" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Γιατί σταμάτησαν οι διαμαρτυρίες στο ΑΚΡΟΠΟΛ; Σχόλιο - Απάντηση μας.

Απο την μέρα που έκαναν ντού οι αναρχικοί, οι διαμαρτυρίες στο Ακροπόλ σταμάτησαν.

Εκεί πού έπρεπε να μαζευτούν οι χριστιανοί απο παλαιό και νέο επί τούτω.....
αντί αυτού μαζεύονται 5 άτομα στην καλύτερη περίπτωση, όπως χθές για παράδειγμα.

Οσο για τα ορθόδοξα αγωνιστικά ιστολόγια, το έχουν κάνει γαργάρα το θέμα.
Ο Χριστός βλαστημείται και οι χριστιανοί αγωνιστές [που λέει ο λόγος] σφυρίζουν αδιάφορα.

Ο γράφων Ιερεύς και οι 3 λαικοί θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν έξω απο το Ακροπόλ, [δεν μπορώ να ανεβαίνω από ****** (αναφέρεται η πόλη) σε όλες τις παραστάσεις, για οικονομικούς λόγους] μόνο και μόνο για να εμπεδώσουν όλοι οι σατανοκίνητοι, ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι που στέκονται κάτω από τον Σταυρό του Κυρίου - όπως συνέβει τότε, έτσι συμβαίνει και τώρα .....τίποτα δεν άλλαξε.Είναι ΝΤΡΟΠΗ 
 οι αναρχικοί και όλοι οι σατανάδες να μαζεύονται για τα «πιστεύω τους» να ομολογούν τον πατέρα τους τον διάβολο βλαστημώντας τον Χριστό και οι χριστιανοί να έχουν εξαφανιστεί απο τον χάρτη.
Ειναι ΝΤΡΟΠΗ να μην έχουν κατέβει οι Μοναχοί απο το άγιον όρος.
Είναι ΝΤΡΟΠΗ να μην έχουν έρθει επίσημα οι κληρικοί απο όλες τις παρατάξεις γοχ με τις ενορίες τους, ενω έχουν ενημερωθεί.

....κατά τ’ άλλα ονειρεύονται πως θα πολεμήσουν τον αντίχριστο....


Εμείς πρώτα ο Θεός θα ανέβουμε την επόμενη Παρασκευή.
Οσοι πιστοί
scripta manent πηγή


Σχόλιο:
Κατ αρχήν συμφωνούμε στην διαπίστωση. Οι ορθόδοξοι πιστοί -όπου κι αν ανήκουν εκκλησιαστικά: νέο, ΓΟΧ, αποτειχισμένοι του νέου- αντιμετώπισαν το θέμα με απίστευτη αδιαφορία.


1. το νέο πρότυπο: Χριστιανός "Ζόμπι"

Το προφίλ του καλοντυμένου "καλού χριστιανού" με το οποίο μεγαλώσαμε, που δεν φωνάζει, που δεν διαμαρτύρεται, που δεν αντιδρά, του χριστιανού "ζόμπι" που πηγαίνει μόνον σε ακολουθίες και σε ομιλίες, έγινε η παγίδα μας: Ζωντανοί νεκροί. 
Στις μέρες μας βάζουμε τον πνευματικό ή την ομάδα στην οποία ανήκουμε πάνω από τον Θεό. 

Αν ο πνευματικός τους, ο "γέροντας" τους (όπως κακώς θέλουν να τον αποκαλούν) τους  ευαισθητοποιούσε και τους παρότρυνε συνεχώς να πάνε να διαμαρτυρηθούν, και πρώτος πήγαινε ο ίδιος μπροστά, ίσως να ξυπνούσαν. 


Το δεύτερο αίτιο είναι ότι γενικά γίναμε "νερόβραστοι" πιστοί. Μεγαλωμένοι στην "οικονομία" και στο "δεν πειράζει". Ανίκανοι να αντιδράσουμε, ανίκανοι να αντισταθούμε.


Αν όμως είχε υποστεί μία αδικία το παιδάκι μας, την άλλη μέρα το πρωί θα παίρναμε το αεροπλάνο ή το λεωφορείο και θα είμασταν στο Υπουργείο. Θα κινούσαμε "Θεούς και δαίμονες". Τηλέφωνα και γνωριμίες για να πετύχουμε το σκοπό μας. 
Για τον Θεό μας; Τίποτε τσιμουδιά. 
Τον βλασφημούνε δημόσια και αντί να αντιδράσουμε κλείνουμε τα αυτιά μας.


Πόσοι "χριστιανοί" δεν έγιναν εισαγγελείς; Είδατε κανέναν από αυτούς να αντιδράει; Να ζητάει ανακρίσεις για το θέμα; Κοιτάνε μόνον την προσωπική τους ανέλιξη. Λες και όταν φύγουν από τον κόσμο αυτό θα τους ρωτήσει ο Θεός σε ποιο βαθμό έφτασαν. 
Ο "χριστιανός" σήμερα κοιτάει να μαζέψει τίτλους και πτυχία.
2. Οι λίγοι πιστοί που συνεχίζουν να κρατούν "Θερμοπύλες"
Σε κάποιες περιπτώσεις η υποχώρηση είναι κίνηση τακτικής. 
Όταν διαπιστώνεις ότι ο εχθρός είναι πολυάριθμος και δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις κατά μέτωπον, τότε καλύτερη λύση είναι ο ανταρτοπόλεμος. 
Χτυπάς όποτε κρίνεις εσύ σκόπιμο και "εξαφανίζεσαι". Επιλέγεις εσύ τον τόπο και τον χρόνο. 
Αυτό για τα παλικάρια που συνειδητά επέλεξαν επιλεκτικά να παραβρίσκονται, όπως αυτά του π.Κλεομένη.

Αντρίκια θέλουμε να ρωτήσουμε όλους σας :
Πότε κάποιος ιερέας, 
πότε ο πνευματικός σας, 
σας είπε ότι η σαρακοστή είναι ΑΛΑΔΩΤΗ νηστεία (εκτός σαβ/κου);

Πότε σας έδειξε πως γίνονται οι ΕΔΑΦΙΑΙΕΣ μετάνοιες;Ο μοναδικός μοναχός -εκτός από τον πατέρα Κλεομένη- που έτυχε να μας το δείξει, ο
π.Μωυσής εκ Πρεβέζης, τους τελευταίους 3 μήνες βρέθηκε 3 φορές στο δρόμο. Κυριολεκτικά στο δρόμο, όχι μεταφορικά. 

Και γι ' αυτό φρόντισαν ρασοφόροι (η κακία τους ξεπερνά την κακία και την πονηριά των λαϊκών).
Αντί να τον επαινούν τον συκοφαντούν, τον "λασπώνουν", τον καταδιώκουν (τόσο οι δεσποτάδες (μέσω των "πνευματικών" που ελέγχουν τους λαϊκούς)  όσο και αποτειχισμένοι "αδερφοί" του .. που μια χαρά έμαθαν να συμβιβάζονται)


Το θυμίζουμε λοιπόν (μετά 32ο λεπτό):

https://youtu.be/svRvqVX2PgE


Γι αυτό λοιπόν υπάρχουν ΓΟΧ 
(υπήρχαν, στείλαμε εμαιλ και τους τηλεφωνήσαμε και στην σύνοδο τους για την βλάσφημη ταινία και ΟΥΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ δεν πήραμε, εκεί κατάντησαν οι ΓΟΧ, με την μισθοδοσία εξαγόρασαν τους παπάδες του νέου, με την νομοθεσία για τα θρησκευτικά σωματεία εξαγόρασαν την σιωπή των ΓΟΧ)
Γι αυτό υπάρχει ο ΠΑΤΕΡΑΣ Κλεομένης.
Γι αυτό υπάρχει ο μοναχός ο π.Μωυσής.

Γιατί ΕΣΕΙΣ
νερώσατε το κρασί σας.
Γι αυτό τώρα τους λοιδορείτε και τους καταδιώκετε.


ΥΓ. Τελείως πληροφοριακά, αναρχικοί ΔΕΝ πηγαίνουν πλέον στο ΑΚΡΟΠΟΛ. Όπως ειδοποιηθήκαμε, την περασμένη Τετάρτη πήγαν 7-8 αποτειχισμένοι αδερφοί -του νέου του π.Ε.- και διαμαρτυρήθηκαν μόνοι τους. Η ΕΛ.ΑΣ. τους υποχρέωσε να απομακρυνθούν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΠΟΙΟΣ (ΕΛΛΗΝΑΣ) ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΜΚΑ; ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ πιστεύω

Στυλιανός είπε...

Εγω που ακολουθώ εδω και χρόνια το πάτριο μας εχουν ενημερώσει για το θέμα της νηστείας και για πολλά θέματα που στο νέο δεν γνωρίζουν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Στυλιανό:
Σας ενημέρωσαν και για την παράσταση στο Ακροπολ με προτροπή για να πάτε;
Μάλλον όχι έτσι;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΠΟΙΟΣ (ΕΛΛΗΝΑΣ) ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΦΜ ΚΑΙ ΑΜΚΑ; ΕΠΙΣΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ πιστεύω

Για τον π.Μάξιμο και για όποιον άλλον παριστάνει τον προφήτη βάζοντας ημερομηνίες -πολύ περισσότερο αναγγέλλοντας την δευτέρα παρουσία, δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε.

Για το ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, προφανώς είναι μια θέση του ιδίου του π.Κλεομένη.
Ναι οδηγούμαστε ταχέως στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην αχρήματη κοινωνία και στο χάραγμα αλλά όλα αυτά είναι προστάδια του και όχι το τελικό χάραγμα. Καλό είναι όσο μπορούμε να αντιστεκόμαστε αλλά δεν "σφραγιζόμαστε" κυριολεκτικά με αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ο πάτερ κλεομένης δεν κοινωνάει όσους έχουν αφμ αμκα και οτιδήποτε ηλεκτρονικό ακόμα και κινητό τηλέφωνο
Δικαίωμά του, αλλά καλό είναι να το ξέρετε
πληροφοριακά

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εσύ που τα ξέρεις όλα αυτά; Είσαι πνευματικοπαίδι του;! Ή σε προσκάλεσε να συλλειτουργηθείς μαζί του και παραξηγήθηκες που δεν σε κοινώνησε;

Μάλλον κάποιοι αντιδράτε κατηγορώντας, δυστυχώς αδυνατώντας να αντιληφθείτε την ουσία: Καταντήσαμε στην ορθόδοξη Ελλάδα να μην έχουμε άλλο αποκούμπι πέρα από απειροελάχιστους πατέρες μετρημένους στα δάκτυλα. Ορθόδοξος λήθαργος.

Ανώνυμος είπε...


https://youtu.be/e5gKPn_4N50

Ο π.Κλεομένης στο 8:40 με 9:16 λέει ότι θα βαπτίσει όσους δεν έχουν κάρτες κλπ
Δηλαδή αν έχεις ΑΦΜ ή κινητό μένεις αβάπτιστος και ακοινώνητος από τον π.Κλεομένη και πας για την κόλαση ντουγρού...

Στυλιανός είπε...

Ενημέρωσαν και ενημερώνουν γενικά για οτι γίνετε στην Ελλάδα δεν ειναι μόνο η παράσταση το μείζον θέμα στην Ελλάδα, αλλά το ανέφεραν σαν γεγονός. Πάντως θεωρώ μείζονα τα θέματα νηστείας, εορτολογίου, και άλλον καινοτομιών που έχει εισάγει η κρατούσα εκκλησία εδώ και 90 χρόνια. Κάποιοι παλεύουν από τότε. Κάποιοι βγήκαν τώρα και έγιναν βασιλικότεροι του βασιλέως. Λίγη ηρεμία προσευχή και ταπείνωση, είναι και οι μέρες δύσκολες.

Ανώνυμος είπε...

Μου φαινεται οτι καποιοι θελουνε να δικαιολογησουνε την σταση τους (την απουσια τους δηλαδη) ή την αφωνία του πνευματικου τους (συγνώμη, του φωτισμένου Γεροντα) για αυτα τα θεματα και χανουνε την ουσια, δηλαδη την ελλειψη αντιδρασης απεναντι στην βλασφημια, περνωντας κοσκινο τον Πατερ Κλεομένη, με τα καλά και τα περίεργά του, λες και το θεμα μας είναι ο Πατερ Κλεομένης
Σε αλλα θεματα, μολις τους προτρεψει ο Γεροντας, θα ακολουθησουνε, χωρις να περασουνε τιποτα απο κοσκινο, ούτε να θέσουνε ως όρο ολοι οι συμμετεχοντες να εχουνε συνταυσιση αποψεων
Όποιος δεν θελει να ζυμωσει όχι μονο θα κοσκινιζει πολυ καιρο αλλα θα γινεται κι επιζημιος για να "καλυφθεί"

Σταύρος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στυλιανέ δεν είναι τυχαίο που κάποιοι (που κρατάνε δεσποτικές ράβδους) θέλουν τον πιστό μόνον ως ντεκόρ στην εκκλησία (στο νέο, οι δικοί μας δεσποτάδες δεν τον χρειάζονται ούτε ως ντεκόρ, κάνουν και προβάλουν στα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων τα "λαμπρά" τους συλλείτουργα και τους εσπερινούς και μόνοι τους!).

"Λίγη ηρεμία προσευχή και ταπείνωση, ..." και ΟΜΟΛΟΓΙΑ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Στον ανώνυμο που επιμένει να διυλίζει τα βίντεο του π.Κλεομένη μπας και βρει κάτι μεμπτό:
Ο π.Αγουστίνος Καντιώτης, προκειμένω να βοηθήσει πνευματικά τους πιστούς που κάπνιζαν, για να κόψουν το τσιγάρο, μετά από τόσα που τους είχε πει, έφτασε να πει κ αυτό:
Όποιος κόψει το τσιγάρο, νηστέψει από τσιγάρο, ακόμη κι αν δεν νηστέψει από φαγητά, ας έρθει να τον κοινωνήσω.

Φυσικά ο ευλαβής αυτός ασκητής επίσκοπος ΔΕΝ επεδίωκε να καταργήσει την νηστεία αλλά να βοηθήσει τους πιστούς να κόψουν το πάθος τους.
Ας μην κολλάμε λοιπόν στις εκφράσεις που χρησιμοποιεί κάποιος που πονάει για το κατάντημα μας και μάταια προσπαθεί να μας ξυπνήσει.

Ανώνυμος είπε...

Παιδαγωγέ, σε ευχαριστώ για την απάντηση
γιατί αυτό ακριβώς έγραψα κι εγώ.
Ο π. Αυγουστίνος είπε να έρθετε να σας κοινωνήσω, (ενω δεν θα έπρεπε), ενώ ο π. κλεομένης είπε δεν σας κοινωνάω, γιατί το αφμ και το κινητό και το αμκα σε παει στην κόλαση.

Η πλάνη και ο πλανεμένος είναι χειρότεροι απο αιρετικούς.
(Εξαιρούνται όσοι πιστεύουν ότι το αφμ και το καρτοκινητό σε πάνε στην κόλαση).
καλό υπόλοιπο σαρακοστής

Ανώνυμος είπε...

Ξεχασα να γράψω οτι αυτό το λένε οι άγιοι και όχι εγω.
{ο πλανεμενος ειναι χειρότερος απο αιρετικό}

Να λείπει τέτοια αφύπνιση, που σε σκοτίζει από άλλη μεριά.
Αυτή είναι η γνώμη μου τέλος πάντων, δεν υποχρεώσαμε να την δεχθείτε.
Το βίντεο ήταν πρός απόδειξη
και πάλι καλό υπόλοιπο σαρακοστής,
χαίρετε

Ανώνυμος είπε...

Καποιοι παλεψαν, αντιμετωπιζοντας απανθρωπους διωγμους και καποιοι αλλοι αναδείχθηκαν κι ανηλθαν σε "αξιωματα" προβάλλοντας εκεινων τα εργα (γιατι οι ιδιοι δεν εχουνε να επιδειξουνε σχεδον τιποτα, αντιθετως αρκετα σοβαρα παραστρατηματα σε θεματα Πιστεως, για τα οποια πρεπει επιτελους να δωσουνε λογο...καθως τοσες σχετικες, επωνυμες καταγγελιες μενουνε αναπαντητες)
Τα οποια εργα και τους αγωνες των Πατερων μας εκεινοι σημερα δυσφημουν και αναιρουν (εδω και δεκαετιες με τις δικες τους ενεργειες, φιλαυτιες, φιλαρχιες κι εγωϊσμους φτασαμε να εχουμε τοσα Σχισματα), καθως σημερα που πολεμουμαστε απο δεκαδες πλευρες εκεινοι ειναι απλά "αλλου"
Κι ακομα περιμενουμε το περιφημο διαβημα διαμαρτυριας της Ι.Συνοδου προς τους κυβερνωντες, προθεση που ανακοινωθηκε ενα μηνα μετα την εναρξη των παραστασεων. Κατι που θα τους κανει να βαλουνε την ουρα στα σκελια, κατι σαν τα διαβηματα απεναντι στους Τουρκους...
Για ενα μηνα σαν να μην υπηρχε το θεμα (κι ακομα το ιδιο ισχυει). Και φτασαμε να δινουμε εμεις οι λαϊκοι ανακοινωσεις για ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαμαρτυρια σε Ιερεις κι εκεινοι να μην τις διαβαζουνε απο αμβωνος. Είναι μονο για να συμμετεχουμε, ως κομπαρσοι, σε πολιτικά "ορθες" εκδηλωσεις που θα διοργανωσουνε αλλοι, καθως το θρησκευτικο νομοσχεδιο (στο οποιο υπαγομαστε στους ετεροδοξους...) οδηγησε στην φίμωσή μας, καθως απαγορευει την "διασάλευση" των νομων (βλεπε αντιρατσιστικο) και της ταξης. Και το περιεργο ειναι οτι με το μεγαλο ζηλο τρεξανε οι Επισκοποι μας να υπαχθουνε σε αυτο, ενω τόσα χρονια ειμασταν αναγνωρισμενοι απο τα πιο επισημα χειλη ως Ορθοδοξοι, κατηγορωντας (από αμβωνος) ως οργανα του διαβολου (περαν των αλλων κοσμητικων...) οσους ειχανε αντιρρησεις και συμβουλευανε για το αντιθετο. Κι υπαρχουνε και χειροτερα παραπτωματα απο το Θ.Ν., βλεπε π.χ την επικινδυνη 'αντιχριστολογία"-βλασφημια Κυπριανιτων απο το επισημο site τους για δηθεν συμβολικο - πνευματικο σφραγισμα...Μακαρι να ειχανε τον ιδιο ζηλο σε αλλα θεματα, οταν τα παντα γυρω μας καταρρεουνε...εκει συμβουλευουνε για προσευχη και μετανοια, να μην μιλαμε.

Επρεπε να ειπωθουν αυτα αδελφοί γιατι τα πραγματα ειναι στο απροχωρητο. Κι ελπίζουμε σε σχετικες πρωτοβουλίες Ιερωμενων και Μοναχων...

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Για να ειμαι ακριβεστερος, θα πρεπει να πω οτι δεν συμφωνουνε ολοι οι Επισκοποι, ειδικα οι γηραιότεροι, ουτε για το Θ.Ν ,ούτε για "αντιχριστολογία" Κυπριανιτων (και συνεπακόλουθά της, καθως ήδη οι ξενοι Ιερεις της Αρχιεπισκοπης πηρανε την καρτα-αδεια παραμονης με τσιπακι, κατόπιν ευλογίας), ούτε για αλλα θεματα, αλλα προς το παρον δυστυχως σιωπουν. Δεν αγωνιζονται για τοσο σοβαρα ζητηματα, ασχέτως αν επιβαλλονται οι αποψεις συγκεκριμενων, οι οποίοι εχουνε την πλειοψηφια
Αναμενουμε πρωτοβουλιες γενικοτερα...

Σταύρος

Πρόσκου ελλη είπε...

Προς το ιστολόγιο παιδαγωγός θα ήθελα να διευκρινίσω κάτι δεν είναι μόνον ο πατέρας κλεομένης και ο πατέρας Μωυσής εσείς αδικείτε κάποιους άλλους πατέρες που βγήκανε εδώ και πάρα πολύ καιρό αμέσως μετά το Κολυμπάρι δεν θα αναφέρω το όνομά τους το μόνο που μπορώ να σας πω είναι από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε κοντά τους του μας είπε αλάδωτη νηστεία να κρατάμε όλες τις νηστείες να έχουμε προσευχή κανόνες όλα με τη σειρά όμως εσείς μιλάτε μόνο για τον πατέρα μωυσή και τον πατέρα Κλεομένη να είστε αντικειμενικοί και να να βοηθήσετε τους πιστούς να αγωνίζονται και να σέβονται τον αγώνα του κάθε ιερέως αποτειχισμενου Ελπίζω να το αναρτήσετε καλόν αγώνα καλή φώτιση καλή Σαρακοστή

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"... αδικείτε κάποιους άλλους πατέρες που βγήκανε εδώ και πάρα πολύ καιρό αμέσως μετά το Κολυμπάρι"

1) Αλάθητοι δεν είμαστε. Σε κάθε ανάρτηση μας τονίζουμε κάτι. Συχνά σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι πρέπει, ακριβώς για να προβληματίσουμε και για να ταρακουνίσουμε συνειδήσεις.

2) Στηρίξαμε όσες αποτειχίσεις πατέρων ήρθαν σε γνώση μας. Αυτό οφείλαμε και αυτό κάναμε. Πληροφορούμαστε κι εμείς εκ των υστέρων και για άλλους πατέρες, μοναχούς, μοναχές κλπ, χωρίς όμως να ξέρουμε αν θέλουμε να το προβάλουμε αφού δεν έχουμε λάβει σχετική επίσημη ενημέρωση. Οι δεσποτάδες, η Νέα Τάξη είναι πανίσχυρη και πολλές φορές μια δημοσιοποίηση ενός θέματος μπορεί να κάνει κακό.

3) Αν γνωρίζετε βίντεο - ομιλίες κάποιων από αυτούς που πραγματικά βοηθούν τον λαό μας να μετανοήσει, τις αναμένουμε, είτε ως σχόλιο εδώ είτε στο εμαιλ μας, για να τις προβάλουμε.
Εμείς κήρυγμα για αλάδωτη νηστεία και εδαφιαίες μετάνοιες, είχαμε χρόνια να ακούσουμε.

4) Επειδή συνεχίζει -πιθανόν ο ίδιος ανώνυμος- να επιμένει για τον π.Κλεομένη, αναγκαζόμαστε να ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ μία ακόμη φορά: Μπορεί να υπερβάλει, μπορεί να λέει και πράγματα που είναι λάθος (πχ βλέπει το 666 σε κινητά κλπ), αλλά δείξτε μας κάποιον που τόλμησε να τηρήσει και να διδάξει στο λαό ξεχασμένες αλήθειες της ορθόδοξης παράδοσης μας, που τόλμησε να φτάσει -αν και χωρίς χρήματα- να βρεθεί έξω από το Αριστοτέλειον στην Θεσσαλονίκη και έξω από το Ακροπόλ στην Αθήνα, που τόλμησε να κάνει ομολογία στους δρόμους, όπως ένας Διογένης.

5) Αντίστοιχα, παρά τις διώξεις, ο π.Μωυσής, καλεί με τις ομιλίες του -οι περισσότερες δεν ξεκίνησαν καν, βρήκαν τρόπο να πάρουν το χώρο πριν καν ξεκινήσει, άλλες διακόπηκαν στη μέση- τον λαό να μετανοήσει και τον συμβουλεύει σχετικά πνευματικά. Παράλληλα με τις προφητείες που αναφέρει -στηριζόμενος σε αγίους- προετοιμάζει για τα δεινά αλλά και δίνει ελπίδα για αναλαμπή της ορθοδοξίας, πριν περάσουμε στα χρόνια του Αντιχρίστου.

6) Φυσικά και δεν απορρίπτουμε τους υπόλοιπους αποτειχισμένους πατέρες. Αλίμονο. Επισημαίνουμε όμως την απουσία τους από τις διαμαρτυρίες έξω από το θέατρο και ότι άλλο κατά τη γνώμη μας χρειάζεται ...

Ο Οικουμενισμός είναι παντού. Και τυφλοί το βλέπουν.
Δεν χρειαζόμαστε άλλα επιχειρήματα για να τραβήξουμε τον κόσμο στο σωστό δρόμο της απομάκρυνσης από την αίρεση αλλά μετάνοια, ασκητικό φρόνημα, αυταπάρνηση και απόλυτη εμπιστοσύνη στον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Oι Γοχ ειναι αιρετικοι και σχισματικοι. Εφτιαξαν δικη τους εκκλησια επομενως δεν βοηθουν στην αφυπνιση, ισως μονο σε καποια κομματια που υπενθυμιζουν καποια πραγματα στους πιστους. Αυτο γενικα για τους γοχ. Το θεμα μας δεν ειναι οι γοχ αλλα οπως λεει κι ο αρθρογραφος η υπνωση των πιστων.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Oι Γοχ ειναι αιρετικοι ..."

Οι αδερφοί μας ΓΟΧ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ. Δογματικά δεν διαφέρουμε απολύτως σε τίποτε.Ναι ήταν λάθος που έκαναν Σύνοδο αλλά τα λάθη με τη βοήθεια του Θεού διορθώνονται.

Αντιθέτως οι θεατρίνοι που μνημονεύουν στην Θεία Λειτουργία που πηγαίνεις άλλαξαν το Πιστεύω που αναφέρεται "Εις ΜΙΑΝ", και αναγνωρίζουν τις αιρέσεις ως "εκκλησίες".
Και η αίρεση είναι ΣΚΟΤΑΔΙ, θολώνει το μυαλό και δεν μπορείς μετά να δεις την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Εδω φαινεται οτι επεκταθηκαν οι κρατησεις μεχρι 01/04 (Κυριακή των Βαϊων) από 25/03 που ητανε προηγουμενως
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatroakropol/jesuschristsuperstar/
Φαινεται οτι θα αληθευουνε οι αρχικες πληροφοριες για 64 παραστασεις μεχρι 29 Απριλιου, απλά στη λίστα κρατησεων δεν φαινονται ολες οι ημερομηνιες
Οταν προσπαθουνε εδω και χρονια να το δειξουνε στην tv τη Μεγαλη Βδομαδα, θα κολώσουνε να το παιξουνε στο θεατρο ;

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

σχετικα με τον π. μωυση ... επειδη εχετε επικοινωνια , η θεια κοινωνια είναι ισαξια με την νοερα προσευχή ;; ναι ή οχι ;; τι διαφορα έχει με την χριστιανική οργανωση ειρήνης;; γιατι αυτα που λεει σαν αυτο μου θυμίζει ... τον σεβομαι αλλα πρέπει να επιστρέψει στο κελί του .

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Το κελί του π.Μωυσή βρίσκεται στο μοναστήρι του στην Πρέβεζα.
Από εκεί εκδιώχθηκε και στο έγγραφο εκδίωξης αναφέρεται η αιτία της εκδίωξης του.

2) Στο μοναστήρι της Αγ.Παρασκευής όπου φιλοξενήθηκε για 11 περίπου μήνες, ουδέποτε τον έγγραψαν στο μοναχολόγιο τους, επειδή αυτή την εντολή πήραν από την μητρόπολη φλωρίνης.

3) Για τη νοερά προσευχή έχουμε ήδη απαντήσει,μέσω του Αγίου Νικοδήμου

4) Δείτε όλα τα παραπάνω στην ενότητα μας "Δίωξη π.Μωυσή (εκ Πρεβέζης)"

Ανώνυμος είπε...

Ακατήχητα άβουλα πρόβατα που θεωρούν πως ο γέροντας είναι πιο πάνω και από την συνείδηση τους, όταν αυτή τους μαρτυρεί την αλήθεια, την οποία απορρίπτουν για χάρη του οικείου τους προσώπου.

Η αίρεση της αδιάκριτης υπακοής στο πρόσωπο του πνευματικού.
Ο Γεροντισμός (ο γέροντας) είναι αλάνθαστος.
Παπικός δάκτυλος για την καθυπόταξη των άβουλων "χριστιανών" στο θέλημα των Σιωνιστών που εισήλθαν στα διοικητικά κέντρα της Εκκλησίας, ακόμα και των μονών, για να καταστείλουν κάθε μορφή αντίστασης στην αίρεση του Οικουμενισμού.

Ο Μωυσής δεν πρόκειται ποτέ να κάνει υπακοή σε πρόσωπα που δεν ακολουθούν την ακρίβεια του θελήματος του Θεού, ακόμα και αν έχουν κύρος πνευματικό.

Όποιος δεν καταλαβαίνει τι λέω στους λόγους μου, φυσικό είναι να πείθεται από την Κατίνα της γειτονιάς, πόσο μάλλον από ένα ρασοφόρο.

Όσο αναφορά για το κελί μου, την απάντηση ας την πάρουν από τον ίδιο τον Κύριο, στου οποίο τα χνάρια περπατώ :
" Ο δε Υιός του ανθρώπου ουκ έχει που την κεφαλή κλίνη".

π.Μωυσής

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.