" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Μια εικόνα = χίλιες λέξεις. Σύριζα, Ποτάμι, ΜΚΟ, ξένες Πρεσβείες και το Ισραήλ στο 4ο Thessaloniki Gay Pride

Μια εικόνα = χίλιες λέξεις λένε.

Τις επόμενες φωτογραφίες είδαμε στο επίσημο facebook του Thessaloniki Pride.

Επειδή οι αναγνώστες μας δεν συνηθίζουν να συμμετέχουν σε φιέστες των Μ.Κ.Ο. του Σόρος, της αμερικανικής Πρεσβείας και της Νέας Τάξης, ως καλοί συνάδελφοι, αποφασίσαμε να τους ενημερώσουμε!
Δείτε και βγάλτε μόνοι τα συμπεράσματα σας :

παραδόξως η πορεία των ομοφυλοφίλων, περνάει κάθε χρόνο από το μνημείο του "Ολοκαυτώματος"

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η "Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ"! Όπως βλέπετε διεκδικεί ΓΑΜΟ και ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ ("υιοθεσία" παιδιών δηλαδή από τους ομοφυλόφιλους..., αλλά η λέξη "υιο" είναι ομοφοβική!!!) :
Δείτε την κυρία στην επόμενη φωτογραφία, είναι η Ελεάννα Ιωαννίδου.Την θυμόμαστε από τότε που εμφανιζόταν διαμαρτυρόμενη, ως "τυχαία πολίτης", έξω από τον Ιερό Ναό Παναγούδας όπου λειτουργούσε ο μητροπολίτης Άνθιμος και
έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Δείτε την εδώ και εδώ. Τι μικρός που είναι ο κόσμος τελικά!
Τώρα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των "διεμφυλικών". Διατέλεσε εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πρασίνων.Διαβάστε τις δηλώσεις της κυρίας κατά την Παρασκευή 19/6/2015, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου γινόταν η εκδήλωση-συζήτηση του Thessaloniki Pride:Παρόν στην εκδήλωση και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (τον θυμόμαστε και αυτόν να διαμαρτύρεται ως τυχαίος πολίτης μαζί με την κ.Ιωαννίδου, έξω από τον Ιερό Ναό Παναγούδας και έξω από την Μητρόπολη. ("Πολίτες που συναντήθηκαν μέσω facebook", μας έλεγαν τότε!! Δείτε)


Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο Υφυπουργός Παιδείας κ.Κουράκης:


Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εκπρόσωποι του "Ελληνικού" κοινοβουλίου από την ίδια την παρέλαση:
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γαϊτάνη!

"Είμαι", γράφει το πανό πίσω της, -Τι "είναι";;; Αν καταλαβαίνει κανείς ας μας πει

Η κ.Γαϊτάνη άφησε το πανό και με το καπελάκι της, ως επίσημος, αποδίδει "ειρηνικά" (σηκώνοντας την γροθιά της), φόρο τιμής στο μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων! Αλίμονο! τέτοια μέρα δεν θα θυμηθούμε τους Εβραίους!!!

Καλέ, τι ωραίο γυαλί, τι ωραίο καπέλο, τι μαλλί! Οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αν μη τι άλλο, αποδεδειγμένα ξέρουν να ξεχωρίζουν την τέχνη και την ποιότητα !Επειδή φοβόμαστε ότι θα παρεξηγηθούμε προβάλλοντας μονόπλευρα την κ.Γαϊτάνη τον ΣΥΡΙΖΑ, σας ενημερώνουμε ότι στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων συμμετείχαν ακόμη, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και η βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Χριστίνα Ταχιάου :


Με τα γκρίζα μαλλιά, η κ.Χαραλαμπίδου Δέσποινα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δίπλα της, η νεαρή με το πλακάτ στο χέρι είναι η Ελένη Ψαρρέα, επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (από την Μεσσηνία). Ήρθε από την Μεσσηνία για την παρέλαση. Ντόπιοι Θεσσαλονικείς!! Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα της:


Προσέξτε! Και η Διεθνής Αμνηστία στην παρέλαση των ομοφυλοφίλων! "Amnesty International" διαβάζουμε στο πανό!!! Την δεκαετία του 1980-1990, αναρωτιόμασταν γιατί η Διεθνής Αμνηστία δεν αντιδρούσε ουσιαστικά στην βάναυση παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Β.Ηπείρου (φυλακίσεις, εξορίες, κατεστραμμένες εκκλησίες, ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα). Ποτέ δεν τους ακούσαμε να καταγγέλλουν την εκρίζωση των Ελλήνων της Ίμβρου, της Τενέδου, της Κων/λης. Φαίνεται είχαν άλλες προτεραιότητες...:Αν δεν κάνουμε λάθος υπάρχει σχετική νομοθεσία για την προσβολή της σημαίας;; Μάλλον αυτό θα πήγε να της πει ο "κύριος" με το ωραίο παπούτσι.

Συγκίνηση ...

αποδίδουμε τιμή σε στάση προσοχής .. Κάπως στρατικοποιημένη πρακτική αλλά τι να κάνουμε! Πρέπει να τιμήσουμε τον υπερούσιο λαό!

Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Βουλής κ.Κωνσταντοπούλου στο Athens Gay Pride, μία εβδομάδα πριν.

Και τώρα, πάρτε τα μαντήλια. Ακολουθούν στιγμές συγκίνησης ...
"Η ώρα η καλή" παλικάρι μου! (συγνώμη! κοπέλα μου, μπερδεύτηκα ..)
Αντί να πάρουν ένα κασμά και να καλλιεργήσουν κανένα χωράφι, η "ελληνική" νεολαία "χαμένη" ... κυριολεκτικά. Να δούμε τι άλλο θα κάνουν για να να καλύψουν το εσωτερικό τους κενό (πέρα από το να μιμούνται ότι τους προβάλει η τηλεόραση)

Δείτε και τις επόμενες εικόνες.  Κι όμως τα χριστιανικά σωματεία της πόλης δεν κρίνουν σκόπιμο να κάνουν οποιαδήποτε άλλη διαμαρτυρία, έστω μια ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία όπως προτάθηκε εδώ. Αρκεί μια αγρυπνία και μάλιστα 3 ημέρες πριν (Πέμπτη βράδυ) και μετά ..  τίποτε απολύτως. Ούτε καν η συγκέντρωση στο προαύλιο του Αγ.Δημητρίου (όπως έγινε τις 2 προηγούμενες χρονιές). Με την αγρυπνία κάναμε "το χρέος μας" (διασφαλίσαμε ως σωματεία και την καλή μας σχέση με τον τοπικό μητροπολίτη, προβλήθηκε και στα κανάλια ο μητροπολίτης -άλλο που δεν θέλει και ο ίδιος ..  "όλα καλά"..)
Πανεξουαλισμός και διαστροφή :

Θα είμασταν αχάριστοι αν ξεχνούσαμε τους χορηγούς. Ανάμεσά τους η Αμερικανική Πρεσβεία:Όπως μάλιστα μας ενημερώνουν στην επίσημη ιστοσελίδα του Thessaloniki Pride στο facebook, και φέτος παρέλασαν μαζί τους ένα σωρό προξενικές αρχές!Κλείνοντας να θυμίσουμε δύο αντιδράσεις που έγιναν φέτος στην Θεσσαλονίκη, ενάντια στο Gay Pride:
  • Την διανομή χιλιάδων ενημερωτικών φυλλαδίων κατά την διάρκεια διεξαγωγής του Pride, μόλις λίγα μέτρα πιο πέρα (δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ) και την αυθόρμητη διαμαρτυρία Θεσσαλονικέων με πανό και συνθήματα 
  • καθώς και την τοποθέτηση φυλλαδίων πάνω σε παπρίζ αυτοκινήτων λίγες ημέρες πιο πριν, (δείτε εδώ)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ
http://greveniotis.gr/index.php/politistika/8177-orizontes-kai-mitropoli-grevenon-ekdiloseis-24-kai-26-iouniou-2015
http://greveniotis.gr/index.php/grevena/8175-deltio-typou-prosklisi-nomastiria-tou-sevasmiotatou-mitropoliti-greven-n-k-david

Ανώνυμος είπε...

Η εκκοσμίκευση εντός του εκκλησιαστικού σώματος προελαύνει ακάθεκτη!

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Βλέποντας το βίντεο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα η συναυλία διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, κ.Σταμούλη, ο οποίος συνηθίζει αντίστοιχες μουσικές συναυλίες, όπως μπορείτε να δείτε εδώ: http://trelogiannis.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9131.html
(στα σχόλια της ανάρτησης θα δείτε παραπομπές σε πολλές "παράξενες" θέσεις του κ.Σταμούλη).

Στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης πέρασε πρόσφατα από ψηφοφορία και εγκρίθηκε η Ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Το όνομα του κ.Σταμούλη Χρυσοστόμου περιλαμβάνεται σε αυτούς που υπερψήφισαν την πρόταση:
http://antiparakmi.blogspot.com/2014/03/23.html

και φυσικά όταν είσαι Πρόεδρος του τμήματος, δεν ψηφίζεις απλά, συμμετέχεις στις διεργασίες..

Μάλλον ατυχής λοιπόν η επιλογή της Μητρόπολης Γρεβενών για να ορίσει ως συντονιστή της εκδήλωσης της, το συγκεκριμένο πρόσωπο (εκτός αν σκοπεύουν να κατασκευάσουν κανένα τζαμί στα Γρεβενά ή καλύτερα έδρα Ισλαμικών σπουδών! Στην περίπτωση αυτή καλό είναι στο ρεπερτόριο να βάλουν και κανέναν αμανέ, ίσως και κανένα τούρκικο τσιφτετέλι, να συνηθίζει σιγά σιγά ο κόσμος των Γρεβενών. Έτσι μπορεί να τραβήξουν ακόμη περισσότερους νέους).

Δυστυχώς η εκκλησία αντί να τραβήξει τους νέους με την ζωή και την εμπειρία της, με τον καθάριο λόγο της, αντί να μιλήσει ευθέως για τον Χριστό, προσπαθεί να τραβήξει τους νέους με "καραμέλες". Νομίζετε λίγοι είναι οι καλλιτέχνες που παίρνουν ναρκωτικά; Πως προβάλλεις τελικά την εκκλησία; Ως φιλανθρωπικό ή πολιτιστικό σωματείο; Πόσοι νέοι-ες μετά την εκδήλωση του κ.Σταμούλη θα αισθανθούν την ανάγκη να πλησιάσουν την εκκλησία και να ενταχθούν στην ζωή της;

Σας γνωστοποιούμε ότι θα επικοινωνήσουμε με την Μητρόπολη Γρεβενών σε λίγο, για να τους ενημερώσουμε για το σχόλιο, σε περίπτωση που θελήσουν να μας απαντήσουν


ΥΓ. Προβληματισμό μας προκαλεί και το ότι υπεύθυνος της χριστιανικής ενοριακής χορωδίας του Αγ.Ιωάννη του Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης, είναι ο κ.Σταμούλης. Αν δεν κάνουμε λάθος ο π.Δαυϊδ ήταν Προϊστάμενος στην ενορία αυτή;;
πάντως στην Wikipedia διαβάζουμε:
Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Γέροντά του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Κυρό Παντελεήμονα, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη και αναλαμβάνοντας καθήκοντα Ιερατικού Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, θέση την οποία διετήρησε έως της εκλογής του.

Μήπως έτσι εξηγείται η παρουσία του κ.Σταμούλη στις εκδηλώσεις;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας ότι χθες, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015, στις 9:12 πμ, στείλαμε email στο ieramitropoligrevenon@gmail.com (επίσημο εμαιλ της μητρόπολης Γρεβενών),
ενημερώνοντας τους για το σχόλιο στην ανάρτηση μας και για την δυνατότητα τους να απαντήσουν είτε μέσω εμαιλ (αποστέλλοντας το σε εμάς, είτε σχολιάζοντας στην ίδια την ανάρτηση).

Μέχρι και σήμερα, Πέμπτη πρωί, 10:08 πμ, (έχουν περάσει 24 ώρες), δεν είχαμε καμία απολύτως απάντηση.
( έχουμε διαπιστώσει από επικοινωνία μας και με άλλες μητροπόλεις στο παρελθόν, ότι δυστυχώς αυτή είναι η πάγια τακτική τους: δεν απαντάνε , ενδεχομένως δεν θέλουν να πάρουν δημοσίως θέση, ή να έχει κάποιος "γραπτή" απάντηση. Αλλά είναι σωστό να σου γνωστοποιεί κάποιος ότι κατηγορείσαι και αντί να εξηγήσεις, την δική σου άποψη, να το αποφεύγεις;)

Ανώνυμος είπε...

http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6607.html
Δηλώσεις Σταμούλη για τη διαφορετικότητα.

Ανώνυμος είπε...

"Ακολούθησε στη συνέχεια η εισήγηση του καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Χρυσόστομου Σταμούλη, με θέμα «Ώστε το του Έρωτος Όνομα μη Φοβηθώμεν». Με αποσπάσματα από τα έργα του Νίτσε, του Λειβαδίτη, του Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, του Ιγνατίου και του Ιωάννη της Κλίμακος φανερώθηκε ότι ο έρωτας εσφαλμένα δαιμονοποιήθηκε και έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός του Χριστιανισμού εξαιτίας της ταύτισης του με τη σεξουαλικότητα και τον ηδονισμό. Έτσι εξελίχθηκε σε ένα από τα σύγχρονα αδιέξοδα της Ορθοδοξίας. Ο κ. Σταμούλης έδειξε ότι η αντιμετώπιση του μυστηρίου του έρωτα τόσο από τη μεριά της θεολογίας, όσο και από τη μεριά της Εκκλησίας, αποτέλεσε στο παρελθόν, αποτελεί και σήμερα, την αχίλλειο πτέρνα της Ορθοδοξίας, που μετά μανίας στοχεύουν -στις περισσότερες περιπτώσεις όχι αδίκως-, τα βέλη που βγαίνουν από τη φαρέτρα του σύγχρονου πολιτισμού. Ασκητικές τάσεις εντός της Ορθοδοξίας υποτίμησαν την ερωτικότητα και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, αν και στην πατερική γραμματεία παρατηρούνται και εξαιρέσεις. Στην εισήγησή του αυτή ο κ. Σταμούλης μέσα από βιβλικές και πατερικές πηγές κατάφερε να καταδείξει το μυστικό σφάλμα, την απώλεια δηλαδή εκείνης της αλήθειας, που συνίσταται στην κατανόηση, πως ο έρωτας είτε θείος, είτε αγγελικός, είτε ανθρώπινος, είτε ψυχικός, είτε φυσικός, ταυτιζόμενος σαφώς με την αγάπη, αποτελεί τον κατ’εξοχήν τρόπο υπάρξεως μιας κοινότητας, που αντλεί την ύπαρξή της από τον σταυρωμένο έρωτα∙ τον Χριστό".
Σσσσσ!!!! "Σιγησάτω πάσα σαρξ βροτεία"! Ο κ.Χρυσόστομος Σταμούλης ερωτολογεί! Αναπτύσσει το θέμα του έρωτα! Τώρα το τι λέει, "θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου"!

Ανώνυμος είπε...

"Έτσι εξελίχθηκε σε ένα από τα σύγχρονα αδιέξοδα της Ορθοδοξίας".
Αυτή την περισπούδαστη ανοησία παρήγαγε η γραφίδα του κου Χρυσόστομου Σταμούλη αναφερόμενη στον έρωτα (είναι γνωστή η εμμανής ενασχόληση κάποιων κύκλων με αυτό το θέμα. Γιατί άραγε;;;;).
Η Ορθοδοξία δεν έχει αδιέξοδα κε Σταμούλη. Η Ορθοδοξία είναι η ίδια διέξοδος απ την πλάνη και τη φθορά της αμαρτίας. Αδιέξοδο έχει το σάπιο σκεπτικό σας με αποτέλεσμα να μπουρδολογείτε προκαλώντας θυμηδία! "
Κορυφαία σχόλια για το Σταμούλη στο blog thriskeftika

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Παρακαλούμε αν είναι εφικτό να μην συνεχιστούν τα σχόλια σχετικά με την επιλογή του κ.Σταμούλη ως διοργανωτή της συναυλίας, γιατί αλλάζει η θεματολογία της ανάρτησης που αφορά άλλο τελείως θέμα.

Από τη μεριά μας, διευκρινίζουμε ότι αρχικά επικοινωνία σχολιαστή για την επιλογή της Μητρόπολης Γρεβενών, επικοινωνήσαμε μαζί τους, προβάλαμε και τις δικές μας ενστάσεις, αλλά ας μην συνεχιστεί η συζήτηση, καθαρά λόγω θεματολογίας.
Ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Ανώνυμος είπε...

Σε δημοτικό σχολείο της επαρχίας έχει μπει στον τοίχο του διαδρόμου εδώ και έναν χρόνο η σημαία του ουράνιου τόξου - η ίδια ακριβώς που εμφανίζεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύετε- αλλά με τη λέξη ΕΙΡΗΝΗ τυπωμένη με λευκά γράμματα επάνω της. Άραγε αποτελεί παιδαγωγικό υλικό που διανέμεται από το υπουργείο; Υπάρχει και σε άλλα σχολεία;

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει τέτοιο "παιδαγωγικό υλικό" (η σημαία του ουράνιου τόξου).
Το πιο πιθανό είναι να φρόντισε να το κάνει κάποιος "συνάδελφος", καθοδηγώντας τα παιδιά, μέσα στα πλαίσια κάποιας ομαδικής εργασίας ή προγράμματος. Συχνά προσποιούνται ότι το έκαναν μαθητές.

Τα Δημοτικά έχουν κλείσει τώρα. Είναι αυτονόητο ότι έπρεπε να θέσετε το θέμα στον Δ/ντή του σχολείου εξ αρχής -να επιημάνετε ότι είναι η σημαία των ομοφυλόφιλων. Μπορούσατε να ενημερώσετε και τον Σύλλογο Γονέων -αν κρίνετε ότι θα έπαιρνε θέση εναντίον της σημαίας αυτής- ή να βρείτε 2-3 άλλους γονείς για να υογράψετε από κοινού ένα έγγραφο ή να πάτε όλοι μαζί στον διευθυντή του σχολείου. Ή έστω φωτογραφήστε την με το κινητό σας και στείλτε τη μας μαζί με το όνομα του σχολείου να προσπαθήσουμε να χειριστούμε εμείς την καταγγελία σας.
Θα μπορούσατε να δώσετε την φωτογραφία και σε κάποιον βουλευτή για να γίνει ερώτηση στη Βουλή. Ή να τη στείλετε σε εφημερίδες κλπ.

Οι γονείς πρέπει να μάθουν να αντιδρούν. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα παιδιά μας να συνηθίζουν τέτοια σύμβολα. Είναι το δικό σας παιδί στο σχολείο. Αν δεν αντιδράσετε εσείς ποιος θα αντιδράσει;

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν κάπου προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.


Από σήμερα 2/10/2018, έχουμε προσωρινά διακόψει την δημοσίευση σχολίων στο ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.