" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟ
ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ


ΖΗΤΑΜΕ
ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ
ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Αφού λεηλάτησαν με την κατευθυνόμενη οικονομική κρίση κάθε περιουσιακό μας στοιχείο θέλουν τώρα να αρπάξουν ο,τιδήποτε πολυτιμότερο έχουμε :
την ψυχή και το μέλλον των παιδιών μας!


ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΜΠΟΣ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ

ΚΑΙ

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

ΤΩΝ ΑΘΡΗΣΚΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Αν έχουμε λοιπόν και την ελάχιστη Ορθόδοξη συνείδηση και αγάπη για την ψυχή και το μέλλον των παιδιών μας

Καταθέτουμε όλοι οι Γονείς αίτηση απαλλαγής των παιδιών μας από το μεταλλαγμένο μάθημα των Θρησκευτικών.



ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ
Συμπληρώνουμε οι Γονείς (ή νόμιμοι κηδεμόνες) του παιδιού από μία υπεύθυνη δήλωση ν.1599/1986 ο καθένας (2 ίδιες δηλαδή) στις οποίες γράφουμε:


Βάσει της Εγκυκλίου 12773/Δ2/23-01-2015 της ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ με τίτλο «Ρυθμίσεις μαθητικών θεμάτων», επιθυμώ να απαλλαγεί ο γιος μου/η κόρη μου …………………, μαθητής/ήτρια της ……… τάξης, του …σχολείου από το μάθημα των θρησκευτικών, επικαλούμενος/η λόγους θρησκευτικής συνείδησης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 4/2015 (Γ/ΕΞ/1279-1/06-08-2015) γνωμοδότηση της ολομέλειας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα»


Υπογραφή…



Τέλος θα πρέπει να ζητήσουμε να πρωτοκολληθεί η αίτηση στο σχολείο και κρατάτε αντίγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου.
-1η Οκτωβρίου 2016 –

11 σχόλια:

Απόστολο είπε...

Δεν ξέρω κατά πόσο αυτή η αντίδραση θα τους δώσει τη δικαιολογία για την πλήρη κατάργηση του μαθήματος. Τώρα θα μου πείτε ποιό μάθημα και ποιά Θρησκευτικά.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά!
Πρέπει να ξεκινήσει μια νόμιμη αντίδραση σε κάθε ανθελληνικό αντιχριστιανικό αντισυνταγματικό μέτρο!

Πρέπει με κάποιο τρόπο και αυτοί και όλοι οι προηγούμενοι αλλά και οι επόμενοι να καταλάβουν πως ο Ελληνικός λαός αντιδρά στις ανθελληνικές και αντιχριστιανικές μεθοδεύσεις τους.
Αυτό πρέπει να γίνει μάθημα και στις κυβερνήσεις αλλά και στους ψηφοφόρους.
Όταν ακούμε να μιλάνε υπέρ του λαού- ως π.χ. λαέ πολέμα σου πίνουνε το αίμα - να ζητάμε να μας διευκρινίσουν σε ποίον λαό αναφέρονται!
Εάν αναφέρονται σε όλο το λαό της γης ας βάλουν υποψηφιότητα για παγκόσμιοι κυβερνήτες!
Κανένα δικαίωμα δεν έχουν να παραπλανούν τον δυστυχώς εύπιστο στα συνθήματα Ελληνικό και Χριστιανικό λαό της Ελλάδας μας!
ΤΩΡΑ , όσο είναι νωρίς με βάση το σύνταγμα μας.
Αργότερα θα μας ονομάσουν εχθρούς του λαού και τότε θα καταλάβουμε θέλουμε δεν θέλουμε σε ποίον λαό αναφέρονται!

Τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση παρουσιάζει ο Αλ. Τσίπρας
Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 08:39

http://www.naftemporiki.gr/story/1131346/tis-protaseis-gia-ti-suntagmatiki-anatheorisi-parousiazei-o-al-tsipras

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή ,δεν μπορεί να γίνει αντιοικουμενιστικός αγώνας με άσχετους.
Πήραν μια δήλωση απαλλαγής από την ΕΝΩΣΗ ΑΘΕΩΝ.
Αντιοικουμενιστικός αγώνας με copy paste.
Ευθύνη όμως έχει και το ιστολόγιο που δημοσιεύει τέτοια ασχετοσύνη. Ακόμα δεν γνωρίζουν ούτε την ονομασία του αρμόδιου υπουργείου που θέλουν να απευθυνθούν και θέλουν να κάνουν αγώνα.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Έχεις δίκιο ανώνυμε

θα "διαμαρτυρηθούν" οι θεολόγοι που στην πλειοψηφία τους είναι υλιστές και άθεοι.
(Που με το κόμπλεξ να μην τους χαρακτηρίσουν "του κατηχητικού", "της εκκλησίας", θέλουν να δείχνουν ότι καπνίζουν, ψιλοβρίζουν, φοράνε σκουλαρίκια και παριστάνουν τους "φιλόσοφους". Αντί να είναι περήφανοι που διδάσκουν την πιο τέλεια διδασκαλία της αγάπης, την πιο τέλεια πίστη, το ορθόδοξο βίωμα),
θα διαμαρτυρηθούν ότι χάνουν τις ώρες και την οργανική τους θέση!!

Εκτός από την ΠΕΘ (που μέχρι πριν λίγους μήνες φωτογραφιζόταν δίπλα στον Ζουράρη και στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν τι ωραία εισήγηση έκανε ο Ναυπάκτου : ο οποίος επίσης δεν απέρριπτε τα νέα προγράμματα), ποιοι άλλοι θεολόγοι αντιδρούν;
τους είδες να κάνουν καμιά διαδήλωση;
να στέλνουν μαζικά επιστολές; Σιωπή.

Τόσα χρόνια κάναμε ότι δεν βλέπαμε από τους άθρησκους θεολόγους και τα απαράδεκτα βιβλία. Έπρεπε να χειροτερέψουν για να ξυπνήσουμε.

Εμείς βλέπουμε την αλήθεια χωρίς παρωπίδες.Και όπως βλέπεις δίνουμε χώρο σε κάθε αντίθετη άποψη.

ΥΓ. Μάλλον κανένας ξενέρωτος θεολόγος θα είσαι και συ, που φοράς το κουστούμι σου και πηγαίνεις στην υποδοχή του Βαρθολομαίου, που μιλάς στα παιδιά σου για τον βούδα και το Ισλάμ.
Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος. Κάντε μάθημα στους τοίχους λοιπόν.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που δεν τον είπατε και ........, τον άνθρωπο.

Agios Makarios o Patmios είπε...

Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρώνεται στην εν λόγω υπεύθυνη δήλωση και το ότι θέλουμε το μάθημα να είναι ομολογιακού χαρακτήρα (με υπογράμμιση) και ότι διαφωνούμε με την κατάντια που έχει περιέλθει! Θα πρέπει επίσης να στείλουμε διαμαρτυρία ΚΑΙ στο Υπουργείο με επισύναψη της υπεύθυνης δήλωσής μας!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σας.
Να εξηγούμε τον λόγο που αρνούμαστε την συμμετοχή στο πολυθρησκευτικό μόρφωμα.
Ομοίως απαραίτητη και η δημοσιοποίηση της αντίδρασης ευρύτερα.Να μην το μάθει μόνον ο Δ/ντής του σχολείου.

90 μητροπόλεις στην Ελλάδα (και άλλοι τόσοι στο Φανάρι), εκατοντάδες ή χιλιάδες παπάδες παρατρεχάμενοι στα γραφεία των δεσποτάδων, να φροντίζουν για τις φωτογραφίσεις του στις πανηγύρεις και για τα άμφια του και τα δώρα που θα δώσει στους εορτάζοντες επισκόπους. Άραγε πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα αν όλοι αυτοί είχαν συνείδηση; Αν συντόνιζαν όλοι αυτοί τις αντιδράσεις. Αλλά φαίνεται δεν προλαβαίνουν, μια η (ψευδο)σύνοδος μια οι πανηγύρεις, μια οι επισκέψεις του Βαρθολομαίου και του Πάπα ..

Αν δεν ήταν το θέμα της Συνόδου, σιγά μην τοποθετούνταν οι δεσποτάδες για τα θρησκευτικά. Απλά θέλουν να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον του κόσμου και της επερχόμενης συνόδου.

Unknown είπε...

Μόνο με τις απαλλαγές μπορεί να γίνει κάτι. Να δω τι θα κάνει ο Φίλης όλους τους μαθητές που θα πάρουν απαλλαγές ΕΠΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ και θα βολοδέρνουν στους διαδρόμους των σχολείων. http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/05/blog-post_1700.html

Unknown είπε...



http://www.pentapostagma.gr/2016/09/%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF.html

Ανώνυμος είπε...

Εννοειται ότι δεν θα επιτρεψουν αποχη απο το μαθημα ή αλλιως με "ρατσιστική" προπαγανδα και στραβα ματια, ως γνησιοι μυστες της, θα προσπαθησουν να θεσουν στο περιθωριο τα Χριστιανοπουλα που θα απεχουν, με τους μεταναστες, σε συνεργασια με αδιαφορα ή/και προσηλυτισμενα στη "μαγκια" του Κορανιου Ελληνοφωνα παιδια να τους επιτιθενται
Όπως ειναι υποχρεωτικη κι η γενικοτερη προπαγανδα της "εκπαιδευσης", οι απαλλαγες ειναι μονο για Ιεχωβαδες κι αλλα οργανα του Σιωνισμου.
Κρυφο σχολειο θα χρειαστουμε παλι
Δεν εχω προχειρο link με τον αγριο "διωγμο" εναντιον ζευγαριου στο εξωτερικο που αρνηθηκε την υποχρ προπαγανδα για το παιδι τους...τους πηραν την επιμελεια, κατορθωσαν πηγαν Αμερικη και πηραν προσωρινο ασυλο, αλλα τα πλοκαμια του Σιωνισμου ειναι παντου...

Ελα ομως που ξερει που παταει ο καθε Φιλης...δεν υπαρχουνε και πολλοι γονεις που κοπτονται για το τι θα μαθει το παιδι τους, ποσο μαλλον να αντιδρασουν (ελαχιστοι). Όπως δεν πειραζει πολλους που καθε λιγο κανουν παρελασεις οι γκεϊ, αλλα θα απαγορευτουν οι Εθνικες μας, μαθητικες παρελασεις και τοσα αλλα
Το μυστικο υπερμνημονιο του 2014 (για μας τους συνωμοσιολογους ...) τελικα εφαρμοζεται και με τον διωγμο που θα ακολουθησει θα κανει διαχωρισμο ο Κυριος. Δεν ηταν τυχαιο το μοιρασμα προφυλακτικων σε παιδια δημοτικου πριν ενα χρονο
https://web.archive.org/web/20151115182216/http://kimisihlioupoleos.blogspot.gr/2015/10/blog-post_85.html

Σταυρος

Ανώνυμος είπε...

Ta καλουδια του Ισλαμ φανερωνονται ολο και περισσοτερο προς τα δω
Ο ΑΝΤ-1 ακομα χθες βραδυ μιλαγε για απλη ασελγεια....
http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/282967/anatrihiastikes-oi-leptomereies-toy-viasmoy-sto-ap.html

Και σε αρκετα blogs υποβαθμισμενο το γεγονος κι ακομη απλη ασελγεια
Σορεια βιασμων στην Ευρώπη απο λαθρο (ειδικα στις Σκανδιναβικες-"πολυτισμικες", στη Σουηδια το 25% των γυναικων βιαζεται ), αλλά υπάρχει εντολή σιωπής και ατιμωρησίας, ειδικα για τους ανηλικους (κι ολοι τους, χωρις χαρτιά, δηλωνουν ανηλικοι), παράλληλα με τις βασιμες αμφιβολίες περι ανδρισμου του "αντρικου" φυλλου, που δεν αντιδραει
Και στην Ελλάδα αυτο γινεται κι ερχονται πολυ χειροτερα...
Μην αναρωτιουνται μετα καποιοι ομως το ΓΙΑΤΙ...ουτε ακομα περισσοτερο να τα ριξουνε στον Κυριο "που δεν επεμβαινει". Σ΄ολα τους αρεσει να πραττουν το θέλημά τους, να κατηγορουν ως "δυναστη" τον Κυριο, αλλα στα "δυσκολα" δεν εχουν προβλημα να στερησει ο Κυριος την ελευθερια στα πλασματα του

Σταυρος

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.