" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Στον δρόμο της ΕπΑνάστασης. Ομιλία 3η.


Εγκαινιάσαμε προχθες μια σειρά ομιλιών ενός αγωνιστή νέου θεολόγου, του Βασιλείου Μαυρίδη.

Το όνομα του πρωτοδιαβάσαμε στην επιστολή "διακοπής μνημόνευσης και εκκλησιαστικής κοινωνίας" προς τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο, εδώ

Όπως πληροφορηθήκαμε ο κ.Μαυρίδης πρόσφατα εγκατέλειψε οριστικά την Κύπρο όπου ζούσε αφού προηγουμένως ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ από την μόνιμη θέση που είχε ως θεολόγος σε μητρόπολη (ποιος θεολόγος δεν θα ζήλευε μια μόνιμη θέση;),
για να επιστρέψει στο χωριό του, στη Μακεδονία, και να βγάζει "τον άρτον τον επιούσιον" με "τον ιδρώτα του προσώπου του", σκάβοντας την γη.


Καλύτερα να ατενίζεις στον Θεό με ιδρωμένο το πρόσωπο σου από τον μόχθο, περήφανος που κράτησες την ορθόδοξη αλήθεια, παρά να σκύβεις τον αυχένα μέσα στα μητροπολιτικά γραφεία, σε δειλούς ρασοφόρους που ανέχονται και συνκοινωνούν με την αίρεση.
Η οδός της ομολογίας,  σίγουρα κοστίζει.


Τα κηρύγματα του (ποτέ δεν ξεπερνούν τα 15 λεπτά) αν και ξεκινάνε ήπια, πολύ γρήγορα μας αφυπνίζουν, μας καλούν σε προσωπική ΕπΑνάσταση.
Γι αυτό δώσαμε (με δική μας πρωτοβουλία) τον τίτλο : "Στο δρόμο της ΕπΑνάστασης".


Σήμερα, παρουσιάζουμε την 3η ομιλία του.


Ακούστε τες και χαράξτε κι εσείς την μαρτυρική και αγωνιστική πορεία σας στον ίδιο δρόμο



Ομιλία 3η.
Εκφωνήθηκε στις 30/07/2017 :


https://youtu.be/EccP_JXJiuQ



Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μίλησε ποτέ ο Χριστός για επανάσταση; Τουναντίον, είπε όταν σε χαστουκίζουν να γυρνάς και το άλλο μάγουλο... Εσείς μας λέτε να κάνουμε επανάσταση! Είστε σίγουροι ότι είστε θεολόγοι;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Εμείς το χαρακτηρισαμε επΑνασταση, όχι ο θεολόγος που μίλησε και με τον οποίο δεν υπήρξε κάποια συνενόηση για τον χαρακτηρισμό μας.
Δεν τον αποποιουμαστε απλά το διευκρινίζουμε.

Αφήσαμε ένα σωρό δυναμικούς όρους να τους καπελωνουν αριστεροί.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Παιδαγωγέ, οι αριστεροί δικαίως χρησιμοποιούν δυναμικούς όρους, γιατί δρουν δυναμικά. Η μοναδική πράξη αντίστασης, η βόμβα στον Παπαδήμο, προήλθε από αριστεροαναρχοαυτόνομους...

Καλώς ή κακώς η δικιά σας η πλευρά είναι ολίγον τι νερόβραστη, οπότε να ομιλείτε εσείς για επανάσταση, ακούγεται ολίγον τι σαν ανέκδοτο...

Ανώνυμος είπε...

Ώστε τώρα διαγράφετε και πολιτικά σχόλια, επειδή διαφωνείτε μαζί τους; Πολύ παιδαγωγικό...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ποια η σκοπιμότητα του σχολίου σας;
Να προβάλετε τους αριστερούς ως τάχα "επαναστάτες";

Κάντε τον κόπο να διαβάσετε "Τα δέκα θανάσιμα αμαρτήματα του ΚΚΕ".
Έχουν σπανιο "ήθος" οι ψευτοεπαναστατες της αριστεράς.
Τα εκατομμύρια αντιφρονουντων που μαρτύρησαν στα Γκουλάγκ της Ρωσίας το έχουν βιώσει καλά..


Οι αναρχικοί καίνε ελληνικές σημαίες, βεβηλωνουν παρεκκλήσια σπάνε και ριμαζουν με τις "πλάτες" των πλουσίων αριστερών μπαμπάδων τους όπως τα παιδιά του Βουτση του Κουράκη κλπ. Γι αυτό εισβάλουν στη Βουλή και αφήνονται ελεύθεροι. Επαναστάτες της πορδης με τα λεφτά του μπαμπά. Ένα ακόμη δεκανικι του συστήματος.

Αν λοιπόν σας συμφερει το πρότυπο του κοιμισμένου χριστιανού (πιστού), και αυτό μας προτείνετε, κρατήστε το για τον εαυτό σας.

Εμείς γνωρίζουμε αρκετούς που τόλμησαν να κάνουν την δική τους ΕπΑνασταση αυτούς προβάλουμε και με αυτούς συμπορευομαστε.
Είναι ο π.Φωτιος που αν και πάμφτωχος διέκοψε την μνημόνευση του δεσπότη του, είναι οι αγιορείτες που εκδιώχθηκαν από τα κελιά τους και δεν είχαν που να κοιμηθούν, άπειρα παραδείγματα.

Ψάξτε να δείτε τι ήταν η ΕΟΚΑ, ο Γρίβας Διγενής, η ΜΑΒΗ, ο Καντιώτης και μετά συζηταμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όσο για την λογοκρισία που αδίκως μας εγκαλειτε -λογω καλοκαιρινών διακοπών καθυστέρησε λίγες ώρες να δημοσιευθεί το σχόλιο σας- δείξτε μας σχολια αντιφρονούντων δημοσιευμένα στον Ριζοσπάστη η στην Αυγή. Ουτε ένα. Αυτή είναι η "ελευθερία" της έκφρασης στην αριστερά..

Ανώνυμος είπε...

Καταλαβαίνω πως καποιοι είναι τυφλοι και περνανε τους αθεους για χριστιανους ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΛΕΤΕ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΝ Π ΦΩΤΙΟ Κ ΑΛΛΟΥΣ. ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ (ΜΑΚΑ(Β)ΒΡΙΟ)........

Ανώνυμος είπε...

Σκοπός του σχολίου μου δεν ήταν να προβάλλω τους αριστερούς επαναστάτες. Σκοπός μου ήταν να καταδείξω την μαλθακότητα της άλλης πλευράς, που επιτρέπει στους αριστερούς να κάνουν κυριολεκτικά ότι θέλουν...

Δυστυχώς, αυταπατάσθε αν σοβαρά πιστεύετε ότι οι άνθρωποι του Κατηχητικού, που μεγάλωσαν με το "ησυχία, τάξις και ασφάλεια" πρόκειται ποτέ να επαναστατήσουν...

Εκτός αν εννοείτε ως "επανάσταση" να μην μνημονεύονται τα ονόματα των οικουμενιστών... Ή μήπως νομίζετε ότι όλοι αυτοί οι μασόνοι ιεράρχες είχαν κάποια σκασίλα αν θα τους μνημονεύετε ή όχι; Αυτοί είναι όλοι Αντίχριστοι και δεν πιστεύουν στον Θεό. Αυτοί πιστεύουν μόνο στον ΜΑΤΣ και μόνο σε αυτόν προσεύχονται. Με το να μην τους μνημονεύετε, δεν τους κάνετε τίποτα. Μόνον άμα τους διώξετε με τις κλωτσιές από τις Μητροπόλεις τους, θα καταφέρετε κάτι ουσιαστικό.

Επειδή όμως ξέρω ότι δεν είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε πραγματικά τίποτα, όπως ρίσκαρε μόνον ο αείμνηστος Απόστολος Μακράκης, για αυτό θεωρώ αστείο να ομιλείτε γενικά κι αόριστα για μια "επανάσταση", που δεν έχετε τα κότσια να κάνετε...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.