί χριστιανοί.
Αλλά είπαμε: οι πιστοί "φερμουάρ στο στόμα".
Ζήτω η δεσποτική εξουσία! Ζήτω η ΝΤΠ!

Unknown είπε...

Μέσα από την καρδιά μου αδελφοί θέλω να πω κατι χωρίς να το στηρίζω θεολογικός.Σε περίπτωση που θέλω να εξομολογηθώ ως αποτειχισμενος και δεν βρισκω αποτειχισμενο πνευματικό που να πρεσβεύει την ακρίβεια του κανόνος ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα εξομολογηθώ σε αποτειχισμενο Μόναχο κι αν δεν υπάρχει στον αέρα ακόμη ακόμη με πραγματική μετάνοια λες και βλέπω τον Κύριο μπροστά μου.Πιστευω ότι θα συγκινηθεί ο ΧΡΙΣΤΟΣ μας και αόρατος ο ίδιος θα έλθει με την ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΑΡΑ ΤΟΥ και θα μου δώσει άφεση των αμαρτιών μου.ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ Η ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.Ποσο μαλλον σήμερα που δεν έμεινε αρχιερεας που να μην μνημονεύει τον οικουμενισμο συλειτουργοντας με δαυτους.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Υπάρχουν αποτειχισμένοι ιερείς.
πχ π.Ευθύμιος Τρικαμηνάς (μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μέσω του βιβλιοπωλείου στη Λάρισα), είναι πολύς ο κόσμος που πηγαίνει να εξομολογηθεί ειδικά πριν τις μεγάλες γιορτές και απαιτείται έγκαιρο ραντεβού.

υπάρχει ο π.Γεώργιος Αγγελακάκης που ακολουθεί και επιμένει πολύ στο πάτριο

υπάρχει ο π.Νικόλαος Μανώλης στην Θεσσαλονίκη (με όλο το σεβασμό στον πολυετή αγώνα του και στην απόφαση του για διακοπή μνημόνευσης που του στοίχισε πολύ, βάζουμε ένα μικρό ερωτηματικό για το πως εφαρμόζει την αποτείχιση, δεν γνωρίζουμε τι γραμμή έχει σήμερα)

ο π.Μάξιμος στο μοναστήρι στην Πτολεμαΐδα,
σας βεβαιώνουμε υπάρχουν και αλλού.
Μπορείτε να βρείτε κάποιον να εξομολογηθείτε.

Γνωρίζοντας αδερφούς που έχουν επίσης αποτειχιστεί, θα σας βοηθήσουν και είναι πιο εύκολο να βρείτε λύσεις σε διάφορα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν.
πχ κάποιος ιερέας μας έδωσε αντίδωρο, το ψήσαμε στο φούρνο και λαμβάνουμε από εκεί "αντίδωρο" της Κυριακές όταν αδυνατούμε να εκκλησιαστούμε.

Σίγουρα ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα αλλά ο Θεός επεμβαίνει και βοηθάει απίστευτα και θα βλέπετε την παρουσία Του.

Ρούλης Μπουκτάρης είπε...

Μα ο πατήρ Ευθύμιος μας στέλνει στην κρατούσα εκκλησία για εξομολόγηση ,γάμο, βάπτιση κλπ. (- Θ. Κ. ) ,γιατί κάνει οικονομία λέει. Έχω και βίντεο που τα λέει αυτά(και καλά κάνει).Ο Μονάχος Μακάριος λέει να μην παντρευτώ αν δεν βρω αποτειχισμένο κληρικό και να μην έχω σ. σ. με την καλή μου. Μπέρδεμα κ. Παιδαγωγέ !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Ρούλη"
είσαι ένας γενναίος που τολμάει να πει το ονοματεπώνυμο του καταθέτοντας την μαρτυρία του για τον π.Ευθύμιο! Μπράβο ..

Από σήμερα θα λέμε ότι οι συκοφάντες ΕΧΟΥΝ ονοματεπώνυμο.
Κι αυτό το άτιμο το "Google", μην βρίσκει ούτε έναν "Μπουκτάρη". Που το βρήκες κι εσύ; Χάθηκε να γράψεις "Παπαδόπουλος";

Το τι λέει ο π.Ευθύμιος, το ξέρουμε πολύ καλά. Δεν περιμένουμε "επώνυμους" συκοφάντες να μας πληροφορήσουν.

Όσο για τις "σ.σ." (σεξουαλικές σχέσεις θα υπονοείς), μάλλον εσύ χρειάζεσαι την δική σου θρησκεία, μια θρησκεία να σε βολεύει,
ε πήγαινε στον π.Θερμό να σε κοινωνάει και να σε εξομολογεί.
Κι αν ζεις στην Θεσσαλονίκη, μην ανησυχείς, έχει παντού αρχιμανδρίτες που ακούν για σεξουαλικές σχέσεις και έκαναν ότι δεν το άκουσαν.

Όπως έχει και αρχιμανδρίτες που λένε ότι μπορείς να μεταλαμβάνεις ακόμη κι αν δεν έχεις εξομολογηθεί. Είπαμε, εκεί πάμε, κάθε ρασοφόρος μπορεί να προσαρμόζει τους Ιερούς Κανόνες στα μέτρα του (ή στα μέτρα των "πιστών").

Σ. Μ. είπε...

Το ‘‘σ. σ.‘‘ σημαίνει συζυγικές σχέσεις και όχι σεξουαλικές.
Λέει ο π. Ε. Τρικαμηνάς :‘‘Το Μυστήριο είναι έγκυρο και θα πας για γάμο σε αυτούς που μνημονεύουν τους Οικουμενιστές Επισκόπους έως ότου βρεθούν αποτειχισμένοι κληρικοί που κάνουν γάμους"(και για βάπτιση, εξομολόγηση κλπ. ,ΠΛΗΝ Θ. Κ. ).
Στον δέ Ν. Π. από την Αυστραλία, του λέει να πηγαίνει και να Κοινωνάει τα παιδιά του σε μή αποτειχισμένους κληρικούς (και καλά κάνει).
Τώρα ,ο Μοναχός Μακάριος λέει:‘‘Δεν θα κάνεις γάμο σε κληρικούς που δεν καταδικάζουν την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης και μνημονεύουν Οικουμενιστές .Αν δεν βρείς αποτειχισμένο κληρικό που να κάνει γάμους, τότε ,δεν θα κάνεις έρωτα με την μέλλουσα γυναίκα σου(δηλαδή,αν οι αποτειχισμένοι κληρικοί δεν κάνουν γάμους για 5-10 χρόνια και ο διάβολος μας βάζει φωτιά με σαρκικές επιθυμίες,πέντε χρόνια εγώ με την κοπέλα μου πρέπει για να μην πορνεύω να καλογερεύω).
Έχω βίντεο που τα λέει αυτά και κείμενα δικά του(του π. Ε. Τ. )που αποδεικνύουν καθαρά την κατ'οικονομία παραδοχή των Μυστηρίων των κληρικών που μνημονεύουν Οικουμενιστές.

Σιδέρης(Ρούλης) Μπουκτάρης(Νάουσα Ημαθίας )

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν είναι δυνατόν κάθε ανώνυμος να βγαίνει και να γράφει ότι να 'ναι.


"Στον δέ Ν. Π. από την Αυστραλία, του λέει να πηγαίνει και να Κοινωνάει τα παιδιά του σε μή αποτειχισμένους κληρικούς (και καλά κάνει)."

ΨΕΥΔΕΣΤΕ.
Ουδέποτε είπε ο π.Ευθύμιος σε οποιονδήποτε πιστό να πηγαίνει να μεταλαμβάνει στους οικουμενιστές.
Για θυμηθείτε - ή ξαναρωτήστε- μήπως αυτό του το είπε κάποιος άλλος ιερέας και τα μπερδεύετε;

Σας προκαλούμε να μας δείξετε τέτοιο γραπτό κείμενο ή βίντεο.
Φυσικά και ΔΕΝ υφίσταται. Ξέρουμε πολύ καλά τι διδάσκει και τι λέει και σε προσωπικό επίπεδο ο π.Ευθύμιος. Δεν είναι σωστό να διαδίδετε άθελα σας ψεύδη.
Από το σχόλιο σας είναι φανερό ότι μπερδεύετε πρόσωπα και διαδίδετε φήμες ανυπόστατα.

Επίσης τι δουλειά έχει ο μοναχός Μακάριος με τον π.Ευθύμιο;
Γράφετε κάτι, σας απαντάμε, και μετά αναφέρεστε σε άλλον για ακριβώς το αντίθετο.

Οι αποτειχίσεις προέκυψαν μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Λογικό είναι να υπάρχει κάποια αναστάτωση, να μην ξέρουν στην αρχή και οι πατέρες και οι μοναχοί να χειριστούν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Με τη βοήθεια του Θεού σιγά σιγά όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Όσοι έχουμε αποτειχιστεί -μετά τον αρχικό προσωπικό "Γολγοθά"- δοξολογούμε τον Θεό για τις ευλογίες του.

"Έχω βίντεο που τα λέει αυτά και κείμενα δικά του(του π. Ε. Τ. )που αποδεικνύουν καθαρά την κατ'οικονομία παραδοχή των Μυστηρίων των κληρικών που μνημονεύουν Οικουμενιστές. "

Ακριβώς, το ποια μυστήρια είναι έγκυρα και άκυρα ΚΑΝΕΙΣ λαϊκός ή μοναχός ή ιερωμένος δεν έχει την αρμοδιότητα να το πει. Αυτό θα το καθορίσει η επόμενη Ορθόδοξη Σύνοδος, αν ποτέ γίνει. Μέχρι τότε απομακρυνόμαστε από την αίρεση, μετέχουμε στα μυστήρια μόνον όσων έχουν αποτειχιστεί, και όπως γνωρίζουμε από τις προηγούμενες Συνόδους -σε σχέση με το πως αντιμετώπιζαν όσους είχαν πέσει στην αίρεση αλλά μετά είχαν μετανοήσει- ότι έκαναν κατ' οικονομίαν δεκτά τα μυστήρια τους. Δεν μιλάμε λοιπόν για "άκυρα μυστήρια" -είναι αναρμόδιος ο καθένας να το κρίνει αυτό- αλλά για απομάκρυνση από την αίρεση και τους αιρετικούς.Αυτό είναι η αποτείχηση. Να κάνεις τοιχείο ΕΝΤΟΣ της μάντρας (εντός της εκκλησίας), για να προστατευθείς από τους λύκους.

ΥΓ. Σας φαίνεται λογικό σε μια ανάρτηση που έχει βίντεο άλλου μοναχού να θίγεται -με ή χωρίς πρόθεση- πρόσωπα και να διαδίδετε ανυπόστατες κατηγορίες;

Σιδέρης Μπουκτάρης είπε...

Γράφει ο Ιερομόναχος Ευθύμιος Τρικαμηνάς(στον κ. Β. Κερμενιώτη):"Ο όσ.Θεόδωρος ο Στουδίτης μάλιστα δεν εθεωρούσε έγκυρα τα μυστήρια των αιρετικών,ακόμη και κατά την μοιχειανική αίρεση.Το ότι εγώ θεωρώ σήμερα τα μυστήρια των Οικουμενιστών κατ'οικονομίαν ΕΓΚΥΡΑ γίνεται,γιατί σήμερα δεν υπάρχει ο ζήλος και η ακρίβεια των τότε Πατέρων κι εκείνης της εποχής και στους αντιοικουμενιστές και στον λαό,και ως εκ τούτου,αν δεν τα θεωρήσω έγκυρα,απλώς σύγχυσι θα δημιουργήσω και αιχμές προς κατηγορία και μέμψι,ενώ τότε ο διαχωρισμός αιρετικών και Ορθοδόξων ήτο απόλυτος και,δι'αυτό,ήτο φυσικό να μην θεωρούν οι Ορθόδοξοι έγκυρα τα μυστήρια των αιρετικών.Επί πλέον δέ τότε ήσαν και πολλοί οι αντιδρώντες στην αίρεση,οι οποίοι πάντοτε απετειχίζοντο από αυτήν,ενώ σήμερα είναι λίγοι και, αυτοί που αντιδρούν,κατ'ουσίαν συνοδοιπορούν και συνταυτίζονται εκκλησιαστικά με τους αιρετικούς.
Κάτι ακόμη θέλω να επισημάνω,ως διευκρίνισι στο θέμα ,ότι εγώ δεν τελώ τα μυστήρια της βαπτίσεως και του γάμου.Αυτό, αν και θα έπρεπε κατ'αρχάς να σας ευχαριστή,το ότι εφ'όσον εγώ αυτά τα διό μυστήρια δεν τα τελώ και, τρόπον τινά,ΕΠΙΤΡΕΠΩ τους Ορθοδόξους να τα ΠΑΙΡΝΟΥΝ από τους Οικουμενιστές,εν τούτοις,προκειμένου να κατασκευασθούν αιτίες μέμψεως,εθεωρήθηκε και αυτό ως κατακριτέο ζήτημα. Τώρα δηλαδή που ΑΦΗΝΩ τους Ορθοδόξους να ΠΑΙΡΝΟΥΝ(κατ'οικονομία πάντοτε)τα μυστήρια αυτά από τους ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ με κατηγορούν ως να δέχωμαι τον μολυσμό από αυτούς.Αν πάλι τα ετελούσα και δεν επέτρεπα κατ'ακρίβεια στους Ορθοδόξους να τα παίρνουν από τους Οικουμενιστές θα με κατηγορούσαν,ασφαλώς έτι περισσότερο,για τη δημιουργία σχίσματος,δικής μου Εκκλησίας κλπ. Είναι όπως αναφέρει,για άλλη περίπτωσι,ο όσ.Ιωάννης της Κλίμακος ΤΟ ΑΓΚΑΘΙ ΑΥΤΟ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΗΣ,ΘΑ ΣΤΑΘΗ ΟΡΘΙΟ''[Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 ,ιστολόγιο Αποτείχιση και Π. Π. ,Απάντηση προς τον κ. Βασ.Κερμενιώτη,του π. Ευθ.Τρικαμηνά,Β'μέρος].

Τα ίδια λέει και στο βίντεο που έχω(και καλά κάνει και ωραία τα λέει).Για το ότι αφήνει τα παιδιά του Θεολόγου Ν. Π.- από την Αυστραλία-να Κοινωνούν στους κληρικούς που μνημονεύουν Οικουμενιστές(και καλά κάνει),θα το αποδείξω μετά τις εορτές(με σχόλια του κ. Ν.Π. αλλά και Παλαιοημερολογιτώ).

Καλά Χριστούγεννα με αγάπη!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2014/01/blog-post_4587.html

Αγαπητέ "Ρούλη", Ρούλης Μπουκτάρης", "Σ.Μ." και "Σιδέρης Μπουκτάρης" (έχεις αλλάξει όλα αυτά τα ονόματα στα σχόλια της ανάρτησης μας).

1) Δεν είναι σωστό σε μια ΑΣΧΕΤΗ ανάρτηση να ανοίγεις ένα άλλο θέμα, πολύ περισσότερο γράφοντας γενικά και αόριστα κατηγορίες προς πρόσωπα που ποτέ δεν θα μπορέσουν να τις διαβάσουν

2) Ήταν τόσο δύσκολο να βάλεις τον σύνδεσμο στην ανάρτηση του 2014; Αντί να γράφεις υπονοούμενα;

3) Όλα όσα διαβάσαμε από το κείμενο απάντηση του π.Ευθυμίου μας ακούγονται απόλυτα λογικά. Εξηγεί το πρόβλημα της κατάστασης τότε (2014). Ακολούθησε η ψευδοσύνοδος (2016) και βοήθησε κάθε πιστό να αναλάβει τις ευθύνες του. Πλέον η αίρεση του οικουμενισμού απέκτησε "συνοδική" βούλα.

4) Τελικά από όλα τα υπονοούμενα - συκοφαντίες που γράφατε, που ο ίδιος αποδέχεστε ως σωστά, απέμεινε η τελευταία παράγραφος -συκοφαντία σας. Αυτό που χαρακτηρίσαμε συκοφαντία εξ αρχής. Θα το αποδείξετε μας λέτε (ο ανώνυμος που άλλαξε 4 φορές όνομα) μετά τις γιορτές.
Ε τότε να μην γράφετε κάτι χωρίς αποδείξεις. Αλλιώς πρόκειται περί ξεκάθαρης συκοφαντίας.

5) Το τι πρεσβεύει ο π.Ευθύμιος το γνωρίζουμε και το ακούμε από τον ίδιο τόσα χρόνια. Το αν προέτρεπε ή όχι τον αποτειχισμένο από την Αυστραλία να κοινωνάει, επίσης το ξέρουμε. Κάποια στιγμή καλό είναι να αποκτήσετε αξιοπρέπεια.

Σιδέρης(αποτειχισμένος από το 2000) είπε...

1) Δεν έγραψα κατηγορίες για κανέναν.
2) Έγραψα το σημείο που μας ενδιαφέρει και δεν έγραψα υπονοούμενα.
3) Δεν εξηγεί το πρόβλημα της τότε κατάστασης.Στο βίντεο που έχω-που είναι μετά την Ψευδοσύνοδο-λέει καθαρά ότι και μετά την Ψευδοσύνοδο της Κρήτης τα μυστήρια των Οικουμενιστών είναι έγκυρα και οι αποτειχισμένοι μπορούν κατ'οικονομία να τα παίρνουν από αυτούς(και μετά την Ψευδοσύνοδο)μέχρι να βρεθούν αρκετοί αποτειχισμένοι κληρικοί.
Ο π. Ευθύμιος αποτειχίστηκε το 1995(21 χρόνια πρίν την αντίχριστη Σύνοδο της Κρήτης).Δεν λέει κανένας Κανόνας ότι για να αποτειχιστή ένας κληρικός πρέπει η αίρεση να αποκτήσει συνοδική βούλα.Αποτείχιση μπορούσε να γίνει από το 1920(το 1948,1965,1993 κλπ. )!
4) Δεν έγραψα κανένα σχόλιο ανώνυμα.Γράφω:Ρούλης=Σιδέρης,Σιδέρης Μπουκτάρης,Σ. Μ. =Σιδέρης Μπουκτάρης και σ'αυτό το σχόλιο γράφω Σιδέρης.
Γράφω ''μετά τις εορτές''γιατί δεν είναι σωστό ημέρα Χριστουγέννων να γράφω σε ιστολόγια για αυτά τα θέματα.Οι αποδείξεις υπάρχουν,όπως έγραψα,σε παλαιά σχόλια του κ.Ν. Π. (αποτειχισμένου Θεολόγου από την Αυστραλία)και δυο Παλαιοημερολογιτών.
Ένα από αυτά είναι το σχόλιο που γράφει ο κ. Ν. Π. την Πέμπτη11 Αυγούστου του 2016.
Γράφει:"...Παρ'όλα αυτά σου απήντησα στο παρελθόν και σου απαντώ και τώρα:ΔΕΝ ΚΟΙΝΩΝΟ σε Ναούς της Αρχιεπισκοπής,εφ'όσον έχουμε μαζί με τη σύζηγό μου δηλώσει ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ δηλ. διακοπή Εκκλησιαστικής/Μυστηριακής Κοινωνίας.Για τα σοδιά μας όμως ισχύει η κατ'οικονομίαν ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ με την ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ,για αυτό και τα πηγαίνουμε αραιά και τα ΚΟΙΝΩΝΟΥΜΑΙ σε όσους κοντινούς ναούς μας εξυπηρετεί''[Είναι η νεκρική ευκαμψία''δείγμα αγιότητος'',του Ν. Π. Θεολόγου(σχόλιο Ν. Π. ,13 Αυγούστου 2016-2:24 π.μ. )]!
5) Δεν έγραψα ότι προέτρεπε τον κ. Ν. Π. να Κοινωνάει στους Οικουμενιστές αλλά έγραψα ότι έδωσε ευλογία στον κ. Ν. Π. να Κοινωνάει ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ στους κληρικούς της Αυστραλίας(σε σχόλια που διάβασα ,υπάρχουν κόντρες πάνω σε αυτό το θέμα και οι Παλαιοημερολογίτες τα ''βάζουν''με τον π. Ε. Τρικαμηνά [γιατί δεν τους στέλνει στους Γ. Ο. Χ. Αυστραλίας για Θ. Κ. κλπ. ] )!!

Ο π. Ευθύμιος και οι αποτειχισμένοι κληρικοί της Ελλάδας δεν μπορούν να κάνουν βάπτιση γιατί ''το μυστήριο του βαπτίσματος τελείται συγχρόνως με το μυστήριο του χρίσματος το οποίο χρίσμα δεν το τελεί ο ιερεύς,αλλά απλώς το μεταδίδει''!!!


Χριστός Ετέχθη!!!!!!!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΕΓΡΑΨΕΣ


Μα ο πατήρ Ευθύμιος μας στέλνει στην κρατούσα εκκλησία για εξομολόγηση ,γάμο, βάπτιση κλπ. (- Θ. Κ. ) ,γιατί κάνει οικονομία λέει. Έχω και βίντεο που τα λέει αυτά


Σου είπαμε ότι ψεύδεσαι.
Υπάρχουν δεκάδες βίντεο με ομιλίες του π.Ευθυμίου, πέρα από τα βίντεο ξέρουμε πολύ καλά τις πρεσβεύει.
Έγραψες ένα σωρό σχόλια και τελικά ΔΕΝ μας παραπέμπεις σε κανένα βίντεο που να λέει πηγαίνετε να μεταλάβετε ή να εξομολογηθείτε σε ιερείς που μνημονεύουν.

Ή θα μας στείλεις σύνδεσμο στο βίντεο που ισχυρίζεσαι ότι έχεις ή δεν έχει νόημα να κουβεντιάζουμε ατέρμονα.

Μπουκτάρης είπε...

Δεν έγραψα πουθενά ότι ο π. Ευθύμιος αφήνει τον κόσμο να Κοινωνούν στους Οικουμενιστές(το "-Θ. Κ. ''που γράφω σημαίνει ΠΛΗΝ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,εκτός από το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας).
Φυσικά ο π. Ευθύμιος Κοινωνεί και μή αποτειχισμένους(με την προϋπόθεση να μην το έχουν δίπορτο).
Το βίντεο είναι ιδιοτικό(δικό μου)και δεν θέλω να χάσω την αξιοπρέπειά μου.Αν θέλει ο ιστολόγος να το ακούσει,ας έλθει στους Σταγιάτες ή όπου θέλει αυτός(Θεσσαλονίκη κλπ. ).
Ακολουθώ την διδασκαλία του π. Ευθυμίου κατά 98% γιατί ακολουθεί τους Αγίους Πατέρες κατά 98%.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ψυχική και σωματική υγεία

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΓΡΑΦΕΙΣ
"Φυσικά ο π. Ευθύμιος Κοινωνεί και μή αποτειχισμένους(με την προϋπόθεση να μην το έχουν δίπορτο)."

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΡΑ;;;
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;;;
ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ !!!(ΑΡΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ) ΝΕΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ "με την προϋπόθεση να μην το έχουν δίπορτο".
ΑΡΑ ;;; ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΟΡΤΟ;;;
ΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ ΣΩΣΤΑ.
ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΙ.
ΑΡΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΣΟ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΜΕΝΟΥΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΣΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΕΙ ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΧΟΛΙΑ ... ΕΛΕΟΣ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΑΝΑΛΩΣΕΣ ΤΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΔΙΕΛΥΣΕΣ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ,
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΊΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΑΔΕΡΦΈ.

Μπουκτάρης Σιδέρης είπε...

Με την προϋπόθεση να μην το έχουν δίπορτο,δηλαδή να μην Κοινωνούν(να μην ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ)εκεί που μνημονεύονται Οικουμενιστές Ψευδεπίσκοποι!
Αν δεν ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ στους κληρικούς που μνημονεύουν τους Οικουμενιστές,τότε, ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς τους Κοινωνεί(τους ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Σώμα και Αίμα Χριστού) και ας εκκλησιάζονται σ'αυτούς(αυτό που ζητάει,ο π. Ευθύμιος,είναι να μην ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ στους κληρικούς που μνημονεύουν Οικουμενιστές).
Ο Άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης διέκοψε την εκκλησιαστική κοινωνία με τον Άγιο Νικηφόρο αλλά για 3 χρόνια τον μνημόνευε.
Αν ένας λαϊκός δεν ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ στους κληρικούς που μνημονεύουν Οικουμενιστές Ψευδεπισκόπους αλλά εκκλησιάζετε σ'αυτούς,κάνει μερική αποτείχιση.Το ίδιο και όταν ένας κληρικός δεν μνημονεύει τον Ψευδεπίσκοπό του αλλά κοινωνεί με τους κληρικούς που τον μνημονεύουν,κάνει μερική αποτείχιση.Στο εκκλησάκι στην Σουρωτή ήταν και μή αποτειχισμένοι Ορθόδοξοι στην Θεία Λειτουργία(δηλαδή ο π. Ε. Τ. κοινωνεί εκκλησιαστικά και με μή αποτειχισμένους αλλά δεν τους ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ όταν ξέρει ότι το παίζουν σε διπλό ταμπλό).
Ούτε ο κ.Σ. Ζ. από τα Χανιά δεν είναι 100% αποτειχισμένος!
Οι μόνοι που κρατούν την Ακρίβεια στο θέμα της αποτειχίσεων είναι οι ''Ακαινοτόμιτοι''Παλαιοημερολογίτες που δογματοποιούν το Ημερολόγιο.

Γράφει ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς(στον κ. Βασ. Κερμενιώτη):"Για την ακρίβεια λοιπόν, εγώ δεν μεταλαμβάνω,όχι όσους δεν είναι αποτειχισμένοι,αλλά όσους πηγαίνουν και μεταλαμβάνουν εκεί όπου μνημονεύονται οι αιρετικοί Οικουμενιστές Επίσκοποι''.

Καλήν ημέρα.

Στυλιανός είπε...

Είπε ο κ. Σιδέρης
"Οι μόνοι που κρατούν την Ακρίβεια στο θέμα της αποτειχίσεων είναι οι ''Ακαινοτόμιτοι''Παλαιοημερολογίτες που δογματοποιούν το Ημερολόγιο."

Ο αγών των ΓΟΧ δεν ανάγει σε δογματικό θέμα το εορτολόγιο (και όχι ημερολόγιο όπως λανθασμένα αναφέρετε) αλλά την ενότητα της πίστεως που είναι ο κοινός εορτασμών των ορθοδόξων χριστιανών, που διεσπάσθει με την μονομερή αλλαγή από την εκκλησία της Ελλάδας το 1924, ενώ το 1923 είχε βγάλει εγκύκλιο ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής λόγο οτι θα κατέστη ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ. Τώρα το ότι σήμερα έχουν μάθει οι πιστοί να έχουν κοινωνία με άλλες εκκλησίες του πατρίου και να λένε δεν πειράζει, αυτό ειναι μια ανωμαλία που δεν μπορούν πολλοί να το καταλάβουν. Επίσης η εισαγωγή του νέου εορτολογίου ειναι και το πρώτο παιδι του οικουμενισμού όπως αναφαίρει και ο πατήρ Γεώργιος Αγγελακάκης πους δεν ανήκει σε καμία παράταξη ΓΟΧ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς κ.Σιδέρη:
Γράψατε:
",τότε, ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς τους Κοινωνεί(τους ΜΕΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Σώμα και Αίμα Χριστού) και ας εκκλησιάζονται σ'αυτούς (στους οικουμενιστές εννοείτε)"


Μία ακόμη φορά ΨΕΥΔΕΣΤΕ.
ΟΥΔΕΠΟΤΕ είπε ο π.Ευθύμιος να εκκλησιάζεστε στους οικουμενιστές αρκεί να μην μεταλαμβάνετε.

Αρκετά λοιπόν,
Σας δώσαμε την ευκαιρία να πείτε την άποψη σας.
Εφόσον συνεχίζετε πεισματικά να διαστρεβλώνετε την αλήθεια συκοφαντώντας, δεν νομίζουμε ότι έχει νόημα η συνέχιση της συζήτησης μαζί σας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Στυλισνό:

Η Α΄ Οικουμενική αποφάσισε για το Πάσχα κι όχι για το Ημερολόγιο!
https://paterikiparadosi.blogspot.gr/2017/12/blog-post_444.html

Όπως έχουμε ανακοινώσει ΔΕΝ επιτρέπουμε συζητήσεις για το ημερολόγιο σε άσχετες αναρτήσεις.

Για να μην διαγράψουμε το σχόλιο του κ.Σιδερη, και νομίζει ότι τον λογοκρίνουμε, δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε την αναφορά του.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Διαγράφτηκε ένα σχόλιο.
Ο ανώνυμος συντάκτης του αν δεν κατάλαβε γιατί, ας επικοινωνήσει μαζί μας να του υποδείξουμε πως να το διορθώσει αν θέλει να δημοσιευθεί.

Για τελευταία φορά επαναλαμβάνουμε:
ΜΗΝ γράφετε ΑΣΧΕΤΑ σχόλια αναφέροντας ότι θέμα σας απασχολεί (ή για ότι άσχετο θέμα θέλετε να προβάλετε την άποψη σας).
Κάθε ανάρτηση έχει θεματική.

Στυλιανός είπε...

Γνωρίζω αγαπητέ οτι η πρώτη οικουμενική εστιάσε την απόφαση στο πασχάλιο, αυτο δεν σημαίνει όμως οτι δεν διέσπασε την εορτολογική ενότητα των ορθοδόξων. Αλήθεια αν πάτε στις 7 Ιανουαρίου στο άγιον όρος ή στην Ρωσία τι θα γιορτάσετε;
Αυτα καλά Χριστούγεννα να έχουμε και ευλογημένη χρονιά στο δύσκολο 18.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.