" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

Ιβάν Σαββίδης και τα "ήθη" της ελίτ της ελληνικής πολιτικής σκηνής.


Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών οργανώσεων των παλιννοστούντων Ελλάδος ετοίμασαν μια διαμαρτυρία.


«Πατρίδα, πατρίδα ήσουν άτυχη

από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν» 

(Μακρυγιάννης) 


Έκκληση προς φίλους και αντιπάλους του Ιβάν Σαββίδη ή αλλιώς, 


οι θλιβερές σκέψεις για τα ήθη της ελίτ της ελληνικής πολιτικής σκηνής. 


Στην Ελλάδα έχει γίνει πια θεσμός η κάθε συζήτηση για τα νομοσχέδια στο νομοθετικό σώμα της χώρας να καταλήγει σε θεατρική παράσταση πολιτικού περιεχομένου – το κάθε ένα από τα αντίπαλα μέρη εκ των προτέρων γνωρίζει τα επιχειρήματα, τις διαψεύσεις και τις καταγγελίες που έχουν να αντιμετωπίσουν εκατέρωθεν. 

Κάπως έτσι κυλούσε και η συζήτηση για το σχέδιο νόμου που προβλέπει την ακύρωση των παράνομων προστίμων, το οποίο θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από το δημόσιο κοινό, αν δεν υπήρχε μια όχι και τόσο συνηθισμένη περίπτωση. Την ώρα της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και πάλι την κατάσταση για τις πολιτικές του σκοπιμότητες, επέτρεψε στον εαυτό του να επιτεθεί με πολύ σκληρές εκφράσεις εναντίον του συμπατριώτη μας, κ. Ιβάν Σαββίδη. Τον προσέβαλε δημοσίως και ταυτόχρονα κατηγόρησε τη σημερινή κυβέρνηση για την ακύρωση του χρέους του «Ρώσου ολιγάρχη» σε αντάλλαγμα με την υποτιθέμενη μελλοντική προσφορά υπηρεσιών από την πλευρά του.

Προτού προχωρήσουμε σε αυτήν την έκκληση, αποφασίσαμε να υπενθυμίσουμε σε όλους το παρασκήνιο αυτού του σκανδάλου.


Ως γνωστόν, με την προτροπή του τότε Πρωθυπουργού της Ελλάδος, του κ Σαμαρά και παρακινούμενος από πατριωτικά κίνητρα, το 2013 ο Ιβάν Σαββίδης απέκτησε την πτωχευμένη κρατική καπνοβιομηχανία SECAP στην Ξάνθη. Είχε καταβάλλει ουκ ολίγα χρήματα για να εξοφλήσει όλα τα χρέη της μονάδος που είχαν συσσωρευτεί έως τότε. Είχε ξεπληρώσει τα χρέη προς την Εφορία και τράπεζες, τις οφειλές στους αγρότες - παραγωγούς καπνού, διαφύλαξε τις θέσεις εργασίας για εκατοντάδες οικογένειες. Σε όλα τα επόμενα χρόνια η καπνοβιομηχανία όχι μόνο έγινε κερδοφόρα, αλλά και έφερε στο δημόσιο ταμείο περίπου 380 εκ. ευρώ. Οπότε, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους και τα σχόλια περιττεύουν. 

Εδώ ακριβώς όμως αρχίζουν και τα θαύματα «α-λα ελληνικά». 

Μετά το πέρας των 3 χρόνων από την απόκτηση της καπνοβιομηχανίας, ως εκ θαύματος, εμφανίζεται το πρόστιμο των 38 εκ. ευρώ για λαθρεμπόριο, που είχε ανακαλυφθεί από το 2010, δηλαδή 3 χρόνια πριν την εξαγορά της μονάδας, το οποίο καλείτο να πληρώσει… ο κ. Σαββίδης. 

Δεν γνωρίζουμε αν οι πρώην διευθυντές της SECAP έχουν είτε φιλικές, είτε συγγενικές σχέσεις με τον σημερινό αρχηγό του εν λόγω κόμματος, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι είναι προστατευόμενοι του κόμματος, και το παραπάνω πρόστιμο για λαθρεμπόριο αφορά αποκλειστικά αυτούς.

Οπότε, πως εξηγείται η τόσο ξαφνική επίθεση του κ. Μητσοτάκη; 

Μήπως αυτό είναι μια αντίδραση στην πρόσφατη δήλωση του κ. Σαββίδη για την επιθυμία του να αποκτήσει ένα από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας; Επειδή «στους φίλους μας» από τη μακρινή Αμερική, σύμφωνα με ελληνική εφημερίδα, δεν αρέσει καθόλου η ιδέα το να ανήκουν κάποια από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης σε εκπροσώπους της Ρωσίας. Μήπως με αυτόν τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να ευχαριστήσει τους προστάτες του από το εξωτερικό, προκειμένου να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη τους για την αυριανή κατανομή της εξουσίας στη χώρα;

Η υπόθεση φτάνει σε σημείο παραλογισμού: ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, που αφενός, πάλλεται για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία, αφετέρου, δημιουργεί ένα πρωτοφανές θέμα για κάτι αυτονόητο - το νόμιμο δικαίωμα του κάθε πολίτη για την απόκτηση των μετοχών του τηλεοπτικού δικτύου από τους άλλους μετόχους!

Παράλληλα φουντώνουν και τα πάθη γύρω από τα ποδοσφαιρικά θέματα. 

Στη μάχη σε διαφορετικά επίπεδα μπαίνουν ο αναπληρωτής του κ. Μητσοτάκη στην αρχηγία του κόμματος, ορισμένοι ηγέτες κάποιων μικρών αλλά φιλόδοξων κομμάτων, ακόμα και κάποια συγγενικά πρόσωπα του ιδίου. 
(σχόλιο Παιδαγωγός: από δημοσιεύματα της αγωνιστικής εφημερίδας της Θράκης "Μαχητής", δείτε τον βρώμικο ρόλο τουρκίας, μουσουλμάνου βουλευτή, για να αγοράσουν την ΣΕΚΑΠ Τούρκοι, δείτε  εδώ)



Όλοι αυτοί όμως για κάποιο λόγω δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι ο κύριος Σαββίδης είναι Έλλην πολίτης, πολύ δημοφιλής στο λαό και με επιρροή, μα πάνω απ’ όλα είναι πραγματικός Έλληνας. Ο ίδιος ομιλεί άπταιστα την καθαρή ποντιακή διάλεκτο, που έχει τις ρίζες της στα αρχαία ελληνικά, η οποία ωστόσο είναι παντελώς ακατανόητη για αυτούς τους πολιτικούς. Ορισμένοι πολιτικάντηδες τον αποκάλεσαν “persona non grata” (ανεπιθύμητο πρόσωπο) για την Ελλάδα. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να καθορίζουν ποιος είναι επιθυμητός και ποιος όχι στη χώρα μας;

«Ρωσοπόντιος», «…είναι φιλοξενούμενος στην Ελλάδα», «Τούρκος κατά την καταγωγή του - …. Θα μπορούσα να του μιλήσω στη γλώσσα του: γκελ μπουρντάν» - όλα αυτά ειπώθηκαν από τον Άδωνη Γεωργιάδη - άνθρωπο με εμφανή σημάδια της πολιτικής σχιζοφρένιας. 

Αυτό είναι ένα δείγμα με ύβρεις από το φτωχό λεξιλόγιο μιας ομάδας ανθρώπων, που δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο, ούτε τιμή, ούτε και ηθική, που με ένα νεύμα άνωθεν μπορούν να κακολογήσουν ακόμη και την ίδια τους τη μάνα. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι, ως αντιπρόεδρος του κόμματος, ο κ. Γεωργιάδης έπρεπε να υπερασπιστεί την «τιμή των όπλων», αλλά με αυτόν τον αναξιοπρεπή τρόπο, χρησιμοποιώντας ίντριγκες και προβοκάτσιες; Είχε προσπαθήσει να συκοφαντήσει έναν άνθρωπο, το επίπεδο του οποίου, όπως και τον ελληνισμό του, δεν θα το φτάσει ποτέ. Επομένως, το «Gel burdan» του κ. Γεωργιάδη, ακούγεται για όλους εμάς σαν ιεροσυλία, αποτελεί προσβολή για τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας και προσβολή για τα εθνικά μας αισθήματα. Στην προσπάθειά του να ευχαριστήσει τους ανωτέρους του, το παράκανε και απώλεσε κάθε αίσθηση της πραγματικότητας – τα βρώμικα του κόλπα από την πολιτική τα μετέφερε στο εθνικό μας πεδίο και προσέβαλε τα πατριωτικά αισθήματα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Γι’ αυτού του είδους προσβολής και προδοσίας δεν υπάρχει δικαιολογία! 

Μάλλον θα έπρεπε να υπενθυμίσουμε σε αυτούς τους κυρίους, ότι οι Έλληνες του Πόντου έχουν πληρώσει το αντίτιμο της ελληνικής τους ταυτότητας με εξορίες, συλλήψεις και εκτελέσεις των συμπατριωτών τους. 

Αυτοί οι πολιτικοί, που για αρκετά χρόνια ήταν στην εξουσία και που πάλι διψάνε για να την αποκτήσουν, έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστρέψουν τη ζωή των ηλικιωμένων – παλιννοστούντων, ψηφίζοντας τον αντισυνταγματικό νόμο 4093/2012. Και τώρα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να εκδιώξουν από την Ελλάδα και τους τελευταίους επενδυτές. Η πολιτική τους είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική εκροή χρημάτων από την χώρα από τους Ελλαδίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να αποταμιεύουν τα κεφάλαιά τους στις τράπεζες του εξωτερικού (η γνωστή λίστα Λαγκάρντ), ενώ η νεολαία της Ελλάδος είναι αναγκασμένη να μεταναστεύει στη Δύση για την όποια επαγγελματική αποκατάσταση. Οι κύριοι αυτοί δεν μπορούν, αλλά και δεν θέλουν να καταλάβουν, πως ένας τόσο ευκατάστατος επιχειρηματίας όπως ο Ιβάν Σαββίδης, αντί αυτού επενδύει τα χρήματά του στην τόσο προβληματική ελληνική οικονομία και συνεχίζει να δημιουργεί καινούργιες θέσεις εργασίας για τον ντόπιο πληθυσμό. Μήπως ο όρος «πατριώτης» τους είναι άγνωστος και δεν χωράει στην αντίληψή τους; 

Ο κ. Μητσοτάκης και οι ομοϊδεάτες του, δεν έχουν κάνει ακόμα τίποτα χρήσιμο για τον ελληνικό λαό και για την Ελλάδα, εκτός από κάποιες γενικές διακηρύξεις και δηλώσεις. Σε αντίθεση με τον κ. Σαββίδη, για τον οποίο μιλούν τα έργα του. Εδώ αναφερόμαστε μόνο σε γεγονότα πανεθνικής σημασίας και αξίας.

Ας θυμηθούμε κάποια από αυτά ‘

Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αυτός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απόκτηση άδειας για την διεξαγωγή επίσημης λειτουργίας για πρώτη φορά μετά τα τελευταία 88 χρόνια το 2010 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο μοναστήρι «Παναγία Σουμελά» του Πόντου, το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού και με τα προσωπικά του κεφάλαια επί πέντε συναπτά έτη είχε χρηματοδοτήσει τα προσκυνήματα χιλιάδων πιστών σε αυτόν τον ιερό τόπο.

Παρείχε οικονομική χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου, για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης της Νεολαίας του Πόντου, στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2015 υπό την αιγίδα και με τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, προσκαλώντας περισσότερους από 500 συνέδρους από όλο τον κόσμο.

Όλα αυτά τα χρόνια, προσφέρει ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο στην παροχή βοήθειας σε ορφανοτροφεία και νοσοκομεία, στους ηλικιωμένους, και ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Ρωσία.

Στηρίζει και προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στη μελέτη και προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, τις βασικές αξίες και τα ιδανικά της Ορθοδοξίας στη Ρωσία και άλλες πρώην σοβιετικές χώρες.

Ο υπό την ηγεσία του Ι. Σαββίδη Σύνδεσμος Ελληνικών Συλλόγων Ρωσίας έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την απόφαση του Υπουργείο Παιδείας της Ρωσίας, να συμπεριλάβει στα σχολικά προγράμματα στα σχολεία της χώρας και την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη ξένη γλώσσα, αρχής γενομένης από αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά.

Επίσης, θα θέλαμε με υπερηφάνεια να δηλώσουμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης έκανε πραγματικότητα κάτι που ονειρεύονταν γενιές των Ποντίων της Ελλάδος και της Διασποράς – με δική του πρωτοβουλία και την οικονομική ενίσχυση, ήδη από τις 31 Μαΐου του τρέχοντος έτους έχει ανοίξει η Έδρα Ποντιακών Σπουδών σε ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Βαλκανίων, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.


Θα μπορούσε άραγε είτε ο κ. Μητσοτάκης, είτε ο οποιοσδήποτε άλλος από τους σημερινούς πολιτικούς να αναφέρει έστω 1ή 2 παρόμοια γεγονότα από το βιογραφικό τους;

Προφανώς όχι, διότι
απλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. 

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Λοβέρδος, μίλησε για την ανυπαρξία ίχνους ντροπής από το κυβερνών κόμμα, το οποίο υποτίθεται προσπαθώντας να διορθώσει τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης, χαρίζει στον ολιγάρχη 38 εκ. ευρώ. Θα θέλαμε να μάθουμε όμως αν οι ίδιοι οι «Λοβέρδοι», με τις τόσο ακλόνητες αρχές, είχαν ντραπεί καθόλου όταν το Μάρτιο του 2014 το κόμμα τους σε συνεργασία με την Νέα Δημοκρατία χάριζε πρόστιμα που ξεπερνούσαν το 1 δις ευρώ σε επιφανείς Έλληνες επιχειρηματίες και στους πετρελαιοβασιλιάδες με την ενεργό συμμετοχή σε όλο αυτό των υπουργών της τότε κυβερνήσεως τους κυρίους Μητσοτάκη, Στουρνάρα και Βρούτση. 

Εκτός αυτού, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε, αν γενικά ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος και οι άλλοι αυτού του τύπου οι πολιτικοί γνωρίζουν, τι εστί ντροπή;

Άραγε αυτός και οι άλλοι βουλευτές από τους 153, που ψήφισαν υπέρ του εγκληματικού νόμου, είχαν καθόλου εφιάλτες με τους γέροντες - παλιννοστούντες, τους οποίους με μια τους υπογραφή τους αφήσανε χωρίς τα προς τα ζην, οι οποίοι πεθαίνουν από το αδιέξοδο, στο οποίο βρέθηκαν στην Πατρίδα-Ελλάδα; (σχόλιο Παιδαγωγός: αναφέρονται στην κατάργηση των συντάξεων σε ομογενείς από Πόντο και Β.Ήπειρο) Η όχι και τόσο έξυπνη δήλωσή του σχετικά με την προσφορά στον κύριο Σαββίδη σουίτας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, μόνο ειρωνικό χαμόγελο μπορεί να προκαλέσει Αν ο κ. Σαββίδης εκφράσει την επιθυμία, θα μπορέσει εύκολα να πάρει τη νόμιμη θέση μεταξύ των 300 εκλεγμένων. Ωστόσο, οι πραγματικοί «Σπαρτιάτες» έχουν μείνει πια ελάχιστοι. 

Με βάση τα ανωτέρω, δεν έχει κανένα νόημα να σταθούμε σε παραλήρημα των μικρότερων πιονιών της πολιτικής σχετικά με αυτό το θέμα, που με την γκρίνια και την μεμψιμοιρία, με αυτόν τον φθηνό τρόπο, προσπαθούν να αποκομίσουν από τους επικεφαλής των κομμάτων την εύνοια τους με την ελπίδα της μελλοντικής συνεργασίας τους.

Οι κύριοι αυτοί χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, είναι γελοίοι και αξιολύπητοι στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν πάσει θυσία τις θέσεις τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Όμως όλοι αυτοί οι «Ανδριανοπουλέοι», οι «Καρατζαφερέοι», οι «Θεοδωράκηδες» ανήκουν πια στο παρελθόν, γι’ αυτό και πανικόβλητοι ψάχνουν για καινούργια αφεντικά. 

Μας άρεσε πολύ μια φράση από το δελτίο τύπου της ΝΔ ότι « το μέλλον της Ελλάδος θα το καθορίσει ο ελληνικός λαός».

Πιστεύουμε στη σοφία του ελληνικού λαού, ο οποίος θα μπορέσει να ξεχωρίσει τους πραγματικούς πατριώτες από όλους αυτούς τους δημαγωγούς. Και για άλλη μια φορά μέσα από την εμπειρία του θα διαπιστώσει ότι όλοι αυτοί οι «ο Θεός να τους κάνει» πολιτικοί, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για την Ελλάδα και τον λαό της, παρά μονάχα για τις δικές τους προσωπικές σκοπιμότητες. 

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει αρκετούς φίλους ανάμεσα σε εκπροσώπους όλων των κομμάτων, οι οποίοι δεν έχουν πάρει θέση σχετικά με το όλο θέμα, δικαίως θεωρώντας ότι ο Ιβάν «ο Τρομερός», όπως τον αποκαλούν οι νεοδημοκράτες, θα τα καταφέρει μόνος του. 

Θα τα καταφέρει! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό! 

Τον στηρίζουμε σε όλο αυτό και δεν θα επιτρέψουμε στους πολιτικάντηδες όλων των φασμάτων να προσβάλουν στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη όλους τους παλιννοστούντες και τον ποντιακό ελληνισμό γενικότερα. 

Η χώρα μας περνάει μια από τις δυσκολότερες περιόδους στην ιστορία της. 

Η ελληνική κοινωνία αγωνιά, νοσεί. 

Και η νόσος αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το οικονομικό, όχι μόνο με το τεράστιο εξωτερικό μας χρέος, όχι μόνο με τα τρομακτικά νούμερα του ποσοστού ανεργίας στη χώρα και όχι μόνο με την εξασθένιση των κοινωνικών υπηρεσιών. 

Η νόσος αυτή είναι πολύ χειρότερη διότι επί δεκαετίες έχει ριζωθεί στον ανήθικο τρόπο σκέψης, στην νοοτροπία και τον τρόπο συμπεριφοράς της πολιτικής ελίτ της κοινωνίας μας. 

Σήμερα όλες οι σκέψεις και οι πράξεις των πραγματικών παιδιών και πατριωτών της Ελλάδος θα πρέπει να κατευθύνονται προς τη σωτηρία της χώρας και την έξοδο της από αυτή την ζοφερή οικονομική αδιέξοδο, για την αναγέννηση της. Για τον λόγο αυτόν, τώρα, όσο ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι ως έθνος. 

Θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι εμείς σε καμία περίπτωση δε μπαίνουμε σε αντιπαράθεση με το ένα ή το άλλο κόμμα, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να ενωθούν όλες οι πολιτικές και μη δυνάμεις της χώρας για το κοινό σκοπό, ενώ η προαναφερθείσα θέση ορισμένων πολιτικών βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα της Ελλάδος , προκαλεί διχόνοιες και αποτρέπει τους δυνητικούς επενδυτές από το να συνεισφέρουν στην οικονομία μας. 



Εκπρόσωποι των κοινωνικών οργανώσεων των παλιννοστούντων Ελλάδος:

Ιωάννης Ζελίλωφ - Θεσσαλονίκη 
Κωνσταντίνος Αβραμίδης - Θεσσαλονίκη 
Κλημέντιος Μπαλαμπανίδης - Θεσσαλονίκη 
Ιωάννης Καρυπίδης - Θεσσαλονίκη 
Κωνσταντίνος Κογγολίδης - Θεσσαλονίκη 
Σβετλάνα Λαβασά - Θεσσαλονίκη
Βικτωρία Παναγιωτίδου - Θεσσαλονίκη
Γρηγόρης Ηλιάδης - Χαλκιδική
Γεώργιος Γρηγοριάδης - Αθήνα
Παναγιώτης Κεσανίδης - Αθήνα
Παναγιώτης Ξανθόπουλος - Αθήνα 
Γεώργιος Ιωσηφίδης -Κόρινθος
Παναγιώτης Στυλίδης - Τρίπολη 
Γεώργιος Κοκαβίδης - Κατερίνη
Άννα Παναγιωτίδου - Καστοριά 
Αρθούρος Καραγκιοζίδης - Αλεξανδρούπολη 
Ιωάννης Κελεσίδης - Κομοτηνή 
Ζαχαρίας Παπαδόπουλος - Ξάνθη
Μιχαήλ Στεφανίδης - Ξάνθη

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της παρούσης επιστολής, είχαμε λάβει δεκάδες τηλεφωνήματα από τους συμπατριώτες μας από διάφορες περιοχές της Ελλάδος, με την παράκληση να τους συμπεριλάβουμε στον κατάλογο των υπογραφόντων.

Αποφασίσαμε να περιοριστούμε μόνο στα παραπάνω ονόματα και είμαστε ευγνώμονες σε όλους όσοι υποστήριξαν θερμά τη διαμαρτυρία μας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6977 41 01 16, email: zelil50@mail.ru 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να πετύχει ο Ιβάν Σαββίδης. Κάτι όμως δεν στέκει στα παραπάνω.Ποιος εμπόδισε τον κι Σαββίδη να βάλει λεφτά από τη Κύπρο; Σίγουρα δεν ήταν η αντιπολίτευση..

Thessalonian είπε...

"Ο κ. Σαββίδης με μια συνέντευξη 8.500 χιλιάδων λέξεων που διήρκεσε τρεισήμισι ώρες στον αρχισυντάκτη του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Δημήτρη Μαρκόπουλο:

-Τάσσεται 100% στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα συμβουλεύοντας τους Έλληνες, «Να κρατηθείτε από τον Τσίπρα. Είναι προϋπόθεση επιτυχίας του μέλλοντος».

-Τον παραλληλίζει με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντας πως ακούγοντας τον Τσίπρα την Παρασκευή, ήταν έτοιμος να τον χειροκροτήσει και πως αυτός, ένα τέτοιο πρόεδρο θέλει."

Πηγή:http://www.protothema.gr/politics/article/675767/ivan-savvidis-o-tsipras-sti-vouli-mou-thumise-ton-poutin/

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Δεν γκουροποιούμε δεσποτάδες, ηγουμένους ή ιερωμένους
εξίσου ΔΕΝ γκουροποιούμε πρόσωπα του δημόσιου ή πολιτικού βίου.

Προβάλαμε τον Ιβάν Σαββίδη (για την ακρίβεια την επιστολή στήριξης ομογενών) γιατί ενώ είναι από τους απειροελάχιστους Έλληνες που επενδύουν στην καταχρεωκοπημένη Ελλάδα μας, αντί να στηριχθεί, στοχοποιείται από την αντιπολίτευση (και από όσους την καθοδηγούν, μην ξεχνάμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρσι ήταν στην συνεδρίαση της Λέσχης Μπιλντερμπεργκ).

Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι καθόλου δεν μας απασχολεί τι είπε για τον Τσίπρα. Όταν γίνεται ένας πόλεμος, συχνά καλείσαι να διαλέξεις στρατόπεδο, ακόμη κι αν δεν το θέλεις. Λογικά έτσι έπαιξε και αυτός.

Το τι είναι για ο Τσίπρας το ξέρουμε: ένας αριστεριστής, που είχε αρκετές "πλάτες" για να ανατρέψει τον Αλαβάνο στον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε αυτοί που τον ανέβασαν, τον καθοδηγούν. Κάθεται σαν φρόνιμο σκυλάκι και τους υπακούει.
Πιστοποιητικά "αριστεροφροσύνης" πουλάει μόνον στους γκέϊ και στους τρανς και με τις έμφυλες ταυτότητες στα σχολεία. Ένας ακόμη απατεώνας, όπως και όλοι οι προηγούμενοι και επόμενοι.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό Ιστολόγιο, ο Τσίπρας δεν ανέτρεψε τον Αλαβάνο. Ο Αλαβάνος παρέκαμψε τους υπολοίπους και πρότεινε τον Τσίπρα. Η ευχή της Παναγιωταρέας δεν ήταν ευχή ήταν σιγουριά, από ποια πηγή δεν γνωρίζουμε..Όσον αφορά το Σαββίδη είμαστε μαζί του, είναι η άλλη άποψη που τόσο έλειπε από τη χώρα μας, της Ρωσίας.Από τη χαρά του που μπήκε στο MEGA έπλεξε το εγκώμιο του Τσίπρα, λάθος του.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ο Τσίπρας τον πέταξε έξω από τον ΔΟΛ, αλλιώς θα ακύρωνε το διαγωνισμό. Όπως έγραψα στο 1ο σχόλιο, δεν τον άφησαν να βάλει λεφτά από την Κύπρο.Ο λόγος:

Ο Τσίπρας καταρρέει και ψάχνει συνεργασία με τη ΝΔ βάζοντας μπροστά τον Καμμένο (βλ. Κηδεία Μητσοτάκη) και τους Καραμανλικούς. Ο Τσίπρας δεν ενδιαφέρεται πλέον για το Σαββίδη, αλλά να σώσει το τομάρι του από τα ειδικά δικαστήρια (ανατροπή Σαμαρά την ώρα που βγαίναμε στις αγορές)

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.