" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. ΑΙΣΧΟΣ : ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ τον ιερέα π.Φώτιο Τζούρα και τα 2 ανήλικα παιδιά του. ΠΟΙΟΣ λέτε να κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή ;;;

Εδώ και καιρό προβάλουμε τον άξιο ιερέα π.Φώτιο Τζούρα που -παρά τα σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και παρά την πενιχρή οικονομική του κατάσταση-  στάθηκε στο ύψος του ως ορθόδοξος κληρικός, δεν πρόδωσε την ορθόδοξη πίστη μας και ΔΙΕΚΟΨΕ πρόσφατα, την μνημόνευση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου, αντιδρώντας έτσι στην ψευδοΣύνοδο της Κρήτης και στην αίρεση του Οικουμενισμού. 


Όπως πληροφορηθήκαμε προχθές, Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017, 
ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερκίνης κ. Καρατζίκος Θεόδωρος, 
ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερκίνης κ. Καρατζίκος Θεόδωρος

κατ' εντόλήν του Δημάρχου Σιντικής Φώτιου Δομουχτσίδη, 
Ο δήμαρχος Σιντικής κ.Φώτιος Δομουχτσίδης
τηλεφώνησε στον π.Φώτιο και του ανακοίνωσε προφορικά ότι μέχρι τέλος του μήνα (Αυγούστου 2017!) θα πρέπει να αποχωρήσει ΑΜΕΣΑ από την οικία που του έχει παραχωρηθεί για στέγαση από τον τοπικό Δήμο (ο ιερέας διαμένει εκεί, στο χωριό, με τα 2 ανήλικα παιδιά του εδώ και περίπου 6-7 έτη).


Δεν θέλει μυαλό να καταλάβουμε ποιος κρύβεται πίσω από την απόφαση αυτή. 
Δεν μπορεί ξαφνικά ο Δήμαρχος να θυμήθηκε ότι είχαν δώσει εδώ και πολλά χρόνια μια οικία για δωρεάν στέγαση του π.Φωτίου και των παιδιών του (η πρώην πρεσβυτέρα έχει εγκαταλείψει την οικογένεια αφήνοντας τα παιδιά στον π.Φώτιο).

2000 χρόνια η ιστορία συνεχίζεται, ολόιδια. 
Κάποτε, στον καιρό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού,  οι Φαρισαίοι, 
αργότερα δεσποτάδες πχ κατηγορούσαν τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό ως "αιρετικό"! (δείτε εδώ), 
στις μέρες μας, οι δεσποτάδες της Ιεραρχίας της "Εκκλησίας της Ελλάδος", τρίζουν τα δόντια τους και κατασπαράσσουν ΚΑΘΕ ιερωμένο που έχει ακόμη αξιοπρέπεια και ορθόδοξο φρόνημα. 


Σε μόλις 1 χρόνο γεμίσαμε ετικέτες:
"Δίωξη π.Παΐσίου Παπαδόπουλου"
"Δίωξη π.Μαξίμου Καραβά"
"Διώξεις Αγιορειτών"
"Διώξεις Κρητικών ιερέων"
"Δίωξη π.Νικολάου Μανώλη" ...
(επιπλέον διώχθηκαν αλλά δεν κάναμε ξεχωριστή ετικέτα: π.Θεόδωρς Ζήσης (Θεσσαλονίκη), π.Φώτιος Βεζύνιας (από τον μητροπολίτη Λαγκαδά), π.Ιγνάτιος Σέρρας (κεφαλλονιά), π.Μωυσής (μονή Προφήτη Ηλία Πρέβεζας), π.Μόδεστος Διασάκης Επταχώρι Καστοριάς, π.Ευστράτιος (μετόχι "Άξιον Εστί" της Μ.Λαύρας στην Βαρυμπόμπη), μοναχοί από το Χιλανδάρι, την Κουτλουμουσίου, την Μεγίστη Λαύρα κλπ)

Η πιο ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ στην ιστορία της εκκλησίας της Ελλάδος, γράφεται στις μέρες μας. 
Όλοι οι πιστοί οφείλουμε ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.


Τηλεφωνούμε όλοι στον Δήμαρχο Σιντικής για να διαμαρτυρηθούμε:

1 Γραμματεία Δήμου 2323350200
2 Διεύθυνση Δήμου 2323350216


Επικοινωνούμε μέσω facebook με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Κερκίνης κ.Θεόδωρο Καρατζίκο (απαιτείται σύνδεση με προφίλ στο facebook) :


Όπως διαβάζουμε εδώ, σήμερα (Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017), συνεδριάζει (στις 7 μμ) το Δημοτικό Συμβούλιο. Στα θέματα ΔΕΝ περιλαμβάνεται η εκδίωξη του πατρός Φωτίου από την κατοικία του. 
Ούτε στις 1 Αυγούστου 2017 (προηγούμενη συνεδρίαση) συζητήθηκε κάτι τέτοιο (δείτε τα θέματα της εδώ). Συνεπώς είναι φανερό ότι "στα μουλωχτά" πετάνε τον ιερέα στο δρόμο, προφανώς μετά από παρέμβαση του δεσπότη Μακαρίου.

Συντονιζόμαστε για κοινές δράσεις με ορθόδοξους αδερφούς της περιοχής.
ΔΕΝ θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ευλαβή ιερωμένο έρμαιο στις αρπαχτικές διαθέσεις δεσποτάδων.
Επικοινωνούμε με τον δήμο Σιντικής και με τον τοπικό Πρόεδρο, διαμαρτυρόμενοι για την απαράδεκτη αυτή απόφαση.

ΔΕΝ είναι δυνατόν την στιγμή που Δήμοι σε όλη την Ελλάδα δημιουργούν υπηρεσίες για να εγκαταστήσουν λαθρομετανάστες με πληρωμένα όλα τα έξοδα (λογαριασμοί, ενοίκια, έπιπλα, εξοπλισμός κλπ), ένας Δήμος να πετάει με προφορική εντολή έναν ευλαβή ιερέα ΕΞΩ από την οικία όπου διέμενε.

Προτείνουμε στον π.Φώτιο, αν πραγματικά ο Δήμος τολμήσει και εφαρμόσει τις απειλές (κάτι αδιανόητο, ακόμη και όταν χρωστάς αρκετά ενοίκια απαιτούνται δικαστικές αποφάσεις, εξώδικα, δικαστικοί επιμελητές, κλπ), να
πάρει ένα αντίσκηνο και να κατασκηνώσει έξω από τον Δήμο.
Ή ενδεχομένως έξω από την μητρόπολη Σιδηροκάστρου.

Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε στο πλευρό του.
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

37 σχόλια:

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Τι έγινε Δήμαρχε και πρόεδρε της τοπικής κοινωνίας;
Ισχύουν αυτά που γράφουν οι εκλεκτοί συνάδελφοι από τον ΠΑΙΔΑΓΩΓΟ;
Πήρατε εντολή από τον ... "δεσπότη";
Τα ψηφαλάκια μετράνε πιο πολύ από την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;


Δεσπότη αυτή είναι η ... χριστιανοσύνη σου;
Επειδή σταμάτησε την μνημόνευσή σου επειδή είσαι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗΣ, έδωσες εντολή να πετάξουν στον δρόμο έναν ιερέα με δυο ανήλικα παιδιά;

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΓΙΑ... ΦΤΥΣΙΜΟ.... ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ...

Θα το παλαίψουμε όσοι παραμένουμε ΕΛΛΗΝΕΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ... ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

ΖΟΥΜΕ ΕΠΟΧΕΣ ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΓΟΥΛΑ;;;


Καλλιόπη Σουφλή

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που κάνουν; Δεν υπάρχει η ελάχιστη ντροπή; Χάθηκε και η τσίπα, το φιλότιμο;

Ανώνυμος είπε...

Και πως ακριβώς θα το παλέψετε; Θα τηλεφωνάτε σε αυτά τα τηλέφωνα και θα στέλνετε μηνύματα στο Facebook; Καλά κρασιά...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να κάνουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Σιντικής.

Ανώνυμος είπε...

Ας δώσουνε τουλάχιστον ένα μικρό χρονικό περιθώριο στον π.Φώτιο,για παράδειγμα έναν χρόνο,ώστε να προλάβει ο άνθρωπος να ετοιμάσει έναν χώρο στέγασης για αυτόν και τα παιδιά του!

Είναι απάνθρωπο κύριε δήμαρχε Σιντικής να πετάς έξω έναν φτωχό ιερέα με προβλήματα υγείας και δύο παιδιά!Πού είναι η ανθρωπιά σου?Δείξε ανωτερότητα και καλωσύνη!Δώσε τουλάχιστον ένα χρονικό περιθώριο στον π.Φώτιο!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Τά όργανα τής Τοπικής αυτοδιοίκησης : Δεσποτοκρατίας καί Πολιτειοκρατίας, δέν πρόκειται νά δώσουν σημασία στίς αντιδράσεις, που συνιστώνται κι εσείς υποδείξατε. Καρφί δέν τούς καίγεται. Η ενδεδειγμένη αντίδραση, κατά τήν γνώμη μου, είναι νά αδειάσουν οι ναοί τού Δεσπότη από τούς πιστούς. Στέγη καί ακέπη υπάρχει, αρκεί νά τό θελήσουν. Καί ένα δεύτερο βήμα είναι, νά γράψετε, εσείς καί άλλοι, ότι οι πιστοί οφείλουν νά απέχουν από τό έωλο Σύστημα τής σιωνιστικής ψήφου καί τής άμεσα εξαρτημένης από αυτή καί αυτούς Δημοκρατίας τής ψευτιάς καί τής απάτης.

Φτάνει πιά, τούς μάθαμε, τούς γνωρίζουμε καλά, δέν πάει άλλο. Είμαστε λίγοι, είμαστε μικροί, Μεγάλος είναι ο Θεός :

« ... ἕνεκεν τοῦ ὀνόματός σου Κύριε ζήσεις με. ἐν τῇ δικαιοσύνῃ σου ἐξάξεις ἐκ θλίψεως τὴν ψυχήν μου καὶ ἐν τῷ ἐλέει σου ἐξολοθρεύσεις τοὺς ἐχθρούς μου καὶ ἀπολεῖς πάντας τοὺς θλίβοντας τὴν ψυχήν μου ὅτι ἐγὼ δοῦλός σού εἰμι.».

Ανώνυμος είπε...

Απ οτι καταλαβα η τοπικη κοινωνια στηριζει τον Π.Φωτιο. Να πανε σημερα εξω απ το δημοτικο συμβουλιο, μαζι κι οσοι αλλοι μπορεσουν και να κανουνε εντονη διαμαρτυρια κι ειδικα η παραταξη του Δημαρχου να καταλαβει οτι δεν θα παρει ψηφαλακι στις επομενες εκλογες αν προχωρησει σ΄αυτο. Οπως κι οι αλλες παραταξεις αν δεν αντιδρασουν ουσιαστικα κι οχι στα λογια

Σταυρος

Αργύρης μυλωνας είπε...

Πως ξεκινανε οι δεσποταδες τις προσφωνησεις στους εσπερινους εκει που δειχνουν ολη τη δοξα τους;"αξιοτιμε κυριε δημαρχε,κυριε βουλευτα,κλπ κλπ κλπ.Νατα τωρα η κρατικη εκκλησια με τα ΜΑΤ της

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προς Ε.Δ.
Παρακαλούμε για αυτό που ζητήσατε,
επικοινωνήστε μαζί μας μέσω εμαιλ opaidagogos@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτά που λέτε ο άνθρωπος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει και τα 2 ανήλικα παιδιά του και τον διωχνετε σε τέτοια κατάσταση; Πρεπει να τον αφήσετε τουλάχιστον 2 μήνες ο π. Φώτιος δεν έχει έτοιμο το σπίτι του από ότι μάθαμε και εσείς τον διωχνετε σε κάτι μέρες. Και φυσικά φταίει ο Σιδηροκάστρου... Μετά μας παίζεις και τον χριστιανό ( Μακαβριε)... Δεν ντρέπεσαι λίγο? Δεν έχεις ψυχή μέσα σου.. ούτε λίγο..

Ανώνυμος είπε...

Καλά θα κάνει η τοποκή κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σ'αυτούς τους κυρίους όπως την γύρισε στον Μακάριο.

The Cave Dweller είπε...


Ιω ΙΕ-20. ει εμέ εδίωξαν, και υμάς διώξουσιν.

Ο Θεός αξίωσε τον π.Φώτιο να λάβει ένα πολύ μεγάλο δώρο από την ΑΙΡΕΤΙΚΗ κρατική "εκκλησία" και τα εξαρτήματα αυτής (τοπική αυτοδιοίκηση).

Καλή δύναμη π.Φώτιε.

The Cave Dweller είπε...


Μια φιλική συμβουλή προς τον Σιδηροκάστρου Μακά(β)ριο ΚΑΙ στα μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα αναλάβουν να εκτελέσουν αυτή την απόφαση :

Αποφύγετε να μπαίνετε στη θάλασσα !!! Με αυτά που κάνετε, θα έχετε χειρότερη κατάληξη από τον Προκόπιο !!!

ΥΓ: Όχι βέβαια ότι θα γλιτώσετε από την Οργή του Θεού, αλλά τουλάχιστον να αποφύγετε τον πνιγμό.

Μετανοήστε και κλάψτε και θα γλιτώσετε από την Οργή Του.

Unknown είπε...

ΕΝ'ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΑΣ ! ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ! ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΦΥΓΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ! ΤΟ ΟΙΚΗΜΑ ΘΑ ΤΟ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΣΑΣ ! ΚΥΡΙΑΚΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΛΑΒΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ ! Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ! (ΠΑΤΗΡ-ΦΩΤΙΟΣ ΤΖΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΟΥΡΑ )

Ανώνυμος είπε...

σε καμιά περίπτωση δεν τέθηκε θέμα διώξεις του πάτερ φωτιου,
σε κανενα δημοτικό συμβούλιο δεν θα πάει το θέμα,
και σε καμιά περίπτωση δεν έδωσε ο δήμαρχος τετοια εντολή!!!
άπλα ο πάτερ φωτιος δεν είναι ιερέας του χωρίου και οφείλει να παραχωρή το σπιτι αυτο στον επόμενο ιερέα που θα ερθει, του δώσαμε ενα χρονικό περιθώριο 1_2 μίνες μεχρι να τακτοποιήσει το σπίτι του στα κ ποροια, ο πατερ φωτιος εχει δεύτερο δικό του σπίτι στην Λιβάδια Σερρών, άρα δεν τίθεται θεμα πως θα μεινει στον δρόμο με τα δυο παιδιά του, σας ευχαριστω

ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΞΩΣΗ ΤΟΥ Πατηρ ΦΩΤΙΟΥ ΤΖΟΥΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΤΗΛ: 2323350200
23/08/2017

Με αφορμή σημερινό δημοσίευμα της ενημερωτικής πύλης pentapostagma.gr, με τίτλο : «Πετάνε στο δρόμο τον ιερέα π. Φώτιο Τζούρα και τα 2 ανήλικα παιδιά του», ο δήμος Σιντικής ενημερώνει προς αποφυγή παρεξηγήσεων τα παρακάτω :
1ον) To οίκημα στο οποίο διαμένει ο ιερέας π. Φώτιος Τζούρας δεν είναι ιδιοκτησίας του δήμου Σιντικής.
. 2ον) Ο Δήμος Σιντικής και ο Δήμαρχος κ.Φωτης Δομουχτσίδης, δεν έχουν κατηγορηματικά ΚΑΜΙΑ απολύτως εμπλοκή στο εν λόγω θέμα λόγω ΜΗ αρμοδιότητας.
Όλα όσα έχουν αναφερθεί, αποτελούν παραπληροφόρηση εκ του πονηρού.

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Στην ανωτέρω απάντηση του Δήμου, καταθέτω την άποψή μου, καθότι γνωρίζω την εντιμότητα των διαχειριστών του ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΥ:


Κύριε Δήμαρχε, δεν συνηθίζουν να δημοσιεύουν εκ του πονηρού θέματα οι διαχειριστές.
Αγώνα δίνουν για να ενημερώνουν σωστά τους αναγνώστες τους.

Καλλιόπη Σουφλή

The Cave Dweller είπε...


Εσύ ρε Ανώνυμε 23 Αυγούστου 2017 - 3:34 μ.μ. , ποιος είσαι και λες αυτά τα πράγματα ? Γιατί ο π.Φώτιος έπαψε να είναι Ιερέας του χωρίου ? Εσύ που ξέρεις ότι θα έρθει επόμενος ιερέας.

ΦΑΝΕΡΩΣΟΥ ΜΑΝΤΡΟΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑ(Β)ΡΙΟΥ !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά εσείς εκεί επάνω στον δήμο Σιντικής δεν πήρατε χαμπάρι για ποιόν λόγο διώκεται ο άξιος αυτός ιερέας;
Γιατί δεν διαμαρτύρεστε στον δέσποτα, τον επόμενο του Διοκλητιανού και μου το παίζετε Πόντιοι Πιλάτοι;
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ.


captain giannis είπε...

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗ........!!!!!!!!! Σήμερα επικοινώνησα τηλεφωνικώς μαζί του και από εκείνη την ώρα το μυαλό μου δεν φεύγει από τη γλυκύτητα της φωνής και του λόγου του....Νοιώθω όμως την ευλογία του μέσα στο είναι μου και ο πόνος του έγινε δικός μου....Εμείς από το υστέρημα μας θα φτιάξουμε κατάλυμα για τα παιδιά του και δίπλα στην εκκλησία που θα ιερουργεί αξιοπρεπώς χωρίς φήμες αιρετικών δεσποτάδων.....ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗ......ΟΥΤΕ ΕΣΥ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ....ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ......!!!!!!!!

Unknown είπε...

"δημαρχε" δεν ντρέπεστε που διώχνετε έναν παπα και όχι μόνο αλλά και τα παιδιά τους απο ενα σπίτι οχι δικο τους αλλά ετοιμαζουν το καινούργιο τους σπίτι λίγο υπομονή δεν μπορείτε να κάνετε και μου το παίζεται και δήμαρχος άιντε απο δω μην χαρακτηρίσω τι είστε μετα απο ολλα αυτα στην θεση σας θα ντρέπομαι να βγω απο το σπίτι μου αυτα είχα να πο πραγματικα λιγο ανθρωπιά δεν έχετε

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Προφανώς και τα 2 σχόλια (με διαφορά ενός λεπτού), έγιναν από τον Δήμο Σιντικής.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
1) Το οίκημα παρέλαβε ο π.Φώτιος από τον τότε ΑντιΔήμαρχο, κ.Τσομπανίδη Παντελεήμων, ενώ τα κλειδιά πήρε στο χέρι του από υπαλλήλους του Δήμου Ροδόπολης, μέσα από το Δημαρχείο.
Συνεπώς το οίκημα ΑΝΗΚΕΙ στον Δήμο και από ανθρώπους του Δήμου παραδόθηκε στον π.Φώτιο. Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος να μην γνωρίζει τι ακίνητα του ανήκουν.

2) Ο π.Φώτιος ΔΕΝ κατέχει KAMIA οικία στην Λιβαδειά. Μας το επιβεβαίωσε τώρα. Συνεπώς ψεύδεστε.

3) Ποιος πήρε τηλέφωνο ατον π.Φώτιο για να φύγει από το σπίτι μέχρι τέλος Αυγούστου (δηλ σε μια βδομάδα;) Δεν του τηλεφώνησε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κερκίνης κ.Θεόδωρος Καρατζίκος;
Το έκανε εν αγνοία του Δημάρχου; Αν ναι γιατί δεν το ξεκαθαρίζετε;
Ή έγινε σε συνεννόηση με το δήμαρχο, όπως εξ άλλου ισχυρίστηκε εξ αρχής ο κ.Καρατζίκος. Πάντως ο ένας καλύπτει τον άλλον, και και οι δυο τον ηθικό αυτουργό ...

4) Στο 1ο σχόλιο σας γράφετε:
"ο πάτερ φωτιος δεν είναι ιερέας του χωρίου και οφείλει να παραχωρή το σπιτι αυτο στον επόμενο ιερέα που θα ερθει, του δώσαμε ενα χρονικό περιθώριο 1_2 μίνες "
Κατ' αρχήν το "μίνες" γράφεται "μήνες".

Άρα αναγνωρίζεται ότι πράγματι του ζητήσατε να φύγει και επικαλείστε ότι τάχα θα μείνει ο επόμενος ιερέας, που όμως ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ χρειάζεται να μείνει (αφού δεν υπάρχει).

Άρα και παραδέχεστε ότι του δώσατε τελεσίγραφο (απλά αυξάνοντας το χρονικό περιθώριο για να αμβλύνετε τις εντυπώσεις) και παραδέχεστε ότι πράγματι τον πετάτε ξαφνικά έξω από το σπίτι του.


Ως "γραφείο επικοινωνίας" κάνετε άριστα τη "δουλειά" σας, όπως την κάνει κάθε πολιτικός που ξέρει να κάνει το άσπρο μαύρο.
Πάντως εμείς αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύετε.

The Cave Dweller είπε...

Προς Δήμο Σιντικής :

Ωραία, ας υποθέσουμε ότι αυτά που ισχυριζεστε είναι αλήθεια. Γιατί δε φροντίζει ο δήμος σας να βρεθεί ένα σπίτι για ένα Ορθόδοξο Ιερέα που τον κυνηγάει ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ "Μητροπολίτης" του ?

Αν ήταν κανένας λαθρο μετανάστης τότε θα τρεχάτε όλοι να του βρείτε σπίτι και δουλειά και θα του δίνατε και κανένα επιδοματακι.

Σα δε ντρέπεστε !!!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Αναδημοσίευση καί η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Δήμου Σιντικής καί τού ιστολογίου σας.

https://kyprianoscy.blogspot.gr/2017/08/blog-post_23.html

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως χρειάζεται τελικά να γίνει μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Σιντικής ή έξω από το σπίτι του δήμαρχου Σιντικής!

Από όλη την βόρειο ελλάδα!

Αυτήν την Κυριακή!

Και να μας υποσχεθούν ότι θα δώσουν ένα χρονικό περιθώριο ανθρώπινο στον π.Φώτιο!

Παρακαλώ ενημερώστε μας παιδαγωγέ,εάν γίνει τελικά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ανώνυμος είπε...

Τί λένε οι πολιτικοί αντίπαλοι του κύριου Δομουχτσίδη για όλα αυτά; Θα μπορούσατε να πάρετε μια συνέντευξη από αυτούς παιδαγωγέ;Kαι αυτοί έτσι θα έπραταν;Θα έδιωχναν τον π.Φώτιο χωρίς να του δώσουν ένα περιθώριο χρόνου;Και ποιά είναι η κοινωνική μέριμνα του κύριου Δομουχτσίδη για έναν άπορο ιερέα με δύο παιδιά; Τί έκανε για να τον βοηθήσει σε αυτήν την κατάσταση; Ποιές είναι οι ενέργειες του κύριου Δομουχτσίδη;

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Καί ένα ακόμη "φρέσκο" σχόλιο.

Η εποχή τών Ιχθύων πέρασε καί εισήλθαμε αισίως (;) στήν εποχή τού Υδροχόου, διετυμπάνιζαν πρό ολίγων ετών οι νοσταλγοί τών Ζωδίων καί τών αρχαίων εποχών. Κατά τήν πρώτη εποχή, η οποία συμπίπτει μέ τήν ανασύσταση του ελληνικού κράτους, οι ψαράδες δίδασκαν τούς πιστούς (ποίμνιο) νά ενδιαφέρεται γιά τήν ατομική του σωτηρία καί νά μην ασχολείται με τό "τί κάνουν οι άλλοι".

Βεβαίως, είχαμε καί τήν Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, έπρεπε όμως νά περάσουμε στήν δεύτερη εποχή, αυτή τού Υδροχόου, γιά νά μάθουμε - τέθηκαν στή διάθεση τής Παραβολής όλα τά διαθέσιμα επικοινωνιακά μέσα - ότι ο "πλησίον" μας είναι ο λαθροπρόσφυγας - επιδοτούμενος λαθρομετανάστης, καί όχι ο άνθρωπος τής διπλανής μας πόρτας. Καλή ώρα, όπως ο π. Φώτιος Τζούρας καί αρκετοί άλλοι.

Είναι, συνεπώς, επόμενο οι κατηχηθέντες πιστοί επί εποχής τών Ιχθύων νά βρίσκονται τώρα σέ δύσκολη θέση. Καί τί θά γίνει, λένε, αν κόψουμε τόν εκκλησιασμό, τήν εξομολόγηση, τήν θεία Κοινωνία κλπ., κλπ.; Η Κόλαση μάς περιμένει, σκέφτονται, αλλά δέν σκέφτονται ότι η συμμετοχή τους σέ ναούς τής μνημονεύουσας δεσποτοκρατίας ( : τού Σιωνισμού, τής αίρεσης καί του Οικουμενισμού ) είναι τό εισιτήριο, που τούς εξασφαλίζει τήν απώλεια καί όχι τήν σωτηρία.

Προτιμότερο λοιπόν είναι, εφόσον γιά επιθυμία (σωτηρίας) γίνεται λόγος, νά εγκαταλείψουμε τίς μυητικές διδασκαλίες τών παρελθόντων ετών, που μάς προετοίμασαν νά δεχθούμε ήρεμα κάθε νεωτερισμό, καί νά θυμηθούμε τί μάς είπε ο Κύριος στήν επί τού Όρους Ομιλία :

« ... 29 εἰ δὲ ὁ ὀφθαλμός σου ὁ δεξιὸς σκανδαλίζει σε, ἔξελε αὐτὸν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμά σου βληθῇ εἰς γέενναν. 30 καὶ εἰ ἡ δεξιά σου χεὶρ σκανδαλίζει σε, ἔκκοψον αὐτὴν καὶ βάλε ἀπὸ σοῦ· συμφέρει γάρ σοι ἵνα ἀπόληται ἓν τῶν μελῶν σου καὶ μὴ ὅλον τὸ σῶμά σου βληθῇ εἰς γέενναν.».

Αυτοί οι δύο στίχοι αφορούν, ως γνωστόν, στήν μοιχεία. Αν όμως δέν κάνω λάθος, τό σημερινό κατεστημένο τής ορθόδοξης Ιεραρχίας - δέν αναφέρομαι μόνο στά δικά μας - έχει καταντήσει μοιχαλίδα τήν (κάθε άλλο από) Ορθόδοξη Εκκλησία. Δέν είναι δικό μου αυτό, αντιγραφή κάνω από κάποιον ιερωμένο ή Μοναχό, τό όνομα τού οποίου μού διαφεύγει.

Οπότε, όποιος φεύγει μέ βγαλμένο μάτι καί κομμένο χέρι ή πόδι σώζεται, ενώ εκείνος που μένει, συνοδευόμενος από τήν μνημόνευση Σιωνιστών, Οικουμενιστών καί λοιπών αιρετικών, βάλλεται μέ όλο τό σώμα «εἰς γέενναν».

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ο Δήμαρχος θα μας τρελάνει! (βάζει βέβαια το "γραφείο επικοινωνίας" να βγάλει το φίδι από τον τρύπα, γράφοντας ψέματα).


Αφού το σπίτι ΔΕΝ ανήκει στο Δήμο, σε ποιον ανήκει;
Τι είναι, το σπίτι φάντασμα σε ένα τόσο μικρό χωριό;


Και αφού "δεν" ανήκει στον Δήμο, γιατί ο τοπικός Πρόεδρος ο κ.Θεόδωρος Καρατζίκος του τηλεφώνησε απαιτώντας να φύγει αμέσως από το σπίτι αυτό; Και γιατί επικαλέστηκε εντολή Δημάρχου;
Από που κι ως που τον διώχνει από μια οικία που "δεν" ανήκει στον Δήμο;


Αφού το πάτε έτσι λοιπόν,
ο π.Φώτιος θα παραμείνει λίγο ακόμη στην οικία που διαμένει τα τελευταία χρόνια (αφού δεν είναι του Δήμου, δεν σας νοιάζει, σωστά;) μέχρι να βρεθεί κατοικία για να στεγάσει τα παιδιά του. Αρκετά ανεχθήκαμε τις απειλές και τους εκφοβισμούς σας.
Εξ άλλου χιλιάδες λαθρομετανάστες, διέμεναν εκεί παραδίπλα σας, στην Δοϊράνη, για πολύ καιρό, και έκλειναν μάλιστα και την σιδηροδρομική γραμμή προκαλώντας τεράστια οικονομική ζημιά, και όχι μόνον κανείς δεν τους εκδίωξε, αλλά τους τάϊζαν καθημερινά και τους παρείχαν και γιατρούς και φάρμακα και σκηνές και κρουασάν. Μην είστε λοιπόν "ρατσιστές". Φερθείτε στον π.Φώτιο όπως φερθήκατε στους λαθρομετανάστες. Σε τελική ανάλυση αυτός κανέναν δρόμο δεν έκλεισε, κανένα ξένο χωράφι δεν κατέλαβε με τη βία, κανένα σιδηροδρομικό δρομολόγιο δεν σταμάτησε. Ειρηνικά κάνει ο ευλαβής ιερέας την επανάσταση του. Αφήστε τον επί τέλους ήσυχο.



ΥΓ 1. Πολύ σωστή η πρόταση για εκκλησιασμό και πιθανή παράσταση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Κυριακή. Δεν μας αρέσει να καθοδηγούμε άνωθεν, προτιμούμε τις αμεσοδημοκρατικές αποφάσεις και τις αυθόρμητες πρωτοβουλίες, όσοι πιστοί λοιπόν, μπορούμε να το συζητήσουμε και να το συναποφασίσουμε.


ΥΓ 2. Πληροφορηθήκαμε ότι την προπερασμένη Κυριακή, ένας ρασοφόρος με 2 ακόμη άτομα βιντεοσκοπούσαν αυτοκίνητα που έφευγαν από το παρεκκλήσιο (μετά την θεία λειτουργία). Ας μην τολμήσουν να το επαναλάβουν. Πέρα από τις ποινικές κυρώσεις, ας ξέρουν πως έχουμε κι εμείς "φαντασία". Αρκετά ανεχθήκαμε (και δεν τα αποκαλύψαμε ακόμη). Όσο για τον ρασοφόρο που έχει αναλάβει ρόλο "χαφιέ" (ξέρει αυτός ποιού), ας προσέξει. Ζούμε σε ελεύθερη δημοκρατική χώρα και δεν επιτρέπουμε σε ΚΑΝΕΝΑΝ να εμποδίζει το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Σε τι Θεό πιστεύουν τελικά κάποιοι ρασοφόροι ...;;; Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι πληροφορούμαστε καθημερινά.

The Cave Dweller είπε...


Κάτι τελευταίο προς το Δήμο Σιντικής :

Στη σελίδα που ανεβάζετε τους ισολογισμούς και τα αποτελέσματα του Δήμου σας :

http://www.sidiki.gr/index.php?option=com_joomdoc&task=cat_view&gid=90&Itemid=95

Παρατήρησα ότι ακόμη δεν έχετε ανεβάσει τον ισολογισμό και τα αποτελέσματα του 2016, γιατί ???

Στον ισολογισμό του 2015 φαίνεται μια αύξηση πάνω από 100% στα έξοδα λειτουργίας δημοσίων σχέσεων. Γιατί τόσο πολύ ? Μάλλον τώρα καταλαβαίνουμε !!! Άξιος ο μισθός !!!

Τέλος ο ορκωτός λογιστής στην έκθεσή του για το 2015 αναφέρει :

"Δεν κατέστη δυνατόν να επαληθευθούν, με επιβεβαιωτικές επιστολές απαιτήσεις από πελάτες συνολικού ποσού ευρώ 202.990,08 "

Γιατί ???

The Cave Dweller είπε...


Από τις σημειώσεις του ισολογισμού του 2014, γράφει ο ορκωτός λογιστής :

Εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:

"Οι φορολογικές υποχρεώσεις του Δήμου δεν έχουν εξεταστεί από τις φορολογικές αρχές κατά την τελευταία δεκαετία."

Οποίος κατάλαβε, κατάλαβε !!!

The Cave Dweller είπε...


Οι φιλόζωοι του δήμου Σιντικής :

Τίτλος : Χάρισε ένα σπίτι και φροντίδα σε ένα άστεγο ζώο και κέρδισε έναν πιστό φίλο αλλάζοντάς του τη ζωή!

Link :

http://www.sidiki.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=730:2016-12-16-09-24-49&catid=34:2008-02-20-07-26-38&Itemid=58

Αλλά ... τον Ορθόδοξο Ιερέα και τα δύο παιδάκια του, τους βγάζετε από το σπίτι τους ? Ε???

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΦΑΡΙΣΑΊΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναεκλεγείτε Δήμαρχος...Κουράγιο πάτερ Φώτιε ο Θεός βοηθός ημών.

/kentripotideas.blogspot - MAKEDONIA JAKOYSTH είπε...

https://www.facebook.com/theodoros.karatzikos?ref=br_rs&sw_fnr_id=751184313&fnr_t=0

Ανώνυμος είπε...

Επικοινώνησα χθες με το τηλ του Δήμου, 2323350200.

Η γραμματέας αρχικά μου είπε ότι απουσιάζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (η γραμματέας ήξερε για το θέμα).

Μετά μια ώρα που ξανατηλεφώνησα με συνέδεσε. Ο αντιδήμαρχος προσποιήθηκε ότι τάχα δεν γνώριζε τίποτε απολύτως!! (ενώ και ένας άλλος με τον οποίο μίλησα προηγουμένως, από το γραφείο του και η γραμματέας γνώριζαν τις διαμαρτυρίες για το θέμα).

Του άφησα το πλήρες ονοματεπώνυμο μου (Μ.Μ.) και το σταθερό μου τηλέφωνο και του ζήτησα μόλις μάθει τι συμβαίνει να με ενημερώσει. Φυσικά μέχρι και σήμερα, ουδέποτε μου τηλεφώνησε.

Ξανατηλεφώνησα στον Δήμο Σιντικής σήμερα.
Με συνέδεσαν (μάλλον) με το ίδιο γραφείο. Μου απάντησε συνεργάτης του αντιδημάρχου. Επέμενε στο ότι "έβγαλαν ανακοίνωση".
Επέμενα σε ποιον ανήκει η οικία και μου είπε γενικά και αόριστα "σε κάποιο άλλο φορέα" (κάτι για πρώην "βασιλική πρόνοια" .... ψέλισε κάποια στιγμή μετά από πίεση μου, αλλά δεν απαντούσε συγκεκριμένα που ανήκει η οικία).

Τον ρώτησα γιατί στο Δελτίο Τύπου δεν σχολιάζουν την αξίωση του τοπικού προέδρου να φύγει από το σπίτι ο ιερέας με τα παιδιά του μέσα σε λίγες μέρες, και επέμενε να απαντάει "εκδώσαμε δελτίο τύπου" ..

Όταν τον ρώτησα μα αφού ανήκετε στον ίδιο συνδυασμό (το είχα δει στο διαδίκτυο), δεν σας αφορά η δράση του τοπικού σας συμβούλου, τότε ξαφνιάστηκε αλλά και πάλι επανήλθε στον μονόλογο του για το "δελτίο τύπου".

Σαν τους διαλόγους δημοσιογράφων πολιτικών: Ρωτά ο δημοσιογράφος, δεν απαντάει στην ερώτηση ο πολιτικός και λέει άσχετα, ξαναρωτάει την ερώτηση ο δημοσιογράφος και απαντάει ο πολιτικός: "σας απάντησα"!
Έτσι ένοιωσα.
Καταγγέλλετε ότι προσπάθησε ο τοπικός πρόεδρος, με εντολή του δημάρχου, να πετάξει έξω από το σπίτι του έναν ιερέα και αυτοί απαντάνε αόριστα για το οίκημα.

Μην το ζορίζετε παιδιά. Δεσποτάδες, πολιτικοί, δικαστικοί, αστυνόμοι, όλοι είναι στην ίδια εξουσία. Η εξουσία είναι μία. Δεν θα βρείτε το δίκιο σας παρά μόνον στον Θεό, την ημέρα της Κρίσεως. Τότε όλοι θα δώσουν λόγο. Μπράβο όμως που τους αποκαλύψατε και δεν αφήσατε τον ιερέα μόνο και ανυπεράσπιστο στα αρπακτικά.
Μ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μακάριος και ο κάθε Μακάριος,από τον υπέρμετρο εγωισμό και έπαρση,ξεχνάει ότι υπάρχει και πνευματικός νόμος και από αυτόν δεν ξεφευγει ΚΑΝΕΙΣ.
Μακάριε, μιας και είσαι και γραμματιζούμενος θα πρέπει να γνωρίζεις και το: Μηδένα προ του τέλους μακάριζε.
Όπως σίγουρα θα γνωρίζεις το τέλος που είχαν και όλοι οι διώκτες του Χριστού.
Σήμερα λοιπόν και συ ως διώκτης ενεργείς!
Μακάρι ο Θεός να σου δώσει μετάνοια Μακάριε,γιατί σε διαφορετική περίπτωση μόνο μακάριος δεν θα είσαι!

Υ.Γ. ΛΥΠΑΜΑΙ που δεν χρησιμοποιώ το κύριος ή το σεβασμιώτατος αφού οι ενέργειες σου είναι τέτοιες,που ούτε το ένα αρμόζει μα ούτε και το άλλο.


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικά με το ψέμα που γράφτηκε και διαδίδεται ότι τάχα ο π.Φώτιος έχει σπίτι, στην Λειβαδιά, διευκρινίζουμε ότι στην Λειβαδιά βρίσκεται το πατρικό του π.Φωτίου. Εκεί ζει ο πατέρας του.
Ο π.Φώτιος έχει άλλες 2 αδερφές, επίσης παντρεμένες με οικογένειες (άρα μελλοντικά και κληρονόμοι της κοινής πατρική οικίας).
Συνεπώς ο ίδιος, ΔΕΝ κατέχει ΚΑΝΕΝΑ σπίτι στην Λειβαδιά.
Ένα χωράφι (απλό χωράφι, αγροτεμάχιο, όχι οικόπεδο) μόνον κληρονόμησε, ΧΩΡΙΣ φυσικά κανένα κτίσμα και φυσικά ΧΩΡΙΣ καμία οικία.

Ντροπή λοιπόν να διαδίδετε ψευδείς ειδήσεις (ως ανώνυμα σχόλια) ότι τάχα έχει και άλλο σπίτι (στην Λειβαδιά), για να μετριάζετε τις εντυπώσεις της απαράδεκτης ενέργειας σας.


Όπως επισημάναμε ήδη,
δεν αποκλείεται το (ψευδές) ανώνυμο σχόλιο γράφτηκε από πρόσωπο του Δήμου (ή του τοπικού συμβουλίου), αφού αν προσέξετε, είχε μόλις 1 λεπτό διαφορά από το σχόλιο του "Δήμου Σιντικής" (3:34 μμ, 3:35 μμ)


Κάποια στιγμή οι πολιτικοί οφείλετε να ζητάτε ΣΥΓΝΩΜΗ. Ειδικά όταν προβαίνετε σε τέτοιες ελεεινές ενέργειες (κατ εντολή ποίου;;;)
Ενδιαφέρεστε για τα αδέσποτα ζώα και τους λαθρομετανάστες και εκφοβίζετε και απειλείτε να πετάξετε στο δρόμο ευλαβή ιερέα με ανήλικα παιδιά. Όταν κάνουμε λάθος λέμε "ΣΥΓΝΩΜΗ". Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες ούτε σκαρφιζόμαστε ψέματα, όπως ότι τάχα έχει σπίτι και αλλού (άρα καλά κάνουμε και τον βγάζουμε σε 1 βδομάδα;;;).
Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμαι αφανταστα για ο.τι συμβαινει στον π.Φωτιο.Ζω στην Αθηνα.
Ξερω οτι δεν μπορω να κανω τιποτα ουσιαστικο για εκεινον .....ισως μονο αυτο το μηνυμα που δειχνει οτι η σκεψη μου ειναι κοντα του.
Πατερα Φωτιε μακαρι να ειχαμε και εδω ιερεις σαν εσας.....ιερεις που με τις πραξεις τους να μας οδηγουν μακρια απο τους λυκους του οικουμενισμου.Θελω να σας πω οτι με την σταση σας μας σωζετε....σωζετε εμας που προσπαθουμε να μεινουμε στην αληθινη ορθοδοξια.Βεβαια ταλαιπωρουνται δυο ανηλικα παιδια.Δεν ξερω πως να διοχετευσω την οργη μου για οσα γινονται.Να ξερουν ομως οτι καποια στιγμη θα φυγουμε απο τις εκκλησιες τους και θα ψαχνουμε να βρουμε πραγματικους ιερεις σαν εσας.Ταπεινα σας φιλω το χερι.Αννα

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.