" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

2 ακόμη κείμενα για τις μοναχές που εκδιώχτηκαν από τον Μητροπολίτη Ηλείας

Αν κάποιοι δεσποτάδες έχουν την εντύπωση ότι θα κάνουμε τα στραβά μάτια επειδή καθώς αλλάζουν πλευρό, θα κάνουν κατά καιρούς και καμιά δήλωση εναντίον πχ κάποιου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, θα διαπιστώσουν σύντομα ότι οι πιστοί στην πλειοψηφία τους ΔΕΝ τρώνε κουτόχορτο.

Διαβάστε σχετικά την προχθεσινή μας ανάρτηση :


το 1ο κείμενο :
Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Με βαθύτατη οδύνη οι απανταχού της γης ορθόδοξοι πιστοί πληροφορήθηκαν τα απίστευτα αίσχη που διέπραξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός σε βάρος δύο μοναζουσών του Ιερού Ησυχαστηρίου της Μεταμορφώσεως Ηλείας.
Οι 2 φωτογραφίες από σχετικά πρόσφατη ανάρτηση μας για τον μητροπολίτη Ηλείας, εδώ


1.) Με τα αίσχη αυτά αποδείχτηκε -για μια ακόμη φορά- πόσο αδίστακτοι είναι οι Οικουμενιστές αφού δεν ορρωδούν να μετέλθουν κάθε παράνομο και αντικανονικό μέσο για να επιβληθούν.

2.) Αποδείχτηκε, επίσης, ότι οι Οικουμενιστές θα κινηθούν αποφασιστικά με την ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας και της πολιτικής διοίκησης για να επιβάλουν ετσιθελικά τις θέσεις τους.

3.) Δεν γνωρίζουμε πώς μπορούν να υπερασπιστούν νομικά οι μοναχές την κυριότητα της Μονής αλλά ελπίζουμε ότι οι Οικουμενιστές δεν θα κατορθώσουν να αλώσουν και τη δικαιοσύνη.

4.) Οι απανταχού της γης ορθόδοξοι πιστοί συμπαριστάμεθα ένθερμα στις διωκόμενες μοναχές και παρακαλούμε τον Χριστό να συντμήσει την περίοδο της δοκιμασίας τους.

5.) Διερωτόμαστε ποιο Θεό πιστεύει ο Σεβ. Ηλείας. Ενώ τυγχάνει 85 χρονών ιεράρχης δεν διστάζει να παραβεί κάθε ανθρώπινο και θεικό νόμο για να πετάξει έξω από τη μονή τους -κυριολεκτικά στο δρόμο- δύο μοναχές επειδή εφάρμοσαν τον ΙΕ΄Κανόνα της ΑΒ΄ Συνόδου που επιτρέπει, πριν συνοδική διαγνώμη, τη διακοπή του μνημοσύνου του οικείου ιεράρχη, όταν κηρύσσει γυμνή τη κεφαλή κατεγνωσμένη αίρεση επ’ εκκλησίαις.
(σχόλιο ο Παιδαγωγός): τι να έγινε εκείνος ο μοναχός  π.Γερμανός Παρασκευόπουλος (που ήταν μάρτυρας στο δικαστήριο) για την υπόθεση του ηθικού σκανδάλου του μητροπολίτου Ηλείας Αθανάσιου Βασιλόπουλου;;;
Να τι έγινε!!! Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός Παρασκευόπουλος!!!

Αν ο Κύριος ο Θεός καλέσει απόψε τον Σεβασμιώτατο στο φοβερό Κριτήριο τι, άραγε, θα πει στο
Χριστό γι’ αυτά τα οικουμενιστικά αίσχη που μετέρχεται χωρίς να φοβάται το Θεό και χωρίς να ντρέπεται τους ανθρώπους;

Η συμπεριφορά του Σεβ. κ. Γερμανού δεν στέκει, όχι απλά με τα μέτρα του Ευαγγελίου, αλλά ούτε με τους κανόνες της πιο στοιχειώδους ευπρέπειας και ανθρωπιάς.

Πραγματικά μας θλίβει και μας σκανδαλίζει αφόρητα ο Σεβασμιώτατος και προσευχόμαστε θερμά στον Κύριο να τον φωτίσει να ανανήψει και να συμπεριφερθεί σαν πατέρας -και όχι σαν διώκτης και τύραννος- προς τις μοναχές του.

6.) Προπαντός ελπίζουμε ότι έγινε σε όλους πια σαφές ότι οι Οικουμενιστές εμπαίζουν τους αποτειχισμένους με τη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων ότι δήθεν θα αναμένουν τη σύγκληση Μείζονος Συνόδου στο Φανάρι για να λάβουν μέτρα εναντίον των αποτειχισμένων. 
Η συμπεριφορά του Σεβ. Ηλείας αλλά και των Σεβ. Σιδηροκάστρου και Θεσσαλονίκης δείχνει ότι οι Οικουμενιστές δεν θα αναμένουν τη σύγκληση οποιασδήποτε Συνόδου για να επιβληθούν. 

Με την πλήρη κάλυψη -αν όχι παρότρυνση- του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου οι Μητροπολίτες θα χρησιμοποιήσουν κάθε παράνομο και αντικανονικό μέτρο για να διασφαλίσουν την απόλυτη κυριαρχία τους στις Μητροπόλεις τους.

και το 2ο κείμενο:
Εν τη νήσω Κρήτη , Ιεράπετρα 24/08/2017

Προς ενημέρωση και τέρψιν αλλά και στήριξη αδελφών

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί σύμφωνα με την εντολή του Κυρίου, που μας καλεί να μετέχουμε στα παθήματα των αδελφών μας, τηλεφώνησα στη φίλη Μητρόπολη Ηλείας και μίλησα με κάποιον πατέρα που μου συστήθηκε ως Ηλίας. 
Του ζήτησα εν ονόματι του Αγίου Τριαδικού Θεού να εξετάσουν πρώτα την μοναχή Μελάνη θεολογικά και, αν δεν είναι εντάξει θεολογικά, τότε να την διώξουν!


Μου ζήτησε να περάσω από εκεί εγω και του εξήγησα ότι βρίσκομαι μακριά αλλά τηλεφωνώ ως φίλη της Μελάνης, αλλά και αδελφή της, αλλά και ως μέλος του σώματος Αυτού Του Κυρίου Ιησού Χριστού που αποτελούμε όλοι μεσα στην εκκλησία, και του ζήτησα να εφαρμοστεί η εντολή της Αγίας Γραφής· αν σου φταίξει ο αδελφός σου ελεγξε τον· αν δε σε ακούσει πάρε και άλλο μάρτυρα· αν δε σε ακούσει πες 'το στην Εκκλησία· αν δεν ακούσει την εκκλησία να
είναι όπως ο εθνικος. Ώστε να εφαρμόζουμε την εντολή της αγαπης (αλλά τελικά δικαιοσυνης) που όρισε ο Κύριος.

Και μου απάντησε «αυτα που λες τωρα τα έχεις πει στη Μελάνη?αι μου απάντησε «αυτα που λες τωρα τα έχεις πει στη Μελάνη? Πώς την εφαρμοζει η Μελάνη την εντολή της αγάπης, αν δε μνημονεύει τον επίσκοπο της, εφοσον ο επίσκοπος ειναι εις τύπον Χριστού» (πολύ σωστά και με γλυκιά φωνή μου τα είπε).

Του είπα εγώ ότι και στο παρελθόν υπήρξαν επίσκοποι που έπεσαν σε κακοδοξίες και δεν τους μνημόνευαν και με ρώτησε αν γνωρίζω αν είναι αιρετικός ο επίσκοπος. 
Του είπα και εγώ ότι αυτό εξαρτάται από το αν δέχεται τη Σύνοδο.

Επειτα με ρώτησε, τι κακό έκανε η Σύνοδος, και του είπα ότι σύμφωνα με τα παραπάνω λόγια της Αγίας Γραφής (όσοι δεν εφαρμόζουν το τρόπο που διεξάγεται η δικαιοσύνη μέσα στην Εκκλησία, αυτοί που το κάνουν είναι εθνικοί και άρα δεν είναι εκκλησία). 
Οι λατίνοι και ο Πάπας ανήκουν στους εθνικούς και όχι στο λοιπό χριστιανικό κόσμο και δεν μπορούμε να αποτελούμε μια εκκλησία, ώστε να συμμετέχουμε όλοι μαζί σε συνόδους (και να τις ονομάζουμε οικουμενικές) και αν θέλουμε το Αγιο Πνεύμα να καθοδηγεί την Εκκλησία να συμμετέχουν στις Συνόδους Θεοφόροι πατέρες.
Η σύνοδος Κολυμπαρίου πρόσβαλε τον τρόπο που ετοιμάζονται και πραγματώνονται οι Σύνοδοι και ήταν μία «μαϊμου» στην κυριολεξία! (αυτό δεν το είπα).

Ήταν πάρα πολύ ευγενικός και ζεστός στην επικοινωνία του και μου είπε να στείλω κάποια επιστολή με όλα αυτά! (Με τη Χάρη του Κύριου κάτι θα σκαρφιστώ μιας και είμαι λίγο αμόρφωτη θεολογικά για να γράψω).

Αυτά προς ενημέρωση και εμψύχωση και χαρά σε αδελφούς και πατέρες που αγωνίζονται αλλά πιο πολύ για τη χαρά αλλά και αυτη τη δόξα του Κυρίου Ιησού Χριστού εις πάντας τους αιώνας.
Χαίρετε πάντοτε και γρηγορείτε αφυπνιζόμενοι και αφυπνίζοντες και άλλους, γιατί ο Κύριος εγγύς, το "στάδιο ηνέωκται" και "ο υπομένων εως τέλους σωθήσεται"!


Θερμοί ασπασμοί 
Αναστασία Μενεγάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.