" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

ΜΑΚΑΡΙΕ (Σιδηροκάστρου), ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ π ΦΩΤΙΟ. Σχόλιο


"O πατηρ Μακαριος Φιλοθεου, ο φανατικος Μακαριακος Κυπριος δεσποτης, "αφριζων και τους οδοντας τριζων" απειλει τα ....συμπαντα (τρεμε Ολυμπε!!!!) και καλει ολους τους υποτεταγμενους παπαδες του να παραστουν στον εσπερινο που θα τελεση σημερα Πεμπτη το απογευμα στον ναο του Σταυροδρομι και καλει επισης εκει και τον ...."πιστο" λαο, που (κατ' αυτον), δεν γνωριζει τιποτα και δεν του πεφτει λογος για τιποτα.

Αυτο το προνομιο το ανακηρυξαν οι δεσποταδες ως αποκλειστικο δικαιωμα δικο τους, αλλα αυτος ο αδαης και αμοιρος λαος δεν ειναι παρα .... τα προβατα που ....τα αρμεγουν για το γαλα, τα κουρευουν για το μαλι και τα κατασφαζουν για το κρεας... δηλαδη.... δηλαδη, κατα τον πατερα Μακαριο, που τον γεμιζει τους δισκους και τα παγκαρια!!!! του και ....τιποτα, μα τιποτα αλλο.

Μας ερχονται πληροφοριες οτι, εκει ο (μη γινωσκων τον Νομον), πατηρ Μακαριος Φιλοθεου ο Κυπριος (ω Θεε μου, αυτοι οι Κυπριοι!!!! τα εκγονα του Μουσκου), θα δει μπροστα του..... κοπαδια απο προβατα!!!!! (Ετσι δεν πιστευει οτι ....εχει καταντηση, ο κληρος και ο λαος) αποιμαντα προβατακια ;;;
Και ο ιδιος, που δουλευει μερα και νυχτα σαν ....ειλωτας, οπως διακηρυξε, τοσα χρονια εκανε εναν αχριστιανο χριστιανο; 

Ρωτουμε. 
Ομως το εσπερας εγγυς, εναγωνιως ιδωμεν!!!!!"
Πηγή: Apotixisi



Λίγες ώρες αργότερα:

O Mακαριος Φιλοθεου - κριμασιν οις οιδεν Κυριος -αθεολογητος μητροπολιτης Σιδηροκαστρου, κατεφθασε στο ναο του Σταυροδρομιου με την αμαξαρα του μαζι με καμια 25 παπαδες του για να κανη εσπερινο.
ΟΜΩΣ.... ΟΜΩΣ....ουδεν ...προβατο εμφανιστηκε, πληρης η απουσια των προβατων και των εριφιων.
Ουδεις χριστιανος βρεθηκε εκει για να τον προϋπαντηση. 


Μονο 5-6 ξενοφερτοι εμφανιστηκαν με τον νεωκορο του αγιου Γρηγοριου Παλαμα Θεσσαλονικης και δυο παπαδιες ολοι και ολοι ΕΞΙ. 
Ολο το χωριο αποδοκιμασε τον δεσποτη και τον τιμωρησε αφηνοντας αδειο τον ναο και μονο με τους παπαδες του.
Πηγή : apotixisi






Εύγε στους κατοίκους στο Σταυροδρόμι Σερρών! 
Στήριξαν τον ευλαβή ιερέα τους π.Φώτιο!
 Σε άδεια καθίσματα έκανε εσπερινό ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος.

Την είδηση της παντελούς ΑΠΟΥΣΙΑΣ των κατοίκων, κατά την "πανηγυρική" χθεσινή (Πέμπτη 22/6/2017) είσοδο του δεσπότη στο χωριό και στον εσπερινό, στις 7 μμ, επιβεβαιώνουμε και εμείς. 

Με εξαίρεση τους 20-25 ιερωμένους που έφερε, 2-3 συζύγους τους και τον συγκεκριμένο κάτοικο Θεσσαλονίκης (νεοκόρο μητροπολιτικού ναού όπως πληροφορηθήκαμε) που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη, με 3-4 συγγενείς του και 1 γείτονα του, ΔΕΝ πάτησε ΚΑΝΕΙΣ ενορίτης στον ναό των Αγίων Αποστόλων.
φωτογραφία από την επίσκεψη του μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου στο Σταυροδρόμι Σιντικής στις 22.06.2017. ΔΕΚΑΔΕΣ ιερείς αλλά οι πιστοί στήριξαν τον ευλαβή ιερέα τους και ΔΕΝ προσήλθαν.


Ιερείς έξω από το Ιερό, κατά τον εσπερινό. Είναι τόσο πολλοί οι ιερείς που κουβαλήθηκαν, που κάποιοι δεν χωράνε.


Ο δεσπότης πήρε τα κλειδιά του ναού από τον π.Φώτιο καθώς και τα χρήματα από το ταμείο. 

Απείλησε φυσικά τον ιερέα ότι από αύριο θα του κόψει το μισθό (!) και θα τον πάει στην Ιερά Σύνοδο. Ο π.Φώτιος όπως μάθαμε, κάθισε έξω από την εκκλησία, παραδίπλα, πάνω σε έναν κουβά (λόγω των προβλημάτων υγείας του) και περίμενε να τελειώσει την ακολουθία ο δεσπότης κάνοντας κομποσκοίνι.
Εύγε στους κατοίκους στο Σταυροδρόμι Σερρών! 
Εύγε και στον π.Φώτιο. 
Μπορεί να μην έχει τίτλους και πτυχία αλλά η αγνή του αγάπη για τον Χριστό και την Ορθοδοξία, η απόφαση του να τα θυσιάσει όλα αν χρειαστεί, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


ο διωκόμενος π.Φώτιος Τζούρας

Σχόλιο:
"Μούσκος": Είναι το επίθετο του τότε αρχιεπισκόπου Κύπρου Μακαρίου,
αυτού που "πούλησε" τον ένοπλο αγώνα της ΕΟΚΑ (δείτε εδώ) και την κοινή πορεία με τον Στρατηγό Γρίβα Διγενή,




αυτού που ξεπούλησε το όραμα της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, για να γίνει Πρόεδρος της "Κυπριακής Δημοκρατίας".

Αυτός, αντικατέστησε την Ελληνική σημαία με το "κίτρινο χρώμα και το πράσινο κλαδί".


Όπως πληροφορηθήκαμε, από αυτόν πήρε το όνομα του ο μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος. Αυτό ήταν το "ίνδαλμα" του στα φοιτητικά του χρόνια..


Μακάριε, Σιδηροκάστρου, "Μούσκε" (όπως μάθαμε, έτσι τον αποκαλούσαν περιπαιχτικά στο εκκλησιαστικό οικοτροφείο όπου έμενε),


Θυμήσου ποιον αγώνα ΠΡΟΔΩΣΕ το "ίνδαλμα" σου:

και 
Άκου καλά:

Λογαριάσατε λάθος  με το νου σας εμπόροι:
https://youtu.be/iEy6SjRnU-o


Κόντρα στα σχέδια σας
Κόντρα στις ραδιουργίες σας,
Τα χελιδόνια ΗΡΘΑΝ
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ!


η φωτογραφία με την χελιδονοφωλιά,
από τον ιερό ναό όπου λειτουργεί ο π.Φώτιος Τζούρας (Σταυροδρόμι Σερρών).
Όπως πληροφορηθήκαμε ο μητροπολίτης Μακάριος, απαίτησε τα κλειδιά του ναού, λες και είναι "τσιφλίκι" του η εκκλησία. Λες και την έχτισε ο ίδιος, με δικά του χρήματα..

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"






Του Μάνου Χατζηγιάννη

Το μόνο που καταφέρνουν οι Ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας με τις σπασμωδικές αντιδράσεις τους με αφορμή τις διακοπές μνημονεύσεων από κατά τόπους ιερείς είναι να εξευτελίζονται στα μάτια των πιστών.

Το τελευταίο παράδειγμα ενός Επισκόπου, που ομολογουμένως δεν έχει δώσει αφορμές παλιότερα (σχόλιο οΠαιδαγωγός: δείτε πχ δημοσίευμα του zougla.gr, εδώ, για όχημα των ολυμπιακών αγώνων (9θέσιο minibus), που δόθηκε στην μητρόπολη μετά τους Ολυμπιακούς. για τις ανάγκες ιδρύματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και ανταλλάχθηκε με όχημα για την μεταφορά του δεσπότη!), απέδειξε πως έχουν χάσει πλήρως την ψυχραιμία τους. 
Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος μην ζυγίζοντας τα λόγια του μας είπε μεταξύ άλλων πως “Δεν μπορεί ένας ιερευς να είναι περισσότερο Ορθόδοξος από έναν Μητροπολίτη”(Δείτε το βίντεο εδώ).

Αλήθεια Άγιε Σιδηροκάστρου, πόσους Άγιους μετράει το Ορθόδοξο εορτολόγιο από την εκκλησιαστική Ιεραρχία; Παππούληδες αγιοποιήθηκαν και τους δοξάζετε και καλά κάνετε, όχι Δεσποτάδες! Αυτοί οι παπούληδες ήταν λιγότερο Ορθόδοξοι από τους Μητροπολίτες;

Αλλά δεν είναι μονάχα οι δηλώσεις του κ. Μακάριου.

Τους τελευταίους μήνες έχει καταγραφεί μια σειρά από υπερβολικές δηλώσεις (η συνέχεια εδώ)
ΠΗΓΗ: pentapostagma





Προσοχή:
Χρειάζονται κάποια απαραίτητα εκκλησιαστικά και λειτουργικά σκεύη, για το παρεκκλήσιο που έχει αγοραστεί (με χρήματα πιστών) στην περιοχή.

Παραθέτουμε μια πρώτη λίστα με ότι κρίθηκε απαραίτητο, ώστε αν κάποιος θέλει, να έχει την ευλογία να τα χαρίσει:

1) ευαγγέλιο (το ευαγγέλιο ανέλαβε ήδη να του το στείλει κάποιος αδερφός, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά)
2) τρισκελή ευαγγελίου
3) Άγιον Ποτήριον με το Άγιον Δισκάριον, Αστερίσκο, Λαβίδα  (το ανέλαβε να του το στείλει κάποιος αδερφός, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά)
4) Ζέον (το ανέλαβε να του το στείλει κάποιος αδερφός, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά)
5) 2 προσκυνητάρια μικρά (αν είναι ψηλά, και τις καντήλες τους)(το ανέλαβε να του το στείλει κάποιος αδερφός, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά)
6) 4 καντήλες με τα ποτηράκια τους (το ανέλαβε να του το στείλει κάποιος αδερφός, ο οποίος μας ενημέρωσε σχετικά)
7) μια ντουλάπα για τα άμφια


Νέες ανάγκες (ενημέρωση Σάββατο 24/6/2017, ώρα 14:00)
8) Δίσκος για αντίδωρα μαζί με την βάση του
9) Καλύμματα Αγίας Τράπεζας
10) Καλύμματα Τιμίων Δώρων
11) Μανουάλι που χρησιμοποιείται για την ανάγνωση Ευαγγελίου χειρός
12) Μανουάλι για θυμιατό

Όποιος επιθυμεί να δωρίσει κάτι από αυτά, ας μας στείλει εμαιλ με πλήρη στοιχεία επικοινωνίας, ή ας επικοινωνήσει απευθείας με τον π.Φώτιο.

ΔΕΝ ζητάμε χρήματα. 
Παραγγείλετε ότι από τα παραπάνω θέλετε εξοφλώντας το ποσό (πχ από κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα ή κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών που γνωρίζετε) και τους λέτε να τα αποστείλουν στον π.Φώτιο.

Πολύ σύντομα θα παρουσιάσουμε φωτογραφίες από το πανέμορφο παρεκκλήσιο καθώς και το ιστορικό με το πως βρέθηκε και πως αγοράστηκε.


Το τηλ του π.Φωτίου και ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη διακοπή μνημόνευσης του (περασμένη Κυριακή), θα δείτε στην αντίστοιχη ετικέτα μας "δίωξη π.Φωτίου Τζούρα", ή κάνοντας κλικ εδώ.




Νεότερη Ενημέρωση:
Για τις ανάγκες του παρεκκλήσίου, δείτε εδώ (που θα ανανεώνεται διαρκώς):

Αποκλειστικές φωτογραφίες! Να πως βρέθηκε και πως αγοράστηκε το πανέμορφο (ιδιωτικό) παρεκκλήσιο (κοντά στη λίμνη Κερκίνη) για να τελούνται ακολουθίες για όσους έχουν ΔΙΑΚΟΨΕΙ την μνημόνευση.

38 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

EIMASTE PERIFANOI POU EXOUME TETIOUS PATERES ! AKSIOS!!!!! STUTTGARDI GERMANIA C.MIROFORA

Ανώνυμος είπε...

Αξιος ο πατηρ Φωτιος Τζουρας για την εμπρακτη αγαπη του προς τονΤριαδικο Θεο Της Ορθοδοξιας μας. Αναθεμα και τρις Αναθεμα στον εωσφοροκρατουμενο μητροπολιτη Σηδιροκαστρου μακαριο, για την βδεληρη πραξη του.

Βαγγέλης Παπαδάκης είπε...

Άξιος ο πατέρας Φώτιος! Τέτοιους ποιμένες χρειαζόμαστε. Η σάλπιγγα της Ορθοδοξίας ηχεί πάνω από την δοκιμαζόμενη πατρίδα μας για νέους αγώνες.Με τη βοήθεια του Χριστού, όσοι πιστοί προσέλθετε!

Ανώνυμος είπε...

Οι γραμματείς και οι φαρισαίοι μορφωμένοι δεν ήσαν;
Βρε αντε από δω , όποιος έχει ένα πτυχίο κάνει και τον έξυπνο.
Οποιος είναι πραγματικά μορφωμένος ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποιεί το πτυχίο του για να επιβάλλει την άποψη του.
Απεναντίας το χρησιμοποιούν ως επιχείρημα κατά κόρον οι αμόρφωτοι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!
Επόμενος των Αγίων πατέρων,αν και αγράμματος,σύμφωνα με τον δέσποτα, ο πατήρ Φώτιος!
Ευλογημένοι οι αδελφοί, οι υπερασπιστές των αιμάτων των μαρτύρων και ομολογητών της πίστης μας!
Όσο για σενα δεσποτά μου,πραγματικά απέδειξες πόσο δεσπότης είσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αλλά δεσποτά μου, πρέπει να μάθεις και συ και οι όμοιοί σου, πως εμείς δεσποτάδες ΔΕΝ προσκυνάμε,παρά μόνο ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ ΧΡΙΣΤΟ!
Και φυσικά σεβόμαστε ΑΠΟΛΥΤΑ τους ΓΝΗΣΙΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ,με τους οποίους, αν και εγγράμματος, δεν φαίνεται να έχεις ουδεμία σχέση!
ΑΑΑΑ! και κάτι ακόμη.
Μιας και είσαι από την Κύπρο,δικαιολογείσαι να μην ξέρεις τι λέει ο σοφός, αν και αγράμματος λαός μας εδώ στην Ελλάδα για την κατάρα.
Μάθε λοιπόν ότι λέει πως:
Η κατάρα είναι γαϊδάρα και γυρίζει στον αφέντη της!
Παρ'όλα αυτά όμως, ΑΛΗΘΙΝΑ εύχομαι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να σε φωτίσει, να σου δώσει μετάνοια και καιρό μετάνοιας!
Να σε καταστήσει άξιο του τίτλου που φέρεις.
Και τότε, πίστεψέ με,από τους πρώτους που θα σε βάλουν μετάνοια θα είμαι και εγώ.


Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΠΑΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΦΩΤΙΟΥ. ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΗ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ.
ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ ΓΕΡΩΝ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

hΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ;ttps://theanthropologia.wordpress.com/2017/06/22/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%B2%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%BD/

Ανώνυμος είπε...

GERONTA SAVVA TIN EYXI SAS KAI GIA EMAS EDO STA KSENA, SAS PARAKOLOUTHOUME KAI SAS AGAPOUME, KALO AGONA, KALI DINAMI, C.Mirofora

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Εύγε καί σέ σάς, θλίψη δέ γιά κάτι άλλα ορθόδοξα (;) ιστολόγια, τα οποία τό μόνο που ξέρουν, είναι νά κάνουν αγώνα μέ τά λόγια. Η θρησκευτική ορθότητα υποτάχθηκε στήν πολιτική σκοπιμότητα, "καὶ (ίνα) μὴ ὅλον τὸ ἔθνος ἀπόληται" - όπως νομίζουν αν καί ήδη απολωλός -, λογοκρίνουν καί αποκλείουν όποιον δέν συντάσσεται μέ τό Καϊαφικό συνέδριο τής ιδιοτέλειας. Αφήστε τον νά πεθάνει τόν π. Φώτιο, θά έλεγαν, αλλά δέν τολμούν νά τό πούν.

http://kyprianoscy.blogspot.gr/2017/06/blog-post_23.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς κύριο Νούνη:

Δεν είναι λογικό να στηρίζεστε σε μια υπογραφή και να ακολουθούν 3-4 σελίδες με συνειρμούς, δημόσια, με ειλικρινά ανούσιες υποθέσεις.

Φυσικά και δεν ήταν ο θεολόγος (ο οποίος θεολόγος είναι πράγματι από την περιοχή), η αιτία της διακοπής της μνημόνευσης του π.Φωτίου.

Όλο το διαδίκτυο βοά για το τι έγινε στην Κρήτη. Και άτομα εκτός εκκλησίας, λίγο πολύ αντιλήφθηκαν ότι έγινε κάποια προδοσία.
Δεν περίμενε τον θεολόγο που εργάζεται στην Κύπρο για να τον διαφωτίσει.

Όλοι ξέρουμε αν το "Πιστεύω" ομολογεί "ΜΙΑΝ ΑΓΙΑΝ .... ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ", ή πολλές "εκκλησίες" (που αποδέχθηκαν πατριάρχες και δεσποτάδες στην Κρήτη, ανάμεσα τους και ο Μακάριος Σιδηροκάστρου)

Απλά όταν ο θεολόγος πληροφορήθηκε την πρόθεση του π.Φωτίου, ζήτησε και ο ίδιος να την συνυπογράψει.
Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τον επίτροπο και τον ψάλτη του.

Αν ο θεολόγος επιθυμεί να δημοσιοποιήσει σκέψεις ή αποφάσεις, ηλικίαν έχει, όποτε το κρίνει σκόπιμο, θα το κάνει. Μην αγχώνεστε και μην μπλέκετε ένα σωρό εκκλησιαστικά πρόσωπα χωρίς λόγο. Ούτε ο Λεμεσσού, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ούτε κανείς άλλος ανακατεύθηκε στην συγκεκριμένη διακοπή μνημόνευσης. Αν αναζητείτε εκκλησιαστικά κουτσομπολιά, σκοπιμότητες κλπ, μάταια τα ψάχνετε στον απλό, ευλαβή και ταπεινό π.Φώτιο. Αν τον γνωρίσετε, θα καταλάβετε.

Unknown είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ! ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΗΛΩΣΟ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΙ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΟΥ - Ο ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΜΟΥ - ΚΑΙ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ . ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΝΟΘΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ! (ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ-ΤΖΟΥΡΑΣ. ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ ).

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Συγγνώμη που παρεμβαίνω στή συζήτησή σας μέ άλλον. Τόν κ. Νούνη συγκεκριμένα. Θέλω νά σάς πληροφορήσω ότι είναι μοναδικός στήν συγκομιδή καί απόρριψη αιρετικών, κατά τόν ίδιο, σκουπιδιών ! Ειδικότερα σχολίων, όπως τού γράφοντος ταύτα καί "εξάπαντος" (sic) τού θεολόγου - τελείως άγνωστος πρός εμέ - κ. Βασιλείου Μαυρίδη.

Κατά πληροφορίας του παμφίλτατου κυρίου Νούνη ο ειρημμένος θεολόγος κ. Μαυρίδης «διενεργεί κατηχητικές συνάξεις, σε κάποιο παρακλάδι του εθνικιστικού κόμματος ΕΛΑΜ, και εξ όσων καλώς πληροφορούμαι, κατηχεί (;) και διδάσκει (!), συστηματικά, την αίρεση του Εθνοφυλετισμού» ! Τό θαυμαστικό δικό μου.

Δέν έχω άδικο, λοιπόν, όταν γράφω "περί συγκομιδής καί απόρριψης αιρετικών σκουπιδιών" εκ μέρους τού κ. Νούνη. Ο κ. Μαυρίδης κατετάγη στούς αιρετικούς από τόν κ. Νούνη, επειδή αντιβαίνει πρός τίς αποφάσεις τής Τοπικής Σύνοδο Κων/πόλεως, περί τά τέλη του 19ου αιώνος, όταν καταδίκασε τήν αίρεση τού εθνοφυλετισμού. Δέν είναι όμως αιρετικοί κάποιοι άλλοι, που όχι μόνο αγνοούν πολλές άλλες τοπικές Συνόδους καί γνωματεύσεις αγίων πατέρων τής καθ΄ ημάς Εκκλησίας, αλλά έχουν τό θράσος νά ομολογούν δημοσίως ότι «οι πατέρες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα τού αρχεκάκου όφεως» !

Όποιος λοιπόν διακόπτει τό μνημόσυνο καί τήν κοινωνία από αυτούς τους ψευδοποιμένες, διαπράττει - κατά τόν κ. Νούνη - ολέθριο λάθος. Είναι καταδικασμένος, επειδή πρέπει νά γίνει νέα Σύνοδος, νά επιληφθεί τού θέματος καί νά αποφασίσει επί ήδη δεδικασμένου ζητήματος. “Εξάπαντος”, όπως θά έγραφε ο εκλεκτός κ. Νούνης, διότι όλα εξελίσσονται, γράφω εγώ. Άν κάποιες αποφάσεις Συνόδων καί αγίων πατέρων, ήταν αυτές κι αυτές στό παρελθόν, δέν σημαίνει ότι σήμερα ισχύουν τά ίδια.
Τά τελούμενα υπό τών ψευδοποιμένων ιερά Μυστήρια δέν είναι καθόλου άκυρα. Συνεπώς, "μετά φόβου θεού, πίστεως καί αγάπης, προσέλθετε" νά κοινωνήσετε τής λογικὴς ταύτης καὶ ἀναίμακτου θυσίας καί λατρείας, από αθεόφοβους, ψευδοπιστούς καί αγαπολόγους ιερουργούς.

Ως υστερόγραφο, μερικοί από τούς ποιμένες αυτούς, καταθλιβόμενοι που ελάχιστοι πιστοί προσέρχονται νά κοινωνήσουν, λέγουν μέ αξιοζήλευτο θράσος στό εκκλησίασμα : «Ελάτε νά κοινωνήσετε όλοι» !

Ανώνυμος είπε...

Aγαπητε παιδαγωγε,ΣΗΜΕΡΑ 24 Ιουνιου θα γινει ομιλια στην ΚΑΡΔΙΤΣΑ στις 18.30 για την καρτα του πολιτη,την συνοδο του Κολυμπαριου και τον οικουμενισμο.Ειναι μια πρωτοβουλια των ορθοδοξων πολιτων νομου Καρδιτσας.Στο ξενοδοχειο Αρνη.τηλ 6974939273.Θα μας βαλετε σας παρακαλουμε το βιντεο απο την ομιλια;

Σας ευχαριστουμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά και θα την προβάλουμε,
στείλτε μας άμεσα έναν σύνδεσμο (σε ιστολόγιο κλπ)

Ανώνυμος είπε...

μας εδωσαν μεγαλη χαρα οι ηρωικοι κατικοι των σερων για την ομολογια τους να εγκαταλειψουν τους αιρετικους και να συμπαρασταθουν στον γεναιο πατερα φωτιο πραγματικα βιωσαμε πατερικα χρονια καιρος να ξυπνησουν και αλλοι πιστοι να αδιασουνε οι ναοι των οικουμενιστων ο Θεος να τους δινει δυναμη ολους τους αγωνιστας να χιρετε ο πατηρ φωτιος για τον πολεμο ετσι κανανε και τους αγιους πατερες θα παρει μεγαλο μισθο αλεξιος κ

Λαζαρος Αλωνισιωτης είπε...

ο αναμαρτητος ημων πρωτος τον λιθον βαλετω. αυτα που γραφετε αδελφοι μονο κατινιες μπορω να τα χαρακτηρισω λιαν επιεικως. τι θα πει εχει αυτοκινητο ο μητροπολιτης. ειναι αλλοι αποκαλουν ιερεις του Θεου παπαδαρια επειδη ακολουθησαν τον κ.κ.Μακαριο.
δηλαδη ετσι θα εκανε ο Κυριος. ποιον θεο πιστευεται δεν μπορω να καταλαβω; ο ζηλωτησμος ειναι κακο δεν μπορειτε να το χωρεσει το κεφαλι σας; ειναι ευκολο. ανοιξτε την Θεοπνευστη Καινη Διαθηκη και δειτε τι εκανε ο ζηλωτη ιουδας ισκαριωτης.
τι εκανε αδελφοι μου; ΠΡΟΔΩΣΙΑ. ΝΑ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ. ΑΠΟΚΟΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ και ΔΕΝ ΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. οι εποχες ειναι πονηρες και Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ μας προειδοποιει οτι τους εσχατους καιρους θα ερθουν πολλοι ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ η ΘΑ ΠΛΑΝΗΘΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ. Αυτο που θελω να πω ειναι το ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ,και αδελφοι μου ΠΡΟΣΟΧΗ οι καρποι σας μου μιαζουν κακοι. πατερολογητε μεχρι εμετου για τα παντα και ξεχνατε την βασικη οδο και λογο. ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΟΔΟΣ στο φωναζει ο ΚΥΡΙΟΣ μας αλλα που μυαλο. το ΑΓΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ειναι η οδος και οχι οι πατερες. οι πατερες δουλοι του Κυριου τους ειναι ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΜΕΙΖΩΝ του ΚΥΡΙΟΥ. Οποτε τα πατερια αγιολογικα μην τα δενεται και κομπο. μαθετε οτι ΠΡΑΟΣ ειναι ο ΚΥΡΙΟΣ. εσεις; με κατινιες θα κερδησετε; τι; την αιωνια κολαση; κατακρινοντας εναν αρχιερεα του Κυριου;
οι καρποι του πνευματος ποιοι ειναι αδελφοι μου; τι λεει ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ; πως πρεπει να καταρτηζουμε αυτον που σφαλει; ετσι με κατινιες; ντροπη θελω να ξερω τι θα απολογηθητε εν ημερα φοβερα; ενας θελει την διαλυση της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ποιος αδελφοι μου; ο αιωνιος διαβολος. μηπως πεσατε σε πλανη; για ψαξτε τι ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ, και οχι ο αγιος οσιος κτλ.Στο κατω κατω και να θελουν 1000 δεσποταδες και 5000 οικουμενικοι πατριαρχες να κανουν το κακο, το ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ θα γινει. αν δεν τα κανουνε αυτοι θα σηκωθουν η πετρες και θα τα κανουν. Δειτε και τα καλα σε εναν ανθρωπο το εργο που κανει και μην τονιζεται διαρκως τα ασχημα γιατι αυτο το κανει ο πειραζων
π. Λαζαρος Αλωνισιωτης

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) "τι θα πει εχει αυτοκινητο ο μητροπολιτης"
Διάβαζε καλά τι γράφει: "αμαξαρα του"
Δεν έχει αυτοκίνητο ο δεσπότης, "αμαξάρα" λέει ότι έχει, όπως και οι υπόλοιποι δεσποτάδες.
Δεν ξέρουμε αν είναι το αυτοκίνητο που σύμφωνα με το zougla.gr αντάλλαξε με το όχημα που προοριζόταν για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, ή αν πήρε νέα λιμουζίνα.

Βλέπεις 2.000 μισθός το μήνα, με όλα τα έξοδα (διαμονής διατροφής, μετακίνησης) πληρωμένα δεν τους φτάνουν. Θέλουν και καλά αυτοκίνητα, πληρωμένα πάντα από τον πιστό λαό.


2) "ο αναμαρτητος ημων πρωτος τον λιθον βαλετω"
αυτό γιατί δεν το απευθύνεις στον Μακάριο;
Που βρήκε ένα παπά φτωχαδάκι να δείξει όλο το μένος του;
Που πήγε ο ίδιος στον ναό να πάρει τα κλειδιά και τα χρήματα.
Που τον απειλεί ότι θα του κόψει το μισθό με το έτσι θέλω.
Που χωρίς έγγραφα χωρίς τίποτε του πήρε εκβιαστικά κλειδιά και ταμείο.
Που χωρίς κανένα επίσημο έγγραφο, του απαγόρευσε να λειτουργεί.

Γράψε στον Μακάριο λοιπόν: "ο αναμαρτητος ημων πρωτος τον λιθον βαλετω"


3)"ποιον θεο πιστευεται δεν μπορω να καταλαβω; ο ζηλωτησμος ειναι κακο δεν μπορειτε να το χωρεσει το κεφαλι σας; ... τι εκανε ο ζηλωτη ιουδας ισκαριωτης.
Δε μου λες, όταν πήγες στο Δημοτικό (γιατί για να τελείωσες Γυμνάσιο δεν το κόβω), δεν σου έμαθε ο δάσκαλος ότι υπάρχει τόνος;

Που το είδες εσύ ότι ο Ιούδας ήταν "ζηλωτής"; Πάλι καλά που δεν σου είπαν ότι ήταν αντιοικουμενιστής!

Δεν λέμε "ο ζηλωτή Ιούδας", λέμε "ο ζηλωτής".
Δεν λέμε (εσείς) "πιστευεται", είναι πληθυντικός. Με "ε" καταλήγει.

Θα θελα να ξέρω, σας πληρώνουν για αυτά τα σχόλια;


4) "Οποτε τα πατερια αγιολογικα μην τα δενεται και κομπο. ... κατακρινοντας εναν αρχιερεα του Κυριου;"
α) τα "πατεριά" δεν υπάρχει λέξη
β) το "κερδήσετε" γράφεται με "ί"
γ) "κατακρινοντας εναν αρχιερεα του Κυριου;"
Δηλαδή όποιος ανεπάγγελτος επιλέγει να γίνει παπάς, να έχει το μισθό του και άφθονα τυχερά, και στη συνέχεια γίνεται δεσπότης κάνοντας προηγουμένως ένα σωρό παραχωρήσεις, απαγορεύεται να τον κρίνουμε.
Όταν ένας δεσπότης συμμετέχει σε (ψευδο)Σύνοδο και αποφασίζει ότι οι αιρετικοί θα αποκαλούνται "εκκλησίες", ότι θα είναι έγκυρα τα "μυστήρια" των αιρετικών "ιερωμένων" (πχ βάπτιση), τότε εμείς δεν επιτρέπεται να το σχολιάζουμε. Θεωρείται ότι τον "κρίνουμε" και απαγορεύεται!


5) "Στο κατω κατω και να θελουν 1000 δεσποταδες και 5000 οικουμενικοι πατριαρχες να κανουν το κακο, το ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ θα γινει. αν δεν τα κανουνε αυτοι θα σηκωθουν η πετρες και θα τα κανουν. "
Πες τα βρε, πες τα.
Δεν έφταιγαν οι οικουμενιστές για όσα αποφάσισαν στην Κρήτη.
Ο Θεός έφταιγε!

Άκου
εμείς μοιρολάτρες δεν είμαστε.
Αν ΕΣΥ βάλεις φωτιά στο σπίτι σου, μετά, αν καεί, δεν φταίει το θέλημα του Θεού. ΕΣΥ φταις.
Αν οι αιρετικοί οικουμενιστές που κατέλαβαν δεσποτικούς θρόνους, φέρνουν τους λύκους μέσα στο μαντρί, ΑΥΤΟΙ φταίνε, αυτοί και όσοι τους ανέχονται. Δεν φταίει ο Θεός.


6) "Δειτε και τα καλα σε εναν ανθρωπο το εργο που κανει και μην τονιζεται διαρκως τα ασχημα ...
π. Λαζαρος Αλωνισιωτης"

Α μάλιστα!Ιερέας!!
Δες λοιπόν τα καλά του π.Φωτίου π.Λάζαρε!
Που αν και με προβλήματα υγείας και με ανήλικα παιδιά και φτωχαδάκι, προτίμησε να κάνει το χρέος του, να ομολογήσει την Ορθόδοξη αλήθεια υπακούοντας στους Ιερούς Κανόνες και όχι στο αφεντικό του.
Πείτε τα τα καλά του π.Φωτίου στον δεσπότη σας!

ΥΓ.
Όταν ένας "ιερέας" (κατά δήλωση του), φτάνει σε σημείο να αμφισβητεί τους Αγίους και την πατρολογία μας και τους Ιερούς Κανόνες, επικαλούμενος ότι τον βολεύει από το Ευαγγέλιο, τότε δεν έχουμε να εξηγήσουμε τίποτε. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τζιχατιστή που πετσοκόβει ότι δεν τον βολεύει από την ορθόδοξη αλήθεια.

Το ποιοι είναι οι δεσποτάδες μας και αρκετοί αρχιμανδριτάδες μας, εμείς το ξέρουμε. Ήρθε η ώρα να το μάθει και ο λαός. Και σιγά σιγά, θα το αποκαλύψουμε. Ήρθε η ώρα να δούμε τι κρύβεται κάτω από τα ράσα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

π. Λαζαρος Αλωνισιωτης
«Αυτο που θελω να πω ειναι το ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, και αδελφοι μου ΠΡΟΣΟΧΗ οι καρποι σας μου μιαζουν κακοι ( ... ) πως πρεπει να καταρτηζουμε αυτον που σφαλει; ετσι με κατινιες; ντροπη. θελω να ξερω τι θα απολογηθητε εν ημερα φοβερα;»

κχ
Σχόλιο μέ τίτλο : «Όχι στίς κατινιές»

Αφού είναι έτσι, τότε, ας πάρουμε τό παράδειγμα τών καλών καρπών από τό δέντρο τού παπισμού. Τό οποίο έδωσε ρίζα καί βλάστησε τό άλλο καρποφόρο δέντρο τού προτεσταντισμού. Τώρα έχουμε καί τή παραφυάδα τής νεο-ορθοδοξίας καί όπως δείχνουν τά πράγματα, μέ τά φυτοφάρμακα, τά ζιζανιοκτόνα καί τά λιπάσματα τής Monsanto, τό δέντρο αυτό θά μας δώσει μοναδικούς καί ανεπανάληπτους (σέ γεύση) καρπούς. Φτάνει μόνο νά έχουμε δανεικά, γιά νά αγοράζουμε τά - μοναδικά καί ανεπανάληπτα - κι αυτά - προϊόντα Monsanto.

Λαζαρος Αλωνισιωτης είπε...

κοιτα να δεις αδελφε μου, το να κρινεις ετσι αυτα που γραφω απο ενα λαπτοπ επταετιας, που για να γραψεις πρεπει να σβησεις και να γραψεις πολλες φορες μια λεξη επειδη δεν δουλευει το πληκτρολογο σωστα, η απο ταραχη γραφει καποιος βιαστικα επειδη φοβαται μη κρασαρει κολλησει πριν προλαβει να τα στειλει και τα ξανα γραφει μετα απο επανεκκινηση του συστηματος ειναι κακια.
δυστυχως δεν εχουμε ολοι οι πολυτεκνοι ιερεις την πολυτελεια να αλλαζουμε λαπτοπ καθε χρονο. ουτε εχουμε χρηματα, για να εχουμε τηλεφωνα πολυτελειας τυπου galaxy ενος μισθου με αυτοματη ορθογραφια, για να το παιζουμε μορφωμενοι. ουτε εχουμε και δοξα τω Θεω , θεολογους να μας γραφουν κειμενα και να τα παρουσιαζουμε σαν δικα μας. μαλλον πρεπει να εισαι ο π Νικολαος εσυ που απαντας. ξερεις εγω δεν κρυβομαι πισω απο επικεφαλιδες τυπου: Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" για να γραψω αυτα που αισθανομαι και υπογραφω με ονομα και επωνυμο. δυστυχως για μενα δεν ειχα γονεις να με σπουδασουν και να κοκορευομαι και τις κενες Θεολογικες μου γνωσεις. τον π Φωτη τον γνωρισα και τον αγαπω για τον καλο χαρακτηρα για την αγαπη του στον Κυριο. Εσεις του πηρατε τα μυαλα το ξερω παρα πολυ καλα. εδω και ενα χρονο με τα βιντεο που βγαζατε για αυτην την συνοδο της Κρητης, με την περιφημη ενωση. μου τα εστελνε και μενα με viber μην νομιζετε οτι τρωω κουτοχορτο.
οταν κανει κανεις υπακοη στο Θελημα του Κυριου δεν ειναι μοιρολάτρης. υπακοη σημαινει υποταγη στο Θελημα του Θεου.
το Θελημα του Θεου (και οχι του π.ζηση π.νικολαου κ.α) ποιο ειναι;
δεν ειναι η Βασιλεια του; ποιος μπορει να παει κοντρα στο Αγιο Θελημα του; δες τι επαθε ο φαραω που εναντιωθηκε στο Θελημα του. αυτα θα παθετε και εσεις ολοι που νομιζετε οτι μπορειτε να αλλαξετε αυτα που εχουν γραφτει να γινουν.
ολη αυτη την χολη που εβγαλες για το πως γραφω και της γραμματικες μου γνωσεις μου εδειξε ο Κυριος και ποιος ενεργει μεσα σου.
-πατερικα εγραψα αλλα το κ του πληκτρολογιου θελει προσπαθεια.
οταν ενας ανθρωπος ΚΑΤΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ βαζει τους αγιους πανω απο το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ του ΚΥΡΙΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΜΕΙΖΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ. το ξανα λεω αυτο.
πρωτα ο λογος και μετα οι αλλοι με διαφορα. πρωτα ο ΘΕΟΣ μετα ο αγιος. μην πεφτετε σε πλανη οπως οι φαρισαιοι, που ειχαν μπροστα τους τον Θεο τον ιδιο και αντι να στραφουν να τον προσκυνησουν, αυτοι τι ελεγαν; εμεις απογονοι του αβρααμ ειμαστε, οι πατερες ετσι, ο μωησης αλλιως και και και....και εγω δεν ξερω ποιος.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) "μαλλον πρεπει να εισαι ο π Νικολαος εσυ που απαντας."
"Σπίρτο" ο π.Λάζαρος!
Τελικά ο π.Νικόλαος (Μανώλης) γράφει στο Κατάνυξις, γράφει στο Κατήχησις, γράφει και εδώ, απαντάει και ως Παιδαγωγός! πρέπει να είναι σούπερμαν! Είδες πως τα φέρνει ο Θεός!!! Να μας δώσει έναν "σούπερμαν" που προλαβαίνει και γράφει ασταμάτητα παντού!
Μην εναντιώνεσαι λοιπόν!!! Άσε το θέλημα του Θεού!


2) "Εσεις του πηρατε τα μυαλα το ξερω παρα πολυ καλα. εδω και ενα χρονο με τα βιντεο που βγαζατε για αυτην την συνοδο της Κρητης, με την περιφημη ενωση. μου τα εστελνε και μενα με viber"
Το viber που το έβαλες; Σε κινητό παλιάς τεχνολογίας;


3)Πάτερ Λάζαρε
Κοίτα αυτά τα 3 βίντεο:

https://youtu.be/pPI3xLHhTa0
"Πολυχρόνιο στον Πάπα"

https://youtu.be/8Q7bXxmNQFA
"Ο ΠΑΠΑΣ ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΠΑΤΕΡ ΗΜΩΝ ΩΣ ΠΡΩΕΣΤΟΣ"


https://youtu.be/xyT7Uo3nQn4
"Μνημόνευση Πάπα Φραγκίσκου και συλλείτουργο στο «Φανάρι» 30-11-14"


Κάνε μας την χάρη και δες τα.
Δεν φταίει αυτός που το προωθεί.
Αυτός σου δείχνει την αλήθεια.
Ο Θεός σου έδωσε μάτια για να βλέπεις, αυτιά για να ακούς τι διδάσκουν οι δεσποτάδες και οι πατριάρχες.
Σου έδωσε και μυαλό για να κρίνεις. Αν διδάσκουν ορθοδοξία ή αίρεση.
Μην παριστάνεις τον χαζό. Βλέπεις την αλήθεια.
Αν επιμένεις ότι η απάντηση στην αίρεση είναι να παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε τι συμβαίνει, εσύ εκτίθεσαι.

Ότι καταλαβαίνει -ή παριστάνει ότι καταλαβαίνει- ο καθένας.

Πάντως μου θυμίζεις κάποιον μοναχό, που για ένα σωρό αμαρτίες επικαλούνταν "ευλογία". Σε λίγο θα βλέπεις Αγιορείτες να καταλύουν νηστείες, κρέας, το άβατο και να λένε "μα αφού έχουμε ευλογία"..
Ευλογία τελικά ή κατάρα έχουν όσοι μνημονεύουν αιρετικούς; Τι λες;
Αποδέχθηκε ή όχι ο δεσπότης σου πολλές "εκκλησίες" στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης; Ξέρεις ή δεν ξέρεις;
Αποδέχθηκε ή όχι να τελούνται μυστήρια (γάμοι) με παπικούς και άλλους αιρετικούς; Αναγνωρίζουν ή όχι έτσι ιεροσύνη στους παπικούς;
Όταν αποκαλούν τον Πάπα "Αγιότατο" και του ψάλλουν το "Πολυχρόνιο" μέσα στο Φανάρι, αποδέχονται ή όχι Αρχιεροσύνη σε αυτόν;

Πάτερ Λάζαρε, κοιμάσαι με ήσυχη την συνείδηση σου το βράδυ;
Άνοιξε επί τέλους τα μάτια σου.
Ποιοι είναι οι αιρετικοί;

Ανέστης είπε...

Π. Λάζαρε, χωρίς διάθεση λογομαχίας, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω απλώς ότι μέσω των Ιερών Κανόνων και της Ιεράς Παράδοσης 'μίλησε' το ίδιο το Άγιο Πνεύμα για να μας δείξει την ορθή κατανόηση του Ευαγγελίου. Αυτό έχω μάθει από μικρός ως την κύρια διαφορά μεταξύ ορθοδοξίας και αιρέσεων (γιατί και οι άλλοι διαβάζουν το Ευαγγέλιο αλλά το μεταφράζουν κατά το δοκούν). Το ίδιο το Πηδάλιο τονίζει ότι πρέπει να εκλαμβάνεται ισόκυρο της Αγίας Γραφής, διότι είναι προϊόν του Αγίου Πνεύματος και σε καμμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο, αλλά αντιθέτως δείχνει τη σωστή εφαρμογή του. Το θέλημα του Θεού σαφώς βρίσκεται στη σωστή τήρηση του Ευαγγελίου μέσω της τήρησης των Ιερών Κανόνων και όχι όπως του καπνίσει του καθενός!
Λυπάμαι που θα το πω αυτό, αλλά μη αναγνώριση του κύρους των Ιερών Κανόνων και Παράδοσης προσβάλλει ευθέως το ίδιο το Άγιο Πνεύμα και δηλώνει έλλειψη ορθοδοξίας.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Προς Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Γιατί δεν είναι λογικό; Θα προσδιορίσετε εσείς το τι ακριβώς είναι λογικό και τι όχι; Υφίστατο η υπογραφή φαρδιά πλατιά του συναδέλφου θεολόγου κ. Βασίλη Μαυρίδη μέσα στο έγγραφο; Ναι ή ού; Συνεπώς από τη στιγμή που υφίστατο δεν αντιλαμβανόμαι το λόγω που προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα;

Να σας επισημάνω ότι, και δίκαιο να έχετε, και να μη βρίσκετε κάποια λογική, υφίστατο ζήτημα σε Εκκλησιολογικό επίπεδο.

Αυτή είναι η θεο-λογική του κειμένου μου. Βέβαια για να γίνει αντιληπτό αυτό... χρειάζεται παιδεία και εννοώ θεολογική παιδεία και όχι αναπαραγωγή σχισματικοαιρετικών θεωριών εν είδη παπαγαλίζειν.

Ή μήπως είναι θεο-λογικό, να ομολογείται γραπτώς, από τους συνυπογράψαντες το έγγραφο, ότι δεν υιοθετούν την σχισματικοαιρετική Θεωρία περί των ακύρων Μυστήριων ενώ στο ίδιο ακριβώς να την εισαγάγουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο;

Από τη στιγμή που εν ενεργεία θεολόγος της Εκκλησίας της Κύπρου υπογράφει την εν λόγω ιερά Αποτείχιση, εμπλέκεται, είτε δύνασθε να το αντιληφθείτε είτε όχι, και ο Μητροπολίτης Λεμεσού και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Συνεπώς, αφού είναι ενεργός θεολόγος της Εκκλησίας της Κύπρου γιατί εξαπλουστεύετε το ζήτημα ως γενόμενο δήθεν «χωρίς λόγο»;

Και οι πλάνες που κηρύττει ο φίλτατος θεολόγος Βασίλης; Και αυτή η κατηγορία μας γέγονε άνευ λόγου και αιτίας;

Επίσης, μάθετε τέλος πάντων, όταν κρίνετε κάποιο κείμενο, να παραπέμπετε με κάθε δυνατή σαφήνεια και ακρίβεια. Και ας κρίνουν οι αναγνώστες σας τι είναι λογικό και τι όχι. Περι κουτσομπολιών κ.ο.κ. θού Κύριε φυλακήν το στόματί μου.

Και αφού ο θεολόγος μας, έχει ηλικίαν, γιάτί κρύβεται, ώστε να δώσει δημοσιογραφικές εξηγήσεις; Και γιατί αναλαμβάνετε εσείς τον άχαρο ρόλο του συνηγόρου του; Για να ωραιοποιείτε την πραγματικότητα; Ή διότι υποτιμάτε την νοημοσύνη των αναγνωστών σας;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Δπ. Λαζαρος Αλωνισιωτης
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΜΕΙΖΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΥΤΟΥ. το ξανα λεω αυτο.

κχ
Κι εμείς θά ξαναγράψουμε (επαναλάβουμε) αυτό : «13 ὅταν δὲ ἔλθῃ ἐκεῖνος, τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁδηγήσει ὑμᾶς εἰς πᾶσαν τὴν ἀλήθειαν· οὐ γὰρ λαλήσει ἀφ' ἑαυτοῦ, ἀλλ' ὅσα ἂν ἀκούσῃ λαλήσει, καὶ τὰ ἐρχόμενα ἀναγγελεῖ ὑμῖν.»( ιν. ις΄)

Ερώτηση : Σέ ποιούς θά λαλήσει, σέ ποιούς ἐλάλησε, σέ ποιούς λαλεῖ «τὸ Πνεῦμα τῆς ἀληθείας»; Στούς αγίους πατέρες τής Εκκλησίας ή στόν Πάπα ; Ο οποίος άκούει αυτά που εκπορεύονται από τόν υιό καί τόν πατέρα, όταν αποφαίνεται ο ίδιος εκ καθέδρας γιά λογαριασμό τού αγίου (του) πνεύματος. Η αγία έδρα τού παπισμού γίνεται αγία ! Αγιάζει τόν ανερχόμενο επ΄ αυτής, όταν δέ κατέρχεται ο πάπας από τήν καθέδρα, παύει νά είναι αγία. Παύει καί ο Πάπας νά είναι άγιος, γίνεται ένας από εμάς, τό άγιον πνεύμα (του) ανέρχεται καί μάς αφήνει έρημους καί ορφανούς.

Όμως, όχι καί πάλι όχι. Η νεοορθοδοξία είναι εδώ, είναι παρούσα, γιά νά βγάζει μεταπατερικούς, συναφειακούς καί σχεσίτες νεοαγίους. Είναι, βέβαια, καί η μετα-Κολυμβάρια ψευδοσύνοδος, η οποία μάς διερνηνεύει τα του αγίου πνεύματος (τού Πάπα) όπως καί ό,τι αφορά στό θείον θέλημα (τού Πάπα). Ναί σέ όλα, λέει ο θεός (τού Πάπα), ναί σέ όλα, λέει καί τό επισκεφθέν πνεύμα στούς συνοδικούς (συνέδρους) τού Κολυμβαρίου. Ο Θεός θέλει νά επαληθευθούν όσα προφητεύονται καί σέ λίγο, μάς βλέπω νά βγάζουμε πλήθος αγίων σέ «στίλ» Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Καί τελευταίο. Όταν λέμε καί όταν γράφουμε εμείς - δέν έχει σημασία ποιοί καί πόσοι - έχουμε πάντα υπόψη, κατά νούν καί καρδίαν, τό «10 οὕτω καὶ ὑμεῖς, ὅταν ποιήσητε πάντα τὰ διαταχθέντα ὑμῖν, λέγετε ὅτι δοῦλοι ἀχρεῖοί ἐσμεν, ὅτι ὃ ὠφείλομεν ποιῆσαι πεποιήκαμεν.» (Λκ. ιζ΄). Ούτε Κύριοι θέλουμε νά γίνουμε, "ούτε εκφραστές αντ΄ αυτού" τού Αγίου Πνεύματος.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κύριε Νούνη

Γράψατε ένα άρθρο "ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ"

Γράψατε τον σύνδεσμο στο άρθρο σας, ως σχόλιο, στην ανάρτηση μας.
Σας κάναμε τη χάρη και το δημοσιεύσαμε, αν και ήταν τελείως ανυπόστατο.
Το στείλατε σε ένα σωρό τοπικά ιστολόγια της περιοχής.

Σας εξηγήσαμε πως "εμπλέκεται" ο θεολόγος (τον οποίο δημόσια επαινούμε), δεν εμπλέκεται ουσιαστικά, απλά πληροφορήθηκε την πρόθεση διακοπής μνημόνευσης και εξεδήλωσε την επιθυμία να συνυπογράψει, το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο π.Φώτιος, και αντί να ζητήσετε συγνώμη για τις ανοησίες που παράγει η φαντασία σας, συνεχίζετε να φλυαρείτε.

ΥΓ. Ισχυρίζεστε ότι ο θεολόγος αυτός μίλησε στην εκδήλωση ενός νεοσύστατου απελευθερωτικού κινήματος (δεν είναι πολιτικό κόμμα), στην Κύπρο.
Την ώρα που σχεδόν όλοι έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια και μιλάνε για συμφωνίες με τους κατακτητές, ως λύση, κάποιοι επιμένουν ότι μόνη λύση είναι η απελευθέρωση.

Αν πράγματι λοιπόν πήγε αυτός ο θεολόγος εκεί για να μιλήσει με θέμα "Ορθοδοξία και Ελληνισμός", του αξίζουν δύο μπράβο! Μπράβο κα ιστους διοργανωτές που κάλεσαν έναν τόσο καλό και σοβαρό θεολόγο να τους μιλήσει, μπράβο και για το θέμα που επέλεξαν να μιλήσει, μπράβο και στον ίδιο που προτίμησε να "εκτεθεί" ως πρόσωπο, για να διαδώσει την αλήθεια.

Εσείς μπορείτε να στρίβετε το μυαλό σας μπας και βγάλει καμιά φαντασία σας ως είδηση. Αφήστε τους υπόλοιπους να κάνουν το χρέος τους.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΤΕ; ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΣΚΕΙΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΑΝΩΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ.

2. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΛΑ. ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΑΜΠΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ.

3.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΤΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΑΝΤΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ «ΑΝΙΕΡΗ» ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ; ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΛΟΓΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΛΟΪΚΑ, ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.

4. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΝ ΤΟΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙΣ ΟΡΟΙΣ; ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ;

5. ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΔΗΜΟΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΙΣ ΛΑΒΩ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ;

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΑΚΟΥΓΩ ΒΕΡΕΣΙΕ.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Μέ τήν γραπτή ρητορεία τού Μάρκου Αντωνίου

Πρός τόν παν φίλτατο κ. Νούνη, ο οποίος γράφει : «Επίσης, μάθετε τέλος πάντων, όταν κρίνετε κάποιο κείμενο, να παραπέμπετε με κάθε δυνατή σαφήνεια και ακρίβεια. Και ας κρίνουν οι αναγνώστες σας τι είναι λογικό και τι όχι.»

κχ
Αφήνω στήν άκρη όλα τά άλλα καί ερωτώ τόν αναγνώστη : Μήπως είχες ανάγκη από «θεανθρωπολογία» ; Δέν σού έφταναν όλα τά άλλα τού σουπερμάκετ "θεολογία" καί είχες ανάγκη από «θεανθρωπολογία» ; Τί είναι πάλι τούτο ; Ένδειξη ταπεινού φρονήματος ή μήπως ταπεινο-γραφο-λογία (κατά τό θε-ανθρωπο-λογία ;

Αν δέν γνωρίζεις, διάβαζε τόν κ. Νούνη, ο οποίος θά σέ παραπέμψει, μάλλον, στόν εν Αμερική διαμένοντα μέντορα Π. Τελεβάντο. Ο οποίος γνωρίζει άριστα τήν ρητορική δεινότητα τού Ρωμαίου Μάρκου Αντωνίου. Ο τελευταίος επαινούσε κατηγορώντας τόν Ιούλιο Καίσαρα, παράλληλα όμως, ξεσήκωσε τόν κόσμο νά κυνηγήσει τούς συνωμότες δολοφόνους του. Καί τό πέτυχε.

Οι Νούνης καί Τελεβάντος - υπάρχει πληθώρα παρόμοιων - κατηγορούν Οικουμενισμό καί οικουμενιστές, αλλά ωθούν τούς πιστούς στόν Οικουμενισμό . Άγγλοι καί Αμερικανοί είναι μοναδικοί στίς μεθοδεύσεις τύπου «Μάρκος Αντώνιος» : Σέ στρέφουν εναντίον εκείνων, οι οποίοι σέ απαλλάσσουν από τούς δυνάστες σου, ενώ, παράλληλα, κατηγορούν επαινώντας τόν τύραννο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Νούνη,
επιτρέψτε μας να γνωρίζουμε 5 πράγματα περισσότερο από εσάς. Συνήθως όταν γράφουμε κάτι, σχεδόν πάντα ξέρουμε περισσότερα. Επιλέγουμε τα πιο σημαντικά ή όσα κρίνουμε σκόπιμο να δημοσιευθούν. Εσείς, συνεχίστε να γράφετε υποθέσεις.

Επαναλαμβάνουμε, ο θεολόγος θα απαντήσει όταν το κρίνει ο ίδιος σκόπιμο. Δεν είμαστε γραφείο τύπου του. Εμείς ξέρουμε την απάντηση. Επειδή αφορά τον ίδιο, δεν θεωρούμε σωστό να την γράψουμε δημόσια.

Εσάς γιατί σας απασχολεί τόσο πολύ που εργάζεται ο θεολόγος αυτός;
Το ότι εργάζεται σε μητρόπολη, κι όμως, δημοσίως αποτειχίζεται από τον μητροπολίτη του (επαναλαμβάνουμε ότι δεν είναι Κύπριος, Ελλαδίτης είναι, που απλά εργάζεται σε μητρόπολη στην Κύπρο), αυτό τον τιμάει ακόμη περισσότερο. Πόσοι θεολόγοι θα τολμούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο; Εύγε λοιπόν στον αγωνιστή θεολόγο.

Για εμάς είδηση είναι η διακοπή μνημόνευσης από ευλαβή ιερέα του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου. Αν υπέγραψε και ο επίτροπος, και ο ψάλτης και ένας θεολόγος της περιοχής, μικρή σημασία έχει (πέρα του ότι δείχνει και την συμμετοχή των πιστών που επίσης έχουν θέση στην εκκλησία).

Επαναλαμβάνουμε, εσάς γιατί σας απασχολεί τόσο ο θεολόγος.
Θέλετε να πάρετε την θέση του στην μητρόπολη Λεμεσσού;
Για ποιο λόγο αφιερώνετε τόσες ώρες. Γιατί τόση παράνοια και τόσα εμαιλ και τόσα σχόλια;

Μην παιδεύεστε κ.Χριστοδουλίδη.
Δεν έχει νόημα.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

(Α΄ ΜΕΡΟΣ)

ΑΞΙΟΤΙΜΕ κ. «ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ».

ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΟ-ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΩΣΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΣΑΣ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ) ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ.

Ο ΙΔΙΟΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΛΙΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ;

ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ (ΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ή ΠΑΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ.

Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ «ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ» (ΚΑΘΩΣ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΞ ΑΝΟΗΣΙΑΣ) ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ κ. ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ ΚΑΘΩΣ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΨΕΥΔΩΣ ΔΙΑΔΙΔΕΤΕ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦ΄ ΟΣΟΝ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ.

ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΣΤΗΝ ι.μ. ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΑΜΕΝΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΤΕ ΩΣ ΘΕΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ;

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ «ΠΑΙΔΑΓΩΓΕ»!

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΜΦΟΤΕΡΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΟ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΚΕΙ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΙΤΗΣ ΔΕΝ ΔΙΔΕΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟ-ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟ ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ Η ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η «ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ» ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑΣ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ.

Ο ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΘΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΑΣ ΚΑΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...


(ΜΕΡΟΣ Β΄)

ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΘΕΣΗ, ΩΣ ΑΜΙΣΘΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ) ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΠΟΥ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΕ ΟΛΑ. ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.

1. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΟΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΘΕΟΛΟΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΑΝΤΙ-ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ «ΑΝΙΕΡΗ» ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ.
2. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΜΙΣΘΩΤΟΣ, ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΝΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ; ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΟΧΙ ΛΟΓΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΑΠΛΟΪΚΑ, ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.
3. ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ, ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΕΝ ΤΟΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΙΣ ΟΡΟΙΣ;
4. ΔΗΛΑΔΗ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ (ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ-ΦΩΤΙΟΥ), ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΣΥΜΦΩΝΕΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ «ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΙ» ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΙΕΡΟΥΡΓΟΥΝ ΑΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ;
5. ΚΑΙ ΑΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΓΡΑΠΤΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΤΙΤΑΞΩ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΧΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΠΟΥ ΕΛΑΒΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑ ΝΑ ΛΕΓΕΙ «ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ» ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ «ΙΕΡΟΥΡΓΕΙ ΑΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ».
6. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ;
7. ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΔΗΜΟΝΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΟΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΥΡΙΔΗ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΤΙΣ ΛΑΒΩ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.

ΕΛΠΙΖΩ ΕΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Α μάλιστα κ.Νούνη,

ΔΕΝ επιθυμείτε να πάρετε την θέση του αδερφού θεολόγου στην Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού γιατί έχετε θέση:
" ΩΣ ΑΜΙΣΘΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ".


Οπότε θα έχετε και αντίστοιχο "διοριστήριο",
"διαδικτυακού ιεροκήρυκος"!


Ξαναγράψτε μερικές ακόμη φορές το σχόλιο σας.

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Άλλος είναι ιεροκήρυξ Ιεραπόστολος στη Αφρική, στην Κίνα, άλλος στα νοσοκομεία και τις φυλακές, άλλος σε μακρυνά και απόμερα χωριουδάκια και άλλος ιεροκήρυξ στη Σιβηρία.

Άλλοι είμεθα με την ευλογία των πνευματικών μας πατέρων, ως θεολόγοι, είμεθα ιεροκήρυκες στο διαδίκτυο. Ω ναι!

Η Εκκλησία του Χριστού μας εξαπέστειλε ιεροκήρυκες εντός του διαδικτύου αγαπητέ παιδαγωγέ! Αν σε ενόχλησε το αμισθή, και δεν το πιστεύεις, να σου αποστείλω τον λογαρισμό της Τραπέζης μου ώστε να κάνεις έρευνα πόσο μισθό μου προσφέρει η ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και πόσο η ιερά Μητρόπολη Λεμεσού για το διακόνημά μου.

Και να αμς αποστείλεις και εσύ τον δικό σου, ώστε να ενημερωθεί το αναγνωστικό κοινό για τις απολαβές σου.

Που είναι το παράξενο; Αν είμουνα ιεροκήρυξ στο Άρη ή στη Σελήνη να σου φανεί παράξενο και να το ειρωνευτής όσο θέλεις.

Αλλά να είσαι άνθρωπος «παιδαγωγός» και να μη αντιλαμβάνεσε την αποστολή και το διακόνημα του αδελφού σου, μέσα στο Σώμα της Εκκλησίας, τότε αυτό είναι δικό σου ζήτημα το οποίο πρέπει να το επιλύσεις μαζί με ένα φωτισμένο πνευματικό.

ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ: ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑΣ ΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΝΥΣΣΑ (ΔΗΛ. ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ.

Ανέστης είπε...

Κε Νούνη
συγνώμη που παρεμβαίνω ως τρίτος, αλλά το εκκλησιαστικά ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ σε καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ΑΚΥΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ. Κι εγώ είμαι αποτειχισμένος από το δεσποτη της ενορίας μου (άλλη, όχι του π. Φωτίου), διότι τον θεωρώ εκκλησιαστικά ακοινώνητο λόγω συμπόρευσής του με τον οικουμενισμό (αφού αποδέχεται την ψευδο-σύνοδο της Κρήτης), αλλά ΠΟΤΕ δεν θα θέσω θέμα εγκυρότητος μυστηρίων. Αν δεχθώ την άποψή σας, τότε σίγουρα ανήκω στο σχίσμα, το οποίο όμως έρχεται σε αντίθεση με τον 15ο της ΑΒ' και άλλους κανόνες. Οι κανόνες αυτοί (περί διακοπής εκκλησιαστικής κοινωνίας - ακοινωνησίας) αναφέρονται, όπως θα ξέρετε καλύτερα από μένα, στην ΠΡΟ συνοδικής καταδίκης περίοδο. Η παύση ιερωσύνης / εγκυρότητας μυστηρίων αποφασίζεται μόνο από έγκυρη Πανορθόδοξη Σύνοδο, και άρα ισχύει ΜΕΤΑ συνοδικά. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Άλλο εκκλησιαστική ακοινωνησία, άλλο άκυρα μυστήρια. Το ένα αφορά τη δική μας προσωπική συμπεριφορά απέναντι σε αιρετίζοντες ποιμένες, το άλλο αφορά κρίση Οικουμενικής "εν Αγίῳ Πνεύματι" Συνόδου. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη πλάνη να συνδέουμε τα δύο...

Ανώνυμος είπε...

- Επαναλαμβάνουμε, εσάς γιατί σας απασχολεί τόσο ο θεολόγος. Θέλετε να πάρετε την θέση του στην μητρόπολη Λεμεσσού;
-" ΩΣ ΑΜΙΣΘΩΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΞ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ".

- Οπότε θα έχετε και αντίστοιχο "διοριστήριο","διαδικτυακού ιεροκήρυκος"!
-" ως θεολόγοι, είμεθα ιεροκήρυκες στο διαδίκτυο. Ω ναι!"
Το "Ω ναι!" το γραφει ο Νούνης!


Ο κύριος Νούνης καβάλησε το καλάμι ή μου φαίνεται;

Αν ήταν σοβαρός δεν θα ΑΥΤΟΧΡΙΖΟΤΑΝ αμισθος ιεροκηρηκας διαδικτύου μητρόπολης!Χωρίς να ξέρει τίποτε η μητρόπολη!
Πήραν τα μυαλά του αέρα.
Ζέστες.


Οπότε μετά τόσα σχόλια, αντιλαμβανόμαστε ότι ο θεολόγος που προσυπόγραψε το κείμενο του πατρός, είναι έμμισθος θεολόγος στην Κύπρο, ενώ ο κ.Νούνης ονειρεύεται μια αντίστοιχη θεσούλα.

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

«Άλλο διακοπή Μνημόνευσης-Κοινωνίας, έτερο άκυρα Μυστήρια-Ιερωσύνη»

Ανώνυμος : «Οι κανόνες αυτοί (περί διακοπής εκκλησιαστικής κοινωνίας - ακοινωνησίας) αναφέρονται, όπως θα ξέρετε καλύτερα από μένα, στην ΠΡΟ συνοδικής καταδίκης περίοδο. Η παύση ιερωσύνης / εγκυρότητας μυστηρίων αποφασίζεται μόνο από έγκυρη Πανορθόδοξη Σύνοδο, και άρα ισχύει ΜΕΤΑ συνοδικά».


Κυπριανός Χ . Αυτά, υποθέτω,υποστηρίχθηκαν καί εξακολουθούν νά υποστηρίζονται από τό 1935 καί μετά. Έγιναν συζητήσεις καί προκλήθηκαν ρήξεις, η δέ νεωτερίσασα εκκλησία παραμένει στίς θέσεις της, ύστερα μάλιστα από τήν ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου. Ως γνωστόν οι αποφάσεις της είναι δεσμευτικές γιά τόν Κλήρο καί τόν Λαό. Ερωτάται όμως ποιά Σύνοδο προσδοκά τό σώμα τής Εκκλησίας, όταν όλα τά κέντρα λήψεως αποφάσεων ελέγχονται καί κατευθύνονται από τούς ομόφρονες καί συνδιοργανωτές παρομοίων ψευδοσυνόδων; Όπως προβλέπεται θά ακολουθήσουν κι άλλες.

Καί κάτι ακόμη. Η Πανορθόδοξη Σύνοδος, τήν οποίαν όλοι ευχόμαστε νά γίνει, θά κληθεί νά επιβραβεύσει (ή νά καταδικάσει) τό σώμα τής Εκκλησίας γιά τήν έγκυρη (ή άκυρη) διακοπή Μνημόνευσης καί Κοινωνίας τών εκτραπέντων Ιεραρχών καί όσους συντάχθηκαν μαζί τους . Δέν είναι όμως σαφές ότι όποιος φεύγει τούς ποιμένες αυτούς, είναι διότι εμπαίζουν «εν Μυστηρίοις» τήν Εκκλησία καί τό σώμα της ; Ποιός, άλλωστε, λόγος νά λάβει νέα απόφαση επί ζητήματος ήδη λελυμένου, καί δή καί όταν υπάρχει η σαφής τοποθέτηση :

«Κρατῶμεν τῆς ὁμολογίας, ἥν παρελάβομεν ἄδολον παρὰ τηλικούτων ἀνδρῶν, ἀποστρεφόμενοι πάντα νεωτερισμὸν ὡς ὑπαγόρευμα τοῦ διαβόλου· ὁ δεχόμενος νεωτερισμόν, κατελέγχει ἐλλιπῆ τὴν κεκηρυγμένην ὀρθόδοξον πίστιν. ( … ) Ἔπειτα παρ᾽ ἡμῖν οὔτε Πατριάρχαι οὔτε Σύνοδοι ἐδυνήθησαν ποτὲ εἰσαγαγεῖν νέα, διότι ὁ ὑπερασπιστὴς τῆς θρησκείας ἐστιν αὐτὸ τὸ σῶμα τῆς Ἐκκλησίας, ἤτοι αὐτὸς ὁ λαός, ὅστις ἐθέλει τὸ θρήσκευμα αὐτοῦ αἰωνίως ἀμετάβλητον καὶ ὁμοειδὲς τῷ τῶν Πατέρων αὐτοῦ, ὡς ἔργῳ ἐπειράθησαν καὶ πολλοὶ τῶν ἀπὸ τοῦ σχίσματος Παπῶν τε καὶ Πατριαρχῶν Λατινοφρόνων μηδὲν ἀνύσαντες».

Γιά ποιά έγκυρα Μυστήρια, λοιπόν, γίνεται λόγος ; Τόν προβληματισμό μου εκθέτω, χωρίς να επιθυμώ νά ανοίξω εκκλησιολογικό, κανονολογικό, ή άλλο θεανθρωπολογικό (!) διάλογο.

Ανώνυμος είπε...

"Ο πεινασμένος" (Νούνης),
"καρβέλια" (διορισμούς σε έμμισθες θέσεις)
"ονειρεύεται"!

Έτσι γίνεται και στα κόμματα, τραβάς την καρέκλα του άλλου για να την καταλάβεις εσύ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο κ.Νούνης επανήλθε με ΝΕΟ του σχόλιο. Φυσικά επαναλαμβάνει τα ίδια.Όπως και σε όλα τα προηγούμενα. Γι αυτό δεν θα δημοσιευθεί. Του δώσαμε με το παραπάνω την δυνατότητα να πει την άποψη του. Αντί να ασχολείτε με την διακοπή από τον π.Φώτιο, ασχολείται με το που εργάζεται ο θεολόγος.

Δημοσιεύσαμε ήδη 5 μακροσκελή σχόλια του (και το αρχικό -6ο- που το έγραψε τάχα ως ανώνυμος).
Ότι καταλαβαίνει ο καθένας.


Επιδιώξαμε σήμερα και επικοινωνήσαμε για 1η φορά στη ζωή μας, πριν 1-2 ώρες, με τον αναφερθέντα θεολόγο κ.Βασίλειο Μαυρίδη.

Δεν είχε υπόψη του τα σχόλια και τα άρθρα του κ.Νούνη.
Δεν είχε επισκεφθεί το ιστολόγιο μας.
Ο κ.Νούνης λοιπόν πήρε φόρα και έγραψε ένα σωρό κατεβατά για έναν θεολόγο, χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει, και φυσικά χωρίς να τον ενημερώσει.

Σας κοινοποιούμε λοιπόν ότι ο κ.Μαυρίδης έπαψε να είναι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και έχει επιστρέψει μόνιμα στην Ελλάδα, στο χωριό του (που είναι δίπλα στο χωριό του π.Φωτίου).
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Κύπρο για να διευθετήσει κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες. (Και φυσικά δεν είχε καμία διάθεση να ασχοληθεί με τον κ.Νούνη).

Κάτι που είχαμε πληροφορηθεί και γνωρίζαμε εξ αρχής, αλλά φυσικά δεν είχαμε δικαίωμα να δημοσιοποιήσουμε αφού το που ζει ο καθένας είναι προσωπική του υπόθεση.

Άντε κ.Νούνη, "άμισθε διαδικτυακέ ιεροκήρυκα της εκκλησίας της Κύπρου" (χωρίς όμως να σας έχει αναθέσει οτιδήποτε η εκκλησία της Κύπρου!),

πάτε τώρα στην μητρόπολη Λεμεσού μπας και σας προσλάβουν ..

Κι αν δεν σας προσλάβουν, αρχίστε να αναζητείτε έναν έναν τους θεολόγους που εργάζονται εκεί, κι αρχίστε να γράφετε σενάρια και να τα διαδίδετε παντού.

Με κάποιους ανθρώπους, να σε φυλάει ο Θεός να μην μπλέξεις.
Το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία είναι απέραντες.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΜΕ το καλημέρα, άλλα 3 εκτενή σχόλια από τον κ.Νούνη, το ένα συνέχεια του άλλου.. γιατί (υπάρχει περιορισμός από το blogger.com) δεν χωρούσαν σε ένα.


Δεν έχει δουλειά και κολλάει σε μια λεπτομέρεια γράφοντας νυχθημερόν σχόλια -(το ίδιο σχόλιο επί τοις ουσίας); Ή προσπαθεί να βρει εργασία;
Είναι φανερό ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα.

Υπήρξαν και στο παρελθόν τέτοια κρούσματα κολλημένων, που έγραφαν το ένα σχόλιο μετά το άλλο, αλλά ήταν το ίδιο σχόλιο με άλλες λέξεις.
Λογικά αντιλαμβάνονται ότι με το ένα σχόλιο δεν μπορούν να πείσουν και επανέρχονται άμεσα ξαναγράφοντας νέο.

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχουν προβλημα που κοινωνουν με αιρετικούς οικουμενιστες και θετουν κι Εκκλησιολογικα ερωτήματα κι από πανω !!!
ακριβοι στα πιτουρα και φθηνοί στο χαβιαρι
Ο τίτλος
ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ;
είναι "έντεχνος", καθώς δημιουργεί ασχημους συνειρμους και φαινεται αυτος ειναι ο στοχος, αλλιως πώς θα υποστηριξουνε την σταση τους, δηλαδη την κοινωνια με αιρετικους ;;
Για τους υγιώς σκεπτόμενους, ειναι ευχαριστη η αποτειχιση του Π. Φωτίου. Αν θελουνε καποιοι αλλοι να θιξουνε την σταση του συγκεκριμενου Θεολογου, ας του θετανε απευθειας ερωτηματα στον ίδιο κι οχι μέσω της αποτειχισεως του Ιερέως, δηλαδή δυσφημώντας (για να μην πω αλλη λέξη) την συγκεκριμενη αποτειχιση. Όμως στόχος δεν είναι ο Θεολόγος...
Αν ο συγκεκριμενος Θεολόγος συνεχιζε να εχει κοινωνια με τους Οικουμενιστες της Κυπρου ή άλλους Οικουμενιστες, σαφως θα υπηρχε Εκκλησιολογικο θεμα. Ελα ομως που φαινεται οτι δεν ειναι ετσι κι η προσπαθεια δυσφημησης της αποτειχισεως πεφτει στο κενο
Ηρεμία και καλή φώτιση σε ολους μας

Σταύρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.