" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

14 Σεπτεμβρίου (με το παλιό εορτολόγιο) 1925: Η εμφάνιση του Τιμίου Σταυρού στον ουρανό της Αθήνας. Μια άγνωστη σήμερα αληθινή ιστορία, απίστευτα επίκαιρη.

Το θαυματουργό αυτό γεγονός το περιέγραψαν εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες καθώς και ο Αττικός Τύπος της εποχής εκείνης. 
Ας θυμίσουμε τα γεγονότα όπως έγιναν πριν 90 χρόνια στην Αθήνα. 
H εφημερίδα ΣΚΡΙΠ στο φύλλο της 28/9/1925 έγραψε τα ακόλουθα:


 …την 14ην Σεπτεμβρίου 1925 (Ορθόδοξον Εορτολόγιον), εμφανίστηκε εις τον ουρανόν της Αττικής ο Τίμιος Σταυρός! Η ώρα ητο 11 και ημίσεια προ του Μεσονυκτίου ότε ακριβώς ανωθεν του ναού Ιωάννου του Θεολόγου ευρισκομένου παρά τους πρόποδας του Υμηττού και με κατεύθυνσιν εξ Ανατολών προς Δυσμάς, ενεφανίσθη φωτεινός λευκός Σταυρός του οποίου η λάμψις περιορισμένη μόνον επί του ναού και του εκκλησιαζομένου πλήθους εξηφάνιζεν εντελώς την λάμψιν των αστέρων.


Το τι επηκολούθησεν την εμφάνισιν του ουρανίου τούτου σημείου αδύνατον να το περιλάβει ανθρωπίνη αφήγησις. Όμως ο Τίμιος Σταυρός δεν ητο ορατός μόνο στην περιοχή του Υμηττού. Υπήρξαν πολλοί αυτόπται μάρτυρες που είδαν το θαύμα σε πολλά μέρη των Αθηνών. 

Από τη πλατεία Ομονοίας ο οδηγός του Τραμ Αθανάσιος Πριμάλης αφηγήθηκε με συγκίνηση τα ακόλουθα: Το βράδυ εκείνο έκανα το τελευταίο δρομολόγιο. Είχα φθάσει στην Ομόνοια και έκανα το κύκλο της. Τότε άκουσα φωνές και είδα ανθρώπους να κοιτούν στον ουρανό. Κοιτάξτε έλεγαν:
Ο Τίμιος Σταυρός! Αμέσως πάτησα φρένο και σταμάτησε το όχημα. Άνοιξα τη πόρτα του οχήματος και βγήκα έξω να ιδώ και εγώ. Είδα με τα μάτια μου ένα τεράστιο φωτεινό Σταυρό στον ουρανό προς το μέρος του Υμηττού. Έκανα το Σταυρό μου. Ένοιωσα πολύ μεγάλη χαρά που αξιώθηκα να δω αυτό το θαύμα.


Μια άλλη μαρτυρία του φανέντος φωτεινού Σταυρού ήρθε από τη μακαριστή σήμερα Γερόντισσα Ευθυμία Καθηγουμένη του Ιερού Ναού της Θεοτόκου στη Πάρνηθα Αττικής. 
Ήταν μικρό κορίτσι το 1925. Τα παιδικά της μάτια είδαν το μεγάλο θαύμα που καταύγαζε τον ουρανό της Αθήνας προς τον Υμηττό. Η ίδια μιλούσε πάντα με δέος για το μεγάλο θαύμα που αξιώθηκε να το δει με τα μάτια της.
Θυμάμαι τη βραδιά έλεγε η μακαριστή Γερόντισσα. Σα να ναι τώρα! 
Είχαμε πάει και μείς στον Άη Γιάννη το Θεολόγο στον Υμηττό. Είχε έλθει πολύς κόσμος από Ελευσίνα και Μάνδρα. 
Στις 11.30 περίπου το βράδυ η αγρυπνία είχε αρχίσει. Ο ψάλτης διάβαζε δυνατά τους Ψαλμούς. Τότε έξω από την εκκλησία ακούστηκαν πολλές φωνές που έλεγαν «Ο Σταυρός, ο Σταυρός». Όσοι ήταν μέσα στην εκκλησία δεν άκουσαν καλά τις λέξεις. Αντί γι τη λέξη Σταυρός κατάλαβαν «στρατός».
Σας θυμίζω ότι ήταν η περίοδο κατά την οποία η τότε κυβέρνηση προσπαθούσε να επιβάλλει στην Εκκλησία δια της βίας το νέο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Όσοι κληρικοί και Μοναχοί δεν ακολουθούσαν το νέο ημερολόγιο φυλακίζονταν. Όσοι λοιπόν βρέθηκαν μέσα στην εκκλησία «έντυσαν» το παπά με μαντίλα και φούστα για να μην τον αναγνωρίσουν οι στρατιώτες και τον συλλάβουν. Θυμάμαι οι φωνές απέξω από την εκκλησία όλο και πλήθαιναν. Μερικοί που βγήκαν έξω να δουν τι συμβαίνει μόλις είδαν το Φωτεινό Σταυρό στον ουρανό γονάτισαν με δέος και συγκίνηση και σταυροκοπήθηκαν. Το ίδιο έκαναν και πολλοί χωροφύλακες που είχαν πλησιάσει στην εκκλησία.

Αντώνης Τενέδιος
Σκαλοχώρι
Πηγή, το είδαμε εδώ

Σχόλιο:
Πέρασαν τα χρόνια, το θαύμα λίγο πολύ ξεχάστηκε, ανάμεσα στις υποχρεώσεις μας, στις μεζονέτες, τα αυτοκίνητα, το χρηματιστήριο (το ξεχάσατε ε;!! κι όμως, μέχρι πριν 5-10 χρόνια αυτό σκεφτόμασταν πρωί βράδυ, ήταν η "ελπίδα μας", ήταν πραγματικά ο "Θεός" μας) 
και τα νέα μας hobby πχ facebook.
Ποιος έχει σήμερα χρόνο να ανοίξει βιβλία .. να θυμηθεί "τα παλιά"..


Τα θαυμαστά γεγονότα θα είναι όμως πάντα εκεί, ψηλά, θα φωτίζουν και θα μας ελέγχουν.


90 χρόνια μετά, νιώθουμε την αδυναμία και  την οδύνη των τότε πιστών. 
Η "κοσμική" εκκλησία τους έπαιρνε τους ναούς, τα μοναστήρια, ράσα, δισκοπότηρα, τα Άγια Λείψανα, ΤΑ ΠΑΝΤΑ. 
Κι όμως οι αληθινοί πιστοί, έμειναν εκεί, φυλώντας Θερμοπύλες .. 
περνώντας κυριολεκτικά "δια πυρός και σιδήρου".
Έχτισαν τα πάντα εκ του μηδενός. 
Και στις δύσκολες ώρες, που αισθάνεσαι ότι όλοι σε έχουν εγκαταλείψει, και αναρωτιέσαι τι θα απογίνει, έρχεται η Θεϊκή παρουσία να σε στηρίξει.


Όπως γράφουμε και ξαναγράφουμε, η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Δεν ξέρουμε αν θα επαναληφθούν και τα μαρτύρια των ευλαβών ιερέων και μοναχών, πάντως ο εχθρός παραμένει ο ίδιος, εξίσου δόλιος, ραδιούργος και
επικίνδυνος. Οικουμενισμός, Νέα Τάξη, Μασονία, επιβλήθηκαν ΠΑΝΤΟΥ,  και μέσα στην εκκλησία μας.

Ας στρέψουμε την ματιά μας Ψηλά και ας ετοιμαστούμε για τα χειρότερα σενάρια. 
Με αίμα και δάκρυ χτίζεται κάθε σχέση αγάπης, πολύ περισσότερο με τον Θεό.

Ιστολόγιο "Ομάδας Εκπαιδευτικών Ο Παιδαγωγός"


ΥΓ. Όλο και κάποιος επιπόλαιος θα βρεθεί, να μας αποδώσει τον τίτλο "παλαιοημερολογίτες", για να δικαιολογήσει την αποστροφή του. Για κακή του τύχη ΔΕΝ είμαστε. 
Απλά τώρα που αρχίζουμε να διαβάζουμε την ιστορία, αντιλαμβανόμαστε και τι συνέβη και το ελάχιστο χρέος μας είναι να αποκαλύψουμε και την αλήθεια και τους λύκους.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Συγχαρητήρια.
Η αλήθεια... δεν έχει καμία σχέση με τα χάλια των εκπροσώπων της αλήθειας

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κολάζετε την ψυχή σας στηρίζοντας τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό των δεκατριών ημερών. Λυπηθείτε την ψυχή σας.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Κατ αρχήν ευχαριστούμε πολύ για τις συστάσεις αλλά
δεν κάνεις τον κόπο να αναζητήσεις ποιοι επέβαλαν το νέο ημερολόγιο στην Ελλάδα και την σχέση τους -εκτός από τον οικουμενισμό- και με την Μασονία; Κάτι γράψαμε στο παρελθόν.

Τιμή σε όσους κράτησαν τις παραδόσεις μας και τα έβαλαν με τον πανίσχυρο εχθρό. Τιμή και σε όσους διώχθηκαν και κυριολεκτικά μαρτύρησαν. Ο Θεός σίγουρα θα τους επιβραβεύσει στην άλλη ζωή για την θυσία τους. Και το γράφουμε εμείς που γεννηθήκαμε στο νέο ημερολόγιο και παραμένουμε εκεί.

Οι διώκτες τους, αυτοί που έβαζαν τους αστυνομικούς να τους κατάσχουν τα πάντα, να τους ξυρίζουν και να τους εξευτελίζουν, θα έχουν σίγουρα τώρα μια καλή θέση στην κόλαση. Θα προγεύονται τι θα ζήσουν.
Η εξουσία -και η δεσποτική- φέρνει αλαζονεία και η αλαζονεία κάνει τον άνθρωπο κτήνος.

Μην ξεχνάτε, η ιστορία -διωκόμενοι για την αλήθεια και διώκτες- επαναλαμβάνεται.

Ανώνυμος είπε...

Το να διαφωνείς με τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό, δεν σε κάνει να ταυτίζεσαι με την βία που ασκήθηκε κατά των παλαιοημερολογιτών που γράφετε, ούτε με αυτούς που επέβαλαν το νέο ημερολόγιο.
Δεν συμφωνούμε ούτε με την βία που ασκήθηκε κατά των παλαιοημερολογιτών, ούτε με τον σχισματικό παλαιοημερολογιτισμό.

ΑΚΥΛΑΣ είπε...

Στην Εκκλησία, όπου " ιδού τα πάντα καινά", δεν έχουν θέση οι προσδιορισμοί παλαιό-νέο...Σε αυτό το χώρο της καινής κτίσεως και υπάρξεως αυτό που έχει σημασία είναι η πιστότητα στις Παραδόσεις και η Τιμή (η έμπρακτη) Εκείνων οι οποίοι μας παρέδωσαν ό,τι μας παρέδωσαν...Και τιμή έμπρακτη είναι να μη τους βγάζουμε ως ατελείς και σφάλλοντες, τους οποίους τα..όψιμα σκόρδα έρχονται να διορθώσουν.
Σε κάθ περίπτωση, εύγε στον Ιστολόγο ο οποίος σέβεται την Αλήθεια με δημοσιεύματα τα οποία αντιμάχονται την (πλεονάζουσα) λήθη...
ΑΚ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι του "Παιδαγωγού", πώς μπορούμε να έχουμε μια κατ' ιδίαν επικοινωνία; Το μέιλ opaidagogos@gmail.com είναι εντάξει; Προσφέρεται;

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Σχίσμα κάνει όποιος δημιουργεί πρόβλημα στην Εκκλησία για πράγματα μικρά και ευκολοιάτρευτα αλλάζοντας την παράδοση της Εκκλησίας, όπως ακριβώς έγινε το 1924 με τους Μασόνους Χρυσόστομο και Μελέτιο.
Αίρεση κηρύττει αυτός που αλλάζει το Δόγμα της παραδοθείσας πίστις.

Αναρωτηθείτε όλοι για ποιον λόγο άλλαξε πραξικοπηματικά η παράδοση της Εκκλησίας το 1924, και δείτε που καταλήξατε σήμερα...

Μόνο μια ερώτηση:
απο το 325μχ της Α' Οικουμενικής μέχρι το 1924, η Εκκλησία Παγκοσμίως βρισκόταν σε πλάνη;;;
Και αυτή την πλάνη την "διόρθωσαν οι Μασόνοι;;;
Οι Σλάβικες Εκκλησίες, οι Αγιοι Τόποι, το Αγιο Ορος κλπ γιατί δεν υιοθέτησαν το Νεο;;;
Δια ταύτα
Δεν κολλήσαμε στις 13 μέρες, αλλά στην ζημιά που έκαναν τότε ( σχίσμα) και κυρίως που σας έφερε σήμερα αυτή η εκκλησία που εμπιστευθήκατε τις ψυχές σας.
φιλικά Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Μια χαρά.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.