" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Ο ένοχος της υπογραφής του νομοθετικού εκτρώματος που προάγει το διαστροφικό μετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας "στεφανώνεται" από επισκόπους της Εκκλησίας, αντί να δεχθεί τους μύδρους τους από άμβωνος και να του απαγορευθεί η είσοδος στους ιερούς ναούς.


QUO VADIS Ελλαδική Εκκλησία;

Ο μεν Πατρών τον παρασημοφόρησε ανήμερα του αγίου Ανδρέου στον ομώνυμο ναό
("ξέχασε" τογεγονός ότι υπέγραψε το πανάθλιο νομοθέτημα περί "αλλαγής φύλου") , 


ο δε Καλαβρύτων τονεπαίνεσε μέσα από το ιστολόγιό του για κάποιεςδηλώσεις του χαρακτηρίζοντάς τον "ομολογητή τηςΟρθοδόξου Εκκλησίας"!!!! http://mkka.blogspot.gr/2017/12/blog-post.html
QUO VADIS Ελλαδική Εκκλησία;

Ο ένοχος της υπογραφής του νομοθετικούεκτρώματος που προάγει το διαστροφικόμετασχηματισμό της νεοελληνικής κοινωνίας "στεφανώνεται" από επισκόπους της Εκκλησίας, αντί να δεχθεί τους μύδρους τους από άμβωνος και να του απαγορευθεί η είσοδος στους ιερούς ναούς.


Αυτού του είδους το παράδειγμα κατέλιπαν ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο άγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων;
ΛΥΚ. ΝΑΝΗΣ 

4 σχόλια:

GeorGRE είπε...

Ιεράρχης να παρασημοφορεί;
Είναι στην ορθόδοξη παράδοση μας;
Με ποιά λογική ιεράρχης παρασημοφορεί;

Μήπως το τιμώμενο πρόσωπο "τηρεί τας εντολάς του Κυρίου μας;" Μα τότε δεν θα έπρεπε λόγω ταπείνωσης να δεχτεί βραβείο.
Μήπως λόγω κάποιων αποφάσεων του, ενισχύεται μερικές φορές η ορθόδοξη πίστη των πολιτών; Μα σε άλλες αποφάσεις συμβαίνει το ανάποδο.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα. Φτάσαμε να παρασημοφορούμε τον Εντυ Ράμα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά και είναι.
Ενσωματώθηκε πρόσφατα στην Παράδοση της εκκλησίας μας!
Δείτε:

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΗΜΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!!!
http://opaidagogos.blogspot.gr/2017/05/blog-post_96.html


Ξεφτίλα: Μετά τον Τσίπρα και τον Αλβανό Έντι Ράμα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης των κίναιδων.
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/07/blog-post_11.html


Καραγκιοζλίκια ... Η παρασημοφόρηση ενός δεδηλωμένου αθέου.
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_54.html


Τώρα και παρασημοφορήσεις μοναχών !!!
http://opaidagogos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_2.html

Ανώνυμος είπε...

Αφού ζούμε στα χρόνια του Αντίχριστου, γιατί σας φαίνονται παράξενα όλα αυτά; Ούτως ή άλλως έχουν γραφτεί όλα αυτά, για την αποστασία και την εκκοσμίκευση του Κλήρου. Εμείς πρέπει να ήμαστε σταθεροί, στην ΜΙΑ, ΑΓΙΑ, ΚΑΘ'ΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας, στην Παράδοση των Αγίων Πατέρων, μας μακρυά από τους Οικουμενιστές κι'όλους τους Αιρετικούς . Ευχής έργον, να αναγεννηθεί το Κολλυβαδικό Κίνημα και πάλι στις μέρες μας.

GeorGRE είπε...

Να το πούμε απλά το παράσημο είναι το ΓΛΕΙΨΙΜΟ προς το τιμώμενο πρόσωπο.

Κάτι παρόμοιο γίνεται και μεταξύ των ιεραρχών με τα δώρα στις γιορτές τους. Αφήστε τους ταπεινούς λόγους από άμβωνος όπου ο ένας "δοξολογεί" τον άλλον παρόντος αυτού, ώστε να περιμένει την ανταπόδση στα δικά του ονομαστήρια.
Αυτό δεν είναι μόνο εκκοσμίκευση. Ειναι κάτι πιο άρρωστο.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.