" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Μήπως κάποιοι "παίζουνε κρυφτό", με το μάθημα των Θρησκευτικών ;

Όσοι δεν έχετε χρόνο, μπορείτε απλά να δείτε αυτό το βίντεο, διάρκειας λιγότερης των 2 λεπτών. Θα καταλάβετε πολύ εύκολα πόσο στημένο είναι το "παιχνίδι".



Όσοι έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, κάντε τον κόπο να διαβάστε τα 2 διευκρινιστικά κείμενα που ακολουθούν (και μια φωτογραφία στο τέλος της ανάρτησης από ιστοσελίδα μητρόπολης).
Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει, ΔΕΝ πρόκειται να χαριστούμε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.



ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ -ή ΜΗΠΩΣ ΟΧΙ;- 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης έκανε κάποιες πολύ παράξενες -ή μήπως όχι;- δηλώσεις, σε συνέντευξη που έδωσε στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, αναφορικά με τη στάση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για το μάθημα των θρησκευτικών.

Είπε συγκεκριμένα ότι ο Μακαριότατος συγκαταλέγεται μεταξύ των“φωτισμένων” -όπως τους χαρακτήρισε- ιεραρχών, οι οποίοι θέλουν μεν να υπάρχει μάθημα θρησκευτικών αλλά όχι ορθόδοξο ομολογιακό. Δηλαδή κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι συμφωνεί με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους ότι τα θρησκευτικά πρέπει να μεταβληθούν σε μάθημα θρησκειολογίας. Τον παρουσιάζει ότι επιδιώκει να καταστούν ένα οικουμενιστικό μάθημα που θα εκφράζει τους άθεους και εκκλησιομάχους προσανατολισμούς του υπουργείου Παιδείας και τις οικουμενιστικές επιδιώξεις των ΚΑΙΡΟΣκόπων και του κ. Γιαγκάζογλου.

Η κατηγορία του κ. Φίλη είναι σοβαρότατη. Αυτό που μένει να φανεί είναι η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου. Αν ο Αρχιεπίσκοπος σιωπήσει και δεν διαψεύσει τον κ. Φίλη σημαίνει ότι ο κ. Φίλης λέγει την αλήθεια.

Υπάρχουν τα εξής πολύ ανησυχητικά γεγονότα που προβληματίζουν όλους. Ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ενορχηστρώνει την προσπάθεια απο-ορθοδοξοποίησης του μαθήματος των θρησκευτικών χωρίς να επηρεάζεται το παράπαν η καίρια θέση του στην Εκκλησία. 

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κάνει τακτικά δηλώσεις με τις οποίες τονίζει τη σημασία και την ανάγκη διατήρησης του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά δεν συντάσσεται με την ΠΕΘ εναντίον των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Οι εικασίες για το θέμα δεν είναι ότι καλύτερο. Μετά τη δημόσια τοποθέτηση του υπουργού Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να ξεκαθαρίσει τις θέσεις του. Αν παραλείψει να πράξει το καθήκον του πρέπει να εξαναγκαστεί να πάρει δημόσια θεση ούτως ώστε να πάψει να ισχυρίζεται ο υπουργός Παιδείας ότι στα παρασκήνια ο Αρχιεπίσκοπος απεργάζεται κακά για το μάθημα των θρησκευτικών.






ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΘ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) κ. Σπαλιώρας έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα “Ορθόδοξη Αλήθεια” αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Επεσήμανε το απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και αντισυνταγματικό των προτεινομένων μεταρρυθμίσεων, κατονόμασε τους άθεους κυβερνώντες και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους ως τους υπευθύνους για την προσπάθεια μετατροπής του μαθήματος από ορθόδοξο ομολογιακό σε θρησκειολογικό-οικουμενιστικό και προειδοποίησε για τους κινδύνους που αναφύονται από την ενορχηστρωμένη αυτή επίθεση.

Παρέλειψε, όμως, ο κ. Σπαλιώρας να αναφερθεί στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον στενό συνεργάτη του κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου. Αγνόησε την από τηλεοράσεως επισήμανση του υπουργού παιδείας -η οποία ουδέποτε διαψεύστηκε- ότι ο Μακαριότατος ανήκει στους“φωτισμένους ιεράρχες”, όπως απεκάλεσε μια δράκα αρχιερείς που συντάσσονται με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους. Αγνόησε, επίσης, τις δηλώσεις του Μακαριότατου με τις οποίες μασά τα λόγια του αναφορικά με τον τρόπο που διδάσκεται το μάθημα των θρησκευτικών που δείχνουν σαφώς ότι είναι ομόψυχος των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

Πριν είναι αργά η ΠΕΘ και ο Σύνδεσμος θεολόγων Μακεδονίας-Θράκης πρέπει να ζητήσουν ακρόαση από τον Μακαριότατο και να τον θέσουν μπροστά στις ευθύνες του και αν διαπιστωθεί ότι εμμένει στις απόψεις του να τον καταγγείλουν στην ιεραρχία και στον Ελληνικό λαό. Διαφορετικά βαίνουμε πρόσω ολοταχώς προς υιοθέτηση του μοντέλου Θρησκευτικών που προωθούν ο κ. Γιαγκάζογλου με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους.




Συνοψίζοντας..
Ας θυμίσουμε τι δήλωσε ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος (και συνεχίζει να αναγράφεται στην ιστοσελίδα της μητρόπολης του):

"λέω "ναι" στο μάθημα της Θρησκειλογίας. (...) Τι ωραία θα ήταν οι Ε/κ (εννοεί ΕλληνοΚύπριοι) να ήξεραν και το Κοράνι."   Διαβάστε αναλυτικά εδώ)


Ας προσθέσουμε ένα ακόμη στοιχείο: Ο σχεδιασμός των νέων πιλοτικών (θρησκειολογικών) προγραμμάτων (και η προώθηση των στελεχών-προτάσεων της ομάδας θεολόγων "ο Καιρός"), δεν προέκυψε με την παρούσα κυβέρνηση.  Έχει αρκετά χρόνια. Και ξέρετε ποιοι κυβερνούσαν τότε .. 
Όπως δεν προέκυψε με την παρούσα κυβέρνηση και η ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα γράψαμε για τις σχέσεις των υψηλόβαθμων στελεχών και υποψηφίων προέδρων της ΝΔ με Ρόταρυ κλπ, δείτε εδώ.

Πρόσφατα γράψαμε και για τις σχέσεις του οικουμενιστή Πατριάρχη Αθηναγόρα με υψηλόβαθμους μασόνους (δείτε εδώ και εδώ).

Επιπλέον "άμεση αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων της θρησκευτικής ύλης και η ανακάθαρσή της από τις παλαιές και παρωχημένες θρησκευτικές προλήψεις θα προετοιμάσουν τους νέους για να δεχθούν τις προτάσεις ενός εποικοδομητικού διαθρησκειακού διαλόγου..." ζητούσε και ο (κοιμηθείς) μητροπολίτης Ελβετίας Δαμασκηνός Παπανδρέου αλλά τα ίδια εισηγούνται και μασονικά περιοδικά, εδώ και 100 χρόνια  (δείτε εδώ).

Υπάρχουν κάποιοι που συνεχίζουν να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει διαπλοκή μεταξύ προσώπων και όλα αυτά συμπίπτουν τυχαία;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι το ψαχνετε κύριοι Παιδαγωγοι
Τα γραφουν καθαρα τα σχεδια τους. Επισημα μας τα ανακοινωνουν. Διαβαστε


Nα επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους – Εκκλησίας υπό την προεδρεία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, συμφωνήθηκε κατά τη σημερινή 90λεπτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Παιδείας.

Επίσης συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί επιτροπή για να εξετάσει το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών
Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους.
Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια.
Στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ανταπόδοση της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Αρχιεπισκοπή, ήταν παρόντες ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης, η Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.
Φωτό: eurokinissi/Χρήστος Μπόνης
esos.gr

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ ΙΕΡΕΑ!


Νίκος Φίλης: «Μοίρασε» προφυλακτικά σε δημοτικό
http://www.dimokratianews.gr/content/55328/nikos-filis-moirase-profylaktika-se-dimotiko

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.