" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η απόφαση της ΔΙΣ για υποχρεωτική μετάθεση του αγωνιστού ιερέως π.Νικολάου και ο αποχαιρετισμός του προς τους ενορίτες του


Το ιστορικό της δίωξης του π.Νικολάου Μανώλη, (όπως προβλήθηκε μέσα από το ιστολόγιο μας), μπορείτε να το διαβάσετε επιλέγοντας την ετικέτα "δίωξη π.Νικολάου Μανώλη" (δεξιά στήλη), ή κάνοντας κλικ εδώ.

Αυτή ΔΕΝ είναι η τελευταία ανάρτηση μας για το θέμα. Υπάρχουν ακόμη πολλά που γνωρίζουμε και που αργά ή γρήγορα θα αποκαλύψουμε..
 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της υποχρεωτικής μετάθεσης του π.Νικολάου (με απόφαση της ΔΙΣ) καθώς και ο αποχαιρετισμός του -μέσω βίντεο- προς τους αγαπημένους του ενορίτες, του Προφήτη Ηλία. Ως καλός ποιμένας, δεν αδιαφορεί για τα πρόβατα του.
Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, εορτή των αγίων Πάντων. Ημέρα της 26ης επετείου της χειροτονίας του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μανώλη, σε πρεσβύτερο.

Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας),από τις 21 Μαῒου 2015, μετατέθηκε αναγκαστικά, με εντολή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας.
στη φωτογραφία, έξω από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης όπου είχε κληθεί σε απολογία. Δίπλα του, ο γέροντας του π.Αγάθων, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου Αγ.Όρους
Σε αυτό το βίντεο, ο π. Νικόλαος, αποχαιρετά με ψηλά το κεφάλι, τους αγαπημένους του ενορίτες. Δε λύγισε στις απειλές και εκβιασμούς, δεν δήλωσε μετάνοια για τον αντιοικουμενιστικό του αγώνα.

Συνεπής στις θέσεις του, πιστός στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ομολογητής της Πίστεως, ευχαριστεί το Θεό, για τις ταλαιπωρίες και τιμωρίες που υπέστη, χάρην του αντιαιρετικού του αγώνα.

Επειδή δεν του εδόθη η ευκαιρία από την ιερά μητρόπολη Θεσσαλονίκης, να αποχαιρετήσει τους ενορίτες του και επειδή δεν έμαθε στη ζωή του να φεύγει ως κλέφτης και ληστής, αποφάσισε με αυτόν τον τρόπο να απευθυνθεί, ίσως για τελευταία φορά, στους ενορίτες του και τα πνευματικά του τέκνα, αποχαιρετώντας τους.

Παρακολουθείστε το βίντεο που ακολουθεί:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.