" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΑΙΣΧΟΣ: ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ EΠΑΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΚΤΗΤΟΡΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ. ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ! ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΤΑΣΠΡΟ ΕΛΑΦΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ

Το ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 1.10.2016, ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ EΠΑΥΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΚΤΗΤΟΡΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ. 
ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ, ΣΗΜΕΙΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ! 
ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΚΑΤΑΣΠΡΟ ΕΛΑΦΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟ



Ὁ Δημητρης ἀπὸ τὴν Φλώρινα δείχνει το σημεῖο ποὺ ἐμφανιστηκε το ὁμορφο ἐλάφι στους τρεῖς αστυνομικοὺς τῆς ἀσφαλείας. Ηταν παρών και ὁ ἴδιος, μὲ τὴν σύζυγό του Μαρία. Ἔκοβε ξύλα ἐξυπηρετώντας την Μονή. Εἶδε τοὺς ἀστυνομικοὺς μὲ πολιτικά και στὴν ἀρχὴ δεν τοὺς κατάλαβε. Ἕνας ἐξ’ αὐτῶν ἀπὸ τὴν Μελίτη τὸν πλησίασε και τοῦ ἔκανε περίεργες ἐρωτήσεις, ὥσπου ἀναγκάστηκε να ἀποκαλύψη την ἰδιότητά του. Τοῦ εἶπε ὅτι τὴν προηγουμένη μέρα ποὺ ξαναήρθαν στὴν Μονή, για να βροῦν τὸν π. Παΐσιο, εἶδαν ἕνα κάτασπρο ἐλάφι, μὲ μεγάλα κέρατα. Ὁ Δημήτρης ποὺ συχνᾶ ἐπισκέπτεται την Μονή και γνωρίζει ὅτι δὲν ὑπάρχουν ἐλάφια στην περιοχή,  δεν το πίστευε, ὥσπου μπροστά τους ἐμφανίστηκε πάλι τὸ ἐλάφι. Ἔτρεξαν οἱ ἀστυνομικοὶ για να το φωτογραφήσουν.  Τις ἡμέρες αὐτὲς (20 Σεπτεμβρίου) ἦταν και ἡ γιορτή του στρατηγοῦ Ἁγίου Εσταθίου (με τὸ παλαιό ἡμερολόγιο εἶναι σήμερα), ὅταν ἕνα ὅμορφο ἐλάφι  ποὺ τὸν ὁδήγησε βαθειά στο δάσος και ἄκουσε την φωνή του Χριστοῦ καὶ ἀπὸ εἰδωλολάτρης ἔγινε χριστιανός και μαρτύρησε με την συζύγό του Θεοπίστη και τὰ δύο παιδιά του για το Χριστό. Διαβάστε τον βίο τους εδῶ:

http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=48892



ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΑΦΙΑ.
Ἔξω ἀπὸ τὴν Μονή, ποὺ ἐμφανίστηκε το ἐλάφι ἔχει χαμηλή βλάστηση καὶ δὲν ὑπάρχει δάσος. Μπορεῖτε νὰ τὸ δῆτε στην φωτογραφία. Ὁ π. Παϊσιος στα 16 χρόνια που εἶναι ἐκεῖ, δεν εἶδε ποτέ ἐλάφι και μάλιστα ἄσπρο και τόσο ὄμορφο. Θὰ παρακαλούσαμε τοὺς ἀστυνομικούς που το φωτογράφησαν νὰ χαρίσουν μία φωτογραφία, στον π. Παΐσιο προς ἀνάμνηση, γιατί εἶναι θαυμαστό το γεγονός! Βέβαια ἀποδέκτες εἶχε τοὺς ἴδιους τοὺς ἀστυνομικούς, ὅμως ἐνίσχυσε καὶ τον ἱερομόναχο, την στιγμή που ἐμφανίστηκε. Και κάποιο μήνυμα ἔστειλε ὁ Θεός στὸν δεσπότη, που τὸν διώκει και σὲ ὅλους τους ἀγωνιζομένους χριστιανούς.



Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ π. ΠΑΪΣΙΟ
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

π. Θεόκλητε, ἐσεῖς συμπεριφέρεσθε σαν ἐχθρός και διώκτης ἑνὸς καλοῦ και εὐσυνείδητου ἱερέα, που δεν ἀναζητᾶ θρονους και πατερίτσες, ἀλλὰ διωγμούς και περιπέτειες, για τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἀγία, που τοῦ παρέδωσε κατα την χειροτονία του ὁ ἅγιος ἐπίσκοπός του Αὐγουστῖνος. Ἐσεῖς διώκτης και ὑπερασπιστὴς τῶν οἰκουμενιστῶν καὶ ὁ π. Παΐσιος μικρὸς ἀγωνιστής, στα χνάρια τοῦ π. Αὐγουστίνου, γι’ αὐτὸ ὁ Θεός τοῦ ἔδωσε σημαδι τῆς παρουσίας του. Ἡ κατ’ ἐπανάλειψη ἡ παρουσία τοῦ ἐλαφιου, στοὺς ἀστυνομικοὺς, που ἀναζητοῦσαν τὸν π. Παΐσιο, (πιθανόν για νὰ τοῦ ἐπιδώσουν κάποιο ἔγγραφο τοῦ δεσπότη) σ’ ἕναν τόπο ποὺ δὲν ὑπάρχουν ἐλάφια, δεν εἶναι τυχαῖα.


π. Θεόκλητε, μη ξεπέφτετε τόσο. Σταμαστῆστε νὰ διώκετε τὸν π. Παΐσιο.


Μή ἐμφανίζεσθε χειρότερος ἀπὸ τοὺς σκληροπυρινικούς οἰκουμενιστάς, ποὺ τρῶνε και πίνουν και θησαυρίζουν ἐκμεταλλευόμενοι την πίστη τοῦ Χριστοῦ και την θέση τους. Ὑπάρχει Θεός που θὰ μᾶς δικάση ὅλους κατὰ τὰ ἔργα μας. Ἔχουμε καὶ κάποια ἡλικία καὶ δεν θα ἀργήση ἡ ὥρα τῆς ἀναχωρήσεως μας νὰ ἔρθη. Τὰ πανηγύρια τελειώνουν. Ἔρχεται ἡ ὧρα τῆς Κρίσεως. Μή μείνωμεν ἔξω τοῦ Νυμφῶνος Χριστοῦ. Σκεφτεῖται καλά αὐτὰ που κάνετε. Ὁ πόλεμος ἐναντίον τοῦ π. Παϊσίου εἶναι πόλεμος ἐναντίον τοῦ Γέροντος Αὐγουστίνου!

Μη ἀκοῦτε τοὺς κακούς σας συμβούλους. Ὅτι κακὸ κάνετε, θα γυρίση στο κεφάλι σας. Θὰ ἀποδείξετε στοὺς πιστούς ὅτι μόνο τον δεσποτικό θρόνο πήρατε και τίποτε ἄλλο ἀπὸ τὸν ἀγωνιστή ἱεράρχη Φλωρίνης π. Αὐγουστίνο Καντιώτη.

Δεν εἶμαι ἐχθρός σας, που σας τα γράφω αὐτά. Σας ἀγαπῶ και προσεύχομαι για σας, ἀλλὰ βλέπω τὴν σκληρότητά σας και λυπᾶμαι.

ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο Κ. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ 19.9.2016!

ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΨΕΥΔΗΣ Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ·
1. ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΠΑΥΣΗ ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ, ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ (ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)


2.Και ἐδῶ· 
ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ… ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 



Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΗ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ!

Ὁ δεσπότης της Φλώρινας Θεόκλητος ἀνακοίνωσε τηλεφωνικὰ τὴν παραίτηση του ἡγουμένου της ἱ. Μ. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμᾶ, π. Παΐσίου ἀπὸ τὰ καθήκοντα τοῦ ἡγουμένου, στις 1.10.2016, ἐνῶ ὁ δημοσιογράφος ἔβγαλε την εἴδηση στις 19.9.2016.


3. Ὁ δημοσιογράφος ἔγραφε· «ΠΑΥΘΗΚΕ» ΑΠΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΠΑΪΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ·


Τί σημαίνει αὐτό; Ὁ π. Παΐσιος θὰ μάθαινε για την παραίτηση του ἀπὸ τὸν δημοσιογράφο καὶ ὄχι ἀπὸ τὴν προϊσταμένη του αρχή και θὰ ἐξέθεται τον δεσπότη. Τώρα περιμένουμε τὸν π. Θεόκλητο, νὰ ἀνακοινώση στὸν π. Παϊσιο καὶ τὸ δεύτερο μέρος τοῦ δημοσιεύματος του, κ. Μαυρίδη, δηλαδή, να τοῦ
ἀφαιρέσει και την ἰδιότητα του πνευματικοῦ!!! Ἐξουσία ἔχει και κάνει ὅτι θέλει! Ἀλλὰ μέχρι πότε; Μπορεῖ να προχωρήση και στὴν καθαίρεση τοῦ π. Παϊσίου, αν πάρη ἐντολή ἀπὸ τὸν πατριάρχη και ἀπὸ τὸ πνευματικό του τέκνο Καλαμαριᾶς Ἰουστῖνο!!! Ὁ π. Αὐγουστῖνος ἔλεγε· «Να καθαιρεθῶ για τέτοια θέματα και ἀπὸ τέτοιους δεσποτάδες εἶναι τιμή μου».


Ὁ π. Παϊσιος εἶναι ἕτοιμος για ὅλα, ἀλλα να ξέρη ὅτι δεν θα ἀπαλλαγῆ τόσο εὐκολα ἀπ’ αὐτόν. Φίλοι και γνωστοί του, ποὺ τοῦ δάνεισαν χρήματα για νὰ γίνη το Μοναστήρι και ἄλλοι που ἔκανα δωρεές, δὲν θὰ τὸν ἀφήσουν εὔκολα, νὰ διώξη τὸν π. Παίσιο. Εἶναι αγανακτισμένοι μαζί του και θὰ ἀγωνιστοῦν με ὅλα τα νόμιμα μέσα. Με τα 1500 ευρώ, που ἔδωσε ἡ Μητρόπολη, για την ανοικοδόμηση της Μονῆς, στα 16 χρόνια δὲν μπορεῖ νὰ πετᾶ ἀπὸ τὴν μιά στιγμή στην ἄλλη τὸν κτήτορα τῆς Μονῆς για νὰ βάλη ποιόν;


Σύντομα θὰ γράψουμε με στοιχεῖα, το ποιόν του νέου ηγουμένου, που ἔχει την ειδικότητα να καταλαμβάνει ξένα κτίρια, για το ἀτομικό του συμφέρον. Θα δώσουμε στην δημοσιότητα ἕνα φάξ γραμμένο ἀπο τα χέρια του, που ἔστειλε στον Γέροντα ἀγωνιστὴ ἱεράρχη π. Αὐγουστῖνο, Καντιώτη προσπαθῶτας να τον εξαπατήση, για νὰ παραδώση το ἰστορικό οικοτροφεῖο τῆς Καζάνης «των 40 ΜΑΡΤΥΡΩΝ» του στον Δήμο Κοζάνης.


ΘΑ ΜΑΘΗ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΣΤΟΣ, ΠΟΙΟΥΣ ΚΡΑΤΤΑ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΪΔΕΥΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΗ ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΩΚΕΙ!!!



Σχόλιο:


Ελπίζουμε τα όσα εξωφρενικά διαβάζουμε να μην είναι αληθινά.

Ήρθε η ώρα να μπει τέλος στην δεσποτική αυθαιρεσία.

Τελικά πρέπει πάντα να φοβόμαστε όσους έχουν μόνιμα στην φάτσα τους ένα χαμόγελο.
στην φωτογραφία, ο μητροπολίτης Φλωρίνης, μέσα στην χαρά, αναγγέλλει ότι στέλνει τον  π.Παϊσιο Παπαδόπουλο, σε Συνοδικό Δικαστήριο (με διαδικασίες express). Δίπλα οι διάκοι του επίσης χαμογελούν ..   Αξιολύπητοι όλοι τους.

Αλλά να το θυμηθείτε, θα δείτε ότι θα του κοπεί αυτό το χαμόγελο,
και του Θεόκλητου και των παρατρεχαμένων του.

Θα τα πούμε προσεχώς.

Ιστολόγιο Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και οι Φλωρινιώτες πρέπει να αντιδράσουν για το απαράδεκτο κήρυγμα του μητροπολίτη Θεοκλήτου στο ναό της Αγίας Παρασκευής και για τα άλλα κηρύγματά του πάνω στη διακοπή μνημοσύνου.
Καθώς και για το γεγονός ότι ούτε μια φορά δεν καυτηρίασε δημόσια τα "κατορθώματα" του Βαρθολομαίου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ ντροπη
ο υποτιθεμενος διαδοχος του ΝΕΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΑΓΟΥΣΤΙΝΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ να κυνηγαει ενα γνησιο τεκνο του
τι απολογια θα δωσει στον Θεο; τον βαρθολομαιο φοβατε και οχι τον Θεο
μολυνε τον θρονο που καθονταν ο ατλας της Πιστεως πατηρ Αυγουστινος
βεβηλωσε την Φλωρινα
δεν θα αφησουμε ετσι τον γεροντα Παισιο θα τον υπερασπισουμε μεχρι θυσιας, θα ανεβουμε επανω θα φωνάξουμε, θα μας ακούσει όλη η φλώρινα
που ειναι τα πνευματικοπιδια του πατρος Αυγουστινου; κοιμουντε ; τι θα κανουν θα κατσουν αδιαφοροι;
τριζουν τα οστα του Αθανατου Αυγουστινου νεος ομολογητης αναδικνυεται ο πατηρ Παισιος

σημερα αυριο φευγει τι λογο θα δωσει στον θεο ο αναξιος κεχαγιας;
θα δειτε, θα τον τιμωρησει ο ΘΕΟΣ
Αλεξιος κ

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι στάση θα τηρήσει ο Φλωρίνης Θεόκλητος για την ψευδοσύνοδο στην Ιεραρχία! Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προκαλέσει τον πιστό λαό!

GeorGRE είπε...

Θέλω να μάθω ποιά είναι η στάση των ιερέων της μητροπόλεως για το θέμα. Εαν θέλουν και είναι ενωμένοι (εκτός βέβαια από τους αυλικούς γλοιώδεις κόλακες τύπου Λ.Κ.) μπορούν να νικήσουν το φθόνο και την αλαζονία.
Εμείς οι απέξω θαυμάζαμε τη μητρόπολη Φλωρίνης και μας θλίβει η κατάντια της.

Ανώνυμος είπε...

"Για να δούμε τι στάση θα τηρήσει ο Φλωρίνης Θεόκλητος για την ψευδοσύνοδο στην Ιεραρχία! "

Πιστεύω θα τηρήσει εκείνη που τήρησε και πριν την ψευδοσύνοδο με το υπόμνημα που έστειλε .

Τον π.Παϊσιο όμως δεν τον συμφέρει να αντιδράσει μέσα στην ιεραρχία ο π.Θεόκλητος , διότι θα εκτεθεί ακόμα περισσότερο για την αντικανονικότητα της παύσεως μνημοσύνου που έκανε .!

ΥΓ. Η Εορδαία θα συνεχίσει να στηρίζει τον Ορθόδοξο Επίσκοπο της .!

Λ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεόκλητος και προπαντός ο κύκλος που τον περιέβαλλε όλα αυτά τα χρόνια είναι υπεύθυνοι για την αποκαντιωτικοποίηση της μητροπόλεως Φλωρίνης.
Υ.Γ.: από πότε γίνεται παύση ηγουμένου από τα καθήκοντά του με ένα τηλεφώνημα;
Πού είναι το σχετικό έγγραφο;

Ανώνυμος είπε...

Πότε καυτηρίασε δημόσια τα αίσχη του Βαρθολομαίου ο Φλωρίνης Θεόκλητος;
Πότε μίλησε δημόσια για το Μπάλαμαντ, το Πόρτο Αλέγκρε, τη Γροιλανδία, τη "θρονική εορτή" στην Κωνσταντινούπολη, το Πουσάν;
Πότε είδαμε την υπογραφή του σε σχετικά κείμενα διαμαρτυρίας που υπέγραψαν άλλοι μητροπολίτες;
Ποια η στάση του στην περίπτωση του Προικονήσου και του Προύσης;
Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για την απαράδεκτη στάση του!
Και να ήταν μόνο αυτό!
Υ.Γ. Ο άτυπος εκπρόσωπος του Φλωρίνης Θεοκλήτου που διατρέχει το διαδίκτυο γελοιποιούμενος καλείται να σοβαρευθεί πάραυτα. Εάν επιμείνει θα αποκαλυθφθούν και άλλα και δεν θα ξέρει τι να κάνει!

Ανώνυμος είπε...

OMOΛΟΓΙΑ:
Τελικα, ΙΔΟΥ ποιος ειναι και ο αξιοθρηνητος Θεοκλητος Πασσαλης.
Εμεις τον γνωρισαμε ως θεολογακο Θωμα Πασσαλη, ως μυστικοσυμβουλο του ΓΙΓΑΝΤΑ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ, ιδιαιτερα οταν περνουσε μαζι του απο την Θεσσαλονικη.
Κριμα, σημερα στα γεραματα του να καταντησε ενας διωκτης των Αντιοικουμενιστων και των θαρραλεων και γενναιων Αγωνιστων κληρικων, αφου αυτος ενταχθηκε πλεον στο σωμα των ....ΛΑΓΟΩΝ και των θλιβερων παθητικων Οικουμενιστων.
Ειναι αξιος ΠΑΣΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑΣ.
Ισως σε αυτες τις αξιοκατακριτες προδοτικες μειοδοσιες του, για χαρι του Αρχιαιρεσιαρχου Βαρθολομαιου, να εχει συμπαταστατη του και τον ...γυρολογο Μπαρδακα, κριμασιν οις οιδε Κυριος, δευτερον δυστυχη μητροπολιτην (ο πρωτος αφησε εποχη μνημειωδους ανικανοτητας και απραξιας), της Αρπαγεισας απο την Θεσσαλονικη μητροπολεως Νεας Κρηνης και Καλαμαριας.
Σημερα, ως φαινεται.... καθαριζει η ηρα, απο το σιταρι. Ο καθενας διαλεγει απο αυτη τη γη, την Κολασι του ή τον Παραδεισο του. ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ.

https://apotixisi.blogspot.gr/2016/10/omo.html

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ:

ΟΜΟΛΟΓΙΑ:
Γι αυτο φοβουνται οι παναθλιοι δεσποταδες της Σατανοκρατουμενης Οικουμενιστικης Κρατικης εκκλησιας, τον χωρισμο τους απο το Κρατος,

γιατι θα χασουν ολες τις εξυπηρετησεις των αρχων και των εξουσιων, μεχρι και να εχουν υπο τις διαταγες τους, δηλαδη γκαρσονια τους,
ακομα και τους αστυνομικους για να τους στελνουν - δικην δικαστικων επιμελητων - να ανακοινωνουν την αποπομπη ενος ανεπιθυμητου ηγουμενου απο την θεσι του.

Πασαλη, εισαι σκετος...πασαλος, δηλαδη ....απελεκητος !!! Ο νοων νοειτω.

Ομορφος κοσμος, ηθικος, αγγελικα πλασμενος!!!! ο κοσμος των δεσποταδων της Οικουμενιστικης, Αιρετικης Εκκλησιας της Ελλαδος, κατα τον Πατρολογο πατερα Θεοδωρο Ζηση.

Ανώνυμος είπε...

Να παραιτηθεί πάραυτα ο Φλωρίνης Θεόκλητος! Απέτυχε παταγωδώς!
Πρόδωσε, έστω και αθελήτως, το αγωνιστικό πνεύμα του π.Αυγουστίνου.
Η μητρόπολη Φλώρινας εκκοσμικεύθηκε.
Γαμοβαφτίσια, χοροί σε προαύλια ναών μετά τον εσπερινό, πισίνα στην κατασκήνωση, μεικτά κατασκηνωτικά διήμερα (πού να φανταζόταν ο π.Αυγουστίνος τέτοια εικόνα), πανηγύρια και συλλείτουργα με τα συμπαρομαρτούντα, έλευση και περιφορά λειψάνων σε υπερβολικό βαθμό, καταστρατήγηση της εγκυκλίου του μακαριστού Αυγουστίνου περί απαγορεύσεως της οδηγήσεως αυτοκινήτου (και από κάποιους "καντιωτικούς" κατά τα άλλα) και τέλεση αγιασμού από κληρικό της μητροπόλεως σε αθλητικό σύλλογο του shogun!!!( πιθανώς ο εν λόγω ιερωμένος να μην γνώριζε, δεν ηξερε δεν ρώταγε) κ.τ.λ.
Παραιτήσου Θεόκλητε, "εζυγίσθης, εμετρήθης και ευρέ8ης λειψός"!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

1) Ο Θεόκλητος, ως μέλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,
ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ τον Πάπα στην Ελλάδα (Λέσβο), όπου συμπροευχήθηκαν αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Βαρθολομαίος και Πάπας, ΔΗΜΟΣΙΑ.
Ομοίως ΔΗΜΟΣΙΑ συμπροσευχήθηκαν και στο τραπέζι που έφαγαν μαζί.
ΟΜΟΦΩΝΑ προκλήθηκε. Τσιμουδιά ο Θεόκλητος.


2) Ο Θεόκλητος αν και είχε οριστεί για να πάει στην (ψευδο)Σύνοδο ως εκπρόσωπος, οπότε θα μπορούσε να ορθοτομήσει τον λόγο της αληθείας, λούφαξε, παραιτήθηκε. Δεν είπε δεν πάω επειδή δεν την αναγνωρίζω, είναι άκυρη εξ αρχής, εκ του τρόπου που απαρτίζεται,
απλά είπε ότι είναι μεγάλος σε ηλικία και δεν μπορεί!!
Τέτοιοι "νάνοι" έθαψαν την εκκλησία μας.


3) Αλλά από πονηράδα άλλο τίποτε, αυτός που παριστάνει τον ανεξίκακο και τον χαμογελαστό:
Λίγο πριν την Σύναξη της Γατζέας, από το περιβάλλον της μητρόπολης Φλωρίνης, έπεισαν τον π.Παϊσιο και τον π.Λ. (πνευματικό του) ότι δεν τίθεται θέμα καμίας δίωξης σε βάρος του π.Παϊσίου.
Έτσι στην Σύναξη της Γατζέας οι δύο πατέρες, και ενημέρωσαν ότι σταμάτησε η δίωξη του εκ μέρους του μητροπολίτη. τώρα αντιλαμβανόμαστε γιατί το έκαναν: για να μην ληφθεί κάποια απόφαση σε βάρος του δεσπότη Φλωρίνης από την Σύναξη της Γατζέας.
Τι πονηρά μυαλά είναι αυτά. Πόση ψευτιά. Μας θυμίζει τον Ιούδα που ενώ ήταν στο μυστικό δείπνο με τον Χριστό, είχε συμφωνήσει να τον παραδώσει.


4)Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι, βγάζει από ηγούμενο τον π.Παϊσιο, από το μοναστήρι που ο ίδιος έχτισε εκ του μηδενός,
ορίζουν άλλον ηγούμενο (!) (όλως τυχαίως αρχιμανδρίτη που είναι υποψήφιος εδώ και πολλά χρόνια για μητροπολιτικό θρόνο)
και επιστρέφουν τον π.Παϊσιο σε ενορία στην Πτολεμαϊδα (οπότε αναγκαστικά θα μνημονεύει, ή θα μνημονεύουν οι συλλειτουργοί του, όπου συλλειτουργός του θα είναι ο συγγενής του πρωτοσύγγελου της μητρόπολης!, ο π.Θ.Μ.).


5) Ασφαλίτες έξω από το μοναστήρι!
Αυτή είναι η "πνευματικότητα" του Θεόκλητου, και των "τσιρακιών" του, που βάλθηκαν να γίνουν δεσποτάδες
(δεν είναι τυχαίο πως κύριοι ζηλωτές της δίωξης του Θεόκλητου, είναι οι 3 αρχιμανδρίτες που -οι 2 εδώ και χρόνια- ο άλλος πρόσφατα, είναι υποψήφιοι για δεσποτικούς θρόνους, με τόσα σούρτα φέρτα με τον Ελπιδοφόρο, και επισκέψεις με πούλμαν στο Φανάρι κλπ, κάνουμε τα "κονέ" και περιμένουμε την "ανταμοιβή" μας.
Τώρα ξέρουν ότι θα έχουν στάνταρ κλειστό το στόμα σε οτιδήποτε συμβαίνει, γιατί να μην τους εκλέξουν. Αυτό δεν είναι Ιεραρχία της εκκλησίας αλλά "Κόζα Νόστρα").

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

ΣΧΟΛΙΟ "ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ":
Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση από Αγιορείτες Πατέρες. Από την εμφάνιση του Οικουμενισμού στην πράξη (Ημερολογιακή Καινοτομία του 1924) μέχρι και σήμερα οι νεωτεριστές "ποιμένες" διώκουν απηνώς τους Ορθοδόξους. Από τα πρώτα μαρτύρια των απλοϊκών Ορθοδόξων (β. εδώ) μέχρι τις διώξεις και δίκες και τις εξορίες αγωνιστών Κληρικών (Αγιορείτες Πατέρες, π. Χρυσόστομος Σπετσών κ.α.), η τακτική είναι η ίδια η τακτική που χρησιμοποιούσαν πάντοτε οι αιρετικοί: Βία και αλαζονεία. Ευχόμαστε στον αγαπητό π. Παΐσιο, ο Κύριος να τον στερεώνει στην καλή του Ομολογία ώστε να βοηθήσει και αυτός από το μετερίζι του στον καλό Αγώνα κατά της Παναιρέσεως που βάλλει την Εκκλησία του Χριστού.

Ἃγιον Ὂρος 3/10 (20/9 ἐκ. ἡμ.)
Ἁγίου μεγαλομάρτυρος Εὐσταθίου

-ΕΚΤΑΚΤΟ-

Ἡ κλιμάκωση τοῦ ἐκκλησιαστικοῦ διωγμοῦ κατὰ τῶν γνησίων, καὶ ὄχι "μισθωτῶν" ποιμένων, εἶναι γεγονός. Ἡ ὑπεράσπιση ἀπὸ ἕναν ὀρθόδοξο λεβίτη τοῦ αὐτονόητου -γιὰ ἄλλες ἐποχές- δηλαδὴ τῆς ἀκεραιότητος καὶ καθαρότητος τῆς ὀρθοδόξου πίστεως ἔναντι τῶν αἱρετικῶν, ψυχικὰ κολάσιμων, διδασκαλιῶν ὅσο καὶ ὁ, κατὰ τοὺς ἁγίους Πατέρες ὑποχρεωτικὸς, ἒλεγχος κατὰ τῶν διδασκόντων-συνευδοκούντων πρὸς αὐτές, σήμερα καθίσταται ΑΙΤΙΑ ΔΙΩΓΜΟΥ. Ἡ ἄρνηση σιωπῆς, ἐν καιρῷ κηρυσσομένης αἱρέσεως, ἀπὸ ἐπαινετὴ κατήντησε ψεκτή, δεῖγμα "φανατισμοῦ" καὶ ἀπόδειξη μή "διακριτικῆς" καί "ἀγαπώσης" καρδίας.
Ἡ περίπτωση τοῦ γέροντος Ἀρχ. Παϊσίου, καθηγουμένου τῆς Ἱ.Μ. Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ, εἶναι σὲ ὅλους τοὺς ἀντιοικουμενιστὲς πιστοὺς γνωστή. Ἀντὶ λοιπὸν τοῦ ὀφειλομένου ἐπαίνου, ἡ Μητρόπολις Φλωρίνης ἐπροχώρησε τὴν Παρασκευὴ 30 Σεπτεμβρίου στὴν ἀπόφαση ἔκπτωσης τοῦ γέροντος ἐκ τῆς ἡγουμενικῆς θέσης καὶ τοῦ διεβιβάσθη νὰ ἐγκαταλείψη τὴν μονή. Ὅπως ἀκριβῶς ἔγινε καὶ στὶς περιπτώσεις τῶν Χιλανδαρινῶν πατέρων, τοῦ γέροντος Σάββα Λαυρεώτου καὶ τοῦ γέροντος Χερουβεὶμ τοῦ Ἱ.Κ. Ἁγ. Ἰωάννου Κουκουζέλη (Ἱ.Μ.Μ. Λαύρας), ἔτσι καὶ ἐδῶ ὁ ὁμολογιακὸς ἀγώνας στέφεται μὲ τὶς δάφνες τοῦ διωγμοῦ, κατὰ τὸ ρητὸν " ὁ θέλων εὐσεβῶς ζεῖν, διωχθήσεται".
Στὸ χῶρο αὐτοῦ τοῦ μικροῦ σημειώματος περιοριζόμαστε μόνο νὰ ποῦμε ὅτι ἡ Ἱ.Μ. Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ ὄχι ἁπλῶς ἐξωραΐσθη ἀλλὰ κυριολεκτικῶς ἐκ βάθρων ἐκτίσθη ὑπὸ τοῦ γέροντος Παϊσίου, μέσω εἰσφορῶν πιστῶν χριστιανῶν ἐχόντων εὐλάβεια πρὸς τὸ ἔργο καὶ τὴν ἀγωνιστικότητα τοῦ γέροντος. Αὐτὸς εἶναι καὶ ἕνας λόγος ποὺ δὲν τιμᾶ οὐδόλως τὶς ἀστυνομικὲς ἀρχές, οἱ ὁποῖες διὰ τῆς συνεχοῦς παρουσίας ἀσφαλιτῶν, κάθε ἄλλο παρὰ διακριτικῆς, ἔχουν διαμορφώσει ἕνα κλῖμα φόβου καὶ ἀπειλῆς ἔξωθεν τῆς μονῆς, τόσο γιὰ τοὺς προσερχομένους πιστοὺς ὅσο καὶ γιὰ τὸν γέροντα.
Ἐν τέλει ὁ διωγμὸς αὐτός, ὅπως καὶ τῶν ἁγιορειτῶν πατέρων δὲν συνιστᾶ τίποτε ἄλλο ἀπὸ τὴν ἔμπρακτη ἐφαρμογὴ τῆς παραγράφου 22 τοῦ ἐπαίσχυντου κειμένου τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης, αὐτοῦ περὶ τῶν σχέσεων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρὸς τοὺς αἱρετικούς, καὶ ἡ ὁποία ὁμιλεῖ περὶ καταδίκης τῶν "διασπαστῶν" τῆς Ἐκκλησίας ὑπὸ "ἀτόμων ἢ ὁμάδων". Ὁ γέροντας Ἀρχιμ. Παΐσιος διασπᾶ τὴν "ἑνότητα" καί "ἀγάπη" τῶν συμπορευομένων μετὰ τοῦ οἰκουμενιστικοῦ Φαναρίου.


Ἁγιορεῖτες Πατέρες.
http://krufo-sxoleio.blogspot.gr/2016/10/blog-post_57.html

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.