" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Έσχισαν και έκαψαν την ελληνική σημαία στα γραφεία της "Ομόνοιας, στους Αγίους Σαράντα (Βόρειος Ήπειρος)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “OMONOIA”
Άγιοι Σαράντα 09/11/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «ΟΜΟΝΟΙΑ», καταγγέλλει την σκοταδιστική επίθεση που δέχθηκε χθες τη νύκτα στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης, στους Αγίους Σαράντα. Τις νυχτερινές ώρες, άγνωστος(οι) βεβήλωσαν την είσοδο των γραφείων, καίγοντας την ελληνική σημαία που ήταν αναρτημένη μαζί με την αλβανική και την ευρωπαϊκή.


Είναι πράξη που προκαλεί τα αισθήματα όλων των ελλήνων και θέλουμε να πιστεύουμε και των υγιώς σκεπτόμενων αλβανών συμπολιτών μας.

Τα σύμβολα όλων των εθνών είναι ιερά και καλούμε την Αλβανική δικαιοσύνη να δείξει την ανάλογη ευαισθησία που επιβάλλεται άλλωστε από το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.


Η Δ.Ε.Ε.ΕΜ. «ΟΜΟΝΟΙΑ», πιστή στο όραμα για ειρηνική συνύπαρξη των κοινοτήτων μας δεν πτοείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Μέσα στα πλαίσια του νόμου και των Διεθνών Συμβάσεων, αγωνίζεται με αξιοπρέπεια για τα δίκαια της Ελληνικής Μειονότητας. Αγωνίζεται επίσης με ζήλο και αποτελεί σημαντικό παράγοντα στον εκδημοκρατισμό της χώρας, απαιτεί όμως τον αντίστοιχο σεβασμό.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Βίντεο με την σχισμένη και καμμένη Ελληνική σημαία και τις δηλώσεις του Λεωνίδα Παπά:


Τα παραπάνω διαβάσαμε σε βορειοηπειρωτικά ιστολόγια εδώ και εδώ


Σχόλιο:
Μία ακόμη επίθεση εναντίον του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού (μετά την πρόσφατη κατεδάφιση ναού στη Χιμάρα (δείτε εδώ

και τον άγριο ξυλοδαρμό του ηλικιωμένου ιερέα και πατέρα του Προέδρου της Ομόνοιας, (π.Χρήστου Παπά), δείτε εδώ.

Δεν έχουμε παρά να επισημάνουμε εκφράσεις-αντιφάσεις όπως "Αλβανική δικαιοσύνη" και "ειρηνική συνύπαρξη". Είναι μάταιο να προσπαθείς να καλμάρεις έναν "λύκο", τονίζοντας την "δικαιοσύνη του" και την "ειρηνική του διάθεση". Όταν έχεις μπροστά σου έναν "λύκο", απλά προσπαθείς να φυλαχτείς.
Επίσης, δεν αντιλαμβανόμαστε καθόλου σε τι εξυπηρετεί η ανάρτηση της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Γι αυτό θα κλείσουμε με λίγους στίχους από ένα παλιό χριστιανικό τραγούδι των ΧΜΟ:

Πάνε με δώρα στους τρανούς τη λευτεριά ζητάνε,
κι εγώ στον ίδιο τον σκοπό έγραψα στίχο για να πώ:

Τη λευτεριά δεν στη χαρίζουν βρε παιδιά,
δεν θα στη δώσουν επειδή σε λυπηθήκαν,
συ με τα χέρια σου αν μπορείς τηνε κρατάς
και σαν σημαία στα ουράνια τη γυρνάς.






Νεότερη Ενημέρωση (11/11/2015):

Ο Εθνικός Σύλλογος "Βόρειος Ήπειρος 1914" καταγγέλλει την βεβήλωση της ελληνικής σημαίας η οποία ήταν αναρτημένη σε ιστό έξω από τα γραφεία της οργάνωσης "Ομόνοια" στους Άγιους Σαράντα.

Το γεγονός που έγινε αντιληπτό το πρωί της Δευτέρας 9 Νοεμβρίου 2015 αν και μας εξοργίζει δεν μας εκπλήσσει καθόλου.

Η βεβήλωση του ιερού μας συμβόλου, δεν αποτελεί ένα "μεμονωμένο" ή "ατυχές" περιστατικό αλλά έρχεται να προστεθεί ως άλλη μία ενέργεια στην μακρά λίστα των προσβολών και των επιθέσεων που δέχεται διαρκώς ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός.

Η επαίσχυντη αυτή κίνηση δεν θεωρούμε ότι πραγματοποιήθηκε από "περιθωριακούς" κύκλους, αφού η αλβανική πολιτική ηγεσία με την ανθελληνική γραμμή που ακολουθεί ωθεί ολόκληρη την αλβανική κοινωνία σε ανάλογη συμπεριφορά.

Σκοπός όλων αυτών των πράξεων, που πρόσφατα καταγγείλαμε και διεθνώς, δεν είναι άλλος από τον πλήρη αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου.
Όμως δεν θα τους περάσει!

Το Δ.Σ. 
του Εθνικού Συλλόγου "Βόρειος Ήπειρος 1914"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.