" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

εν όψει της επετείου της μάχης των Αθηνών του Δεκεμβρίου του 1944.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΈΝΩΣΙΣ
Τ.Θ. 11419
Τ.Κ. 540 12, Θεσσαλονίκη



Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ 1944 ΜΕ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Ε.Α.Μ.


Στις αρχές του Δεκεμβρίου του 1944, ούτε δύο μήνες μετά από την απομάκρυνση των Γερμανικών Κατοχικών δυνάμεων, η πατρίδα μας έζησε μια μεγάλη τραγωδία εξαιτίας της αδιαλλαξίας του Κ.Κ.Ε. και της μανίας του για εξουσία. Εκείνο το Δεκέμβριο του ’44, το Κ.Κ.Ε. εξαπέλυσε το απαίσιο εκείνο κακούργημα, εναντίον της τότε Νόμιμης Κυβερνήσεως με Πρωθυπουργό τον Γεω. Παπανδρέου που ως στόχο είχε την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση ολοκληρωτικού κομμουνιστικού καθεστώτος.

Πέρασαν 73 χρόνια από εκείνες τις μέρες αλλά η μνήμη των Ελλήνων δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνες φοβερές εικόνες των θηρίων του Κ.Κ.Ε., που έβγαζαν μάτια Ελλήνων και γέμιζαν με αυτά τενεκέδες. Που ξεκοίλιαζαν εγκύους, που έκοβαν λαιμούς με κονσερβοκούτια, που γέμιζαν πηγάδια και βάραθρα με σώματα Ελλήνων. 

Δεν επιθυμεί κανείς να ξαναζήσει εκείνες τις απαίσιες εικόνες. Ωστόσο τις υπενθυμίζει, η Ιστορία και το αίμα των αθώων που βρήκαν πρόωρο τέλος. Είναι ο ‘’κόκκινος’’ ματωμένος Δεκέμβρης του Κ.Κ.Ε. Πρόσφατα κάποιοι πήγαν να μας τον θυμίσουν ευτυχώς χωρίς επιτυχία με το αποσταθεροποιητικό επίσης Δεκέμβριο του 2008. Χάριν της Ιστορικής αλήθειας πρέπει να επισημανθούν τα εξής ανοσιουργήματα των κομμουνιστών:

1. Υπογράφηκαν σύμφωνα ‘’συναδέλφωσης’’ του Κ.Κ.Ε. και Βουλγάρων, όπου ο μεν βουλγάρικος στρατός παρέδωσε στον κόκκινο βουλγάρικο στρατό τη Θράκη και τη Μακεδονία του Αιγαίου, τα δε στίφη του Ε.Λ.Α.Σ. ή εξόντωναν τον άμαχο πληθυσμό ή ανατίναζαν στον αέρα ό, τι ελληνικό εσεβάσθησαν ακόμη και οι Κατακτητές.

2. Με τη συμφωνία συνεργασίας Γερμανών και Βουλγάρων τα γερμανικά στρατεύματα υποχωρούσαν προς το Βορρά υπό την προστασία το Ε.Α.Μ. (Κ.Κ.Ε.), ενώ οι άνδρες του Ε.Λ.Α.Σ. με κόκκινα μαντήλια στο λαιμό και το σοβιετικό έμβλημα στο χέρι κατέρχονταν προς το Νότο, για την Αθήνα, φωνάζοντας «και την εξουσίαν, την εξουσίαν»!

3. Ο Ε.Λ.Α.Σ. περιέσφιξε την Αθήνα, και στη συνέχεια με όπλα, όλμους και πολυβόλα εξαπέλυσε την επίθεσή του για την άλωση της Πρωτεύουσας και κατ’ επέκταση της Ελλάδος. Το απαίσιο εκείνο Δεκεμβριανό κίνημα εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση του μπολσεβικισμού, εναντίον των Εθνικών Δυνάμεων, της Αστυνομίας Πόλεων, του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, της 3ης Ελληνικής Ορεινής Ταξιαρχίας («Ταξιαρχία Ρίμινι»), της εθνικής οργανώσεως «Χ» του Γ. Γρίβα και των Συμμαχικών δυνάμεων. 


Φοβερός και ο απολογισμός, όμως φοβερότερος ο σαδισμός με τον οποίο εγκληματούσαν οι άνδρες του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ. Και ιδού ο απολογισμός σε αριθμούς:

Νεκροί: 15.685 μόνο σε Πειραιά και Αθήνα. Ως τις 5 Ιανουαρίου του 1945, ο Ε.Λ.Α.Σ. είχε συλλάβει 30.000 ‘’αντιφρονούντες’’ πολίτες. Η διαβόητη «Οργάνωσης Περιφρούρησης Λαϊκού Αγώνα» (Ο.Π.Λ.Α.), πραγματοποιεί μαζικές εκτελέσεις χιλιάδων αντιφρονούντων, που φθάνουν τις 10.000 αθώες ψυχές. Στα διυλιστήρια της Ούλεν στο Γαλάτσι πάνω από 300 όμηροι βρίσκουν φριχτό θάνατο.

Υλικές Ζημιές: Οικοδομές και εργοστάσια, μέγαρα και βιομηχανίες των Αθηνών και του Πειραιώς μετεβλήθησαν σε ερείπια.

Εθνικές διεκδικήσεις: Απωλέσθη εξαιτίας του κινήματος του Κ.Κ.Ε. η διεκδίκηση των ελληνικών εδαφών της Βορείου Ηπείρου.



Από θαύμα δεν ανατινάχθηκε η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, παρόλο που είχε εκδοθεί διαταγή. Αυτό οφείλεται στον καπετάν Κοσμά του Ε.Λ.Α.Σ., που δεν εκτέλεσε τη σχετική διαταγή γιατί όπως είπε «την τελευταία στιγμή ξύπνησε μέσα μου η ελληνική φλέβα». 


Τεράστια ήταν η συμβολή για την Νίκη των εθνικών δυνάμεων, η ηρωική αντίσταση του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη υπό την Ηγεσία του Συνταγματάρχη Γεωργίου Σαμουήλ. Οι άνδρες του αναχαίτισαν με επιτυχία τις επιθέσεις των Ελασιτών. Όμως πέφτουν υπέρ πατρίδος Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες. Οι 162 νεκροί υπερασπιστές στο Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη
, έπεσαν για τα Ιερά και τα όσια της πατρίδος μας. Είναι οι δαφνοστεφανομένοι αγωνιστές της ελευθερίας. 

Η δράση και η θυσία της τότε θρυλικής Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής καθώς και του Ελληνικού Στρατού (3η Ε.Ο.Τ.) σταμάτησαν τα σχέδια του Κ.Κ.Ε. για κατάληψη της εξουσίας. Έτσι λοιπόν ως ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης η παρουσία όλων των καλών Ελλήνων στο Ιερό Μνημόσυνο της 3ης Δεκεμβρίου 2017 , στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Σύνταγμα Μακρυγιάννη, είναι επιβεβλημένη. Ας είναι η μνήμη των πεσόντων Ηρώων αιωνία. Θα έχουν πάντοτε την ευγνωμοσύνη ολοκλήρου του Ελληνικού Έθνους.


Δια το Διοικητικόν Συμβούλιον

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ



Διονύσιος Βουλγαρόπουλος
Πρόεδρος «Β.Ε.»-Δημοσιογράφος

7 σχόλια:

Αργύρης μυλωνας είπε...

Μονο ντροπη για το ιστιολογιο σας και την δημοσιευση των αποψεων των βασιλικων ξενοφερτων αποβρασματων.Αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι ο δοσιλογικος αυτος λαος ειναι ο μονος παγκοσμιως που δεν διαθετει δικο του βασιλια αλλα ξενοφερτο και μαλιστα γερμανο

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"... την δημοσιευση των αποψεων των βασιλικων "
τα γεγονότα στου Μακρυγιάννη ΔΕΝ είναι απόψεις και ΔΕΝ είναι βασιλικών.
Είναι η Ελληνική ιστορία.
Είναι τα παλικάρια που θυσιάστηκαν για να κρατηθεί η πατρίδα ελεύθερη από τον κομμουνισμό.

Αργύρης μυλωνας είπε...

Υπαρχουν και αλλα ομως γεγονοτα που εχουν γινει και αποκρυπτετε αναδυκνειωντας αυτα.Ετσι ακομη και τωρα καταπινετε την κάμηλο του ξενοφερτου βασιλια,της ερωτοτροποιας σας με τους εχθρους του εθνους δυτικους εγγλεζοαμερικανους,και διυλιζετε τον κωνοπα του ψευτοκομουνισμου,βριζωντας μαλιστα και την οργανωμενη εθνικη αντισταση του λαου σας.Εφιαλτες

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά αποσιωπάτε τι έγινε στις 3 Δεκεμβρίου 1944 στην πλατεία Συντάγματος... Δεν σας συμφέρει να μάθουν οι νεότερες γενιές την ιστορική αλήθεια... Και αυτοαποκαλείσθε και παιδαγωγοί...

Ανώνυμος είπε...

Διασκεδάζω πολύ όταν μιλάνε για "ξενόφερτο βασιλιά" κλπ κλπ. Και διασκεδάζω ακόμα περισσότερο, όταν τα λέει το ΚΚΕ, του οποίου ο ΓΓ (Ζαχαριάδης) ήταν απευθείας διορισμένος από την Μόσχα, δίχως καν να τηρηθούν προσχήματα.
Η "αντίσταση του λαού" όπως την εννοείτε, ήταν κάποια αυτοοργάνωση πολιτική και στρατιωτική σε ορεινές περιοχές, που ουδόλως ενδιέφεραν τους κατακτητές. Καρφί δεν τους καίγονταν αν στο Καρπενήσι δεν είχαν έλεγχο. Είχαν στα αστικά κέντρα, στους κόμβους και στις κύριες υποδομές. Περισσότεροι Γερμανοί πέθαναν στην Ελλάδα από την ελονοσία, παρά από τον ΕΛΑΣ. Το μόνο που κατάφεραν οι φωστήρες του ΕΛΑΣ ήταν να προκαλούν τα αντίποινα των βαρβάρων κατακτητών, θυσιάζοντας Έλληνες, δίχως κανένα στρατηγικό όφελος. Και μετά βέβαια τους θυσίασαν και οι ίδιοι, σφάζοντας αντιφρονούντες από το 1943 ακόμα, και ωθώντας τους πολίτες να κατατάσσονται στα Τ.Α. για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Αν όμως θέλετε να μιλήσουμε για αντίσταση που πόνεσε τον κατακτητή, τότε δεν θα σας πώ ούτε για τον Ζέρβα που πήρε φαλάγγι τα Αλβανά στην Ήπειρο, αλλά θα σας πω για τον Ε.Σ. στην Β.Αφρική και στην Ιταλία. Εκεί μάτωσε ο Άξονας από τους Έλληνες. Τα εδώ καπετανηλίκια είναι μόνο για να κοκορευόμαστε.

(ΕΝΑΛΙΟΣ)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

4 Δεκεμβρίου 1844:

"Την ίδια μέρα ο ΕΛΑΣ εκμηδένισε τη σφηκοφωλιά των Χιτών στο Θησείο (παρά την επέμβαση των Βρετανών), ενώ έως το απόγευμα είχε καταφέρει να αφοπλίσει το 60% των αστυνομικών τμημάτων της πρωτεύουσας. Ο αφοπλισμός των αστυνομικών τμημάτων ήταν καθολικός στον Πειραιά, όπου μοναδικές εστίες αντίδρασης απέμειναν το οχυρωμένο μέγαρο Βάτη και η Σχολή Δοκίμων."

Και για να μην νομίσεις ότι το πήραμε από κανένα "ακροδεξιό" site,
https://left.gr/news/4-dekemvrioy-1944-otan-o-laos-vrisketai-mprosta-ston-kindyno-tis-tyrannias-dialegei-i-tis

Μην μας πεις ότι επιμένεις ότι δεν ήθελαν να κάνουν την πατρίδα μας ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ. Ότι παρωπίδες και να φοράς, το αντιλαμβάνεσαι.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το επόμενο σχόλιο του "Argiris Milonas" διαγράφτηκε γιατί μας αποκαλεί "δοσίλογους".
Λίγος σεβασμός σε όσους σας δίνουν δικαίωμα να πείτε την αντίθετη άποψη δεν βλάπτει.

Δείξτε μας ΕΝΑ αριστερό ιστολόγιο που φιλοξενεί άρθρα πατριωτών.
Κατά τα άλλα παριστάνουν τους "Δημοκράτες" και κατηγορούν τους άλλους ως "φασίστες". Η αριστερά ανέκαθεν επικαλούνταν την "ελευθερία" και την "δημοκρατία" όσο ήταν μειοψηφία.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.