" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

"ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΟΛΑ …. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!" ;;;


Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Ζαγλανίκης

ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΟΛΑ (2)…..
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!


Συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν οι προρρήσεις του Γέροντα Εφραίμ (Καλόγερου) που έγιναν σε δημοσιευμένα άρθρα στο διαδίκτυο από το 2013 και περιγράφουν με ακρίβεια τα γεγονότα που
συμβαίνουν στίς ημέρες μας. (σχόλιο οΠαιδαγωγός : είναι μοναχός που ζούσε στην Πελοπόννησο)

Συγκεκριμένα σε άρθρο που έχει δημοσιευθεί στό blog «Ανάργυρος» από την 5-5-2013 http://anargyros61.blogspot.gr/2013/05/blog-post_59.html διαβάζουμε τα εξής:

«Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, ΤΡΟΜΟΥ, ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ …

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΕΝΩ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ» ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ …

Η ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ …

Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ …

ΒΑΛΤΕ ΣΗΜΑΔΙ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ …
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ …

ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ …

Ο ΘΕΟΣ ΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ …»

Στό παραπάνω κείμενο ο Γέροντας προβλέπει με ακρίβεια τρία γεγονότα που έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα τις τελευταίες ημέρες:

α) Την απαγωγή Ελλήνων στρατιωτών από Τούρκους.
β) Τις ταυτόχρονες μάχες τών πόλεων που τις προκαλούν πιά σχεδόν καθημερινά οι «αναρχικοί» του συστήματος.
γ) Την ορκομωσία των «άθεων υπουργών».


Ο Γέροντας μας λέει «Βάλτε σημάδι την χρονιά των άθεων υπουργών».
Φέτος πράγματι είναι η πρώτη χρονιά από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους που η ορκωμοσία των νέων υπουργών της κυβέρνησης γίνεται με τη λέξη «δηλώνω» – αντί για «ορκίζομαι» και χωρίς την παρουσία εκπροσώπου της Εκκλησίας.

Επίσης αυτό που μας λέει ο Γέροντας είναι ότι η απαγωγή των στρατιωτικών και οι μάχες των πόλεων γίνονται για να τρομοκρατήσουν τούς Έλληνες και να περάσουν έτσι ευκολότερα τα σχέδιά τους (αν κι εγώ βλέπω ότι μάλλον το αντίθετο συμβαίνει).



ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΟΛΑ…..

Ένας προφήτης ή διορατικός κρίνεται κυρίως από το κατά πόσο τα λεγόμενά του για το μέλλον επαληθεύονται ή όχι. Εάν λ.χ. έχει καταφέρει να προβλέψει κάποια γεγονότα που έχουν συμβεί μπορούμε με κάποια σχετική βεβαιότητα να περιμένουμε και τα επόμενα γεγονότα τα οποία έχει προβλέψει.

Βίντεο:


Πρίν από λίγες μέρες γράφτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο blog Ανάργυρος το οποίο πέρασε γενικά απαρατήρητο από άλλα blogs καθώς κανένας σχεδόν δεν το αναδημοσίευσε http://anargyros61.blogspot.gr/2017/12/blog-post_29.html
Τό άρθρο αυτό παραπέμπει σε 2 άρθρα του blog από το 2012 στα οποία υπάρχουν προφητείες του «Καλόγερου» (Γέροντα Εφραίμ) οι οποίες έχουν προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια όλα τα σημαντικά γεγονότα που έγιναν τους τελευταίους μήνες. Συγκεκριμένα στο άρθρο με ημερομηνία 27 Ιουνίου 2012 http://anargyros61.blogspot.gr/2012/06/blog-post_27.html γράφει:

«Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΕΔΩΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΠΙΚΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΧΡΟΝΟ …

ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΠΟΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΛΕΣΒΟΣ, ΚΩΣ, ΚΡΗΤΗ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΖΗΜΙΕΣ …

ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΑΝΕΦΕΡΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΙΟΝΙΟ, ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΓΠΠ …

ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟ, ΠΙΚΡΙΑ, ΘΥΜΟ …
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ Η ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΟΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΝΕΚΕ ΛΑΔΙ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ …»

και στό άλλο άρθρο του με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου 2012 http://anargyros61.blogspot.gr/2012/10/blog-post_4.html

«ΒΑΛΤΕ ΣΗΜΑΔΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ …

ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Η ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ (ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ) !!!»


Στα πιό πάνω το μόνο που έπεσε (μέχρι σήμερα τουλάχιστον) έξω είναι ότι δεν έγινε μεγάλος σεισμός στην Κρήτη – σε όλα τα άλλα (τα οποία γράφτηκαν το 2012) έπεσε μέσα και τα περιγράφει ακριβώς με την χρονική σειρά που έγιναν !!!!

Συγκεκριμένα κάνοντας μιά αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα γεγονότα που έγιναν μέχρι σήμερα βλέπουμε την εξής χρονολογική ακολουθία:

Κάρτα του πολίτη στην Τουρκία Από 14 Μαρτίου 2016 μέχρι σήμερα


Επίθεση των Τούρκων στο Κουρδιστάν Έχουν γίνει πολλές μέχρι σήμερα μέσα στο 2017
Σεισμός στην Λέσβο 13 Ιουνίου 2017
Σεισμός στην Κώ 21 Ιουλίου 2017
Φωτιά στην Αττική 15 Αυγούστου 2017
Μόλυνση των ακτών Πειραιά & Σαρωνικού 14 Σεπτεμβρίου 2017
Πλημμύρες στην Αττική 15 Νοεμβρίου 2017
Αναγνώριση Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα Ισραήλ 6 Δεκεμβρίου 2017

Βλέπουμε δηλαδή τελευταία κατά μέσον όρο να επαληθεύεται σχεδόν ένα γεγονός κάθε μήνα.

Άρα με βάση αυτές τις προβλέψεις, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να περιμένουμε τις πολιτικές εξελίξεις (πολιτειακή ανωμαλία και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις), ακυβερνησία, επίθεση των Τούρκων και ΓΠΠ.

Λέτε μέσα στον Ιανουάριο ή στους επόμενους 2-3 μήνες να αρχίσουν οι πολιτειακές εξελίξεις; ….Ίδωμεν….

Πάντως από ότι λένε κάποιοι διορατικοί το σημάδι που θα πρέπει να δούμε για να αρχίσουμε να αποθηκεύουμε τρόφιμα είναι ο
θάνατος ή η πτώση του Ερντογάν στην Τουρκία. Λίγο μετά θα γίνει η επίθεση των Τούρκων στα νησιά μας και θα ξεκινήσει η πείνα στην Ελλάδα.


Πληροφοριακά για όσους δεν διαβάζουν το blog «Ανάργυρος» ο Γέροντας Εφραίμ (ο «Καλόγερος») αναχώρησε από αυτήν τη ζωή πριν λίγους μήνες. Από όσο δύναμαι να γνωρίζω έζησε στην Πελοπόννησο. Όσο ήταν καλά στην υγεία του γύριζε την Πελοπόννησο όπου πολλές φορές συνομιλούσε και έδινε τις συμβουλές του σε όσους τον είχαν ανάγκη. Λόγω της μεγάλης ταπείνωσης που τον διέκρινε, δεν θέλησε να μάθει ο πολύς κόσμος ποιός είναι, και έτσι ελάχιστοι – κυρίως πνευματικοπαίδια του – είχαν την τύχη να τον συναντήσουν και να πάρουν τις συμβουλές του. Πάντως με το διορατικό του χάρισμα μας έχει πεί πολλά για τα γεγονότα που θα γίνουν στό μέλλον στην πατρίδα μας και στόν κόσμο, τα οποία μπορεί να τα βρεί κανείς ψάχνοντας στο blog «Ανάργυρος» και βάζοντας σαν κριτήριο αναζήτησης την λέξη «΄καλόγερος».

Μακάρι εκεί που βρίσκεται σήμερα να προσεύχεται στον Πανάγαθο Θεό γιά την Ελλάδα μας, να τελειώσει κάποια στιγμή η κατοχή των τοκογλύφων και το οικονομικό μαρτύριο που περνάει, καθώς επίσης να προσεύχεται και για όλον τον Κόσμο.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μὴν ἐκτίθεσθε, ἀναπαράγοντας τέτοια πράγματα,
ἀπὸ τέτοιους ἱστοτόπους, μάλιστα!

θυμᾶμαι, εἶχα δεῖ στὸ ξεκίνημα τοῦ ἱστολογίου σας (ἐδῶ κι ἑνάμισυ χρόνο περίπου) μιὰν ἀνάρτηση, ὅπου εἴχατε σαφῶς κριτικὴ στάση ἀπέναντι στὶς διαδικτυακὲς "προφητεῖες", ἀγυρτεῖες, hoaxes κττ.
Γιατὶ μεταβάλατε γραμμὴ τώρα τελευταῖα ;

Γιὰ δὲ τὸ ποιὸν τοῦ συντάκτη
αὐτῆς τῆς περισπούδαστης ἀναδρομῆς στὸν "Ἀνάργυρο" τοῦ ... 2013
(ἄλλο "σοβαρὸ" μαγαζί : πρόκειται γιὰ ξεκάθαρο vaticinium ex eventu, φτιαγμένο τὴν τελευταία βδομάδα!),
τὴν ὁποίαν ἀναδημοσιεύετε,
μιὰ ἁπλῆ ἔρευνα στὸ Google δῆτε τὶ μοῦ ἔδειξε:

Ὁ ἐν λόγῳ, κάτω ἀπὸ δημοσίευση (ἀπατεωνίστικη),
ὅτι δῆθεν Σοβιετικοὶ ἐπιστήμονες ἠχογράφησαν τὶς ... κραυγὲς τῶν κολασμένων στὰ ... ἔγκατα τῆς γῆς
σχολίαζε τὰ ἑξῆς (diadrastika.com, στὶς 11 Σεπτεμβρίου τοῦ 2012):

"Οι φωνές δεν ακούγονται απαραίτητα σαν φωνές ανθρώπων που βασανίζονται. Θα μπορούσε να είναι οι φωνές απο τους εκπεσότες Νεφελίμ, τους Τιτάνες, τους οποίους ο Δίας φυλάκισε στά Τάρταρα, τα λεγόμενα Μιαρά Έθνη σύμφωνα με τον Άγιο Ανδρέα τον δια Χριστόν Σαλό, τα οποία αναμένεται στις έσχατες ημέρες να βγούν έξω και να βασανίζουν τους ανθρώπους."

Κρίνετε μόνοι σας ...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ναι πράγματι είμαστε επιφυλακτικοί με τις προφητείες μέσω διαδικτύου

1) Δείξτε μας τι γράφατε ΕΣΕΙΣ το 2012.Το δίκαιο είναι να μην ψάχνετε το ένα λάθος, λάθη κάνουν όλοι, προσωρινά μπορεί να επηρεαστούμε από κάτι και να γράψουμε κάτι λανθασμένο, το δίκαιο είναι να πάρετε 10-20 διαδοχικά δημοσιεύματα του, του 2012, και να τα κρίνετε σήμερα.

2) Διαβάσαμε αρκετές σελίδες από την ετικέτα "ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ" του ιστολογίου anargyros (αναρτήσεις τελευταίων 3 μηνών). Είναι φανερό ότι για εκεί πάνε τα πράγματα.
Εμείς αισθανόμαστε ότι οφείλουμε να προειδοποιήσουμε τους συνέλληνες μας. Και τυφλός να είσαι αντιλαμβάνεσαι ότι δεν πάμε καλά.
Λύση δεν θα δώσουν ούτε τα τρόφιμα ούτε οι αποθήκες αλλά η μετάνοια μας. Ποιος να το φανταστεί ότι στην Ελλάδα της κρίσης ατελείωτοι συμπατριώτες μας καθημερινά θα αυτοκτονούν πέφτοντας από μπαλκόνια (ελάχιστα πλέον καταγράφονται ως αυτοκτονίες λόγω της κρίσης- συνήθως επικαλούνται ψυχιατρικά προβλήματα ως αίτιο).

Στο χέρι μας είναι να επιστρέψουμε στον Θεό, να μετανοήσουμε ειλικρινά ως έθνος.
Άλλος δρόμος να "καθαρίσει" η πατρίδα και η εκκλησία μας δεν υπάρχει παρά μόνον να ξαναγεννηθούν από την τέφρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Να ξαναγεννηθούν από την τέφρα τους; Ξέρετε εσείς κανέναν που αναγεννήθηκε από την τέφρα του; Για αυτό η Εκκλησία μας είναι κατά της αποτέφρωσης των νεκρών...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μετά την πτώση της Πόλης (εξαιτίας των προδοσιών πίστεως που προηγήθηκαν), "θαφτήκαμε" ως έθνος για 400-500 χρόνια, και μετά ξαναγεννηθήκαμε. Κάποιοι καλόγεροι που γυρνούσαν μέσα στον κόσμο κράτησαν την Πίστη μας τότε.
Δυστυχώς όμως δεν είμασταν άξιοι της ελευθερίας μας και όπως φαίνεται χρειαζόμαστε νέο "σκαμπίλι".

Ανώνυμος είπε...

Η επιστολή του Μακρυγιάννη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Φίλος του Νόμου (20 Απριλίου 1844), περιγράφει επακριβώς τα αίτια για τα οποία συμβαίνουν ΟΛΑ σήμερα:

«Όταν τα έθνη δοξάζωσι τον Θεόν, σέβωνται την θρησκείαν των και αγαπώσι την πατρίδα των, τότε και ο Θεός λαμπρύνει αυτά και τα αποκαθιστά ευτυχή.

Όταν εξεναντίας λησμονώσι τον Θεόν, λησμονεί και ο Θεός αυτά και τα καταβασανίζει. Παρόμοιον συνέβη και εις ημάς, οίτινες εστενάζαμεν τόσους αιώνας υπό την τυραννίαν των Τούρκων.

Μολοντούτο όταν ημείς επεκαλέσθημεν από καρδίας την θείαν αντίληψιν, ανυψώσαμεν την σημαίαν του σταυρού, και συνωμολογήσαμεν το κοινόν σύνθημα, ή ελευθερία ή θάνατος, και εζητήσαμεν την συνδρομήν των δυνατών και φιλανθρώπων ευεργετών μας, απεκατέστημεν ελεύθεροι, έχοντες πατρίδα και βασιλέα ανεξάρτητον.

Αλλ’ εντοσούτω δεν απέρασεν ολίγος καιρός, πάλιν ελησμονήσαμεν τον σωτήρα και λυτρωτήν μας Θεόν, τους αγώνας και θυσίας μας, τα αίματα των συναδέλφων μας, οι οποίοι απέθανον ενδόξως δια την ελευθερίαν μας, και πρώτον απ’ όλα καταφρονούμεν την θρησκείαν μας, διαλύομεν τους ιερούς ναούς μας και με μεγάλην προθυμίαν εγκολπώθημεν τον λεγόμενον εξευγενισμόν της πλουσίας και φωτισμένης Ευρώπης, εκ τούτου η σπατάλη τόσων εκατομμυρίων δραχμών, τα οποία ήσαν προωρισμένα διά την καλλιέργειαν της γης μας η οποία εχερσώθη, διά το νενεκρωμένον εμπόριόν μας, δια την βιομηχανίαν μας και διά τον φωτισμόν της ελληνικής νεολαίας.

Και τέλος πάντων εισεχώρησαν εις ημάς τους πτωχούς και απόρους αύτη η ολεθρία πολυτέλεια, ήτις κατέφαγε και τα μικρά εκείνα λείψανα, τα οποία η επανάστασις μας άφησε, κατηντήσαμεν να γίνωμεν χαμερπείς, κόλακες και εν γένει ποταποί πολίται, να διαβάλλωμεν τον συνάδελφόν μας, να τον συκοφαντώμεν, συσταίνοντες με τον άτιμον τούτον τρόπον τον εαυτόν μας και τους συντρόφους μας.

Λαμβάνομεν και καμμίαν δημοσίαν θέσιν, προσπαθούμεν όχι πώς να ενεργήσωμεν εις την ευτυχίαν της, με τα αίματά μας ζυμωμένης, πατρίδος μας, αλλά πώς να ωφεληθώμεν από την περίστασιν αυτήν, πώς να ωφελήσωμεν εκείνους, οι οποίοι μας κολακεύουν...».

Στυλιανός είπε...

Παιδιά ο θρησκευτικός όρκος δεν είναι αμαρτία; Γιατί τον προβάλετε σαν κάτι θετικό; Το ότι είναι αντί-χριστοι (αυτοί που μας κυβερνούν) το ξέρουμε, και χαίρομαι που δεν ορκίζονται πλέον θρησκευτικά διότι τα εμπαίζουν.

Ανώνυμος είπε...


Κάτι ενδιαφέρον αν θέλετε δημοσιεύστέ το.

https://diodotos-k-t.blogspot.gr/2018/03/blog-post_8.html#more

ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΣΤΥΛΙΑΝΟ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Φυσικά ΔΕΝ συμφωνούμε με τον όρκο. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι είπε ο Κύριος.

Δεν προβάλουμε τον θρησκευτικό όρκο ως κάτι θετικό αλλά ως ένδειξη της δημόσιας "απόταξης" κάθε χριστιανικού από την Ελλαδική κοινωνία (και από τους πολιτικούς).

Mama Bear είπε...

Καλησπέρα. Μια και το άρθρο αναφέρεται στο μπλογκ 'ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ' ήθελα να σας ρωτήσω - αν γνωρίζετε - αν το μπλογκ έχει πέσει από το διαδίκτυο/έκλεισε εκούσια από τον συντάκτη του ή αν έχει αλλάξει διεύθυνση. Ζω στο εξωτερικό και το διάβαζα τακτικά, εδώ και λίγες εβδομάδες όμως, όταν χρησιμοποιώ τη διεύθυνσή του για να το επισκεφθώ, αντί του μπλογκ εμφανίζεται ένα μήνυμα στα Αγγλικά που με ενημερώνει ότι το εν λόγω μπλογκ (ο 'ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ') έχει 'αφαιρεθεί'. Σας ευχαριστώ.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν γνωρίζουμε γιατί το ιστολόγιο έχει απενεργοποιηθεί.
Εφόσον δεν είναι διαθέσιμη η διεύθυνση του (url), πιθανώς να την έχουν κρατήσει και να το επαναφέρουν στο μέλλον.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.