" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Εντυπώσεις από το αποψινά συλλαλητήρια. Κόντρα στα σχέδια τους, οι πρώην "ραγιάδες" αρχίζουν να ξυπνούν. 2 φωτογραφίες που μας γέμισαν ελπίδα:


Με χαρά είδαμε μία ακόμη φορά τους Έλληνες να αφήνουν επί τέλους το Survivor και τα άχρηστα τηλεπαιχνίδια που παγιδεύουν τη σκέψη, και να βγαίνουν στο δρόμο, για να διεκδικήσουν το αυτονόητο. Την ΠΑΤΡΙΔΑ τους. 


Παραθέτουμε ένα σύντομο βίντεο από την αποψινή συγκέντρωση στον Λαγκαδά (μια μικρή κωμόπολη, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη) :

Βίντεο:


Είδαμε κάποιους ελάχιστους ρασοφόρους 
όπως τον π.Θεόδωρο Ζήση, με τον υιό του μοναχό Σεραφείμ. 
Συναντήσαμε 
 "στο δρόμο" με αρκετούς παλιούς συναγωνιστές.
Είδαμε 
οικογένειες να παίρνουν τα καροτσάκια με τα μικρά τους παιδιά και να συμμετέχουν!
Ακούσαμε 
τον κόσμο να γιουχάρει τους πολιτικούς που έμμεσα ή άμεσα αποδέχονται την "σύνθετη ονομασία"  
αλλά να γιουχάρει και τον αρχιεπίσκοπο όταν τόλμησε να αναφέρει επαινετικά το όνομα του ο τοπικός μητροπολίτης (ο "μουγκός" αρχιεπίσκοπος, αποκτάει "λαλιά" τις πιο κρίσιμες για το έθνος στιγμές και παραδόξως πάντα συστήνει να σιωπήσουμε για να περάσουν χωρίς αντίδραση τα σχέδια τους, από το μάθημα των Θρησκευτικών μέχρι την Ισλαμοποίηση της πατρίδος και το ξεπούλημα της Μακεδονίας! Τυχαίο;;)



Σε μια άλλη εκδήλωση, στα Ιωάννινα, 
έφεδροι της Θεσπρωτίας (την διεκδικούν οι Αλβανοί! ναι, σοβαρά το γράφουμε, δεν είναι αστείο),
ύψωσαν με γερανό μια τεράστια ελληνική σημαία 450 τμ. 
Μην ξεχνάμε ότι η μητέρα του Μ.Αλεξάνδρου, η Ολυμπιάς, ήταν βασίλισσα των Μολοσσών (αρχαίας Ελληνικής φυλής στην Θεσπρωτία). 
Στο συλλαλητήριο των Ιωαννίνων συμμετείχε και ο μοναχός π.Μωυσής εκ Πρεβέζης, με ελάχιστη δυστυχώς παρουσία άλλων ρασοφόρων (δεν φαίνεται κάποιοι ιερωμένοι να συγκινούνται ..., η σχέση τους με την "Ελλάδα" περιορίζεται στην δημοσιοϋπαλληλική τους ιδιότητα = μισθοδοσία).

Την περασμένη Κυριακή
γνωστός μας εκκλησιάστηκε στο μετόχι της Σιμωνόπετρας (Ι..Αγ.Χαραλάμπου) στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά ΔΕΝ έκαναν καμία αναφορά-ανακοίνωση για τα συλλαλητήρια.
Οι αγιορείτες τέτοιο καιρό είναι απασχολημένοι: ποιος θα πάρει τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.


Στη Λάρισα,
όπως καταλαβαίνουμε από την ανακοίνωση του τοπικού "Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου" (εδώ),
οι διοργανωτές απέτρεπαν να φωνάζεται το σύνθημα "Αλήτες Προδότες Πολιτικοί, η Μακεδονία είναι Ελληνική".
Κάτι αντίστοιχο γινόταν και στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Δεν υφίσταται προδοσία του ονόματος; Γι αυτό δεν βγήκαμε στο δρόμο; Δεν υπάρχουν φυσικοί αυτουργοί; Τι λέει ο Τσίπρας; Τι λέει ο Μητσοτάκης; Τι λένε τα υπόλοιπα κόμματα (με εξαίρεση ΧΑ και Ένωση Κεντρώων); Δεν συμφωνούν ουσιαστικά όλοι στην "σύνθετη ονομασία";
"Μασόνοι Προδότες πολιτικοί ..."


Και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι ο λαός τρώει κουτόχορτο, προσέξτε μερικά ενδιαφέροντα σημεία από το βίντεο του συλλαλητηρίου στην Καστοριά:
  • Στο 40 λεπτό, ο κόσμος γιουχάρει Πρωθυπουργό και Μπουτάρη
  • Σο 59:45, ο συντονιστής τολμάει να διαβάσει το μήνυμα της τοπικής βουλευτού της ΝΔ Μαρίας Αντωνίου (δείτε την εδώ). Προσέξτε την αντίδραση του κόσμου!
  • Στο 1(ώρα):20 (λεπτό) δείτε κ πάλι την αντίδραση του κόσμου μόλις ακούει τα ονόματα των πολιτικών!
  • Και φυσικά ΔΕΝ επέτρεψαν σε απόγονο μακεδονομάχων να μιλήσει (του έκλεισαν το μικρόφωνο!), δείτε στο 1 (ώρα):25 (λεπτό) για να μην πει ονομαστικά ποιοι πουλάνε την Μακεδονία

Κόντρα στα σχέδια τους,
οι πρώην "ραγιάδες" αρχίζουν να ξυπνούν. 



Κλείνουμε  με 2 φωτογραφίες που μας γέμισαν  ελπίδα:

Ακολουθήσαμε για αρκετή ώρα, καμαρώσαμε και φωτογραφίσαμε μια γιαγιά, με το αναπηρικό "Π",   να βαδίζει υπομονετικά πολλές εκατοντάδες μέτρα μέχρι να φτάσει στην κεντρική πλατεία του Λαγκαδά :


Ο μικρός (κάπου 2 ετών, γιατί με το ζόρι περπατούσε κι αυτός), κρατώντας μόνος του την Ελληνική σημαία!



Ναι, υπάρχει ελπίδα!

ΥΓ.  Δείτε και την παρουσία του Ιερού Λόχου στο ίδιο μέρος, εδώ.


Όσο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ :

"διάλεξε να παίρνει εντολές, όχι από το λαό, αλλά από τα γεράκια του αμερικανικού πενταγώνου, που βιάζονται να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ.
Είναι μια κυβέρνηση εντελοδόχων, που από μαρξιστές, κατάντησαν σκυλάκια της αμερικανικής πρεσβείας, των μιλιταριστών του πενταγώνου και των γαλονάδων του ΝΑΤΟ.
Θα προχωρήσουν κανονικά τις εκδουλεύσεις στα "αφεντικά", μπας και συνεχίσουν να τους πετάνε κανένα ξεροκόμματο. Οι πρώην ιδεολόγοι με τις μπαρούφες για τις "αξίες της αριστεράς", έγιναν τα γλοιωδέστερα λιγούρια του πλανήτη, που περιμένουν κανένα αποφάγι από το πάρτι του ΝΑΤΟ."

Ελληνορθόδοξη Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.