" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Σήμερα δυστυχώς θεωρείται "Σχίσμα" όποιος διασπά την Διοικητική ενότητα της εκκλησίας μας, ενώ η διάσπαση στην (ορθή) Πίστη, στο δόγμα, τίθεται σε δεύτερη μοίρα.


Η Ενότητα της Εκκλησίας η οποία έχει σαφώς Δογματικό περιεχόμενο ( Εις Μίαν Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία ) υπάρχει αληθινά όταν υπάρχει Ενότητα στην Πίστη, την Λατρεία και την Διοίκηση.

Στις ημέρες μας δυστυχώς θεωρείται Σχίσμα όποιος διασπά την Ενότητα κυρίως στην Διοίκηση, ενώ η διάσπαση της Ενότητος στην Πίστη τίθεται ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα και θέση, ενώ της ανήκει η πρώτη.

Εάν στις ημέρες μας κάποιοι ευθύνονται για Σχίσμα στην Εκκλησία αυτοί είναι οι Οικουμενιστές και οι συνοδοιπόροι τους, διότι αυτοί απέκλιναν έργω και λόγω από την Ορθόδοξη Πίστη. 

Οι αγωνιζόμενοι εναντίον της Παναιρέσεως, ανεξαρτήτως προελεύσεως, ενώ είναι Ορθόδοξοι ως προς την Πίστη, βαρύνονται με το εξίσου μεγάλο Εκκλησιαστικό παράπτωμα της πολυδιασπάσεως (ανεξάρτητες Μερίδες ) στο βαθμό που ο καθένας εξ αυτών δεν προσπαθεί ειλικρινά να επιτύχει την Ενότητα των αληθινών Ορθοδόξων και την συμπόρευση αυτών σε ενιαίο Εκκλησιαστικό μέτωπο ενάντια στην Παναίρεση.

από σχόλιο αναγνώστη μας εδώ

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εχω γράψει επανειλημμένα σχόλια που αφορούν την μασονική οργάνωση ΑΧΕΠΑ και συνεχώς οι διαχειριστές τα σβήνετε. Το εύλογο ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι: Τι σχέση έχετε κύριοι με την ΑΧΕΠΑ;

ΒΑΣΙΛΕΙΑ είπε...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10209052965234841&id=1639264784

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σε κάθε ανάρτηση που γράφουμε για την μασονία ή για τους Ρόταρυ/Λάιονς, πετάγεσαι και κλάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο σχόλιο:
"Γιατί δεν γράφετε για τους ΑΧΕΠΑ".

Μάλλον δεν αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ζούμε στην Αμερική για να γνωρίζουμε όλα όσα ίσως εσύ ξέρεις.
Έβγαλες μάλιστα και το συμπέρασμα ότι σχετιζόμαστε μαζί τους και γι αυτό εσκεμμένα γνωρίζουμε κάτι και δεν το αναρτούμε!

Άγαπητέ, άνοιξε ένα ιστολόγιο, γράψε τεκμηριωμένα ότι μπορείς να βρεις για τους ΑΧΕΠΑ, με φωτογραφικά ή άλλα ντοκουμέντα / δημοσιεύματα, και πολύ ευχαρίστως να τα αναδημοσιεύσουμε.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σχετικά με τον σύνδεσμο στο facebook, αναγκαστικά δημόσια εκφράζουμε την επιφύλαξη μας για το περιεχόμενο του.

Αντί κάποιος να βρίζει -όσο αδικημένος κι αν αισθάνεται- δεν είναι πιο εύστοχο να παραθέτει ντοκουμέντα, πχ έγγραφα με τις καταγγελίες του στην εισαγγελία και την δικαστική του διαμάχη ή σχετικά δημοσιεύματα αν υπάρχουν ή έστω προσωπικές φωτογραφίες/βίντεο ως ντοκουμέντα ;
Παρακαλούμε ενημερώστε τον κάτοχο της σελίδας στο fb αν τον γνωρίζετε.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Παιδαγωγέ, δεν αφήνεις τις κουτοπονηριές κατά μέρος; Δεν μπορεί να μην γνωρίζετε ότι η ΑΧΕΠΑ, εκτός από Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, έχει Στοές και σε όλη την Ελλάδα!

http://ahepahellas.org/chapters/

Μια από τις Στοές της μάλιστα στεγάζεται μέσα στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός!

http://www.ahepa.gr/

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν γνωρίζαμε ότι πλέον δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα.
Αν έχετε και άλλα στοιχεία μας τα στέλνετε είτε ως ανώνυμο σχόλιο είτε στο εμαιλ μας.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με το νοημα του αρθρου σας αν και θα προσθεσω οτι εκτος των οικουμενιστων που ετσι κι αλλιως ειναι φανερα παν-αιρετικοι, κινδυνος για την ενοτητα της Πιστης ειναι και ολοι οσοι θεωρουν τον εαυτο τους καλυτερους απο τους αλλους και προχωρουν ακομα και στη δημιουργια δικης τους υποτειθεμενης ανεξαρτητης εκκλησιας, τυπου ΓΟΧ. Και μη μου πειτε οτι δεν ειναι σχισματικοι..αντι να μενουν στους κυκλους των αποτειχισμενων Ορθοδοξων, αποφασιζουν αυθαιρετα τη δημιουργια δικης τους 'εκκλησιας' και με δικο τους καινουργιο ονομα. Εγω προσωπικα τετοιου ειδους ατομα δεν τα εμπιστευομαι και αν θα ακουσω πνευματικο κηρυγμα απο καποιον, προτιμω αυτος ο καποιος να ειναι και να παραμενει στην ατοφια Ορθοδοξη Πιστη, χωρις να παρεκλινει ουτε προς αιρεσεις φανερες, ουτε προς κρυφο-αιρεσεις. Τετοιες ομαδες ανθρωπων ειναι που ευθυνονται για τη διασπαση αναμεσα ακομα και στους αποτειχισμενους κυκλους. Κανουν αυτη τη πατατα και παρασυρουν κι αλλους και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν υπαρχει ενοτητα στους Ορθοδοξους αποτειχισμενους. Λιγο δυσκολο να υπαρχει ενοτητα οταν ο καθενας νομιζει οτι μπορει να φτιαχνει τη δικη του 'εκκλησια' και να την βαφτιζει κιολας. Οταν σοβαρευτουν ολοι και αποφασισουμε να ενωθουμε κατω απο τις ιδιες αντιληψεις (γιατι υποτειθεται ολοι εχουμε το ιδιο δογμα), τοτε και μονο τοτε θα εχουμε ενοτητα. Γιατι αν ειναι να μπαινουμε σε τρυπακια ανθρωπων που βρισκονται σε πλανη και να κινδυνευουμε να πλανευομαστε κι εμεις μεσα σε μια ψευδο-ενοτητα, τοτε καλυτερα μεχρι τοτε να ειμαστε σε αποσταση ασφαλειας.

Ανώνυμος είπε...

Με ένα απλό γκουγκλάρισμα διαπιστώνει κανείς τις στενές σχέσεις του Πάνου Καμμένου με την μασονική οργάνωση ΑΧΕΠΑ:

1) Το 2012 η ηγεσία της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος τον επισκέπτεται στα γραφεία των ΑΝΕΛ στη Βουλή:

http://www.nooz.gr/greece/1241203/synantisi-kammenoy-me-dioikiti-kai-ekproswpoys-tis-achepa-ellas---

2) Το 2013 η ΑΧΕΠΑ Αμερικής προσκαλεί τον Καμμένο να μιλήσει στο Συνέδριό της, που έγινε μέσα στο Καπιτώλιο!

http://www.enikos.gr/politics/146421/photo-stis-ipa-o-kammenos

3) Μετά την υπουργοποίησή του το 2015, ο Καμμένος επισκέπτεται συχνά τις ΗΠΑ και φυσικά συναντάται με την ηγεσία της ΑΧΕΠΑ. Πέρυσι τον Ιούλιο πήγε πάλι στο Συνέδριο της ΑΧΕΠΑ, που αυτή τη φορά έγινε στο Disney World στη Φλόριντα, χωρίς όμως να ανακοινώσει τίποτα... Όταν ο γνωστός ανταποκριτής Ιγνατίου διαμαρτυρήθηκε για την εν κρυπτώ επίσκεψη του Καμμένου, ο Καμμένος απάντησε ότι η επίσκεψή του ήταν ιδιωτική και ότι τον βράβευσε ο νέος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, που είναι Ικαριώτης!

http://www.topontiki.gr/article/231769/o-dialogos-kammenoy-ignatioy-sto-twitter-gia-taxidi-stis-ipa-agapite-mihali

Όλα αυτά βέβαια είναι ψευτιές του Καμμένου, γιατί το πατριωτάκι του ο "Ικαριώτης" εκλέχτηκε πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ στο ίδιο συνέδριο!

Και είναι Ικαριώτης κάποιος που το όνομά του είναι Carl Hollister; Εμένα για Ισκαριώτης μου φαίνεται...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

" ...αποφασιζουν αυθαιρετα τη δημιουργια δικης τους 'εκκλησιας' και με δικο τους καινουργιο ονομα. "

Που τους είδατε εσείς τους αποτειχισμένους που έκαναν "εκκλησία" και της έδωσαν και όνομα;
Εμείς με ένα σωρό πατέρες και αδερφούς μιλάμε, ουδέποτε έθεσε κανείς τους θέμα δημιουργίας "εκκλησίας", πολύ περισσότερο να της δώσει και όνομα!

Ανώνυμος είπε...

Προς Παιδαγωγο:

Οι ΓΟΧ τι ειναι? Μια οργανωση μερικων ανθρωπων που ενω αντιστεκονται στην αιρεση του Οικουμενισμου, ταυτοχρονα δημιουργουν δικη τους 'εκκλησια' με δικο τους ονομα και κηρυττουν τα δικα τους. Ακομα και ιστοσελιδες δικες τους εχουν φτιαξει με το ονομα 'Εκκλησια ΓΟΧ'. Αναφερω πιο συγκεκριμενα τους ΓΟΧ γιατι εχει γινει εδω μεσα αναφορα κι απ' ο,τι θυμαμαι εχουν αναφερθει ανθρωποι σε αυτους με καπως επιεικη τροπο, εν μερει δικιολογωντας τους. Εαν θελουμε ενοτητα πρεπει να ξερουμε οτι δεν γινεται να δεχομαστε διασπαστικες ομαδες μεσα στους κυκλους της αποτειχισης, ουτε να τους 'δεχομαστε' απο επιεικια επειδη νομιζουμε οτι εχουν γενικα 'ιδιες' αντιληψεις μ'εμας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Το λάθος των ΓΟΧ είναι ότι δημιούργησαν σύνοδο στην θέση της συνόδου.
Κι αυτοί βέβαια έχουν τα επιχειρήματα τους (η επίσημη εκκλησία μπήκε στο ΠΣΕ κλπ).

Τέλος πάντων, εκκλησιαστική κοινωνία των αποτειχισμένων με ΓΟΧ δεν υπάρχει, ακριβώς επειδή έχουν σύνοδο, παρά μόνον με αποτειχισμένους των ΓΟΧ.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω μ'αυτο που λετε. Οι ΓΟΧ ειναι απλα ενα παραδειγμα πιο επισημο. Δυστυχως εδω και καιρο ομως βλεπω οτι ξεπεταγονται διαφορα διασπαστικα γκρουπακια, επισημα ή ανεπισημα, εντος των αποτειχισμενων. Ανθρωποι, κληρικοι και λαικοι που ενω ξεκινανε δυναμικα με τις ιδιες αντιληψεις, ξαφνικα οχι απλα αλλαζουν αλλα προσπαθουν να παρασυρουν και αλλους. Κι αυτο ειναι πολυ επικινδυνο ειδικα για εμας τους απλους λαικους που οσο να ναι τεινουμε, λογω αναγκης μας να εμπιστευτουμε καποιον ισχυρο και χαρισματικο κληρικο/πνευματικο, να παρασυρομαστε και να κινδυνευουμε απο τα διαφορα 'ρευματα'. Γι'αυτο λεω οτι αν δεν υπαρξει πληρης ενοτητα και αποφυγη τετοιων μπερδεμενων αντιληψεων, θα εξακολουθει να υπαρχει και διασπαση και κινδυνος πλανης αναμεσα μας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μπορεί από τη μια να αναδεικνύεται η ανθρώπινη αδυναμία, μικρότητα, κλπ από την άλλη με την μετάνοια μας θα βοηθήσει ο Θεός.

Αν πήγαιναν όλα καλά και βολικά και "νικούσαμε" (με ανθρώπινα κριτήρια) τότε αυτό θα ήταν κοσμική δόξα και νίκη. Που απλά θα μας γέμιζε εγωισμό για την επιλογή μας.

Δεν πιστεύουμε και δεν δοξάζουμε πρόσωπα (φυσικά αναγνωρίζουμε και επαινούμε όλους όσους αποτειχίστηκαν).
Σε Αυτόν ελπίζουμε και μόνον από Αυτόν αναμένουμε τη βοήθεια και το έλεος Του. Γι αυτό και μόνον γι αυτό πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα ευοδώσει ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Εννοειται δεν δοξαζουμε προσωπα. Δεν ειμαι υπερ καμιας τυφλης υπακοης ή δοξας προς προσωπα, ακομα και ατομα του κληρου. Απλα ολοι μας, πιστευω, ειδικα με οσα γινονται τελευταια, εχουμε αναγκη να ξερουμε και να πιστεψουμε σε κληρικους που ειναι σωστοι ποιμενες και πνευματικοι και γι'αυτο ειμαστε και ευαλωτοι σε ανθρωπους που απο τη μια φαινονται αρκετα χαρισματικοι, απο την αλλη ομως μπορει να εχουν μπερδεμενες ημι-αποτειχισμενες αντιληψεις. Προσωπικα προσπαθω να απεχω απο κυκλους και 'πηγαδακια' απλα λεω τι παρατηρω ακομα και μεσα απο το διαδικτυο. Στο αλλο που ειπατε για τη κοσμικη νικη εχετε δικιο συμφωνω. Καλο βραδυ και καλη συνεχεια!

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.