" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ ( Μοναχού Μωυσή εκ Πρεβέζης )

ΞΥΠΝΑ ΡΑΓΙΑ   



 Μοναχού Μωυσή εκ Πρεβέζης




Οι παρατηρήσεις και οι κρίσεις των κοσμικών είναι συνήθως αντίθετες προς την πρόνοια του Θεού. Οι δε παρατηρήσεις και οι κρίσεις διαφόρων ρασοφόρων είναι συνήθως αντίθετες προς την νοερά γνώσι που χορηγεί ο Θεός.

Σαφώς και δεν έχετε αντιληφθεί οι περισσότεροι, ότι η Ελλάδα είναι σκλαβωμένη στην χειρότερη ιστορική της υποδούλωση-κατοχή από αιώνων.  Χωρίς όπλα.  Οι εχθροί εντός των τειχών, αόρατοι, είτε δαίμονες, είτε άνθρωποι.  Έχουμε υποστεί απ΄αυτούς διανοητική διαστροφή, πνευματική καθίζηση, ψυχική απομάκρυνση από τον Θεό, χάσαμε την ηθική, την παράδοση, την οικογένεια, τα παιδιά μας.

Οι εντολοδότες πάντα καλά κρυμμένοι, οι εντολοδόχοι Ελληνόφωνοι και οι εκτελεστές των Ελλήνων, οι ίδιοι οι Έλληνες.

Εφόσον λοιπόν δεν είμαστε ελεύθεροι, αλλά δούλοι του εαυτού μας, δηλαδή της αμετανόητης αμαρτίας μας και των παθών, έρχονται, ως φυσική συνέπεια και όλα τα παραπάνω.


***

Χρησιμοποιείτε Αγιογραφικά χωρία του Κυρίου για να καλύψετε την δειλία σας και να θωπεύσετε τον καβουκισμό σας. Τη στιγμή που κατά την λανθασμένη κρίση σας και πάλι ο πόλεμος είναι μακριά! Και πάλι, να… λέτε, εγώ είμαι χριστιανός δεν κάνει να χτυπήσω.

Το ίδιο θα επαναλάβετε άραγε και όταν πλησιάσει ο άλλος εχθρός, οι λαθρομετανάστες στο σπίτι το δικό σας; Είτε εκ της αναγκαιότητας της πείνας, είτε ως εντεταλμένοι σφαγείς, θα επαναλάβετε και τότε….μα ο κύριος είπε να αγαπάμε τους εχθρούς μας, μα ο Κύριος είπε να στρέψουμε και το άλλο μάγουλο; κ.ο.κ.

Ξυπνήστε από το λήθαργο που σας έχουν ποτίσει οι Σιωνιστές-κατακτητές εχθροί μας, με τις διαβολικές ιδεολογίες τους ακόμα και μέσα από στόματα Ιερωμένων.


***

Εφόσον αυτή τη στιγμή είμαστε σκλαβωμένοι, όπως η μακρόχρονη ιστορία μας έχει δείξει, δεν φτάνει μόνο η προσευχή μας αδερφοί μου.

Έχετε προσέξει τα μοναστήρια του Αγίου Όρους ότι έχουν πύργους και πολεμίστρες στα τείχη. Ξέρετε ότι, οι μοναχοί ήταν αυτοί που αμύνονταν στις εχθρικές επιδρομές των πειρατών- κατακτητών. Κάποιοι προσεύχονταν και κάποιοι πολεμούσαν. Εξ ανάγκης αδερφοί μου.

Γνωρίζετε ότι όλες οι επαναστάσεις των Ελλήνων που απέτυχαν πριν το 1821 είχαν ως πρωτεργάτες ρασοφόρους; Πάνω από τριάντα.

Γνωρίζετε υποτελείς, ότι ο Μακρυγιάννης είχε πάνω από 100 νεκρούς μοναχούς στρατιώτες στους αγώνες του; Γνωρίζετε Έλληνες της πέννας και του καναπέ ότι 6 χιλιάδες μοναχοί πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδα μας, για να είστε τώρα εσείς ελεύθεροι να λογοκρίνετε οτιδήποτε δεν συνάδει με την υπνωτισμένη ραγιά-ιδεολογία σας.


***

Ο Άγιος Ιωακείμ ο Ιθακιώτης, πρώην Αγιορείτης μοναχός ανήκε στην ομάδα των πολεμιστών του Παπαφλέσσα και σκότωνε Τούρκους, για να γλυτώσει και φυγαδεύσει στα Επτάνησα τους Πελοποννήσιους που τους αφάνιζαν οι ορδές του Ιμπραήμ. Και όμως ο Θεός δεν του στέρησε τα χαρίσματα, όπως συνέβη και με τον γέροντα Αμβρόσιο Λάζαρη, όπου το 1940 έβγαλε τα ράσα και πολέμησε στην Β. Ήπειρο του Ιταλούς για έξι μήνες.

Ο Άγιος Ιωαννίκιος ο μέγας, είκοσι χρόνια στρατιώτης και στρατιωτικός του Ελληνικού στρατού στο Βυζάντιο, είχε σκοτώσει χιλιάδες. Μόνο στην τελευταία του μάχη πριν αποσυρθεί στο μοναστήρι είχε σκοτώσει χίλιους. Πάνω από 300 μοναχοί και Ιερείς πολέμησαν στον Μακεδονικό αγώνα. Και πόσα άλλα!

Οι διδάσκαλοι της Αθωνιάδος σχολής όταν φοιτούσε ο Άγιος Κοσμάς εμφυτεύαν στους μαθητές πατριωτικά αισθήματα και έψαχναν στα μάτια των παιδιών να δουν, ποια ψυχή ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Εθνεγερσίας. Γαλουχούσαν τα παιδιά-υποψήφιους μοναχούς με το νάμα της επανάστασης.


***







Αλλά, να τι αποτελέσματα έφερε ο αντιπατριωτισμός, ο ανθελληνισμός, ο Οικουμενισμός και εφησυχασμός των μασόνων δεσποτάδων και των μισθωτών παπάδων, ο εκ της δύσεως προερχόμενος για να μας αυτοαφανίσει. Συνεργία βεβαίως με τους πολιτικούς που αντί να τους αφορίσουν, τους ανέχονται εσαεί.

Ανάποδα μας τα μαθαίνουν τα γράμματα και την ιστορία μας 40 και πλέον χρόνια τώρα, για να μας φέρουν πάλι αντιμέτωπους, Έλληνες με Έλληνες! Δυσκολευόμαστε να ομοφρονήσουμε σήμερα, ο καθένας τα δικά του. Δεν συμφωνούμε, γιατί η αντίδραση του πεζοδρομίου και κάθε μορφής αγώνα ενάντια στη δουλεία έχει κίνδυνο. Το να γραφτείς στους Εθνοφύλακες απαιτεί θυσίες. Το να οργανώσεις αντίσταση και να πάρεις μέρος σε αντίσταση, αφού είσαι κατακτημένος, εμφωλεύει κινδύνους.


***

Ο πόλεμος των 44 χρόνων που υφιστάμεθα έχει τουλάχιστον 18 εκατομμύρια νεκρούς, μόνο από τις εκτρώσεις!! Χωρίς Χριστό, ηθική και αξίες, η ζωή αυτή είναι πρόγευση της μελλούσης κολάσεως.

Παρά ταύτα δεν θα σταματήσω να σας καλώ σε μετάνοια. Δύσκολη υπόθεση γιατί απαιτεί ψυχική συντριβή που προέρχεται μέσα από σωματικούς κόπους και αποκοπή υλικών και σαρκικών απολαύσεων. Από εκεί όμως έρχεται ο φωτισμός και η ελπίδα σωτηρίας.

Επειδή δεν θέλετε τους κόπους, θα υποστείτε τους αθέλητους, ο εχθρός δεν θα φύγει, κάθε μέρα θα πλησιάζει όλο και περισσότερο. Το πώς θα αντιδράσετε, εσείς ξέρετε. Όπως και εμείς γνωρίζουμε για μας.

Ο Θεός δεν μας δίδαξε μόνο να προσευχόμαστε, αλλά προπάντων να θυσιαζόμαστε για τον πάσχοντα συνάνθρωπο, άνευ συνόρων, άνευ χρωμάτων, πόσο μάλλον για τον αδερφό μας.
Προηγείται η θυσία, ο κόπος, η αυταπάρνηση, για να είναι η προσευχή καθαρά αληθινή.


***


Σου κλέβουν την πατρίδα Έλληνα,
σου ξενιτεύσανε το παιδί σου στο εξωτερικό,
σου καταστρέψανε το άλλο με τα ναρκωτικά, την πορνεία, την ανωμαλία
και εσύ επαναλαμβάνεις τα λόγια του Κυρίου (ουκ οίδατε ποίου πνεύματος έστε υμείς).
Ε! δώσε και τη γυναίκα σου στους Πακιστανούς, την κόρη σου στους Αφγανούς
και εάν τολμήσεις μίλα τους μετά για Χριστό. Αν προλάβεις και δεν σε σφάξουν μέχρι τότε.



Ξύπνα ραγιά πριν είναι αργά. Πολλά ακούς και βλέπεις, αλλά ψυχή δεν έχεις να παλέψεις.









Ξύπνα ραγιά πριν είναι αργά και δούλος βρεθείς στο ίδιο σου το σπίτι.

Ξύπνα ραγιά πριν είναι αργά, γιατί θα σε καταριούνται οι απόγονοί σου.


***

Πέσε στα γόνατα και ζήτησε από το Θεό ψυχή ανδρειωμένη και φωτισμό γιατί είσαι μπερδεμένος, διάκριση δεν έχεις. Κάνε προσευχή για την πατρίδα με μετάνοιες και δάκρυα, αλλά σαν έρθει η ώρα η δύσκολη μιμήσου τους προγόνους σου, που δώσανε τη ζωή τους για να ΄σαι εσύ ελεύθερος τώρα στη γη σου.

Και αν θέλεις έλα μαζί μας στο πεζοδρόμιο γιατί η ανάγκη το απαιτεί και όχι η θέλησή μας, μαζί να πάρεις και την προσευχή γιατί το Πνεύμα το Άγιο παντού ακολουθεί.

Βλασφημείτε ο Χριστός στα θέατρα και στους δρόμους με τους αρσενοκοίτες. 
Η πίστη μας πουλήθηκε στην Κρήτη απ΄τους Μητροπολίτες και εσύ
Έλληνα, τι περιμένεις;


Αν η οικογένεια είναι πιο πάνω από τον Χριστό και την πατρίδα, τότε σκέψου πως θα ζήσεις την υπόλοιπη εδώ ζωή σου, ως ξένος με άλλη πίστη σε μια χώρα που δεν θα είναι πια δική σου.
Κράτα εσύ την οικογένεια και σώσε την ζωή σου, αν προτιμάς να κρυφτείς σε χώρα μακρινή, ελεύθερος είσαι δεν θα σ΄ακολουθήσω.



 Μοναχός Μωυσής εκ Πρεβέζης

Σχόλιο:
το παρόν αφιερώνουμε εξαιρετικά σε έναν "χριστιανό" που επικαλέστηκε χωρία από την ΚΔ-όπως κάνουν και οι Γιαχωβάδες-, για να δικαιολογήσει την απραξία του (στην προχθεσινή μας ανάρτηση για το επεισόδιο π.Κλεομένη με τους αναρχικούς). 
"Χριστιανοί" που παριστάνουν τάχα τους καλούς και τους άκακους για να δικαιολογήσουν την αδράνεια τους, αλλά γεμάτοι μίσος και συκοφαντία. 
Αντί να διορθώσουν το λάθος τους, επιτίθενται με ακόμη μεγαλύτερα ψεύδη και συκοφαντίες σε όσους απειροελάχιστους αγωνίζονται...
Αφού επιμένουν να παριστάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, δεν πειράζει, έρχεται το δρεπάνι ... 
Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Νεότερη Ενημέρωση:
Διαβάστε και:

4 σχόλια:

Ἁγιορείτης είπε...

Τὸ νὰ πολεμᾶ ὁ χριστιανὸς πατριώτης γιὰ τὴν πατρίδα του καὶ τὴν πίστη του τὴν Ἁγία, εἶναι ἕνα ἀναγκαῖο κακό, γι'αὐτὸ καὶ κατόπιν ὑποτιμᾶται (ἐπιεικῶς δέ) ὑπὸ τῆς ἐκκλησίας διὰ τῶν κανόνων της.
Σὲ καμία περίπτωση ὅμως ὁ μοναχὸς ἢ ὁ κληρικός. Τὸ τί ἔκαναν κάποιοι ἐθνικοὶ ἥρωες ρασοφόροι ἐξ ἀνάγκης, δὲ εἶναι καὶ πρότυπα πρὸς μίμηση, ἀλλὰ οἱ διδασκαλίες τῶν Πατέρων καὶ τοῦ Εὐαγγελίου περί αὐτοῦ τοῦ θέματος, καί σ'αὐτές θά προτιμούσα, σὺν τοὶς ἄλλοις, νὰ ἀναφερθεῖ τὸ παρὸν ἄρθρο.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αγιορείτη
γράφεις το αυτονόητο, λες και δεν το ξέρουμε.

Επειδή όμως διαλέγουμε από τον Χριστό και τους Πατέρες ότι μας βολεύει, πες μας: νηστεία 40 ημερών χωρίς να τρως τίποτε όπως ο Χριστός έκανες; Πάλεψες με τους δαίμονες; Θαύματα κάνεις; Αγαπάς τους εχθρούς σου; Ελέγχεις την αδικία όπως ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος τον Ηρώδη για την γυναίκα του αδερφού του την Ηρωδιάδα; Αντίδράς κάθε χρόνο στο gay parade? Στους προδότες πολιτικούς που ψήφισαν τον νόμο για την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλους; Αντέδρασες; Σε σε είδαμε πουθενά. Πήγες στη Βουλή; Μάζεψες κόσμο να πάτε μαζί; Ή μόνον εδώ γράφεις σχόλια;
Πως λοιπόν επιλέγεις ότι σε βολεύει;

Δεν πήρε ο Χριστός το φραγγέλιο να διώξει τους εμπόρους από το ναό;
Το πήρες κι εσύ; Έσπασες τα παγκάρια; Απαγόρευσες να στέλνουν χρήματα (μαύρα) στους δεσποτάδες;
Τσιμουδιά ε;

Πάμε τώρα σε πραγματικά δεδομένα:
Είσαι στο χωριό ή στο μοναστήρι σου έχεις 2 τουφέκια και έρχονται 300 γυναικόπαιδα να προστατευθούν. Πλησιάζουν οι ισλαμιστές να τα σφάξουν. Θα πάρεις το όπλο να πολεμήσεις;
Ναι ξέρουμε, μια άλλη λύση είναι να προσευχηθείς και να τους σταματήσεις με την προσευχή σου. Μπορείς; Μετράει τόσο η προσευχή σου;
Αν όχι, ίσως τότε δεν θα καθόσουν εδώ μέσα να γράφεις σχόλια για να συγκρατήσεις τα "προβατάκια" να μην παρεκτραπούν,
μήπως είναι καλύτερα να πολεμήσεις για να σώσεις τα 300 γυναικόπαιδα από τους βιασμούς και τη σφαγή; Τι λες; Τι θα κάνεις;

Όταν ιερείς και μοναχοί έβγαιναν στον αγώνα και πολεμούσαν, δεν το έκαναν για να σπάσουν την πλήξη τους. Από ανάγκη το έκαναν. Για να γλιτώσουν κόσμο. Γιατί κάποιοι "χριστιανοί" και κείνη την εποχή παρίσταναν τους πνευματικούς και καθόταν στο σπιτάκι τους.

Δεν αρνούμαστε τον Ιερό Κανόνα που λέει ότι αν ιερέας σκοτώσει δεν επιτρέπεται να ξαναλειτουργήσει. Ας μην ξαναλειτουργήσει. Ας πηγαίνουν μια ώρα δρόμο σε άλλο χωριό να λειτουργούνται. Τουλάχιστον θα γλιτώσουν από τα χαρέμια του Σουλτάνου.

Εξ άλλου σήμερα δεν διαβάζουμε ΟΥΤΕ ΕΝΑ κείμενο για την αγνότητα. Ρώτησες κανέναν δεσπότη αν χειροτονήθηκε με κώλυμα ιεροσύνης;
Έλεγξες ποτέ; Έγραψες για την αγνότητα; Μίλησες; Μιλάς; Τι κάνεις;;;;
Σε λίγο δεν θα βρίσκεται ιερέας ΑΛΗΘΙΝΟΣ επειδή όλοι οι νέοι θα έχουν κωλύματα ιεροσύνης.

Κάτσε και γράφε σχόλια εδώ .. δεν πειράζει.
Μην τολμήσει κανείς και ξυπνήσει τους ραγιάδες.
Περιμένουμε το ΔΙΚΟ ΣΟΥ άρθρο, την ΔΙΚΗ ΣΟΥ προτροπή να ξυπνήσει από το λήθαργο ο "ραγιάς". ΕΣΥ πρέπει να τον ξυπνήσεις. Χανόμαστε "αγιορείτη". Ξύπνα. Ξύπνησε τους.

Ἁγιορείτης είπε...

Ἂν καὶ ἡ ἀπάντηση στὸ σχόλιό μου θὰ μποροῦσε νὰ χαρακτηριστεῖ ὡς ἐπίθεση, ἀπαξίωση, ἔλεγχο καὶ εἰρωνία πρὸς τὸ πρόσωπό μου, ἐπιτρέψατέ με νὰ σᾶς ἀπαντήσω.

Τὸ αὐτονόητο καὶ γνωστὸ σὲ σᾶς, δὲ εἶναι κανόνας νὰ εἶναι καὶ στοὺς ἄλλους. Ἔκρινα ὅτι εἶναι ἀπαραίτητο νὰ εἰπωθεῖ πρὸς ἐνημέρωση τῶν ἀναγνωστῶν χωρίς νά ὑποτιμῶ τήν γνώση σας.

Διάλεξα ἀπὸ τοὺς Πατέρες αὐτὸ ποὺ πρῶτος ἐγὼ ὠφείλω νὰ τηρήσω καὶ ὄχι αὐτὸ ποὺ μὲ βολεύει. Ἂν παρέλειψα κάτι, ἀπὸ αὐτὰ ποὺ δὲ μὲ βολεύουν, παρακαλῶ καταθέστε τα.

Τὸ ἂν κάνω, ἢ τί κάνω, ἢ τί πρέπει νὰ κάνω, ἢ τί μπορῶ νὰ κάνω χωρὶς νὰ μὲ γνωρίζετε, δὲ δύναστε νὰ τὸ κρίνετε ὀρθῶς. Δὲ εἶναι ἀπαραίτητο π.χ. νὰ βρῶ στὸ Σύνταγμα νὰ κηρύξω, ἔρχονται ἐδῶ στὸ Ἅγιον Ὅρος οἱ προσκυνητὲς καὶ τὰ ἀκοῦνε μὲ τὴν ἀνάλογη διάθεση ποὺ τοὺς κατέχει. Κάποιοι ἄλλοι δυνατότεροι πατέρες βγαίνουν ὄντως ἐκτός.

Τὸ σχόλιο μπορεῖ νὰ εἶναι λόγος τοῦ Θεοῦ, συμβουλή, παραίνεση, διόρθωση. Σκοπός; Ἡ ἀλήθεια, ἡ σωτηρία. Παρακαλῶ, μὴ τὸ ὑποτιμᾶται.
Ὁ σύντομος λόγος πλήρης ἀγάπης καὶ συμπαθείας τοῦ ἀββᾶ Μακαρίου (ἂν ἐνθυμοῦμαι καλῶς) πρὸς εἰδωλολάτρη ἱερέα ποὺ ἔτρεχε στὸ δρόμο τὸν ἀλλοίωσε καὶ πιστεύσας ἔγινε μοναχός. Ποιός; Αὐτός, ποὺ ὁ εἰρωνικός λόγος τῶν μαθητῶν τοῦ Ἁγίου ποὺ συνάντησε πρὶν λίγο, ἔγινε αἰτία νὰ τοὺς ξυλοφορτώσει.

Ἐπίσης ὑποτιμᾶτε τὴν δύναμη τῆς προσευχῆς, τῆς νηστείας καὶ τῆς πίστεως, λησμονόντας τὰ θαύματα τῆς Ὑπερμάχου Στρατηγοῦ, τοῦ Ἁγίου Δημητρίου καὶ τὸν φόνο τοῦ πανίσχυρου αὐτοκράτορος Ἰουλιανοῦ του παραβάτου, κυρίως ὑπὸ τοῦ ἀόπλου καὶ ἀσθενοῦς μεγάλου Βασιλείου μαζὶ μὲ τοῦ ποιμνίου του...

Σᾶς διαβεβαιῶ, ὅτι, ἂν θὰ μοῦ παρουσιασθεῖ περίπτωση νὰ βιάζεται γυναίκα ἢ νὰ ἀπειλεῖται ἡ σωματικὴ ἀκεραιότητα κάποιου, μὴ ὑπάρχοντος ἑτέρου ἐπὶ τοῦ τόπου, θὰ τολμήσω ἐν ἀνάγκῃ καὶ νὰ χειροδικήσω (ποὺ αὐστηρῶς μοῦ ἀπαγορεύεται κληρικοῦ ὄντως). Ἂν παρουσιασθεῖ ἡ ἀνάγκη, θὰ μᾶς φωτίσει ὁ Θεὸς τί νὰ πράξουμε. Μέχρι τότε ὅμως, ἂς τηρήσουμε τὰ τοῦ σχήματός μας.

Δὲ λένε οἱ Πατέρες μας νὰ μὴν ἀντισταθοῦμε σὲ παρόμοιες μὲ τὶς σημερινὲς καταστάσεις καὶ οὔτε καὶ ἐγὼ διδάσκω τέτοιο, μὴ γένοιτο, ἀλλὰ νὰ βροῦμε τὸν σωστὸ τρόπο μέσω καὶ τῶν, ἐν ἀγάπῃ, σχολίων ὡς ἀδελφοὶ γιὰ νὰ ἔχουμε καὶ τὸν Θεὸν βοηθό.

Τέλος, δηλώνω, ὅτι δὲ διαφωνῶ μὲ τὸν ἀγώνα σας, ἀλλὰ καμία φορᾶ ἔχω καὶ τὶς ἐνστάσεις μου σχολιάζοντας καλοπροαιρέτως, προσθέτοντας ἤ καταθέτοντας τήν γνώμη μου.

Καλὸ ἀγώνα καὶ συγχωρέστε με.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ευχαριστούμε για το σχόλιο - διευκρινήσεις.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.