" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

"Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με σύνδρομο DOWN" σήμερα. Μια σχετική ταινία "ΑΠΛΩΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ" μικρού μήκους που ΑΞΙΖΕΙ να δείτε !!!!


Τη στιγμή που ένα σωρό ζευγάρια -ανάμεσα τους και αρκετά που παριστάνουν  τους "χριστιανούς"- κάνουν "προγεννητικούς ελέγχους

και "αμνιοπαρακέντηση"
(τρυπάνε δηλαδή με μια μακρυά βελόνα την κοιλιά της εγκύου για να πάρουν δείγμα για να δούνε αν υπάρχει πιθανότητα να έχει το έμβρυο σύνδρομο down.
Επίσημα η πιθανότητα να ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ένα υγιές έμβρυο με την παραπάνω διαδικασία αναφέρεται ως 3%, στην πραγματικότητα -όπως μας εκμυστηρεύθηκαν γυναικολόγοι- είναι γύρω στο 5%! Ένα σωρό αθώα αγέννητα παιδιά ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ, ΧΩΡΙΣ να έχουν απολύτως τίποτε, επειδή οι γονείς τους θέλουν να είναι σίγουροι και να τα υποβάλλουν υποχρεωτικά σε αυτή την επικίνδυνη δοκιμασία..


Συμπέρασμα:
Αν το παιδί ΔΕΝ έχει σύνδρομο DOWN, τότε οι σημερινοί γονείς το αφήνουν να γεννηθεί και σε όλη του τη ζωή βεβαιώνουν ότι "το αγαπάνε".
Αν υπάρχει υπόνοια να έχει, ή για να είναι σίγουροι ότι δεν έχει, προσπαθούν το σκοτώνουν στην κοιλιά της μητέρας του:
Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ της κοινωνίας μας.

Και φυσικά για την "διαγνωστική" αυτή μέθοδο δεν θα ακούσετε να μιλάει κανείς ή σχεδόν κανείς στην επίσημη διοικούσα εκκλησία. Όπως δεν μιλάει για την εξωσωματική γονιμοποίηση και για τόσα άλλα. Ως ιερείς, στους πιστούς, πρέπει να παριστάνουμε τους "καλούς" που τους "αγαπάνε". Τους αγκαλιάζουμε, τους φιλάμε κλπ. Δεν θυμίζουμε στους πιστούς τις αμαρτίες τους (για να έχουμε μεγάλο ποίμνιο...)


Παγκόσμια ημέρα των ατόμων με σύνδρομο DOWN σήμερα (για τις "παγκόσμιες ημέρες" ως θεσμό, που υποκαθιστούν τις εορτές της εκκλησίας μας, στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης, εκφράζουμε φυσικά τις επιφυλάξεις μας).



Αξίζει να δείτε αυτή την υπέροχη ταινία μικρού μήκους:


ΑΠΛΩΣΕ ΤΟ ΧΕΡΙ



έγινε από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Πρέβεζας



Ρίξτε και μια ματιά κι στο πως γυρίστηκε η ταινία !:


ΥΓ.
Δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε εκ βάθους καρδίας τους εκπαιδευτικούς που έγραψαν το σενάριο και έφτιαξαν αυτή την ταινία.
Συγκινητική...
Πραγματικά επαγγελματική δουλειά.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήθη&Έθιμα της Νέας Εποχής της Παγκοσμιοποιήσης.....τα οποία υπέρπροβάλλονται....


http://www.protothema.gr/greece/article/772108/o-vaggelis-egine-andromeda-kai-deihnei-ti-nea-tis-tautotita/

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Που κολλάει το σχόλιο σας με την ανάρτηση για το σύνδρομο down?

Ανώνυμος είπε...

Απολύτως Καμία σχέση ΔΕΝ έχει αλλά είναι σημαντικό επειδή το περνάνε σαν Πρότυπο Ζωής+Συμπεριφοράς ώς δήθεν "Φυσιολογικό"
Jason-Αντιγόνη,Βαγγέλης-Ανδρομέδα,Σεμινάρια Έμφυλων Προτύπων στα Σχολεία εν ολίγοις η Ατζέντας της Παγκοσμιοποιήσης υλοποιείται.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.