" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Σχόλια στην "Ανακοίνωση" της "Συνάξεως Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών"


"ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΩΝ
e-mail: synaxisorthkm@gmail.com


Ἀνακοινωθὲν
Ἡ ἱστορικὴ πλέον καὶ ἀγωνιστική «Σύναξη Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καὶ Μοναχῶν», ποὺ συνέδεσε τὸ ὄνομά της μὲ τὴν Ἱερὰ Μονὴ Ἁγίας Τριάδος Ἄνω Γατζέας, συνῆλθε σήμερα, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, στὴν νέα αἴθουσα τῆς «Ἑταιρείας Ὀρθοδόξων Σπουδῶν» στὴν Θεσσαλονίκη. Ἔλαβαν μέρος μνημονεύοντες καὶ μὴ μνημονεύοντες κληρικοί, ἀποτειχισμένοι καὶ μὴ ἀποτειχισμένοι, πρᾶγμα ποὺ διαλύει τὶς ψευδεῖς καὶ συκοφαντικὲς φῆμες γιὰ σχισματικὲς τάσεις, καὶ μετὰ ἀπὸ συζήτηση ἀποφασίσθηκαν τὰ ἑξῆς:

1. Νὰ συνεχισθεῖ ἐντονώτερα ὁ ἀγώνας ἐναντίον τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης.
2. Νὰ ὀργανωθεῖ Ἡμερίδα στὴν Θεσσαλονίκη ποὺ θὰ παρουσιάσει τὰ θεολογικὰ καὶ κανονικὰ ἀτοπήματα τῆς «Συνόδου» τοῦ Κολυμπαρίου.
3. Νὰ κυκλοφορηθεῖ σχετικὸ φυλλάδιο γιὰ τὸν αἱρετικὸ χαρακτήρα τῆς «Συνόδου».
4. Μὲ σύνεση καὶ διάκριση νὰ παρακληθοῦν καὶ νὰ προτραποῦν Ἐπίσκοποι καὶ ἄλλοι κληρικοί, μοναχοὶ καὶ λαϊκοὶ νὰ πυκνώσουν τὸ ὀρθόδοξο μέτωπο, ὥστε νὰ διαλυθεῖ τὸ σύννεφο τῆς παναίρεσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ νὰ ἐπιλάμψει ὁ ἥλιος τῆς Ὀρθοδοξίας, ὅπως θὰ ἐπιλάμψει τὶς ἑπόμενες ἡμέρες μὲ τὴν Γέννησή Του ὁ Ἥλιος τῆς Δικαιοσύνης, ποὺ ἀνέτειλε στὸν κόσμο τὸ φῶς τῆς ἀληθινῆς θεογνωσίας. 
Ἡ πρόσφατη ἀπόφαση τῆς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ρωσίας, ἡ ὁποία οὐσιαστικὰ ἀκύρωσε τὴν ψευδοσύνοδο τῆς Κρήτης, αὐξάνει τὴν χαρὰ καὶ τὶς ἐλπίδες μας καὶ δικαιώνει ὅσους ἀγωνισθήκαμε ἐναντίον της. Ἀναμένουμε καὶ ἄλλες τοπικὲς Ἐκκλησίες ἢ τουλάχιστον ἄλλοι Ἐπίσκοποι, κληρικοὶ καὶ μοναχοί, ἰδιαίτερα τὸ Ἅγιον Ὄρος, νὰ ἐπαναπροσδιορίσουν τὴν θέση τους.

Θεσσαλονίκη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Γιὰ τὴν «Σύναξη Ὀρθοδόξων Κληρικῶν καὶ Μοναχῶν»

Ἀρχιμ. Γρηγόριος Χατζηνικολάου
Καθηγούμενος Ἱ. Μ. Ἁγίας Τριάδος, Ἄνω Γατζέας Βόλου
Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης
Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης




Σχόλιο 1ο:

εαν το παραπάνω δεν είναι ο ορισμός του χαρτοπόλεμου, τότε ας μου πει κάποιος τι είναι
«Ἡ πρόσφατη ἀπόφαση τῆς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας...
Καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς η Εκκλησία της Ρωσίας δεν Κατεδίκασε την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, ούτε την ονόμασε Αιρετική ούτε καταδίκασε τις Αποφάσεις της
Αντιθέτως Κοινωνεί ακώλυτα με τις 10 Τοπικές Εκκλησίες, που την αποδέχθηκαν αναγνωρίζοντας de facto, ότι η Σύνοδος του Κολυμπαρίου ήταν Ορθόδοξη Σύνοδος.
Ασε την συνάντηση με τον Πάπα κατόπιν Ληστρικής, και τις «ορθόδοξες» δηλώσεις.
σχόλιο: scripta manent



Σχόλιο 2ο:

Αυτή την Εκκλησία της Ρωσίας, των συμπροσευχών και της ανταλλαγής δώρων, επικαλούνται ως "σωτήρες" οι της "Συνάξεως"!
σχόλιο: pateriki paradosi


Το σχόλιο μας:
Ενάμιση χρόνο μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης, 
ενάμιση χρόνου ΑΠΟΛΥΤΗΣ αφωνίας όλων των δεσποτάδων, και ένοχης σιωπής των υποτιθέμενων ευλαβών ηγουμένων, μοναχών και ιερέων (για να μην χάσουν τους μισθούς και τα "ντουβάρια" από τα μοναστήρια τους) 

οι Ορθόδοξοι πιστοί ΔΕΝ έχουν ανάγκη να "παρακαλέσουν" ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ για 
"νὰ διαλυθεῖ τὸ σύννεφο τῆς παναίρεσης τοῦ Οἰκουμενισμοῦ".
Τέτοιες "μεταγραφές" και "συμφωνίες" κάνουν τα κόμματα με σκοπιμότητα. 
Οι προδότες επιστρέφουν μόνον αφού ζητήσουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ για την προδοσία πίστεως.


Τους είδαμε τους "στρατηγούς" :






Τους είδαμε και ως ΔΙΩΚΤΕΣ (Φλωρίνης, Αιτωλίας, Καστοριάς, Θεσσαλονίκης, Σιδηροκάστρου, Κεφαλονιάς κλπ) 
ευλαβών ιερέων, ιερομονάχων και μοναχών που μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης και την διακοπή μνημόνευσης, τους ΕΚΔΙΩΞΑΝ από τα μοναστήρια και διόρισαν άλλους ηγουμένους ή διέκοψαν τις μισθοδοσίες τους πετώντας τους παράλληλα έξω από την ενορία τους. 





Που είναι ο μητροπολίτης Κυθήρων; 
Ο μητροπολίτης Κονίτσης; Για τα Θρησκευτικά και τη Βόρειο Ήπειρο μια χαρά βγαίνουν οι ανακοινώσεις και καλά κάνουν όταν αγωνίζονται. 
Για την προδοσία στο Κολυμπάρι;  Τσιμουδιά; Τι φοβούνται;;;


Μια "ημερίδα" για να ξαναπούμε τα ίδια και μετά ο καθένας "σπίτι του", για να συνεχίσει να πηγαίνει στην ενορία του, στη βόλεψη του, κι ας μνημονεύονται οι αιρετικοί;

"μνημονεύοντες καὶ μὴ μνημονεύοντες", όλοι μαζί;   δεν συμβαίνει τίποτε!
είτε μνημονεύεις και κοινωνείς με τους αιρετικούς είτε όχι, το ίδιο είναι;
"light αποτείχιση" προσαρμοσμένη στην κατάντια του "υπνωτισμένου" και βολεμένου -επί 2 περίπου δεκαετίες- ορθοδόξου πιστού.
Κοινωνούμε με όσους συνεχίζουν να μνημονεύουν τους αιρετικούς οικουμενιστές για να δείξουμε λένε ότι "δεν κάνουμε σχίσμα"!!!   Μα τότε ΓΙΑΤΙ διακόψατε την μνημόνευση;  Τότε γιατί δεν πάτε να κοινωνήσετε και με τον Βαρθολομαίο; Για να δείξετε ότι "δεν κάνετε σχίσμα";  
Παράνοια!



'Οσο για την αναφορά της ανακοίνωσης στην  Ρωσία 
(που τάχα απέρριψε την ψευδοΣύνοδο: πολύ έξυπνο κι αυτό, 
αφού την απέρριψε η Ρωσία, άρα δεν είναι οικουμενική, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα, άρα συνεχίζουν να μνημονεύουμε τον Βαρθολομαίο και να κοινωνούμε μαζί του και συνεχίζουμε τον ύπνο μας και κάπου κάπου ρίχνουμε και κανένα "βόλι" !),  
είναι λυπηρό άνθρωποι που πιστεύουν στον Θεό, 
να ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν "νταβατζήδες".



Πλέον ο κάθε πιστός αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του.



ΥΓ. Οι "βαλβίδες εκτόνωσης" είναι ο πιο έξυπνος τρόπος με τον οποίο πετυχαίνει το σύστημα να ελέγχει τις καταστάσεις. 
Βάζει κάποιους (πχ δεσποτάδες) να παριστάνουν ότι τάχα "αγωνίζονται" για να ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ και να ΕΛΕΓΧΕΙ τις αντιδράσεις. 
Γεμίσαμε "στρατηγούς" και "Αρχιστράτηγους" (που ήταν όλοι αυτοί κρυμμένοι ενάμιση χρόνο;). 
Τι έκαναν;;; Συλλείτουργα με τον Μεσσηνίας και με τον Σύρου;


Είδατε όταν ανακοίνωσε την διακοπή μνημόνευσης ο π.Θεόδωρος Ζήσηςπόσο γρήγορα έκαναν όλοι ότι δεν τον ξέρουν;
Τώρα που όλοι οι αποτειχισμένοι, από το Άγιο Όρος μέχρι κάθε γωνιά, ΜΠΟΡΕΣΑΝ με τη βοήθεια του Θεού να σταθούν στα πόδια τους, τώρα ανακοινώνουν νέο "χαρτοπόλεμο"
Λες και
οι πραγματικά ευαισθητοποιημένοι πιστοί ενάμιση χρόνο τώρα, ΔΕΝ έμαθαν ακόμη  τι αποφάσισε η σύνοδος στην Κρήτη. Περιμένουν το "φυλλάδιο".

Τα 10 εκατομμύρια ελληνόφωνων που τυπικά είναι βαπτισμένοι ορθόδοξοι και σε "ταινία" να βγει έκδοση ενάντια στην ψευδοΣύνοδο, μην παιδεύεστε, δεν πρόκειται να συγκινηθούν.
Εδώ δεν συγκινούνται οι ευλαβείς ηγούμενοι .. 
θα ευαισθητοποιηθεί ο μέσος "δυτικός" νεοΈλληνας;
Με τόσα τηλεπαιχνίδια στην τηλεόραση πως να βρει χρόνο να πληροφορηθεί και να ξυπνήσει;
Θέλει να ξυπνήσει; 
Με μια βόλτα κάπου-κάπου στην ενορία για να μεταλάβει τα παιδιά του και - το πολύ πολύ- και με μια εξομολόγηση 1-2 φορές το χρόνο, αισθάνεται αυτοδικαιωμένος! "Νάνι"!

Όποιος λοιπόν συνειδητοποίησε την ευθύνη του και επιθυμεί να επιστρέψει, είναι ευπρόσδεκτος και με αληθινή χαρά θα τον δεχτούμε. 
"Υποδοχές" σε "Στρατηγούς" και "Αρχιστράτηγους" που προσκύνησαν αιρετικούς ΔΕΝ θα κάνουμε.


Είναι ώρα να πάψουμε να κοιτάμε πίσω, τους άλλους που δειλιάζουν, υποσχόμενοι ότι ο δρόμος στο εξής θα είναι εύκολος, ότι γινόμαστε πολλοί και σε λίγο έρχεται η "νίκη", για να τους πείσουμε.. 

Εμείς έχουμε πίστη στον Κύριο.  Όχι στα ηχηρά "ονόματα".


Οι περισσότεροι ΕΣΚΥΨΑΝ το κεφάλι.
Ο Χριστός περιμένει από εμάς τους αναξίους να ομολογήσουμε την ορθόδοξη αλήθεια. 
Θα το κάνουμε;;;


Ομάδα εκπαιδευτικών "¨Ο Παιδαγωγός"

6 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

Απολυτα συγχαρητηρια για την τοποθετηση σας...Συνυπογραφω σε ο,τι γραψατε.. Ευχομαι πισω απο αυτην την "συναξη " να μην κρυβεται μια δολερη τακτικη για να εμβολιστει και πλαστοποιηθει ενας αγνος και ορθοδοξος αντιαιρετικος αγωνας απο μια χουφτα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ και οχι ΔΥΝΗΤΙΚΟΥΣ (κατα ΘΕΟΔΩΡΟ ΖΗΣΗ) αντιοικουμενιστες!!!!! Θερμα συγχαρητηρια και παλι!!!!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ είπε...

ΕΥΓΕ!!.ΕΥΓΕ!!..ΕΥΓΕ!!..Σε ευχαριστω αγαπητε εν ΧΡΙΣΤΩ αδελφε παιδαγωγε που με εβγαλες απο τη δυσκολη θεση να σχολιασω τη συναξη ,διοτι φρονω απολυτως εν καρδια τα γραφομενα σας.Τα συνυπογραφω, τα πραττω, και σας συγχαιρω ξανα..Καλα Χριστουγεννα ,καλη ανοθευτη ομολογια,και καλη ανταμωση σε ολους μας..ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑΣ...

Αθανάσιος Βλάσης είπε...

Ολοσωστα τα γραφόμενα, μέχρι κεραίας. Συγχαρητήρια!
Όσον αφορά τον π.Θ.Ζηση αν νομίζει ότι μπορεί να πείσει έστω κι έναν επίσκοπο να ηγηθεί του αντιοικουμενιστικου μετώπου, θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις προσπάθειες του. Ελπίζω μόνο να μην πρόκειται απλά για δηλώσεις εντυπωσιασμού...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μακάρι να βρει δεσποτάδες να τους πείσει και να τους συνετίσει και να καταλάβουν το βαρύτατο λάθος τους και να μετανοήσουν και να ομολογίσουν.

Μέχρι τότε προτιμούμε να είμαστε "φρόνιμοι ως οι όφεις".

Αλλά το θέμα είναι τι "γραμμή" θα τους πείσει να ακολουθίσουν ο π.Θεόδωρος; τη μια να μην μνημονεύουν τον Βαρθολομαίο και την άλλη να τον μνημονεύουν και να συλλειτουργούν μαζί του; (για να μην κατηγορούνται για σχίσμα;) Βλέπετε το αδιέξοδο.

Και πάλι δημόσια συγχαίρουμε τον π.Θεόδωρο για την ομολογία του, όταν πανελλαδικά είναι κάτι από 50 οι ιερείς που διέκοψαν την μνημόνευαση των επισκόπων τους, τον τιμάει που συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς. Του κόστισε η ομολογία του. Από κει κ πέρα τονίζουμε τα λάθη για να διορθώνονται.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε 50 αποτειχισμένους ιερείς Πανελλαδικά;Πείτε μας παρακαλώ πολύ τα ονόματα όλων αυτών των ιερέων αν μπορείτε. Ευχαριστώ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Πείτε μας παρακαλώ πολύ τα ονόματα όλων αυτών των ιερέων"
Είναι απλή περιέργεια;
Ή σχολιάσατε από το Συνοδικό Μέγαρο;


" όταν πανελλαδικά είναι κάτω από 50 οι ιερείς που διέκοψαν την μνημόνευαση των επισκόπων τους". Εμείς τόσους τους υπολογίζουμε.

Μια λίστα όσων ιερέων το επιθυμούν, υπάρχει στην αντίστοιχη ανάρτηση μας. Κάποιοι έχουν και τηλέφωνα. Τους υπόλοιπους δεν θα τους ανακοινώσουμε αν δεν πάρουμε την έγκριση τους. Όσοι πιστοί πραγματικά ενδιαφέρονται, με την βοήθεια του Θεού τους αναζητούν και τους βρίσκουν.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.