" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στον Πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Φλωρίνης, π. Νικηφόρο Μανάδη

ΣYNTOMΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π. ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΜΑΝΑΔΗ, 
ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ, ΣΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, 
ΣΤΙΣ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 «ΠΕΡΙ ΠΑΠΙΣΜΟΥ»... 



Σεβαστέ Πατέρα Νικηφόρε,
ποτέ δε φανταζόμουν,όταν σας γνώριζα πριν 20 χρόνια, ότι θα νιώσω την ανάγκη να απευθυνθώ σε σας δημόσια και να τοποθετηθώ με σεβασμό μεν, ΔΥΣΤΥΧΩΣ απέναντι δε, στη λογική της δημοσίευσης της συγκεκριμένης επιστολής σας. 
 Μνημειώδης πράγματι,η εισήγησή σας στο Ιερατικό Συνέδριο της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών κι Εορδαίας,το 1992 βέβαια .Εντούτοις,η επικαιροποίησή της το 2017 από μέρους σας, μόνο χαρά μπορεί να προκαλέσει.


Όμως σήμερα το ζήτημά μας είναι μόνο ο παπισμός, έτσι αφηρημένα;
Η δίωξη των ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΪΣΙΟΥ γίνεται, επειδή δεν καταλάβαμε ότι είστε αντιπαπικός;
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ π.Νικηφόρε,κατανοήστε επιτέλους το πρόβλημα.Το αναφέρω ξανά με λίγες λέξεις.
ΕΠΙΣΗΜΗ(ΔΙΑ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2016 ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ) ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ (ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ) ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ. Αυτός δεν είναι ο λόγος που διέκοψαν(σύμφωνα με τους ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ) οι 3 ΠΑΤΕΡΕΣ,τη μνημόνευση του μητροπολίτη κ.Θεοκλήτου; 
Θα γίνει σοβαρή συζήτηση στην μητρόπολή μας για τη λεγόμενη σύνοδο της Κρήτης;
ΤΗ ΔΕΧΕΣΤΕ ο κ.Θεόκλητος, εσείς κι όλοι οι ιερείς μας ή την ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ;


ΔΥΣΤΥΧΩΣ π.Νικηφόρε, όσο αντιπαπικός δείχνετε στην επιστολή σας, τόσο φιλοοικουμενιστής (συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να μην το πω) δείχνετε στις ενέργειές σας (ΔΙΩΞΗ των 3 ΠΑΤΕΡΩΝ από τις μονές τους, ΑΠΟΔΟΧΗ της ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΑΠΟΔΟΧΗ της θέσης του ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).


Φαντάζομαι ότι ενδεχομένως η θέση όλων σας είναι πολύ δύσκολη.
Αντιληφθείτε όμως,ότι συμβαίνει κάτι ανάλογο και με μας τους λαϊκούς.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως πολλές δεκαετίες τώρα, δείχνει να στηρίζει τον Οικουμενισμό και βλέπουμε να συνεχίζει.
Αυτό που δε γνωρίζαμε(μέχρι τη σύνοδο της Κρήτης) είναι ότι,την ίδια διάθεση έχει και η Εκκλησία της Ελλάδας.
Όσο επιμένετε π. Νικηφόρε,στην παρούσα τακτική σας,να μεταφέρετε συνεχώς τη συζήτηση αλλού και να μη θέλετε να λύσετε το πρόβλημα αγιοπατερικά τόσο φοβάμαι ότι θα μας απομακρύνετε από κοντά σας.


Με ιδιαίτερο σεβασμό
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΛΑΣΗΣ
(ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ) 





Απάντηση στον Πρωτοσύγκελο π. Νικηφόρο Μανάδη
Του Ιωάννου Ρίζου

Ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Φλωρίνης κ.Νικηφόρος Μανάδης, δημοσίευσε σε τοπικό site, ένα κείμενο που έγραψε το 1992 εναντίον του παπισμού, για να μας αποδείξει ότι δεν είναι φιλοπαπικός και οικουμενιστής. 
Δεν ξέρω σε τι διαφέρει η προσπάθεια του, από την προσπάθεια κάποιου που συλλαμβάνεται για κάποια παρανομία και επιδεικνύει στους αστυνομικούς σαν απόδειξη της τιμιότητας του φωτογραφίες από την εποχή που ήταν πρόσκοπος.

Μας έδειξε ο πρωτοσύγκελος ποιος πιθανόν να ήταν τότε, κι όχι βέβαια το ποιός είναι τώρα.
Και λέω ποιός πιθανόν να ήταν τότε, γιατι τότε, ζώντως του μακαριστού επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου ποιός από αυτούς που τώρα αλωνίζουν στις ενορίες, θα τολμούσε να παρεκκλίνει της Πίστεως με τις αιρετικές κουρελολογίες του;
Τώρα όμως που έφυγε ο αληθινός τσοπάνος, τα τότε τσοπανόπουλα όχι μόνο παράτησαν την ποίμνη στις αρρώστειες και στην χλαπάτσα, αλλά άνοιξαν οι ίδιοι τις αυλόπορτες να μπούν οι αρκούδες και οι λύκοι.
Σημασία λοιπόν έχει τι είστε τώρα π.Νικηφόρε, κι όχι τι είσασταν το 1821.

Τι είστε λοιπόν τώρα;
Τόσα χρονια δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι είστε αυτοί που υποψιαζόμασταν. Μετά όμως τις σφραγίδες, τις υπογραφές και την βιασύνη σας να εξορίσετε την αδελφότητα της Μονής της Αγίας Παρασκευής μας εξαναγκάζετε να δούμε το πραγματικό σας πρόσωπο.

Είστε αυτός που τιμά, τον κ.Βαρθολομαίο Αρχοντώνη.
Αυτόν που κηρύττει ότι και οι άλλες θρησκείες σώζουν τον άνθρωπο! Αυτόν συνεπώς που βλασφημεί την όλη Θεία Οικονομία. Δηλαδή το ότι ο Χριστός ήρθε στη γη , δίδαξε, σταυρώθηκε και αναστήθηκε για να σώσει τον άνθρωπο.

Είστε αυτός που σέβεται, τον κ.Βαρθολομαίο Αρχοντώνη.
Αυτόν που κηρύττει ότι και οι καλοί Μουσουλμάνοι θα πάνε στον παράδεισο!

Είστε αυτός που προβάλλει τον κ.Βαρθολομαίο Αρχοντώνη.
Αυτόν που κηρύττει ότι 343 αιρέσεις είναι «εκκλησίες», που σώζουν τον άνθρωπο!

Είστε αυτός που υπερασπίζεται τον κ.Βαρθολομαίο Αρχοντώνη.
Αυτόν που διδάσκει ότι ο καθένας μπορεί να πιστεύει στον δικό του Θεό όπως του ταιριάζει!

Είστε υπήκοος του κ.Βαρθολομαίου Αρχοντώνη και όχι του Ιησού Χριστού.
Οσφυοκάμπτης του μεγαλύτερου αιρεσιάρχη όλων των εποχών. Του αθροίσματος όλων των βλασφήμων προσώπων που γέννησε η γη. Είστε αυτός που κάλεσε έναν τέτοιον άνθρωπο να «αγιάσει» το μοναστήρι του.
Για τους τυφλούς μπορεί να είστε ο μέγας γέρων.
Για μας είστε τα παραπάνω και τίποτε άλλο.



Αν είχα έναν φίλο παιδεραστή και τον πρόβαλα, τον τιμούσα, τον σεβόμουν και επέβαλα και στους άλλους να κάνουν το ίδιο, θα είμουν ακόμα και για τους κοσμικούς νόμους συνένοχος εγκλήματος. Και εσείς ψευτοαναρωτιέστε αν είστε αιρετικοί, όπως ψελίσσατε στο πρόσφατο ρεσάλτο που κάνατε στη Μονή.

Η δύναμη σας δεν πηγάζει από το το Αγιο Πνεύμα αλλά από την κακία. Από την άγνοια του ποιμνίου σας και την συνεπικουρούμενη κρατική εξουσία. Είστε πράγματι μισθωτοί εργάτες, αλλά την μισθοδοσία σας θα κληθείτε να την αποδώσετε μέχρι την τελευταία μνά.
Μην ανησυχείτε…όχι σε αυτή τη ζωή.
Σε αυτή τη ζωή όλοι σας θα γίνετε επίσκοποι.
Έχετε όλα τα προσόντα που χρειάζεται ο ερχόμενος…

Παραλάβατε από τον π.Αυγουστίνο υγιές ποίμνιο, με πίστη καθαρή και
ορθόδοξο φρόνημα. Χιλιάδες προβατάκια μαζεύατε τότε δίπλα στον Χριστό. Βόσκετε τώρα έναν συρφετό ασχέτων και δυσειδαιμόνων με εμφανείς μαθησιακές δυσκολίες.
Αλλοπρόσαλλο εκκλησίασμα, που συγγενεύει πιο πολύ με τους ειδωλολάτρες, μια που η πιστη σε νόθα δόγματα κατά τους αγίους Πατέρες, δεν διαφέρει από την πίστη σε έναν θεό που δεν υπάρχει.
Τα χρόνια πέρασαν. Οι καρδιές σας σκλήρηναν, βαρέθηκαν, απίστησαν, πρόδοσαν, και είπαν: «Αρκετά πρόβατα μαζέψαμε, τώρα είναι ώρα να τα φάμε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.