" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το β' μέρος από το ΝΕΟ βίντεο με την ομιλία του π.Μωυσή (εκ Πρεβέζης). ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ και ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.

Παρουσιάζουμε σήμερα το δεύτερο μέρος της πρόσφατης ομιλίας του π.Μωυσή, κάπου στην Θεσσαλονίκη (Σάββατο 9/12/2017).


Ενδεικτικά,
  • ένας πιστός τον ρωτάει για αγιορείτη γέροντα ο οποίος μιλάει μεν εναντίον του Οικουμεισμού αλλά δεν διακόπτει την μνημόνευση του τοπικού μητροπολίτη. Δείτε τι απαντάει ο π.Μωυσής. 
  • Δείτε με αφορμή την παραπάνω ερώτηση, τι αποκαλύπτει για τον μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά. 
  • Για το "άχρι καιρού" που λένε κάποιοι.
  • Για την μετάνοια που πρέπει να προηγείται της εξομολόγησης (πολλοί πιστοί πάνε να εξομολογηθούν απλά λέγοντας το περιστατικό, δεν μετανοούν, δεν έχουν πόσο ψυχής). 
  • Μια προφητεία για όσα δεινά έρχονται στην πατρίδα μας (για τους λαθρομετανάστες, για τις τράπεζες, για την πείνα).
Β' μέρος: Συζήτηση με πιστούς:



Δημοσιεύσαμε το α' μέρος εδώ:
https://opaidagogos.blogspot.gr/2017/12/blog-post_53.html
Θα ακολουθήσει το γ' (τελευταίο) μέρος.


Ο π. Μωυσής εκΔΙΩΧΘΗΚΕ από το μοναστήρι του στην Πρέβεζα λόγω της αντίδρασης του στον Οικουμενισμό.


Ο λόγος του μοναχού π.Μωυσή,  θυμίζει το κάλεσμα μετανοίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Είναι μια ύστατη φωνή αφύπνισης προς τους υπνωτισμένους νεοΈλληνες.

Δεν αρκούν οι καταγγελίες για τον Οικουμενισμό (ατελείωτα βίντεο και φωτογραφίες με τις συμπροσευχές, ούτε τυφλοί μπορούν να προσποιηθούν πλέον ότι δεν βλέπουν τι συμβαίνει),
ούτε μόνον οι προειδοποιήσεις για όσα κινδυνεύουμε μία ακόμη φορά ως έθνος από την οικονομική υποθήκευση της πατρίδος μας και από το Ισλάμ.

Είναι ένα ύστατο ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ και ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.


Άραγε θα ακουστεί; Θα το διαδόσεις;
Ή θα το αφήσεις να χαθεί μέσα από τις τυποποιημένες ευχές, τις "χριστουγεννιάτικες" μουσικές και τα άφθονα φαγητά και ποτά;
Άκου τις απαντήσεις του στις ερωτήσεις των πιστών και αποφάσισε.
Πάντως εμείς μία ακόμη φορά ξεκαθαρίζουμε : Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του.


Κάποιοι ζήτησαν να έρθουν σε επικοινωνία με τον π.Μωυσή.
Ζητήσαμε την άδεια του και αφού τη λάβαμε δημοσιοποιούμε το email του:
ta.moysis@gmail.com


Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ νεαρούλης για εθναπόστολος!!! Πότε πρόλαβε και ανδρώθηκε πνευματικά!!! Έχει θεία ασκητικά παλαίσματα? Συνέθλιψε το θέλημά του μέσα στην αγία υπακοή, όπως ο παπα-Εφραίμ ο κατουνακιώτης, ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας, και άλλοι σύγχρονοι πνευματοφόροι απλανείς πατέρες? Έχει θείες εμπειρίες? Πάντως εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν Άγιο πατέρα να λέει για τους επισκόπους, ότι είναι όλοι τους προδότες, και υποκριτές!!! Και ότι οι μισοί από αυτούς είναι μασόνοι!!! Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα προσχωρήσετε σε κάποια από τις παρασυναγωγές των <>! Ο Θεός να σας ελεήσει. ΑΜΗΝ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Πολύ νεαρούλης"
κι εσύ πολύ είρωνας. Το σκέφτηκες μήπως;


"για εθναπόστολος"
εσύ τι έκανες ανώνυμε; Αφού ειρωνεύεσαι τους άλλους λογικά πρέπει να είσαι παράδειγμα προς μίμηση. Πες μας, περιμένουμε.
Κάτι εκατομμύρια ισλαμιστές είναι ήδη στην Ελλάδα. Διαμαρτυρήθηκες; Διαδήλωσες; Αντέδρασες;
Έγινε μια ψευδοσύνοδος στην Κρήτη. Πως αντέδρασες;
Πάντως, περισσότερο για κουτσομπόλης μέσω τηλεφώνου μοιάζεις.


" Πότε πρόλαβε και ανδρώθηκε πνευματικά!!! "
Ο Άγιος Κοσμάς πότε πρόλαβε; Υπάρχει κάποιο ηλικιακό όριο; Πρώτα πρέπει να φτάσει τα 80ντα, να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του και μετά δηλαδή; Αν είναι να μας το πεις. Να το ξέρουμε.
Εσύ από πότε ανδρώθηκες κι έμαθες να ειρωνεύεσαι πατέρες;
Τουλάχιστον αυτός λέει και που ήταν και ποιος είναι. Εσύ; Ποιος είσαι πνευματικέ "άντρα";


"Συνέθλιψε το θέλημά του μέσα στην αγία υπακοή, όπως ο παπα-Εφραίμ ο κατουνακιώτης, ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας, και άλλοι σύγχρονοι πνευματοφόροι απλανείς πατέρες?"
Εσύ θα μας πεις, εσύ ξέρεις ποιοι έχουν συνθλίψει το θέλημα τους και ποιοι όχι. Όσο για τον Εφραίμ της Αμερικής, όταν τον δεις ρώτησε τον αν άκουσε τίποτε για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης. Καμιά φορά από την πολύ πνευματικότητα κάποιοι χάνουν τελείως τη μπάλα. Τελευταία φορά τον είδαμε να τον έχει παρασημοφορήσει ο μητροπολίτης Βεροίας. Παράσημα σε μοναχούς! Νέα ήθη από "αντρωμένους" πνευματικά.


"Έχει θείες εμπειρίες?"
1) Αν έχει πως θα σου το αποδείξει;
2) Για να κηρύξει κάποιος τον λόγο του ευαγγελίου χρειάζεται την άδεια σου; Λέει κάτι έξω από το κήρυγμα του Σωτήρος μας; ή του Ευαγγελίου; Πριν αρχίσεις να βλέπεις το βίντεο είχες πάρει στυλό και χαρτί έτοιμος να βρεις κατηγορίες; Τι ελεεινή προκατάληψη είναι αυτή;


"Πάντως εγώ δεν έχω ακούσει κανέναν Άγιο πατέρα να λέει για τους επισκόπους, ότι είναι όλοι τους προδότες, και υποκριτές!!! "
Δηλαδή τι είναι; Πες μας εσύ, πνευματικέ "άντρα".
Έγινε μια ψευδοσύνοδος και δεν είπαν λέξη. Τσιμουδιά. Ενάμιση χρόνος απόλυτης -ένοχης- σιωπής. Τι είναι; Πως το αντιλαμβάνεσαι εσύ; Λέγε, περιμένουμε, τι είναι;


"Και ότι οι μισοί από αυτούς είναι μασόνοι!!! "
Μπα, λάθος θα κάνει, τόσο άγιους δεσποτάδες που έχουμε ...
Κάτι φωτογραφίες με σχέσεις τους με Ρόταρυ και Λάϊονς τις είδες;
ένα βίντεο με τον π.Μουλατσιώτη Νεκτάριο, να του λέει ο πρώην μητροπολίτης Αττικής τι όμορφους μοναχούς που έχει; Το είδες; Ξέρεις γιατί λέγεται ότι σταμάτησε να μιλάει ο π.Νεκτάριος Μουλατσιώτης ε; Του υποσχέθηκαν κι αυτού "καρέκλα", έστι λένε οι κακές γλώσσες. Ξέρεις ότι ενώ έφτασε Άρειο Πάγο το αίτημα του για να κοπούν οι μισθοί των ΜΗ εγγάμων ιερωμένων, γιατί η συμφωνία εκκλησίας πολιτείας κάλυπτε μόνον τους εγγάμους, τελικά το απέσυρε!
Αν μπεις σε οποιοδήποτε εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων, θα δεις από κάθε εσπερινό ή αρχιερατικό συλλείτουργο, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ πόζες των δεσποτάδων. Εσένα λοιπόν αυτοί σου εμπνέουν πνευματικότητα.
Όπως νομίζεις.


"Πολύ φοβάμαι ότι στο τέλος θα προσχωρήσετε σε κάποια από τις παρασυναγωγές των <>! "
Πολύ φοβάμαι ότι δεν αποκτήσεις ποτέ στη ζωή σου αξιοπρέπεια. Να μιλάς με επιχειρήματα. Αλλά έτσι έγινε η εποχή μας, αδερφίστικη, με πισώπλατες μαχαιριές από ανώνυμους.


" Ο Θεός να σας ελεήσει. ΑΜΗΝ"
Μπράβο. Το τερμάτισες. "Απέδειξες" την πνευματικότητα σου. Πρώτα γράφουμε τον οχετό μας, χωρίς καμία αφορμή, και μετά παριστάνουμε τους θεοσεβούμενους..
Κοιτάξτε κάτι οχιές, κάτι σκουλίκια που γράφουν σχόλια σε ελληνορθόδοξα ιστολόγια. Δυστυχώς χάθηκαν οι άντρες στην εποχή μας (και η Νέα Τάξη φροντίζει να προστατεύει τους οσφυοκάμπτες). Αλλιώς την απάντηση θα σου την έδιναν κάτι παλικάρια σαν τα αθυρόστομο του '21. Και ξέρεις, δεν περιοριζόταν μόνον στο βρίσιμο.

ΥΓ. Το θαυμαστικό πάει σύννεφο στα σχόλια σου. Σε κάθε ειρωνεία να και 3 θαυμαστικά. Για να τονίσεις την ειρωνεία, αλλά μήπως τελικά αυτοεξευτελίζεσαι;

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε και το τρίτο βίντεο.Ο Θεός να του δίνει δύναμη για να ξεπερνάει εύκολα τους διωγμούς που δέχεται, γιατί η αλήθεια διώκεται από πολλών χρόνων και συνάμα κοστίζει ακριβά.Πολλοί θα έπρεπε να έχουμε ανάλογο αγώνα για την πίστη μας που είναι το πρώτιστο που πρέπει να έχουμε για την ζωή μας.Σας εύχομαι καλή μετάνοια ολους σας και πρώτος εγώ ο ανάξιος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μου Κύριε, γνωρίζετε ότι το θαυμαστικό δεν δείχνει μόνο ειρωνεία, αλλά πολλά ακόμα (ανάλογα με την περίσταση)συναισθήματα, όπως π.χ θαυμασμό, έκπληξη, απορία, χαρά, λύπη, φόβο, κ.λ.π. Έτσι λοιπόν οφείλω να διευκρινίσω, ότι στο σχόλιό μου, σε όλες τις περιπτώσεις, δείχνουν την έκπληξή μου και την απορία μου και καθόλου ειρωνεία. Πλην του τελευταίου που δείχνει αγωνία και πόνο ψυχής, για τούς χριστιανούς που απομακρύνθηκαν από την Μητέρα Εκκλησία, και περιπλανώνται σε ατραπούς απωλείας. Επίσης, στο τέλος που λέω, ο Θεός να σας ελεήσει, αν το ξανά έγραφα θα έβαζα ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΗΣΕΙ γιατί όλοι μας έχουμε ανάγκη του ΘΕΙΟΥ ΕΛΕΟΥΣ. Όσον αφορά το "εθναπόστολος" δεν είναι καθόλου ειρωνικό, και εξηγούμαι γι αυτό. Ο Πατήρ Μωυσής λέει, ότι δεν υπάρχουν πατέρες και ότι θα δυσκολευτούμε λιγάκι, όσον αφορά την εξομολόγηση και την θεία κοινωνία. Επίσης καλεί τους πάντες σε μετάνοια, να μην έχουμε πλέον σχέσει καμία με οικουμενιστές κ.λ.π. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, αν ο Πατήρ Μωυσής καταφέρει να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τι θα είναι? Δεν θα είναι ένας εθναπόστολος? Εγώ ως όφειλα, μετά την αντίδραση σας έδωσα τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Οφείλετε όμως και εσείς να αφήσετε τους λαικισμούς του τύπου, κουτσομπόλης του τηλεφώνου, ανώνυμε άνδρα, και τα άλλα περί ύβρεων και οχετών. Που είδατε εσείς Αγαπητέ μου αυτά τα πράγματα? Στην φαντασία σας? Πάντως οφείλω να πω, πως αν δοκιμάσετε να γίνεται πολιτικός θα κάνετε μεγάλη καριέρα! Και επανέρχομαι στα περί ύβρεων και οχετών. Όταν ο Πατήρ Μωυσής απαντώντας σε κάποια ερώτηση για τον Αιτωλίας Κοσμά λέει ότι αυτοί, "δηλαδή οι επίσκοποι" είναι υποκριτές, αυτό τι είναι Αγαπητέ μου? Δεν ύβρεις και συκοφαντία? Όταν λέει ότι όλοι οι επίσκοποι είναι προδότες αυτό τι είναι? Δεν είναι ύβρεις και συκοφαντία? Δηλαδή δεν κατάλαβα!Εσείς θα βρίζετε θα λέτε ότι θέλετε και θα είστε πάντα στο απυρόβλητο! Θα το παίζετε και Παναγίες από πάνω! Όσων αφορά τα "φιλοδωρήματα" προς το πρόσωπό μου, οχιά και σκουλήκι, τα αποδέχομαι, ξέρω πολύ καλά τι είμαι, ξέρω ότι "εγώ ειμί σκώληξ και ουκ άνθρωπος, όνειδος ανθρώπων"!!! Όπως επίσης ξέρω ότι και οι οχιές και τα σκουλήκια, όσο βρίσκονται εντός Εκκλησίας έχουν ελπίδα σωτηρίας! Μπορώ να σας απαντήσω και σε όλα τα άλλα ερωτήματα περί ρόταρυ, και επισκόπων, και Μουλατσιώτη. Θα πρέπει όμως όπως σας είπα να αφήσετε και εσείς τους λαικισμούς Αγαπητέ μου. Θα πρέπει να αφήσετε τους λαικισμούς. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Για τους μητροπολίτες (την συντριπτική πλειοψηφία) που ξεδιάντροπα φοράνε πολύχρωμα ράσα, προσκαλούν Ρόταρυ και Lions στις αίθουσες τους και φωτογραφίζονται σε εκατοντάδες πόζες σε κάθε "ακολουθία" δημοσιεύοντας τις πόζες τους στο διαδίκτυο, δεν νομίζουμε να χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο.

Για τους άλλους, τους ελάχιστους που εμφανίζονται ως θεοσεβούμενοι, παραδόξως όλοι τους σχεδόν έχουν το ίδιο "σουλούπι" (του κοντού, καχεκτικού, οπότε αυθόρμητα προκαλούν στον κόσμο συμπόνοια και σεβασμό) δεν νομίζουμε να χρειάζεται να εξηγήσουμε κάτι.

Αποκλείεται να μην είδατε τις φωτογραφίες του Μητροπολίτη Πειραιώς να προσφέρει στον Βαρθολομαίο το πορτρέτο του ή να σκύβει να τον προσκυνήσει (όλα αυτά ΜΕΤΑ την ψευδοσύνοδο)
.
Αποκλείεται να μην τον είδατε να συλλειτουργεί στις ονομαστικές τους εορτές με ένα σωρό οικουμενιστές πχ Σύρου, Μεσσηνίας, Δημητριάδος κλπ

Αντίστοιχα αποκλείεται αν μην είδατε αμέσως μετά την ψευδοσύνοδο, τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης να πηγαίνει στην μητρόπολη αιτωλίας, και να στρώνονται χαλιά και να πηγαίνει ο αρχιμανδρίτης του στο Φανάρι όπου συμπροσευχήθηκε με Παπικούς. Υπάρχουν οι αντίστοιχες ετικέτες στο ιστολόγιο μας, μπορείτε να τα διαπιστώσετε.

Αφήστε λοιπόν τα λεκτικά προσχήματα περί "συκοφαντίας". Ξέρουμε όλοι λοιπόν πολύ καλά τι συμβαίνει.

Σοφία είπε...

Απαράδεκτα αυτά που λέει ο Μοναχός για τις προφητίες.Διαστρέφει την Αγία Γραφή και τους Αγίους Πατέρες.Αμαυρώνει τον αγώνα μας. Να μετανοήσουν αυτοί που πιστεύουν στις ψευδοπροφητίες.Αίσχος !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

"Σοφία" συναγωνίστρια,
πως και δεν σε γνωρίσαμε τόσα χρόνια στον αγώνα μας;

Κατ' αρχήν μήπως δεν σε λένε Σοφία;
Τα ιστολόγια είναι βήμα κατάθεσης της γνώμης. Δεν απαιτούμε το ονοματεπώνυμο καθενός (κάποιοι επιθυμούν να γράφουν επώνυμα, απολύτως σεβαστό)
Όμως η ουσία ύπαρξης των ιστολογίων, αυτό που δυναμώνει μια άποψη, είναι η επιχειρηματολογία που τη συνοδεύει.

Επειδή λοιπόν δεν θυμόμαστε τον αγώνα καμίας "Σοφίας", κάνε μας τη χάρη να γράψεις επιχειρήματα (αν έχεις).
Σχόλια με επιφωνήματα χωρίς τεκμηρίωση δεν συνεισφέρουν σε τίποτε στο ιστολόγιο μας.
Ευχαριστούμε, καλή σου χρονιά.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.