" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Τετάρτη 6 Ιουνίου, 19:30. Δείτε τις πόλεις που θα γίνουν συγκεντρώσεις. Το (επίμαχο) σχόλιο μας.

"Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. 
Η 3000χρονη ιστορία της δεν παραγράφεται".



Αυτές είναι οι δεκατρείς πόλεις της Μακεδονίας στις οποίες θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στις 6 Ιουνίου

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου ο ελληνικός λαός θα επαναλάβει προς τους εντολοδόχους του την ξεκάθαρη βούλησή του για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Το ιερό όνομα της Μακεδονίας δεν πωλείται. Η τρισχιλιόχρονη ιστορία της δεν παραγράφεται.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του αγνοούν παντελώς τη φωνή των δύο εκατομμυρίων Ελλήνων που διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αγνοούν παντελώς τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού που διαφωνεί με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό κρατίδιο.

Το απόγευμα της 6ης Ιουνίου οι εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που θα διαδηλώσουν στις κεντρικές πλατείες πόλεων της Μακεδονίας θα υπενθυμίσουν στον Αλέξη Τσίπρα και το πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οφείλουν να εφαρμόζουν τη βούληση των πολλών. Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. 

Σε ποιες πόλεις της Μακεδονίας θα γίνουν συγκεντρώσεις
Έπειτα από σειρά επαφών με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αποφάσισε να διοργανώσει συγκεντρώσεις στις Μακεδονικές πόλεις: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα και Κατερίνη. Σε όλες τις πόλεις οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 6 Ιουνίου, στις 19:30. Το σημείο της συγκέντρωσης σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή εντός των επόμενων ημερών. 

Στις συγκεντρώσεις της 6ης Ιουνίου οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν κρατώντας την ελληνική σημαία. Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία. Εγγυητές της ακεραιότητας των συγκεντρώσεων είναι οι ίδιοι οι πολίτες.

Με εκτίμηση
Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας
Ι. Αθανασιάδης, Ν. Γκατζούλη, Ό. Ιακωβίδης, Μ. Κοτζαγερίδης, Λ. Κουμάκης, Ε. Λεονάρδου, Μ. Πατσίκας, Δ. Φιλιππίδης, Θ. Χαλκιόπουλος


το Σχόλιο μας:

Μπαρούφα 1η:
" Εάν ο πρωθυπουργός θέλει να λειτουργεί δημοκρατικά και αμφισβητεί ότι η πλειοψηφία των πολιτών είναι αποφασισμένη να προασπιστεί την ελληνικότητα της Μακεδονίας υποχρεούται να διεξαγάγει δημοψήφισμα. "
Αν η κυβέρνηση αποφασίσει να εκχωρήσει το σπίτι σας πχ σε μια τράπεζα ή κάπου αλλού,
εσείς θα διαδηλώνετε απαιτώντας "δημοψήφισμα";
https://opaidagogos.blogspot.com/2018/05/blog-post_66.html



Μπαρούφα 2η:
"Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα." 
Ότι ακριβώς συνέβει και στην Ιταλία έτσι;;;
Όταν ΔΕΝ εκλέγονται οι εκλεκτοί των τραπεζιτών, ο Πρόεδρος αρνείται να δεχθεί κάποιον ως υπουργό και εκβιάζει να ξαναγίνουν εκλογές! Δείτε:
http://grothia.gr/enimerosi/sionismos/73451/i-nea-taxei-dinei-tin-exoysia-tis-italias-se-enan-trapeziti/


Μπαρούφα 3η:
" Ακραία πρόσωπα και συμπεριφορές δεν έχουν θέση στους αγώνες για τη Μακεδονία." 
Ποιους εννοείτε; πχ τον Μπουτάρη; Ή τον Ζουράρι;
Ο Μπουτάρης πχ, είναι ακραίο πρόσωπο ή όχι;

Κουτοί δεν είμαστε, ξέρουμε πολύ καλά τι εννοείτε.
Το μοναδικό πράγμα που απασχολεί την Νέα τάξη, είναι να μην καρπωθεί η Χ.Α. την οργή του λαού (με τον Μιχαλολιάκο αρχηγό δεν χρειάζεται να αγχώνεστε). Γι αυτό βάζετε συνδιοργανωτές τους τοπικούς δημάρχους (κομματόσκυλα δηλαδή). Γι αυτό καλείτε ΕΣΕΙΣ σε ελεγχόμενα συλλαλητήρια. Για να
δημιουργήσετε ενδεχομένως τα επόμενα (αριστερά) αναχώματα (όπως αντίστοιχα προέκυψαν κάποτε οι ΑΝΕΛ). Το σύστημα πρέπει να δημιουργεί "βαλβίδες εκτόνωσης".



Φυσικά και 
  • θα δώσουμε το παρόν.
  • θα διαμαρτυρηθούμε.
  • ΔΕΝ θα δεχθούμε κανένα δημοψήφισμα, όπως δεν θα δεχόσασταν κι εσείς κανένα δημοψήφισμα να αποφασίσει αν θα πηδήξει κάποιος τη γυναίκα σας.
  • θα αποδοκιμάσουμε όσους καραγκιόζηδες προδότες τολμήσουν να προσέλθουν ή να χαιρετίσουν. Είτε φορούν άμφια (και προδίδουν την Ορθοδοξία) είτε κουστούμια πολιτικών.

Ο λαός ΔΕΝ
τρώει κουτόχορτο.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"
σχόλιο που γράψαμε εδώ.

13 σχόλια:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Παιδαγωγέ , μία ερώτηση μιάς μολυσμένης μή αποτειχισμένης ! Πολλές διαδηλώσεις θα γίνουν σε συνεργασία μέ τις μητροπόλεις ! Δεν θα είχα καμμία διάθεση νά δω μπροστά μου τους ανθέλληνες οικουμενιστές νά φοράνε τό προσωπείο του πατριώτη. Δεν ξέρω άν αυτό θα συμβή στον Βόλο και πώς νά τό μάθω άραγε άν θα έχουν ομιλητή . Τό ερώτημά μου είναι τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ! Κανονικά αυτό που θα τους εχρειάζετο θα ήταν γιουχάισμα , αλλά πού ! Τά αδέλφια σου οι αποτειχισμένοι τό μόνο που τους ενδιαφέρει είναι νά μήν μολυνθούνε ενδεχομένως και νά μήν απολυθούνε . Τί κάνουμε λοιπόν !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν απευθυνόμαστε σε "πρόβατα".
Ο καθένας έχει κρίση και αποφασίζει ο ίδιος τι θα κάνει.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση θέλει -πριν αποχωρήσει- να παραδώσει (προδώσει) το όνομα, πρέπει να βγούμε και να διαμαρτυρηθούμε.
Αφού το μόνο που φοβούνται είναι η λαϊκή οργή, ευκαιρία να μας δουν μπροστά τους (ειδικά οι πρασινοκόκκινομπλε πολιτικάντηδες).

Κουτοί δεν είμαστε, φυσικά η Νέα τάξη φρόντισε να ΕΛΕΓΞΕΙ τις αντιδράσεις. Ότι δεν μπορείς να το σταματήσεις, το καπελώνεις.
Στο πλαίσιο αυτό θα βάλει και δεσποτάδες να μιλήσουν, για να χειροκροτηθούν.

Ενδεχομένως όποιος μπορεί και αν θέλει, μπορεί εκείνη την ώρα να φωνάξει: "Τι υπέγραψες στο Κολυμπάρι προδότη". "Γιατί δεν αντέδρασες στο Κολυμπάρι προδότη" κλπ. Να το ακούσουν οι διπλανοί του και να προβληματιστούν, να το ακούσει ίσως και ο ίδιος για να καταλάβει ότι δεν σκύψαμε το κεφάλι.

ΥΓ. Δεν είναι σωστό να μιλάτε υποτιμητικά για αδερφούς που ακολούθησαν τον δύσκολο δρόμο της αποτείχισης.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Μήπως νά τους αλείψουμε μέ λάδι, μέ γουρουνίσιο λίπος , μέ τί ; Νά πάρουμε και την τιμή του αλείφτη ντέ ! Μήπως νά τους κρατήσουμε τά μπόσικα του μαρτυρίου ! Σά δεν ντρεπόμαστε λίγο !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Λωρίτου
απευθύνατε ένα ερώτημα

Σας απαντήσαμε (αν και περιελάμβανε ειρωνείες σε αδερφούς).
Με το επόμενο σχόλιο σας δείχνετε να έχετε ξεφύγει.

Τα σχόλια δεν είναι για να βγάζει καθένας τα απωθημένα τους αλλά για να συνεισφέρει στην ανάρτηση. Αν δεν έχετε κάτι σημαντικό να συνεισφέρετε, δεν σας υποχρέωσε κανείς να σχολιάσετε.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ντάξει ! Σχώρα με ! Άλλαξε τό " αλείψουμε " και βάλε να τους " αλλάξουμε ".... τα λάδια της dolorosa ντέ ! Τί τραβάνε και οι μάρτυρες !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Λωρίτου
κανονικά θα έπρεπε να σβήσουμε τα 2 σχόλια σας.

Ελπίζουμε σύντομα να καταλάβετε το λάθος σας και να ζητήσετε δημόσια συγνώμη.
Η ελευθερία του λόγου μέσω του διαδικτύου είναι ένα πολύ σημαντικό όπλο. Προσέξτε όμως γιατί τα όπλα σκοτώνουν, συχνά και αθώους.

Κάποιοι αδερφοί τους οποίους με θράσος ειρωνεύεστε, κάποτε έκαναν χιλιόμετρα εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μπορέσουν να εκκλησιαστούν. Εσείς βρήκατε έτοιμο το μοναστηράκι στους Σταγιάτες, και όποτε θέλετε κάνετε τη βόλτα σας. Κάποιοι πέρασαν από φωτιά και ατσάλι. Δεν είχαν εκκλησία να κάνουν και Χριστούγεννα και Πάσχα και τις άλλες γιορτές. Μάθετε λοιπόν να σέβεστε.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τότε αγαπητέ παιδαγωγέ θά μέ αναγκάσεις νά σου πώ , όταν κάποιοι γάμπριζαν , κάποιοι άλλοι στέκονταν στην γωνία Δημητριάδος μέ Καρτάλη --σαν νά σου λέω Τσιμισκή μέ Αγίας Σοφίας -- μέ ένα Σταυρό στό χέρι , σε μία επαρχιακή πόλη , άν μπορείς νά καταλάβεις τί σημαίνει αυτό . Η χριστιανική ζωή αποτειχισμένη και ξεαποτειχισμένη δεν είναι μία "βόλτα " . Τώρα που μου διεκτραγωδείς τό γκαζωμένο μαρτύριο αρχίζω νά συγκινούμαι !

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

κ.Λωρίτου
διαβάστε το θέμα της ανάρτησης.

Διαβάστε και τα σχόλια σας.

Τα σχόλια στις αναρτήσεις δεν υπάρχουν για να βγάζει ο καθένας τα απωθημένα του.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Δεν σε καταλαβαίνω . Αυτοί έχουν σιδερώσει όλο τον κόσμο πάνω στόν 15ο Κανόνα . Τους έχουν ξυρίσει μέ τον 15ο Κανόνα ίσια και ανάποδα .Και άν κανείς ασχοληθεί μαζί τους έχει απωθημένα ; Δηλαδή τί είναι , ιερές αγελάδες ;

Υ.Γ.Δεν είμαι εκτός θέματος. Για την ομολογία μιλάμε .

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μήπως μάθατε να μιλάτε χωρίς να ακούτε;
Γράψαμε: ΔΙΑΒΑΣΤΕ τον τίτλο της ανάρτησης.
Διαβάστε στη συνέχεια τα σχόλια σας.

Τι σχέση έχει η ομολογία με το τι αυτοκίνητο έχει κάποιος ή αν έχει ή όχι γαμπρό. Εσείς ειρωνεύεστε αδερφούς. Εσείς μας δίνετε αφορμή να κάνουμε συνειρμούς. Γι αυτό αναφερθήκαμε σε "απωθημένα".

Επειδή δεν νομίζουμε ότι οδηγεί πουθενά αυτή η συζήτηση, σας παρακαλούμε αν δεν έχετε κάτι ουσιαστικό να προσθέσετε στην ανάρτηση, να μην συνεχίσετε. Σας δόθηκε ο λόγος. Είπατε τις σκέψεις σας. Ο καθένας μπορεί να κρίνει.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Μήπως και σείς μέ τις ανοησίες που λέτε περί μαρτυρίου των αποτειχισμένων μας δώσατε την αφορμή νά σας ειρωνευτούμε ;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σας ζητήσαμε να μην σχολιάσετε αν δεν έχετε κάτι σημαντικό.
Και ψευδώς μας κατηγορείτε ότι μιλήσαμε για "μαρτύριο" των αποτειχισμένων.

Γράψαμε:
"κάποτε έκαναν χιλιόμετρα εκατοντάδες χιλιόμετρα για να μπορέσουν να εκκλησιαστούν. Εσείς βρήκατε έτοιμο το μοναστηράκι στους Σταγιάτες, και όποτε θέλετε κάνετε τη βόλτα σας. Κάποιοι πέρασαν από φωτιά και ατσάλι. Δεν είχαν εκκλησία να κάνουν και Χριστούγεννα και Πάσχα και τις άλλες γιορτές. Μάθετε λοιπόν να σέβεστε."

Διαβάστε κ.Λωρίτου. Κάποια στιγμή στη ζωή σας πρέπει να μάθετε να ζητάτε συγνώμη.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Αγαπητέ παιδαγωγέ τά μυστήρια μολύνθηκαν εσχάτως , δεν ήταν ανέκαθεν μολυσμένα . Η ανακοίνωση περί μολυσμου των μυστηρίων --πρός μεγάλη μας έκπληξη -- έγινε μετά την εγκατάσταση στις Σταγιάτες . Συνεπώς όταν ο πνευματικός μας είναι μακρυά και δεν τον φτάνουμε είτε γιατί δεν διαθέτουμε καλό αυτοκίνητο , είτε γιατί δεν διαθέτουμε καθόλου αυτοκίνητο , είτε γιατί δεν διαθέτουμε κάν τά εισιτήρια για νά πάμε στόν πνευματικό μας , απλά δεν πηγαίνουμε , ή όταν πηγαίνουμε απλά δεν σκούζουμε για την θυσία που κάνουμε . Πάντως έχετε δίκιο οτι είναι ένα θέμα η χρονική στιγμή που τά μυστήρια μολύνονται .Ποιό άραγε είναι τό ορόσημο !

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.