" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

1) ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ σε ΕΛΛΑΔΑ και Κύπρο ΑΛΛΑ ... Σχηματίζει με τα χέρια της τον ΑΛΒΑΝΙΚΟ αετό! 2) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αλβανίδα ή βλαχόφωνη (Ελληνίδα) η Ελένη Φουρέιρα; Αναζήτησε κανείς "Αλβανός" την καταγωγή του;


Διαβάσαμε το άρθρο:

1) ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ...
Σχηματίζει με τα χέρια της τον Αλβανικό αετό!
(εδώ, από εδώ)

διαβάζουμε:

"Πρόκληση χωρίς προηγούμενο… Η τραγουδίστρια, που θα εκπροσωπήσει την μαρτυρική Κύπρο «ζήλεψε» τη δόξα των ομοεθνών της ποδοσφαιριστών Εργκούς Κάτσε

σχόλιο ο Παιδαγωγός: Ένας ακόμη αλβανός που έβγαλε άφθονα χρήματα στην Ελλάδα (στον ΠΑΟΚ), ο Κάτσε, διαφημίζει την μπλούζα του τρομοκρατικού UCK. Αλβανικό Κόσοβο (στη Σερβία) και Αλβανική Τσαμουριά (στα ελληνικά μέρη). Δεν φτάνει που μας πήραν τη Βόρειο Ήπειρο, διεκδικούν και άλλα μέρη! "Δώσε θάρρος στον χωριάτη ..." 
.

Άντι Λίλα και Παιτίμ Κασάμι σχηματίζοντας με τα χέρια της τον Αλβανικό αετό! 
σχόλιο ο Παιδαγωγός:Για τον Λίλα, δείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις μας, εδώ 
και για τους δύο (Λίλα και Κασάμι), εδώ και εδώ

Λοιπόν, αρκετά με την πλακίτσα. 
Είναι καιρός να κάνουμε τόσο στη Νίτσα αλλά και σε άλλους ένα μάθημα Ιστορίας.Η Νίτσα που ποζάρει χαμογελαστή βάζει «φωτιά» με το σύμβολο του Αλβανικού αλυτρωτισμού… Δηλαδή με τη νοσηρή ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας που γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη από ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας τα τελευταία χρόνια. Στην περιβόητη «Μεγάλη Αλβανία», οι Αλβανοί υποτίθεται πως διοικούν ένα κράτος που φτάνει νότια μέχρι και την Άρτα, ανατολικά στο Τέτοβο των Σκοπίων και βορειοανατολικά στο Κόσοβο το οποίο έχει αποσχιστεί από την Σερβία.

Και η φωτογραφία της εκπροσώπου της Κύπρου στον 63ο διαγωνισμό τραγουδιού της Εurovision με τον …Αλβανικό αετό φιγουράρει στην επίσημη σελίδα του Eugent Bushpepa που στέλνει η Αλβανία στη Λισαβόνα!

Μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που πριν μερικά χρόνια διέψευδε κατηγορηματικά την Αλβανική καταγωγή της και δήλωνε δημόσια ότι η μητέρα της κατάγεται από το Μέτσοβο και ο πατέρας της έχει …Μεξικάνικες ρίζες! Έγινε μάλιστα έξω φρενών όταν αποκάλυψαν τα ΜΜΕ ότι το πραγματικό όνομά της είναι Eντέλα Φουρεράι (Entela Foureraj), ενώ οι γονείς της λέγονται Kristaq (πατέρας) και Μarjeta (μητέρα) και υποχρεώθηκε να το παραδεχτεί.

Με απλά ελληνικά το κορίτσι που ήρθε πάμπτωχο στην πατρίδα μας με την οικογένειά της σε ηλικία 8 ετών, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και σήμερα είναι διάσημη, οικονομικά ευκατάστατη εξαιτίας της εγχώριας καλλιτεχνικής σκηνής μας ζητάει την … Άρτα με τα Γιάννενα!!!

(...)
Της προτείνουμε μάλιστα για να κερδίσει λίγα ακόμα λεπτά δημοσιότητας να φωτογραφηθεί και με τη φανέλα της αλβανικής παραστρατιωτικής οργάνωσης UCK…
Μπας και με αυτό τον τρόπο πάρει το πολυπόθητο δωδεκάρι από τους πατριώτες της…"
2) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Αλβανίδα ή βλαχόφωνη (Ελληνίδα) η Ελένη Φουρέιρα; Αναζήτησε κανείς "Αλβανός" την καταγωγή του;

Επίθετα που τελειώνουν σε "άϊ", στην Αλβανία, παραπέμπουν σε βλαχόφωνο πληθυσμό. 
Σε ολόκληρα χωριά (πχ Σελενίτσα Αυλώνος, ορθόδοξο βλαχόφωνο, ελληνικό χωριό) τα επίθετα τους τελειώνουν όλα σε "άϊ" (για το θέμα των βλάχων, και την ελληνική τους καταγωγή, διαβάστε σειρά άρθρων εδώ).


Αν λάβουμε υπόψη και τα ονόματα του πατέρα και της μητέρας της "Κριστάκ" (άρα Χρήστος), και Μαριέτα (παραπέμπει στο Μαρία), με δεδομένο ότι από το 1967 μέχρι το 1990 που άνοιξαν τα σύνορα απαγορευόταν τα χριστιανικά ονόματα αφού είχε επιβληθεί υποχρεωτικά από το κομμουνιστικό καθεστώς αθεΐα (οπότε οι χριστιανοί προσπαθούσαν να περάσουν στο δημοτολόγιο ονόματα παραπλήσια με χριστιανικά),
πιθανότατα πρόκειται για Ελληνίδα βλάχα που έχασε τις ρίζες της και ποζάρει τώρα με τον Αλβανικό αετό.Διαβάστε πχ εδώ, απόσπασμα επιστολής βλάχων της Β.Ηπείρου (σημερινή Αλβανία)  προς τον αγωνιστική μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανό ( το 1992):
"Σεβασμιώτατε,
Εθέλησεν ο Θεός να επικοινωνήσουμε και να σας ειπούμε εμείς οι πολυτυραγνισμένοι Βλάχοι, Έλληνες Ηπειρώτες, που ζούμε στη Βόρειο Ήπειρο, γιατί πρώτα σας ακούγαμε τόσο κρυφά και φοβισμένα.
 
Μας λέγαν περιφρονητικά «Μιτζιτιάνηδες» για να μας προσβάλλουν. Εμείς όμως το ‘χομε για καύχημα γιατί είμαστε καθαροί Έλληνες. Οι πατεράδες μας και οι παπούδες μας έχουν τα σπίτια τους και στο Μιτζιτιέ (Κεφαλόβρυσο), και στο Μέτσοβο, και αλλού.
-15 μέρες μ’έχουν κρεμάσει με το κεφάλι κάτω, λέει ο Χρήστος, γιατί ήμουν Έλληνας, πράχτορα των Ελλήνων με φώναζαν.
 
Μόνον από ένα χωριό, το Αντώνης Πότσης, φυλακίστηκαν 20 Βλάχοι και εξορίστηκαν άλλοι 15, ενώ όλο το χωριό βρισκόταν συνεχώς σε παρακολούθηση. Πρώτα μας πήραν το βιό μας, το ‘φαγαν όλο, και μετά άρχισαν να τρώνε και μας. Μας ξεσπόρισαν στα διάφορα αλβανοχώρια για να ΄χασομε την ελληνική γλώσσα. Όλα μας τα πήραν, τον Χριστιανισμό όμως και την ελληνική συνείδηση όχι, ποτέ, δεν το κατόρθωσαν. (...)
Διαβάζουμε ακόμη  ότι η Φουρέιρα,  γεννήθηκε το 1987, άρα σε καθεστώς κομμουνισμού

(που περιόριζε την Ελληνική εθνικότητα σε μόλις 55 χωριά, ενώ γεωγραφικά το 1/3 της Αλβανίας ήταν Ελληνικά εδάφη, που δόθηκαν στην Αλβανία όταν ιδρύθηκε το Αλβανικό κράτος, τέλος 1912-1913),
άρα ήταν εύλογο το 1987 να μην έχει χριστιανικό όνομα και να μην χαρακτηρίζεται ότι ανήκει στην εθνική ελληνική μειονότητα. Όπως και χιλιάδες άλλοι αλβανοί, μετά την κομμουνιστική λαίλαπα, έχασαν κάθε στοιχείο της ελληνικής εθνικής τους καταγωγής.

Η τραγουδίστρια, πέρα από την αχαριστία της, 
έχει την ίδια "περηφάνια" που είχαν και οι γενίτσαροι, ως "Τούρκοι"...


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

1 σχόλιο:

SCRIPTA MANENT είπε...

Βασικά αυτομουτζώνεται η μεξικανοαλβανοκύπρια

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.