" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

(Προαναγγελία) ΣΟΚ : ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος απαγορεύει στον αγωνιστή ιερέα πρωτοπρ. Νικόλαο Μανώλη, να Ομιλεί ελεύθερα στην ενορία του. Το σχόλιο μας.

Για ακόμα μία φορά, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος απαγορεύει τον αγωνιστή ιερέα πρωτοπρ. Νικόλαο Μανώλη, να Ομιλεί ελεύθερα στην ενορία του. 

Ως γνωστόν, η πρώτη φασιστική απαγόρευση των Ομιλιών, επιβλήθηκε στην προηγούμενη ενορία του πατρός, στον Ιερό βυζαντινό Ναό Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης, με την απαράδεκτη ποινή την οποία μπορείτε να δείτε εδώ.
Αφού φάει έναν, μετά παίρνει σειρά ο επόμενος. 
Ο Οικουμενισμός δεν "χορταίνει" με τίποτε.. 
Θα τους αφήσουμε;;

Στη νέα του ενορία, τον Ιερό Ναό αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ο πατήρ, με αίτημά του, όπως θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί, ζήτησε από τον δεσπότη του την ευλογία για να ξεκινήσει μία σειρά πνευματικών και αντιαιρετικών Ομιλιών.
Ο λαός της Τριανδρίας αλλά και της Τούμπας, που γνώριζαν τον πατέρα Νικόλαο από το διαδίκτυο, αλλά και από τα όσα συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο με τον διωγμό που υπέστη από την εκκλησιαστική του αρχή για τον πόλεμο που διεξάγει απέναντι στην παναίρεση του Οικουμενισμού, περιμένουν με ανυπομονησία την έναρξη των Ομιλιών.

Η αναμενόμενη αρνητική απάντηση του μητροπολίτου, έφτασε στα χέρια του π. Νικολάου, 2 μήνες σχεδόν μετά από την κατάθεση της αιτήσεως. 
Σε λίγες ημέρες θα δημοσιεύσουμε την αποκαλυπτική συνέντευξη του πατρός, στην οποία αναλύει και σχολιάζει την επιστολή του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης. Μία συνέντευξη που θα ανάψει φωτιές στα εκκλησιαστικά πράγματα!




ΣΧΟΛΙΟ: Έχουμε δεσμευτεί ότι θα είμαστε δίπλα και στον π.Νικόλαο Μανώλη και ΣΕ ΚΑΘΕ διωκόμενο ιερέα, αρχιμανδρίτη, ιερομόναχο και λαϊκό που μάχεται τον Οικουμενισμό.

Πιστεύουμε ότι πλέον οι αντιδράσεις δεν πρέπει να περιορίζονται σε απλές ανακοινώσεις-γνωστοποιήσεις, που απλά αποκαλύπτουν τον ύποπτο ρόλο της "δεσποτοκρατίας" στο θέμα του Οικουμενισμού αλλά πρέπει ως πιστοί να αντιδράσουμε (ειρηνικά) και με την φυσική μας παρουσία-διαμαρτυρία ενάντια στην φίμωση του λόγου και στα φαινόμενα εκφοβισμού αγωνιστών ιερέων.

Ως δάσκαλοι που είμαστε, ας θυμηθούμε και λίγο Ιστορία, γιατί όταν την ξεχνάμε, δυστυχώς επαναλαμβάνεται :

1965: Η Ιερά Σύνοδος του απαγορεύει (στον π.Αυγουστίνο Καντιώτη) το κήρυγμα σε όλη τη χώρα, γιατί ελέγχει κάποιους μητροπολίτες για σκάνδαλα και κάνει αγώνα εναντίον του μεταθετού των επισκόπων που οι ιεροί κανόνες απαγορεύουν. Ξεσηκώνεται ο λαός και σύσσωμος ο τύπος, συμπολιτεύσεως και αντιπολιτεύσεως, τάσσονται στο πλευρό του.
Η Ιεραρχία, βλέποντας τις αντιδράσεις, αναγκάζεται να ανακαλέση εσπευσμένως την απαγόρευσι.  Πηγή


Όπως βλέπετε, λοιπόν ανακοίνωσαν την φίμωση του π.Αυγουστίνου, ο λαός δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια. Βγήκε στο δρόμο. 


Τέλος, υπάρχουν και ευρωπαϊκά δικαστήρια, που θα προασπίσουν το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου
αν κάποιοι, εξαιτίας των πολλών σχέσεων και συμπροσευχών με παπικούς, εκτός των άλλων,
αποφάσισαν να φέρουν στην ορθόδοξη εκκλησία μας την Ιερά Εξέταση και τον Μεσαίωνα.

Ιστολόγιο -Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ακραίες οι επιλογές των φωτογραφιών σας. Φοβίζουν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αδερφοί, "ακραίες" δεν είναι οι φωτογραφίες. Ακραίες είναι δυστυχώς οι καταστάσεις που ζούμε. Η Νέα Τάξη έχει τοποθετήσει τα τσιράκια της παντού και προχωράει τις εξελίξεις καταιγιστικά.

Και αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξυπνήσουμε, ας δούμε καμιά φωτογραφία έγκαιρα. Πριν την δούμε ως πραγματικότητα, μία ακόμη φορά.

Αρκετοί λαϊκοί θεολόγοι, ιερείς, ιερομόναχοι κλπ έχουν ήδη "σφαγιαστεί" ή βλέπουν ήδη την δαμόκλειο σπάθη, των "τζιχαντιστών" που φοράνε πολυτελή ενδύματα και πατριαρχικές ή επισκοπικές μήτρες, πάνω από το κεφάλι τους.

Αρκετά ανεχθήκαμε. Αρκετά σιωπήσαμε. Ως πνευματική ηγεσία αυτού του τόπου αισθανόμαστε ενοχές επειδή καθυστερήσαμε πολύ. Το θηρίο του Οικουμενισμού δεν χορταίνει .. με τίποτε. Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του, να φωνάξουμε.
Να γράψουμε ως πιστός λαός, μία ακόμη φορά στην εκκλησιαστική ιστορία την δική μας σελίδα.
Και με την βοήθεια του Θεού, θα την γράψουμε.

captain giannis είπε...

" Οταν σπέρνεις ανέμους,θερίζεις θύελλες" κ.Ανθιμε !!!!!! Αυτό στο υπογράφω και να περιμένεις από δω και πέρα το.........θερισμό...!!!! Αν νομίζεις οτι η εκκλησία ειναι τσιφλίκι σου "πλανάσαι πλάνην οικτράν".....Αν νομίζεις οτι μπορείς να διασύρεις,να τιμωρείς αδίκως και να φιμώνεις τους παπάδες που υπερασπίζονται τα ιερά και όσια,που παλευουν με το θηρίο του οικουμενισμού εισαι γελασμένος και θα βρεθείς προ εκπλήξεων.....Πρός το παρόν αυτά και φρόντισε πάλι να μου "κοτσάρεις" καμιά μηνυσούλα για να σου ξαναπώ πως ΔΕΝ σε φοβάμαι.....!!!!! [επεται συνέχεια]

Unknown είπε...

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ....

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Οταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες" ! Σωστό είναι αυτό, μόνο που η "σπορά" των ανέμων δεν έγινε το 1964, όταν η αδελφή Ορθόδοξη εκκλησία αγκάλιασε την αδελφή παπική και μετά, τους πάντες και τα πάντα.

Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε το 1924, σήμερα δε, όποιος μιλά ή γράφει αντιαιρετικά, παθαίνει ό,τι ακριβώς έπαθαν και παθαίνουν - ακόμη και τώρα - όσοι δηλώνουν έργω και λόγω την άρνησή τους να υποταχθούν στην άθεσμη και έκθεσμη μεταβολή των Παραδόσεων.

Τα οψώνια της αμαρτίας θάνατος και καλό είναι αυτό να το καταλάβουν όσοι, ευρισκόμενοι εντός Καινοτομίας του 1924, μάχονται τον καλόν αγώνα κατά της δεσποτοκρατίας, όπως καλώς γράψατε, και της υπηρετικής πολιτικής δεσποτοκρατίας, όπως δεν γράψατε. Οι "δεσποτοκράτες" είναι υποχείρια των πολιτικών, αν κάνω λάθος να με διορθώσετε.

Ούτε οργή, ούτε κατάπληξη δεν θα μου προκαλέσει η μη δημοσίευση του σχολίου.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή οι απόψεις σας με βρίσκουν σύμφωνη και πολύ καλώς κάνατε και υπενθυμίσατε την ίδια απαγόρευση του αγαπημένου μας Καντιώτη, ήθελα να πω πως αρκετά προβλήματα του τύπου σκάσε εσύ μη μιλάς έχουμε ξεκίνησαν και στα δημοτικά το ίδιο παραμύθι....η δασκάλα των αγγλικών εδώ κι ένα μήνα διδάσκει στα παιδιά το imagine του John Lenon. κι επειδή είναι το αγαπημένο της τραγούδι λέει είναι υποχρεωμένα τα παιδιά να το μάθουν και απαίτησε να τα εξετάσει...στο τραγούδι που απαγορεύτηκε πριν χρόνια , από έναν παραβατικό άνθρωπο χωμένο στα ναρκωτικά και να λέει στο τραγούδι δεν υπάρχει παράδεισος δεν υπάρχει κόλαση και τέτοια....τι να πω...φτάσαμε στη διευθύντρια, και μάλλον επειδή δεν έλυσε το θέμα θα πάμε και στην Πρωτοβάθμια και στην Περιφέρεια και όπου αλλού χρειαστεί....κάνουμε αγώνα να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας με το λόγο του Θεού, και έρχεται κάθε τυχάρπαστος που μιλά στα δεκάχρονα παιδιά μας για παγκοσμιοποίηση και τέτοια και για ειρήνη του κακός εννοούμενου κόσμου και το imagine ως φόντο...και την κυρία των αγγλικών να κλαψουρίζει κάνοντας μνημόσηνο στον John Lenon που δολοφονήθηκε τέτοιες μέρες....δεν ξέρουμε τι ακριβώς να κάνουμε και αναφέρω εδώ το πρόβλημά μας και ζητώ και συγνώμη αν καταχρώμαι το βήμα σας, αλλά ομάδα εκπαιδευτικών είστε καταλάβετέ μας και αφού έχετε Πνεύμα Χριστού παρακαλώ αν μπορείτε βοηθήστε μας......κάθε συμβουλή δεκτή....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το ιστολόγιο μας είναι από τα απειροελάχιστα που ΟΛΑ τα σχόλια δημοσιεύονται (εκτός σπανίων εξαιρέσεων που είναι συκοφαντικά ή έντονα υβριστικά). Συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλετε αν θα δημοσιευθεί σχόλιο σας. Δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα και γι αυτό δεν φοβόμαστε να φανεί η αλήθεια. Ο δρόμος είναι ανοιχτός σε κάθε αναγνώστη να μας την δείξει.

Γράψατε:
"... και της υπηρετικής πολιτικής δεσποτοκρατίας, όπως δεν γράψατε. Οι "δεσποτοκράτες" είναι υποχείρια των πολιτικών, αν κάνω λάθος να με διορθώσετε."
ΘΑ μπορούσατε παρακαλούμε να γίνετε πιο σαφής;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κατ αρχήν προσπαθήστε να βρείτε άλλους 2-3 γονείς που συμφωνούν μαζί σας και δέχονται να καταθέσουν την ένσταση τους προφορικώς η γραπτώς.
Καλό θα ήταν αν γνωρίζετε πρόσωπα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, να τους πιέσετε να υποβάλλουν και αυτοί προφορικά ή γραπτά την ένσταση τους.

Μετά από μια πρώτη κρούση στον Διευθυντή, όταν δεν λύνεται άμεσα το θέμα εννοείται ότι καταφεύγετε στην Αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού σας.
Πως θα τη βρείτε:
Κάντε αναζήτηση στο google.gr με θέμα πχ "Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας". Η Θεσσαλονίκη χωρίζεται σε ανατολική και δυτική.
Εκεί θα βρείτε την ταχυδρομική διεύθυνση για να πάτε και να υποβάλλετε την αναφορά-καταγγελία σας.


Εφόσον έχετε ήδη απευθυνθεί στον Διευθυντή (ο οποίος λογικά θα ενημέρωσε την καθηγήτρια) και δεν έχει διευθετηθεί το θέμα, υποβάλετε αναφορά εναντίον της καθηγήτριας αναφέροντας το περιστατικό (το χρονικό διάστημα που μαθαίνει το συγκεκριμένο τραγούδι στα παιδιά σας) και την άρνηση της να αποδεχθεί τις θρησκευτικές πεποιθήσεις που έρχονται σε αντίθεση με όσα πρεσβεύει το τραγούδι αυτό.

Επισημάνετε αυτό που γράφουμε στον τίτλο του Ιστολογίου μας, ότι σύμφωνα με το Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος "H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Το συγκεκριμένο τραγούδι όχι μόνον δεν αναπτύσσει την ορθόδοξη θρησκευτική συνείδηση (προστατεύεται και αυτό από το Σύνταγμα ως "επικρατούσα θρησκεία") αλλά έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την διδασκαλία της.

Προσθέστε στο έγγραφό ότι επιφυλάσσεστε να το κοινοποιήσετε μαζί με την απάντηση που θα λάβετε σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ιστολόγια.

Αφού πάρετε αριθμό πρωτοκόλλου της καταγγελίας σας,
πάρτε οπωσδήποτε "ακριβές φωτοαντίγραφο" για το έγγραφο που καταθέσατε (με το ονοματεπώνυμο και την υπογραφή του αρμοδίου υπαλλήλου που την παρέλαβε και με την σφραγίδα της υπηρεσίας).


Αν δεν θέλετε να το κάνετε εγγράφως, απλά αναζητείτε το τηλέφωνο του Προϊσταμένου, και ζητάτε να μιλήσετε απευθείας τηλεφωνικά μαζί του.
Ομοίως ζητάτε να μιλήσετε με τον Σύμβουλο Αγγλικών, καταγγέλλοντας και σε αυτόν το περιστατικό. Ακόμη και προφορικά ή ανώνυμα,
Ομοίως ζητάτε να ενημερώσετε τον Σχολικό Σύμβουλο στο οποίο υπάγεται το σχολείο σας. Και η προφορική διαμαρτυρία αποτελεί και αυτό μοχλό πίεσης.

Στείλτε τα μας αν επιθυμείτε να δημοσιευθούν άμεσα.
Στη διάθεση σας -μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου opaidagogos@gmail.com - για οποιαδήποτε άμεση επικοινωνία χρειαστείτε, αναφέροντας αν θέλετε και κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και τη δημοσίευση. Εκ πείρας έγραψα το "ούτε οργή, ούτε κατπάληξη ... κλπ.", επειδή τα σχόλια που γράφω γίνονται επιλεκτικώς δεκτά από ορισμένες ιστοσελίδες. Ιδίως, όταν υπενθυμίζει κάποιος "παλιές αμαρτίες" φορτωμένες, πλέον, με τον χαρακτηρισμό του σχισματοαιρετικού. Η δεσποτοκρατία δεν θέλει να ενοχλείται και δυστυχώς, δεν θέλουν να ενοχλούνται και οι οψίμως θυμηθέντες τις αιρέσεις.

Παράδειγμα, ο μητροπολίτης Πειραιώς και έτεροι πρώην συνοδοιπόροι των αιρετικών και εντός ΠΣΕ εδραζόμενοι.

Και ως προς την σαφήνεια που ζητήσατε, εφόσον η πολιτική "πάντων δεσπόζει" είναι επόμενο οι ούτως εκκλησιαστικά αποκαλούμενοι δεσπότες - κατά το ευλόγησον Δέσποτα του Διακόνου - να αποτελούν την προέκταση της μακράς χειρός των διπλωματών και της πολιτισμικής των ζωολογίας - ή "περί ζώων λόγου".

Στο σχόλιο που ακολουθεί (13 Δεκ. 2015 - 4:22 μ.μ.) βλέπει κανείς τί γίνεται. Αλλά τί θα γίνεται αύριο, όταν το ένα παιδάκι λέει στο άλλο "εμένα τη μαμά μου τη λένε Τάκη και τον μπαμπά μου Σάκη, εσένα πώς τους λένε ;", τότε να δούμε τί θα κάνουμε.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζετε με αξιοζήλευτο αγωνιστικό φρόνημα. Εύγε κύριοι -ες Παιδαγωγοί.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.