" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ στην Εστία Πατερικών Μελετών.

Φυσικά οφείλουμε να προβάλουμε την παρακάτω εκδήλωση:
"Κατάργηση τῶν μετρητῶν - Τέλος τῆς ἐλευθερίας-ὁδεύοντας πρός τόν ὁλοκληρωτισμό"
της Εστίας Πατερικών Μελετών


Αγαπητοί συναγωνιστές της Εστίας Πατερικών Μελετών,
Επιτρέψτε μας μερικά -καυτά όπως συνηθίζουμε- ερωτήματα:


1) Ποιο το νόημα να κάνεις ημερίδα για να ενημερώσεις "δια ζώσης"; 
όταν πχ το βίντεο ή τα αντίστοιχα κείμενα μπορείς να τα αναρτήσεις με την κατάλληλη μορφή στο διαδίκτυο; Να τα κάνεις όσο συνοπτικά ή αναλυτικά επιθυμείς και να τα προβάλεις αισθητικά καλαίσθητα και με συνοδευτικές εικόνες και βίντεο
Πόσοι πλέον χρειάζεται να προσέλθουν δια ζώσης επειδή δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο; 
Και τι νόημα έχει να στοχεύεις ως "target group" στην ενημέρωση σου, τους ηλικιωμένους;




2) Άρα ποιο το αληθινό νόημα αντίστοιχων εκδηλώσεων;

- Να προβληθούν οι ομιλητές; (γενικά δεν ισχύει κάτι τέτοιο για την ΕΠΜ)
-Να προβληθούν δεσποτάδες, ή να προσέλθουν να στρογγυλοκαθίσουν μπροστά-μπροστά ως επίσημοι,  για να δείξουν ότι τάχα είναι ένα με τον πιστό λαό;
- Να ξανακλειστούμε στα "κλουβιά" μας μετά την εκδήλωση;

Τι νόημα έχει τελικά η πραγματοποίηση της αν όχι η εκδήλωση της ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ του λαού;



3) Πότε θα κάνει η ΕΠΜ μια εκδήλωση για την (ψευδο)Σύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης;
Για την διακοπή μνημόνευσης που έγινε το 1969, επί Πατριάρχη Αθηναγόρα; 
Για τις διακοπές μνημόνευσης που γίνονται σήμερα, ενώ έχουν συμβεί πολύ μεγαλύτερα αίσχη (από την εποχή του Αθηναγόρα), έχουμε αποδεχθεί ως "εκκλησίες" του αιρετικούς (ποδοπατώντας το Σύμβολο της Πίστεως) και οι παρουσίες αιρετικών στις ακολουθίες έχουν καθιερωθεί;




Αγαπητοί συναγωνιστές της Εστίας Πατερικών Μελετών. 

Πολύ σημαντική η συμβολή σας στην ανάδειξη της "αχρήματης κοινωνίας" και του "ηλεκτρονικού φακελώματος".


4) Μήπως ήρθε η ώρα να έρθετε σε ρήξη
- με τον οικουμενισμό και την δεσποτοκρατία;




5) Μήπως ήρθε η ώρα να αναδείξετε 
- τις διώξεις που υφίστανται ευλαβείς ιερωμένοι και αγιορείτες που διακόπτουν την μνημόνευσης του Βαρθολομαίου; 
Ή μήπως τότε, θα ελέγχετε έμμεσα τον εαυτό σας για την αδράνεια σας; 
ΕΣΕΙΣ επιλέξατε να σιωπήσετε σε όσα απίστευτα συμβαίνουν στην εκκλησία μας. 
ΕΣΕΙΣ ανέχεστε τους Οικουμενιστές. Εσείς τους καλείτε στις εκδηλώσεις σας.
φωτογραφία από την πρόσφατη "προσκύνηση" του Βαρθολομαίου, από τον Πειραιώς Σεραφείμ. που  θα "κηρύξει καί τήν ἔναρξη τῶν ἐργασιῶν τῆς Ἡμερίδος" σας. Γιατί δεν του λέτε να κάνει μια ημερίδα για τα οικουμενιστικά αίσχη του Βαρθολομαίου; Για την ψευδοσύνοδο στην Κρήτη; 
η εικόνα (του Βαρθολομαίου) που έστειλε πρόσφατα ως δώρο ο μητροπολίτης Πειραιώς, με τους συνεργάτες του. Δείτε εδώ



Ο εχθρός έχει ονοματεπώνυμο: είναι ΟΛΟΙ οι δεσποτάδες μας, που ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά, ΔΕΝ βγαίνουν να καταδικάσουν την (Ψευδο)Σύνοδο της Κρήτης ως Ληστρική. 
Είναι ΟΛΟΙ οι αγιορείτες ηγούμενοι (με εξαίρεση τον πραγματικό ηγούμενο της Εσφιγμένου) που μας γέμισαν εικόνες, Άγια λείψανα και αρθράκια επί παντός επιστητού, για να παραστήσουν ότι τάχα μιλούν (ενώ ΔΕΝ τολμάνε να καταδικάσουν ή έστω να κατηγορίσουν τα οικουμενιστικά αίσχη του Βαρθολομαίου)




Αγαπητοί συναγωνιστές της Εστίας Πατερικών Μελετών. 

6) ΑΦΗΣΤΕ επί τέλους τις εκδηλώσεις σε κλειστές αίθουσες και κάντε ένα κάλεσμα στο δρόμο. 
Πρέπει ο σημερινός χριστιανός να πάψει να απαιτεί αναπαυτική πολυθρόνα για να συμμετέχει ως χειροκροτητής.

Το σύστημα που ξεπούλησε πατρίδα και ορθοδοξία, δεν φοβάται προγραμματισμένες κυριλέ εκδηλώσεις, ειδικά όταν μιλούν ή παραβρίσκονται "επίσημοι".

Αναμένουμε την απάντηση σας, στα 6 ερωτήματα-προτάσεις μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"





ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
    Β. ΗΠΕΙΡΟΥ 47  ΜΑΡΟΥΣΙ
            ΤΗΛ.  210 8025211
           estiapm@gmail.com
             www.orthros.eu  


Δελτίο Τύπου
            Ἡμερίδα μέ θέμα «Κατάργηση τῶν μετρητῶν - Τέλος τῆς ἐλευθερίας-ὁδεύοντας πρός τόν ὁλοκληρωτισμό» θά πραγματοποιηθεῖ ἀπό τήν Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν καί τήν Ἑνωμένη Ρωμηοσύνη στήν αἴθουσα ¨Μελίνα Μερκούρη¨ τοῦ Σταδίου Εἰρήνης καί Φιλίας(Σ.Ε.Φ.).
            Ἡ ἡμερίδα θά γίνει τό Σάββατο 24 Ἰουνίου καί ὥρα 5μ.μ. 
Στόχοι της :

            α) ἡ ἐνημέρωση  πάνω στίς παγκόσμιες μεθοδεύσεις γιά πλήρη ἔλεγχο τοῦ ἀνθρώπου μέ τήν κατάργηση τῶν μετρητῶν καί τήν ἀποκλειστική χρήση τῆς πλαστικῆς κάρτας.
            β) ἡ εὐαισθητοποίηση ὅλων στήν ἀξία καί τή διαφύλαξη τοῦ πολύτιμου δώρου τῆς θεοσδότου ἐλευθερίας ἀπό τήν πνευματική  σκλαβιά τοῦ Ἀντιχρίστου.
             γ) ἡ ἐγρήγορση τῶν ἑλλήνων ὀρθοδόξων πολιτῶν ἀπέναντι στήν ἀπειλή τοῦ ὁλοκληρωτισμοῦ,  ἡ ἐσωτερική τους τοποθέτηση καί  ἡ ἐνθάρρυνση γιά ποικίλη ἀντίσταση στόν κλοιό πού σφίγγουν ἄδηλα κέντρα γύρω ἀπό τή καθημερινότητα καί τή  σύνολη ζωή μας.



Ἡ δυναμική ὀρθόδοξη παρουσία καί μαρτυρία τοῦ Προηγουμένου τοῦ Μ. Μετεώρου ἀρχιμ. Ἀθανασίου καί οἱ ἐξαιρετικές εἰσηγήσεις τῶν   εἰδικευμένων ἐπιστημόνων Δήμου Θανάσουλα, Δικηγόρου παρ΄Ἀρείῳ Πάγῳ, Dr. Δημήτρη Χιωτακάκου, Διδάκτωρος Ἡλεκτρονικῆς τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Manchester καί Στάθη Ἀδαμόπουλου, Οἰκονομολόγου, Msc στήν χρηματοοικονομική, θά δώσουν τήν πλήρη ἀντικειμενική εἰκόνα τοῦ προβλήματος καί τήν ἐπιβεβλημένη στάση τῶν ὀρθοδόξων πολιτῶν.
            Ἔκπληξη θά ἀποτελέσει ἡ συνέντευξη πού ἔγινε μέ τόν γερμανό οἰκονομολόγο καί συγγραφέα Norbert Häring.





            Σκέπη τῆς ἡμερίδος ἡ αἰγίδα καί βοήθεια τῆς Ἱ. Μητροπόλεως Πειραιῶς  καί τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου  κ. Σεραφείμ ὁ ὁποῖος καί θά κηρύξει καί τήν ἔναρξη τῶν ἐργασιῶν τῆς Ἡμερίδος
                                  

                                                                 
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ


Ἐκ τῆς γραμματείας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εζηλωσαν τη δοξα της ημεριδας του Μεσογαιας, τρομαρα τους...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα ειναι οτι κανεις τους δεν προκειται να πει ΜΗΝ παρετε τη καρτα, κατι που θα πρεπει να κανουνε ολοι οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ανθρωποι κι οχι μονο οι Ορθοδοξοι. Θα αμπελοφιλοσοφησουν για θεοσδοτη ελευθερια και παγκοσμιες μεθοδευσεις, αλλα ουσιαστικα θα κανουν "πλατη" με τις χλιαρες αντιδρασεις τους, οι οποίες απορροφουν κραδασμους και φυσικα θα συνεχισουν να ασπαζονται εγκαρδιως τους παγκοσμοποιητες της Νεας ταξης.
Περαν λοιπον της αυτοπροβολης, (ελλειψει ουσιαστικοτερης δρασης....), ξεγελουν και τους Πιστους που ανησυχουν οτι ταχα υπαρχει αντιδραση.
Κι ετσι σιγα-σιγα θα παρουνε τη καρτα, αφου "αντεδρασαν" πρωτα, οποτε τα χειροτερα που θα ακολουθησουν θα βρουν προσφορο εδαφος και Πιστους συνηθισμενους ήδη σ΄αυτες τις διαδικασίες, ενω ειναι σιγουρο οτι κι εκεινοι τη κρισιμη στιγμη (απ τη καρτα στο τσιπακι, δεξι χερι ή μετωπο) θα τους προδωσουν τετοιου ειδους "Ιερωμενοι", όπως και σημερα "κρυβονται" με τα τερατα και σημεια του Οικουμενισμου. Ήδη καποιοι αλλοι "Ιερωμενοι" μιλανε για ουδετερο αριθμο 666 κι οτι σημασια εχει πως εισαι εσωτερικα κι αλλες τετοιες φιλοσοφιες
πλανῆσαι, εἰ δυνατὸν, καὶ τοὺς ἐκλεκτούς

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Έτσι Σταύρο όπως τα λες. Δήθεν ανάδραση και επανάσταση, όπως και πρίν τη Σύνοδο.
Μετά τη σύνοδο γονικλισίες.

Ορθόδοξος

Ανώνυμος είπε...

Όλοι προσκυνάνε τον Αιρεσιάρχη Βαρθολομαίο. Όλοι οι Δεσποτάδες άπαντες. Αν δεν τον προσκυνούσαν, θα ήταν ξυρισμένοι και εξόριστοι σε κανένα εκκλησάκι, να σβήνουν κεριά και να σκουπίζουν τις εικόνες.Το χρήμα ε μίσησαν πολλοί την δόξα ουδείς.

Ανώνυμος είπε...

Παρεπιπτόντως πήγα το Περασμένο Σάββατο στην Ημερίδα για το ζήτημα της Αχρήματης Κοινωνίας και θέλω να σχολιάσω ότι Α)Ομολογουμένως Είχε αρκετό ενδιαφέρον η Παρουσίαση του θέματος απο τους Ομιλητές σε Επίπεδο θεολογικό+Επιστημονικό Β) Στην Αρχή της Εκδήλωσης και για κάμποση Ώρα η Αίθουσα ήταν Σχεδόν Γεμάτη κάτι που δείχνει Ανησυχία+Ενδιαφέρον απο τον Κόσμο για αυτό το θέμα και πως Επηρεάζει τις Ζωές μας. Γ)Επίσης Παρατήρησα κάτι που μου έκανε Άσχημη Εντύπωση στο Φυλλάδιο της Εστίας Πατερικών Μελετών που Μοιράστηκε σε ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ του οι λέξεις που αφορούσαν την Ελλάδα ή την Ελληνική Γλώσσα ή οποιοδήποτε ΠΑΡΑΓΩΓΟ που είχε να κάνει με αυτό το ΠΡΩΤΟ γράμμα ήταν Μικρό και ΟΧΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ όπως θα έπρεπε...Ξέρετε αυτό το έχω Παρατηρήσει Πολύ καιρό τώρα να συμβαίνει σε 'Αρθρα Εφημερίδων-Ιστολογίων-Επίσημες Ανακοινώσεις Κομμάτων κτλ. παραδείγματα η ελληνική Παιδεία ΑΝΤΙ για Ελληνική Παιδεία,οι έλληνες ΑΝΤΙ για το Σωστό Έλληνες ή στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα γίνεται η τάδε συγκέντρωση ΑΝΤΙ για στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου κτλ. Έχω την Εντύπωση ότι όλο αυτό εντάσσεται στο Κομμάτι της Παγκοσμιοποιήσης/Νέας Εποχής που έχει Διεισδύσει ΠΑΝΤΟΥ ΠΛΕΟΝ..και είναι Τεχνηέντως δημιουργημένο ώστε να Αποδομήσει έννοιες-όρους που είναι Συστατικά Στοιχεία του Ελληνισμού.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.