" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

ΑΛΛΕΣ 79 υπογραφές Ορθοδόξων πιστών του Βόλου, ΕΝΑΝΤΙΟΝ της ΑΔΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ αγιορειτών πατέρων από την Μονή Μεγίστης Λαύρας και την Μονή Χιλιανδαρίου. Το σχόλιο μας.

Επιστολή διαμαρτυρίας από την Ένωση Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών Βόλου για τη δίωξη του π. Σάββα Λαυριώτη


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ
Καθηγούμενο Αρχ. Πρόδρομο ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ και όλων των προϊσταμένων Γεροντίας-Συνάξεως.


ΚΟΙΝ.
Ιερά κοινότητα Αγίου Όρους,
υπόψιν είκοσι Καθηγουμένων και είκοσι
αντιπροσώπων Ιερών Μονών.


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Διοικητή κ. Αρίστο Κασμίρογλου και παντός αρμοδίου.
. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΔΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
. Δ4 Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΜΕΙΟΝΟΤ., ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Ε΄ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΠΡΟΞΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
. Ε2 Δ/ΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ



Αφορμή της επιστολής αυτής είναι η άδικη δίωξη του πατρός Σάββα όπως αυτή εισηγήθηκε σέ ἔκτακτη συνεδρία τῆς Γεροντίας τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Μεγίστης Λαύρας στίς 12/25-7-2016, μετά ἀπό τήν ἀνάγνωση τοῦ Πατριαρχικοῦ γράμματος πού διαβιβάστηκε ἀπό τήν Ἱερά Κοινότητα καί πού τόνιζε γιά μία ἀκόμη φορά τήν ἀντιεκκλησιαστική συμπεριφορά τοῦ Μοναχοῦ Σάββα Λαυριώτη, ζητήθηκε νά ἐπιληφθοῦν τοῦ θέματος, δηλαδή νά τιμωρήσουν τόν μοναχό Σάββα. 
Ἡ Μονή μέ αἰτιολογία τήν ἀνυπακοή του στόν Καθηγούμενο καί στό Μοναστήρι, καταπατώντας τόν ἐσωτερικό κανονισμό καί τόν καταστατικό χάρτη τοῦ Ἁγίου Ὄρους, τον καθαιρεῖ ἀπό τό ἀξίωμα τοῦ Προϊσταμένου, μέ τήν δικαιολογία πώς του εἶχαν γίνει συστάσεις στό παρελθόν καί αυτός δέν τίς λάμβανε ὑπόψιν.

Ο πατήρ Σάββας ο Λαυρεώτης βρέθηκε και στον Βόλο αυτό το καλοκαίρι και όλοι όσοι παρευρεθήκαμε και τον ακούσαμε μπορούμε να ομολογήσουμε με ειλικρίνεια την ορθότητα των λόγων του και την αντισυμβατότητα με τα όσα του καταγγέλουν. Αυτό που ξεκάθαρα έγινε αντιληπτό είναι ότι όπως δήλωσε ἄπειρες φορές καί στήν Γεροντία καί σέ προσωπικές συζητήσεις, πώς σέ θέματα Πίστεως καί ἀνηθικότητας, δέν κάνουμε ὑπακοή, ἀλλά ἀκολουθοῦμε τίς ἐπιταγές τῶν Πατέρων, καί κατ’ ἐπέκτασιν τοῦ Εὐαγγελίου.

Ο πατήρ Σάββας καταδικάζεται ἄλλη μία φορά γιά
ἀντιεκκλησιαστική συμπεριφορά, διότι εὐθαρσῶς δηλώνει τήν ἀντίθεσή του μέ τά αἱρετικά φρονήματα τοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Μέσα από τη απολογία του μοναχού πατρός Σάββα γίνεται αντιληπτό το μέγεθος και η ἀπόδειξη των αἱρετικών φρονημάτων του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί του Βόλου, αντιοικουμενιστές, αντινεοταξίτες, παραμένουμε πιστοί και προσηλωμένοι στην πίστη μας όπως αυτή εκφράστηκε και διδάχθηκε από τον Ιησού Χριστό και με συνεχιστές τους Αγίους Αποστόλους και τους Αγίους Πατέρες της εκκλησίας μας. 

Αρνούμαστε την μεταπατερική θεολογία του μητροπολίτου του τόπου μας κυρίου Ιγνατίου και αντιστεκόμαστε σε όσους την ασπάζοντε. Βρισκόμαστε απέναντι, με ότι αυτό συνεπάγεται, στον κακόδοξο πατριάρχη Βαρθολομαίο και του θυμίζουμε την ρήση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ‘’τον πάπα να καταράσθε’’. 

Κάνουμε γνωστό επίσης σε όλους αυτό που τελευταία οι προβατόσχημοι λύκοι το ξέχασαν, ηθελημένα. Το σώμα της εκκλησίας του Χριστού είναι οι πιστοί. Το διαχρονικά υγειές κομμάτι της, και αυτό που έκρινε όλες τις προηγούμενες συνόδους της εκκλησίας μας για την κανονικότητα τους. Και αυτό που θα κρίνει και την τελευταία ληστρική ψευτοσύνοδο και όσους συμμετείχαν σ’ αυτήν. Ο καιρός γαρ εγγύς.

Στεκόμαστε δίπλα και συμπαραστάτες στον πατήρ Σάββα τον Λαυριώτη, στον άδικο διωγμό του, έως ότου αποκατασταθεί η αδικία και η αλήθεια. 
Και σε όλους τους Αγιορείτες πατέρες, πατέρα Χερουβήμ και Χιλιανδαρινούς πατέρες, που αγωνίζονται κατά του οικουμενισμού και της νέας τάξης πραγμάτων και κατά του αιρεσιάρχη οικουμενικού πατριάρχη. Απαιτούμε την άμεση αποκατάσταση της αδικίας που συνετελέσθει κατά του πατρός Σάββα του Λαυριώτη και όλων των υπολοίπων πατέρων και προειδοποιούμε ότι θα αντισταθούμε σε κάθε άλλη δίωξη μοναχού, ιερέως ή και λαϊκού που θα προετοιμαστεί, από την νέα τάξη, για το μέλλον.


Με τιμή, για την (υπό σύσταση)


Ένωση Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών Βόλου

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ (79) ‘’ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΕΝΝΕΑ’’ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Σχόλιο
Σε μια Ελλάδα της παρακμής και της σήψης, που κυριολεκτικά έχει χαθεί η ελπίδα από παντού, είναι παρήγορο που ορθόδοξοι πιστοί αναλαμβάνουν τέτοιες πρωτοβουλίες, ιδρύουν σωματεία και ξεκινούν τον ανηφορικό δρόμο του αγώνα.

Ζητούμεν Ελευθέρα και Ζώσα Εκκλησία
Η Ορθοδοξία και πάλι
θα νικήσει.
"Ἀνέστη Χριστός καί πεπτώκασι δαίμονες."


Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.