" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πρέπει να ανήκουμε στη Δύση; ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ του Συλλόγου "Ο Προφήτης Ηλίας" για το δημοψήφισμα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
       Ο  ‘‘ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ’’
ΕΔΕΣΣΗΣ 43 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τ. Κ. 21237                                       Περιστέρι  1-7-2015
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998                                                            Προς
Αριθ. Πρωτ. 511

                                                                                    Τους  Ορθοδόξους  Έλληνες Χριστιανούς

                                                Α  Ν  Ο  Ι  Κ  Τ  Η    Ε  Π  Ι  Σ  Τ  Ο  Λ  Η

Μέσω των Ιστολογίων‘‘ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ’’, ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’,‘‘Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση’’, ‘‘ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ΄΄,‘‘ΟΜΟΛΟΓΙΑ’’ και ‘‘Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ’’.

Πρέπει να ανήκουμε στη Δύση (Ευρωπαϊκή Ένωση-ΟΝΕ);

«μη πεποίθατε επ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ εστι σωτηρία.»Κύριος εμοί βοηθός, καγώεπόψομαι τους εχθρούς μου. αγαθόν πεποιθέναι επί Κύριον ή πεποιθέναι επ’  άνθρωποναγαθόν ελπίζειν επί Κύριον ή ελπίζειν επ’ άρχουσι.» Ψαλμ. 145: 3, 117: 7-9(Ο’).

 Με αφορμή το δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής 5-7-2015, και την ομολογία του Μητρ. Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου την 28-6-2015 στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Θεσ/κης ότι «…να πω μια εξομολόγηση, εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη», καταθέτουμε την άποψή μας για το ανωτέρω σοβαρότατο θέμα.

Ακούμε συχνά να επαναλαμβάνεται η ρήση του αειμν. Κων/νου Καραμανλή ‘‘ότι ανήκουμε στη Δύση’’!  Στις ημέρες μας επίσης ακούγεται‘‘ότι ανήκουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση»!  Σύντομα δίνουμε την απάντησή μας με οδηγούς μας την
Ιστορία του Ελληνικού έθνους και την Ορθόδοξη Χριστιανική μας ταυτότητα.

Ασφαλώς, σήμερα που η Ελλάδα είναι από απόψεως γεωγραφικού χώρου ένα «ρετάλι» της αρχαίας Ελλάδος και της Ανατολικής Ρωμαίικης χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας μας, από αυτήν την άποψη ανήκουμε στο Νοτιοανατολικό άκρο της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, στην Χερσόνησο του Αίμου, στο Νοτιότατο άκρο της χερσονήσου.

Επί 3 χιλιετίες το Ελληνικό  έθνος κατοικούσε στην κάτω Ιταλία, στην Σικελία, στον σημερινό χώρο του Ελληνικού κράτους, στην ανατολική Ρωμυλία, σε ολόκληρη την Βόρειο Ήπειρο, στην περιοχή του Μοναστηριού, στην Ανατολική  Θράκη, στον Πόντο, στην Μικρά Ασία, σε μέρος της Συρίας, της Παλαιστίνης και της Αιγύπτου. Ο ελληνισμός κατοικούσε λοιπόν σε ένα μικρό μέρος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο μέγιστο μέρος της Μικράς Ασίας, στην Μέση Ανατολή και στην Αίγυπτο. Για την ορθότητα των ανωτέρω, υπενθυμίζουμε την γνωστή στους ηλικιωμένους ρήση ‘‘Για την Ελλάδα των τριών Ηπείρων και των πέντε θαλασσών’’. 
Συμπέρασμα.Οι  Έλληνες ανήκουμε γεωγραφικά σε τρεις Ηπείρους!

Οι αρχαίοι πρόγονοί μας δεν είχαν  σχέσεις με τους λαούς της Βαρβαρικής Δύσης! Στα ένδοξα χρόνια της χιλιόχρονης Ρωμαίικης Αυτοκρατορίας μας, η γεωγραφική έκταση ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Το Πατριαρχείο της Πρεσβυτέρας Ρώμης ήταν κάτω από τον πνευματικό έλεγχο των Ρωμιών μέχρι το 1009. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, είναι κάτω από τον έλεγχο αιρετικών Παπών, εχθρικά πάντοτε διακείμενων έναντι των «σχισματικών» Ρωμιών!

Το 1204 οι Φράγκοι άλωσαν την βασιλίδα των Πόλεων και διέπραξαν αγριότητες και λεηλασίες ενώπιον των οποίων ωχριούν οι αγριότητες των Τούρκων το 1453, όταν λόγω της προδοσίας της Ορθοδόξου Πίστεως από κληρικούς και άρχοντες,οι Τούρκοι άλωσαν την Πόλη.

Μεσολάβησαν 400(480) χρόνια Τουρκικής κατοχής
Δημιουργήθηκε το 1830 το κρατίδιο του ελληνικού κράτους, του οποίου τα σύνορα επεκτεινόταν μέχρι τον ποταμό Σπερχειό.
Μετά τη δολοφονία του Ιωάν. Καποδίστρια, δυστυχώς το κρατίδιο του Σπερχειού τέθηκε κάτω από των έλεγχο των αιρετικών Παπικών και Προτεσταντών της Δύσης. Προσπάθησαν μάλιστα να αλλοιώσουν την θρησκευτική  μας ταυτότητα ως Ρωμιών-Ορθοδόξων Χριστιανών. Με την φιλοτουρκική στάση των ’Αγγλων, των Γάλλων, των Γερμανών, των Εβραίων Μπολσεβίκων και τις δικές μας αμαρτίες,υπεστήκαμε το έτος 1922 την ασύλληπτη  μικρασιατική καταστροφή.Τον 20ο αιώνα, οι  χώρες της Δυτικής Ευρώπης, οι περισσότερες των οποίων ήταν αποικιοκρατικές, οδήγησαν τους λαούς της Ευρώπης στους δύο παγκόσμιους πολέμους.


Το 1979 ο φερόμενος ως Μασόνος Κων/νος Καραμανλής, υπέγραψε την συμφωνία ένταξης της Ελλάδος στην ΕΟΚ. Υποσχέθηκε ότι οι Έλληνες θα τρώμε με «χρυσά κουτάλια»! Το 1993 η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι η «μετάλλαξη» της ΕΟΚ. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος ήταν το δέλεαρ ώστε οι Έλληνες σταδιακά να απωλέσουμε την Εθνική μας ταυτότητα ως Ελλήνων και Ορθοδόξων Χριστιανών!


Θέτουμε το ερώτημα. Ποιοι δημιούργησαν αρχικά την Ε.Ο.Κ, στη συνέχεια την «μετάλλαξαν» σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ακολούθως κατασκεύασαν και την ΟΝΕ;

Την απάντηση θα μας τη δώσει το κατωτέρω αποκαλυπτικό κείμενο. Παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο θεοσοφικό-φιλοσοφικό περιοδικό «ΙΛΙΣΟΣ», (ιδρυτής του οποίου υπήρξε ο Μελισσαρόπουλος Κωστής, υψηλόβαθμο μέλος του Υπάτου Συμβουλίου του 33ου και της Μεγ. Στοάς της Ελλάδος),έκδ. 1956, τεύχος 2ο, σελ. 65-68, με τον τίτλο «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ»
 «…πείθεται καθένας ότι είναι πια παράλογηη χωριστή ύπαρξις των εθνών με την παληά βάσι Κρατικής κυριαρχίας. Η Παγκόσμιος Κυβέρνησις δεν είναι πλέον ουτοπία’ είναι ζωτική ανάγκη. Η εθνική κυριαρχία είναι στην εποχή μας, μια παραγεγραμμένη οπτική απάτη…Είτε όμως μας ικανοποιή είτε όχι, εάν δεν θέλουμε να χαθούμε, οφείλουμε να ζήσουμε κάτω από μια Παγκόσμιο Κυβέρνησι
Μια Παγκόσμιος Κυβέρνησις μπορεί να σχηματισθή κατά τέσσερες τρόπους: 1ον. Ως εκούσιο και δημοκρατικό σχέδιο των Ειρηνόφιλων και καλοπροαίρετων Εθνών. 2ον. Ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου…Η κίνησις των ν ο μ ι σ μ ά τ ω ν, καθώς και του π λ η θ υ σ μ ο ύ, πρέπει να ελέγχωνται από παγκόσμιο οργανισμό. Αυτό σημαίνει κατάργησι των εθνικών στρατών, κατάργησι των σημερινών πιστωτικών συστημάτων και αντικατάστασί τους με παγκόσμιο στρατό και παγκόσμιο πιστωτικό και νομισματικό σύστημα
Κατά το «Σχέδιον», τα Έθνη-Κράτη δεν αναγνωρίζονται πλέον και τα μέλη των οργανισμών του Παγκοσμίου Κράτους εκλέγονται ένα για κάθε…Τώρα πια, η εκλογή δεν είναι ανάμεσα στα χωριστά κράτη και στην παγκόσμιο συνεργασία. Είναι ανάμεσα στον  β ί α ι ο  οικουμενισμό και στον οικουμενισμό τον αυθόρμητο και  ε θ ε λ ο ύ σ ι ο»
Σημ. Η υπογράμμιση είναι δική μας, τα αραιά γράμματα είναι του κειμένου.
΄

Ένα καταπληκτικό «ΠΡΟΦΗΤΙΚΌ» κείμενο! Γράφτηκε το 1956 σε μια εποχή που τα Έθνη-Κράτη και ο εθνισμός αποτελούσαν το «βαρύ πυροβολικό» κατά του Μαρξιστικού διεθνισμού! Αποτελεί την «φωτογραφία» των εξελίξεων σε όλους τους τομείς της σημερινής εποχής. Αποτελεί την πεμπτουσία της Στρατηγικής των σκοτεινών δυνάμεων για την κατάργηση των Εθνών-Κρατών και την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης! Κάτω μάλιστα από το φως των εξελίξεων και στον θρησκευτικό χώρο, με τον διαχριστιανικό και τον πανθρησκειακό Οικουμενισμό,«σηματοδοτεί» την ουσία της σημερινής Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Παγκοσμιοποίησης!

Οι Τέκτονες και τα  «αφεντικά» τους οι Σιωνιστές, (Για τους Μασόνους βλέπετο βιβλίο του μακ. Νικολάου Ψαρουδάκη-«ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ», έκδ. ‘‘ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΕΤΩΠΟ’’ ΜΑΡΟΥΣΙ 1995. Για τα «αφεντικά» των Τεκτόνων βλέπε «Μασονία: Η Έχιδνα του Σιωνισμού»έκδ. ‘‘ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΕΤΩΠΟ’’), είναι οι «εγκέφαλοι» που σχεδίασαν και υλοποίησαν τα ανωτέρω. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολα. Πολλοί οι «κράχτες» και οι συνοδοιπόροι!Την 1-1-2002 ο τ. Πρωθυπουργός Κων. Σημίτης, με στοιχεία που δεν ήταν ακριβή, μας έβαλε στην ΟΝΕ, χωρίς να μας ρωτήσει με δημοψήφισμα εάν θέλουμε ή όχι την ένταξη στην ΟΝΕ. Υποσχέθηκε και εκείνος, ότι θα τρώγαμε με «χρυσά κουτάλια»!

Είναι ο «δημοκράτης» τ. Πρωθυπουργός, που διέγραψε το θρήσκευμα από τις Αστυνομικές ταυτότητες και αρνήθηκε σε 3.200.000 ενήλικους Έλληνες να γίνει δημοψήφισμα για το θέμα αυτό! Το τέλος του είναι εγγύτατα. Πλησιάζει η ημέρα που θα κληθεί από τον Ιησού Χριστό για να απολογηθεί! Εάν δεν μετανοήσει, τότε στο σκότος το εξώτερο υπάρχει μία θέση και γι’ αυτόν!Ψαλμ. 89: 10(O’), Ματθ. 8:12, Ρωμ. 2: 5-9, Εβρ. 9: 27, Αποκ. 2: 23.

Ο Ελληνικός λαός παραπλανήθηκε και παγιδεύτηκε με δόλωμα την οικονομική ευημερία! Τα αποτελέσματα της ένταξης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΟΝΕ, αποδείχτηκαν καταστροφικά για τους Έλληνες όχι μόνο από οικονομική άποψη, αλλά κυρίως από πνευματική άποψη! Από οικονομική άποψη βιώνουμε οικονομική καταστροφή, άνευ προηγουμένου στη σύγχρονη ιστορία μας. Επίσης Νόμοι ψηφίζονται κατ’ εντολή των κέντρων εξουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι τελείως αντίθετοι στην Πίστη μας και τον πολιτισμό μας και αλλοιώνουν την εθνικοθρησκευτική μας ταυτότηταΟι εταίροι μας στην ΟΝΕ, θέλουν την Ελλάδα μας «εταίρα»!

Ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πολύ περισσότερο στην ΟΝΕ.
Δεν μας ενώνουν ούτε δεσμοί αίματος, ούτε γλώσσας, ούτε Πίστεως ούτε ψυχοσυνθέσεως(είμαστε ανάδελφο έθνος κατά την περίφημη φράση του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Χρ. Σαρτζετάκη)!  Ό,τι καλό έχουν οι Δυτικοί είναι δικό μας. Δεν θα μιλήσουμε για το τι μας άρπαξαν το 1204! Δεν θα μιλήσουμε για τις καταστροφές που υπεστήκαμε από το 1940 μέχρι το 1944, και ακόμη περιμένουμε την ηθική και υλική ικανοποίηση από τους Γερμανούς!Εάν συνεχίσουμε να είμαστε εγκλωβισμένοι σε παραπλανητικά συνθήματα, και να πέφτουμε θύματα φόβου, τρομοκρατήσεως, παραπλάνησης και των «σειρήνων» των οργάνων των Δυτικών, ακόμη και εκκλησιαστικών προσώπων, τότε με νομοτέλεια θα απωλέσουμε την ταυτότητά μας, ως Ελλήνων-Ορθοδόξων Χριστιανών.

Τι μέλλει γενέσθαι;  
Θα καταθέσουμε την άποψή μας. Για να μη υπάρξει παρανόηση, υπενθυμίζουμε ότι με την με αριθ. Πρωτ.504/4-2-2015, 6σέλιδη επιστολή μας με τον τίτλο «Ο άθεος άνθρωπος κάτω από το φως της Αγίας Γραφής», ελέγξαμε προσωπικά τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τους Υπουργούς του, για την άρνησή τους να ορκιστούν επί του Ιερού Ευαγγελίου για λόγους αθεΐας! Με την με αριθ. Πρωτ. 509/ 16-6-2015, 7σέλιδη επιστολή μας με τον τίτλο ‘‘Η ομοφυλοφιλία κάτω από το φως της Αγίας Γραφής’’ελέγξαμε την Κυβέρνηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης ομοφυλοφίλων.Επίσης καταδικάζουμε την χορήγηση Ιθαγένειας σε νομιμοποιηθέντες λαθρομετανάστες. Δεν μπορεί  λοιπόν κανείς να μας κατηγορήσει ότι η επιστολή μας έχει κομματικό χαρακτήρα.
΄Εχουμε σαν αρχή το Ψαλμικό «Μη πεποίθατε επ’ άρχοντας επί υιούς ανθρώπων οις ουκ έστιν σωτηρία».
Εκφράζουμε την άποψή μας ότι για τη σωτηρία-ανεξαρτησία της Πατρίδος μας, την πνευματική προκοπή και την ευημερία του Ελληνικού λαού, είναι απαραίτητες οι κατωτέρω θεμελιώδεις προϋποθέσεις. 
1)Να στηρίξουμε τη σωτηρία μας  στον ΄Αγιο Τριαδικό Θεό1
2)Να έλθουμεσε αληθινή μετάνοια κλήρος, άρχοντες και λαός.
3)  Να αλλάξουμε ευρωπαϊκό προσανατολισμό και να εμβαθύνουμε την συνεργασία με χώρες που κυβερνούν αδελφοί μας εν Χριστώ, Ορθόδοξοι Χριστιανοί.Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παύσουμε τη συνεργασία μας με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Εάν ακολουθήσουμε την ανωτέρω ευλογημένη ενώπιον του Θεού πορεία,  τότε πάλι θα αποκτήσουμε την πρώτη τιμητική θέση στον Ισραήλ της χάριτος, και την πλέον εξέχουσα θέση μεταξύ των εθνών της γης.



Παραθέτουμε απόσπασμα από άρθρο του μακ. πρ. Μητρ. Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου που δημοσιεύτηκε στην «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΠΙΘΑ», αριθ. φύλ. 444, έτος 1986, με τον τίτλο «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»; «ΘΡΗΝΟΣ, αγαπητοί μου αναγνώσται, θρήνος και κοπετός ακούεται. Τις η αιτία; Θ ά ν α τ ο ς  ε π ί  θ ύ ρ α ι ς. Η Ελλάς, λέγουν, η αγαπητή μας πατρίς, ευρίσκεται εις το τέλος…Η Ελλάς καταρρέει. Καταρρέει οικονομικώς…ΑΛΛ’ ΕΙΝΕ ΑΡΑΓΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΙΣ η μόνη κρίσις η μαστίζουσα την Ελλάδα;…Hoικονομική κρίσις αιτία ή σύμπτωμα;…Hoικονομική κρίσις είνε σύμπτωμα της ηθικής και κοινωνικής κρίσεως του έθνους μας…΄Οντως η Ελλάς καταρρέει... «Νέος τύπος ΄Ελληνος δημιουργείται, χωρίς γνησίανπίστιν εις τον ΧριστόνΗ Ελλάς, το ιστορικόν και έξοχον τούτο  έθνος, χάνει την ταυτότητά του. Γίνεται δυσειδές, τερατώδες και αγνώριστον… Οι κληρικοί της, εκτός ολίγων εξαιρέσεων, ίνα ενθυμηθώμενπατερικόνλόγιον, έγιναν ιχθύων αφωνότεροι και βατράχων απραγώτεροι…Δια Μασονικών νόμων, οι οποίοι εισέρχονται εις το εσώτερον του καταπετάσματος και εγκαθιστούν βδελύγματα ερημώσεως εν τόπωαγίω…ο κιναιδισμός υψώνει θρασείαν την κεφαλήν του το παν διαλύεται.Άνδρες φιλοπάτριδες…εκφράζοντες τον φόβον μήπως έφθασε το τέλος της Ελλάδος, μ ή π ω ς  ο ι  σ η μ ε ρ ι ν ο ί ΄Ε λ λ η ν ε ς  ε ί μ ε θ α  ο ι  ν ε κ ρ ο θ ά π τ α ι  τ η ς  π α τ ρ ί δ ο ς.
΄Ο, τι εσπείραμενθερίζομεν…Πού ν’ ακουμπήσωμεν;…Ο Θεός, ιδού ο κραταιός και αήττητος σύμμαχος, του οποίου η βοήθεια αξίζει ασυγκρίτως περισσότερον από την βοήθειαν όλων των συμμάχων και των φίλων αυτού του κόσμου.Αυτός ονομάζεται και είνε Κύριος Σαβαώθ, Κύριος των Δυνάμεων, Κύριος Παντοκράτωρ…Και τώρα υπάρχει ελπίς. ΕΛΠΙΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟΝ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ!...ο αυτός Θεός υπάρχει ελπίς να επαναλάβη το θαύμα της σωτηρίας, αλλ’ΥΠΟ ΕΝΑ ΟΡΟΝ…Και ο όρος αυτός είνεΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!...ΕΧΟΜΕΝ ΑΝΑΓΚΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ, ΝΙΝΕΥϊΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ»! 
Σημ. Οι υπογραμμίσεις είναι του κειμένου.

΄Ένα καταπληκτικό κείμενο. Ο μακ. Αυγουστίνος έθεσε την χείρα του επί των τύπον των πληγών της Ελλάδος. Δυστυχώς, το φάρμακο της μετανοίας που ως άλλος προφήτης Ιερεμίας υπέδειξε στον Ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός ΤΟ ΠΕΡΙΦΡΌΝΙΣΕ ΚΑΙ ΦΘΑΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΗΘΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ! Σήμερα, είναι εκ των ουκ ων άνευ να ακολουθήσουμε τη «συνταγή μετοφάρμακο» που μας υποδεικνύει ο μακ. Αυγουστίνος για τη θεραπεία των πληγών μας, την αληθινή μετάνοια όλων μας!



Ο ευσυνείδητος Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει πρώτα να ζητά τη Βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη αυτού2.O Ορθόδοξος Χριστιανός που έχει επίγνωση της Πίστεως πρέπει να έχει ενώπιον των οφθαλμών της ψυχής του τον λόγο της Εκκλησίας μας «Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιο. Τριάς Αγία, δόξα σοι. Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, Μήτερ του Θεού, φύλαξόν με υπό την σκέπην σου».Εάν ακολουθήσουμε αυτήν την οδό, θα οδηγηθούμε στη σωτηρία της Πατρίδος μας, στην επίλυση των πάσης φύσεως προβλημάτων μας και στην πνευματική και υλική προκοπή μας.

Για τον λεγόμενο Ορθόδοξο Χριστιανό που στηρίζει την ευτυχία του στα υλικά αγαθά και με αυτόν τον τρόπο γίνεται δούλος του Μαμωνά3, και για οικονομικούς λόγους θέλει την Ελλάδα σε αντορθόδοξους υπερεθνικές Ενώσεις, όπως είναι η Ε.Ε., τότε δικαίως θα μπορούσαμε να πούμε ότι ισχύει γι’ αυτόν τον ολιγόπιστο και υλόφρονα Χριστιανό η ρήση «Η ελπίς μου οι Βρυξέλλες, καταφυγή μου η Ε. Ε., σκέπη μου η ΟΝΕ, τριάς «αγία δόξα σοι»!

Εάν παραμείνουμε στον θανάσιμο εναγκαλισμό με την Μασονοκρατούμενη-Παποκρατούμενη και αιρετική Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε διατρέχουμε τον μεγάλο κίνδυνο να χαθούμε ως  Έλληνες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, στην Νεοταξικής εμπνεύσεως Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιστορία αυτό μας διδάσκει. Κλείνουμε την επιστολή μας με μία προφητεία του αγίου, ισαποστόλου, ιερομάρτυρος κα προφήτου Κοσμά του Αιτωλού «Θα σας ρίξουν παρά πολύ’ θα σας ζητήσουν να τον πάρουν πίσω, αλλά δεν θα μπορέσουν4». Μήπως ήρθε η ώρα την προσεχή Κυριακή και η προφητεία αυτή να πραγματοποιηθεί; Aπό εμάς εξαρτάται. Καλή μετάνοια σε όλους μας!





  Ο      ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΖΙΩΓΑΣ   ΘΕΟΔΩΡΟΣ           ΧΟΡΤΑΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
1.Ψαλμ. Κ’ 7-8, ΚΓ’ 1, 4, ΚΖ’ 1, ΚΗ’ 7-9, ΛΓ’ 16, ΡΙΗ’ 8-9, ΡΚΖ’ 1(Εβραϊκό).
2. Ματθ. 6: 33
3. Ματθ. 6:24

4.Προφητεία αριθ. 99. Επισκόπου Αυγουστίνου Καντιώτου, πρ. Μητρ. Φλωρίνης «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΕΣ»,έκδ. Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Αδελφότητος «Ο ΣΤΑΥΡΟΣ», Αθήναι, 2011, έκδοσις ΛΑ’, σελ. 348.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.