" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αγωνίες πιστών νο2: Μήπως καλύτερα παλαιοημερολογίτης και Ορθόδοξος παρά Νεοημερολογίτης και Οικουμενιστής;

Αγαπητό ιστολόγιο ,μετά από πρόσκλησή για κατάθεση προβληματισμού στα περί Οικουμενισμού (δείτε την πρόσκληση εδώ), σας μεταφέρω την άποψή μου:

Τώρα και επειδή το πρόβλημα του Οικουμενισμού και της συνόδου της Κρήτης είναι Εκκλησιαστικό πρέπει αναλόγως και η λύση να είναι Εκκλησιαστική και συνολική και όχι μεμονωμένη και προσωπική.


Πιστεύετε όμως πως θα υπάρξει Εκκλησιαστική γενικευμένη αντίδραση από μέρους μας;
Από τους Αρχιερείς της Συνόδου δεν νομίζω ούτε μισός Μητροπολίτης να βγει να μιλήσει και να αντιδράσει ομολογιακά.


Για δε τους Ιερείς άστα! Έχουν δεθεί χειροπόδαρα.Και δεν πιστεύω να υπάρξει ποτέ κανένας λογικός Ιερέας που να καθίσει στα καλά καθούμενα να βγάλει την οικογένειά και την Ιερωσύνη του στο άγνωστο και στο σφυρί προκειμένου να κάνει τον μοναχικό καβαλάρη μέσα σε αχαρτογράφητα νερά δίχως ούτε ένα έστω επίσκοπο μαζί του!


Για δε τους πιστούς λαϊκούς που έγιναν ήδη τόσο νωθροί δεν νομίζω ότι έχει κανένας την διάθεση να ξεβολευτεί και να ακολουθήσει τον ομολογιακό δρόμο .


Για την Σύναξη πάλι της Γατζέας επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου αφού δεν φαίνεται να έχουν το θάρρος και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουν ξεκάθαρα τον δεσποτισμό και τον Οικουμενισμό .



Μετά από όλα αυτά λοιπόν ποια είναι η θέση μας;

Μήπως ως νεοημερολογίτες χρεοκοπήσαμε πνευματικά μετά από τόσα και τόσα ξεχειλώματα και συμβιβασμούς εδώ και 92 χρόνια πορευόμενοι ως Κρατική Εκκλησία με όλη την ανοχή μας στην ανομία;(εκτρώσεις –πολιτικοί γάμοι-σύμφωνα ομοφυλοφίλων κ.α.)

Έως πότε θα καθόμαστε να επικοινωνούμε και να κοινωνούμε μοιραία με τον Παναιρετικό Οικουμενισμό ;

Μήπως πνευματικά η καλύτερη λύση είναι η επιστροφή στο παλαιό ημερολόγιο;(αρκετά τους ειρωνεύομασταν τόσα χρόνια όταν εκείνοι περνούσαν τον Γολγοθά τους).

Μήπως ο Θεός επέτρεψε από το 1924 όλη αυτήν την κατάσταση για να μπορούν να υπάρχουνε σήμερα έτοιμες κατακόμβες και μία οργανωμένη Εκκλησία(Γ.Ο.Χ.) που να

μπορεί να δεχτεί στους κόλπους της τους σημερινούς Ορθοδόξους αντιοικουμενιστές;
Άλλωστε έχουν και την αποστολική διαδοχή από τους Ρώσσους της διασποράς (στους οποίους ανήκαν και οι Άγιοι: Ἰωάννη Μαξίμοβιτς (+ 1966), μὲ τὸ Ἄφθαρτο Σκήνωμά του, ὁ Ἅγιος Μητροπολίτης Φιλάρετος (+1985),ὁ ὁποῖος κατέλιπε ἐπίσης Ἄφθαρτο Σκήνωμα κ.α.)
Και μην ξεχνάμε ότι οι δύο μεγαλύτερες κοινότητες των παλαιοημερολογιτών έχουνε ήδη ενωθεί με κανονικό Αρχιεπίσκοπο τον κ.κ. Καλλίνικο.
Επίσης μην λησμονούμε ότι υπάρχει πλέον στον χώρο αυτό μια πιο μετριοπαθή και ισορροπημένη στάση μετά από το σκληροτράχηλον των παλαιών ζηλωτών.

Μήπως στην δική τους ανίερη Οικουμενιστική ΕΝΩΣΗ πρέπει να απαντήσουμε με την δική μας ΕΝΩΣΗ όσων Ορθοδόξων αγαπούνε την αλήθεια Του Κυρίου μας πέρα από εγωισμούς , φατρίες και φιλοδοξίες;




ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΗΣ
Πηγή

Σχόλιο:
Ως ιστολόγιο, οφείλουμε να μεταφέρουμε τα ερωτηματικά και τις εύλογες ανησυχίες- αναζητήσεις των πιστών. 

Το σίγουρο είναι ότι οφείλουμε το συντομότερο να απομακρυνθούμε από την αίρεση του Οικουμενισμού που έχει εισαχθεί και πρόσφατα έγινε επίσημα αποδεκτή από την εκκλησία μας (του νέου ημερολογίου), μέσω της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης. 

Οφείλουμε να διακόψουμε κάθε κοινωνία με τα πρόσωπα που την εισάγουν, την ανέχονται ή δεν την αποκηρύσσουν δημόσια.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

53 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

Αναφορικά με την αποστολική διαδοχή των ΓΟΧ, ιδού περαιτέρω αποδείξεις:

1.Η Ρωσική Διασπορά το 1935 Χειροτόνησε στα Ιεροσόλυμα εις επίσκοπο τον Τιμόθεο, ο οποίος κατόπιν έγινε Πατριάρχης.
Απο τα ίδια χέρια χειροτονήθηκαν και οι ΓΟΧ αργότερα.
Τουτέστιν, εαν οι ΓΟΧ δεν έχουν αποστολική διαδοχή, τότε ΟΥΤΕ και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει.

2.Βούλευμα δικαστηρίου το 1976 στην κατηγορία περί αντιποίηση αρχής, το οποίο δικαιώνει την Εκκλησία ΓΟΧ με έγκυρη κανονική αποστολική διαδοχή.

3. Το 2007 έγινε η ένωση -δυστυχώς- της Ρωσικής Διασποράς υπο τον αρχιεπίσκοπο Λαύρο ( ο οποίος πραξικοπηματικά εκδίωξε τον προηγούμενο κανονικό αρχιεπίσκοπο Βιτάλιο )
Το Πατριαρχείο Μόσχας τους ΔΕΧΘΗΚΕ με την μετάνοια.
Δηλαδή ΧΩΡΙΣ αναχειροτονία - χειροθεσία - μύρωμα
Τι σημαίνει αυτό;
Οτι αναγνώρισαν στην ΡΟΕΔ την αποστολική τους διαδοχή και την κανονική Ιεροσύνη τους, τουτέστιν όλες τις Ιεροπραξίες τους και χειροτονίες τους.
Συνεπώς εκόντες άκοντες και τους ΓΟΧ. Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να φύγουμε και από την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας να μείνουν μόνοι τους οι ανθέλληνες και αντίχριστοι;
Το 1924 μια πολύ μεγάλη μερίδα Χριστιανών ήσαν αγράμματοι και δεν είχαν τις γνώσεις να αντιμετωπίσουν τους νεοημερολογίτες , εάν υποθέσουμε πως θα έπρεπε και να το κάνουν.
Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι αμόρφωτοι είναι αντίχριστοι! Ο αγώνας θα είναι πολύ πιο εύκολος αρκεί να βρεθούν ελάχιστοι τολμηροί που να κηρύξουν την αλήθεια!
Την αλήθεια την οποία πολλοί πιστοί Χριστιανοί αν και γραμματισμένοι , απλά δεν την γνωρίζουν. Πανεύκολο όμως εάν τους δοθούν “δυο κείμενα” να τα διαβάσουν και να κρίνουν ποίο είναι το Χριστιανικό ορθόδοξο και ποίο το αιρετικό.
Το πιο ισχυρό όπλο εναντίον του πανοικουμενισμού είναι αυτό που γνωρίζουν ακόμα και τα μικρά παιδία.
Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, θεόσταλτος αυτός ιεραπόστολος της Ελλάδας, το είπε ξεκάθαρα, «τον πάπα να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία».
Άρα θα είναι τους είναι τρομερά δύσκολο να πείσουν τον οποιανδήποτε καλοπροαίρετο Χριστίανό για την ένωση με τους παπικούς!


Μέγα λάθος λοιπόν , να χαρίσουμε τις εκκλησίες μας στους αιρετικούς που με το αίμα τους έχτισαν οι προγονοί μας!
Το 1924 οι εκκλησίες μας παρέμειναν σε Χριστιανικά και ορθόδοξα χέρια.
Το 2016 θα πάνε να στεγάσουν λαθρομετανάστες και παπικούς!
Άλλο που δεν θέλουν!
Να φύγουν όσοι θέλουν να αλλαξοπιστήσουν. Τόσο απλά!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σε απάντηση για το ποιο δρόμο θα πρέπει να ακολουθήσουμε ύστερα από την κατάληψη της Εκκλησίας μας από το Σατανικό Οκουμενιστικό πνεύμα δεν είναι άλλος από την ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ!
Μην θέλουμε και την Ορθόδοξη πίστη μας να κρατήσουμε και την ταλαιπωρία να αποφύγουμε.
Η Ορθόδοξη στράτα είναι στενή και τεθλιμμένη και για τον κάθε Χριστιανό μοναδική. ΔΕΝ θα πάμε στον Παράδεισο με βολέματα και ασφάλειες!
Ας πάψουμε πλέον να είμαστε απλοι ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ και ας απομακρυνθούμε αμέσως με ότι αυτό μας κοστίσει από τους Οικουμενιστές Επισκόπους ή Πατριάρχες.

Χ.Κ. θεσσαλονίκη
(μας κοινοποιήθηκε από τους Προσκυνητές Αργολίδος)

Ανώνυμος είπε...

Το λάθος των ΓΟΧ είναι ότι έκαναν σύνοδο. Χειροτόνησαν επισκόπους στν θέση των αιρετιζόντων επισκόπων. Αυτό δεν επιτρέπεται από την εκκλησιαστική μας παράδοση κ ιστορία. Επιτρέπεται μόνον η αποτείχιση (διακοπή μνημόνευσης οικείου επισκόπου)
Στην εικονομαχία για πάνω από 100 χρόνια υπέφεραν αλλά δεν χειροτονούσαν άλλους επισκόπους.
Παρακαλώ τον +I.Γ.Ζ. να γράψει την απάντηση του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρεπει να δοσουμε χαρα στους οικουμενιστες οτι απαλαχτικαν απο την ενοχλητικη μας παρουσια και τον ελεγχο των αποψεων και των κινησεων τους .Σε καθε περιπτωση οποιος διακοπτει τη μνημονευση του πατριαρχη δεν θα πρεπει αυτοματος να κρινει ως αιρετικους η φιλοοικουμενιστες οσους δεν προχωρουν στη διακοπη του μνημοσυνου.Ασφαλως η διακοπη του μνημοσυνου ειναι πραξη που θα δρουσε αποτελεσματικα ως μεσο ανασχεσης της ποριας των οικουμενιστων εαν αποφασιζοταν απο επισκοπους η τους αγιορειτες ηγουμενους.Επειδη οι οικουμενιστες γνωριζουν να κινουνται μεθοδικα και με σχεδιο οσοι αγωνιουν για τα ζητηματα της πιστης δεν θα πρεπει αντιθετως να κινουνται βιαστικα χωρις περισυλλογη και προσευχη χωρις συνεννοηση μεταξυ τους σπασμωδικα και ακραια αλλα με φρονηση και ταπεινωση.Για την οριστικη καταδικητης αιρεσεως απαιτειται πνευματικη εγρηγορση αληθινη μετανοια εκ θεου επισκεψη αναληψη επισκοπικης ευθυνης αφυπνιση των συνειδησεων του κληρου και του λαου συνοδικη αντιμετωπιση του ζητηματος και τελικα συνοδικη καταδικη της αιρεσεως και ομολογια της αληθους ορθοδοξου πιστεως.

Ανώνυμος είπε...

Περί παράλληλης Συνόδου εδώ: http://entoytwnika1.blogspot.gr/2016/08/blog-post_30.html

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έτσι ας περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμη μέχρι να βρεθεί δεσπότης.
Μέχρι τότε ας συνεχίσουμε να μνημονεύουμε τους αιρετικούς.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Πριν την εικονομαχία δεν υπήρχε εικονομαχία, πράγμα που σημαίνει ότι ακριβώς οι Πατέρες δεν μπορούσαν να καταλάβουν πολλώ δε μάλλον να πάρουν την ευθύνη για ποιος έχει δίκιο.

Γνωρίζετε με ποιο επιχείρημα οι εικονομάχοι έφεραν σε αδιέξοδο τους εικονόφιλους; Με την Αγία Γραφή, με το Δευτερονόμιο το οποίο βιβλίο είναι Θεόπνευστο, καθώς το άγιο Πνεύμα υπαγόρευσε στον Μωυσή. Δευτερονόμιον 4/12. Ο Ίδιος ο Θεός διαβεβαιώνει ότι είναι Αθέατος και ο Ισραήλ συνεπής στην διαβεβαίωση αυτή ΔΕΝ απεικονίζει τον Θεόν.
Ως Αθέατος ο Θεός είναι Απερίγραπτος και Ανεικόνιστος. Σελ. 24 P.G. 98/176D - 177 A και 94/1368 D.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ζ’ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
Πράξις Α’ τόμος Γ’ σελ. 230
Ωσαύτως και τας σεπτάς εικόνας της τε οικονομίας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, καθό άνθρωπος γέγονε δια την ημετέραν σωτηρίαν και της αχράντου Δεσποίνης ημών της αγίας Θεοτόκου, των τε θεοειδών αγγέλων και των αγίων αποστόλων, προφητών, μαρτύρων, τε και πάντων των αγίων, ασπάζομαι και περιπτύσσομαι και την κατά τιμήν προσκύνησιν απονέμω.

Πράξις Γ’ τόμος Γ’ σελ. 266
Αόρατος γαρ και απερίγραπτος η θεία φύσις και ασχημάτιστος. Θεόν γαρ ουδείς εώρακε πώποτε … προσκυνούμε Χριστού την Εικόνα τουτέστι του οραθέντος τοις ανθρώποις προσώπου.

Ερμηνεία: Εν πρώτοις ξεκαθαρίζουν ποιες εικόνες προσκυνούνται, και ότι απαγορεύεται να απεικονιστεί ο Θεός. Η 7η Οικουμενική στο τέλος νίκησε τους εικονομάχους με την διδασκαλία του Δαμασκηνού:
εμείς δεν εικονίζουμε τον Θεό που ΔΕΝ τον είδαμε αλλά μόνο τον Χριστό ως άνθρωπο που τον είδαμε. Γι’ αυτό και η απόφαση της 7ης Οικουμενικής ορίζει την αγιογραφιση του Χριστού ΜΟΝΟ ως άνθρωπο, διότι η Θεότητα ΔΕΝ εικονίζεται.
Ο εικονισμός του Θεού χαρακτηρίζεται από τον Άγιο Δαμασκηνό ως μεγάλη αμαρτία, ασέβεια και άκρα παραφροσύνη (σελ. 117 P.G. 94/1169 C, 1172 A).

Συνεπώς: σε τόσο ψιλά νοήματα ποιος θα μπορούσε να πάρει την ευθύνη και να χειροτονήσει πριν την κατάλληλη ώρα;;; ( εμείς αν ζούσαμε τότε τι θα πιστεύαμε;)

Περαιτέρω στην αρχαία Εκκλησία κάθε 50-70 χρόνια είχαν και από μια Οικουμενική, συνεπώς οι Πατέρες περίμεναν για ένα τόσο σοβαρό θέμα να αποφανθούν οι ειδήμονες, όπερ και εγένετο.
Σε αντιδιαστολή: από τότε όμως έχουν περάσει 1200 χρόνια και Οικουμενική δεν έγινε….
Πάραυτα οι εξελίξεις μας ξεπέρασαν και το 1948 η κρατούσα Εκκλησία υπέγραψε ως ιδρυτικό μέλος του ΠΣΕ, ενώ το 1965 επίσημα έκαναν τα ανοίγματα με τους Παπικούς συν τις βλάσφημες δηλώσεις του Αθηναγόρα μιας και δέχονται ως εκκλησίες όλες τις αρχαίες αιρέσεις -σημειωτέον και αναθεματισμένες.
Απ’ εκει και μετά δεκαετία '70 έχει ξεφύγει το πράγμα…


Ανώνυμος είπε...

απάντηση προς τον ΙΓΖ. Η αναφορά στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την συνεργασία του με τους ρώσους της διασποράς είναι τελείως άσχετη με την δήθεν χειροτονία του π. Ακακίου Παπά σε επίσκοπο ταλαντίου. Αυτό διότι, ο ίδιος ο πατριάρχης κάλεσε προς βοήθεια τον μητροπολίτη Αντώνιο Κραποβίτσκι ώστε να συμπράξουν σε χειροτονίες καθότι ο Πατριάρχης είχε αντικανονικώς απομονωθεί από την σύνοδο του. Αυτά πολλές δεκαετίες πριν το 1960, όπου όπως πολλάκις έχω γράψει, ο Ακάκιος μόνος του πήγε χωρίς κανείς να τον καλέσει στους ρώσους διασποράς επί μητροπολίτου Αναστασίου και έκανε αίτηση να χειροτονηθεί επίσκοπος. Η σύνοδος τον απέρριψε και εκείνος χειροτονήθηκε όπως ισχυρίστηκε κρυφά από τον παλαιοημερολογίτη Αρχ/πο Σικάγου Σεραφείμ Ιβάνωφ και τον νεοημερολογίτη Αρχ/πο Γαλλίας Θεόφιλο Ιονέσκου. Ο οποίος Θεόφιλος αργότερα καθαιρέθηκε από τους ρωσους διασποράς διότι ομολόγησε ότι μνημόνευε στην θεία λειτουργία τον Πάπα!!!

Ο Ακάκιος δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει ότι έγινε επίσκοπος αφού ήρθε στην Ελλάδα χωρίς χαρτί χειροτονίας! Καμία σχέση αυτά που λέει ο ΙΓΖ λοιπόν για τα δύο δήθεν συσχετιζόμενα γεγονότα..

Το 2ο ''επιχείρημα'' είναι ανύπαρκτο διότι πολιτικά δικαστήρια είναι αναρμόδια να κρίνουν αν μία εκκλησία έχει μυστήρια ή όχι! Αν περίμεναν οι άγιοι πατέρες πολιτικά δικαστήρια να τους ενημερώσουν ποιος έχει αποστολική διαδοχή ή όχι, δεν θα έκαναν αποτειχίσεις αλλά θα έκαναν μηνύσεις στα δικαστήρια και θα ενέμεναν τις όποιες αποφάσεις. Δεν δείχνει γνωσεις Κανονικού δικαίου η αναφορά σε πολιτικά δικαστήρια σε σχέση με την υπόσταση μίας εκκλησίας!

Το 3ο ''επιχείρημα'', είναι κανονικώς και εκκλησιαστικώς ανύπαρκτο. Διότι το πατριαρχείο δεν αναγνώρισε καμία χειροτονία, ένωση ή άλλη ενέργεια των ρώσων διασποράς εκτός της δικαιοδοσίας της. Δέχτηκε την τοπική εκκλησία των ρώσων διασποράς ως κανονική εκκλησία αφού αυτή την εγγύηση την έχει από τον πατριάρχη Τύχων τον ιερομάρτυρα, ο οποίος εξέδωσε το 1920, διάταγμα (ουκάζ) αναγνώρισης των επισκόπων που συγκρότησαν σύνοδο στην διασπορά διωκώμενοι από τον κόκκινο στρατό, αδύνατον να ακύρωνε το πατριαρχείο τον ίδιο τον εαυτό του αφού ο Άγιος Τύχων ήταν πατριάρχης Μόσχας. Επίσης η ίδια η σύνοδος των ρώσων της διασποράς αρνήθηκε επισήμως 4 φορές ότι χειροτόνησε τον π. Ακάκιο Παπά επίσκοπο το 1960. Υπάρχουν οι επίσημες αποφάσεις και όποιος δεν πείθεται μπορώ σε άλλο σχόλιο να σας δώσω τα πλήρη στοιχεία, αριθμούς πρωτοκόλου κλπ... Η ανεπίσημη απόφαση του 1969 αυτοακυρώνεται ως χαρτί χωρίς καν σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλου και οι 4 επίσημες αποφάσεις είναι 4 επίσημες αποφάσεις με την σφραγίδα της συνόδου και αριθμό πρωτοκόλου. Αυτά τόσο απλά! Τέλος ο Βιτάλιος ήταν μητροπολίτης και όχι αρχιεπίσκοπος αφού οι ρώσοι διασποράς δεν είχαν τον αρχιεπισκοπικό σύστημα αλλά το μητροπολιτικό.

Ανώνυμος είπε...

Η αντίληψη ότι πρέπει οπωσδήποτε να μνημονεύεται επίσκοπος στη θεία λειτουργία είναι βλασφήμια εναντίον του Χριστού, αφού η λειτουργία γίνεται στο όνομα του Χριστού και όχι του Επισκόπου. Αν υπάρχει ορθόδοξος Επίσκοπος εννοείται ότι υποχρεωτικώς μνημονεύεται το όνομα του, αν δεν υπάρχει όμως τότε δεν μνημονεύεται όνομα επισκόπου, αλλά υπερ πάσης επισκοπής ορθοδόξων ή γίνεται η αίτηση και αφήνεται κενό το σημείο του ονοματος επισκόπου.

Στην ορθόδοξη εκκλησία ο κληρικός υποστασιοποιείται από το ποίμνιο. Στην παπική εκκλησία από τον επίσκοπο που μεταδίδει την διαδοχή δηλ. το άγγιγμα του χεριού στο κεφάλι του διάκου, του ιερέως ή του επισκόπου και βέβαια που φτάνουμε; Μα φυσικά στον Πάπα από τον οποίον δήθεν πηγάζει η άκρα ιερωσύνη!!!

Στην ορθοδοξία σημαίνεται ο κληρικός από την ομολογία του και το ποίμνιο που θα αναλάβει, γι' αυτό και ο θεσμός του τιτουλαρίου επισκόπου δεν είναι αρχαίος αλλά μεταγενέστερος αφού κληρικός χωρίς ποίμνιο ήταν κάτι αφύσικο για την εκκλησιαστική σκέψη της πρώτης χιλιετίας.

Οπότε καλύτερα να μην μνημονεύεται κανείς παρά παλαιοημερολογίτης που δεν ξέρει κανείς αν όντως είναι επίσκοπος ή απλος λαικός με ράσα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε φιλε μου παλι αρχισες τα ιδια για τις χειροτονιες ; (αν είσαι ο ιδιος που συζηταγαμε εδω
δεν καταλαβαινεις ότι οχι μονο παιρνεις μεγαλο ΒΑΡΟΣ πανω σου αλλα ξεφευγεις κι απ τη λογικη ;;
Επικαλουμαστε το πολιτικο δικαστηριο αποκλειστικα για το σκελος που εχει να κανει με την γνησιοτητα του εγγραφου κι εσυ μιλας για αγνοια Εκκλησιαστικου δικαιου...και μετα παλι για γνησιοτητα του εγγραφου...καμια επικοινωνια

Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

εδω γινοτανε η κουβεντα
http://opaidagogos.blogspot.gr/2016/09/blog-post_18.html

Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

"Ο Ακάκιος δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει ότι έγινε επίσκοπος αφού ήρθε στην Ελλάδα χωρίς χαρτί χειροτονίας!"

Εφόσον η χειροτονία έγινε στα κρυφά... πως ήθελες να σου δώσουν σφραγισμένο χειροτονητήριο; Επίσης ο Αναστάσιος δεν ήθελε να χειροτονήσει τους ΓΟΧ για να μην τα σπάσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

"Ο οποίος Θεόφιλος αργότερα καθαιρέθηκε από τους ρωσους διασποράς διότι ομολόγησε ότι μνημόνευε στην θεία λειτουργία τον Πάπα!!!"

Συμφωνώ εγκρίνω και επαυξάνω!!!
Είπαμε ποτέ εμείς ότι οι Ρώσοι ήταν Ορθόδοξοι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Η χειροτονία έγινε εξ΄ανάγκης και μόνο.
Και τώρα ρωτάμε εμείς:
Ο Θεόφιλος καθαιρέθηκε επειδή μνημόνευσε τον Πάπα. Σωστό.
Ο Βαρθολομαίος που κάνει το ίδιο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΘΑΙΡΕΙΤΑΙ;;;;;;;;;;;;;;;
(και ένα σωρό άλλοι βέβαια)

"Το 2ο ''επιχείρημα'' είναι ανύπαρκτο διότι πολιτικά δικαστήρια είναι αναρμόδια να κρίνουν αν μία εκκλησία έχει μυστήρια ή όχι"

Αυτό αγαπητέ να το πεις στους Ν/τες επισκόπους και δη στον Πειραιώς που μας έκαναν την μήνυση, και όχι σε μας που απαντήσαμε στο δικαστήριο, απο που κρατάει η σκούφια μας...
Εαν τα χειροτονητήρια της ΡΟΕΔ ήταν άκυρα τότε το δικαστήριο γιατί τα εξέλαβε ώς έγκυρα;;;

"Οπότε καλύτερα να μην μνημονεύεται κανείς παρά παλαιοημερολογίτης που δεν ξέρει κανείς αν όντως είναι επίσκοπος ή απλος λαικός με ράσα"

Με αναγκάζεις να σου τα γράψω χύμα:
Λαικοί με ράσα είναι οι ΑΡΝΗΤΕΣ της Μιας Αγίας Καθολικής Εκκλησίας, δηλαδή οι Ν/τες.
Είναι αυτοί που υπέγραψαν ότι η ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει ολόκληρη την αλήθεια...
ειναι αυτοί που αναγνωρίζουν Ιερωσύνη στους Ανίερους Παπικούς και Δογματικά Σοδομίτες Αγγλικανούς και Δογματικά Λεσβιών επισκοπίνων Προτεσταντών,
είναι αυτοί που Βλασφήμισαν επανελειμένως το άγιο Πνεύμα καθώς ακύρωσαν Οικουμενικές αποφάσεις
είναι αυτοί που τελούν επίσημα Μνημόσυνα σε Μουσουλμάνους
είναι αυτοί που συμπροσεύχονται με τους ιθαγενείς της Αυστραλίας αλλά και τους Απάτσι της Αμερικής
είναι αυτοί που στο συλλείτουργο του Διαβόλου στην Ασσίζι το 1986 έβαλαν επάνω στην "αγία" Τράπεζα το άγαλμα του Βούδα
είναι αυτοί που κηρύττουν ότι όποις δαιμονολάτρης είναι μέλος του ΠΣΕ έχει μερίδιο της αλήθειας
Τέλος είναι αυτοί που είναι Μασόνοι

Ολοι αυτοί φίλε μου είναι ΛΑΙΚΟΙ ΜΕ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ





Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

"Οπότε καλύτερα να μην μνημονεύεται κανείς παρά παλαιοημερολογίτης που δεν ξέρει κανείς αν όντως είναι επίσκοπος ή απλος λαικός με ράσα."

Εν πρώτοις εαν δεν είσαι εσυ σίγουρος, αυτό δεν σημαίνει οτι έχουμε κι εμείς την ίδια αβεβαιότητα.

Περαιτέρω, είπαμε ποτέ εμείς ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να μνημονεύσεις επίσκοπο; απο την στιγμή που όλοι οσοι γνωρίζουμε ειναι στην έκπτωση σαφώς και θα μνημονεύσεις μόνο αρχιεπισκόπου ημών...
ΟΙ λόγοι όμως που δεν θα μνημονεύσεις επίσκοπο ΓΟΧ είναι άλλοι... μιας και αυτοί έχουν υποταχθεί στην ΝΤΠ και ΟΧΙ επειδή δεν έχουν αποστολική διαδοχή, μην τα μπερδεύουμε συνειδητά τα πράγματα...

Και μιας και έγραψα παραπάνω περί εικονομάχων, να ρωτήσω κάτι;
Τους εικονομάχους επισκόπους γιατί τους δέχθηκε η Εκκλησία χωρίς αναχειροτονία;;
επειδή όπως γράφει ο άγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης η κανονικά αποστολική διαδοχή έχει ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ, και ενεργεί ο Θεός με την Μετάνοια και την αποκύρηξη της αίρεσης, αυτό είναι και η αποκατάσταση του πρωην αιρετικού επισκόπου, εν προκειμένω των εικονομάχων οι οποίοι Υπέγραψαν ότι Μετανοούν και στην περίπτωση που ψεύδονται να έχουν το Ανάθεμα στο κεφάλι τους.( και άλλα πολλά ) Ετσι έγιναν δεκτοί ως ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ

Δια ταύτα τα χειροτονητήρια της ΡΟΕΔ είναι έγκυρα και ας μην έχουν αριθμό πρωτοκόλλου, αρκεί που σφραγίστηκαν στον Ουρανό...
(Αν δεν κάνω λάθος πριν κάτι τέτοια έγραφες περί νομιμοποιήσεων )

Η απόδειξη είναι ότι τα επόμενα χρόνια η ΡΟΕΔ και οι ΓΟΧ είχαν πνευματική επικοινωνία = κατοχυρωση κανονικών χειροθεσιών

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

"Οπότε καλύτερα να μην μνημονεύεται κανείς παρά παλαιοημερολογίτης που δεν ξέρει κανείς αν όντως είναι επίσκοπος ή απλος λαικός με ράσα"

Σας γνωστοποιώ και κάτι άλλο που σίγουρα δεν το γνωρίζετε:

Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας χειροτονήθηκε κληρικός απο τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ αρχιεπίσκοπο φΛΩΡΊΝΗΣ Χρυσόστομο Καβουρίδη
Στην προσωπική τους αλληλογραφία υπέγραφε πάντα:
"ο διάκονός σου Αθηναγόρας"
Λοιπόν τώρα έχουμε Ιερωσύνη, η και το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ. Λες, ''Εφόσον η χειροτονία έγινε στα κρυφά... πως ήθελες να σου δώσουν σφραγισμένο χειροτονητήριο; Επίσης ο Αναστάσιος δεν ήθελε να χειροτονήσει τους ΓΟΧ για να μην τα σπάσει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.'' Ομολογείς ότι η χειροτονία έγινε κρυφά, άρα παραδέχεσαι τον 13ο και τον 19ο κανόνα της εν Αντιοχεία συνόδου όπου θεωρεί τις κρυφές χειροτονίες ώς ΜΗ ΓΕΝΌΜΕΝΕΣ!!! Μη γενόμενη χειροτονία με βάση τους ιερούς κανόνες δεν ''γεννά'' βαθμό ιερωσύνης. Ο εν κρυπτώ χειροτονημένος διάκος ιερέας ή επίσκοπος δεν είναι διάκος, ιερέας ή επίσκοπος.

Όσο για τα κίνητρα του μητροπολίτου Αναστασίου μας είναι αδιάφορα, αφού αποδείξεις γι' αυτά που λες δεν υπάρχουν, είναι εικασίες. Οι κανόνες μιλούν καθαρά, χωρίς την έγκριση Μητροπολίτου ως πρώτου μίας συνόδου, οι οποιεσδήποτε ιερατικές ενέργειες είναι ΆΚΥΡΕΣ. Διαβάστε τους κανόνες 13ο και 19ο κανόνα της εν Αντιοχεία συνόδου. Ας μην βολευόμαστε ψυχοχογικά εναντίον των κανόνων της Εκκλησίας και ας μην δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Το λέει ο άγιος ΝΙΚΌΔΗΜΟΣ ο Αγιορείτης, η παρανομία όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει παραμονία.

Λες, ''Είπαμε ποτέ εμείς ότι οι Ρώσοι ήταν Ορθόδοξοι;;;;;;;;;
Η χειροτονία έγινε εξ΄ανάγκης και μόνο.'' Υποστηρίζεις ότι οι ρώσοι δεν ήταν ορθόδοξοι!!! Το ότι αγίασαν με σημεία Θεού, όπως η ευωδιαστή αφθαρσία του σκηνώματος μάλλον δε σε αγγίζει. Το ότι από την μία υποστηρίζεις ότι οι ρώσοι δεν ήταν ορθόδοξοι αλλά η χειροτονία έγινε εξ ανάγκης, ουσιαστικά ομολογείς ότι εξ ανάγκης πήρατε χειρονία από μή ορθόδοξους. Οπότε γιατί παρουσιάζεστε ως ορθόδοξοι; Κάποιος που εξ ανάγκης χειροτονείται εξ ανάγκης από μονοφυσίτη είναι ορθόδοξος;

Ο Θεόφιλος καθαιρέθηκε διότι υπήρχε ορθόδοξη σύνοδος να τον καθαιρέσει, οι ρώσοι της διασποράς. Ο Βαρθολομαίος ειναι αιρετικός αλλά ποιά σύνοδος να τον καθαιρέσει; Αλλά αυτό είναι άσχετο με την συζήτηση μας. Μην συγχέεις θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ 2, Λες, ''Με αναγκάζεις''... μέχρι ...''ΣΤΟ ΓΡΑΦΩ ΥΠΕΥΘΥΝΑ''. Άκου λοιπόν κάποια υπεύθυνα από κάποιον που πέρασε από το χώρο σας, όλες σχεδόν τις ομάδες. Όσα λές για τους νεοημερολογίτες και παλαιοημερολογίτες οικουμενιστές δεν με αφορούν σωτηριολογικά διότι είμαι αποτειχισμένος και πνευματικώς οδηγούμαι από τον Πρεσβύτερο Σταύρο Βαίο. Οπότε είναι άσχετα με όσα γράφω και μην μπερδεύεσαι σε σχέση με όσα υποστηρίζω βάση κανόνων για εσάς τους γοχ. Μην αλλάζεις θέμα κοινώς!

Εκκλησία είναι σώμα αποτελούμενο από ανθρώπους που πιστεύουν στον Κύριο και την διδαχή του. Επίσης δέχονται τα δόγματα της Εκκλησίας Του. Και την ιερά παράδοση των αγίων αποστόλων και πατέρων. Ως κεφαλή δε έχουν τον Κυριο Ιησού Χριστό μας και ώς ποιμένες, όσους έχουν αποδείξεις ότι αποτελούν συνέχεια ως προς την πίστη και την διαδοχή των αποστόλων. Αυτά γενικά και μόνο. Πές μου λοιπόν επιτρέπεται να γίνονται γάμοι μικτοί γοχ με μονοφυσίτες όπως έγινε στις ΗΠΑ από ιερέα της συνόδου του τότε αρχιεπισκόπου σας Χρυσοστόμου; Έχουν οι μον/σίτες αποστολική πίστη και τους βάζετε εντός της ''εκκλησίας'' σας; Κανείς δεν καταδίκασε την ενέργεια αυτή ΠΟΤΈ! ΣΙΩΠΉ. Επιτρέπεται από την μία να λέτε ότι οι νεοημερολογίτες είναι μέλη της αιρετικής εκκλησίας των οικουμενιστών και από την άλλη αυτούς τους κατ' εσάς αιρετικούς να τους κοινωνάτε, να τους παντρεύετε, να τους μνημονεύετε στο δισκοπότηρο; Επιτρέπεται να είστε μία εκκλησία που το 70% του ποιμνίου σας είναι νεοηερολογίτες, κατ' εσάς αιρετικοί; Επιτρέπεται να έχετε ολόκληρο μοναστήρι που δεν δέχεται την αγιότητα του αγίου Νεκταρίου Αιγίνης; Ιερά μονή Υπαπαντής Χορτοκόπι καβάλας. Επιτρέπεται να έχετε κοινωνία και ένωση με επίσκοπο που έχει δηλώσει επίσημα ότι οι παπικοί έχουν μυστήρια; Μιλώ για τον Αγαθάγγελο στην Ουκρανία ο οποίος συμμετείχε και το 2007 στην διαθρησκειακή συνάντηση με ιουδαίους, χάρε κρίσνα, ευαγγελικούς, μουσουλμάνους. Υπάρχουν τα δημοσιευμένα άρθρα και τα έχω για όποιον δεν θέλει να καταλάβει. Επιτρεπεται να έχετε κοινωνία με την σύνοδο του Αγαθαγγέλου ο οποίος έχει ως επισκόπους δύο επισκόπους που είναι αχειροτόνητοι, οι λεγόμενοι γενναδίτες; Επιτρέπεται να έχετε κάνει συνόδους επισκόπων χωρίς να έχετε εμφανίσει το πιστοποιητικό χειροτονίας του πρώτου σας επισκόπου του Ακακίου; Ξεχνάτε την αποκήρυξη του αγίου Φιλαρέτου για τους γοχ το έτος 1978; Απαγορεύει ακόμη και την απλή συμπροσευχή σε ναό γοχ στις ΗΠΑ. Μπορώ να σου γράφω ως αύριο.............. αλλά βαριέμαι να γράφω σε ανθρώπους που λόγω αγνοίας κανονικού δικαίου επιμένουν χωρίς την απαραίτητη εξειδίκευση.

Λες, ''Εν πρώτοις εαν δεν είσαι εσυ σίγουρος, αυτό δεν σημαίνει οτι έχουμε κι εμείς την ίδια αβεβαιότητα.'' Είμαι απολύτως σίγουρος λόγω γνώσεων κανονικού δικαίου ότι οι παλαιοημερολογίτικες ομάδες γοχ δεν έχουν καμία επικύρωση Κανονική να εμφανίζονται ως εκκλησίες, διότι δεν είναι εκκλησίες, είναι σχίσματα. Δεν υπάρχει ούτε ένας κανόνας που να επικυρώνει την ύπαρξη επισκόπου χωρίς την εμφάνιση του πιστοποιητικού χειροτονίας του. Δεν υπάρχει ούτε ένας κανόνας που να επικυρώνει ως εκκλησία, μία εμφανιζόμενη ομάδα ρασοφόρων που ο πρώτος τους επίσκοπος δεν παρουσίασε χειροτονητήριο ποτέ, ή ένας επίσκοπος χειροτόνησε κρυφά άλλους επισκόπους. Αντιθέτως υπάρχουν πολλοί κανόνες που θεωρούν ως μή επισκόπους εκείνους που έχονται ουρανοκατέβατοι, από αεροπλάνο όπως ο Ακάκιος, ή χειροτονούνται κρυφά όπως οι επίσκοποι γοχ το 62 από τον λεόντιο.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ 3, Λες, ''ΟΙ λόγοι όμως που δεν θα μνημονεύσεις επίσκοπο ΓΟΧ είναι άλλοι... μιας και αυτοί έχουν υποταχθεί στην ΝΤΠ και ΟΧΙ επειδή δεν έχουν αποστολική διαδοχή, μην τα μπερδεύουμε συνειδητά τα πράγματα...'' Δεν ξέρω ποιοι μπερδεύτε συνειδητά τα πράγματα. Όπως βλέπεις αν μπορείς, ομιλώ από κανονική βάση και αν θες μπορώ αν κάποιος δεν πιστεύει την κανονική βάση των λεγομένων μου να παρουσιάσω όλους τους κανόνες που αφορούν την άκυρη διαδοχή των γοχ. Αποστολική διαδοχή αποδεικνύεται από τα επίσημα και δημοσίως εμφανιζόμενα πιστοποιητικά με τα απαραίτητα διακριτικά, υπογραφές, αριθμούς, σφραγίδες, δεν έφτιαξαν οι πατέρες τους κανόνες για να τους παραβλέπει όποιος θέλει να εμφανίζεται σαν επίσκοπος.

Οι εικονομάχοι που έγιναν δεκτοί από την Εκκλησία έγιναν δεκτοί επισήμως και Κανονικώς, με συνοδική απόφαση και συλλείτουργο. Όχι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΏΣ. Επίσης αν έχεις διαβάσει προσεκτικά εκκλησιαστική ιστορία θα θυμάσαι ότι οι εικονομάχοι που έγιναν δεκτοί, ήταν χειροτονημένοι πρό συνοδικής καταδίκης της εικονομαχίας, μην συγχέεις ιστορικές περιόδους. Επίσης υπήρξαν περιπτώσεις που η Εκκλησία έκανε δεκτές και χειροτονίες μετά από συνοδική καταδίκη της αιρέσεως, αλλά υπό συνθήκας και όρους. Εδώ δεν έχουμε καμία αποδοχή των γοχ από τους ρωσους διασποράς. Διότι όταν ο αυξέντιος πήγε στην αμερική και έκατσε ένα μήνα και κάτι μέρες, δεν λειτούργησε μόνος του έστω ούτε μία κυριακή, για να μην φανεί ότι οι ρώσοι δεν τον ήθελαν σε συλλείτουργο. Αν οι ρώσοι της διασποράς είχε αναγνωρίσει δήθεν τους γοχ του αυξεντίου γιατί δεν λειτούργησε με έναν επίσκοπο ρώσο ο αυξέντιος ή με τον πρόεδρο φιλάρετο; Ξέρεις εσύ κάποιον επίσκοπο χωρίς λόγο να μένει χωρίς λειτουργία 4 εβδομάδες; Ξέρεις κάποιον κανόνα που να επιτρέπει σε επίσκοπο να μην λειτουργήσει τρεις συνεχόμενες κυριακές παρ' εκτός λόγου υγείας; Ξέρεις κάποια επίσημη συλλειτουργία ρώσων με γοχ επίσκοπο εκτός του Λαύρου που ήρθε στην Ελλάδα χωρίς εντολή συνοδική; Όπως και ο Λεόντιος ήρθε κρυφά το 1962. Αν ήρθε επισήμως ο Λεόντιος που έίναι η συνοδική κατοχύρωση;

Μη μιλήσουμε επί κανονικής βάσης για τους ματθαιικούς που είναι από έναν χειροτονημένοι και κάποιοι δύο φορές από έναν όπως οι παράταξη του επισκόπου θηβών χρυσοστόμου. Μη μιλήσουμε για την εικονομαχία σε κάποιες ομάδες φλωρινικών και ματθαιικών. Τό ότι κάποιοι άνθρωποι άδολοι και αγνοί και αφιερωμένοι στον Κύριο αγίασαν από τους χώρους αυτούς όπως ο π. Ιερώνυμος Αιγίνης που ήταν χειροτονημένος από την νεοημερολοτική σύνοδο και πήγε με τους φλωρινικούς, η μοναχή Ταρσώ που ήταν στο ματθαιικό μοναστήρι της κερατέας, δεν αποτελει κανονική επικύρωση σύνολης ομάδας επισκόπων που άγνωστο από πού προέρχονται. Άλλο το έλεος του Θεού σε ψυχές αγιασμένες, άλλο το κανονικό δίκαιο που αφορά λαικούς με ράσα όπως οι επίσκοποι χωρίς έγκυρες χειροτονίες.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ 4, Λες ''Δια ταύτα τα χειροτονητήρια της ΡΟΕΔ είναι έγκυρα και ας μην έχουν αριθμό πρωτοκόλλου, αρκεί που σφραγίστηκαν στον Ουρανό...(Αν δεν κάνω λάθος πριν κάτι τέτοια έγραφες περί νομιμοποιήσεων)'' Θα ήθελα να μου φέρεις την επικύρωση από τον ουρανό αφού έχεις επαφές και το γνωρίζεις τόσο καλά. Ποια είναι η βεβαίωση σας, ότι είστε 15 ομάδες γοχ που διεκδικεί έκαστη τον τίτλο εκκλησία; Ότι οι πιστοί κάθε ομάδας πάνε και σε ενορίες άλλων ομάδων, μικτοί με τους νεοημερολογίτες, αιρετικούς κατ' εσάς; Εξαιρούνται οι ματθαιικοί που λόγω άγνοιας, φανατισμού και λάθος εκκλησιολογίας είναι ξεκομένοι από όλους και μεταξύ των ομάδων τους. Δράμα η κατάσταση τους, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλαις ή όχι...

Λες, ''Η απόδειξη είναι ότι τα επόμενα χρόνια η ΡΟΕΔ και οι ΓΟΧ είχαν πνευματική επικοινωνία = κατοχυρωση κανονικών χειροθεσιών'' απέδειξε μας ότι είχαν κοινωνία και θα σου πω έχεις δίκιο, ανακαλώ. Ένα συλλείτουργο μόνο έγινε στην Αθήνα το 1970 με τον ρώσο Λαύρο χωρίς καμία συνοδική κατοχύρωση εκ της ροεδ. Ο Αυξέντιος στην αμερική 4 κυριακές έκατσε στο ιερό ελληνικών ενοριών και έκανε προσπάθειες να βγει μία φωτογραφία με τον άγιο Φιλάρετο. Το κατάφερε, δείτε το ύφος του αγίου Φιλαρέτου να δείτε πόσο χαρά έχει με τους Έλληνες γοχ δίπλα του.

Λες, ''Σας γνωστοποιώ και κάτι άλλο που σίγουρα δεν το γνωρίζετε:

Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας χειροτονήθηκε κληρικός απο τον ΔΙΚΟ ΜΑΣ αρχιεπίσκοπο φΛΩΡΊΝΗΣ Χρυσόστομο Καβουρίδη
Στην προσωπική τους αλληλογραφία υπέγραφε πάντα:
"ο διάκονός σου Αθηναγόρας"
Λοιπόν τώρα έχουμε Ιερωσύνη, η και το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ;;;;;'' Το ξέρω, απορώ με την σιγουριά σου για το τί ξέρει ο συνομιλητής σου!!! Εσύ αδελφέ μου ξέρεις ότι ο Αθηναγόρας χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Χρυσόστομο Καβουρίδη όταν εκείνος ήταν εν ενεργεία Μητροπολίτης του πατριαρχείου; Ήταν μέλος της κανονικής ιεραρχίας και έκανε τον μοναχό αθηναγόρα, διάκονο, πολύ πρό του 1924. Από πού εσύ αντλείς τώρα εγκυρότητα από τον μητροπολίτη Φλωρίνης Χρυσόστομο ως ενεργό μέλος της ιεραρχίας προ του 1924; Σαφώς και το πατριαρχείο δεν είναι ανυπόστατο αφού τουλάχιστον τότε είχε εγκυρότατα μυστήρια. Έχεις καταλάβει για ποιά ιστορική περίδο μιλάς; Συγγνώμη δεν θέλω να φανώ αγενής αλλά λές πράγματα που γυρνούν εναντίον σου. Ανυπόστατο το πατριαρχείο πρό του 1924 είναι δυνατόν; Αλλά αφού ο Φλωρίνης Χρυσόστομος πέθανε το 1955 χωρίς να κάνει ούτε έναν επίσκοπο διάδοχο του, ποιο το νόημα του ερωτήματος σου; Έχεις εσύ ιερωσύνη από τον Φλωρίνης ο οποίος ποτέ δεν έκανε επισκόπους και πέθανε αδιάδοχος; Αν έχεις καταλάβει εσείς λέτε ότι προέρχεστε από την ΡΟΕΔ, όχι από το πατριαρχείο!!! Τίρωτάς;

Επίσης ο δικός σας αρχιεπίσκοπος δεν ήταν ποτέ δικός σας αρχιεπίσκοπος διότι ποτέ δεν υιοθέτησε τον τίτλο αυτό, πάντα υπέγραφε ως Φλωρίνης Χρυσόστομος. Πότε κάνατε εκλογές αρχιεπισκόπου και τον εκλέξατε αρχιεπίσκοπο; Ποτέ!!! Οπότε μελέτησε την ιστορία σας για να γράφεις και ιστορικώς έγκυρα πράγματα. Πρώτος αρχιεπίσκοπος γοχ εξελέγη ο επίσκοπος Βρεσθένης Ματθαίος Καρπαθάκης το 1949 από τους 4 επισκόπους μόνος του χειροτόνησε. Άγιος άνθρωπος αλλά τραγικά τα λάθη του, αυτό το ομολογούν ακόμη και παλαιοί φλωρινικοί μοναχοί. δεύτερος αρχιεπίσκοπος γοχ εξελέγη ο επίσκοπος Γαρδικίου Αυξέντιος πάστρας το 1965.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφέ Σταύρο εγώ είμαι που συνομιλούσες, ναί. Όπως είπα και στον ΙΓΖ, θα επιθυμούσα να μου βρείτε ΕΝΑΝ κανόνα που επικυρώνει χειροτονία που έγινε κρυφά, ή χειροτονία που δεν έχει πιστοποιητικό χαρτί ότι έγινε. Αν μου βρείτε ΈΝΑ τέτοιο κανόνα θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη και θα ανακαλέσω όσα λέω βάσει του κανονικού δικαίου.

Βρες μου σε παρακαλώ ΕΝΑ κανόνα που να λέει ότι μία τοπική εκκλησία αντλεί το κύρος των μυστηρίων της από πολιτική εξουσία, δικαστήριο, βασιλιά, πρωθυπουργό, αυτοκράτορα ή ό,τι άλλο. Αν βρεις θα ζητήσω συγγνώμη δημόσια και θα ανακαλέσω όσα γράφω βάσει κανονικού δικαίου.

Βάρος παίρνει όποιος έχει την ευφυία και την ικανότητα να καταλάβει αλλά βολεύεται σε όσα έμαθε ως τώρα κι ας ήταν λάθος. Αρνείται το κανονικό δίκαιο των αγίων πατέρων και παρουσιάζει ή υποστηρίζει ή είναι μέλος μίας ομάδας ρασοφόρων οι οποίοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι βαπτίζουν, κάνουν σώμα και αίμα Κυρίου, παντρεύουν κλπ. Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική αναγνώριση που έχουν κάποιοι γοχ ως σωματεία, αυτό αν το άκουγε ο Παύλος θα πάθαινε 6 εγκεφαλικά! Με ενδιαφερει βάσει κανόνων ποια ομάδα επισκόπων είναι εκκλησία και ποια δεν είναι.

Εκκλησία είναι και τρεις απλοί πιστοί διδάσκει ο όσιος Θεόδωρος του Στουδίου. Όταν λέω εκκλησία εννοώ ομάδα επισκόπων που συγκροτεί κανονική ιεραρχία.

Ανώνυμος είπε...

1) Το προβλημα δεν ειναι η χειροτονια ανευ Συνοδικης εγκρισεως, αλλα η επικυρωση 1969 που δεν αναγνωριζεις κι ενω για την γνησιοτητα εγγραφου αποφαινονται τα πολιτικα δικαστηρια, γινεσαι βασιλικοτερος του βασιλεως. Την απόφαση ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 54/76 ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ προφανως θα την εχεις διαβασει...Εκει αναφερει και για την επικυρωση των Ματθαιικων ( υπ’ αριθμ. Πρωτ. 16-11 της 15/18ης Σεπτεμβρίου 1971 αποφάσεως της Συνόδου των Επισκόπων της Υπερορίου Ρωσσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας...). Κι ενω η ΡΟΕΔ εθετε ως ορο την ενωση των Ματθαικων μαζι μας (γιατι προφανως εμας μας αναγνωριζε ήδη). Σαφως η χειροτονια του 1960 ήτανε εγκυρη υπό 2 Επισκοπων, αλλα όχι κανονικη και έλαβε την κανονικοτητα το 1969. Δεν χρειαζεται να γραφεις εικασιες γιατι δεν λειτουργησε ο Αυξέντιος ένα μηνα στην Αμερική γιατί κι στο παρακατω link γράφονται διάφορες εικασιες γιατι δεν αποδεχοτανε ο Προεδρος Αναστάσιος τις χειροτονίες, όπως και πολλές άλλες πληροφοριες
http://neataksi.blogspot.gr/2012/05/32.html
δεν σημαινει οτι αποδεχομαι τις βαριες κατηγοριες, ουτε 100% αυτα που γραφονται και γι αυτο κουβεντα με εικασιες δεν γινεται..

2) Στο έγγραφο του 1978, αρνειται η ΡΟΕΔ τις χειροτονίες ;;
δεν το χω δει, αλλα πιστευω προφανεσταστα οχι
αρνηθηκε ποτε η ΡΟΕΔ τις χειροτονιες ;;
ειδες που γινεσαι βασιλικοτερος κι απ τη ΡΟΕΔ ;;
Αλλοι λογοι οδηγησαν στο εγγραφο 1978 και τα χουμε ξαναπει, γιατι το επαναλαμβανεις ;;;
Τους λεει η ΡΟΕΔ το 1978 να ξεκοψουν (γιατι προφανως ΥΠΗΡΧΕ επικοινωνια), λόγω ακομψης στασης, ειδικα των Ματθαικων, αλλα και των δικων μας, που το 1972 περιπου βγαλανε συνοδικη αποφαση για ακυρα Μυστηρια νεο/των κάτι που με ΣΥΝΕΣΗ (θα αναφερθω παρακατω) δεν αποδεχοτανε η ΡΟΕΔ, ενω δημιουργηθηκε θεμα και με ενα Ιερεα της ΡΟΕΔ στη Πορτογαλια, καποιοι λενε δικαιολογημενα, καθώς είχε "βαπτισμα" ποδολουτρο και τον πηρανε οι δικοι μας, χωρις να συννενοηθουνε με ΡΟΕΔ, και τον βαπτισαν και μετα πάλι Ιερέα και εν τελει Επίσκοπο. Ας παιρνανε καποιον αλλον ή να γινοτανε με συννενοηση..

3) Η ΡΟΕΔ εβγαλε τρεις Αγιους κι είναι λάθος υπερβολής του Ι.Γ.Ζ. που είπε αυτα. Πιστεύω ότι ο Κύριος οικονομησε να γινουνε οι χειροτονιες με τετοιο τροπο (μεσω ΡΟΕΔ που ειχε μικρη κοινωνια με καποια Πατριαρχεια) μπας και ταπεινωθουν οι υπερζηλωτες που μιλαγανε τοτε για ακυρα μυστηρια νεο/των, αλλά που...και σημερα ΟΙ ΙΔΙΟΙ κανουνε στραβα μάτια σε τραγικά, μεμονωμένα περιστατικα, πραττουν αλλα από αυτα που έχουν υπογράψει κι ενω η κρατουσα κατεληξε μετα το κολυμπαρι να ειναι κατεγνωσμενη αιρεση. Κανανε κακο και τοτε και τωρα

4) Μιλας για 70% νεο/των στην Εκκλησία μας, που ήμουνα κι εγω νεο/της καποτε, αλλα η συντριπτική πλειοψηφια από όσων γνωρίζω είναι συνειδητοποιημένοι και μυρωμένοι, δεν το χουν διπορτο. Με το μυρωμα υπάρχει άλλο θέμα, που δεν ειναι της παρουσης, αλλα θελω να πω ότι δεν ειναι διπορτοι νεο/τες. Τραγικα συμβάντα υπάρχουνε και για αυτο αναμενονται εξελιξεις, αλλα άλλο να λες ότι είναι αχειροτονητοι κ.τ.λ. Ξεφευγεις

5) δεν σου χω πει τιποτα μεχρι σημερα αλλα 100% σιγουρος για την Ιερωσυνη των αποτειχισμενων απο τη κρατουσα είσαι ;;
Παντα σε συναρτηση με το χρονικο σημειο που έγινει η χειροτονια τους, καθως αυτη δεν ειναι απλη επιθεση χειρων, αλλα μεταδοση Παραδοσης κι Ιερων Κανονων, με την Κρατουσα σε συνεχη κατρακυλα (π.χ. αβουτηχτα παιδια στη ΣΥΝΤΡΤΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια, καθως θα αρχισεις παλι τα ιδια.... Εγω για πριν το Κολυμπαρι δεν παιρνω ευθυνη να μιλησω, αλλα εσυ εισαι σιγουρος ; Από την Ασίζη 1986 και μετα δεν υπηρχε ουτε ενας Επίσκοπος στη Κρατουσα να κανει αποτειχιση κι ο ενας παναιρετικος Κων/πολεως διαδεχότανε τον άλλο...

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

+Ιερομόναχος Γρηγόριος Ζιώγος (Α’)

“ Οι κανόνες μιλούν καθαρά, χωρίς την έγκριση Μητροπολίτου ως πρώτου μίας συνόδου, οι οποιεσδήποτε ιερατικές ενέργειες είναι ΆΚΥΡΕΣ.”

Εν πρώτοις εν καιρώ διωγμού και νόμου παρέκκλισης. Ακυρες είναι όταν γίνονται εν κρυπτώ πραξικοπηματικά και όταν δεν συντρέχει κανένας λόγος. ( λεγε με ο πρωην Ιωαννίνων κλπ )

Κατά δεύτερον, Γι’ αυτό ακριβώς μας τις επικύρωσαν το 1969 ΣΥΝΟΔΙΚΑ για να είμαστε κατοχυρωμένοι, και γι’ αυτό μας δικαίωσε το δικαστήριο το 1976 Δεν το εχουμε ανάγκη αυτό το χαρτί αλλά εσεις μας το δώσατε…

«Νικόδημος ο Αγιορείτης, η παρανομία όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει παρανομία »

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Μιλάτε εσείς από το Νέο για παρανομίες;;;;;;;;
Από που να το πιάσω πρώτα;; Βάση ακρίβειας λοιπόν ας ρίξουμε μια ματιά για την εκλογή αρχιεπίσκοπου όταν οι μισοί κατηγορούσαν από την τηλεόραση τους άλλους μισούς για ηθικά και οικονομικά σκανδαλα. Αυτό το γράφω μόνο και μόνο για να σου πω ότι οι κανόνες, ( επειδή μιλάς για κανόνες) κατόπιν τούτων, ορίζουν ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ η στους μισούς που κατηγορήθηκαν δημόσια, η στους άλλους μισούς που τους κατηγόρησαν και τους διαπόμπευσαν αδίκως
. Να μιλήσουμε μήπως για τις χειροτονίες που έγιναν συνοδεία ΜΑΤ;;; ( λέγε με Ιγνάντιο) να μιλήσουμε για εισπήδηση; ( λέγε με Ανθιμο ) κλπ Να μιλήσουμε για τους Μασόνους επισκόπους;;
Για ποια Ιερωσύνη μιλάμε;;;


.'' Υποστηρίζεις ότι οι ρώσοι δεν ήταν ορθόδοξοι!!! Το ότι αγίασαν με σημεία Θεού, όπως η ευωδιαστή αφθαρσία του σκηνώματος μάλλον δε σε αγγίζει»

Εν πρώτοις εχω ένα «κακό ελάττωμα» να λεω πάντα την αλήθεια επειδή είμαι ΟΠΑΔΟΣ της αλήθειας = Χριστού και όχι οπαδός συντεχνίας πολλώ δε μάλλον ανθρώπων…

Οι Ρώσοι έχουν πάρει διαζύγιο από την ορθοδοξία από την Ληστρική του 1666 οι παρανομίες τους είναι τόσες που θέλουμε πολύ μεγάλη οθόνη να στις απαριθμήσω. Απόδειξή ότι στο τέλος δαιμονίστηκαν κι επίσημα όταν η πλειονότητα έγιαναν συνειδητά ΑΘΕΟΙ και κατέσφαξαν τους υπόλοιπους - 65.000.000. στα σκοπευτήρια και 10.000.000 «οσιακά» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ηταν το αποτέλεσμα της χάρης, αλλά όχι της Θείας.
Η ΡΟΕΔ δεν δογμάτισε αντίθετα όπως οι οικουμενιστές… ειχαν όμως πνευματική επικοινωνία με 3 Πατριαρχεία από υποχρέωση και μονον επειδή τους βοήθησαν να επιβιώσουν ως Εκκλησία, οπότε υπάρχει και το έλεος του Θεού.

«Το ότι από την μία υποστηρίζεις ότι οι ρώσοι δεν ήταν ορθόδοξοι αλλά η χειροτονία έγινε εξ ανάγκης, ουσιαστικά ομολογείς ότι εξ ανάγκης πήρατε χειρονία από μή ορθόδοξους. Οπότε γιατί παρουσιάζεστε ως ορθόδοξοι; Κάποιος που εξ ανάγκης χειροτονείται εξ ανάγκης από μονοφυσίτη είναι ορθόδοξος; »

Κατ’ αρχήν δεν είναι το ίδιο με το παράδειγμα που αναφέρεις, διότι κάποιοι αιρετικοί είναι apriori με ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ μυστήρια, ενώ κάποιοι άλλοι όπως η ΡΟΕΔ επειδή έχουν την ορθή πίστι και τον απαράλλακτο ορθόδοξο τύπο των μυστηρίων, τα μυστήρια είναι δεκτά. Όπως και εσεις στο νέο…
π.χ. Το βάπτισμα των Αρειανών αλλά και η χειροτονίες τους έγιναν δεκτές από την Β’ οικουμενική γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ενώ άλλους μακράν μικρότερους αιρετικούς τους ΒΑΠΤΙΣΑΝ. Το ίδιο έγινε και με αυτούς που είχαν χειροτονία από Αρειανούς Και εικονομάχους…
Περαιτέρω την συγκεκριμένη στιγμή ΔΕΝ γινόταν αλλιώς. Και αυτό στην εκκλησία ονομάζεται ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

Ανώνυμος είπε...

(Β’)
«ο θεόφιλος καθαιρέθηκε διότι υπήρχε ορθόδοξη σύνοδος να τον καθαιρέσει, οι ρώσοι της διασποράς. Ο Βαρθολομαίος ειναι αιρετικός αλλά ποιά σύνοδος να τον καθαιρέσει; Αλλά αυτό είναι άσχετο με την συζήτηση μας. Μην συγχέεις θέματα.»

Μόλις παραδέχθηκες ότι δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ εκεί μέσα στο Νέο οικουμενισμό ενώ οι Ρώσοι απέδειξαν ότι στην επίσημη παρανομία τιμωρείσαι. Δηλαδή επισημα παραμένουν ορθόδοξοι άσχετα στα κρυφά τι κάνει ο ένας και ο άλλος…. και δεν αλλάζω θεματικες η συζήτηση εχει πολλές υποσημειώσεις

«Πές μου λοιπόν επιτρέπεται να γίνονται γάμοι μικτοί γοχ με μονοφυσίτες όπως έγινε στις ΗΠΑ από ιερέα της συνόδου του τότε αρχιεπισκόπου σας Χρυσοστόμου; Έχουν οι μον/σίτες αποστολική πίστη και τους βάζετε εντός της ''εκκλησίας'' σας; Κανείς δεν καταδίκασε την ενέργεια αυτή ΠΟΤΈ! ΣΙΩΠΉ.»

1.Σαφώς είναι παράνομο.
2.Προφανώς δεν έχεις διαβάσει όλα όσα έχω γράψει δημόσια ( κυρίως σε άλλο site)

3.Τους καταδίκασε η ανεπάρκειά μου γραπτώς στην Σύνοδο όπως και για ένα σωρό άλλα…
Σημειωτέον έχω κόψει από τους ΓΟΧ εδώ και 2 χρόνια


« Επιτρέπεται από την μία να λέτε ότι οι νεοημερολογίτες είναι μέλη της αιρετικής εκκλησίας των οικουμενιστών και από την άλλη αυτούς τους κατ' εσάς αιρετικούς να τους κοινωνάτε, να τους παντρεύετε, να τους μνημονεύετε στο δισκοπότηρο; Επιτρέπεται να είστε μία εκκλησία που το 70% του ποιμνίου σας είναι νεοηερολογίτες, κατ' εσάς αιρετικοί; Επιτρέπεται να έχετε ολόκληρο μοναστήρι που δεν δέχεται την αγιότητα του αγίου Νεκταρίου Αιγίνης; Ιερά μονή Υπαπαντής Χορτοκόπι καβάλας. Επιτρέπεται να έχετε κοινωνία και ένωση με επίσκοπο που έχει δηλώσει επίσημα ότι οι παπικοί έχουν μυστήρια; Μιλώ για τον Αγαθάγγελο στην Ουκρανία ο οποίος συμμετείχε και το 2007 στην διαθρησκειακή συνάντηση με ιουδαίους, χάρε κρίσνα, ευαγγελικούς, μουσουλμάνους. Υπάρχουν τα δημοσιευμένα άρθρα και τα έχω για όποιον δεν θέλει να καταλάβει. Επιτρεπεται να έχετε κοινωνία με την σύνοδο του Αγαθαγγέλου ο οποίος έχει ως επισκόπους δύο επισκόπους που είναι αχειροτόνητοι, οι λεγόμενοι γενναδίτες;»

Για όλα τα παραπάνω επαναλαμβάνω εχω διαμαρτυρηθει ΓΡΑΠΤΩΣ γι’ αυτό και έκοψα από αυτούς επειδή είναι όλα αυτά που γράφεις. Δηλαδή μετά την ένωση του 2014 ο κύβος εξήφθη - απλά επισημοποιήθηκαν οι παρανομιες τους


«Λες, ''Εν πρώτοις εαν δεν είσαι εσυ σίγουρος, αυτό δεν σημαίνει οτι έχουμε κι εμείς την ίδια αβεβαιότητα.'' Είμαι απολύτως σίγουρος λόγω γνώσεων κανονικού δικαίου ότι οι παλαιοημερολογίτικες ομάδες γοχ δεν έχουν καμία επικύρωση Κανονική να εμφανίζονται ως εκκλησίες, διότι δεν είναι εκκλησίες, είναι σχίσματα.»

Συμφωνώ απολύτως, με εξαίρεση τους ΓΟΧ Καλλινίκου με την κανονική αποστολική διαδοχή Για τα χειροτονητήρια γράψαμε να μην τα ξαναλέμε - ΡΟΕΔ 1969 και σου θυμίζω ότι και ο αείμνηστος Χριστόδουλος ( αγωνίστηκε κι αυτός γι’ αυτό τον έφαγαν) δήλωσε ότι τους ΓΟΧ που έχουν χειροτονίες από τους Ρώσους τους ΔΕΧΟΜΑΙ - το θυμάσαι;;; ( την εποχή που παζάρευε την ένωση )
Επίσης Γράψαμε και πριν ότι το Πατριαρχείο Μόσχας δέχθηκε την ΡΟΕΔ με την μετάνοια, αυτό επικυρώνει κι εμας τους γοχ είτε σας αρεσει ειτε όχι.

«Ξέρεις κάποια επίσημη συλλειτουργία ρώσων με γοχ επίσκοπο εκτός του Λαύρου που ήρθε στην Ελλάδα χωρίς εντολή συνοδική; Όπως και ο Λεόντιος ήρθε κρυφά το 1962. Αν ήρθε επισήμως ο Λεόντιος που έίναι η συνοδική κατοχύρωση; »
Γράψαμε και πριν ότι οι Ρώσοι ΔΕΝ ήθελαν να προκαλέσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το οποίο είχαν πνευματική επικοινωνία.
Εν προκειμένω εδώ γιατί δεν ισχύει το έλεος του Θεού που επικαλείσαι για Ιερώνυμο Αιγίνης Ταρσώ κλπ
Αυτό μπόρεσαν να κάνουν επίσημα οι Ρώσοι, και τόσο έκαναν.
Εκ πείρας : Πολλοί ζήλεψαν την ομολογία του Μάρκου και του Μαξίμου, αλλά όταν ο Θεός τους έδωσε την ευκαιρία , τότε έγιναν σαν τον Βέκκο.


Ανώνυμος είπε...

(Γ’)

«Ότι οι πιστοί κάθε ομάδας πάνε και σε ενορίες άλλων ομάδων, μικτοί με τους νεοημερολογίτες, αιρετικούς κατ' εσάς; Εξαιρούνται οι ματθαιικοί που λόγω άγνοιας, φανατισμού και λάθος εκκλησιολογίας είναι ξεκομένοι από όλους και μεταξύ των ομάδων τους. Δράμα η κατάσταση τους, δεν ξέρεις αν πρέπει να κλαις ή όχι...»

Είπαμε εμείς το αντίθετο;;; αλλά όπως έγραψα πριν η αποστολική διαδοχή είναι στους ΓΟΧ Καλλινίκου, τα υπόλοιπα είναι παραμάγαζα. Και οι παλαιόπιστοι της Ρωσίας είναι 100 φορές πιο αυστηροί από τους Ματθαικούς οι λαικοί ζουν σαν ασκητες εχω γνωρίσει κάποιους ( βλεπε ιντερνετ) αλλά κατάντησαν ένα ανίερο σχίσμα μετά από 300χρόνια

«Λες, ''Η απόδειξη είναι ότι τα επόμενα χρόνια η ΡΟΕΔ και οι ΓΟΧ είχαν πνευματική επικοινωνία = κατοχυρωση κανονικών χειροθεσιών'' απέδειξε μας ότι είχαν κοινωνία και θα σου πω έχεις δίκιο, ανακαλώ.»
Ένα συλλείτουργο μόνο έγινε στην Αθήνα το 1970 με τον ρώσο Λαύρο χωρίς καμία συνοδική κατοχύρωση εκ της ροεδ.

Πληροφοριακά: Ειτε ένα εγινε ειτε 100 το ίδιο είναι αν θες να ξέρεις.
Π.χ. Αν αρνηθείς τον Χριστό μια φορά δεν πιάνει, αλλά αν τον αρνηθείς 100 έπιασε;; ( Μη Γένοιτο)


«Αλλά αφού ο Φλωρίνης Χρυσόστομος πέθανε το 1955 χωρίς να κάνει ούτε έναν επίσκοπο διάδοχο του, ποιο το νόημα του ερωτήματος σου; Έχεις εσύ ιερωσύνη από τον Φλωρίνης ο οποίος ποτέ δεν έκανε επισκόπους και πέθανε αδιάδοχος;»
Επισκόπους άφησε δυο οι οποίοι γύρισαν στο Νέο και τους ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΣ αναχειροτονία. αυτό σημαίνει εγκυρότητα αρχιερωσύνης Αυτά για το παρελθόν.
Για το σήμερα ισχύει η αποστολική διαδοχή της ΡΟΕΔ το 1969
Εν τοιαύτη περιπτώσει θέλω κι εγώ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΑΡΤΙ από όποιον μέντορα θέλεις που να γράφει ότι οι χειροτονίες των ΓΟΧ από την ΡΟΕΔ είναι ανυπόστατες.
Χαρτί φίλε μου με με υπογραφή… και όχι φλυαρίες ανώνυμες.

Μας αναγνώρισε ο δικός σας αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,
το Πατριαρχείο της Μόσχας ( με το να δεχθεί την ΡΟΕΔ) η χειροτονια του Τιμόθεου Ιεροσολύμων το 1935 καθώς τα ίδια χερια χειροτόνησαν κι εμας αργότερα και μας κατοχύρωσαν το 1969 μας αναγνωρίζει το κράτος μας δικαίωσε το δικαστήριο του 1976 και εσυ εξακολουθείς να φλυαρείς…
Εσύ ενας λαικός παίρνεις την ευθύνη να γράφεις για ανυπόστατα μυστήρια των ΓΟΧ Καλλινίκου;;;;;;;
Λίγη ταπείνωση φίλε μου δεν θα σε βλάψει.

«Επίσης ο δικός σας αρχιεπίσκοπος δεν ήταν ποτέ δικός σας αρχιεπίσκοπος διότι ποτέ δεν υιοθέτησε τον τίτλο αυτό, πάντα υπέγραφε ως Φλωρίνης Χρυσόστομος.»

Ο Φλωρίνης αγωνιζόταν για την ένωση παλαιού και νεου, μεσω πολιτικών αν θες να ξέρεις, αν λοιπον δήλωνε αρχιεπίσκοπος αυτομάτως θα νομιμοποιούσε το αγεφύρωτο χάσμα, και σχίσμα εκών άκων,
άλλωστε αυτό έλεγε μέχρι το 1950, δεν είναι σχίσμα.. θα γίνει….
Κατόπιν άλλαξε αυτή η ομολογία με εγκύκλιο – 1950 ( αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια)

« Πότε κάνατε εκλογές αρχιεπισκόπου και τον εκλέξατε αρχιεπίσκοπο; Ποτέ!!! Οπότε μελέτησε την ιστορία σας για να γράφεις και ιστορικώς έγκυρα πράγματα. »

Φίλε μου επειδή κολλάς στον τύπο και όχι στην ουσία.
Ποιος ξεκίνησε τον αγώνα;; ποιος χειροτόνησε 4 επισκόπους;;; ποιος τους αποκύρηξε επισημα με την εγκύκλιο του 1950;;; στην ταπεινότητα του κόλλησες που δεν δήλωσε ποτέ αρχιεπίσκοπος προκειμένου να ενώσει τις διεστώσες;;; άλλωστε τα τελευταία χρόνια ήταν μόνος, αυτός και ο Γερμανός, ( ειχαν γινει όλοι Ματθαικοι) τι να πει λοιπόν είμαι αρχιεπίσκοπος του Γερμανού;;; η κυριολεκτικώς τα τελευταία χρόνια να γίνει αρχιεπίσκοπος του εαυτού του;;;


Ανώνυμος είπε...

(Δ’)
«Βρες μου σε παρακαλώ ΕΝΑ κανόνα που να λέει ότι μία τοπική εκκλησία αντλεί το κύρος των μυστηρίων της από πολιτική εξουσία, δικαστήριο, βασιλιά, πρωθυπουργό, αυτοκράτορα ή ό,τι άλλο. «

Επαναλαμβάνω ότι στα δικαστήρια ΕΣΕΙΣ μας πήγατε. Αυτό λοιπόν να το απευθύνεις στους δικούς σας επισκόπους οι οποίοι πήγαν στα δικαστήρια χριστιανους ορθοδόξους… τόσο εκκλησία πιστεύαν ότι είναι ώστε πήγαν στον Καίσαρα να τους αποδείξει ότι μονο αυτοί είναι εκκλησία, αλλά κατά παραχώρηση Θεού όποιος σκάβει τον λάκο του άλλου….. Τελος η ανόθευτος αποστολική διαδοχή σταμάτησε επίσημα από την εποχή της Β’ Οικουμενικής, αλλά και εκ του αποτελέσματος μετά από 120 χρόνια εικονομάχων όπως λέγει και ο αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, και εσυ σήμερα ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα


«Εκκλησία είναι και τρεις απλοί πιστοί διδάσκει ο όσιος Θεόδωρος του Στουδίου. Όταν λέω εκκλησία εννοώ ομάδα επισκόπων που συγκροτεί κανονική ιεραρχία.»

Εκκλησία είναι εκεί όπου υφίσταται η αλήθεια, μας το επικύρωσε η ΣΤ’ Οικουμενική όταν Αναθεμάτισε όλα τα Πατριαρχεία των Μονοθελητών και δικαίωσε τον Αγιο Μάξιμο με δυο Μοναχούς ( ο ένας Διάκος). Που σημαίνει ότι: ουτε Λειτουργία δεν μπορούσαν να κάνουν, αλλά γιατί γράφω Λειτουργία; Ούτε αγιασμό δεν μπορούσαν να κάνουν.

«αν το άκουγε ο Παύλος θα πάθαινε 6 εγκεφαλικά!»

Θα πάθαινε 6 εγκεφαλικά ο Παυλος για τα κομμάτια των ΓΟΧ αλλά δεν θα πάθαινε 6.000.000 εγκεφαλικά για την αναγνώριση των Παπικών, των Αγγλικανών κληρικών και δογματικά Σοδομιτών των Προτεσταντών επισκοπίνων και Δογματικά Λεσβιών όλων των Σεκτών όλων των αντίχριστων και όλων των δαιμονολατριών ως κιβωτό της Σωτηρίας, έτσι;;;;;;;;;;

Και από εκει μέσα, από αυτό το απέραντο χαμαιτυπείο, εσεις ανακαλύψατε την ανόθευτο αποστολική διαδοχή… Ήμαρτον φίλε μου
Εν ολίγοις το επιχείρημά σου ως διδασκαλία είναι ότι εάν πέσει μια χούφτα ακαθαρσία στο βαρέλι με το μύρο,
( ΓΟΧ) τότε όλο το βαρέλι είναι βρώμικο,
αλλά από ένα βαρέλι ακαθαρσία ( Νέο οικουμερνισμός που περιγράψαμε ) μπορεί να βγεί λίγο μύρο ( δηλαδή η δική σας ανόθευτο αποστολική και κανονική διαδοχή)
Φίλε μου εκτίθεσαι.
Διάβασε τον αποστολικό 68ο



Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ
Υστερόγραφο
"Το ξέρω, απορώ με την σιγουριά σου για το τί ξέρει ο συνομιλητής σου!!"

Βιάστηκες πάλι,
Χρησιμοποιώ πληθυντικό:

"Σας γνωστοποιώ και κάτι άλλο που σίγουρα δεν το γνωρίζετε"

ενω σε όλο το κείμενο χρησιμοποιώ ενικό.
Δηλαδή εν προκειμένω απευθύνομαι σε όλους, και όχι στις δικές σου ιστορικές γνώσεις

Περαιτέρω,
εγώ να δεις πως απορώ με την σιγουριά ενός λαικού να βγάλει Ανυπόστατες τις χειροτονίες των ΓΟΧ απο την ΡΟΕΔ
Αυτό δεν τόλμησε να το πει κανείς μέχρι σήμερα, διεκδικείς την παγκόσμια πρώτη.
Τούτο σημαίνει: ότι αρκετά εκατομμύρια χριστιανοί απο το 1955 μέχρι τούδε, πήγαν όλοι στην Κόλαση, επειδή έτσι το θες εσύ.
Φίλε μου μόλις έκανες αντιποίηση αρχής.
μόλις έγινες Κριτής στην Θέση του Χριστού και έστειλες κάποια εκατομμύρια στην κόλαση.

Δια ταύτα
Οποιος έχει αυτή την θέση... το Θέλω ΓΡΑΠΤΩΣ και υπογεγραμμένο, για να έχει και την ευθύνη εν ημέρα κρίσεως γι΄αυτά που κηρύττει και για το σκοτάδι που μοιράζει στον κόσμο.


Ανώνυμος είπε...

Προς στιγμήν θα απαντήσω μόνο στην τελευταία συκοφαντία εναντίον μου ότι στέλνω δήθεν εκατομμυρια χριστιανούς στην κόλαση από το 1955 και μετά. Εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο και δεν γνωρίζω πως και ποιός κάνει τέτοια μυωπική πνευματικώς ανάγνωση των ελληνικών μου.

Εφόσον έγραψα, στα ελληνικά νομίζω, για αγιασμένα άτομα σε φλωρινικούς και ματθαιικούς, ασχέτως των κανονικών βάσεων των ιεραρχιών αυτών των ομάδων, δεν κατανοώ την συκοφαντία εναντίον μου ότι εγω λαμβάνω την κρίση του Θεού. Ετσιθελικώς θέλεις κάποιος να μου βάλει λόγια στο στόμα μου που δεν είπα;

Επειδή γράφω αρκετά αναλυτικά δεν δικαιολογούνται τέτοιες διαστρεβλώσεις των λόγων μου. Γράφω ότι υπάρχουν και άγιοι μέσα σε αυτές τις ομάδες επισκόπων, είτε λαικοί είτε μοναχοί και κάποιοι με κατηγορούν ότι αποφασίζω ποιος θα κολαστεί επειδή αναδεικνύω την ανύπαρκτη εκκλησιαστικότητα των ομάδων αυτών;

Νομίζω ότι η νεοελληνική νοοτροπία να μην απαντούμε σε όσα μας λένε αλλά και να αλλάζουμε τα γραφόμενα του συνομιλιτή μας δεν βοηθά στην σοβαρότητα του εκάστοτε διαλόγου. Λίγο παράπάνω προσοχή στα γραφόμενα του άλλου και διάθεση αγάπης θα βοηθήσει στον ας πούμε διάλογο.

Θα επανέλθω για να επισημάνω τις ανύπαρκτες απαντήσεις του ΙΓΖ, ο οποίος μάλλον επειδή δυσκολεύεται σε αυτά που τον ρωτάω χτυπά το ανώνυμο της κατατεθείσας απόψεως μου επί των γεγονότων του 60, 62, 70, 76 και 78. Προς το παρόν ευχαριστώ για την φιλοξενία τον παιδαγωγό και θα επιστρέψω εν ημέρες για να δώσω το στίγμα της αλλαγής της συζήτησης σε άλλα θέματα τα οποία δεν ρώτησα. ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ. ΠΩΣ ΕΓΩ ΕΊΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΌΤΙ Ο ΙΓΖ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΓΖ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ Ο ΗΝΒ; Αλλά εμένα δεν με αφορά ποιος γράφει αλλά τί γράφει. Αν έχεις θέμα με όσα γράφω ΙΓΖ φρόντισε να απαντάς εντός του θέματος και να μην αλλάζεις θέμα όπως συνηθίζεις, το ποιός είμαι δεν σε αφορά όπως εμένα δεν με αφορά ποιος είσαι εσύ. Με αφορά τί λες όχι ποιος εισαι και λες.

Ανώνυμος είπε...

Να προσέχεις τι γράφεις οταν λες για ΓΟΧ κληρικούς = λαικους με ράσα γιατί απο την στιγμή που οι ΓΟΧ είναι λαικοί με ράσα τότε = 0 = κόλαση (μιας και πέθαναν όλοι στο τίποτα όπως αφήνεις έντεχνα να εννοηθεί και συγχύζεις τους αναγνώστες)

Εγώ έχω γράψει εναντίον των ΓΟΧ περισσότερα απο οτι για τον Βαρθολομαίο, αλλά ποτέ δεν τους είπα ανίερους.

και ιδού η απόδειξη για το ποιος είμαι
εννοείται 'οτι το ιστολόγιο με έχει τσεκάρει πριν απο εσένα
hieromonkgz@gmail.com

Φίλε μου δεν εχω ΤΙΠΟΤΑ μαζί σου, να είσαι καλά
και αν εχεις αποδείξεις για τις παρανομίες των ΓΟΧ τότε σε παρακαλώ να μου τις στείλεις στο παραπάνω email για να τις στείλω κι εγώ κατόπιν εκει που πρέπει.

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.
Φίλε μου στα έγραψα χύμα για να σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ (και ας μην το κατάλαβες)
Διότι εαν υποθέσουμε ότι κάποιοι πίστεψαν αυτά που έγραψες για ανίερους ΓΟΧ για λαικούς με ράσα... και απο την απογοήτευσή τους βρούν θαλπωρή στην όποια πλάνη και αιρετική κατάσταση ( μη γένοιτο) την ευθύνη θα την έχεις εσύ που τους θόλωσες, με τον δήθεν προβληματισμό...

Μπορείς να γράψεις για μένα λ.χ. κακός και απατεώνας Γρηγόριος, αλλά ΟΧΙ ανίερος φίλε μου, αυτό σου εξηγώ.
Εμείς κάνουμε έναν αγώνα να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και δηλώνω ευθέως ότι είμαι υπέρ της αποτείχισης για παλαιό και νεο, και προτείνω για πολλοστή φορά οι λαικοί να απευθυνθούν στους κληρικούς της Ι.Μ. εσφιγμένου για την ασφάλεια της ψυχής τους.

Εσύ τι προτείνεις; οτι οι Παπάδες της εσφιγμένου που χειροτονήθηκαν απο τους ΓΟΧ είναι λαικοί με ράσα;
Και που θα πάει ο άλλος φίλε μου αν σε πιστέψει;
Οσο για το ποιος είμαι εχω γράψει καθαρά το όνομά μου στην αρχή.

Φιλικά στα γράφω και οχι με εμπάθεια.
Να εισαι καλά

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση προς ΙΓΖ 1. Λες, ''Εν πρώτοις εν καιρώ διωγμού και νόμου παρέκκλισης. Ακυρες είναι όταν γίνονται εν κρυπτώ πραξικοπηματικά και όταν δεν συντρέχει κανένας λόγος. ( λεγε με ο πρωην Ιωαννίνων κλπ )

Κατά δεύτερον, Γι’ αυτό ακριβώς μας τις επικύρωσαν το 1969 ΣΥΝΟΔΙΚΑ για να είμαστε κατοχυρωμένοι, και γι’ αυτό μας δικαίωσε το δικαστήριο το 1976 Δεν το εχουμε ανάγκη αυτό το χαρτί αλλά εσεις μας το δώσατε…''

Όταν μιλάς για κρυφές πραξικοπηματικές χειροτονίες περιγράφεις τις χειροτονίες από τις οποίες προέρχεσαι.... δηλ. την χειροτονία του Ακακίου το 1960, αν έγινε βεβαια... Η σύνοδος διασποράς σας απέρριψε και ο Ακάκιος με κάποιο τρόπο κατάφερε τον Σικάγου Σεραφείμ και τον Γαλλίας Θεόφιλο, από όσα λέει ο ίδιος. Ο σεραφείμ παραδέχεται σε επιστολή του την οποίαν έχω, πως για την χειροτονία υπάρχει πρόβλημα κανονικής φύσεως. Επίσης ο Θεόφιλος εγγράφως μέχρι το θάνατο του έλεγε ότι ποτέ δεν χειροτόνησαι κάποιον Ακάκιο Παπά σε επίσκοπο. To 1984 ο ορθόδοξος τύπος η εφημερίδα δημοσίευσε άρθρο στο οποίο έλεγε ότι ο Ακάκιος πλήρωσε για να γίνει επίσκοπος. Από τους γοχ καμία αντίδραση δεν υπήρξε. Κάποια μήνυση κάτι τέλος πάντων. Γιατί; Υπάρχουν 4 επίσημες συνοδικές επιστολές της συνόδου διασποράς που αρνούνται ότι έκαναν επίσκοπο τον Ακάκιο Παπά. Τις έχω. Επίσημες όχι χαρτιά άκυρα όπως του 1969. Άγνωστα από ποιόν γραμμένα. Οι χειροτονίες του 62 ήταν πραξικοπηματικές και κρυφές επίσης αφού ο Λεόντιος ήρθε χωρίς εντολή συνόδου και κρυβόταν 1 μήνα στην καρβουναποθήκη της μονής αγίου Νικολάου Παιανίας. Αυτά γράφονται και σε φλωρινικά σάιτς. Τα χειροτονητήρια των 3 επισκόπων που δήθεν χειροτονήθηκαν από Ακάκιο και Λεόντιο δεν έχουν υπογραφή του Ακακίου, μόνο Λεοντίου!!! Κατά τα άλλα σας πείραζε η χειροτονία υφ ενός που έκανε ο Ματθαίος καρπαθάκης το 1948. Αφού και οι δικοί σας από έναν έχουν χαρτί χειροτονίας, βλέπε το χαρτί του Αυξέντιου Πάστρα! Τέλος δεν υπήρχε λόγος να γίνουν αυτές οι χειροτονίες αφού υπήρχαν ήδη οι ματθαιικοί επίσκοποι στην Ελλάδα και ας ήταν από έναν επίσκοπο. Εσείς με το ότι πήγατε στις ΗΠΑ, είχατε κάποιο καλύτερο αποτέλεσμα; Αντικανονικές του Ματθαίου, και οι δικές σας το ίδιο, εφόσον έγινε του Ακακίου. Το λέω αυτό γιατί ο Ακάκιος ποτέ δεν απέδειξε ότι ήταν επίσκοπος ούτε οι ομάδες που τον θέλουν πρώτο τους επίσκοπο έφεραν ποτέ κάποιο πιστοποιητικό χειροτονίας του Ακακίου. Άρα αν έγινε η χειροτονία, με βάση τον 13ο και 19ο κανόνα της εν Αντιοχεία Συνόδου είναι σαν να μην έγινε διότι οι κανόνες αυτοί λένε απόλυτα ότι οι χειροτονίες που γίνονται κρυφά είναι ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΌΜΕΝΕΣ. Αυτά λένε οι κανόνες που εσείς οι γοχ λέτε ότι ακολουθείτε πιστά! Είστε γνήσιοι.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, 2. Λες, ''Κατά δεύτερον, Γι’ αυτό ακριβώς μας τις επικύρωσαν το 1969 ΣΥΝΟΔΙΚΑ για να είμαστε κατοχυρωμένοι, και γι’ αυτό μας δικαίωσε το δικαστήριο το 1976 Δεν το εχουμε ανάγκη αυτό το χαρτί αλλά εσεις μας το δώσατε…''.

Δεν ξέρω σε ποιους ''εσείς'' απευθύνεσαι, αλλά εγώ δεν θα σας έδινα κανένα χαρτί διότι δεν αποδέχομαι ανθρώπους που εμφανίζονται με εγκόλπιο επισκόπου αλλά χωρίς αποδείξεις πως απέκτησαν το εγκόλπιο. Επίσης να ξαναγράψω ότι δεν είμαι με το νέο αφού έχω αποτειχιστεί και υπάγομαι πνευματικά στον Ιερέα π. Σταύρο Βάιο. Αν διάβαζες προσεκτικά τα όσα έχω γράψει δεν θα ξέφευγες από το κεντρικό θέμα και δεν θα ομαδοποιούσες τον συνομιλητή σου με κάποιους τους οποίους έχει αποκηρύξει. Κατάλαβες γιατί η χώρα αυτή δεν θα προκόψει ποτέ;

Συνοδική αναγνώριση δεν έχετε ΙΓΖ, διότι αν πας σε πρωτοετή φοιτητή κανονικού δικαίου και του πεις ότι έχω ενα χαρτί που λέει ότι είμαι ιερέας, αλλά δεν έχει το όνομα εκείνου που με χειροτόνησαι,(όπως το χαρτί του 69 δεν κατονομάζει τον δεύτερο επίσκοπο αλλά μόνο τον Σεραφείμ), άρα είστε από έναν; δεν έχει σφραγίδα συνόδου (όπως το χαρτί του 69 δεν έχει σφραγίδα), δεν έχει αριθμό πρωτοκκόλου, ο φοιτητής θα σου πεί ότι αυτό χαρτί μπορεί να το έχεις γράψει μόνος σου, είναι ανύπαρκτο χαρτί καλύτερα να μην το είχες. Όταν αποκτήσετε ποτέ συνοδική αναγνώριση από κάπου να με ενημερώσετε και μένα. Αριθμός μπαίνει σε όποιο χαρτί έχει περάσει από ψήφισμα της ολομέλειας της συνόδου, αυτά σαν ιερέας που λες ότι είσαι θα έπρεπε να τα γνωρίζεις, με το να λες ότι τέτοια χαρτιά είναι επίσημα ενώ δεν είναι, συγγνώμη αλλά εκτίθεσαι ως αδαής περί τα εκκλησιαστικά. Συνοδικό χαρτί είναι μόνο όποιο έχει αριθμό. Άλλα χαρτιά άλλου είδους και προελεύσεως είναι ανύπαρκτα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ 3, Λές, ''Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Μιλάτε εσείς από το Νέο για παρανομίες;;;;;;;;''

Όπως είπα και πιο πάνω δεν είμαι στην εκκλησία του νέου ή του παλιού, είμαι στην Εκκλησία του Συμβόλου Νικαίας, σε ιερέα που έχει κανονική χειροτονία, ακολουθεί το παλαιό, αν και δεν είναι θέμα πίστεως, δογματικό δηλ. Τώρα με το να αλλάζεις θέμα εσύ και να κατεβάζεις γεγονότα από άλλες εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες σε γραπτά που αφορούν εσάς και την εκκλησιαστική κανονική ανυπαρξία σας δεν σε βοηθά να επικυρωθείς στις συνειδήσεις των άλλων ως ιερέας η επίσκοπος ή μοναχός. Αν κάποιος σκεπτόμενος αναγνώστης διαβάσει όσα γράφεις θα αναρωτηθεί, το εξής, γιατί όταν σου λένε κάτι για την δική σου εκκλησιαστική κοινότητα απαντάς με γεγονότα για άλλες εκκλησιαστικές κοινότητες; Αν έχεις κανονικές αποδείξεις ότι είναι επίσκοποι εκείνοι που σε χειροτόνησαν φέρε τες, αν δεν έχεις με την αλλαγή θέματος δεν κερδίζεις κάτι.

Λες, ''Εν πρώτοις εχω ένα «κακό ελάττωμα» να λεω πάντα την αλήθεια επειδή είμαι ΟΠΑΔΟΣ της αλήθειας = Χριστού και όχι οπαδός συντεχνίας πολλώ δε μάλλον ανθρώπων…

Οι Ρώσοι έχουν πάρει διαζύγιο από την ορθοδοξία από την Ληστρική του 1666 οι παρανομίες τους είναι τόσες που θέλουμε πολύ μεγάλη οθόνη να στις απαριθμήσω. Απόδειξή ότι στο τέλος δαιμονίστηκαν κι επίσημα όταν η πλειονότητα έγιαναν συνειδητά ΑΘΕΟΙ και κατέσφαξαν τους υπόλοιπους - 65.000.000. στα σκοπευτήρια και 10.000.000 «οσιακά» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ηταν το αποτέλεσμα της χάρης, αλλά όχι της Θείας.
Η ΡΟΕΔ δεν δογμάτισε αντίθετα όπως οι οικουμενιστές… ειχαν όμως πνευματική επικοινωνία με 3 Πατριαρχεία από υποχρέωση και μονον επειδή τους βοήθησαν να επιβιώσουν ως Εκκλησία, οπότε υπάρχει και το έλεος του Θεού.''

Αν είχες το ελάτωμα που ισχυρίζεσαι δεν θα ανεχόσουν να είσαι σε μία ''εκλησία'' σωματείο όπως η σύνοδος του Κιούση που έγινε σωματείο το 1998. Οπαδός συντεχνίας δεν ξέρω αν είσαι αλλά μέλος σωματείου με την ταμπέλα ''εκκλησία γοχ ελλάδος'' ήσουν. Έφυγες τα τελευταία δύο χρόνια λες, πάλι καλά.

Όσο για την Ρωσία και όσα γράφεις, τα οποία είναι γενικά και ανακριβή ιστορικά, θα σου πω το εξής, συκοφάντησες εμένα ότι δήθεν στέλνω κόσμο στη κόλαση επειδή γράφω πως οι κανόνες δεν σας δίνουν καμία κανονική κύρωση, εσύ που λες ότι οι ρώσοι από το 1666 πήραν διαζύγιο από την ορθοδοξία τi κάνεις, τoυς πας στο παράδεισο; Τι είσαι και ολόκληρο πατριαρχείο το ονομάζεις αιρετικό από το έτος 1666; Δηλ. όλοι μας που είχαμε κοινωνία με το εν λόγω πατριαρχείο μετά το 1666 είμαστε όλοι κοινωνικοί με αιρετικό πατριαρχείο; Άρα ούτε εσύ γεννήθηκες ορθόδοξος, ούτε κανείς μας. Αν ήξερες τι γράφεις δεν θα έγραφες ούτε ένα ιώτα αδελφέ. Όσα γράφεις γυρνούν εναντίον σου. Δεν είσαι οικουμενική σύνοδος να αποφαίνεσαι ποιο πατριαρχείο πήρε διαζύγιο από την Πίστη. Το δικαίωμα αυτό το έχει μόνο οικουμενική συνοδος.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ 4, Λές, ''Κατ’ αρχήν δεν είναι το ίδιο με το παράδειγμα που αναφέρεις, διότι κάποιοι αιρετικοί είναι apriori με ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ μυστήρια, ενώ κάποιοι άλλοι όπως η ΡΟΕΔ επειδή έχουν την ορθή πίστι και τον απαράλλακτο ορθόδοξο τύπο των μυστηρίων, τα μυστήρια είναι δεκτά. Όπως και εσεις στο νέο… ''

Αδελφέ μάλλον δεν ξέρεις τί γράφεις κάθε φορά, την μία λές οτι οι διασπορά είναι αιρετικοί και την άλλη λες ότι έχουν την ορθή πίστη. Τέτοιο συλλογισμό δεν μπορώ να τον αντέξω, μου πέφτει λίγο παρανοϊκοβαρύς. Συγγνώμη.

Λες, ''Μόλις παραδέχθηκες ότι δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ εκεί μέσα στο Νέο οικουμενισμό ενώ οι Ρώσοι απέδειξαν ότι στην επίσημη παρανομία τιμωρείσαι. Δηλαδή επισημα παραμένουν ορθόδοξοι άσχετα στα κρυφά τι κάνει ο ένας και ο άλλος…. και δεν αλλάζω θεματικες η συζήτηση εχει πολλές υποσημειώσεις''

Αδελφέ την μία έγραψες ότι οι ρώσοι διασποράς είναι αιρετικοί μετά ότι έχουν ορθή πίστη και τώρα ότι επίσημα είναι ορθόδοξοι. Δεν ξέρω τι να σου πω, δεν δύναμαι να σε ακολουθήσω μάλλον είμαι χαζός και δεν σε πιάνω.

Δεν ομολογώ τίποτα από όσα νομίζεις, είπα ελληνικά ''ποια σύνοδος να τον καθαιρέσει;'' Αυτή η ερώτηση για σενα είναι οτι ομολογω ότι τίποτα δεν υπάρχει εκεί στο νεο οικουμενισμό όπως λες ότι δήθεν ομολογώ;

Το τί υπάρχει σε ένα πατριαρχείο δεν είναι αρμοδιότητα ατόμου ή ατόμων να το πουν, αλλα οικουμενικής συνόδου και μόνο. Εσείς οι γοχ αποτύχατε στην αποτείχιση διότι φτιάξατε συνόδους βασισμένες στην εκκλησιολογία ότι όλοι είναι αιρετικοί λόγω ημερολογίου και γι' αυτό σπάσατε σε 15 ομάδες. Η υποχρέωση του ορθοδόξου είναι η αποτείχιση και μόνο αυτή. Διακοπή κοινωνίας με την αίρεση. Το ποιος έχει στο δισκοπότηρό του κρασί ή Αίμα, ψωμί ή Σώμα μόνο η Εκκλησία εν συνόλω μπορεί να το πει. Δεν μπορώ να καταδικάσω εκατομμύρια ορθοδόξους ότι είναι αβαπτιστοι και ανεξομολόγητοι, όπως έγραφε και ο πρ. φλωρίνης Χρυσόστομος πολύ σωστά στην εγκύκλιο του το 1944, με την οποίαν οι ακραίοι ματθαιικοί σκανδαλίστηκαν λόγω αμάθειας.

Λες, ''1.Σαφώς είναι παράνομο.
2.Προφανώς δεν έχεις διαβάσει όλα όσα έχω γράψει δημόσια ( κυρίως σε άλλο site)

3.Τους καταδίκασε η ανεπάρκειά μου γραπτώς στην Σύνοδο όπως και για ένα σωρό άλλα…
Σημειωτέον έχω κόψει από τους ΓΟΧ εδώ και 2 χρόνια''.

Αφού ομολογείς ότι είναι παράνομο και με δεδομένο ότι ο γάμος αυτός έγινε την δεκαετία του 90 εσύ τόσα χρόνια δεχόσουν να είσαι με τους παρανόμους εκκλησιαστικώς; Πρίν δύο χρόνια θυμήθηκες να φύγεις ενώ ο γάμος έγινε πριν 20 χρόνια; Ο όσιος Θεόδωρος του Στουδίου αποτειχίστηκε για ένα γάμο του αυτοκράτορα Κων/νου του 6ου από τον ηγούμενο Ιωσήφ, και προτίμησε να μείνει μόνος, εσύ πως καθόσουν τόσα χρόνια μαζί τους; Συγγνώμη αλλά αυτό δεν μου μοιάζει εμένα για σωστή ορθόδοξη στάση.

Αφού πάντως έφυγες έστω και πριν δύο χρόνια πάλι καλά. Σαφώς και δεν γνωρίζω όσα εχεις γράψει σε άλλο σάιτ γιατί δεν είμαι υποχρεωμένος να σε παρακολουθώ σε όσα γράφεις. Αν θες μας ενημερώνεις αλλα να μας το επισημαίνεις ότι δεν ξέρουμε τί έχεις γράψει και πού, είναι περιττό. Άλλωστε δεν σε γνωρίζω καν.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, Λες, ''Για όλα τα παραπάνω επαναλαμβάνω εχω διαμαρτυρηθει ΓΡΑΠΤΩΣ γι’ αυτό και έκοψα από αυτούς επειδή είναι όλα αυτά που γράφεις. Δηλαδή μετά την ένωση του 2014 ο κύβος εξήφθη - απλά επισημοποιήθηκαν οι παρανομιες τους''.

Οι παρανομίες τους οι εκκλησιαστικές είναι επισήμως διατυπωμένες στη πράξη από το 1960, όπου ο ακάκιος και οι ακόλουθοί του συναγελάζονταν στις ενορίες των γοχ με τους νεοημερολογίτες, τους κοινωνουν τους παντρεύουν κλπ, όταν παραλλήλως τους κατονομάζουν εκτός εκκλησίας.... Εσύ το πήρες είδηση το 2014;;;;;;;; Δηλ ξαφνικά ενώ είσαι ιερέας των γοχ έμαθες ότι κοινωνούν κάποιοι επίσκοποι σου και κάποιοι συνιερείς σου νεοημερολογίτες; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γαι τον εξής απλό λόγο, το θέμα του ότι έχετε κοινωνία με νεοημερολογίτες όπως τους ονομάζατε πάντα το έθιγαν κια το θίγουν μονίμως οι ματθαιικοί παντού και πάντα, επίσης οι συντηριτικοί επίσκοποι και ιερείς διαμαρτύρονταν πάντα για την χλιαρή στάση των άλλων που κοινωνούσαν όποιον νεοημερολογίτη έμπαινε στην ενορία τους. Αυτά εσύ δεν τα άκουσες ποτέ και το 2014 ξαφνικά τα έμαθες όλα μαζί και έφυγες; Αυτο θα μπορούσε να γίνει αν ήσουν εφημέριος στο τριεθνές. Εκεί που οι σκοπιές βουλγαρου, Έλληνα και τούρκου σκοπού είναι ορατές η μία με τις άλλες.

Λες, ''Συμφωνώ απολύτως, με εξαίρεση τους ΓΟΧ Καλλινίκου με την κανονική αποστολική διαδοχή Για τα χειροτονητήρια γράψαμε να μην τα ξαναλέμε - ΡΟΕΔ 1969 και σου θυμίζω ότι και ο αείμνηστος Χριστόδουλος ( αγωνίστηκε κι αυτός γι’ αυτό τον έφαγαν) δήλωσε ότι τους ΓΟΧ που έχουν χειροτονίες από τους Ρώσους τους ΔΕΧΟΜΑΙ - το θυμάσαι;;; ( την εποχή που παζάρευε την ένωση )
Επίσης Γράψαμε και πριν ότι το Πατριαρχείο Μόσχας δέχθηκε την ΡΟΕΔ με την μετάνοια, αυτό επικυρώνει κι εμας τους γοχ είτε σας αρεσει ειτε όχι.''

Γιατί εξαιρείς την ''εκλησία''-σωματείο του Καλλινίκου; Αφού και ο Καλλίνικος είχε χειροτονηθεί κρυφά από τον Αρχιεπίσκοπο του Αυξέντιο και εκείνος τους καθαίρεσε και αυτόν και τους άλλους που χειροτονηθηκαν κρυφά μαζί του, καλλιόπιο, ματθαίο, κυπριανό κλπ... to 1979. Είπαμε αδελφε΄, διάβασε λίgo κανονικο δίκαιο να δεις τι λένε οι 13ος και 19ος κανόνες για τις κρυφές χειροτονίες. Αλλά και η σωματειοεκκλησία του καλλίνικου είναι παρακκλάδι του ακακίου του 1960 προς τί η εξαίρεση, από κεί έλαβες χειροτονία;

Ονομάζεις αείμνηστο τον κατ' εσέ νεοημερολογίτη αρχιεπίσκοπο χριστόδουλο και λες ότι αγωνίστηκε κιολας... μάλιστα. Ξέχασες ότι ήταν ο πρωτος αρχιεπίσκοπος που κάλεσε τον Πάπα στην Αθήνα και συμπροσευχήθηκε μαζί του στην Πνύκα; Περίεργη θεώρηση έχεις για την ορθοδοξία αδελφέ. ΤΟ ΌΤΙ αυτός σας αναγνώριζε μου αρκεί κι ας μην υπήρχαν ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ώστε να μην σας αναγνωρίζω τίποτα. Το ότι εσυ τώρα το χεις καμάρι μάλλον που σας αναγνώριζε αυτός που συμπροσευχήθηκε με τον αντίχριστο Πάπα με προβληματίζει πάρα πολύ.

Για την ροεδ που την δεχτηκε η μοσχα να σε ενημερώσω ότι η ροεδ ιδρύθηκε με ευλογία και ουκάζ (διάταγμα) του ιερομάρτυρα πατριάρχη τύχωνα. Ήταν δυνατόν να ανχειροτνήσουν οι μοσχοβίτες αυτούς που είχαν αποστολική διαδοχή από τυος ίδιους; Δεν έχεις καθαρή εικόνα λόγω αμάθειας κανονικού δικαίου συγγνώμη που στο λέω. Η αναγνώριση η τραβηγμένη από τα μαλλιά των δικών σας λόγω αποδοχής της ροεδ από την μόσχα είναι ΑΣΧΕΤΗ. Η μόσχα δέχτηκε πίσω ενα δικό της κομμάτι, αν εσύ πας στη Μόσχα και πεις να σε κάνουν δεκτό θα σε ξαναδιαβάσουν από την αρχή μοναχό διάκο κλπ.

Λες, ''Γράψαμε και πριν ότι οι Ρώσοι ΔΕΝ ήθελαν να προκαλέσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το οποίο είχαν πνευματική επικοινωνία.
Εν προκειμένω εδώ γιατί δεν ισχύει το έλεος του Θεού που επικαλείσαι για Ιερώνυμο Αιγίνης Ταρσώ κλπ''.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, Επειδή δεν γνωρίζεις εκκλησιαστική ιστορία να σε ενημερώσω ότι το 1965 είχε διακόψει εκκλησιαστική κοινωνία ο οικουμενικός πατριάρχης αθηναγόρας με την ροεδ λόγω των επιστολών που απέστειλε ο άγιος φιλάρετος σε αυτόν το αυτό έτος. Άρα δεν ισχύει το εφεύρημα που βρήκες να γράψεις ότι δήθεν η ροεδ δεν ήθελε να προκαλέσει το οικουμενικό πατριαρχειο αφού ήδη είχαν διακόψει πάσα εκκλησιαστική κοινωνία. Πριν σκεφτείς κάποιος επιχείρημα διάβασε λίγο ιστορία για να μην εκτίθεσαι. Από την απάντηση ομολογείται ότι εκτός του συλλείτουργου του 1970 με τον Λαύρο ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα χωρίς συνοδική απόφαση, δεν υπάρχει καμία επίσημη κοινωνία μεταξύ ροεδ και Αυξεντιανών.

Το έλεος του Θεού αφορά τον αγιασμό προσώπων που βρίσκονται εντός της ορθόδοξης συνείδησης αλλά σε μη κανονικούς εκκλησιαστικούς χώρους. Το κανονικό δίκαιο τί σχέση έχει με το έλεος του Θεού σε πρόσωπα που παλεύουν να αγιάσουν την ψυχή και το σώμα τους; Είναι φοβερό να είσαι ιερέας και να μην μπορείς να κατανοήσεις την διαφορά μεταξύ κανονικής κύρωσης μίας τοπικής εκκλησίας βάσει κανονικού δικαίου και ελέους Θεού προς μετανοούντα πρόσωπα. Συγγνώμη που στο λέω αλλά αυτά είναι βασικές έννοιες.

Λες, ''Εκ πείρας : Πολλοί ζήλεψαν την ομολογία του Μάρκου και του Μαξίμου, αλλά όταν ο Θεός τους έδωσε την ευκαιρία , τότε έγιναν σαν τον Βέκκο.'' Δεν ξέρω τέτοια άτομα ακόμη, έχω γνωρίσει όμως αρκετούς που ενώ οι ενορίες της συνόδου τους ήταν γεμάτες με κατ' αυτούς αιρετικούς το κατάλαβαν πριν δυο χρόνια.

Λες, ''Είπαμε εμείς το αντίθετο;;; αλλά όπως έγραψα πριν η αποστολική διαδοχή είναι στους ΓΟΧ Καλλινίκου, τα υπόλοιπα είναι παραμάγαζα.'' Η σύνοδος του καλλίνικου είναι παρακλάδι της μίας ρίζας του 1960 και του 1962. Πάμε... Όππως λένε, σεραφείμ και θεόφιλος έκαναν τον ακάκιο, το 1960. Το 1962 ο Λεόντιος με τον Ακάκιο κρυφά έκαναν του Χρυσόστομο Νασλίμη, εβραικής καταγωγής, τιμή στην οικογένεια των προγόνων του που βαπτίστηκαν χριστιανοί γι' αυτό το αναφέρω ως σημαντικό ιστορικό γεγονός, τον Αυξέντιο Πάστρα και τον Παρθένιο Σκουρλή. Και οι τρείς δεν δέχονταν τον άγιο Νεκτάριο. Μάλιστα ο Αυξέντιος αρνήθηκε να κάνει εγκαίνια σε ναό λόγω του ότι θα αφιερωνόταν στον άγιο Νεκτάριο. Το μοναστήρι του Παρθένιου στη Πάρνηθα δεν δεχόταν παλιότερα τον άγιο Νεκτάριο και εκεί βρίσκονται τα λείψανα του Φλωρίνης Χρυσοστόμου. οι επίσκοποι αυτοί έκαναν τον ανηψιό του Ακακίου Παπά, τον Ακάκιο Παπά τον επονομαζόμενο μικρό και τον Γερόντιο Μαριόλη. Αυτοί οι πέντε έκαναν τους Καλλίνικο Χανιώτη, Χρυσόστομο Κιούση, Αντώνιο, και άλλους. Το 1979 ο Κάλλιστος που είχε έρθει από ματθαιικούς και ο Αντώνιος έκακαν κρυφά τον Κυπριανό, Καλλιόπιο, Ματθαίο Λαγγή, Κυπριανό Κουτσούμπα, Καλλίνικο Σαραντόπουλο και άλλους. Πώς λες εσύ λοιπόν ότι η σύνοδος αυτού είναι κανονική και οι άλλες όχι; Όλοι από τον Ακάκιο και Λεόντιο ξεκινούν. Το πόσες φορές αλληλοκαθαιρέθηκαν όλοι αυτοί μεταξύ τους ας το αφήσουμε καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, Λες, ''Πληροφοριακά: Ειτε ένα εγινε ειτε 100 το ίδιο είναι αν θες να ξέρεις.
Π.χ. Αν αρνηθείς τον Χριστό μια φορά δεν πιάνει, αλλά αν τον αρνηθείς 100 έπιασε;; ( Μη Γένοιτο)''.

Το ένα αυτό που έγινε ξέχασες ότι έγινε χωρίς συνοδική απόφαση και αποστολή από ροεδ, τα μισά διαβάζεις; Ολόκληρα τα γράφω. Το ένα λοιπόν αυτό συλλείτουργο δεν αποδεικνύει κοινωνία ροεδ και αυξεντίου λόγω του ότι ο Λαύρος ήρθες στην Ελλάδα από μόνος του, όπως ο Λεόντιος. Ο Λαύρος είναι που παρέδωσε την ροεδ στην Μόσχα το 2007. Ήταν και ο πούτιν εκεί και έβγαλε λόγο συγχαρητηρίων.

Λες, ''Μας αναγνώρισε ο δικός σας αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος,''

Δικός μας δεν είναι διότι εγώ είμαι αποτειχισμένος εδώ και 23 χρόνια, μόνος μου και τα τελευταία με τον π. Σταύρο, πέρασα και από εσάς 6μιση χρόνια και έφριξα. Δικός σας είναι αφού το χεις καμάρι ότι ο οικουμενιστής χριστόδουλος σας αναγνώρισε. Θυμάσαι την συμπροσευχή χριστόδουλου στην αυστραλία με τους ιθαγενείς να καλούν πνεύματα με χορό και την κορεάτισα να επικαλείται πνεύματα προγόνων; Αυτός ήταν ο κατ' εσέ αείμνηστος χριστόδουλος και μου λες ότι εσύ τώρα έχεις ορθόδοξα κριτήρια; Απορώ.

Λες, ''το Πατριαρχείο της Μόσχας ( με το να δεχθεί την ΡΟΕΔ) η χειροτονια του Τιμόθεου Ιεροσολύμων το 1935 καθώς τα ίδια χερια χειροτόνησαν κι εμας αργότερα''. Η μόσχα δέχτηκε την ροέδ όχι εσάς, μην μπερδεύεσαι αδελφέ μου και πάτερ. Ο τιμόθεος συνέπραξε με την ροεδ με την σύμφωνη γνώμη του οικουμενικου πατριαρχείου, της αλεξάνδρειας και της αντιόχειας. Εσείς πήρατε, αν πήρατε χειροτονία, κρυφά.

Λες, ''κατοχύρωσαν το 1969 μας αναγνωρίζει το κράτος μας δικαίωσε το δικαστήριο του 1976 και εσυ εξακολουθείς να φλυαρείς…'' Καμία κατοχύρωση δεν έχετε απέναντι σε καμία κανονική σύνοδο, γι' αυτό το πατριαρχείο κων/πόλεως όταν δύο επίσκοποι σας ο Βικέντιος Μαλαματένιος και ο Παίσιος Λουλουργάς έκαναν αίτηση στην Κων/πολη, ξαναχειροτονήθηκαν από την αρχή διάκοι κλπ. Ποτέ καμία σύνοδος δεν ζήτησε αναγνώριση των μυστηρίων της από πολιτικό φορέα αυτό αποτελεί βλασφήμια.

Λες, ''Εσύ ενας λαικός παίρνεις την ευθύνη να γράφεις για ανυπόστατα μυστήρια των ΓΟΧ Καλλινίκου;;;;;;;
Λίγη ταπείνωση φίλε μου δεν θα σε βλάψει.''

Είμαι ένας λαικός που όμως δεν γνωρίζεις τις σπουδές μου πάνω στο αντικείμενο. Άλλωστε όλα θα λυθούν αν γίνει η σύνοδος που προφητεύει ο άγιος Νείλος και ο άγιος Ανατόλιος της Όπτινα. Το άν το λέω διότι ο αγιος Ανατόλιος λέει ότι όλα θα γίνουν και η σύνοδος και η αναλαμπή της ορθοδοξίας αν υπάρξει μετάνοια γενική.

Εγώ σαν μονάδα αποφαίνομαι με βάση τι λένε οι ιεροί κανονες και η εκκλησιαστική παράδοση των συνόδων, πως έκαναν δεκτούς επισκόπους που δεν είχαν μαζί τους αποδείξεις ότι έγιναν επίσκοποι από τον τάδε και τον δείνα.

Εσύ ένας ιερέας δεν ξέρεις πότε η ροεδ είχε κοινωνία με το οικουμενικό πατριαρχείο, στέλνεις στην κόλαση όλους τους ρώσους από το 1666 και μετά, ήσουν τόσα χρόνια με εκείνους που πάντρεψαν μονοφυσίτη με γοχ; και όλα τα ανακάλυψες πριν δυο χρόνια αδελφε και πάτερ μου; Αν σε αδικώ συγχώρα με αλλά ο όσιος θεόδωρος ο στουδίτης δεν περίμενε δέκα ή είκοσι χρόνια να ανακαλύψει τον παράνομο γάμο.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, Η λέξη ανυπόστατα δεν υπάρχει στο κανονικό δίκαιο αδελφέ μου, υπάρχουν μόνο οι λέκεις άκυρα και κανονικά, άκυρα και αντικανονικά. Η ανυποστασία είναι παπική επιρροή στην κανονικη θεώρηση των ορθοδόξων. Δεν μίλησα συγκεκριμένα για το σωματείο μόνο του Κιούση, αλλά για όλους τους γοχ. Ματθαιικοί υφ' ενός, και φλωρινικοί ποιος ξέρει από πόσους και ποιους!

Ευθύνη δεν παίρνω καμία. Λέω την άποψη μου, όποιος έχει κανονικές αποδείξεις ότι η κανονική μου οπτική είναι λάθος μένει να μου φέρει μία κανονική εργασία που να αναιρεί όσα λέω και υποστηρίζω. Κανόνες, ιστορικά περισταιτκά που να έγιναν δεκτοί επίσκοποι οι οποίοι δεν είχαν αποδείξεις αν ήταν επίσκοποι όντως κλπ.

Λες, ''Κατόπιν άλλαξε αυτή η ομολογία με εγκύκλιο – 1950 ( αφού εξάντλησε όλα τα περιθώρια)''. Πάλι δεν γνωρίζεις την ιστορική περίοδο στην οποίαν αναφέρεσαι πάτερ μου. Ο φλωρίνης, δεν άλλαξε ομολογία το 1950. Είχε την ίδια ομολογία του 50 και το 35, από το 35 και μετά έλεγε διάφορα ανάλογα την περίσταση και το 54 μετά την εγκύκλιο του 50 είπε ότι το ημερολογιακό θα το λύσει μία μέλλουσα σύνοδος. Αυτή ήταν η τελευταία του ομολογία. Για το 1950 καθ' ομολογίαν παλαιών μοναχών που ήταν παρόν είχε πει, ''υπογράφω κάτι που δεν πιστεύω''.

Λες. ''Φίλε μου επειδή κολλάς στον τύπο και όχι στην ουσία.
Ποιος ξεκίνησε τον αγώνα;; ποιος χειροτόνησε 4 επισκόπους;;; ποιος τους αποκύρηξε επισημα με την εγκύκλιο του 1950;;; στην ταπεινότητα του κόλλησες που δεν δήλωσε ποτέ αρχιεπίσκοπος προκειμένου να ενώσει τις διεστώσες;;; άλλωστε τα τελευταία χρόνια ήταν μόνος, αυτός και ο Γερμανός, ( ειχαν γινει όλοι Ματθαικοι) τι να πει λοιπόν είμαι αρχιεπίσκοπος του Γερμανού;;; η κυριολεκτικώς τα τελευταία χρόνια να γίνει αρχιεπίσκοπος του εαυτού του;;;''.

Πάτερ συγγνώμη που θα στο πω αλλά γράφεις δική σου ιστορία. Όσα λες είναι τελείως εκτός ιστορικής γραφίδας. Άκου λίγο την ιστορία σου. Η ήταν αρχιεπίσκοπος η δεν ήταν, δεν μπορείς να τον λες την μία αρχιεπίσκοπο και μετά ότι λόγω ταπείνωσης δεν το έλεγε, αφού δεν το έλεγε εσύ πως το ξέρεις; Για να δηλώσει κάποιος αρχιεπίσκοπος η να μην δηλώσει λόγω ταπείνωσης πρέπει πρώτα κάποιοι να τον έχουν εκλέξει αρχιεπίσκοπο. Αυτά είναι τα θέματα ουσίας αδελφέ και πάτερ μου. Εσύ νομίζεις ότι κάποιος επίσκοπος μπορεί έτσι από μόνος του να λέει είμαι αρχιεπίσκοπος. Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά πάτερ να λέγονται.

Όταν λές ότι είχαν γίνει όλοι ματθαιικοί τί εννοείς; Όλοι οι γοχ ειχαν χωριστεί στα δύο, οι πιο πολλοί με τον φλωρίνης και λιγότεροι με τον βρεσθένης. όταν αναφέρεις τον χρυσόστομο με τον γερμανό και όλοι οι άλλοι ματθαιικοί, πρέπει να σου πω ότι με τον γερμανό και τον φλωρίνης ήταν και οι χριστόφορος και πολύκαρπος. Δεν ήταν οι δυό τους μόνο όπως λες, αλλά οι τέσερις τους και από την άλλη οι ματθαιικοί επίσκοποι.

Τα τελευταία χρόνια είχε ήδη πεθάνει ο γερμανός, οι πολύκαρπος και χριστόφορος πήγαν στο νέο και ο χρυσόστομος είχε μεέινει μόνος του τελείως άρα αδύνατον να επι ότι ήταν αρχιεπίσκοπος του γερμανού. Δεν έχεις εικόνα για τα ιστορικά γεγονότα οπότε μην γράφεις για τότε.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, Λές, ''Επαναλαμβάνω ότι στα δικαστήρια ΕΣΕΙΣ μας πήγατε. Αυτό λοιπόν να το απευθύνεις στους δικούς σας επισκόπους οι οποίοι πήγαν στα δικαστήρια χριστιανους ορθοδόξους… τόσο εκκλησία πιστεύαν ότι είναι ώστε πήγαν στον Καίσαρα να τους αποδείξει ότι μονο αυτοί είναι εκκλησία, αλλά κατά παραχώρηση Θεού όποιος σκάβει τον λάκο του άλλου….. Τελος η ανόθευτος αποστολική διαδοχή σταμάτησε επίσημα από την εποχή της Β’ Οικουμενικής, αλλά και εκ του αποτελέσματος μετά από 120 χρόνια εικονομάχων όπως λέγει και ο αγιος Θεόδωρος ο Στουδίτης, και εσυ σήμερα ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα''.

Εμείς δεν πήγαμε κανέναν σε δίκες γιατί εμείς το 1977 είμασταν έφηβοι. Το ερώτημα απευθύνεται σε εκείνους που λένε ότι έχουν αποστολική διαδοχή, δηλ. εσάς, οι δικαστές δεν λένε ότι είναι επίσκοποι, και οι νεοημερολογίτες μπορούν να αποδείξουν την ιστορική συνέχεια των χειροτονιών, ενώ εσείς όχι. Δεν έχετε κανονικές αποδείξεις, η αναγνώριση του δικαστηρίου αφορούσε το ζήτημα της αντιποίησης αρχής όχι αν έχετε μυστήρια. Όποιος ζητά και διαφημίζει αναγνώριση από πολιτικούς φορείς δεν είναι γνώστης της ορθόδοξης θεολογίας. Ο άγιος Θεόδωρος ο στουδίτης δεν γράφει πουθενά ότι η αποστολική διαδοχή ανόθευτη έπαψε να υπάρχει από την εποχή της β' οικουμενικής και από τα 120 χρόνια εικονομαχίας! Αυτό πρώτη φορά το ακούω και έχω διαβάσει σχεδόν όλο τον ΆΓΙΟ Θεόδωρο τον Στουδίτη. Λυπάμαι που λέει τέτοιες βλαστήμιες ιερέας. Δηλ. κατ' εσέ ο άγιος Μάρκος Ο ευγενικός δεν είχε γνήσια αποστολική διαδοχή, άπαγε της βλασφημίας! Άπαγε.

Λες. ''Θα πάθαινε 6 εγκεφαλικά ο Παυλος για τα κομμάτια των ΓΟΧ αλλά δεν θα πάθαινε 6.000.000 εγκεφαλικά για την αναγνώριση των Παπικών, των Αγγλικανών κληρικών και δογματικά Σοδομιτών των Προτεσταντών επισκοπίνων και Δογματικά Λεσβιών όλων των Σεκτών όλων των αντίχριστων και όλων των δαιμονολατριών ως κιβωτό της Σωτηρίας, έτσι;;;;;;;;;;''.

Την ερώτηση να την απευθύνεις σε όσους έχουν κοινωνία με όσους αναφέρεις. προσωπικά είμαι αποτειχισμένος οπότε μάλλον μπερδεύτηκες και ρωτάς άλλους αντί άλλων.

Λες, ''Και από εκει μέσα, από αυτό το απέραντο χαμαιτυπείο, εσεις ανακαλύψατε την ανόθευτο αποστολική διαδοχή… Ήμαρτον φίλε μου
Εν ολίγοις το επιχείρημά σου ως διδασκαλία είναι ότι εάν πέσει μια χούφτα ακαθαρσία στο βαρέλι με το μύρο,
( ΓΟΧ) τότε όλο το βαρέλι είναι βρώμικο,
αλλά από ένα βαρέλι ακαθαρσία ( Νέο οικουμερνισμός που περιγράψαμε ) μπορεί να βγεί λίγο μύρο ( δηλαδή η δική σας ανόθευτο αποστολική και κανονική διαδοχή)
Φίλε μου εκτίθεσαι.''

Τελείς υπό σύγχυση και το παράδειγμα σου δεν έχει καμία σχέση με το αν έχετε αποδεδειγμένη αποστολική διαδοχή. Το ότι δεν απαντάς στο αν έχετε ένα χαρτί που να αποδεικνύει ποιοι σας χειροτόνησαν λέει πολλά.

Αλλάζεις θέμα και δεν απαντάς για εσάς αλλά κατηγορείς άλλους, χωρίς να πετυχαίνεις αυτό να δικαιώνει εσένα κανονικώς.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, Λες, ''εγώ να δεις πως απορώ με την σιγουριά ενός λαικού να βγάλει Ανυπόστατες τις χειροτονίες των ΓΟΧ απο την ΡΟΕΔ
Αυτό δεν τόλμησε να το πει κανείς μέχρι σήμερα, διεκδικείς την παγκόσμια πρώτη.
Τούτο σημαίνει: ότι αρκετά εκατομμύρια χριστιανοί απο το 1955 μέχρι τούδε, πήγαν όλοι στην Κόλαση, επειδή έτσι το θες εσύ.
Φίλε μου μόλις έκανες αντιποίηση αρχής.
μόλις έγινες Κριτής στην Θέση του Χριστού και έστειλες κάποια εκατομμύρια στην κόλαση. ''Δια ταύτα
Οποιος έχει αυτή την θέση... το Θέλω ΓΡΑΠΤΩΣ και υπογεγραμμένο, για να έχει και την ευθύνη εν ημέρα κρίσεως γι΄αυτά που κηρύττει και για το σκοτάδι που μοιράζει στον κόσμο.''

Επειδή οι αρχιερείς μίας συνόδου η πολλών δεν είναι κανονικοί αρχιερείς δεν συνεπάγεται ότι όσοι εν αγνωσία τους κοινωνούν με τους αρχιερείς αυτούς κολάζονται, ούτε αντιποίηση αρχής έκανα γιατί δεν είπα ποιοι θα πανε κόλαση, ούτε αποφάσισα η τόλμησα να πω ποιοι θα πανε στη κόλαση και ποιοι όχι. Αυτά είναι δικά σου αυθαίρετα συμπεράσματα διότι άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις. Στην 68η παράγραφο του συνοδικού της ορθοδοξίας, αναθεματίζονται όσοι εν γνώσει κοινωνούν με όσους ατιμάζουν τις ιερές εικόνες, οι μη εν γνώσει κοινωνούντες με αιρετικούς είναι σε άλλη κατηγορία συνείδησης άρα και κρίσης. Αυτά δεν τα έχεις διαβάσει πάτερ μου; Δεν θέλω κανέναν στη κόλαση, άλλωστε αυτό δεν εξαρτάται από το αν η χειροτονία κάποιου είναι αντικανονική ή άκυρη. Εξαρτάται από την συνείδηση του απέναντι σε όσα γνωρίζει.

Αν εννοείς το σκοτάδι που μοιράζει στον κόσμο εμένα να σε ενημερώσω ότι απλώς εγώ λέω την άποψη μου για όσα μελέτησα στα ιστορικά γεγονότα των γοχ. Αν κάποιος έχει κανονική εργασία που να αναιρεί όσα λέω δεκτή και θα ζητήσω συγγνώμη. Αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν μου απαντά, από όσα βλέπω, σε όσα γράφω αλλά σε ό,τι άλλο να 'ναι, εκτός για το ζήτημα των κανόνων που δεν αναγνωρίζουν τις χειροτονίες που έγιναν κρυφά και το χαρτί χωρίς αριθμό και σφραγίδα.

Ανώνυμος είπε...

Προς ΙΓΖ, Λες, ''Φίλε μου στα έγραψα χύμα για να σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΩ (και ας μην το κατάλαβες)
Διότι εαν υποθέσουμε ότι κάποιοι πίστεψαν αυτά που έγραψες για ανίερους ΓΟΧ για λαικούς με ράσα... και απο την απογοήτευσή τους βρούν θαλπωρή στην όποια πλάνη και αιρετική κατάσταση ( μη γένοιτο) την ευθύνη θα την έχεις εσύ που τους θόλωσες, με τον δήθεν προβληματισμό...''

Αν κάποιος θέλει αποδείξεις για όσα λέω μπορεί να μου στείλει διεύθυνση να του στείλω την εργασία μου για το θέμα, κανείς δεν θέλω να πιστεύει όσα γράφω αν δεν τα δει με τα μάτια του. Και έχω εργασία να δει όποιος θέλει με τα ίδια τα μάτια του.

Αν τώρα κάποιος πείστηκε απλώς επειδή τα είδε εδώ γραμμένα τότε καλα θα κάνει να κάτσει σπίτι του να προσευχεται στον Κύριο μας παρά να έχει κοινωνία με συνόδους που έχουν και προβλήματα στις χειροτονίες τους και στην ορθόδοξη εκκλησιολογία. Βλέπε άκυρα μυστήρια μη κεκριμένων αιρετικών, φανατισμός που δεν ταιριάζει με την καρδιά ενός αληθινού ορθοδόξου που εύχεται να σωθούν όλοι μέω της ορθοδοξίας μας, άγιο νεκτάριο, εικόνες, νηστείες κλπ, τα οποία σου ανέφερα.

Αν κάποιος διάβασε αλλά δεν κατάλαβε ας κάτσει εκεί που είναι αν κάποιος κατάλαβε όμως, μπορεί να το μελετήσει κι άλλο. Ο άγιος Αθανάσιος ο Μέγας λέει καλύτερα να προσεύχεται κανείς σπίτι του παρά στον ναό με αιρετικό επίσκοπο, εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ναό με επίσκοπο που μου έχει πει ότι η εικόνα της Αγίας Τριάδας είναι παπική. Ούτε μπορώ να είμαι σε ναό με κάποιον που δεν δέχεται τον άγιο Νεκτάριο. Αυτά για μένα δεν είναι σκοτάδι αλλά φως.

Επίσης υπάρχει και ο πάτερ Σταύρος ο οποίος όπως έκανε ο άγιος Θεόδωρος ο στουδίτης αποτειχίστηκε και δεν έχει κοινωνία με την αίρεση του οικουμενισμού. Και ξέρουμε από ποιον έχει χειροτονία και πότε.

Λες, ''Μπορείς να γράψεις για μένα λ.χ. κακός και απατεώνας Γρηγόριος, αλλά ΟΧΙ ανίερος φίλε μου, αυτό σου εξηγώ.
Εμείς κάνουμε έναν αγώνα να αφυπνίσουμε συνειδήσεις και δηλώνω ευθέως ότι είμαι υπέρ της αποτείχισης για παλαιό και νεο, και προτείνω για πολλοστή φορά οι λαικοί να απευθυνθούν στους κληρικούς της Ι.Μ. εσφιγμένου για την ασφάλεια της ψυχής τους.''

Πάτερ εγώ ούτε απατεώνα θα σε πω ούτε σε είπα, ούτε ανίερο θα σε πω ούτε σε είπα. Απλώς και καθαρά είπα ότι οι κανόνες δεν σας δίνουν κύρος χειροτονιών.

Εσύ λες άφησες τους γοχ Καλλινίκου δύο χρόνια πριν, και τώρα μου λες να πάνε οι λαικοί με την εσφιγμένου; Αφού η εσφιγμένου είναι σε εκκλησιαστική κοινωνία με την σύνοδο καλλινίκου, δηλ. από κεί που λές εσύ ότι έφυγες, εκεί θες να βάλεις τους λαικούς από άλλη πόρτα; Πάτερ είναι σοβαρά αυτά που μου λες συγχώρα με αδελφέ μου αλλά θα με τρελάνεις! Αφού η εσφιγμένου από σύνοδο καλλινίκου παίρνει χειροτονίες ιερέων και αυτούς τους επισκόπους της συνόδου αυτής μνημονεύει όταν κάποιος ιερέας της βγει εκτός Αγίου όρους. Τί λες;

Λέω για όσους προέρχονται από τις υφ' ενός χειροτονίες του Ματθαίου το 1948 και για όσους προέρχονται από τις χειροτονίες του 60 και 62, ότι πρέπει να παραιτηθούν, να κλειστούν στα κελιά τους να γονατίσουν, να κλάψουν για την ορθοδοξία μας και να νηστεύψουν μέχρι ο Κύριος να φωτίσει κάποιους να αποκηρύξουν την αίρεση και να κάνουν νόμιμη αποτείχιση. Έτσι πάλεψαν οι άγιοι όχι κάνοντας ομάδες συνόδους και κλεισμένοι στον εαυό τους και την ομάδα τους. Ο άγιος Βασίλειος ο Μέγας δεν έκανε σύνοδο δική του στην εποχή του αλλά περίμενε απόφαση όλης της Εκκλησίας, το ίδιο και οι εικονόφιλοι δεν έκαναν δική τους σύνοδο-ομάδα αλλά περίμεναν απόφαση οικουμενικής συνόδου, και οι αποτειχισμένοι περίμεναν να αποτειχιστεί κάποιος επίσκοπος ή ιερέας για να κοινωνήσουν. Αυτά έκαναν οι άγιοι, τα αντίθετα κάνουν οι γοχ σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ δεν μιλώ πάτερ και αδελφέ με εμπάθεια αλλά αυτά που λες είναι αντιφατικά και επιζήμια για τις ψυχές. Δεν είναι λογικό να λες ''εγώ έφυγα από την σύνοδο καλλινίκου πριν δύο χρόνια και σε εσάς λέω να πάτε στην εσφιγμένου'', όταν η εσφιγμένου είναι κοινωνική με την σύνοδο καλλίνικου. Επίσης η εσφιγμένου πλανάται στο θέμα του αντιχρίστου και του σφραγίσματος οπότε δεν μπορούμε να ακολουθούμε κάποιον που λέει ότι το σφράγισμα ξεκίνησε πριν εμφανιστεί ο αντίχριστος, δεν λέει κάτι τέτοιο το θεόπνευστο κείμενο της ΑΠΟΚΆΛΥΨΗΣ.. Αφού λες ότι θες την αλήθεια, ακου.

Ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος στον λόγο του ''Λόγος στην παρουσία του Κυρίου, και για την συντέλεια του κόσμου και στην παρουσία του Αντιχρίστου'', 4ος τόμος Ασκητικών, σελ. 118-119, έκδοση ''Το περιβόλι Της Παναγιάς'', 1992, λέει στην σελ. 116 για ανθρωπο-πρόσωπο που θα χρησιμοποιήσει τρόπο ώστε ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ να πάρουν όλοι την σφραγίδα του. Ο άγιος δε γράφει για σκοτεινές δυνάμεις που θα βγάλουν ''προχαράγματα'' και ''προδρομικά χαράγματα'', αυτές τις ιδέες και εκφράσεις δεν θα τις δεις πουθενά από κάποιον Ορθόδοξο πατέρα, αντιθέτα γράφει ο άγιος για ένα δημόσιο πρόσωπο που θα ξεκινήσει από την κοιλιά να σφραγίσει τους ανθρώπους. Ακόμα αυτό το πρόσωπο δεν το έχουμε δει, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως, ίσως δεν εχει γεννηθεί καν, όμως κάποιοι φωνάζουν πως ο κόσμος σφραγίζεται. Από ποιον σφραγίζεται αφού ο άγιος βασισμένος στην Αποκάλυψη γράφει πρώτα για εμφάνιση του αντιχρίστου και μετά για το σφράγισμα του; Ανθρώπους που αλλάζουν τις ερμηνείες των αγίων και την Αποκάλυψη δεν τους εμπιστεύομαι για την σωτηρία μου. Αυτά και αν χρειαστεί μπορεί να σου ξανα απαντήσω. Με αγάπη όσα έγραψα και μίλα χύμα όπως λες, δεν έχω πρόβλημα. Μίλησα ανοικτά γιατί λές ότι θες την αληθεια.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο, λες, ''Να προσέχεις τι γράφεις οταν λες για ΓΟΧ κληρικούς = λαικους με ράσα γιατί απο την στιγμή που οι ΓΟΧ είναι λαικοί με ράσα τότε = 0 = κόλαση (μιας και πέθαναν όλοι στο τίποτα όπως αφήνεις έντεχνα να εννοηθεί και συγχύζεις τους αναγνώστες).

Δεν αφήνω έντεχνα να εννοηθεί τίποτα γράφω όσο καλύτερα μπορώ, αν δεις όσα λέω στον ΙΓΖ θα καταλαβεις αν θες. Απάντησα για κολάσεις κλπ. Αν κάποια σύνοδος αποφασίσει έναν γοχ να τον ξαναχειροτονήσει από την αρχή διάκο ιερέα κλπ τότε αποδεικνύεται ότι ήταν από κανονικής βάσης λαικός με ράσα, αν τον δεχτεί με χειροθεσία τότε ήταν μεν ιερέας αλλά χωρίς κανονικότητα κλπ, ανάλογα με την περίπτωση, πιο απλά δεν μπορώ να τα γράψω αδελφέ. Ο καθένας πεθαίνει στην συνείδηση του όχι στο τίποτα όπως λάθος κατάλαβες αδελφέ μου.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Αναγκαζόμαστε να επέμβουμε γιατί τα μακροσκελή σχόλια που αποκόπτουν μια φράση του άλλου, θα προκαλέσουν τελικά αδυναμία στους αναγνώστες να μπούν στον κόπο να διαβάσουν τα σχόλια συνολικά.

Παρακαλούμε όποιος θέλει ας διατυπώσει την άποψη του όσο επιγραμματικά μπορεί χωρίς να εστιάζει σε φράσεις του άλλου γιατί δεν θα τελειώσει ποτέ η συζήτηση και ως ατέρμονη, δεν θα μπορεί κ να διαβαστεί.
Πάνω κάτω όσοι ήθελαν, έγραψαν την άποψη τους, έγινε διάλογος για διάφορα επί μέρους θέματα,
δεν θέλουμε η συζήτηση να γίνει προσωπική αντιπαράθεση.

Παρακαλούμε όσους σχολιάζουν να λάβουν υπόψη την παράκληση μας.
Γράψτε σε 2-3 σχόλια την άποψη σας ο καθένας και αν δεν έχετε πραγματικά καλή διάθεση να συζητήσετε αλλά μόνον για αντιπαράθεση, μην συνεχίσετε.
Στο τέλος οι αναγνώστες απλά δεν θα διαβάζουν κανένα σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

+.Ι.Γ.Ζ.

Διάβασα τις περαιτέρω απαντήσεις σου αρκετές μέρες αργότερα ( έχουμε και άλλες υποχρεώσεις)
Απαντώ με τίτλους:

1.Περί εσφιγμένου, προτρέπω τον κόσμο ν' απευθυνθεί εκεί επειδή κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζουν οι όχλοι και οι μάζες, και εν προκειμένω σε ενημερώνω ανώνυμε φίλε μου ότι το εσφιγμένου ήδη τα έχει σπάσει με τους ΓΟΧ αυτή την στιγμή ανεπίσημα, αλλά είναι θέμα χρόνου να επισημοποιηθεί το διαζύγιο.
2. Περί Ρωσικής Διασποράς, γράφω ότι έχουν ορθή πίστη αλλά ήταν και αιρετικοί επειδή είχαν πνευματική επικοινωνία με 3 Πατριαρχεία τα οποία τους είχαν βοηθήσει να επιβιώσουν ως Εκκλησία. Απο την μεριά τους ΔΕΝ είναι αχάριστοι αλλά και απο την δική μου... αυτό ήταν ΛΑΘΟΣ. Επαναλαμβάνω ΔΕΝ υιοθέτησαν τις οικουμενιστικές θέσεις όλων των Πατριαρχείων, απόδειξη ότι το 1983 τους Αναθεμάτισαν ( τον Οικουμενισμό) Γι' αυτό γράφω ότι είχαν ορθή πίστη, αλλά η πνευματική επικοινωνία ήταν λάθος.
3. Πρερί Αποτείχισης, επειδή δεν γνωρίζεις, στα γράφω για ενημέρωση:
Εστω ότι βλέπω με τα μάτια μου κάποιες παρανομίες... εκτός απο το να καταγγείλω στην Σύνοδο αυτά που είδα, μήπως και διορθωθεί η κατάσταση... ΔΕΝ μπορώ να αποτειχιστώ, επειδή ΔΕΝ είναι η επίσημη γραμμή της Εκκλησίας, αλλά προσωπικό παράπτωμα του δείνα.
Εκοψα όταν μου έδωσαν το δικαίωμα επίσημα και ΓΡΑΠΤΩΣ με το μνημόσυνο της ΡΟΕΔ Αγαθαγγέλου στον Πατριάρχη Ειρηναίο.
Τα υπόλοιπα δεν αποδεικνύονται... και επειδή ΔΕΝ είναι η επίσημη γραμμή της Εκκλησίας. Τουτέστιν εαν κόψεις είσαι ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ
Οι κανόνες γράφουν για επίσημες παρανομίες...
4. Επειδή φίλε μου εσύ δεν γνωρίζεις την ιστορία σου... σου γράφω ότι κάποιος αποτειχισμένος απο το Νεο ήθελε να χειροθετηθεί απο τους ΓΟΧ, αλλά κατάφερε να του αλλάξει γνώμη ο γνωστός θεολόγος που κυβερνά τους ΓΟΧ εδω και 30 χρόνια. Μην με αναγκάσεις να γράψω ονόματα...
Αυτό για να ξέρεις αν μας υπολογίζουν η όχι...

ΥΣ
Σου γράφω για πολλοστή φορά ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι αναγνωρίσεις των αιρετικών Ν/των Χριστοδούλου των δικαστηρίων και των εξωγήινων... αναφέρω δημοσιογραφικά και μόνον ποια είναι η επίσημη θέση για εμάς, του δείνα δικαστηρίου Ιεραρχών κλπ.
Και η προσωπική μου γνώμη είναι η κάτωθι:
Στις παλιές μου τις αρβύλες οι γνώμες του Καίσαρα, και των αιρετικών για την Ιεροσύνη μου.
Μου φθάνει που ξέρω εγώ οτι εχω Ιεροσύνη, διαφορετικά θα είχα απευθυνθεί αλλού...

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Δεν υπάρχει κανείς που να γράφει επίσημα για ανυπόστατες - άκυρες χειροτονίες της ΡΟΕΔ προς τους ΓΟΧ, και το καραμπινάτο παράδειγμα ήταν ο αείμνηστος Χριστόδουλος.
Ανεπίσημα διαιωνίζεται η γνωστή θολούρα την οποία έχεις υιοθετήσει και εσύ, διότι πολύ απλά επίσημα ΔΕΝ μπορούν να γράψουν κάτι...
Ξαναγράφω ότι το Ρωσικό Πατριαρχείο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ την Εκκλησία της ΡΟΕΔ τους οποίους δέχθηκε με την μετάνοια - ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ
αυτό σημαίνει ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ όλων των μυστηρίων τους, και σαφώς και των δικών μας χειροτονιών. Πόσο πιο απλά να στο γράψω να το καταλάβεις;
Επαναλαμβάνω, μην με κάνεις να γράψω δημόσια ποιος είχε κανονίσει να τον χειροθετήσει ο Καλλίνικος, αλλά ας όψεται ο γνωστός θεολόγος που ούτε κι αυτός γνωρίζει ποιον και τι πιστεύει.

Ανώνυμος είπε...

+I.Γ.Ζ.

Περί ΡΟΕΔ: στο γράφω και θεολογικά
"πως γίνεται να δεχόμαστε τα μυστήρια κάποιων αιρετικών;;;"

Η Εκκλησία είναι εν πλήρει εννοία, ο οικονόμος και ο απόλυτος διαχειριστής των Μυστηρίων.
Η Εκκλησία παρά την οικονομία καθιστά έγκυρα (εάν το θεωρεί Δέον) τα Μυστήρια των μη ορθοδόξων, χάριτι Εκκλησιαστικής οικονομίας.
Αυτή η οικονομία εφαρμόζεται σε αιρετικούς και σχισματικούς, οι οποίοι ωστόσο διασώζουν την Τριαδικότητα του θεού και τηρούν τον ορθόδοξο κανονικό τύπο των Μυστηρίων, χωρίς να αλλάξουν το ΔΟΓΜΑ.

Η εφαρμογή της οικονομίας με κανέναν τρόπο δεν συνεπάγεται την αναγνώριση της εγκυρότητας των Μυστηρίων των μη ορθοδόξων. Αυτό γίνεται καθαρά για ποιμαντικούς λόγους, για το όφελος των πολλών.

(Διότι απο την στιγμή που η αίρεση και το σχίσμα επέφεραν την αποσύνδεση από την Μία Αγία Εκκλησία και συνεπώς την απώλεια της Αποστολικής διαδοχής και της κανονικής Ιεροσύνης, τότε εαν πάμε κατά γράμμα, πρέπει να κατέβει εκ νεου ο Χριστός κλπ)
Αυτό έπραξε η Εκκλησία στην Β΄Οικουμενική καθώς δέχθηκε το βάπτισμα των Αρειανών, γιατί διαφορετικά έπρεπε να βαπτισθούν όλοι, και δη οι ίδιοι οι επίσκοποι, άλλοι είχσαν και χειροτονία απο Αρειανούς. Το Αυτό έγινε και με τους εικονομάχους...
( και εσύ συζητάς για την ΡΟΕΔ;;;;)

Η Εκκλησία λοιπόν πάντοτε καθοδηγούμενη από ποιμαντική φροντίδα εφαρμόζει την οικονομία σε ιδιαίτερες περιπτώσεις και αυτό μόνον όταν βοηθά την συμφιλίωση με τους αιρετικούς χωρίς να συσκοτίζει την αλήθεια της πίστεως. ( γράφε ΡΟΕΔ που επικοινωνούσε με 3 Πατριαρχεία, χωρίς οι ίδιοι να έχουν οικουμενιστικές δοξασίες, γράψαμε πριν για ποιον λόγο το έκαναν )

Η οικονομία δεν μπορεί ν’ αντιστρατευθεί τον κανόνα και την ακρίβεια.
Η οικονομία είναι υπερβατική διότι προσπερνά την ακρίβεια, αλλά σε καμμία περίπτωση δεν είναι Ανατρεπτική.
Συνεπώς η Εκκλησία εφαρμόζει την οικονομία και την ακρίβεια παράλληλα, χωρίς αυτό να σημαίνει κάποια αλλαγή στην Μυστηριακή θεολογία.
( όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Ν/τες λαικούς και κληρικούς, καθώς η Εκκλησία δέχεται τον ορθόδοξο τύπο του μυστηρίου, χωρίς όμως να αναγνωρίζει την εγκυρότητά του. Εγκυρο γίνεται με την ομολογία του εισερχόμενου μέλους, εν συνδυασμώ του Χρίσματος - Αγιο Πνεύμα)

Τα παραπανω για ΡΟΕΔ και Ν/τες του παρελθόντος

Ανώνυμος είπε...

+Ι.Γ.Ζ.

Τό ίδιο ( τηρουμένου των αναλογιών) ισχύει και με τους ΓΟΧ.
Δηλαδή έχουν κάποιες αιρετικές πρακτικές λ.χ. κοινό ποτήριο με Ν/τες λαικούς, μνημόσυνο στον Ειρηναίο Ιεροσολύμων, αναγνώριση κάποιων αιρετικών Σεργιανιστών ως αγίους γράφε Σεραφείμ Σόμπολιεφ κλπ

Τα οποία είναι ικανός λόγος να τους κόψω... ΔΕΝ μπορώ όμως να λέω ότι ΔΕΝ έχουν έγκυρα μυστήρια, διότι ΔΕΝ άλλαξαν το ΔΟΓΜΑ της πίστεως.

Και φέρνω ως άλλο παράδειγμα τους Βοστονίτες ( Αμερική) οι οποίοι όσοι ήρθαν στους ΓΟΧ πριν απο 10 χρόνια τους ξαναχειροτόνησαν, ενώ κάποιοι που ήρθαν προσφάτως έγιναν δεκτοί αλλιώς επειδή μετανόησαν για τις αιρέσεις τους, οι οποίες είχαν αλλάξει το ΔΟΓΜΑ.
1.Ονοματολατρεία
2. Η Απολύτρωση της ανθρωπότητας στον κήπο της Γεσθημανή, κάτι που Ακυρώνει την Σταυρική θυσία του Χριστού.

Ελπίζω να το κατάλαβες το παράδειγμα πότε χειροτονούμε apriori και πότε κλείνουμε το ένα μάτι για ποιμαντικούς λόγους.

( έστειλα ανάλογο σχόλιο και πριν αλλά δεν μου έδειξε ο υπολογιστής οτι πήγε στον προορισμό, γι' αυτό και το στέλνω εκ νεου )

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ο παιδαγωγος με το δίκιο του και αυτός παρεμβαίνει, σταματω εδω την αδιέξοδη συζήτηση. Όποιος έχει νου κατανοεί. Προσωπικώς δεν έχω και δεν είχα καμία διάθεση για προσωπικές κόντρες και εντάσεις. Αλλά πολλά ζητήματα είναι αδύνατον να συμπυκνωθούν σε 2-3 σχόλια.

Πώς να σχολιάσεις σε τρεις γραμμες το γεγονός ότι κάποιος κληρικός λέει από τη μία ότι έχει διακόψει από μία σύνοδο αλλά από την άλλη λέει ότι στέλνει πιστούς σε μοναστήρι που υπάγεται πνευματικώς σε αυτή την ίδια σύνοδο; Τέλος πάντων. Ο σωστός διάλογος γίνεται χωρίς περιορισμούς στην έγγραφη έκταση της σκέψης. Διότι πολλά θέματα είναι τόσο περίπλοκα από την βάση του κανονικού δικαίου που δεν γίνεται να τα κόψεις και να τα παρουσιάσεις κομμένα. Πρέπει και ο κόσμος να μάθει να διαβάζει και να μην δέχεται μόνο σύντομα μηνύματα εν είδει συνθήματος όπως έχει προπαγανδιστεί παιδιόθεν.

Ευχαριστώ τον παιδαγωγό για την φιλοξενία, αυτό είναι το τελευταίο μου σχόλιο.

Μία παράκληση σε όσους φοβούνται τις κάρτες και τα ηλεκτρονικά συστήματα σήμανσης. Οι άγιοι μιλούν ξεκάθαρα ότι πρώτα θα έρθουν οι δύο προφήτες της Αποκάλυψης και αφού ο αντίχριστος θα τους φονεύσει τότε θα προσπαθήσει να επιβάλλει το σφραγισμα του, το οποίο θα είναι ή το όνομα του ολόκληρο, ή το 666 που θα προκύπτει από την πρόσθεση των αριθμών που θα αντιστιχούν στο όνομα του. πχ. α= 1, ι=10, λ=30 κλπ. σύμφωνα με την ελληνική αρίθμηση.

Συγγνώμη αν έδωσα την εντύπωση πως δεν συζητούσα αλλά είχα προσωπική κόντρα, έγινε κατανοητός ο τρόπος μου λάθος και ίσως ευθύνομαι και εγώ σε αυτό. Να είστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

Τωρα διαβασα κι εγω τη συζητηση και χωρις να επαναλαβω τα ίδια, (που μάλλον δεν τα διαβασε ο ανωνυμος αδελφός...), θα πω επιπλέον ότι :
1) ξαναείπα δεν χρειαζονται οι εικασίες...ο Ακακιος δεν είχε ούτε χρήματα για το ταξίδι στην Αμερικη το 1960, με δωρεά έγινε, πόσο μάλλον για τη βαρυτατη κατηγορια που αναφερει κι ας την ξεστόμισε καποιος τριτος, ο Χριστιανος δεν πρεπει να αναπαραγει...ας διαβάσει το βιβλίο Σταύρου Καραμήτσου με τις επιστολές που αντάλλασαν μεταξύ τους και θα καταλαβει
2) Κριτήριο Ορθοδοξίας δεν είναι οι πλάνες που πέσανε μεμονωμένα ατομα ή ομάδες, για τον Άγιο Νεκτάριο ή για το σφράγισμα
3) Για το σφράγισμα όμως πας εσύ στο άλλο άκρο, λεγοντας να μην "φοβούνται τις κάρτες και τα ηλεκτρονικά συστήματα σήμανσης". Μπορεί αυτές να μην είναι το σφράγισμα, αλλα όταν θα χει "στηθεί" απο πλευράς υποδομής όλο το σύστημα, έτοιμο να σφραγίσει και στο δεξί χέρι-μέτωπο κι όταν ο κόσμος θα χει συνηθίσει στην κάρτα πολίτη, παράλληλα και με την προπαγανδα που θα συνοδευτει (οι καρτες κλεβονται, αυξανομενες ληστειες, βιασμοι,τρομοκρατιες κ.τ.λ. και καποιους επίσης να λενε ότι δεν ειναι τιποτα και το σφραγισμα στο δεξι χερι-μετωπο, αν εισαι πνευματικα καλά μέσα σου...), ΤΟΤΕ ΕΥΚΟΛΑ θα παρει και στο δεξί χέρι-μέτωπο. Ο σώφρων ανθρωπος αντιδράει απο νωρίς και δεν συνηθίζει τον εαυτό του
4) Ο ΙΓΖ παραδέχεται μόνο τη Σύνοδο Καλλινίκου κι όχι τις υπόλοιπες (που έχουν κοινη αφετηρία τον Ακάκιο), γιατί στην πορεια αποσχίστηκαν για ανούσιους λόγους, διανθισμένους με "θεολογικά" επιχειρήματα. Τον όρο παραμάγαζα δεν τον υιοθετώ, ούτε θα εκφέρω άποψη για τα Μυστηρια τους. Για την Εσφιγμένου σου απαντησε, όσον αφορά τις εξελίξεις που έρχονται, κι επιμένεις να λες τα ίδια.

Έχεις πορωθεί πολύ αδελφέ, όπως έκατσες κι εκανες ολοκληρη ανούσια διατριβη για το ημερολογιο, και ξεφευγεις χωρίς να το καταλαβαινεις...

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Aδελφέ καταλαβαίνω ότι είδες πολλά τραγελαφικά και ασχημα στους Κυπριανίτες που πηγαινες καποια χρονια (όχι ότι αν πας στη σημερινη Συνοδο Καλλινίκου θα βρεις Αγίους, έσχατα χρόνια κι όλοι είμαστε...), αλλα εχεις πεσει σε παγιδα, πρεπει να ηρεμησεις. Προσπαθείς να απαξιωσεις και να δυσφημησεις οτιδηποτε εχει σχεση με το Πατριο, πεφτοντας σε ΒΑΡΙΑ λαθη.
Εγω διαβαζω και σκεφτομαι οτι γραφεις, εσυ ομως δεν "ακους" κι επαναλαμβανεσαι.

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Και κατι πολύ σημαντικο για μένα όσον αφορα καρτες-σφραγισμα, που έχει να κανει με την Θεια Χαρη. Δεν είμαι 100% σιγουρος ότι η καρτα πολιτη δεν θα αποτελεσει σφραγισμα, αλλα πόσο απομακρύνεται άραγε η Θεια Χαρη σε οσους χρησιμοποιουν, ειδικα πιστωτικες καρτες με ονοματεπώνυμο=ταυτοτητα και θα παρουνε τη καρτα πολιτη ;;
Μηπως η καρτα πολιτη αποτελεσει μια δοκιμασια κι ο Κυριος λαμβανοντας υπόψιν και αυτο θα κρινει ποιους θα προστατευσει ενόψιν των δεινων που έρχονται, ως δικαια τιμωρια για τον νεο προδοτη "Ισραηλ" ;;

Παρεπιπτοντως έχω ακουσει μεμονωμενους του Πατριου να λενε ότι σφραγιστηκατε αλλα προσωπικα δεν εχω ακουσει την Εσφιγμενου να πει κατι τετοιο. Είχε μια υπερβολη με τα σφραγισμενα τροφιμα,αλλα όπως ειπα, πολλοι φτανουνε στο αλλο ακρο και τα σχεδια της Ν.Τ.Π. θα προχωρησουνε αμαχητι

Σταύρος

Ανώνυμος είπε...

Άκυρα μυστήρια δεν έχουν μόνο οι αιρετικοί αλλά και εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν κανονική χειροτονία όπως οι γοχ. Δεσπότης που δεν έχει χειροτονητήριο δεν είναι δεσπότης. Θα παίζουμε με αυτά τώρα γιατί οι γοχ εκαναν τις ημέρες δόγμα; Η Δ οικουμενική λέει ότι οι επίσκοποι πρεπει να γινονται από τρεις επισκόπους οι γοχ έχουν από εναν και αυτός χωρίς χαρτιά. Και λέγονται γνήσιοι! Η ερμηνεια του αγιου Εφραιμ πάντως λέει ότι πριν από τους προφήτες δεν θα υπάρχει χάραγμα. Ηρθαμε εμεις τώρα να φτιάξουμε τους αγίους; έλεος....

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Όπως πληροφορηθήκαμε οι ΓΟΧ έχουν κανονικές χειροτονίες από τους Ρώσους της Διασποράς. Μπορεί να έκαναν το λάθος να κάνουν Σύνοδο, αλλά οι ίδιοι επικαλούνται ειδικές συνθήκες, που τους ανάγκασαν. Κακώς έκαναν Σύνοδο, αλλά ως προς τις χειροτονίες, δεν έχουν θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.