" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Τέλος η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας και ο Εθνικός Ύμνος στα Δημοτικά Σχολεία. Το Σχόλιο μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινής, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε ....
ότι στα δημοτικά σχολεία θα ακολουθείται πλέον το τελετουργικό της έπαρσης που τηρείται σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας και όχι αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές δεν θα λένε κάθε πρωί τον εθνικό ύμνο, καθώς δεν θα γίνεται έπαρση της σημαίας, αφού αυτή θα είναι μόνιμα αναρτημένη στον ιστό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ελευθερίας του Τύπου», το προεδρικό διάταγμα, που εστάλη προ ημερών στην Προεδρία, προέβλεπε την κατάργηση της προσευχής, αλλά υπήρχαν παρατηρήσεις για την αντισυνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ετσι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος το έστειλε πίσω και στην επαναφορά του έμεινε η κατάργηση της αριστείας για τη σημαία, όπου δεν υπήρχε τέτοιο κώλυμα.



Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής. Αλλά στο κομμάτι αυτό υπήρχαν πολλές παρατηρήσεις από το Συμβούλιο της Επικρατείας, πάνω στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, πάτησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το έστειλε πίσω το συγκεκριμένο κομμάτι». Σύμφωνα με τον έμπειρο βουλευτή, τα μέλη της κυβέρνησης «εκεί κυρίως στόχευαν, απευθύνονται στα αριστερά κομματικά τους φουσάτα, όσα τους έχουν απομείνει».

Από: ka-business.gr
το είδαμε εδώ
Διαβάστε σχετικά και εδώ.

Σχόλιο:
ΟΧΙ, δεν φταίει ο Τσίπρας, ο δηλωμένος άθεος, ο αστεφάνωτος, που δεν βάπτισε τα παιδιά του.
ΕΣΥ φταις. Που δεν βγήκες ποτέ στον δρόμο να αντιδράσεις. 
Που ενώ είσαι δάσκαλος-α ή καθηγητής -τρια, δεν άνοιξες ΠΟΤΕ το στόμα σου να υπερασπίσεις την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Γεμίσαμε στα σχολεία πολύτεκνους κι όμως στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ξεχάσει την ελληνορθόδοξη ταυτότητα τους ΕΞΩ από το σχολείο. Μην τους περάσουν ότι είναι "της εκκλησίας". 

Για ρωτήστε το παιδί σας, πόσες φορές πήγαν εκκλησιασμό πέρσι. Προβλέπεται μία φορά κάθε μήνα. Όμως αρκετοί δάσκαλοι-ες τους πάνε μόλις 2 φορές το χρόνο (μία τα Χριστούγεννα και μία το Πάσχα) ... Θα τολμούσαν άραγε να παραβιάσουν τον νόμο και να μην εορτάσουν το Πολυτεχνείο; Όχι φυσικά. Γιατί λοιπόν παράνομα και μεροληπτικά παραβιάζουν τον νόμο;

Όπως βαρύτατη ευθύνη φέρουν και οι γονείς. 
Που δεν συμμετέχουν στους Συλλόγους Γονέων, οπότε, λόγω μη συμμετοχής των πολλών, συνήθως αριστεροκρατούνται (οι αριστεριστές είναι "μάνα" στο καπέλωμα συλλόγων).

Εμπρός λοιπόν, ας βγούνε οι γονείς με τους μαθητές να αρχίσουν να ψάλουν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο κάθε Δευτέρα αμέσως μετά την πρωινή προσευχή (και όχι μία φορά τον μήνα όπως τυπικά προβλεπόταν μέχρι πέρσι, αλλά ακόμη και αυτό ελάχιστα εφαρμοζόταν). 
Ας κάνουν οι γονείς αναφορές εναντίον όσων εκπαιδευτικών δεν εφάρμοζαν τον νόμο και δεν πήγαιναν τα παιδιά τους στην εκκλησία (σε κάποιες περιπτώσεις δάσκαλοι βρίσκουν προφάσεις για να μην διδάξουν τα Θρησκευτικά και να κάνουν άλλο μάθημα).

Βέβαια με τόσο "άχρωμο" σχολείο, με την ΠΕΘ (υποτίθεται οι "θεοσεβούμενοι" θεολόγοι...) να μην έχει εκδώσει ακόμη ανακοίνωση καταδίκης της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης, ΕΝΑ ολόκληρο χρόνο μετά, τι να περιμένει κανείς. Συνδιαλλαγή παντού. Οι χειρότεροι ΠΡΟΔΟΤΕΣ δεν είναι οι αριστεριστές. Είναι όσοι παριστάνουν τους "καλούς" και τους "θρησκευόμενους". ΑΥΤΟΙ προδίδουν κάθε αγώνα κάτω από το τραπέζι.

Αντί λοιπόν να μιξοκλαίμε με κάθε νέα επιτυχία του εχθρού, ήρθε η ώρα να δώσουμε την δική μας μάχη. Όποιος βγει μπροστά να πολεμήσει, σύντομα κάποιοι θα τον πλησιάσουν και θα τον στηρίξουν. 

Αλλά ακόμη και μόνοι, οφείλουμε να υπερασπίσουμε την πατρίδα και την ορθοδοξία από κάθε είδους προδότες.

Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε τι Εκκλησίες να στέλνουμε τα παιδιά μας; Σ'αυτές που μνημονεύονται οι λυκοποιμένες της ψευτοσυνόδου;Εμείς να απέχουμε από τους Αιρετικούς του Κολυμπαρίου αλλά τα παιδιά μας να τα στέλνουμε εκεί;Ιδού το μεγάλο δίλημμα...

Ανώνυμος είπε...

Moυ κάνει εντύπωση πάντως το ότι οι συστημικές νεοταξικές φωνές (νδ/καθημερινή) σπεύδουν να ερμηνεύσουν την έλλεψη αναφοράς ως κατάργηση. Στα ελεύθερα καθεστώτα ό,τι δεν απαγορεύεται ρητώς επιτρέπεται. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν απαγόρευσε ούτε τον Εθνικό Ύμνο ούτε την έπαρση Σημαίας. Όπου υπάρχουν πατριώτες δάσκαλοι θα συνεχίσουν να διδάσκουν τα παιδιά καταπώς ξέρουν.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Θα δηλώσετε ορθόδοξος και για αυτό θα ζητησετε απαλλαγή από θρησκευτικά (θρησκειολογία) και εκκλησιασμό.
Αναφερομασταν στο τι γινόταν μέχρι σημερα για να τονίσουμε την συνενοχή μας.

Ανώνυμος είπε...

“Όπου υπάρχουν πατριώτες δάσκαλοι θα συνεχίσουν να διδάσκουν τα παιδιά καταπώς ξέρουν.”

Εγω δεν πληρώνω φόρους στον δάσκαλο ΑΛΛΑ στο Ελληνικό και Χριστιανικό ορθόδοξο κράτος όπως δηλώνει το σύνταγμα πως είναι η Ελλάδα μας!
Εάν οι κομμουνιστές δεν αναγνωρίζουν το σύνταγμα της Ελλάδος ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΞΙΣΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑΝ “ΕΜΦΥΛΙΟ”!

ΕΑΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΦΟΡΟΙ τους ΜΙΑ ΩΡΑ ΑΡΧΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΠΑΘΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!

ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΟΣΩΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ , ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ ΒΑΝΑΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ!!!

Η ΕΥΘΎΝΗ ΑΝΉΚΕ – ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΠΙΑ , ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΖΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ - ΣΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ , ΤΗΝ Ν.Δ. Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ !
ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ , ΤΟ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ …ΧΩΡΑ!
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ …
ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.