" H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες."
Άρθρο 16, παράγραφος 2 του Ελληνικού Συντάγματος

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κυριακή 11-10-2015: Λέμε ΟΧΙ στην αχρήματη συναλλαγή .. λέμε ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη.

Αναγνώστης μας ενημέρωσε για την παρακάτω εκδήλωση, την οποία φυσικά και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην προβάλουμε  :

και το σχόλιο από τα Αττικά Νέα:


Δεν είμαστε ζωά... 
Δεν είμαστε αριθμοί... 
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΚΛΑΒΟΙ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ!


Καλλιόπη Σουφλή

Όσο για το αυτονόητο ερώτημα, γιατί δεν μιλάει η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαβάστε τι συμφωνήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερονύμου με τον αρμόδιο υπουργό κ.Παναγιώτη Κουρουπλή:

Επιπροσθέτως, ο υπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση υλοποίησης της κάρτας του πολίτη, στο πλαίσιο της απλοποίησης των υπηρεσιών του κράτους προς τους πολίτες και της αντιμετώπισης του χρόνιου προβλήματος της γραφειοκρατίας. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η θέσπιση της Κάρτς του Πολίτη που ο Υπουργός ανάφερε εμφανώς αποφασισμένος για την δημιουργία παρά τις αντιθέσεις εκκλησιαστικών κύκλων. « Η Κάρτα του Πολίτη θα θεσπιστεί. Εαν αποτύχει το μέτρο θα είναι δική μου πολιτική ευθύνη και θα την επωμισθώ»


Ο κ. Ιερώνυμος, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε στο γόνιμο χαρακτήρα των συζητήσεων που πάντα όπως τόνισε έχει με τον υπουργό, επεσήμανε ότι συνέπεσαν οι απόψεις τους σε ζητήματα τακτοποίησης ορισμένων εκκρεμοτήτων οι οποίες άπτονται του Υπουργείου Υγείας και στα οποία εμπλέκεται η Εκκλησία στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και στήριξης, όπου αυτή χρειάζεται.


Ο υπουργός, δεν παρέλειψε να επαναλάβει την δέσμευσή του απέναντι στον Μακαριώτατο, αναφορικά με την τοποθέτηση ενός αριθμού κληρικών που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, λόγω των κενών που προκάλεσαν οι περικοπές σε αυτές τις θέσεις, τα τελευταία χρόνια.
(πηγή)

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

3 λαλούν και 2 χορεύουν ήταν η απάντηση του Ιερώνυμου προς τον Κουρουμπλιάχ...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε..θα τοποθετήσει έναν αριθμό κληρικών στα κενά που έχουν δημιουργηθεί..με αντάλλαγμα την Σιωπή...εντάξει το πιάσαμε το Νόημα...ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη της όποιας επιλογής Του.. Αφού ο Άνθωπος ασφυκτιά στον ρόλο του ως Αρχιεπίσκοπος ας έρθει σε επαφή με τα μέλη της Ροζ-Ανθελληνικής Συμμορίας να του δώσουν ένα καλό πόστο σε Υπουργείο της Αρεσκείας του..για να λάβει μέρος στην "Κυβέρνηση" που τόσο αγαπάει...

Ανώνυμος είπε...

Παγκοσμιοποιήση/Νέα Τάξη Πραγμάτων/Μεγάλος Αδελφός/Αχρήματη Κοινωνία/Πλαστικό Χρήμα Παντού...ενσωματωμένο τσιπάκι...Ανέπαφες Επαφές Μέσω Καρτών...το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω κλειστών Τραπεζών εκδοθήκαν σχεδόν 1.000.000 Χρεωστικές Κάρτες απο όλες τις Τράπεζες...RFID=Radio Frequency identification Tαυτοποιήση ιδιοπροσωπίας μέσω ραδιοσυχνοτήτων σε παρακολουθεί κάθε στιγμή της Καθημερινοτητάς σου...στο οτιδήποτε κάνεις..Δημιουργήσανε μια Τεχνητή Κρίση με σκοπό να μας κάνουν όλους έναν αριθμό..(μίλησε ο Κουρουπλής για ενοποιήση ΑΜΚΑ-ΑΦΜ-ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ αλήθεια τι ζόρι τραβάει ο Κουρουπλής με αυτό το θέμα..;;) μας κατευθύνουν να υιοθετήσουμε έναν διαφορετικό Τρόπο Σκέψης&Ζωής τα πάντα με ΚΑΡΤΑ δήθεν για την Φοροδιαφυγή-Διαφάνεια..αυτό είναι το τυρί στην φάκα...Πρόσχημα ώστε να μας Δέσουν με μια ΚΑΡΤΑ με το Τσιπάκι...και σου λένε Χωρίς Αυτό Δεν θα Μπορείς να αγοράσεις τίποτα απολύτως,καμία Παρεχόμενη Υπηρεσία Υγείας..κάποια στιγμή επειδή θα αρχίσουν να κλέβουν τις κάρτες και να τραβάνε χρήματα θα γυρίσουν να σου πουν ότι για λόγους Ασφαλείας πρέπει να σου τοποθετήσουν στο Σώμα σου Δεξί Χέρι ή Μέτωπο..το περίφημο Τσιπάκι για να "Διευκολυνθείς μην Διατρέχεις κανέναν κίνδυνο"....στο δείχνουν + στο λένε ξεκάθαρα περνάνε στο υποσυνειδητό τα μηνύματα ζωής που θέλουνε αυτοί για να σε χειραγωγήσουν...Ότι βιώνουμε είναι Προπομπός/Προστάδιο του ΑντίΧριστου..Μιλάει ο Άγιος Παΐσιος για την Κάρτα Του Πολίτη, ΣΙΒΥΛΛΑ Η ΕΡΥΘΡΑΙΑ: «ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΕΠΙΣΗΜΗ Η προφητεία ξεκινά με αναφορά στην ημέρα της Εσχάτης Κρίσεως, στην ημέρα κατά την οποία «θα κατέλθει από τον ουρανό ο μέλλων βασιλεύς των αιώνων», για να κρίνει όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους.
Είναι η ημέρα του θρήνου και του τριγμού των οδόντων γι' αυτούς που με τις πράξεις τους θα έχουν αρνηθεί τον Θεό και τον άνθρωπο.
«ΘΡΗΝΟΣ ΤΕ ΕΚ ΠΑΝΤΩΝ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ ΒΡΥΓΜΟΣ ΟΔΟΝΤΩΝ», προαναγγέλλει η Σίβυλλα η Ερυθραία. Τον ίδιο όμως θρήνο προαναγγέλλει και ο Ιησούς Χριστός για την ημέρα εκείνη: «Εκεί θα είναι το κλάμα και ο τριγμός των οδόντων» (Κατά Ματθαίον, 8, 12).
Εκτός από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, εντυπωσιακές είναι οι ομοιότητες της προφητείας της Ερυθραίας και με την Αποκάλυψη του Ιωάννη.ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ RFID.

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_4468.html

http://www.protothema.gr/economy/article/498168/bloomberg-ekdothikan-ena-ekat-hreostikes-kartes-logo-capital-controls/

http://www.ksipnistere.com/2015/10/blog-post_359.html

http://www.ksipnistere.com/2015/10/vid_7.html

http://www.ksipnistere.com/2015/10/t.html


Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν τελικά πήγα σε αυτή την Κινητοποιήση παρά το γεγονός ότι περίπου 1 ώρα πριν έριχνε κατακλυσμιαία Βροχή...απλά αντί να ξεκινήσει 16:30 η εκδήλωση ξεκίνησε 17:30 λόγω αργοπορίας στην Προσέλευση του κόσμου απο την Βροχή,η αλήθεια είναι ότι τηρουμένων των αναλογιών (Καιρικών Συνθηκών-και εγώ τελευταία στιγμή αποφάσισα να πάω μιας και ο καιρός έπαιζε κρυφτό μεταξύ Ήλιου+Σύννεφων..) μαζεύτηκαν σχετικά ένας ικανοποιητικός αριθμός γύρω στα 400 Άτομα υπόλογιζω, τουλάχιστον στο ξεκίνημα και οι ηλικίες των συγκεντρωμένων ΔΕΝ ήταν Μόνο Ηλικιωμένοι-Φανατικοί-Γραφικοί-"Κολλημένοι" άνω των 60 όπως θα έβγαινε να πει κάποιος κακοπροέραιτος ώστε να το υποβαθμίσει/χλευάσει..αλλά και Νεότερης Γενιάς Άτομα.Την Εκδήλωση διοργάνωσαν Σύλλογοι Παλαιοημερολογιτών από όσο άκουγα και είχε αρκετούς ομιλητές κληρικούς&λαικούς εγώ έκατσα μέχρι τις 19:30 περίπου.Δίνω Συγχαρητήρια στους Διοργανωτές μιας και είναι οι Μοναδικοί (τουλάχιστον αυτοί που φαίνονται) που παίρνουν τέτοιες Πρωτοβουλίες ώστε να διοργανώσουν εν μέσω της Δίνης του Κυκλώνα δηλαδή της Νέας Τάξης Πραγμάτων/Παγκοσμιοποιήσης τέτοιου τύπου Ομιλίες.Εύχομαι να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ τέτοια εκδήλωση με ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΟ ΚΟΣΜΟ μπας και ξυπνήσει ο λοβοτομημένος-Εκφυλισμένος Νεοέλληνας..
Μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό Υλικό σε Πολλούς Νέους-΄Εφηβους από όσο είδα και ΔΕΝ ήταν Αρνητικοί απέναντι σε αυτό..ίσα-ίσα δείξανε ενδιαφέρον όπως και κάποιοι Τουρίστες οι οποίοι ρωτάγανε τι γίνεται εδώ..

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση.
Πλέον καθόλου δεν μας απασχολεί ποιος παίρνει την πρωτοβουλία για ενημέρωση και αντίδραση. Εφόσον οι "επίσημοι" φορείς ακόμη σκέφτονται και περιορίζονται σε "χαρτοπόλεμο" με καμιά ανακοίνωση, αναμένοντας τι θα κάνουν οι υπόλοιποι, οφείλουμε να στηρίξουμε όσους αναλαμβάνουν έμπρακτα δράση.

Εύγε λοιπόν σε όσους το οργάνωσαν και σε όσους -παρά την βροχή- συμμετείχαν.

Ανώνυμος είπε...

όταν λέω μικρότερες ηλικίες αναφέρομαι στην ηλικιακή Ομάδα των 25-45 που είχε αρκετούς από όσο διέκρινα,θεωρώ ότι ήταν Υποχρεωσή μου να σας γράψω αυτό το σχόλιο μιας και το Ιστιολογιό σας μαζί με μερικά Ακόμα όπως τα attica nea πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό έστω και αν δεν συμφωνούν σε όλα τα ζητήματα,όμως Τουλάχιστον Προσπαθούν να λειτουργούν Υπερκομματικά ή Μακριά απο Κομματικές Παρωπίδες με τις γνωστές Παθογένειες/Αγκυλώσεις/Ψυχικά Τραύματα..η Κινητοποιήση των εν λόγω site είναι καθαρά Υπέρ της Ελλάδος και οι αναρτήσεις τους παραπέμπουν εκεί ακριβώς.Συμφωνώ με το σχόλιο ότι ΔΕΝ σας νοιάζει Ποιός το Διοργάνωσε (και εμένα ΔΕΝ μου καίγεται καρφί πλέον-αφού η Επίσημη Εκκλησία-Ιεράρχες-Κληρικοί κτλ. έχουν επιλέξει την Σιωπή λόγω της "γραμμής" που δίνουν οι Παγκοσμιοποιητές-Μασώνοι..τότε ορθώς πράττουν οι Παλαιοημερολογίτες που λειτουργούν με θάρρος/Πίστη,οι Βουδιστές-Ταοιστές-Καθολικοί ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική Κοινότητα-Σύλλογος δραστηριοποιηθεί στο Μέλλον εγώ θα πήγαινα + θα το διέδιδα.) και για εμένα που ζούμε πλέον απομονωμένοι στις Σύγχρονες Κοινωνίες είναι μια όαση επαφής-επικοινωνίας-εκτόνωσης το να μπορώ να γράφω κάποιες σκέψεις για τέτοια ζητήματα που Πολλοί ΔΕΝ τους ενδιαφέρει να νοιαστούν καθώς έχουν Υποστεί Πλύση Εγκεφάλου-Προπαγάνδα απο τα ΜΜΕξαπάτησης για το τι είναι "Σημαντικό και τι Όχι στις Ζωές τους"..

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τελευταίο αλλά όχι ΑΣΗΜΑΝΤΟ σε Μελλοντική Κινητοποιήση θα πρέπει να έρθουν σε επαφή κάθε λογής Πολιτιστικοί Σύλλογοι-Οργανωμένοι Οπαδοί Ομάδων-Τοπικές Ομάδες Κατοίκων-ΑντίΝεοταξίτες ΒLOGGERS-IΣΤΙΟΛΟΓΙΑ-σε Συνεργασία με τους ΜΗ Νεοταξίτες-Οικουμενιστές Ιεράρχες/Κληρικούς και Θρησκευτικούς Συλλόγους/Φορείς όπως το ΙΝΚΑ ώστε να Συντονίσουν-Διαφημίσουν την Προσπάθεια για την Μαζικότερη Δυνατή Ενημέρωση+Συγκέντρωση Κόσμου.

Δημοσίευση σχολίου

Δεν επιτρέπονται σχόλια που συκοφαντούν κάποιο πρόσωπο, που περιέχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς κλπ.

Προσωρινά ενεργοποιήθηκε η προ-έγκριση επειδή υπήρξαν κρούσματα προσβλητικής συμπεριφοράς και οφείλουμε να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια του ιστολογίου μας.
Για τον ίδιο λόγο λόγο ενεργοποιήσαμε να σχολιάζουμε μόνον όσοι έχουν προφίλ.

Γράψτε το σχόλιό σας και απλά περιμένετε λίγες ώρες μέχρι να το δείτε δημοσιευμένο.

Σχόλιο που τηρούν στοιχειώδη κανόνες ευπρέπειας είναι αυτονόητο ότι αποτελούν αφορμή διαλόγου και ουδέποτε θα λογοκριθούν.

Ανώνυμα σχόλια που επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια χωρίς να προσθέτουν κάτι στην συζήτηση ενδέχεται να διαγραφούν για την διαφύλαξη της ποιότητας. Τα σχόλια δεν είναι πεδίο στείρας αντιπαράθεσης αλλά προβληματισμού και γόνιμου διαλόγου.