" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ο Οικουμενικός Πατριάρχης ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ, η Μασονία και ο ΚΕΜΑΛ

Ασχολούμαστε για άλλη μια φορά με το πρόσωπο του (πατριάρχη) Αθηναγόρα, όχι διότι έχουμε κάποια εμμονή μαζί του, αλλά για δύο λόγους: 
  • πρώτον, διότι υπάρχει ακόμη άγνοια περί των πεποιθήσεών του και πολλοί, απλοϊκοί και καλοπροαίρετοι, νομίζουν πως πρόκειται για μεγάλη ορθόδοξη προσωπικότητα και, δεύτερον, 
  • επειδή υπάρχουν αρκετοί που δηλώνουν φορείς των απόψεών του και δηλώνουν ενσυνείδητα συνεχιστές της πορείας του και έτσι τα άρθρα που αποκαλύπτουν το πρόσωπο αυτό, αποκαλύπτουν συνάμα και το ποιόν των διαδόχων του.

Πριν από λίγες ημέρες ο Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος σε ένα αποκαλυπτικό άρθρο του (σε δύο μέρη εδώ και εδώ) για τον Αθηναγόρα επισημαίνει για άλλη μια φορά, αυτό που έχουν επισημάνει όλοι οι ορθόδοξοι μελετητές της εποχής μας: την άρρηκτη σχέση Οικουμενισμού - Μασονίας όπως φαίνεται ξεκάθαρα και μέσα από τα λόγια, τα κείμενα και τα έργα αυτού του μεγάλου αιρετικού του Κ΄ αιώνος, ο οποίος υπήρξε αποδεδειγμένα και μασόνος.Μασόνος υπήρξε επίσης και ο σφαγέας του Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ. Όπως είχε επισημανθεί και άλλοτε (εδώ) για τις σχέσεις μεταξύ των μασόνων, "εν τη στοά πάντες εισίν αδελφοί", και η σχέση μεταξύ αδελφών θεωρείται για τους μασόνους ένα εκ των υψίστων ιδανικών τους, όπως φαίνεται και από το μασονικό τρίπτυχο "Ελευθερία, Ισότης, Αδελφότης".
Ο Αθηναγόρας καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ (αρχές δεκαετίας του 1950)

Ίσως έτσι εξηγείται γιατί ο Αθηναγόρας θαύμαζε τον Κεμάλ. Σε συνέντευξή του στον γνωστό οικουμενιστή Olivier Clément (ΤΟ ΒΗΜΑ 8-2-1970) είχε δηλώσει τα εξής: 
"Το Ευαγγέλιον δεν είναι μονοπώλειον των Χριστιανών. Σκεφθήτε το έργον ενός Γκάντι, ίδετε δι' ωρισμένας του πλευράς το έργον ενός Ατατούρκ"!

Τι σχέση βέβαια μπορεί να έχει η Αλήθεια του Ευαγγελίου με τον Κεμάλ Ατατούρκ αυτό μόνον ο πλανεμένος λογισμός του Αθηναγόρα το γνώριζε. 

Χρόνια πριν πάντως είχε δηλώσει τα εξής, ακόμη πιο τραγικά:

"Αναμφιβόλως ο Ατατούρκ ήτο μέγας ανήρ. Οσάκις εις την ζωήν μου ευρεθώ προ δυσχερειών και θλίψεων ατενίζω προς την εικόνα του Ατατούρκ ανηρτημένην εις το δωμάτιόν μου και εμπνέομαι λαμβάνων δυνάμεις και θάρρος. 
Ήτο τόσον μέγας ανήρ ο Ατατούρκ ώστε να δυνάμεθα να είπωμεν μετά πεποιθήσεως ότι όπως επεράσαμεν εδώ εν ασφαλεία πεντακόσια χρόνια, ημπορούμεν να προσβλέπωμεν με
την ιδίαν ασφάλειαν πεντακόσια ακόμη χρόνια το ελάχιστον. 
Διότι ο μέγας εκείνος ανήρ έθεσε τας βάσεις της ασφαλείας μας αυτής"!!! 

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Ο άνθρωπος όχι πατριάρχης, ούτε καν χριστιανός δεν υπήρξε. Ο χριστιανός όταν έχει ένα πρόβλημα ατενίζει προς την Εικόνα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ή της Θεοτόκου και λαμβάνει θάρρος και δύναμη. Ο Αθηναγόρας ατένιζε προς την εικόνα του Κεμάλ! Αλλά και τα κόκκαλα των μαρτύρων Ιεραρχών, όπως του Κυρίλλου Λουκάρεως, του Γρηγορίου του Ε΄, του Χρυσοστόμου Σμύρνης, θα έτριξαν, με την δήλωση ότι οι Ρωμιοί πέρασαν με ασφάλεια πεντακόσια χρόνια τουρκοκρατίας. Επιπροσθέτως και ψευδοπροφήτης αποδείχθηκε, περί της δήθεν προβλέψεώς του ότι και για άλλα πεντακόσια χρόνια (το ελάχιστον!) θα περάσουν με ασφάλεια, αφού μόλις δύο χρόνια μετά ο Ελληνισμός της Πόλεως ξεριζώθηκε εκείνον τον μαύρο Σεπτέμβριο του 1955.
Τα παραπάνω καλό είναι να τα δούνε και όσοι με αφορμή δηλώσεις του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, έσπευσαν να πλέξουν το εγκώμιο του Αθηναγόρα (όπως είδαμε σε απαράδεκτο άρθρο εδώ). Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Αθηναγόρα. Λυπούμαστε όμως που ομολογεί ότι ακολουθεί την γραμμή του αιρετικού προκατόχου του και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να εγκαταλείψει αυτήν την πορεία και να επιστρέψει στην οδό της Ορθοδοξίας! Αμήν, γένοιτο.
Πηγή: Κρυφό Σχολειό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε Φωτογραφίες και θα καταλάβετε πως κάποιοι...γίνονται διάσημοι μέσω γνωστών τηλεοπτικών εκπομπών...π.χ Σπύρος Σούλης

http://www.protothema.gr/greece/article/522309/ekdilosi-tou-rotarianou-omilou-athina-filothei-stin-athinaiki-leshi/

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.